Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych 2009 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-20, 10:56   #3841
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Kasia napisała smsa, ze o 2 w nocy wylądowali w szpitalu, antybiotyk, kroplówka. Czeka na obchód.
Nie wiem o co chodzi, Ona czy Laurka?
Dam znać jak odpisze
.
O kurka...mam nadzieję że to nic poważnego

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
a odra jakie ma wykwity - takie drobniutkie?
Okres występowania wysypki wynosi ok. tygodnia czasu. Jest ona bardzo typowa, gdyż tworzące się na skórze zmiany mają postać najpierw bladoróżowych, potem ciemnoróżowych i wreszcie brunatnych plam gruboplamistych, które wraz z mijającym czasem zaczynają się łuszczyć. Miejscami mogą się pojawiać jaśniejsze pasma, tworzące jakby obraz „skóry tygrysa”.

Tylko że to jest już odra, a po szczepieniu może występować jakby mini odra...już sama nie wiem
Stary 2010-09-20, 11:12   #3842
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

mayaha, tu masz profil azjatki, prawie w każdym makijażu robi kreskę, którą delikatnie wywija do góry i jak cieniami się maluje tę robi takiego migdałka do góry
http://www.youtube.com/watch?v=i0vyt...eature=channel

po prawej masz listę jej makijaży

a tutaj kreska dla azjatyckich oczu - oczywiście trochę przesadzone jak na co dzień (za gruba i za długa), ale chodzi o ogólny trend
http://www.youtube.com/watch?v=Bb8SB...eature=related

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-09-20 o 11:14
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 11:16   #3843
UnholyOne
Ola-Unhola

Kasia pisała
Laurka tak strasznie wyła, przez afty, które zmieniły się w wirusowe zapalenie jamy ustnej, że pojechali w nocy na Izbę Przyjęć. Nie wiedzieli jak jej pomóc (zresztą nie wiadomo czy to afty był czy nie inny syf).
Wychodzi dzisiaj na urlop, będzie dojeżdżała 2x dziennie na zastrzyk z Małą.

Uff

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
mayaha, tu masz profil azjatki, prawie w każdym makijażu robi kreskę, którą delikatnie wywija do góry i jak cieniami się maluje tę robi takiego migdałka do góry
http://www.youtube.com/watch?v=i0vyt...eature=channel

po prawej masz listę jej makijaży

a tutaj kreska dla azjatyckich oczu - oczywiście trochę przesadzone jak na co dzień (za gruba i za długa), ale chodzi o ogólny trend
http://www.youtube.com/watch?v=Bb8SB...eature=related

To lepsze
http://www.youtube.com/watch?v=rzRTE...eature=related
Stary 2010-09-20, 11:23   #3844
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia pisała
Laurka tak strasznie wyła, przez afty, które zmieniły się w wirusowe zapalenie jamy ustnej, że pojechali w nocy na Izbę Przyjęć. Nie wiedzieli jak jej pomóc (zresztą nie wiadomo czy to afty był czy nie inny syf).

Uff

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

To lepsze
o matko, ciekawe skąd to paskudztwo
dobrze, ze sytuacja opanowana

o matko

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-09-20, 11:24   #3845
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia pisała

Uff

To lepsze

ale wiedzą co to było? Biedna Laurka

hahahahaha za***ista "azjatka"

Dziewczyny nie wiem czy się martwić z tą wysypką, czy wysłać je do lekarza czy zaczekać jeszcze...
Stary 2010-09-20, 11:31   #3846
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc

wrocilam od fryzjera , jutro ide po pasemka pochwale sie jutro jak wyjda chce takie koniakowe refleksy ale zobaczymy

mala dzisiaj ladnie spala, apetyt wrocil

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

A u Nas ciężkie zasypianie...od 19 do prawie 22.... Myślałam że nie dam rady, jak już zasypiała to ni z tego ni z owego mega płacz...ale ale....przy tym płaczu zauważyłam że prawa górna dwójka się przebiła a jeszcze rano nie było jej
Czyli mogę zwalić wszystko na zęba...a na dokładkę pewnie na szczepienie...oby noc była przespana i od rana by było już dobrze
doczytalam tez ze ciezka nocka za wami

u nas ta gorna prawa dwojka jeszcze sie nie przebila ale mysle ze w tym tygodniu juz wyjdzie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Cześć
Pogodziłam się z małżem cały dzień gadaliśmy, wizyta u koleżanki i nawet nie miałam czasu tu zaglądać Jakie te chłopy głuuuuuuuuupie, wszystko trzeba im tłumaczyć

