|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#24541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
|
|
#24542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#24543 |
|
Raczkowanie
|
jeżeli bym obcięła tak jak na zdjęciu, wątpię w jej prostowanie
|
|
#24544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z żelem strąki -.-
|
|
#24545 |
|
Zakorzenienie
|
i to moze byc problem bo rozumiem ze obecnie prostujesz, jesli czesto to wlosy na grzywce moge byc zniszczone i zostawione naturalnie niekoniecznie pasowac do reszty ale oczywiscie tak nie musi byc, a jesli grzywka troche by sie puszyla - wtedy potrzebna bylaby intensywna pielegnacja i troche czasu... trudno tak powiedziec po 2 fotkach
|
#24546 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale strasznie jej się puszą na ramówce TVN ma takie ładne loczki - pewnie silikonowe Cytat:
tyle dziewczyn jest zachwycone tym żelem dam mu jeszcze szanse Cytat:
moje niedawno były za zapięcie stanika na sucho - ale bez loków na mokro to już nie piszę, żeby Cię nie denerwować obcięłam i mam dalej jeszcze krócej ciachnąć ale na usprawiedliwienie napiszę, że chodzi wyłącznie o ścięcie rozjaśnionych, suchych końców tak naprawdę to strasznie mi się podoba jedna fryzurka wiem, że strasznie krótkie te włoski, ale.... same rozumiecie Cytat:
Cytat:
kochana,widzę, że zmiany to u Ciebie dopiero doczytałam podpis gratulację!! Cytat:
ale to jednak fale, nie loki.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() pójdę przez Ciebie jutro do leclerka oblukać te nowe pottersy, niedobra Ty a co się nie sprawdziło? ja przyznam się szczerze czaję się na taki specyfik do układania kręconych włosów który jest produkowany na rynek azjatycki obawiam się jednak, że będzie nafaszerowany silikonami ale niezle podkreśla skręt.... Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-09-19 o 22:13 |
||||||||
|
|
|
#24547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bez żelu mam loki max 2 godziny, potem się rozprostowują w sumie to całkiem ładnie wygląda, ale po nocy to już nie ma nawet fal
|
|
|
|
|
#24548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eloe chyba stosuje żel delia, myślę, żeby się w niego zaopatrzyć...
|
|
#24549 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale przydałoby im się nawilżenie, widać, że tył trochę się puszy niestety dziewczyny mają rację, że trudno przewidzieć jak się włosy zachowają po obcięciu - sama od jakiegoś czasu mam ten sam dylemat szczególnie, że na zdjęciach widać, że od góry skrętu nie ma no i ta prostownica ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
mam żel artiste - granatowy mocno utrzymuje loki, ale po nocy mam straszny bajzel na głowie pomyślę może nad tą delia... chociaż chce dać szanse żelowi lnianemu |
||
|
|
|
#24550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#24551 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj daj, ja dopóki nie nauczyłam się go stosować byłam niezadowolona z niego. Kładłam go wtedy na praktycznie suche. Teraz odciskam włosy w koszulkę po myciu, nakładam duuużo żelu lnianego( na tyle, że włosy są tak mokre jakbym je dopiero spłukała), psikam parę razy utrwalaczem miodowym z receptariusza by Rybiorek
i odciskam znowu w koszulkę(inną bo poprzednia już ociekająca ). Dzięki temu skręt jest całkiem mocny, a utrwalacz nie daje nieprzyjemnej sztywności jak na sucho.Zrezygnowałam dla tego duetu z żeli z polimerami. Aa... i trzymam go w pojemniczku po Ziaja, Masło do ciała Wygrzebuje go stamtąd palcami a jak się śpieszę to nawet wylewam na rękę nad umywalką i pakuję to na włosy. Żelu lnianego nigdy za dużo
Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-09-19 o 22:35 |
|
|
|
#24552 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie wiem wklejam składIngredients:Water/Aqua, Isopropyl Palimtate, Microcrystalline Wax/Cera Microcristallina/Cire Microcristalline, Cetyl Alcohol, Ceteareth-20, Dimethicone, Acrylates Copolymer, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate Acrylates/Palmeth-25 Acrylate Copolymer, Methylparaben, Propylparaben, Aminomethyl Propanol, Propylene Glycol, Bambusa Vulgaris (Bamboo) Extract, Sorbitol, Polysilicone-9, Fragrance/Parfum, Green 3/CI 42053, Red 33/CI 17200. widzę dimethicone i jakiś polysilicone-9 więc CG nie jest
|
|
#24553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Popieram .
|
|
#24554 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z granatową przykrywką Cytat:
- bo potem są nieprzyjemne w dotyku - a po drugie masakrycznie długo schną Cytat:
natura obdarzyła ją takim skrętem, a ona o to nie dba, wstyd Cytat:
bo nie widzę na razie innej alternatywy na tyle kuszącej by zaryzykować no chyba, że ta delia... Cytat:
na razie przyjaciółka negocjuje ze mną długość MOICH włosów ale nie chce już tych suchych końcowek - jak nie użyje przed mycim kokosa (jak dzisiaj) to czuć w dotyku, że końcówki włosów są szorstkie. Zapuszczaj, zapuszczaj Twoje włoski są zdrowe i w świetnej kondycji ![]() Cytat:
całe szczęście, że alkoholu brak reszta dla mnie czarna magia - wrzuć może do analizowego, niech nasze ekspertki zerkną |
||||||
|
|
|
#24555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też dotąd wgniatałam żel w suche w włosy, a utrwalacza jeszcze się nie odważyłam, bałam się klejących włosów.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#24556 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie studiowałam cały pierwszy post wątku
![]() Dzisiaj na noc nałożyłam na włosy WOSK - bardzo mi służy, chociaż nie wiem czy jego skład jest odpowiedni Ale go uwielbiam, nawilża włosy, loki są miękkie i sprężyste po nim Czy myjecie włosy z oleju szamponem czy odżywką? Mam wrażenie, że jak umyję włosy szamponem, to nie ma efektu po olejowaniu, a jak odżywką, to za słabo się umyte i zostają trochę tłuste
|
|
|
|
#24557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja myje hippem, jest delikatny zrobiłam wpis w dzienniku proszę tylko o pomoc w określeniu typu skretu ![]() zrobiłam dziś fotki, jakieś 2 godziny po wyschnięciu włosów - tj. już po ich częściowym rozprostowaniu chyba nie wyglądają tak źle? tył się puszy, włosy chyba już się tam nie zregenerują tak jak reszta ale reszta zrobiła się gładka i błyszcząca jestem z nich zadowolona boszzzze co ja wygaduje, wogóle to do mnie nie podobe
|
|
|
|
|
#24558 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nailżone bardzo ładnie Cytat:
|
|
#24559 |
|
Raczkowanie
|
Yasmin,
dla Twoich loków za skręt, długość i kolor. Dzień dobry wszystkim .
|
#24560 |
|
Zakorzenienie
|
Wrily curly- a już się podziewam tylko u Was
![]() Co do Kallosa- ja będę zamawiać teraz Uwielbiam go! ![]() I powiem Wam, ze żadna odżywka do tej pory nie stanowiła tak rewelacyjnej bazy do olejów, jojka itp. Kończę Wax Rainforest TŻta jako maskę raz w tyg. Dodałam do niej wczoraj olejów i jajka i mam taki tłuszcz na głowei, ze szkoda słów :/ Powiedziałam- nigdy wiecej! Tylko i wyłącznie Kallosy ![]() Zobaczymy jak w roli bazy sprawdzi się Kallos Placenta ![]() Ilonka- wszystko przed nami Poznamy się jeszcze jak łyse konie- zobaczysz ![]() ![]() Tobie też Dzień Dobry ![]() Yasmin- a nie mówiłam, że pewnie różnica jest zatrważająca? ;> Przecież masz piękne włosy! ![]() Jeszcze jedno złe słowo a... ![]() ![]() Dziewczęta! Żel laniany to rewelacja! ![]() Mimo że, jak wspomniałam wcześniej, mam przetłuszczone i przeciążone włosy wczorajszą maseczką- żel fantastycznie podkreślił skręt ![]() Co to będzie jak nałożę go na świeże włoski?
|
#24561 |
|
Wtajemniczenie
|
kusisz tym kallosem
ja jako nieliczna jeszcze go nie posiadam w swojej kolekcji
|
#24562 |
|
Wtajemniczenie
|
yasmine- o tak piękne, gładkie falo-loki
![]() eloe 77 - jesli chodzi o zdjęcia moich włosków, to jak będę miała chwilę w tygodniu to postaram się zrobić zdjęcia .
|
#24563 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteście wielkie
przeczytałam prawie o wszystkim z pierwszego postu i podziwiam Was za to co zrobiłyście Aż chcę się zacząć pielęgnację Zaciekawiło mnie bardzo to ręcznikowanie i zastanawiam się czy nie byłoby to dobre, żeby z włosami właśnie w tej chustce iść spać, bo ja zawsze jak rano wstaję, to nie mam już loków, tylko siano i to na dodatek część włosów prosta, część skręcona i mimo, że próbuję reanimacji to zawsze kończy się na tym, że wiążę włosy w gumkę
|
|
|
|
#24564 |
|
Zakorzenienie
|
Kropcia- spróbuj a nie pożałujesz
![]() Kosmarka- ech...Ty to pewnie masz już włosy do pasa co najmniej, co?
|
#24565 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
wczoraj niby ładnie sie pokręciły, schły same, a jak wyschły to zrobiło się nie wiadomo co ![]() Karite zamieniłam na fructis volume. Do niego tez będę dodawać jak na razie max jeden składnik. Co masz na myśli mówiąc o szamponie? Na całe włosy? bo używam BD do OMO... Cytat:
![]() Ubolewam nad tym, bo jak zacznie się rok akademicki, to zginę przez to... ![]() Jeszcze co do Magdy Gessler. Włosy ma świetne, tylko rzeczywiście brak im pielęgnacji. Ja osobiście za nią średnio przepadam, mój TŻ wprost ją uwielbia. Brat TŻta kiedyś to jego uwielbienie skwitował tak: "Ja wiem czemu Ty lubisz tą Gessler!! Bo ona jest idealnym połączeniem Mamy i Twojej dziewczyny!!" Chciałam nadrobić więcej, ale nie dałam rady... Wracam zaraz do łóżka- mój hymn na dzisiaj to "polopiryna s, skuteczna szybka jeeeeest...". Obiecuję, że przeczytam wszystko jak odzyskam trochę sił i przestanie mi pękać łeb ![]() Jedyna przyjemność dnia dzisiejszego
|
||
|
|
|
#24566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak teraz patrzę to w kucyku do zapięcia stanika sięgają.
|
|
#24567 |
|
Zakorzenienie
|
I tak chciałabym mieć tak długie jak Ty
![]() Ale jeszcze sobie poczekam ![]() Dziewczynki- mam prośbę. Podpowiedzcie mi jakiś fajny olej amla (bardzo po polskiemu to było :P)Ja znam tylko Dabur Amla, ale on jest na parafinie ![]() A jakiś bardziej naturalny? Który mogę np. kupić na allegro? Bardzo mi zależy na jakimś hinduskim olejku, który by przyczynił się do lepszej kondycji włosów, skrętu itp. Mozecie polecić coś konkrentego? ![]() Bardzo mi na tym zależy, gdyż w tym tygodniu robię zakupy i amli nie może w nich zabraknąć
|
#24568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
#24569 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
już nie będę marudziła na moje włoski, będe je kochała czekam na objawienie tego cudu Cytat:
na pocieszenie powiem, że nie tylko Ty rano się budzisz bez loków, albo z bałaganem na głowie ![]() przeczekaj to cierpliwie, szybko minie Cytat:
ja z synkiem też się jeszcze kurujemy - zaraz jadę do lekarza po zwolnienie, szefowa mnie zabije |
||||
|
|
|
#24570 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
woda brzozowa i pokrzywowa -> małe drogerie ![]() Cytat:
![]() hmm widziałam coś takiego na blogu azjatyckicukier chyba, wygląda zachęcająco ale pewnie tylko w działaniu, w składzie raczej nie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo nie dość, że robię niezłą rewolucję w swoim życiu to jeszcze to wstawanie, bycie punktualnym, zorganizowanym, rozsądnym... no i idzie zima, więc z lokaskami też trochę zajęcia będzie.Chyba już teraz umówię się na styczeń do fryzjerki bo obiecałam sobie, że wtedy zetnę 5 cm (ostatni ślad po niegdysiejszym rozjaśnianiu, i tak te końcówki nie wyglądają tak źle jakby mogły ale jednak chcę się już tego pozbyć), a żeby nie spanikować w ostatniej chwili, bo ja czasami się zachowuję jakby włosy bolały przy obcinaniu, to już powinnam się oswajać z konkretnym terminem |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 22 (0 użytkowników i 22 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

i odciskam znowu w koszulkę(inną bo poprzednia już ociekająca
.

przeczytałam prawie o wszystkim z pierwszego postu i podziwiam Was za to co zrobiłyście