Scent Bar XVIII - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-20, 12:59   #1801
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar XVIII

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
I perspektywy koncertowe trzymają mnie przy życiu: Anathema, Jelonek, Ulver, Within Temptation. Ktoś się wybiera?
jeszcze Korpiklaani z Eluveitie po drodze
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
oj bidna ty
ja najwiecej wyżłopałam w ogólniaku-na studiach nie miałam za bardzo czasu
w ogólniaku? ja dopiero po studniówce zaczęłam na imprezy jeździć
A picie... to się chyba od oblewania matury dopiero zaczęło

Ja to byłam spokojne dziecko... za spokojne zamiast się buntować za nastoletnich lat, to ja zamknęłam sie w sobie. Zamiast eksplozji była raczej implozja A tera mnie nosi, bom się nie wyszalała
Stary 2010-09-20, 13:05   #1802
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
[/COLOR]melk-jak cenowo barcelona? bo mi TZ truje zeby w przyszłym roku zamiast berlina zaliczyc Barcelone-ale jak zaczęłam liczyc to sie przeraziłam-nie wiem jak tam jest z żarełkiem? całodniowe wyżywienie to ile trzeba liczyc nie biorąc nic swojego? ceny picia jakie?
Wiesz, dla nas akurat jedzenie na wyjazdach to zawsze najmniej istotna rzecz.
Podstawą obiadu jest McD i Burger King chociaż na co dzień trzymam się z daleka od takiego żarcia, ale w BK naprawdę można się najeść za 6-7 euro, więc to najbardziej ekonomiczna opcja obiadu Ale oczywiście miejscowego żarła też trzeba spróbować. Raz wybrałyśmy się na paellę z owocami morza - cena za porcję razem z sangrią do picia to 13,50. Ogólnie ceny paelli w barach w okolicy plaży to od 11 do 15 euro. Wszędzie jest pełno tapas barów z przekąskami - ceny np. jakichś ichnich zapiekanych ziemniaczków itp. to ok. 5 euro. Innym razem jadłam na obiad kalmary w cieście z dodatkami też za jakieś 6 euro. Krem kataloński w kawiarni to też jakieś 5 euro.
Wiadomo, jadłodajni do wyboru do koloru, na ulicach pełno naganiaczy, bar przy barze, konkurencja spora - można zjeść obiad za 8-10 euro, można za 50. Mi jednak zawsze szkoda przeżerać kasę

Jesli chodzi o picie - drinki typu mojito czy caipirinha przeważnie od 5 do 8 euro, 1,5 litra sangrii ok. 8,50. Taką samą sangrię można zreszta kupić w spożywczaku za 3 euro - przywiozłam do domu Woda mineralna ok. 1 euro, najtańsze piwo, które piją wszyscy dookoła - tyle samo. Jakie są ceny produktów spożywczych w sklepach nie wiem, bo nie kupowałam, śniadanie miałyśmy w hostelu.

Ogólnie ceny całkiem znośne. Wiadomo, nie ma co przeliczać na złotówki, tylko wydaje się 5 euro, jak by to było 5 złotych, ale np. w porównaniu z Amsterdamem Barcelona jest chyba nieco tańsza.

A mnie nadal do Berlina ciągnie, chociaż na weekend. Spłukana jestem totalnie, a tu na dodatek laptop się sypie
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 13:16   #1803
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
jeszcze Korpiklaani z Eluveitie po drodze

w ogólniaku? ja dopiero po studniówce zaczęłam na imprezy jeździć
A picie... to się chyba od oblewania matury dopiero zaczęło

Ja to byłam spokojne dziecko... za spokojne zamiast się buntować za nastoletnich lat, to ja zamknęłam sie w sobie. Zamiast eksplozji była raczej implozja A tera mnie nosi, bom się nie wyszalała

a na 18-stki nie chodziłaś?
jezu...w ogólniaku to ja całe popołudnia spędzałam w knajpie...a z knajpy sie urządzało rózne wypady...w krzaki