Podczytałam tylko, że masowe metamorfozy się zaczęły super, bardzo polecam

Idę do łóżka na przytulanki
pa do jutra
ooo super ze sie pogodziliscie

Cytat:

Dziewczyny czy po Priorixie (to już 13 dzień po) może wystąpić wysypka? Mama mi właśnie dzwoniła że Zu ma wysypkę, bardzo drobną na pleckach i brzuszku
widzisz Werka dostala wysypki na 3 dzien po goraczce , zbiegow okolicznosci bylo duzo bo albo trzydniowka, albo po szczepieniu albo uczulenie. lekarka powiedziala jednak ze jak na poronna wysypke po szczepieniu to miala ja za mocna , wiec postawila na uczulenie a mi sie bardziej wydaje ze to trzydniowka byla
Werka tez miala na brzuszku i pleckach , troche na buzce -milion kropek rozowych , na drugi dzien miala juz mocno czerwone i pozlewane w wieksze......teraz ma takie blade juz schodzi jej ta wysypka a skore ma jak dinozaur

Cytat:
Dzięki dodałam do zakładek .

Kasia napisała smsa, ze o 2 w nocy wylądowali w szpitalu, antybiotyk, kroplówka. Czeka na obchód.
Dam znać jak odpisze
.
ojej mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Kasia pisała

Uff
dobrze ze to tylko te afty, biedna musialo ja bolec bardzo.....
caluski dla Laurki

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:

Dziewczyny nie wiem czy się martwić z tą wysypką, czy wysłać je do lekarza czy zaczekać jeszcze...
ja poszlam na drugi dzien jak zauwazylam ze wysypka sie zaostrzyla, pewnie jakby mala miala goraczke to poszlabym w ten sam dzien , ale nie miala
a Zu goraczkuje jeszcze?

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 11:41   #3847
Wojtusia
Zakorzenienie

wrocilam od fryzjera
chcecie fotki?
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 11:42   #3848
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
wrocilam od fryzjera
chcecie fotki?
co za pytanie

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-09-20, 11:43   #3849
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
wrocilam od fryzjera
chcecie fotki?
jasneeeeeeee

ja wstawie jutro

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-09-20, 12:02   #3850
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wrocilam od fryzjera , jutro ide po pasemka pochwale sie jutro jak wyjda chce takie koniakowe refleksy ale zobaczymy

mala dzisiaj ladnie spala, apetyt wrocil

u nas ta gorna prawa dwojka jeszcze sie nie przebila ale mysle ze w tym tygodniu juz wyjdzie

widzisz Werka dostala wysypki na 3 dzien po goraczce , zbiegow okolicznosci bylo duzo bo albo trzydniowka, albo po szczepieniu albo uczulenie. lekarka powiedziala jednak ze jak na poronna wysypke po szczepieniu to miala ja za mocna , wiec postawila na uczulenie a mi sie bardziej wydaje ze to trzydniowka byla
Werka tez miala na brzuszku i pleckach , troche na buzce -milion kropek rozowych , na drugi dzien miala juz mocno czerwone i pozlewane w wieksze......teraz ma takie blade juz schodzi jej ta wysypka a skore ma jak dinozaur
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

ja poszlam na drugi dzien jak zauwazylam ze wysypka sie zaostrzyla, pewnie jakby mala miala goraczke to poszlabym w ten sam dzien , ale nie miala
a Zu goraczkuje jeszcze?
Jestem ciekawa jak wyglądasz

fajnie że macie złe nocki za soba...oby teraz już było tylko lepiej

Ja właśnie wczoraj w dzień sprawdzałam i ta dwójka jeszcze nie przebiła a wieczorem w trakcie krzyku patrzę i jest druga dwójka też się szykuje, bo już ładnie ją widać pod dziąsłem...

