|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)
Cytat:
ale mój M morze będzie niedługo w niemczech to mozliwe,że uda mu się kupić. zdrówka życzę. |
|
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś nam watek zamiera
|
|
#4503 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Aldii zdrówka dla Lu i wszystkiego naj z okazji 8-mca
![]() Ja już się tłumacze zbyt dużo mam zajęć i jedynie skupiam się "na czytaniu" i o dziwo wcześniej chodze spać, więc za moament łóżko będzie mnie wzywać... Dobrej nocki
|||||||||||||||||||||
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie za 100punktów
po jakim czasie dzieci zaczęły mieć dłuższe przerwy w karmieniu? bo ja teraz karmie co 2 godziny, w dzień i w nocy i tak po cichu mam nadzieje ze za jakis czas chociaz w nocy bedzie spala dluzej
|
|
|
|
#4505 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Gabi, kochana jesteś na początku drogi
jeszcze troszkę poczekasz ![]() U mnie z Maksiem i jego godzinowym karmieniem (średnio co 3h w ciągu doby) czyli w nocy pobudki miałam co 3h
|||||||||||||||||||||
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
Gabisun mi córcia pierwsze 3 miesiące jadała co 1h - 1,5h
Aldii zdrówka dla Lu z okazji 8 m-cy Lenka koleżanki córeczka też miała kolki zawsze w południe - i tak pierwsze 3 m-ce. My jak mieliśmy od czasu do czasu to podawaliśmy najpierw Infacol, a potem SabSimplex. Podawałam Jej herbatkę koperkową i rumiankową i sama Jej herbatki piłam Cierpliwości Ja po ostatnich przebojach kiedy Dominiczka budziła się co 1h-2h w nocy na jedzenie a z piątku na sobotę kiedy to Mała zrobiła sobie godzinny wrzask o 2 w nocy - jeść nie, spać nie... eh - postanowiłam na noc moje mleko zagęszczać kleikiem kukurydzianym. I tak na 100-150ml mleka daję Jej jedną dużą łyżkę kleiku. Ale zjada tylko ok 120ml (jak odciągniętego mam 100ml to potem daję Jej jeszcze pierś). I znów zaczęła przesypiać do tej 1 w nocy czyli 6h przerwy. Poza tym daję Jej od piątku jabłuszko (ok 1/3 słoiczka). A przez ten weekend zjadłam orzeszki solone i piłam colę. I Mała ma rano problemy z pierwszą kupką - tzn męczy Ją, stęka i stęka. Jakby wzdęcia miała. I teraz zgłupiałam bo nie wiem czy to prędzej przez: a). kleik kukurydziany? b). jabłuszko Gerbera? c). orzeszki? d). colę? No chyba prędzej przez colę prawda??
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-09-20 o 11:45 |
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bosko juz sie nie moge doczekać na razie jak pośpi 3 godziny w nocy zanim sie obudzi na karmienie to dla mnie raj zawsze to jakies pocieszenie , dzięki ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Kakusiu czyli jak będzie na cycu to w 3 miesiącu pośpię sobie 6 godzin ![]() boszzzzz 6 godzin niczym nie zmąconego snu Kakusiu a może po tym kleiku ma zatwardzenie? |
|
|
|
|
#4508 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kleik ryżowy lubie powodowac zaparacia, kukurydziany nie.
Kakusiu, u mnie na cole Maksio nie reagował, więc ja obstawiam orzeszki. Gabi każde dziecko jest inne Wracam do nauki o mikroskopie
|||||||||||||||||||||
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje marzenie
zazdroszczęCytat:
Michaś je mniej więcej co 2-3h w dzień a w nocy przeważnie: 19, 22, 2, 4.30, 7. Dzisiejsza noc była straszna bo ma lekki katar i budził sie dokładnie co godzinę. Smoczek nie pomagał dopiero cycus i przytulenie. Od 7 marudził ale ok 9 udało mi się go uśpić i wyskoczyłam na zakupy Niestety o ile wczoraj chłopaki sobie radzili sami (ja tylko na cycusia) to dziś tz tnie drewno na opał i Misiu ze mna siedzi... Zaraz zmykamy do ogródka sobie powdychac swierze powietrze... Jak ubieracie maluchy na 2-3h spacer jak jest 10-12st i wiecie ze troche bedzie n rekach a troche w wozku? Kurcze za 2 dni mi sie macierzynski konczy
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Bela,Lindsley,Zgadnij,Kak usia
Gabisun ojjjj do przespanych nocy to jeszcze daleko Kakusia mysle,ze wszystko po trochu (za duzo nowosci na raz) Lindsley Lu nadalsmarczy i ubieram ja troche cieplej niz zwykle - body (na ramiaczkach),pajac,sweter ek,spodenki,kurtka,butki i jesienna czapka. |
|
|
|
#4511 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Martynka je ok. 21-22, a potem dopiero 1-2 w nocy, a potem rano 5-6. Za to w dzień więcej marudzi i mniej śpi.Cytat:
Daję jej Esputicon, jakieś 3 kropelki dziennie, czy to nie za dużo?? Kupiłam też dziś Plantex i piję, a dla niej herbatkę koperkową Bobovita, od 1 miesiąca, więc za tydzień zacznę podawać. Dzięki za rady, Mamuśki
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym grubym kombinezonie są doczepiane takie "skarpety" czy grube ciepłe skarpety starczą
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zapomniałam, że mam przecież te buciki co dostałam od gościa u którego kapcie kupuję zawsze na targu
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, kiedy kupić pierwsze butki? Jak się urodzi to nie ma sensu, bo będę go w kombinezonie wozić, a ten ma grube "skarpetki". Poza tym buciki chyba mogą go denerwować...? Tak po 3 miesiącu dopiero?
lindsley te Twoje butki cudne ![]() A w ogóle to mój maluch szaleje w brzuchu, śmieszne uczucie Chociaż powiem Wam szczerze, że nadal czuję się niepewna i wystraszona tym, że mały przyjdzie na świat. Boję się zmian i tego, że nie podołam tak jakbym chciała. Już się czuję jak wyrodna matka z tym, że będę musiała jeszcze na zajęcia jeździć. Niby to tylko kilka razy i będę dużo opuszczać, ale mimo wszystko...
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-09-21 o 12:17 |
|
|
|
#4515 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tity, a czemu wyrodna matka? To źle, że się kształcisz i chcesz coś zrobić dla siebie?
Ja chodze teraz 3 razyw tyg do szkoły na zajęcia i to jest super oderwanie od codzinności, a jak wracam mam ochotę wyściskać Maksia za wszystkie czasy Lindsley, dobrze, że masz siostrzeńców My musimy (choć ja tak wole) wszystko sami kupować, ale mi to pasi nie muszę się bać, że czyjeś rzeczy poplamię Ostatnio była u mnie kuzynka i pytała czy mam coś na 50 rozm. w jej kontekście chodziło daj mi co masz ale ja nie lubie jej charakterku (zgarnąć wszystko, nic nie oferując w zamian - zasada coś za coś u mnie panuje ) i jej nic nie zaoferowałam wiem, wiem, mogłabym bo mam już cały karton niepotrzebnych rzeczy, ale wole je zostawić bądź oddać potrzebującym i mieć z tego radość w sercu
|||||||||||||||||||||
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley a ile masz stopni w domu że Go tak ciepło ubierasz? Dominiczka ma tylko jeden długi rękaw na sobie
Na dwór ubieram Jej - w tej chwili kiedy jest cieplutko to na dł. rękaw bodów ubieram welurowy kaftanik, na nóżkach półśpiochy (lub spodenki) i jest przykryta grubym kocykiem Wydaje mi się, że buciki dla takich brzdąców nie są potrzebne bo i po co? Paputki od kombinezoniku chronią przed zimnem - wyznaję zasadę, że jeszcze się nanoszą butów za swojego życia ![]() Co do tych pokarmów co mogło zaszkodzić Małej - to każdy ma inne zdanie hehe moja mama twierdzi, że kleik wpłynął na inne kupki - że mógł lekko zatwardzić. Bo cola powoduje wzdęcia, orzeszki nie wiem, jabłko raczej nie bo nie miała pierwszy raz podane W każdym razie już ładniej robi A dziś próbowaliśmy jabłuszko ze słodką marchewką - ojjj jak wcinała aż się trzęsła! ![]() Tity doskonale Cię rozumiem z tymi zajęciami - ja za półtorej tygodnia zaczynam zjazdy - ostatni semestr. Ale nie wyobrażam sobie być cały dzień na zajęciach ![]() Niby uważam tak jak Zgadnij - to fajna odskoczna od codziennego rutynowego życia, ale ja nie potrafię teraz, jeszcze nie nie wysiedziałabym na zajęciach Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-09-21 o 15:45 |
|
|
|
#4517 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kobietki
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
jasiulek ja miałam jeśli to było to, bardzo silny ból z prawej strony wysoko. Pomagała ciepła herbata + okład na bolące miejsce z kubka ciepłego
|
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia bo ja zmarzlak jestem i chyba myślę, że Michasiowi też zimno. W domu mam ok 20st. Na noc zakładam body z długim i pajaca (wszystko cienkie, bawełniane) do tego cienki bawełniany śpiworek i przykrywam ostatnio kołderką nóżki. Wcześniej jak wstawał to miał zimne nóżki. A na dwór dodatkowo czapkę, spodnie i bluzę to dużo? W dzień jak raz miał tylko body i śpiocha to miał zimny karczek...
O buty mi chodziło w sensie żeby ciepło dawały a nie jakieś sztywne takie do chodzenia...
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
Misiek kończy dziś 5 m-cy, zrobie mu później jakąś ładną fotkę i jak mi się uda to dziś wstawie...
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak przebieracie dzieci na dzień? cieplej ? i zawsze rano przebieracie w inne ubranka? |
|
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie znowu o ubranka. Czy kaftanik można zakładać już na gołe ciałko do śpioszków, czy jeszcze trzeba zakładać pod spód jakąś specjalną koszulkę?
|
|
|
|
#4523 |
|
Raczkowanie
|
U mnie zestaw na dzis: body z długim na to kamizelka wełniana niezbyt gruba + cienkie spodenki i skarpetki. Na dwór zakładam dodatkowo ciepłą bluze i przykrywam nóżki kocykiem a i czapka oczywiscie. W gondoli i tak ma dosc ciepło. A w nocy pajac i kołdra, no chyba ze bardzo zimno to body z krótkim pod pajacyka wkładam.
Super dzis pogoda Tity ja zakładam na gołe ciałko |
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja sprobuje mu dzis body z krótkim i pajaca załozyc i przykryc tylko kołderką... Dziś na wycieczce do galerii
miał body z krótkim, bluzkę, śpiochy i ogrodniczki, cienka czapka skarpetki... A aucie ciepło, w galerii też najgorzej i wietrznie było między autem a wejściem
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Tity ja zakładam na gołe ciałko
|
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam fotki z dziś do albumu
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na dzień przebieram dopiero jak idziemy na spacerek, albo jak uleje. I zazwyczaj przebieram na body z dł. rękawem + półśpiochy Tity ja czasem zakładam kaftanik na gołe ciałko Lindsley ja też jestem zmarzluch ![]() Buziaki dla Michasia z okazji 5 miesięcy
|
|
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
To jak piszecie jak ubieracie to napiszcie jeszcze jaką macie temp w domu... Ja mam średnio 20-21, dziś rano było 19... ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- A jeszcze muszę zrehabilitować huggiesy... Kupiłam dziś paczkę tych premium (promocja w carrefourze 34.99) i są całkiem fajne, lepsze nić happy. Póki co użyliśmy 1 szt bo jeszcze mamy troche happy ale będziemy kupować huggiesy lub pampersy....
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Misiek robi postępy w nocnym spaniu, po kąpieli obudził się dopiero o 2 albo 3 a potem o 6.30... Ciekawe kiedy zachce mu się teraz spać
A przed chwilą zawinął się w macie... Zdolne dziecko mam![]() Kakusia dziękuję za komentarz na nk
|
#4530 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, u nas idą ząbki, więc wracam do budzenia nocnego (a było tak pięknie
) na szczęście dziś tylko raz, choć ja już i tak spałam niespokojnie (aż mi się głupity śniły). Wczoraj mieliśmy 2 wizyty u pediatry. Pediatra z nfz powiedział, żeby małemu na zaczerienione gardełko i katarek postawić bańki i stos leków, a nasz prywatny psikacz i wit c i weź tu zauafaj staremu prykowi? Maksio waży ponad 7 kg kloców, już podwoił swoją wagę urodzeniową, a to jeszcze 1,5 m-ca do 6 m-cy. Wszsytko z nim OK, rozwija się dobrze, więc nie ma powodów do niepokoju Teraz cwaniaczek kima w hustawce
|||||||||||||||||||||
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

zbyt dużo mam zajęć i jedynie skupiam się "na czytaniu" i o dziwo wcześniej chodze spać, więc za moament łóżko będzie mnie wzywać... 

bosko juz sie nie moge doczekać 

zazdroszczę

ale ja nie lubie jej charakterku (zgarnąć wszystko, nic nie oferując w zamian - zasada coś za coś u mnie panuje
nie wysiedziałabym na zajęciach
i stos leków, a nasz prywatny psikacz i wit c