moze niedługo wrzuce w wiadome miejsce pare fot z 18-stek

Cytat:
Wiesz, dla nas akurat jedzenie na wyjazdach to zawsze najmniej istotna rzecz.
Podstawą obiadu jest McD i Burger King chociaż na co dzień trzymam się z daleka od takiego żarcia, ale w BK naprawdę można się najeść za 6-7 euro, więc to najbardziej ekonomiczna opcja obiadu Ale oczywiście miejscowego żarła też trzeba spróbować. Raz wybrałyśmy się na paellę z owocami morza - cena za porcję razem z sangrią do picia to 13,50. Ogólnie ceny paelli w barach w okolicy plaży to od 11 do 15 euro. Wszędzie jest pełno tapas barów z przekąskami - ceny np. jakichś ichnich zapiekanych ziemniaczków itp. to ok. 5 euro. Innym razem jadłam na obiad kalmary w cieście z dodatkami też za jakieś 6 euro. Krem kataloński w kawiarni to też jakieś 5 euro.
Wiadomo, jadłodajni do wyboru do koloru, na ulicach pełno naganiaczy, bar przy barze, konkurencja spora - można zjeść obiad za 8-10 euro, można za 50. Mi jednak zawsze szkoda przeżerać kasę

Jesli chodzi o picie - drinki typu mojito czy caipirinha przeważnie od 5 do 8 euro, 1,5 litra sangrii ok. 8,50. Taką samą sangrię można zreszta kupić w spożywczaku za 3 euro - przywiozłam do domu Woda mineralna ok. 1 euro, najtańsze piwo, które piją wszyscy dookoła - tyle samo. Jakie są ceny produktów spożywczych w sklepach nie wiem, bo nie kupowałam, śniadanie miałyśmy w hostelu.

Ogólnie ceny całkiem znośne. Wiadomo, nie ma co przeliczać na złotówki, tylko wydaje się 5 euro, jak by to było 5 złotych, ale np. w porównaniu z Amsterdamem Barcelona jest chyba nieco tańsza.

A mnie nadal do Berlina ciągnie, chociaż na weekend. Spłukana jestem totalnie, a tu na dodatek laptop się sypie

dzięki ,
kurcze policzyłam ze 5 dni w Barcelonie na 2 osoby za mniej niz 3000 sie nie da (ze wszystkim juz)
a tyle to kosztowała nas Chorwacja na 3 osoby przez 12 dni .

Mnie interesuje opcja jak najbardziej ekonomiczna tak jak w Wiedniu byliśmy-autem z namiotem, własnym zarciem i piciem, a samolotem to wiadomo ze namiot i 15 litrów coli odpada ...

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2010-09-20 o 13:18
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 13:26   #1804
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

a na 18-stki nie chodziłaś?
jezu...w ogólniaku to ja całe popołudnia spędzałam w knajpie...a z knajpy sie urządzało rózne wypady...w krzaki
ma 18-tki chodziłam... ale nas było 5 osób z jednej wiochy w klasie, to chodzilim do siebie nawzajem W dodatku w większości były to wiejskie posiadówy za stołem typu "rodzice+ chrzestni (żeby kasę dali) + łaskawie młodzież", na których "dziewczynki" grzecznie sączyły kieliszek wina przez cały wieczór . U mnie tylko był luz, bo zrobiłam, kiedy rodzina na wesele poszła, ale i tak nie było full luzu, bo się siostra musiała w nocy wpierniczyć na kontrolę

W ogólniaku nie piłam, na imprezy nie chodziłam, nie buntowałam się... a teraz jestem za stara dupa, zeby się z mrocznymi metalowymi małolatami pod mostem upijac, a moi równieśnicy tylko o swoich weselach, dzieciach albo karierach zawodowych myślą

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-09-20 o 13:31
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 13:27   #1805
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
w planach zakupowych na październik chyba sobie workersy czarne strzelę.
Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Kuszą mni strasznie te butki , co je Red wklejała. Boże jak mnie kuszą !
Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Fajne są Też się lekko na nie napaliłam.
Jestem trendsetterką!

Zrobiłam sobie dzień wolny, jednak. Machnęłam badania (przyjęli i pomarańczowe ten tego) a potem szybki zwiad w galerii handlowej i pętanie po parku. Faaajnie.
Oczywiście napaliłam się na chustę z H&M i wełniane kamizelki bliżej nieokreślenej marki, które widziałam na ludziach. W ogóle podoba mi się obecna moda, aż się sama sobie dziwię. Te wełniane swetry, kwieciste kiecki, legginsy, saszki, stonowane kolory, chusty z frędzlami i ramoneski. Tak to ja się mogę ubierać.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 13:31   #1806
skarbiatko
Zakorzenienie

kurdę rachel ni ma a na allegro Eau des Merveilles w fajnej cenie

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 13:45   #1807
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Jestem trendsetterką!

Zrobiłam sobie dzień wolny, jednak. Machnęłam badania (przyjęli i pomarańczowe ten tego) a potem szybki zwiad w galerii handlowej i pętanie po parku. Faaajnie.
Oczywiście napaliłam się na chustę z H&M i wełniane kamizelki bliżej nieokreślenej marki, które widziałam na ludziach. W ogóle podoba mi się obecna moda, aż się sama sobie dziwię. Te wełniane swetry, kwieciste kiecki, legginsy, saszki, stonowane kolory, chusty z frędzlami i ramoneski. Tak to ja się mogę ubierać.
a to sie chyba styl boho nazywa? tak? czy jeszcze cos innego? sie usiłowałam dokształcic w weekend co to je to boho i jakos pewnosci nie mam nadal

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
ma 18-tki chodziłam... ale nas było 5 osób z jednej wiochy w klasie, to chodzilim do siebie nawzajem W dodatku w większości były to wiejskie posiadówy za stołem typu "rodzice+ chrzestni (żeby kasę dali) + łaskawie młodzież", na których "dziewczynki" grzecznie sączyły kieliszek wina przez cały wieczór . U mnie tylko był luz, bo zrobiłam, kiedy rodzina na wesele poszła, ale i tak nie było full luzu, bo się siostra musiała w nocy wpierniczyć na kontrolę

W ogólniaku nie piłam, na imprezy nie chodziłam, nie buntowałam się... a teraz jestem za stara dupa, zeby się z mrocznymi metalowymi małolatami pod mostem upijac, a moi równieśnicy tylko o swoich weselach, dzieciach albo karierach zawodowych myślą

ale prtzynajmnie na castelu byłaś ja nigdy nie byłam,ani na woodstocku ani w jarocinie tyz mnie krótko trzymali, tyle tylko miałam co sie w rodzinnym mieście naimprezowałam

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Maja- te wasze 18stki przypomiały mi 18 stke mojej kuzynki gdzie młodziez siedziała przy suto zastawionych stolcach, tańce były "proszone" a prezenty dostała typu sztućce w kasecie , komplet filiżanek ze spodeczkami itp.
dla kontrastu moja przyjaciółka dostała :
naszyjnik z pestek słonecznika, wieniec pogrzebowy, połowę tabliczki nagrobnej, reszta to była wódka i jabcoki. Ja dostałam płytę cd i "antyczne" puzderko od Tza..reszta to tez była kupa złomu...o np kadzidełka dostałam

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

wątek na dziś :
"gdzie poznać psycholożki albo stomatolożki"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-20, 13:45   #1808
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
dzięki ,
kurcze policzyłam ze 5 dni w Barcelonie na 2 osoby za mniej niz 3000 sie nie da (ze wszystkim juz)
a tyle to kosztowała nas Chorwacja na 3 osoby przez 12 dni .
No.. mi wyszło jakieś 2700 za tydzień - w tym samolot 400 zł (najtańszy jaki był, ale pewnie można lepsze promocje znaleźć) i noclegi 180 euro... Czyli w sumie najwięcej pochłaniają noclegi, a i tak spałam w jednym z tańszych hosteli. Dobrze, że śniadanie w cenie. Bilety wstępu od ok. 10 do 20 euro (najdroższe miejsce, jakie zwiedzałam to stadion Barcy - wstęp 19 euro). Ale ja akurat poza jedzeniem, to nie oszczędzałam. Coś tam przywiozłam, eleganckie czekoladki na prezent, parę pierdół w Lushu, nawet jakieś ciuchy kupiłam, w międzyczasie jedna impreza w jakimś wypasionym klubie, więc można dużo taniej.

Cytat:
Mnie interesuje opcja jak najbardziej ekonomiczna tak jak w Wiedniu byliśmy-autem z namiotem, własnym zarciem i piciem, a samolotem to wiadomo ze namiot i 15 litrów coli odpada ...
Faaajna opcja Szkoda, że nie mam ekipy na coś takiego.

Nawiasem mówiąc: spotkałyśmy w Barcelonie ekipę z Brazylii, gówniarstwo niewiele starsze ode mnie - przyjechali sobie do Europy na miesiąc, Londyn, Rzym, Paryż, Barcelona. Kolesia z Los Angeles i ogólnie mnóstwo Amerykanów na eurotripach. Znajoma ze studiów siedzi całe wakacje w Ekwadorze. Ja nie wiem, jak ludzie to robią Naprawdę coraz częściej mam ochotę zawiesić studia na jakiś rok, rzucić wszystko i wyjechać np. do Stanów, ale chyba jestem jakaś niezaradna, bo kwestie finansowe i organizacyjne w takim przypadku kompletnie mnie przerastają, żadnego wolontariatu nie potrafię sobie znaleźć, nawet pracę zagranicą ciężko znaleźć za pośrednictwem samego internetu. Na work&travel bym pojechała, ale nagle sobie przypominam, że praktyki we wrześniu, a na 2 m-ce nie pojadę itp. itd. No ale kiedy to wszystko jak nie teraz Będę kombinować dalej. Pierwszy krok to aplikowanie na Erasmusa, co prawda na moim boskim wydziale można liczyć jedynie na jakąś niemiecką pipidówę i Wiedeń, na który ciężko się załapać, bo są aż 2 miejsca ale i pół roku w Niemczech to już coś

Cytat:
W ogólniaku nie piłam, na imprezy nie chodziłam, nie buntowałam się... a teraz jestem za stara dupa, zeby się z małolartami pod mostem upijac, a moi równieśnicy tylko o weselach albo karierach zawodowych myślą
Oj tam, zaraz stara dupa. W Warszawie mostów chyba nie brakuje? A i Komandos chyba jeszcze w sklepach jest (nie wiem, bo też dawno nie piłam )
Stary 2010-09-20, 13:59   #1809
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem trendsetterką!
już w zeszłym roku kupiłam sobie takie buty
tylko wtedy tylko brązowe znalazłam, a w tym roku wreszcie czarne są
Cytat:
ale prtzynajmnie na castelu byłaś ja nigdy nie byłam,ani na woodstocku ani w jarocinie tyz mnie krótko trzymali, tyle tylko miałam co sie w rodzinnym mieście naimprezowałam
ale mi mało
w swojej rodzinnej wiosce się zdecydowanie za mało naimprezowałam. Bo w sumie, to i nie było gdzie zwłaszcza za nastoletnich lat - dopiero jak ludzie prawka porobili, to się można było do jakiejś dyskoteki bujnąć
Cytat:
Maja- te wasze 18stki przypomiały mi 18 stke mojej kuzynki gdzie młodziez siedziała przy suto zastawionych stolcach, tańce były "proszone" a prezenty dostała typu sztućce w kasecie , komplet filiżanek ze spodeczkami itp.
co się śmiejesz - u nas zestaw szklanek/filiżanek to był standardowy zestaw zaszaleliżmy kupjąc jedenj kumpeli do tego satynową koszulkę nocną.
Ja też dostałam zestaw szklanek No i zażyczyłam sobie od swojej dawnej paczki Pierścień Atlantów, to mi kupili - do dzisiaj noszę na pamiątkę
Cytat:
naszyjnik z pestek słonecznika, wieniec pogrzebowy, połowę tabliczki nagrobnej, reszta to była wódka i jabcoki. Ja dostałam płytę cd i "antyczne" puzderko od Tza..reszta to tez była kupa złomu...o np kadzidełka dostałam
ja Cię, te pogrzebowe są świetne
Cytat:

Cytat:
Naprawdę coraz częściej mam ochotę zawiesić studia na jakiś rok, rzucić wszystko i wyjechać np. do Stanów, ale chyba jestem jakaś niezaradna, bo kwestie finansowe i organizacyjne w takim przypadku kompletnie mnie przerastają, żadnego wolontariatu nie potrafię sobie znaleźć, nawet pracę zagranicą ciężko znaleźć za pośrednictwem samego internetu.
Przybij pionę
ze mnie taka sama niezaradna
Cytat:
Oj tam, zaraz stara dupa. W Warszawie mostów chyba nie brakuje? A i Komandos chyba jeszcze w sklepach jest (nie wiem, bo też dawno nie piłam )
a bo ja kiedy byłam przy warszawskich mostach?
A byłam - przejeżdżałam pociągiem, jak jechałam z pracy KM-ką, żeby zająć miejsce w pośpiechu na Wschodniej i uniknąć tłumów na centralnym

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-09-20 o 14:01
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 13:59   #1810
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Melk, dzięki za opis cen w Barcelonie, przyda mi się bo to jedna z opcji tegorocznych wakacji, TŻ był 10 lat temu i myślę że ceny się nieco pozmieniały

Cytat:
Jestem trendsetterką!