pamiętam jak pisałaś że Werka ma wysypkę dobrze że już schodzi...ja się zaczynam martwić, ale mam nadzieję że to tylko chwilowe dzisiaj nawet do lekarza nie mam jak iść, ja w pracy, Mama zaraz zmyka do pracy a Taty nie chce fatygować (chyba że byłoby naprawdę źle)...zaczekam do jutra jak się sprawa będzie rozwijać i w razie "W" zostanę jutro w domu i z nią pójdę...
Co do gorączki to miała w piątek popołudniu 38,5...później spadła i cały weekend poniżej 38...od wczoraj wieczora gorączki brak...temperatura się skończyła a wysypka zaczęła...a może to właśnie trzydniówka

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
wrocilam od fryzjera
chcecie fotki?
ale szybka jesteś

CHCEMY!!!!
Stary 2010-09-20, 12:13   #3851
Wojtusia
Zakorzenienie

no to moze pocytuję

Cytat:

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Cześć
Pogodziłam się z małżem cały dzień gadaliśmy, wizyta u koleżanki i nawet nie miałam czasu tu zaglądać Jakie te chłopy głuuuuuuuuupie, wszystko trzeba im tłumaczyć

Podczytałam tylko, że masowe metamorfozy się zaczęły super, bardzo polecam

Idę do łóżka na przytulanki
pa do jutra
bo faceci tacy są ze trzeba im wszystko tłumaczyć

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Czesc dziewczyny! W zeszlym tygodniu nawet nie zagladalam, rozlozyla mnie grypa zoladkowa Jakos mam teraz ciezki okres, ze wszystkim mi jest trudniej. Jestemy z mezem oboje zmeczeni koszmarnie, nie mozemy sie doczekac tego wspolnego wyjazdu.
Dzisiaj jest nasza druga rocznica Mielismy zaplanowane wyjscie na ten weekend, Ania miala pierwszy raz nocowac u siostry meza, wszystko bylo omowione- niestety, zmienila plany i idzie z kolezankami na impreze. Strasznie sie napalalismy na ten weekend, a tu klapa. W takich momentach chcialabym miec moja rodzine blizej..
Tesc idzie dzisiaj na kontrole, beda robili biopsje wycinka, mam nadzieje, ze nic zlego tam nie wyjdzie...
Aneczka zaczela chodzic na czworaka Nocke miala dzisiaj koszmarna, wstawalam do Niej kilka razy, po ktoryms razem tak wyrznelam w bramke, ze az mi sie gwiazdy pokazaly. Oczywiscie, Ania natychmiast sie obudzila
Co jeszcze... macie ktoras konto na Facebook'u?

O, juz slysze corenke. Lece...dobrego dnia!
my też z mężem mielismy taki okres ze strasznie zmeczeni bylismy, nic nam sie nie chciało, nawet w łóżku zasypialismy od razu. ale już się poprawiło na szczeście. Wspolny wyjazd na pewno wam pomoże. Przydają się takie odskocznie.
ja tez mam konto na facebook ale zdjec tam raczej nie mam.

Cytat:

Gratulacje rocznicy i jeszcze 100 takich

Szkoda że weekend nie wypalił...siostra męża mogłaby sobie odpuścić jedno wyjście skoro już obiecała...

Gratulacje czworaków

Na facebooku jestem i kilka dziewczyn też jest

A noc...My miałyśmy podobną...koszmar...nie przespałam ciągiem ani jednej godziny...co pół h wielki płacz...smoka nie chciała, więc pewnie tak mocno ją to dziąsło bolało... Rano Zu obudziła się przede mną, nie mogłam się ubrać bo tylko na rękach u mnie była spokojna, babcia ją wzięła to też ryktak mi jej żal było nurofen nie pomagał, dentinox też nie, te globulki niemieckie też nie no i Viburcol też poległ Jak Zu babcia wzięła to musiałam udawać że mnie nie ma bo wtedy był względny spokój...po czym znowu ryk...aż się boję dzwonić zapytać jak u nich, bo może zasnęła w końcu...niech ten dziad już wyjdzie cały i nie męczy mojej Myszki Jedyny plus to gorączki nie było od wieczora...oby tak zostało...
Padam Powiedziałam koledze że jakbym przysnęła....to mnie obudzi - dokończył...ehhhhh a to dopiero poniedziałek
nie padaj, już niedługo koniec poniedziałku
U nas też powoli zaczynają się przebijać trójki. ale cos wolno idą.

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Olu ja na Twoim miejscu bym zapuszczała, śliczna z Ciebie mamusia dałabym Ci max 25 lat tak młodo wyglądasz A mi się ostatnio chcę obciąć włosy tak do ramion, bo już mnie wkurzają-plączą się i wypadają, a do tego ciągle chodzę w kucyku

Tomek
ma straszny katar , wieczorem po kaszce az zwymiotował flegmą Męczy się chłopak, cięzko mu oddychać, a w w czwartekbyliśmy na szczepieniu mam nadzieje że to nie ma z tym związku
ja własnie obciełam, bo ciągle ostatnio chodziłam w kucyku, teraz czuję sie lepiej.
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

aha p4w ja chce sobie zamowic lakiery Barry M
tam jest taki ciemnozielony - wyglada podobnie do tego koloru co wklejalas na paznokciach
poza tym mam ochote jeszcze na mietowy, grzybowy i kobaltowy
miętowy mam, grzybowego i kobaltowego nie ( swoją drogą nigdy nie słyszałam takiego określenia koloru- grzybowy )

Cytat:
wojtusiu, znalazłam cały wątek o szarych lakierach ze zdjeciami - na pewno coś wybierzesz
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=283149&page=3

i tu masz jeszcze fotki China Glaze Recycle
http://www.google.pl/images?hl=pl&q=...w=1280&bih=673
dostępny w sklepie victoriasbeauty.com

robię tam zakupy regularnie i polecam

kobaltowy to boski kolor a masz jakąś fotkę
co to za lakiery - nie słyszałam o nich?
zajrze do tego sklepu
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=18126760&
postcount=43 ten mi się podoba też, taki szaro-fioletowy

Cytat:

Dam znać jak odpisze
.
oj czekam na wieści, trzymam kciuki, zeby nic poważnego się nie działo.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

oj biedna Laurka, dobrze ze wychodzą do domu. Mogę sie domyślać jak ją to boli. Mąż ostatnio miał to samo, miał angine i coś jak afty i zrobiło się aż takie zapalenie straszne w gardle i jamie ustnej, no prawie płakał z bólu, nie mógł nic jeść, pić. męczył się strasznie z tym, a co mówić małe dziecko.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

wstawiłam: dwa zdjęcia w albumie
Stary 2010-09-20, 12:13   #3852
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Gratulacje rocznicy i jeszcze 100 takich

Na facebooku jestem i kilka dziewczyn też jest

A noc...My miałyśmy podobną...koszmar...nie przespałam ciągiem ani jednej godziny...co pół h wielki płacz...smoka nie chciała, więc pewnie tak mocno ją to dziąsło bolało... Rano Zu obudziła się przede mną, nie mogłam się ubrać bo tylko na rękach u mnie była spokojna, babcia ją wzięła to też ryktak mi jej żal było nurofen nie pomagał, dentinox też nie, te globulki niemieckie też nie no i Viburcol też poległ Jak Zu babcia wzięła to musiałam udawać że mnie nie ma bo wtedy był względny spokój...po czym znowu ryk...aż się boję dzwonić zapytać jak u nich, bo może zasnęła w końcu...niech ten dziad już wyjdzie cały i nie męczy mojej Myszki Jedyny plus to gorączki nie było od wieczora...oby tak zostało...
Padam Powiedziałam koledze że jakbym przysnęła....to mnie obudzi - dokończył...ehhhhh a to dopiero poniedziałek
Dzieki

Zaraz wysle na priv moje dane, moze sie znajdziemy

Wspolczuje nocki, oby nie bylo tempki

Cytat:
Dobrze, że już zdrowa jesteś
Szkoda, że weekend nie wypalił, ale macie przed sobą minimum 100 rocznic, więc kiedyś się uda
A tak na poważnie, to Naj, naj dla Was
Gratuluję czworaków
Dzieki

Kasiu, duzo zdrowia dla Laurki!
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 12:16   #3853
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
no to moze pocytuję

ja własnie obciełam, bo ciągle ostatnio chodziłam w kucyku, teraz czuję sie lepiej.

miętowy mam, grzybowego i kobaltowego nie ( swoją drogą nigdy nie słyszałam takiego określenia koloru- grzybowy )

zajrze do tego sklepu
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=18126760&
postcount=43 ten mi się podoba też, taki szaro-fioletowy

grzybowy to właśnie taki szaro-brązowy jak You don't know Jacques

idę patrzeć

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-09-20, 12:17   #3854
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Wojtusiu ładnie wyglądasz Ja mam chęć obciąć ale trochę mi szkoda bo mam już włosy do połowy pleców -tak długo je zapuszczałam no i Tż się oburzył na mój pomysł obcięcia
Stary 2010-09-20, 12:20   #3855
p4w
Zakorzenienie

Wojtusiu, bardzo ładnie

ja też mam ochotę obciąć włosy, ale ostatnio mam tyle gorszych dni, że obawiam się ze nie miałabym ochoty układać, a poza tym idzie sezon czapkowy - przyklapnięte włosy

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-09-20, 12:22   #3856
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
nie padaj, już niedługo koniec poniedziałku
U nas też powoli zaczynają się przebijać trójki. ale cos wolno idą.

malo to pocieszające...cały tydzień przed nami a do tego ciężki piatek...dwie sprawy do załatwienia...teraz druga wleciała...strsująca ale fajna...za to do fryzjera nie zdążę, ehhh

idę oglądać

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Dzieki

Zaraz wysle na priv moje dane, moze sie znajdziemy

Wspolczuje nocki, oby nie bylo tempki
Tuli wysłałam zaproszenie...ale tak z piwem

Stary 2010-09-20, 12:22   #3857
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Wojtusiu ładnie wyglądasz Ja mam chęć obciąć ale trochę mi szkoda bo mam już włosy do połowy pleców -tak długo je zapuszczałam no i Tż się oburzył na mój pomysł obcięcia
nawet nie wiesz jak mi bylo szkoda. Ostatni raz miałam takie krótkie włosy dwa lata temu. Ale skoro wiekszość mi mówiła ze w krótkich ładniej, to co bede sie upierała przy długich. Ale jak siedziałam u fryzjera to do ostatniej chwili sie wahałam. Nawet jak juz mi głowe umyła ja jeszcze nie wiedziałam czy sie ścinać czy nie w koncu się zdecydowalam i nie żaluje.

Mi mąż mówił ze w długich tez mi ładnie, ale w krótkich ładniej. zresztą stwierdził, ze będzie miał "nową Anię" , hehe, on tez potrzebuje odmiany czasem, zebym mu sie nie znudziła
Stary 2010-09-20, 12:25   #3858
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Unholy przyszly mi platki Clarena i pisze ze to maska jednorazowego uzytku wiec nie wiem czy moge je uzyc ponownie jak ty robilas? wkladalas spowrotem do tego opakowania i w lodowce trzymalas?

Cytat:
Jestem ciekawa jak wyglądasz

fajnie że macie złe nocki za soba...oby teraz już było tylko lepiej

Ja właśnie wczoraj w dzień sprawdzałam i ta dwójka jeszcze nie przebiła a wieczorem w trakcie krzyku patrzę i jest druga dwójka też się szykuje, bo już ładnie ją widać pod dziąsłem...

pamiętam jak pisałaś że Werka ma wysypkę dobrze że już schodzi...ja się zaczynam martwić, ale mam nadzieję że to tylko chwilowe dzisiaj nawet do lekarza nie mam jak iść, ja w pracy, Mama zaraz zmyka do pracy a Taty nie chce fatygować (chyba że byłoby naprawdę źle)...zaczekam do jutra jak się sprawa będzie rozwijać i w razie "W" zostanę jutro w domu i z nią pójdę...
Co do gorączki to miała w piątek popołudniu 38,5...później spadła i cały weekend poniżej 38...od wczoraj wieczora gorączki brak...temperatura się skończyła a wysypka zaczęła...a może to właśnie trzydniówka
u nas tez wlasnie jak mala przestala goraczkowac to wyszla ta wysypkabedzie dobrze

dziewczyny u was tez sloneczko???az zyc sie chce, po obiadku zmykamy na dwor korzystac z pogody

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-09-20, 12:32   #3859
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tez wlasnie jak mala przestala goraczkowac to wyszla ta wysypkabedzie dobrze

dziewczyny u was tez sloneczko???az zyc sie chce, po obiadku zmykamy na dwor korzystac z pogody
ufff to mnie pocieszyłaś...przechodzim y chyba tak samo to szczepienie
A smarowałaś Wercie czymś albo podawałaś? Ja teraz dopiero wyczytałam że warto podawać probiotyk po szczepieniu, bo wszystkie skojarzone rozwalają jelita

U mnie teraz słoneczko wyszło pewnie za chwilę się schowa bo chmurzyska wiszą

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Mama właśnie dzwoniła ze Mała biega, szaleje...nic się nie dzieje tylko ta wysypka
Stary 2010-09-20, 12:36   #3860
angy
Zakorzenienie

Gratuluję Kasi I Ani drugiego synusia Mam nadzieję, że z Laurą będzie szybko wszystko ok.
(A mi sie śniła dzisiaj Kasia, że wpadłam do nich z niezapowiedzianą wizytą i Laurka mówiła już pełnymi zdaniami)

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 13:08   #3861
muszka66
Rozeznanie

weszlam pogratulowac Kasi a tu czytam, ze wyladowali w szpitalu ;/ jednak i tak Wam gratuluje kochana!!
ja w pracy, ciezko mi sie odnalezc
Cytat:

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

to chyba to
http://www.goldenrose.sklep.pl/terra...rose-p-42.html
ja mam kolor 103 chyba
mam go i jest super! i wydajny tez super
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 13:42   #3862
Wojtusia
Zakorzenienie

dziękuje kochane moje za pozytywne komentarze w albumie dowartościowałyscie mnie

zmykam, jadę rozpisać sobie jazdy, część teoretyczna za mną, czas na praktyke!
Stary 2010-09-20, 13:48   #3863
megi b
Wtajemniczenie

Hejka
UnholyOne śliczy masz kolor włosów jaka to sprawiedliwość, że inni muszą farbować, a tobie Bozia dała naturalny Wg. mnie w długich ci jest dobrze
Cytat:
Tomek ma straszny katar , wieczorem po kaszce az zwymiotował flegmą Męczy się chłopak, cięzko mu oddychać, a w w czwartekbyliśmy na szczepieniu mam nadzieje że to nie ma z tym związku
Oj bidulek się umęczy, zdrówka

Cytat:
ja też ostatnio z małżem raczej się mijamy - tłumaczę mu co mi się nie podoba, ale chyba nie dociera do niego
Ja czasem już nie wiem w jakim języku przemawiać żeby cokolwiek dotarło

Cytat:
Mam nadzieję, że przytulanki były milutkie
Mała się co trochę budziła, może dzisiaj

Cytat:
czytałam ostatnio, ze nasze dzieci są urodzone w roku Bawołu - chiński znak zodiaku - powiem Wam tylko jedno - lekko nam nie będzie
O mamciu kiepska perspektywa

Cytat:
a ja farbuję od 8 kl podstawówki
mnie mama nie dała , dopiero jak na studia poszłam to zaczęłam szaleć z włosami.
Ta wysypka u Zuzi to chyba tak samo jak u Werci nie od szczepionki, mam nadzieję, że jej szybko zejdzie i ten zębol też niech już da jej spokój

Kasiu dużo zdrówka dla Laurki już się wystraszyłam, że to Ty w szpitalu wylądowałaś

[QUOTE=Wojtusia;22179081]bo faceci tacy są ze trzeba im wszystko tłumaczyć
Tuli ja też mam konto na Facebooku

Cytat:
taaaak
To czekamy jutro na fotki

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
(A mi sie śniła dzisiaj Kasia, że wpadłam do nich z niezapowiedzianą wizytą i Laurka mówiła już pełnymi zdaniami)
Może to był sen proroczy

U nas też nocka nie za ciekawa, mała obudziła się ok 1 z gorączką 39, dałam jej Nurofen, ale wybiła się całkiem ze spania i wędrowała po łóżku z godzinę. Dobrze, że pospała do 9, ale za to nie zdążyłyśmy już złapać moczu

Cytaty mi znów poucinało

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:02   #3864
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
7 kilo mmmm marzenie ściętej głowy, ja dobiłam 27 ,wstyd

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

pitu pitu pierdu pierdu a jutro zasiądę z kawą i nie będę mieć co czytać
Ja 14.

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Slepafuria, a mnie sie podobasz z taka jasna karnacja . Przychylę się do zdania Katarzynki - postawilabym na wyrazniejsze rzesy i brwi.
Milo mi dziekuje.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
mi kiedyś na wypadanie włosów pomógł Vitapil, a wypróbowałam wtedy wiele preparatów z drogim Merz Specjal na czele i dopiero Vitapil pomógł mi skrzyp nie pomógł zupełnie
Kupilam go, ale brac go nie moge. Niedobrze mi jest po nim okropnie. ;(

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Bylismy w rossmannie, nic ciekawego w końcu nie kupiłam. Fluidu do...twarzy żadnego. Muszę czegoś poszukać kryjącego i za tydz kupię
Kupiłam pieluchy, bo już nie miał Antek. Do sklepu pojechał na takiej zapasowej bez rzepów, które kiedyś się urwały
W załączeniu foty mojego wynalazku
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:04   #3865
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość

Kupilam go, ale brac go nie moge. Niedobrze mi jest po nim okropnie. ;(
o kurcze, przeze mnie go kupiłaś

dla zainteresowanych tylko
wysłałam wniosek o specjalizację w Kujawsko-Pomorskiem i właśnie dzwoniłam pytać czy wszystko się zgadza i czy dane kompletne i spytałam z ciekawości jakie jest zainteresowanie
Pani powiedziała, ze jeszcze prawie dwa tygodnie do końca terminu, a jest już dosyć spore zainteresowanie, więc prawie na pewno się nie dostanę, bo jakoś superwielu punktów nie mam z LDEP'u

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-09-20, 14:11   #3866
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja jak zwykle tylko po lebkach
jakos nie mam czasu na nic

teraz wrocilam do domu i robimy lekcje
potem obiad i znow do miasta
i po malego

Cytat:
No nie słyszałyśmy

Oj tam, nam zależało na sprawdzonej opinii
sprawdzona opinia jst od Bethie, twierdzi, ze jeszcze nigdy nie uzywala tak super lakieru, bardzo trwaly, jedna warstwa juz dobrze kryje, szybko schnie

Karola akurat teraz Bethie chciala zamawiac
ale nie wiem czy bedzie bo znalazlam w PL za 13.50zl, tylko jeszcze nie czytalam ile wysylka
Cytat:
Svi, czytałam opinie o tych lakierach na KWC
i są opinie - cienki pędzelek/ szeroki pędzelek; szybko schnie/dość długo schnie

ile płacisz za buteleczkę? i jak zamawiasz?
szybko schnie
2.95Ł zdaje sie, przesylka 5Ł dlatego chcialysmy zamawiac na wizazu razem z Bethie
ale jeszcze zobacze czy nie w PL
Cytat:

Dam znać jak odpisze.
Cytat:
Kasia pisała

Uff

doczytalam, ze wychodza
mam nadzieje, ze L czuje sie lepiej

co to afty???
Cytat:
no on sie tak nazywa mushroom
http://www.zeberka.pl/fotki_moda.php...tyki+i+Perfumy

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2010-09-20 o 14:12
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:19   #3867
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja jak zwykle tylko po lebkach
jakos nie mam czasu na nic

teraz wrocilam do domu i robimy lekcje
potem obiad i znow do miasta
i po malego

sprawdzona opinia jst od Bethie, twierdzi, ze jeszcze nigdy nie uzywala tak super lakieru, bardzo trwaly, jedna warstwa juz dobrze kryje, szybko schnie

Karola akurat teraz Bethie chciala zamawiac
ale nie wiem czy bedzie bo znalazlam w PL za 13.50zl, tylko jeszcze nie czytalam ile wysylka

szybko schnie
2.95Ł zdaje sie, przesylka 5Ł dlatego chcialysmy zamawiac na wizazu razem z Bethie
ale jeszcze zobacze czy nie w PL

doczytalam, ze wychodza
mam nadzieje, ze L czuje sie lepiej

co to afty???

no on sie tak nazywa mushroom
http://www.zeberka.pl/fotki_moda.php...tyki+i+Perfumy
Podoba mi sie ten grzybowy.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:30   #3868
angy
Zakorzenienie

Cytat:

dla zainteresowanych tylko
wysłałam wniosek o specjalizację w Kujawsko-Pomorskiem i właśnie dzwoniłam pytać czy wszystko się zgadza i czy dane kompletne i spytałam z ciekawości jakie jest zainteresowanie
Pani powiedziała, ze jeszcze prawie dwa tygodnie do końca terminu, a jest już dosyć spore zainteresowanie, więc prawie na pewno się nie dostanę, bo jakoś superwielu punktów nie mam z LDEP'u

Ale jeszcze nic nie jest przesądzone, więc może się nie zamartwiaj...
Wiem, że łatwo się mówi...

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-09-20, 14:31   #3869
katarzynka00
Zakorzenienie

wita
ja tez o łebkach, wybaczcie
Tak więc to nie były afty.Svi-to takie ranki co bolą, rażą,szczypią,kują itp
To wirusowe zapalenie jamy ustnej.
Nie wiem jakby wam to opisać, ma ranki na języczku pokryte ropką żółtawo-brązową.
Fiolet i apthin na nic się zdały.
Pani dr.pow że mogła to dostać od kogoś w prezencie.Nie namierzyłam nikogo, bo dorosły to może inaczej to przejść, a nawet się może nie uaktywnić taki stan
Szpital porażka...
Na sali 4 dzieci.Na korytarzu łóżeczka z oskrzelami i zapalniem płuc
Jak tam weszłyśmy ok 2 to myślałam że się zaryczę, ale nie mogłam bo ona już wystarczająco skrzeczała...
Zasnęła u mnie na rękach o 4 a obudziła się o 6
Na obchodzie wręcz wymusiłam ten urlop.Najiper grzecznie sie zapytałam, ale jak kategorycznie odmowiła nie chcąc mnie słuchać to pow że w ciąży jestem i nie widzę tu siebie 2dobę na krześle ani na podłodze.Tak więc mam kartę urlopową ze szpitala i przez 2dni mam jeździć na zastrzyki, a jak nie będzie pić to na kroplówke
Na szczęscie pije ze strzykawki.Bosheee jaki mi ona ratuje tyłek ta "nurofenówka"
Zaraz rosołek jej nią podam.
W szpitalu wypiła nią pół jogurtu i pół kubka zupki.Ogólnie je mniej, ale je i pije.
Ja jestem zmęczona.
A ona jak wróćiła do domku i zobaczyła swoje zabawki to takkkki uśmiech dostała ze tylko oczka podpuchniętę i usta spierzchnięte ja zdradzały no i wenflon
Jennny ale się żaliła jak jej to coś na rękę założyli ehhh
Na 20 na zastrzyk jedziemy.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:37   #3870
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
wita
ja tez o łebkach, wybaczcie
Tak więc to nie były afty.Svi-to takie ranki co bolą, rażą,szczypią,kują itp
To wirusowe zapalenie jamy ustnej.
Nie wiem jakby wam to opisać, ma ranki na języczku pokryte ropką żółtawo-brązową.
Fiolet i apthin na nic się zdały.
Pani dr.pow że mogła to dostać od kogoś w prezencie.Nie namierzyłam nikogo, bo dorosły to może inaczej to przejść, a nawet się może nie uaktywnić taki stan
Szpital porażka...
Na sali 4 dzieci.Na korytarzu łóżeczka z oskrzelami i zapalniem płuc
Jak tam weszłyśmy ok 2 to myślałam że się zaryczę, ale nie mogłam bo ona już wystarczająco skrzeczała...
Zasnęła u mnie na rękach o 4 a obudziła się o 6
Na obchodzie wręcz wymusiłam ten urlop.Najiper grzecznie sie zapytałam, ale jak kategorycznie odmowiła nie chcąc mnie słuchać to pow że w ciąży jestem i nie widzę tu siebie 2dobę na krześle ani na podłodze.Tak więc mam kartę urlopową ze szpitala i przez 2dni mam jeździć na zastrzyki, a jak nie będzie pić to na kroplówke
Na szczęscie pije ze strzykawki.Bosheee jaki mi ona ratuje tyłek ta "nurofenówka"
Zaraz rosołek jej nią podam.
W szpitalu wypiła nią pół jogurtu i pół kubka zupki.Ogólnie je mniej, ale je i pije.
Ja jestem zmęczona.
A ona jak wróćiła do domku i zobaczyła swoje zabawki to takkkki uśmiech dostała ze tylko oczka podpuchniętę i usta spierzchnięte ja zdradzały no i wenflon
Jennny ale się żaliła jak jej to coś na rękę założyli ehhh
Na 20 na zastrzyk jedziemy.
Zdróweczka dla Laurki, biedulka mała

Zośka tez wszystkim buzi daje, chyba musze to ukrócić

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości