|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI
Cuciola - wlasnie takie postanowienie podjelam - nie wejde do zadnego sklepu przez caly tydzien. Bedzie ciezko, bo codziennie chodze na kurs prawa jazdy i ide przez centrum wiec wszystkie sklepy az sie prosza zeby zajzec. Zrobie sobie tez liste kosmetykow, ktore trzeba uzupelnic i przemysle, ktore sa niezbedne.
Hosenka widze na odwyku nie jest. Moze pewnego dnia i moj sie skonczy. Jak sie poprawie
|
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki
Ale odwyk kosmetyczny trwa! Ostatnio kupiłam 3 rzeczy - kulkę Rexony (była w Rossmannie za 3,99 zł! ), rumiankowy krem do rąk w zakręcanym pudełku i wcześniej planowany peeling morelowy w Yves Rocher Bilans od początku września: 3 przybyło/6 ubyło/2 sprzedałam
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki
u mnie zużycia stoją z bardzo prozaicznego powodu, jakieś paskudy się do mnie przyplątały, ni to grypa (gorączka i boli mnie wszystko) ni to nie wiadomo co. Jestem tak słaba że nic mi się nie chce ale co jest najgorsze usta tak spuchnięte jakbym sobie nieudolnie je powiększała. "Zimne" zaatakowało mnie z dwóch stron i wyglądam gorzej niż a najgorsze jest to że musze do środy mieć zdjecie żeby złożyć dokumenty na egzamin do prawa jazdy Nie wiem czy pisałam ale zdjęcie robie już 3 miesiące ale teraz to mnie przycisnęła instruktorka |
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
hej, melduje posłusznie że nic nie kupiłam bo nie mam czasu ani ochoty na łażenie po drogeriach. Zużyłam za to deo w spray'u Adidas i krem Eveline chłodzący małe opakowanie. Po wyprowadzce od TZa i zabraniu wszystkich swoich rzeczy mam kosmetyków pod dostatkiem (miałam wszystko podwójne) więc mam co zużywać a terminy ważności gonią ;/
Porzeczko smaruj zimno albo haskowirusem (taka maść) a jesli nic nie masz to nałóż chociaż pastę do zębów na te krostki. To pomaga, bo wysusza je.
blog Konika Najnowsza recenzja: Konkurs z New Anna Cosmetics na blogu, zapraszam! Czekają fajne nagrody! Edytowane przez KonikGarbusek Czas edycji: 2010-09-19 o 10:37 |
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aktogimka brawo,jest dobrze! porzeczko zdrowiej nam,dbaj o siebie i zrob w koncu to zdjecie. Niestety nie pomoge w radach Wczoraj wieczorem pomalowalam sie fioletowym cieniem na gorna powieke a na dole zrobilam turkusowa kreske..spodobalo mi sie to polaczenie kolorow i systen na gorze cien na dole kreska ![]() poza tym kolezanka ktora wczoraj byla z nami na pizzy robi kolczyki,bransoletki z perelek i roznych koralikow. Musze sobie znalesc jakis fajny przyklad w necie i na wzor mi zrobi
Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2010-09-19 o 11:19 |
|
|
|
|
#666 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;22143282]Dziewczyny, zaostrzam odwyk. Nie żeby mój zbiorek rozrósł się jakoś niesamowicie, ale czuję potrzebę ograniczenia zakupów i czasu poświęcanego na wyszukiwanie nowinek, które siłą rzeczy stają się "zachciewajkami"...
To tyczy się też ciuchów.Do świąt zostało ok. 100 dni. Myślę, że to dobry okres i fajna data mety. Chcę się sprawdzić, bo ostatnio zauważyłam w sobie zakupoholiczkę - zakupy jako hobby, poprawiacz humoru, metoda spędzenia nudnego popołudnia. Muszę się zacząć kontrolować. A trochę oszczędzania nikomu nie zaszkodzi. [/QUOTE]Cytat:
).Zaszalałam w tym miesiącu z ciuchami,ale mam usprawiedliwienie - zmiana pracy to i garderoba musi być trochę inna Niedługo zacznę jeszcze popołudniami angielski do tego aerobik i mam nadzieję,że nawet nie będę miała czasu ani siły na chodzenie po sklepach
|
|
|
|
|
#667 |
|
Konto usunięte
|
Nosku, to jesteśmy już dwie.
![]() W podpis wstawiłam sobie taki mały countdown. Może szybciej zleci. Mam nadzieję, że będziemy się trzymać dzielnie. Relacjonuj na bieżąco, jak sobie radzisz. W ogóle mam ochotę na zmiany. Chciałabym w tym roku akademickim zdrowiej się odżywiać, a może nawet przejść na dietę (od kilku lat chodzi za mną South Beach), wrócić na basen i na fitness (to zrealizuję na pewno, gdy tylko zaczną się zajęcia) i... nauczyć się szyć. Na maszynie, z wykrojów.
|
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za ubraniami nie przepadam, najchętniej chodziłabym stale w bokserce + sweterku i dzinsach Ale jak coś mi się podoba (a rzadko to się zdarza, wszędzie takie same szmaty. Wczoraj weszłam do H&M i dziwiłam się kto te paskudztwa kupuje ) to kupuję bez wyrzutów.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-09-19 o 12:28 |
|
|
|
|
#669 |
|
Zadomowienie
|
Ja z ciuchami tez problemu nie mam, rzadko mi sie cos podoba, a jak juz kupie jakis ciuch co to mnie zachwycil, to nosze go jak maniak non stop.
Co do kosmetykow to bardzo lubie testowac i nowosci, i to czego jeszcze nie probowalam, wiec czesto kupie cos nowego zanim odpowiednik, ktory juz mam sie skonczy. No ale z tym sobie poradze. Powodzenia dziewczyny na 100dniowym odwyku. Dla mnie to chyba za duzy rezim .Porzeczko mozesz tez sprobowac masci z aciclovir (np Zovirax ale na pewno sa tez inne wersje tego leku). |
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Witaj TLU
Cytat:
I przyznaję, że byłabym mocno zdziwiona, gdyby w tym obwieszczeniu nie znalazł się ani 1 lakier Ja ostatnio nic nie zużyłam (ciężko to robić, biegnąc do wyrka po powrocie z pracy), ale i nie kupiłam (z tych samych przyczyn ). Czuję się już lepiej, choć w zatokach nadal mi radośnie gra.Porzeczko - ja używam na te paskudy Vratizolinu, jest tani, ale jakichś mega oszałamiających efektów po nim nie zauważyłam. Bardzo skuteczne są za to tabletki Heviran, ale niestety na receptę. Kiedyś wydębiłam takową u lekarza rodzinnego i działał zarówno w stadium swędzenia (wystarczała 1 tabletka i wszystko przechodziło), jak i na już zebrany płyn surowiczy (tu nieco dłużej 2-3 dni, ale to i tak szybko jak na taki problem). |
|
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z ciuchami mam tak samo, non stop chodze w jednym ciuchu niemal dosłownie aż do ostatniej całej nitki Dziękuje za życzenia powrotu do zdrowia. Już mi ciut lepiej, moje "dziady" atakuje wit B2 i C. Właśnie zrobiłam sobie maseczkę bo moja twarz zrobiła się mega tłusta więc musze ją oczyścić. |
|
|
|
|
#672 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Hosenko doliczyłam do 101 kosmetyków pielęgnacyjnych, a to na pewno jeszcze nie wszystko
bo co nieco zostało jeszcze w domu..
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;22157193]Nosku, to jesteśmy już dwie.
![]() W podpis wstawiłam sobie taki mały countdown. Może szybciej zleci. Mam nadzieję, że będziemy się trzymać dzielnie. Relacjonuj na bieżąco, jak sobie radzisz. W ogóle mam ochotę na zmiany. Chciałabym w tym roku akademickim zdrowiej się odżywiać, a może nawet przejść na dietę (od kilku lat chodzi za mną South Beach), wrócić na basen i na fitness (to zrealizuję na pewno, gdy tylko zaczną się zajęcia) i... nauczyć się szyć. Na maszynie, z wykrojów.[/QUOTE]ja bym dołączyła gdybym wiedziała że wytrwam, ale na ile znam siebie to wiem, że za jakiś czas dopadnie mnie efekt jojo moich ostatnich ograniczeń ![]() Cytat:
|
|
#674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;22157193]Nosku, to jesteśmy już dwie. ![]() W podpis wstawiłam sobie taki mały countdown. Może szybciej zleci. Mam nadzieję, że będziemy się trzymać dzielnie. Relacjonuj na bieżąco, jak sobie radzisz. W ogóle mam ochotę na zmiany. Chciałabym w tym roku akademickim zdrowiej się odżywiać, a może nawet przejść na dietę (od kilku lat chodzi za mną South Beach), wrócić na basen i na fitness (to zrealizuję na pewno, gdy tylko zaczną się zajęcia) i... nauczyć się szyć. Na maszynie, z wykrojów.[/QUOTE]South Beach odradzam. Jeśli masz możliwość przejrzyj sobie ksiażkę "Dieta albo cud" w której przetesowano kilkadziesiąt najpopularniejszych diet. South beach miała dość przeciętne oceny. Jeśli byłabyś zainteresowana to pod koniec przyszłego tygodnia będę miała tę książkę pod ręką i mogę Ci napisać jakie diety są najbardziej polecane ![]() Ja narobiłam sporo zakupów, źle mi z tym, postanawiam poprawę i proszę o pokutę i rozgrzeszenie
|
|
|
|
|
#675 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym, wiem, że diety niskowęglowodanowe dają u mnie najlepsze rezultaty. Ale na czysto białkowej, albo tłuszczowej nie wytrzymałabym dłużej niż dwa dni. Zresztą uważam, że to te typy diety właśnie są najmniej zdrowe i sensowne. |
|
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#677 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;22143282]Dziewczyny, zaostrzam odwyk.[/QUOTE]
Trzymam kciuki, meldujcie jak Wam idzie. Ja we wrześniu jestem na ostrym odwyku, ale to z powodów finansowych. Nagłe i spore wydatki (naprawa samochodu + wesele) powodują, że na kosmetyki nie mam już funduszy. I odwyk idzie mi świetnie. Kupiłam tylko dwa lakiery Essence i nic poza tym. ![]() Witaj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapomniałam dopisać, że zużyłam olejek pod prysznic YR.
Edytowane przez carrola Czas edycji: 2010-09-19 o 21:04 |
|||
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi powoli maleje liczba pielęgnacji: na początku stycznia miałam prawie 140 sztuk, a teraz 103. Coś wolno, ale ograniczam się jak mogę - we wrześniu kupiłam tylko zmywacz i masło awokado. Cuciola: wypróbowałam dziś połaczenie o którym chyba wczoraj napisałas - fioletowa kreska na górnej powiece i szmaragdowa na dolnej. Zmieniłam to ciutkę, bo na całą powiekę dałam szary cień z Pink Sands, wewnętrzne kąciki - najjasniejszy z Pink Sands i zamiast szmaragdowego dałam morski z palety Sleek. Cudnie wyszło Po X latach wróciłam do przedziałka pośrodku, wyprostowałam włosy, lekko "napuszyłam" po bokach i zakochałam się w sobie
|
|
#679 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;22166704]Chętnie poczytam.
Poza tym, wiem, że diety niskowęglowodanowe dają u mnie najlepsze rezultaty. Ale na czysto białkowej, albo tłuszczowej nie wytrzymałabym dłużej niż dwa dni. Zresztą uważam, że to te typy diety właśnie są najmniej zdrowe i sensowne.[/QUOTE] Zgodzę się z Tobą, że diety eliminacyjne są trudne niebezpieczne dla zdrowia. Najlepsze jest tak naprawdę spożywanie produktów ze wszystkich grup, ale w ograniczonych ilościach i liczenie kalorii. No i przynajmniej 5 posiłków dziennie Przepiszę najciekawsze diety albo zrobie zdjęcia i zamieszczę, żebyś sobie mogła przejrzeć ![]() Kupiłam trzy antyperspiranty Dove (były w rossmanie na CND) i dwa szampony Fructis (też CND) - ale na swoje usprawiedliwienie poza ceną powiem, że to się rozkłada między 2 domy (wszystko mam podwójne) Wreszcie kupiłam pędzelek do różu Blush Brush z Essence i zobaczyłam o ile ładniej mi wychodzi nakładanie różu W sumie niepotrzebnym zakupem był podkład matujący w musie Essence - kupiłam z ciekawości, bo nigdy nie miałam w takiej postaci. Kusił mnie bardzo zachwalany na KWC róż Cute as Hell Essence, ale przeraziłam się koloru, może to i dobrze ![]() Naprawdę muszę sobie dać na wstrzymanie
|
|
|
|
#680 |
|
|
Hosenko na szczęście mam sporo końcówek, więc mam nadzieję, że do końca roku wrócę do tej 70tki.
Wiecie jak najłatwiej zabić faceta? Zrzucić go z poziomu jego EGO na poziom jego IQ! i to jest cholerna prawda
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez sie czasem zakochuje w sobie jak sie ladnie pomaluje to jak potem gdzies jedziemy to patrze w lusterko w samochodzie i sie sama do siebie usmiecham. kotwilka no to teraz 0 zakupow! poszalalas ![]() nosku co sie stalo? |
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Halo dzioszki
niestety TŻ wczoraj już odjechał, przyjedzie najszybciej za ponad 2 miesiące ![]() zetafon wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Zużyłam: - filtr do twarzy +50 Iwostin 50 ml - emulsja do mycia Cethapil 29 ml - peeling enzymatyczny Dax 10 ml - puder bambusowy BU 50 ml - szampon Hamamelis YR 300 ml - odżywka miód& cytryna Joanna 200 g - balsam po depilacji Joanna 150 g - żel do cery trądzikowej Ziaja Med 200 ml - żel pod prysznic Isana 250 ml - maseczka rozświetlająca Rival de loop 2 x 8ml Kupiłam z limitowanki ITW Essence 3 lakiery, kredkę do oczu, błyszczyk z miniaturek YR 2 peelingi, maseczkę i próbki zapachów, w Rossmanie zapas maseczek Rival de loop w saszetkach, 2 lakiery do włosów |
|
|
|
#683 | |||
|
Zakorzenienie
|
Też prawda
dziś jest ciut lepiej i te wielkie "bańki" wewnątrz ust troche zmalały, więc jest nadzieja że jutro będzie jeszcze mniej, troche przypudruje albo zakleje plasterkiem coś musze wymyślić. Nie powiem dziś rano jak zobaczyłam instruktorke przeszło mi przez myśl żeby " przełożyć naszą środową jazde do WORDu ale nie dałam się pokusie. No a w nagrode za pójście do fotografa mam zamiar iść do rossmana i natury i na lumpki To co dopiero powie Ł. jak Cię zobaczy Cytat:
Cytat:
Ostatnio zaczęłam wierzyć w siebie, a przynajmniej uczę się tego na nowo i są małe efekty, jestem na pewno pewniejsza siebie co odbija się na kontaktach z facetami może jeszcze nie tym "czwartkowym" ale najwyżej jego strata ![]() Cytat:
Gratuluje zużyc bo naprawde masz pokaźną liste ![]() Ja postanowiłam wziąć sie wczoraj za porządki i mimo choroby naprawdę sporo zrobiłam, wiem że to dopiero 1/20 tego co mi zostało ale ważne ze zaczełam. Postanowiłam zostawić sobie jeden z cieni o których pisałam i już wpisałam go w liste, zużyć mam mało ze względu na przeziębienie bo tylko mały szamponik. |
|||
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Porzeczko, nic nie powie, bo nie jesteśmy ze sobą ....
I tylko sie teraz zastanawiam, po ch*** było to wszystko, ta chęć powrotu, zmiana zachowania, podejścia itp skoro mi wczoraj oznajmił, że się zakochał - poznał jakąs dziewczyne w pracy i "z każdym dniem zakochanie ogarnia mnie coraz bardziej" ... nosz k****! 3 tygodnie .... a ja optymistycznie dałam czas 2 miesiące na sprawdzenie jak mu zależy ... Nie rozumiem facetów i naprawde mam ich dość. Dziś podjęłam decyzję, że zaczynam szukać pracy w Krakowie. Wyślę dziś pierwsze CV jeśli znajdę coś ciekawego. Cuciola: no nie tak całkiem zmieniłam - szmaragdowego cienia nie mam, ale dałam morską zieleń no i ten szary cień + jasniutki w kącikach. Ślicznie to wyszło. Dziś powinnam dostać Saphire z etorebki a zupełnie mnie to nie cieszy. Znowu jadę na tabletkach uspokajających. Przejechałabym się na długą wycieczkę rowerową (bardzo mnie to uspokaja i pozwala uporządkować myśli), ale jak wstawałm coś mi strzykneło w kolanie, w tym z którym mam czasem problemy i boli bardzo. Wszystko jest do Shpilciu: fajnie, że juz jesteś ![]() a ja myślałam, że oznajmisz nam nowine, że jesteś zapierścionkowana
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-09-20 o 10:13 |
|
|
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hosenko współczuję takim to nawet nie warto sobie głowy zawracać
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Paskudnie się czuję, czuję niesmak, rozczarowanie, zdezorientowanie.
Coraz cześciej się zastanawiam, co jest k**** ze mną nie tak? Kolejna praca, kolejny facet ... Chyba niedziwne że czuję się jak nic nie warte g****. Czy ja nie mam prawa do szczęścia i zadowolenia ze swojego życia? Odniechciewa mi się wszystkiego.
|
#688 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje wszystkim za mile powitanie na watku
Porzeczka - zakupy w nagrode sama robie nalogowo, zawsze cos drobnego, zeby nie bylo sobie co wyrzucac i zeby mniej prawdziwe bylo to, ze bez zadnego powodu kolejna rzecz zostala przywleczona do domu. Milego nagradzania. Biore sie dzisiaj za porzadki, bez nagrody po . Milego dnia dziewczyny. |
|
|
|
#689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
więc nie nagradzam się zbyt często. Ja za dużo pracuje a jutro mam pół dnia wolnego od .... nie wiem kiedy więc musze go wykorzystać jak tylko się da.
|
||
|
|
|
#690 |
|
|
Hosenko co za baran
to już nawet słów brakuje...Ja też facetów nie zrozumiem... ale za dużo opowiadania i poza tym chyba by mnie rozniosło z nerwów.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.

), rumiankowy krem do rąk w zakręcanym pudełku i wcześniej planowany peeling morelowy w Yves Rocher

To tyczy się też ciuchów.
[/QUOTE]

) to kupuję bez wyrzutów.
Fuksjowy Mr. Big z Twins i turkusowy z drobinkami Carribean Sea z Show Your Feet.

Ja we wrześniu jestem na ostrym odwyku, ale to z powodów finansowych. 
Hosenko współczuję
takim to nawet nie warto sobie głowy zawracać