Bardzo fajny dzień wolny

A propos kwiecistości i chust z frędzlami, wczoraj wieczorem napadło TŻ opróżnić jedną pobabciową szafkę (tiaa.. powinniśmy to zrobić 8 lat temu) i znaleźliśmy miedzy innymi dwie takie wielkie kwieciste i frędzlaste i patrzymy a tu toczka w toczkę takie na Allegro się sprzedają
wywalać czy sprzedawać?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 13:59   #1811
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
a to sie chyba styl boho nazywa? tak? czy jeszcze cos innego? sie usiłowałam dokształcic w weekend co to je to boho i jakos pewnosci nie mam nadal
No w sumie tak tylko bardziej, hmm, monochromatycznie jest w sklepach. Bo mi się boho kojarzy z pierdyliardem wzorów i kolorów. No i te ramoneski tak niekoniecznie bohowate Ale i tak fajne.

Maju, jak już kiedyś będę mogła pić to oferuję swoje usługi towarzysko-alkoholowe, od razu mówię, że najlepiej pije się na filarze Mostu Gdańskiego. A jak górą pociąg jedzie to już w ogóle atrakcja bo to wszystko rusza się i dudni Plus ewentualny lęk przestrzeni, żeśmy się tam nie pozabijali to cud.
I też mi brakuje tego klimatu Albo jak się fajnie piło zimą grzane piwo z sokiem w Mewie/Rybitwie? pod UW, wiatr prawie rozwalał te klite, wychodek na zewnątrz a babka paliła w piecyku i wszyscy koło tego pieca się integrowali...

Stary 2010-09-20, 14:00   #1812
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
dla mnie większym szokiem jest inteligencja tych wszystkich lasek, które przeleciał bez zabezpieczenia :/ jak można być taką skończoną kretynką, żeby z pierwszym lepszym zaciążać?
no jak to po co? A nuż się da na dziecko menżuś złapać?

Cytat:
wyczxytałam w polityce ze moda na lata 90-te idzie..czekam wiec kiedy moje buty studniówkowe bedą supermodne , skórzane są i za grubą kase....a byłam w nich ze 2 razy , w sumie dziwaczne są troche-o wiem!!! wrzuce je na szafe
Pokaż i tu!

A pamiętacie to, skoro już mowa o latach 90.? Ach, pierwsze dyskoteki w podstawówce

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
mnie sie całkiem podobają, tylko obcas za duży stanowczo
Za duży obcas to taki w którym nie sięgasz palcami do podłoża Każdy inny się nadaje

Cytat:
to jeszcze sie pozale-w proodzie widziałam śliczne zamszowe rękawiczki i sie napaliłam-ale kurde nawet w najmniejszym rozmiarze wyglądam jak robotnik na budowie , za to w tatuum mają male rozmiarki-ale tylko z dziurą-i to w kształcie serca czy cus...
Ja takie fajne długie widziałam. Ale drogie W każdym razie stanowczo za drogie na mój obecny stan finansow

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
pamiętam taką imprezę u koleżanki punkówy w niewielkim mieszkaniu...
starzy w dużym pokoju przed telewizorem, ekipa w jej małym ściśnięta na podłodze pije tanie wino, a w malutkim przedpokoju 10 par glanów...
szkoda że nikt zdjęć nie porobił...
To pomyśl, że u mnie podobny krajobraz na co dzień - dwoje rodzeństwa plus TŻtowie i wszyscy w glanach zazwyczaj

Cytat:
I perspektywy koncertowe trzymają mnie przy życiu: Anathema, Jelonek, Ulver, Within Temptation. Ktoś się wybiera?
Ja bym się wybierała. Tylko kasy brak

No i:

zdjęcia!!!

Cytat:

Cytat:

Ja ni pamiętam co dostałam... Pamiętam tylko, że za część kasy od rodziny kupiłam ramoneskę

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:01   #1813
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
już w zeszłym roku kupiłam sobie takie buty
Crap

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
A propos kwiecistości i chust z frędzlami, wczoraj wieczorem napadło TŻ opróżnić jedną pobabciową szafkę (tiaa.. powinniśmy to zrobić 8 lat temu) i znaleźliśmy miedzy innymi dwie takie wielkie kwieciste i frędzlaste i patrzymy a tu toczka w toczkę takie na Allegro się sprzedają
wywalać czy sprzedawać?
Zrobić fotki, rzucić na Wizaż i zapytać mnie czy chce kupić

Stary 2010-09-20, 14:02   #1814
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
No i zażyczyłam sobie od swojej dawnej paczki Pierścień Atlantów, to mi kupili - do dzisiaj noszę na pamiątkę
a jakie on ma w ogóle znaczenie, bo sporo ludzi jednak nosi

Miciel jest teraz online Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:09   #1815
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

O, ja się swoją nową chustą chętnie pochwalę. I tą różową szminą od razu, ale to może lepiej nie dziś Może przy okazji fotek barcelońskich.

Sprzątam od rana i... jeszcze nie zaczęłam
Ale stwierdziłam, że mam całkiem sporo fajnych ciuchów na jesień, już tylko długich szarych kozaków brakuje mi do szczęścia. O takich o.

Ach wiem, co jeszcze chciałam. A propos ubrań jeszcze. Zakochałam się w kolekcjach Leny Hoschek. Widziałam jej pokaz na FashionTV i normalnie się zauroczyłam Warto pooglądać
Stary 2010-09-20, 14:12   #1816
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Melk, dzięki za opis cen w Barcelonie, przyda mi się bo to jedna z opcji tegorocznych wakacji, TŻ był 10 lat temu i myślę że ceny się nieco pozmieniały

Bardzo fajny dzień wolny

wywalać czy sprzedawać?
odpowiem ci jak na szafie-nosić!
Stary 2010-09-20, 14:14   #1817
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
wywalać czy sprzedawać?
nosić
ja też po babci powinnam mieć takie "szalinówki", ale nie noszę, bo nie lubię szalików itp - wolę kurtkę ze stójką, mniej upierdliwego zakładania i zdejmowania
Cytat:
Maju, jak już kiedyś będę mogła pić to oferuję swoje usługi towarzysko-alkoholowe, od razu mówię, że najlepiej pije się na filarze Mostu Gdańskiego. A jak górą pociąg jedzie to już w ogóle atrakcja bo to wszystko rusza się i dudni Plus ewentualny lęk przestrzeni, żeśmy się tam nie pozabijali to cud.
I też mi brakuje tego klimatu Albo jak się fajnie piło zimą grzane piwo z sokiem w Mewie/Rybitwie? pod UW, wiatr prawie rozwalał te klite, wychodek na zewnątrz a babka paliła w piecyku i wszyscy koło tego pieca się integrowali...

tylko Ci się jeszcze trochę zejdzie nic - poczekam
u mnie integracja na studiach nie istaniała - po wykładach mzywałyśmy sie z kolezanką do domu z Wawy, żeby na wieczorne pociągi się wyrobić, bo w weekendy zawsze mniej połączeń jest
A reszta imprez... jechało się na dyskotece, w samochodzie kilka kolejek, potem na salę potańczyć, a w międzyczasie się szło 2-3 razy do samochodu pić. Wsio.
O podrywie dyskotekowym już chyba wspominałam, ze mnie to nie dotyczyło
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Za duży obcas to taki w którym nie sięgasz palcami do podłoża Każdy inny się nadaje

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
a g**no nie znaczenie - jakiś walnięty koleś wymyślił, ze to pierścień pochodzący z Atlanty i majakieś właściwości radiestetyczne i tak się utrwaliło
A ja go chciałam dlatego, że pierwowzór takiego pierścienia został odnaleziony w egipskim grobowcu - a w liceum mi się egiptologia marzyła i zostanie Indianą Jonesem w spódnicy
Ewentualnie drugim Howardem Carterem, który ponoć też ten pierścień nosił (od razu ludziska wymyślilli, że to uchroniło go przed rzekomą klątwą Tutenchamona)
Stary 2010-09-20, 14:17   #1818
dzika truskawa

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
Magiczne!

Cytat:
Sprzątam od rana i... jeszcze nie zaczęłam
Ale stwierdziłam, że mam całkiem sporo fajnych ciuchów na jesień, już tylko długich szarych kozaków brakuje mi do szczęścia. O takich o.

Ach wiem, co jeszcze chciałam. A propos ubrań jeszcze. Zakochałam się w kolekcjach Leny Hoschek. Widziałam jej pokaz na FashionTV i normalnie się zauroczyłam Warto pooglądać
Wow, ciuszki tej Leny fajne

A buty mi się jakoś... średniowiecznie kojarzą

:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
Stary 2010-09-20, 14:22   #1819
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Zrobić fotki, rzucić na Wizaż i zapytać mnie czy chce kupić
a chce?

jedna to cóś takiego: http://moda.allegro.pl/chusta-w-kwia...227119289.html
druga biała

W ogóle stwierdziliśmy że z połową rzeczy z tej szafki można by np. do Niemiec wyjechać i posprzedawać albo, bardziej nowocześnie, na amerykańskim ebayu puścić

Z ciekawszych odkryć: znaleźliśmy śmierdzącego farbowanego lisa w kawałkach (z pazurami ) , stare ozdoby choinkowe, mnóstwo apaszek chyba jedwabnych, głośniki z 1978 roku, dwie puderniczki wydane z okazji rocznic jakichś tam zakładów (chyba PZL Świdnik i Unitry), kamionkowa czy inna karafka i do tego 12 małych kubeczków, itp. W tym mieszkaniu mnóstwo takich śmieci, do tej pory nie pozbyliśmy się wszystkiego....
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-20, 14:25   #1820
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
a chce?

jedna to cóś takiego: http://moda.allegro.pl/chusta-w-kwia...227119289.html
druga biała
Biały u mnie w odwrocie ale np. moja koleżanka takiej szuka, czarna fajna tylko to skomplikowana sprawa bo nie zdzierżę różu i niebieskiego Ta troszku przyróżowa. Chyba bez fotek się nie obejdzie

Stary 2010-09-20, 14:30   #1821
dzika truskawa

Cytat:
W ogóle stwierdziliśmy że z połową rzeczy z tej szafki można by np. do Niemiec wyjechać i posprzedawać albo, bardziej nowocześnie, na amerykańskim ebayu puścić

Z ciekawszych odkryć: znaleźliśmy śmierdzącego farbowanego lisa w kawałkach (z pazurami ) , stare ozdoby choinkowe, mnóstwo apaszek chyba jedwabnych, głośniki z 1978 roku, dwie puderniczki wydane z okazji rocznic jakichś tam zakładów (chyba PZL Świdnik i Unitry), kamionkowa czy inna karafka i do tego 12 małych kubeczków, itp. W tym mieszkaniu mnóstwo takich śmieci, do tej pory nie pozbyliśmy się wszystkiego....
Wy to naprawdę puśćcie na ebayu

Stary 2010-09-20, 14:49   #1822
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Biały u mnie w odwrocie ale np. moja koleżanka takiej szuka, czarna fajna tylko to skomplikowana sprawa bo nie zdzierżę różu i niebieskiego Ta troszku przyróżowa. Chyba bez fotek się nie obejdzie
wątpię że Ci się spodoba, one kolorowe że aż zęby bolą

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Wy to naprawdę puśćcie na ebayu
a wiesz ile to roboty? osobiście wolałabym żeby ktoś przyjechał i to hurtowo wszystko zabrał, niech leci w świat i może się komuś przyda raczej niżby miało na śmietniku wylądować..
szkoda że nie znam żadnego kolekcjonera prl-owych rzeczy..

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2010-09-20, 14:58   #1823
Redhaired Witch
Nindżopesz

Coś nie mogę Kameny zacytować. Kolorowe powiadasz Mnie to się taka np. podoba https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=16746

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-20, 15:03   #1824
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Jeszcze coś Wam pokażę i biorę się za odgruzowywanie mieszkania.
Córka mnie sportretowała na szybko jak spałam
podoba mi się mały nos, bujne włosy i czarne ciuchy...
brak biustu, rzęs i brwi już mniej
oczywiście, rysunek bez różowego nie ma prawa istnienia...
Słiiit.

Cytat:
Stare, ale o rękawiczkach.
Z dedykacją dla Polly
Szedł facet ulicą i zobaczył nowy sklep.
(...)
Boskie, nie znałam.
A dedykacja... Nadaje smaczku.
Cytat:
edit: w ogóle zachciało mi się takich imprez: załozyc, glany, skórę (taaa, szkoda, ze nie mam ), iść na jakiś popitolony koncert, poskakać i podrzeć japę, a potem chlać grupą tanie wino w krzakach.
Druga młodosć czy jak?
Albo spóźniony bunt młodzieńczy?
Jaka druga?
Cytat:
Cześć

Cytat:
Ja dostałam między innymi 18 tom dzieł Lenina, szczura i butelkę Dom Perignon.
Cytat:
a bo ja kiedy byłam przy warszawskich mostach?
A byłam - przejeżdżałam pociągiem, jak jechałam z pracy KM-ką, żeby zająć miejsce w pośpiechu na Wschodniej i uniknąć tłumów na centralnym
Wiesz co? Ktoś miał tu kiedyś taki podpis:
Kto chce, znajdzie sposób. Kto nie chce, znajdzie powód.

