|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
![]() Okres występowania wysypki wynosi ok. tygodnia czasu. Jest ona bardzo typowa, gdyż tworzące się na skórze zmiany mają postać najpierw bladoróżowych, potem ciemnoróżowych i wreszcie brunatnych plam gruboplamistych, które wraz z mijającym czasem zaczynają się łuszczyć. Miejscami mogą się pojawiać jaśniejsze pasma, tworzące jakby obraz „skóry tygrysa”. Tylko że to jest już odra, a po szczepieniu może występować jakby mini odra...już sama nie wiem
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
mayaha, tu masz profil azjatki, prawie w każdym makijażu robi kreskę, którą delikatnie wywija do góry i jak cieniami się maluje tę robi takiego migdałka do góry
http://www.youtube.com/watch?v=i0vyt...eature=channel po prawej masz listę jej makijaży a tutaj kreska dla azjatyckich oczu - oczywiście trochę przesadzone jak na co dzień (za gruba i za długa), ale chodzi o ogólny trendhttp://www.youtube.com/watch?v=Bb8SB...eature=related
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-09-20 o 11:14 |
|
|
|
#3843 | |
|
Ola-Unhola
|
Kasia pisała
Laurka tak strasznie wyła, przez afty, które zmieniły się w wirusowe zapalenie jamy ustnej, że pojechali w nocy na Izbę Przyjęć. Nie wiedzieli jak jej pomóc (zresztą nie wiadomo czy to afty był czy nie inny syf). Wychodzi dzisiaj na urlop, będzie dojeżdżała 2x dziennie na zastrzyk z Małą. Uff ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
To lepsze http://www.youtube.com/watch?v=rzRTE...eature=related
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, ze sytuacja opanowana o matko
|
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiedzą co to było? Biedna Laurka hahahahaha za***ista "azjatka" ![]() Dziewczyny nie wiem czy się martwić z tą wysypką, czy wysłać je do lekarza czy zaczekać jeszcze...
|
|
#3846 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() wrocilam od fryzjera , jutro ide po pasemka pochwale sie jutro jak wyjda chce takie koniakowe refleksy ale zobaczymymala dzisiaj ladnie spala, apetyt wrocil ![]() Cytat:
u nas ta gorna prawa dwojka jeszcze sie nie przebila ale mysle ze w tym tygodniu juz wyjdzie Cytat:
Cytat:
![]() Werka tez miala na brzuszku i pleckach , troche na buzce -milion kropek rozowych , na drugi dzien miala juz mocno czerwone i pozlewane w wieksze......teraz ma takie blade juz schodzi jej ta wysypka a skore ma jak dinozaur Cytat:
![]() Cytat:
caluski dla Laurki ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
a Zu goraczkuje jeszcze?
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam od fryzjera
chcecie fotki?
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie że macie złe nocki za soba...oby teraz już było tylko lepiej Ja właśnie wczoraj w dzień sprawdzałam i ta dwójka jeszcze nie przebiła a wieczorem w trakcie krzyku patrzę i jest druga dwójka też się szykuje, bo już ładnie ją widać pod dziąsłem...pamiętam jak pisałaś że Werka ma wysypkę dzisiaj nawet do lekarza nie mam jak iść, ja w pracy, Mama zaraz zmyka do pracy a Taty nie chce fatygować (chyba że byłoby naprawdę źle)...zaczekam do jutra jak się sprawa będzie rozwijać i w razie "W" zostanę jutro w domu i z nią pójdę...Co do gorączki to miała w piątek popołudniu 38,5...później spadła i cały weekend poniżej 38...od wczoraj wieczora gorączki brak...temperatura się skończyła a wysypka zaczęła...a może to właśnie trzydniówka ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- ale szybka jesteś ![]() CHCEMY!!!!
|
|
#3851 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
no to moze pocytuję
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez mam konto na facebook ale zdjec tam raczej nie mam. Cytat:
![]() U nas też powoli zaczynają się przebijać trójki. ale cos wolno idą. Cytat:
Cytat:
) Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=18126760& postcount=43 ten mi się podoba też, taki szaro-fioletowy Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- oj biedna Laurka, dobrze ze wychodzą do domu. Mogę sie domyślać jak ją to boli. Mąż ostatnio miał to samo, miał angine i coś jak afty i zrobiło się aż takie zapalenie straszne w gardle i jamie ustnej, no prawie płakał z bólu, nie mógł nic jeść, pić. męczył się strasznie z tym, a co mówić małe dziecko. ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- wstawiłam: dwa zdjęcia w albumie |
||||||||
|
|
|
#3852 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaraz wysle na priv moje dane, moze sie znajdziemy ![]() Wspolczuje nocki, oby nie bylo tempki ![]() Cytat:
Kasiu, duzo zdrowia dla Laurki!
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę patrzeć
|
|
|
#3854 |
|
Zadomowienie
|
Wojtusiu ładnie wyglądasz
Ja mam chęć obciąć ale trochę mi szkoda bo mam już włosy do połowy pleców -tak długo je zapuszczałam no i Tż się oburzył na mój pomysł obcięcia
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusiu, bardzo ładnie
![]() ja też mam ochotę obciąć włosy, ale ostatnio mam tyle gorszych dni, że obawiam się ze nie miałabym ochoty układać, a poza tym idzie sezon czapkowy - przyklapnięte włosy
|
|
#3856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę oglądać ![]() Cytat:
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w koncu się zdecydowalam i nie żaluje.Mi mąż mówił ze w długich tez mi ładnie, ale w krótkich ładniej. zresztą stwierdził, ze będzie miał "nową Anię" , hehe, on tez potrzebuje odmiany czasem, zebym mu sie nie znudziła
|
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Unholy przyszly mi platki Clarena i pisze ze to maska jednorazowego uzytku wiec nie wiem czy moge je uzyc ponownie
jak ty robilas? wkladalas spowrotem do tego opakowania i w lodowce trzymalas?Cytat:
dziewczyny u was tez sloneczko???az zyc sie chce, po obiadku zmykamy na dwor korzystac z pogody
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A smarowałaś Wercie czymś albo podawałaś? Ja teraz dopiero wyczytałam że warto podawać probiotyk po szczepieniu, bo wszystkie skojarzone rozwalają jelita ![]() U mnie teraz słoneczko wyszło ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Mama właśnie dzwoniła ze Mała biega, szaleje...nic się nie dzieje
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję Kasi Mam nadzieję, że z Laurą będzie szybko wszystko ok.(A mi sie śniła dzisiaj Kasia, że wpadłam do nich z niezapowiedzianą wizytą i Laurka mówiła już pełnymi zdaniami
|
#3861 | |
|
Rozeznanie
|
weszlam pogratulowac Kasi a tu czytam, ze wyladowali w szpitalu ;/ jednak i tak Wam gratuluje kochana!!
ja w pracy, ciezko mi sie odnalezc ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje kochane moje za pozytywne komentarze w albumie
dowartościowałyscie mnie ![]() zmykam, jadę rozpisać sobie jazdy, część teoretyczna za mną, czas na praktyke!
|
|
|
|
#3863 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() UnholyOne śliczy masz kolor włosów Wg. mnie w długich ci jest dobrze Cytat:
Cytat:
Mała się co trochę budziła, może dzisiaj ![]() Cytat:
![]() mnie mama nie dała , dopiero jak na studia poszłam to zaczęłam szaleć z włosami.Ta wysypka u Zuzi to chyba tak samo jak u Werci nie od szczepionki, mam nadzieję, że jej szybko zejdzie i ten zębol też niech już da jej spokój ![]() Kasiu dużo zdrówka dla Laurki już się wystraszyłam, że to Ty w szpitalu wylądowałaś ![]() [QUOTE=Wojtusia;22179081]bo faceci tacy są ze trzeba im wszystko tłumaczyć ![]() Tuli ja też mam konto na Facebooku Cytat:
To czekamy jutro na fotki ![]() Cytat:
![]() U nas też nocka nie za ciekawa, mała obudziła się ok 1 z gorączką 39, dałam jej Nurofen, ale wybiła się całkiem ze spania i wędrowała po łóżku z godzinę. Dobrze, że pospała do 9, ale za to nie zdążyłyśmy już złapać moczu ![]() Cytaty mi znów poucinało
|
|
#3864 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla zainteresowanych tylko ![]() wysłałam wniosek o specjalizację w Kujawsko-Pomorskiem i właśnie dzwoniłam pytać czy wszystko się zgadza i czy dane kompletne i spytałam z ciekawości jakie jest zainteresowanie Pani powiedziała, ze jeszcze prawie dwa tygodnie do końca terminu, a jest już dosyć spore zainteresowanie, więc prawie na pewno się nie dostanę, bo jakoś superwielu punktów nie mam z LDEP'u
|
|
|
#3866 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja jak zwykle tylko po lebkach
jakos nie mam czasu na nic teraz wrocilam do domu i robimy lekcje potem obiad i znow do miasta i po malego sprawdzona opinia jst od Bethie, twierdzi, ze jeszcze nigdy nie uzywala tak super lakieru, bardzo trwaly, jedna warstwa juz dobrze kryje, szybko schnie Karola akurat teraz Bethie chciala zamawiac ale nie wiem czy bedzie bo znalazlam w PL za 13.50zl, tylko jeszcze nie czytalam ile wysylka Cytat:
2.95Ł zdaje sie, przesylka 5Ł dlatego chcialysmy zamawiac na wizazu razem z Bethie ale jeszcze zobacze czy nie w PL Cytat:
Cytat:
mam nadzieje, ze L czuje sie lepiej co to afty??? Cytat:
http://www.zeberka.pl/fotki_moda.php...tyki+i+Perfumy
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2010-09-20 o 14:12 |
||||
|
|
|
#3867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeszcze nic nie jest przesądzone, więc może się nie zamartwiaj... Wiem, że łatwo się mówi...
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
wita
![]() ja tez o łebkach, wybaczcie Tak więc to nie były afty.Svi-to takie ranki co bolą, rażą,szczypią,kują itp To wirusowe zapalenie jamy ustnej. Nie wiem jakby wam to opisać, ma ranki na języczku pokryte ropką żółtawo-brązową. Fiolet i apthin na nic się zdały. Pani dr.pow że mogła to dostać od kogoś w prezencie.Nie namierzyłam nikogo, bo dorosły to może inaczej to przejść, a nawet się może nie uaktywnić taki stan Szpital porażka... Na sali 4 dzieci.Na korytarzu łóżeczka z oskrzelami i zapalniem płuc ![]() Jak tam weszłyśmy ok 2 to myślałam że się zaryczę, ale nie mogłam bo ona już wystarczająco skrzeczała... Zasnęła u mnie na rękach o 4 a obudziła się o 6 Na obchodzie wręcz wymusiłam ten urlop.Najiper grzecznie sie zapytałam, ale jak kategorycznie odmowiła nie chcąc mnie słuchać to pow że w ciąży jestem i nie widzę tu siebie 2dobę na krześle ani na podłodze.Tak więc mam kartę urlopową ze szpitala i przez 2dni mam jeździć na zastrzyki, a jak nie będzie pić to na kroplówke Na szczęscie pije ze strzykawki.Bosheee jaki mi ona ratuje tyłek ta "nurofenówka" Zaraz rosołek jej nią podam. W szpitalu wypiła nią pół jogurtu i pół kubka zupki.Ogólnie je mniej, ale je i pije. Ja jestem zmęczona. A ona jak wróćiła do domku i zobaczyła swoje zabawki to takkkki uśmiech dostała ze tylko oczka podpuchniętę i usta spierzchnięte ja zdradzały no i wenflonJennny ale się żaliła jak jej to coś na rękę założyli ehhh Na 20 na zastrzyk jedziemy.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zośka tez wszystkim buzi daje, chyba musze to ukrócić
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

NIE LUBIĘ TROLLI
oczu - oczywiście trochę przesadzone jak na co dzień (za gruba i za długa), ale chodzi o ogólny trend

i jeszcze 100 takich
Powiedziałam koledze że jakbym przysnęła....to mnie obudzi - dokończył...ehhhhh a to dopiero poniedziałek

mnie mama nie dała 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)