|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
ale brzuuuuuchy!!!! ksztalty faktycznie kosmiczne
![]() Anecka body z dlugim sa po 5,99 w koszu. Zaluje tylko ze nie ma takich zapinanych z boku. Ale w pepco sa tez kaftaniki biale na troczek z boku i zatrzask przy szyjce po 6zł chyba. odbiedy moglyby byc. |
|
|
|
#1922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tez musze sie wybrac do pepco po body ja tez sie martwie jesli chodzi o ruchy bo zauwazywalm ze moj T ma jakies okresy ... raz jest bardzo ruchliwy i mocno kopie a za jakis czas przez pare dni rusza sie mniej i kopie slabiej nie wiem czy to normalne....
|
|||
|
|
|
#1923 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dokładnie mieszkam na Jelonkach. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ostatnio właśnie zrobiłam sobie telefonem identyczne zdjęcie, ja mam taki brzuch za każdym razem jak się rozsiądę na kanapie, czyli średnio kilka razy dziennie
|
|||||
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Dodzwoniłam się wreszcie do tego gościa od łóżeczka i okazało się, ze łóżeczko jest ok - tylko ja bałam się aby go nie rozerwać i za lekko naciągałam boki - dlatego blokada nie chciała zaskoczyć
Pozostał jeszcze problem tej wybrakowane półki na drobiazgi - ale kazał zrobić zdjęcie i wysłać do nich mailem to przyślą drugą ![]() Rany i wychodzi na to, ze niepotrzebnie przez te wszystkie dni się tak denerwowałam
Edytowane przez kotek81 Czas edycji: 2010-09-20 o 14:18 |
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, cały mój dzisiejszy dzień się składa z jakichś gówien.
Najpierw zorientowałam się, że mi się wcale nie takie stare ciążowe spodnie prują. Potem kot zrobił dziurę w ścianie. Jak sobie niosłam do pokoju miskę z leczo, to zahaczyłam rękawem o klamkę, miska upadła i całe leczo wywaliło się na nowe panele (na szczęście to się łatwo czyści, a gdyby to był nowy dywan? ), lekko wychlapując się na ścianę - na szczęście zmywalną...W tej samej chwili zadzwonił do mnie chrzestny, że ktoś do niego dzwonił z zastrzeżonego numeru, przedstawiając się moim imieniem (ta osoba zapytana o nazwisko potwierdziła, no ale to nic trudnego ![]() ![]() Wujek oczywiście głupi nie jest, zorientował się, że to raczej nie ja, teraz o 17-tej okaże się, czy ktoś przylezie i np. powie, że jest ode mnie po pieniądze Ja pierdziu, ale się zdenerwowałam tym ![]() Chociaż kiedyś czytałam w jakimś czasopiśmie o takiej metodzie wyłudzania. Nie wiem skąd biorą numer i imię abonenta, ale przecież numery i dane podajemy w różnych miejscach. Dzwonią do starszych osób (wujek jest po 60-tce) i podają jakieś częste imię, żeby się łatwo wstrzelić (że prawie na pewno w rodzinie ktoś taki będzie - ja mam akurat takie bardzo popularne imię). Jeśli odbierający zapyta czy to powiedzmy Ania taka i taka, to oczywiście ta osoba potwierdza. Potem właśnie pytają o pożyczkę, zapowiadają że się pojawią, a przychodząc podają się za "kogoś od Ani", bo nie mogła przyjść. Podobno wiele starszych osób się na to nabrało ![]() Jezu, ale mi nieswojo jakoś z tym, że ktoś się za mnie podał (choć prawdopodobnie zupełnie przypadkowo)... Niech ten dzień już się skończy.
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
nareszcie jestem na wizażu, przez kilka godzin w mojej dzielnicy prądu nie było
![]() Kootekk , super, że z Michałkiem coraz lepiej ![]() Weronisia, fajny brzusio ![]() Sylwia, śliczna psinka psem nie potrafią sie zająć to co dopiero dziećmi![]() ja mam sunię, też chcę, zeby mąż jej ze szpitala przyniósł jakąś rzecz córki, zeby zaznajomiła się z zapachem. W książce o oczekiwaniu na dziecko przeczytałam, że dobrze by było, gdyby kobieta oddała w mieszkaniu dziecko na ręce meża a sama przywitała się z psem, pogłaskała, potarmosiła, pobawiła, a potem dała do obwąchania dziecko (osłaniajac twarzyczkę dziecka i rączki). I ważne też ponoc, by nie odseparowywać psa od dziecka, bo pies jest ciekawski i z zainteresowaniem przygląda się, jak się przewija dziecko, jak się karmi dziecko itp moja sunia agresywna nie jest w stosunku do dzieci, bo już miała z nimi kontakt, daje się głaskać. Ale też nie jest jakaś wylewna w stosunku do małych dzieci (bo tak to jest typowym pieszczochem ). Najbardziej obawiam się raczkującego dziecka, bo moja sunia ma obawy przed takimi szkrabami i zwykle ucieka od takiego dziecka, usuwa się. No ale mam nadzieję, że moją córcię da się szybko nauczyć, że pieska męczyć nie można, ani szarpać, ani ciągnąć za sierść i uszy. Większe dzieci i dorośli moga dosłownie wszystko z moją sunią robić, miętolić, głaskać, ściskac, ona z radością to przyjmuję natomiast chyba obawia się takich około rocznych dzieci.
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Aliszcze no ładnie... ciekawe kto to... tez slyszalam o tego typu naciagaczach
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Mallinka, a Ty mnie oświeć, bo wydaję mi się, że jesteś bardziej obeznana w tych sprawach, my weszłyśmy już w 7 miesiąc? bo nie wiem już jak to liczyć
|
#1929 | |||
|
Rozeznanie
|
Hejka
Ogarnełam z lekka lazienke i juz musze odpoczywac w łóżku ze zmeczenia ![]() Dzieki za odpowiedzi co do prania, jak widać każda ma inne sposoby myślałam ze płyn zmiękcza te ubranka, ale nie wiem czy go kupować skoro pierzecie też w samym proszku![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzieki za odp. ![]() Cytat:
)
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
a oto mój bębenek
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to faktycznie masz dzisiaj dzień pełen wrażeń
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za polecenie mydła, jak będę następnym razem w rossmanie to kupię ![]() ale fajny brzuchol
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Rozeznanie
|
Kretencja nie wiem czy juz wybrałaś meble bo nie doczytalam jeszcze do końca, ale ja uwielbiam styl skandynawski i białe meble, sama mam w domu białe choć nie wszystko bo np stół+4krzesła sosnowe bejcowane z Ikea, daje to uczucie lekkości, nie lubie ciemnych mebli-wydają sie ciężkie i wszystko na nich widać
![]() aaaaaaa zapomnialam dodać, że tż kupił mi dzisiaj w BIEDRONCE szlafrok niebieski z mikrofibry milusi taki za 29zł -chciałam zamówić taki na all za 89+przes. dobrze ze nie zamówiłam. A mówił ze babki aż sobie wyrywały te szlafroki heheh dałam go znajomej do skrócenia bo chciałam taki do kolana bo ten za długi na mnie. Polecam ![]() Andziat kup kup i wyprobój, wiem, że kupują je też dla maluszków do mycia, bo jest naturalne, a te zapachowe w płynie choć pięknie pachną niestesty nie mogę ich stosować bo mam uczulenie. Kosztuje 3,99 ale często są w promocji za 2,99 a na all około 5zł
Edytowane przez niebieskaa Czas edycji: 2010-09-20 o 14:50 |
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Niebieskaa, jeszcze nie wybrałam, mam czas do piątku. Mnie się też w sumie białe podobają. Ten buk, co mąż go nie chce, też nie jest ciemny, to raczej dosyć jasne drewno (no, średnie powiedzmy), ale moim zdaniem biel będzie wyglądać lżej... W katalogu papierowym ikei, gdzie są zaaranżowane różne wnętrza, bardzo ładnie wyglądają te regały, właśnie białe. Wcale nie tandetnie
|
#1936 |
|
Zadomowienie
|
Andziat- ja mieszkam dalej trochę, za tym remontowanym wiaduktem na Powstańców. Ale to w sumie rzut beretem
![]() Aliszcze- ja też nie mogę uwierzyć w to, jak można być takim bez serca i zostawić 3 mies szczenię w lesie- przecież wiadomo, że jak mu nikt nie pomoże to albo wpadnie pod samochód, albo zdechnie z głodu, albo w nocy rozszarpią je dzikie zwierzęta- ono się nie obroni i nie znajdzie pożywienia. Jak to mówiła Miećka Aniołowa z " Alternatyw"- " Podłość ludzka nie ma granic" ale i tak sunia była w dobrym stanie, bo w miarę czysta, tylko trochę zapchlona - byliśmy dziś u weterynarza - odrobaczamy i usunęliśmy 2 kleszcze, które złapała pewnie w tym lesie ( 1 niewkręconego zdjęliśmy od razu). Teraz 3 tygodnie kwarantanny ( Kretencja- a wujek zawiadomił policję? może niech zrobią taką akcję złąpania na gorącym uczynku- wtedy ci oszuści juz więcej nikogo nie nabiorą. Ale współczuję i szacun dla wujka za czujność. brzuchy - bomba ![]() idę dalej robić grzyby- nie chce mi się i znajduję milion rzeczy zamiast będę podczytywać w przerwach
|
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, wiesz, trudno przewidzieć, czy rzeczywiście ktoś się pojawi. A policja ściągnięta na darmo nie będzie zadowolona. Numer był zastrzeżony, nie wiem czy się da namierzyć... Wujek powiedział, że wezwie policję jak rzeczywiście ktoś przyjdzie...
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jak piszesz ze babki sobie wyrywaly to moze dla mnie juz braknie
|
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
kurde a ja bylam i tego szlafroka nie widzialam :/ a tez na allegro mam upatrzony z przesylka po 80zl
ale z weluru
|
|
|
|
#1940 |
|
Wtajemniczenie
|
zaraz was kochane ponadrabiam, ale normalniee... muszę wam powiedzieć co się stało... byłam dzisiaj u pani dentyski, nie takiej co zawsze do niej chodzę bo ta akurat była na zwolnieniu, tylko do jakiejś innej bo mnie bardzo ząbek bolał. No i ona się pyta który mnie boli ja mówię że 6stka, a ona że dobrze i tam mi zrobiła tego zęba i na koniec do mnie z takim tekstem.... że wg niej to najpierw trzeba wyleczyć zęby a potem zachodzić w ciążę, ale to tylko jej zdanie ;| no trochę mi się przykro zrobiło, bo fakt nie planowałam ciąży, bo wg mnie jestem troszkę za młoda na to (mam 21l, a wyglądam na pewnie jeszcze mniej :/) ale trudno stało się, tak ? ;/ i takie komentarze można zachować dla siebie....
Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-09-20 o 15:01 |
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
zanim zacznę Was nadrabiać wklejam zdecydowaną większość moich zbiorów, które dziś poprasowałam
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze ja byłam w piątek i tez nie widziałam tych szlafroków, a kiedy je rzucili
![]() chyba, że już wszystkie u mnie wykupili
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka, co za babsko nieciekawe
Edzia, fajne ciuszki ![]() A ja właśnie dostałam nawet bolesnego kopa albo raczej kuksańca - w pęcherz
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-20 o 15:04 |
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
cd
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektórzy tak mają, że nie potrafią ugryźć się w język.Jakaś dzisiaj otępiała się czuję, źle spałam w nocy, w dodatku taka dziwna pogoda, nie pada, ale zachmurzone niebo, ja już wolę konkretną pogodę,a nie takie nie wiadomo co
|
|
#1947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież właśnie najczęściej w ciąży zęby się psują!Cytat:
![]() ja to mam fioła na punkcie oglądania ciuszków dla swojej córci, siedzę tylko w tej szafie, rozkładam, oglądam i składam
|
||
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
i koniec
![]() Któraś z dziewczyn zastanawiała się nad taką tuniką http://allegro.pl/show_item.php?item=1235185791 ja sobie ją zamówiłam i mogę z czystym sumieniem polecić. Za tą cenę jest super, materiał dobrej jakości wysyłka natychmiast. Zamówiłam sobie u tego sprzedawcy też spodnie dresowe i też bardzo fajne.
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to wieczorkiem polecę i zobaczę, chciałam jeszcze zapytać czy te szlafroki są długie, krótkie, z kapturem, czy bez? |
|
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.

Wiecie co czasami mam wrazenie ze cos jest nie tak.
nie wiem czy to normalne....

), lekko wychlapując się na ścianę - na szczęście zmywalną...

No to faktycznie masz dzisiaj dzień pełen wrażeń 

ale z weluru