A w ogóle, to kupuję Molekuły Drugie.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:09   #1825
Polly_
grozi wypollizowaniem

aaa! kurde -miałam sie ustosunkowac do dedykacji :
-złosliwe nieco to było , ale...przydałby mi sie taki sklep
Stary 2010-09-20, 15:10   #1826
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Jaka druga?
bo swoją szumną młodsośc przezywałam w wieku 18-20 lat, wtedy się najwięcej szalało i piło
Choć fajtycznie to moze być spóźniony bunt młodzieżowy - lepiej późno niż wcale...
Cytat:
ale ja jestem dupa blada i niezaradna
pić pod most moge chocby i dziś - tylko jak potem do domu wróce i samochodem pojadę
Stary 2010-09-20, 15:12   #1827
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

bułahahah a ja juz mam
powiedz jakj e widzisz? w sensie czujesz ofkors

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

cofam pytanie-juz doczytałam i widze ze nie tylko wg mnie to zapach drzewny , co do reszty tez sie zgodze...ja jak je nosze to mam dziwne uczucie jakby sama siebie przytulała ..nie potrafie tego inaczej nazwac

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2010-09-20 o 15:15
Stary 2010-09-20, 15:15   #1828
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
aaa! kurde -miałam sie ustosunkowac do dedykacji :
-złosliwe nieco to było , ale...przydałby mi sie taki sklep

Cytat:
bo swoją szumną młodsośc przezywałam w wieku 18-20 lat, wtedy się najwięcej szalało i piło
Choć fajtycznie to moze być spóźniony bunt młodzieżowy - lepiej późno niż wcale...
Doskwiera mi wrażenie, że ty w swej szumnej młodości szalałaś i piłaś mniej, niż ja w okresie swej zaawansowanej starości. Niektórzy nigdy nie mądrzeją.
Cytat:
ale ja jestem dupa blada i niezaradna
pić pod most moge chocby i dziś - tylko jak potem do domu wróce i samochodem pojadę
Że blada to nawet ładnie...

I znów wynajdujesz problemy... Heh...
Cytat:
bułahahah a ja juz mam
powiedz jakj e widzisz? w sensie czujesz ofkors
No wiem, że już masz, i to w cenie, która mnie o palpitacje przyprawiła.

A jak je widzę.... Sięgnij po linkę w moim podpisie.

edit:
Cytat:

cofam pytanie-juz doczytałam i widze ze nie tylko wg mnie to zapach drzewny
O! Świetnie powiedziane!

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2010-09-20 o 15:18
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:20   #1829
dzika truskawa

Cytat:
a wiesz ile to roboty? osobiście wolałabym żeby ktoś przyjechał i to hurtowo wszystko zabrał, niech leci w świat i może się komuś przyda raczej niżby miało na śmietniku wylądować..
szkoda że nie znam żadnego kolekcjonera prl-owych rzeczy..
Jak zaplątały się jakieś maszynki do golenia to mój TŻ będzie zainteresowany . Jak stare odznaczenia - mój wujek. Dla mnie kusząco brzmią puderniczki i jedwabne apaszki A może hurtem wystawcie wszystko, może ktoś zwietrzy interes i później powystawia sobie osobno?

Cytat:
Ja dostałam między innymi 18 tom dzieł Lenina, szczura i butelkę Dom Perignon.
Najs

Przypomniałaś mi - od rodzeństwa dostałam chomisia dżungarskiego Szkoda, że one tak krotko żyją

Cytat:
O to to

Cytat:

Kurde, będę na imprezie, na której prawie na 100% bedzie Suchar Nie mam się w co ubrać. Nie mam czym pachnieć. I w ogóle jestem gupia jak nieszczęście

Stary 2010-09-20, 15:24   #1830
Redhaired Witch
Nindżopesz

Muszę się wypowiedzieć w temacie drugiej młodości. Mnie wstyd. Wstyd, że przyleci jaki SOK, wojsko (bo i poligony wchodzą w grę) czy zwykła policja, ewentualnie, że znowu się połamię na bunkrach i będzie obciach przy spisywaniu "stara pomarszczona urzędniczka alkoholizuje się jak nastolatka w miejscach objętych zakazem wstępu, żal.pl" Więc teraz pijam stacjonarnie - do kompa albo ze znajomymi przy planszówce...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości