Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-20, 13:34   #3811
zlotqo
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

chyba aspartamem właśnie zrobiłam z niego galaretkę, potem na wierzch szklanki dodam serek homo z kakao i będzie deser

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 13:36   #3812
myszka26111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anemik18 Pokaż wiadomość
Substancje słodzące: cyklaminian sodu, aspartam, sacharynian sodu, acesulfam K.
dziękuję ślicznie
Cel 1 osiągnięty
Od 22.11 III faza
myszka26111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 13:42   #3813
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
chyba aspartamem właśnie zrobiłam z niego galaretkę, potem na wierzch szklanki dodam serek homo z kakao i będzie deser
ooo dzisiaj galaretkę zrobie
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 13:54   #3814
lukrecja_25
Wtajemniczenie

yyy no to ja tysz zrobie se dziś galaretke ze świecącego soku :P z sernikiem na zimno se wymieszam znaczy w kostke pokroje i z sernikiem wymieszam i bede miała pycha

A na obiad zrobie gołąbki

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 13:58   #3815
myszka26111
Raczkowanie

A ja właśnie wszamałam serek na słodko z cynamonem
Cel 1 osiągnięty
Od 22.11 III faza
Stary 2010-09-20, 14:04   #3816
salcella
Raczkowanie

Zważyłam się dzisiaj pierwszy raz od tygodnia (do tego 23 coś nie mogłam dotrwać ) i jest -1kg!
Motywujące od razu humorek się poprawia
salcella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:05   #3817
darenka1
Przyczajenie

Witam ,
poczytałąm o tej diecie dużo ciekawych rzeczy i się skusiłam.Dziś mój debiut-pierwszy dzień.Mam nadzieję że dotrwam i osiągnę zamierzony cel.Czy ktoś ma może maila do dr bo podobno można wysłać swoją wagę i dane a on przyśle symulacje.
Pozdrawiam
darenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:12   #3818
myszka26111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez darenka1 Pokaż wiadomość
Witam ,
poczytałąm o tej diecie dużo ciekawych rzeczy i się skusiłam.Dziś mój debiut-pierwszy dzień.Mam nadzieję że dotrwam i osiągnę zamierzony cel.Czy ktoś ma może maila do dr bo podobno można wysłać swoją wagę i dane a on przyśle symulacje.
Pozdrawiam
Na pierwszej stronie wątku jest link do strony na której jest test
Cel 1 osiągnięty
Od 22.11 III faza
Stary 2010-09-20, 14:13   #3819
salcella
Raczkowanie

Cytat:
Witam ,
Pozdrawiam
Życzę powodzenia
http://www.regimedukan.com/fr/212-je-minscris.html to test ułożony przez doktora, po jego wypełnieniu otrzymasz swój plan diety z datami i w ogóle

Tłumaczenie pytań:

1. Państwa Imię: ………
2. Jesteście: ………(une femme) – kobieta, (un homme) – mężczyzna
3. Wasza aktualna waga w kg - na czczo i bez ubrania: ………tylko cyfry
4. Ile chcielibyście ważyć: ………tylko cyfry
5. Czy przechodziliście już jakieś diety: ………(aucun - żadnej, plus - więcej niż 3)
6. Wasz adres e-mailowy: ………
7. Jaka była Państwa najwyższa waga w życiu (nie licząc ciąży w przypadku kobiet): ………
8. Jaka była Państwa najniższa waga po ukończeniu 18 roku życia (nie licząc wagi w okresach choroby): ………
9. Jaka jest Wasza waga stosunkowo łatwa do utrzymania bez specjalnych ograniczeń: ……… (tylko cyfry)
10. Wasz wzrost w cm: ………(tylko cyfry, a więc np. 165, a nie 1,65),
11. Spieszno Wam rozpocząć dietę?: ……… oui (tak), non (nie)
12. Czy w Państwa rodzinie ktoś ma skłonności do tycia: ……… (oui - tak, non - nie)
13. Ile razy byłyście w ciąży: ………(aucun - ani razu, plus - więcej niż 3 razy)
14. Czy macie wrażenie łatwego chudnięcia w momencie ograniczenia jedzenia: ……… (facilement - łatwo, difficilement – trudno)
15. Ograniczenie ilości jedzenia jest dla Was męczące: ……… (oui - tak, non – nie)
16. Musimy ocenić grubość Państwa kości. W tym celu proszę prawą dłonią objąć nadgarstek (podobnie jak na rysunku).
• drobna kość (kciuk i palec wskazujący zachodzą na siebie po objęciu)
• normalna grubość kości, kciuk i palec wskazujący się stykają
• gruba kość , kciuk i palec wskazujący nie stykają się po objęciu nadgarstka
17. Państwa wiek: ……… (wybieramy datę z okienek)
18. Proszę podać Wasz nick: ………
19. Proszę wpisać Wasze hasło dostępu (chodzi o stronę Dukana, bo zrobienie testu wagi jest równoznaczne z zarejestrowaniem się na jego stronie)
20. Je souhaite bénéficier des réductions tarifaires et des offres des partenaires de regimedukan.com - chciałabym korzystać z upustów cen oferty sklepu internetowego partnerów Dukana - odznaczyć kwadracik (jest to opcja ważna po ewentualnym zapłaceniu opieki dietetyka, przy analizie wagi niczym nie skutkuje!!!)

Pozdrawiam!
Stary 2010-09-20, 14:15   #3820
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salcella Pokaż wiadomość
Zważyłam się dzisiaj pierwszy raz od tygodnia (do tego 23 coś nie mogłam dotrwać ) i jest -1kg!
No i glut ja tam sie waże codziennie chyba ze u TŻ jestem ... tamta waga jest niekumata

bloguję
Stary 2010-09-20, 14:15   #3821
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Witam ,
Pozdrawiam
trochę inaczej to działa wejdź na dukandiet.co.uk i zrób tam test
na końcu będzie symulacja i waga, jaką powinnaś najłatwiej utrzymać

a tak w ogóle to witamy i powodzenia!

swoją drogą, ciekawe czy doczekamy się polskiego testu

EDIT: jeszcze jedno.. piszesz, że czytałaś dużo ciekawych rzeczy o diecie.. możesz sprecyzować gdzie je czytałaś? w książce Dukana czy w necie?
Stary 2010-09-20, 14:15   #3822
zlotqo
Zadomowienie

ja dzisiaj jakaś nienajedzona jestem... non stop gębą ruszam odkąd oczy otworzyłam... na śniadanie dojadłam sałatkę cezara z wczoraj, potem piekłam chleb to już trochę zjadłam jako kanapki z rzodkiewką, w międzyczasie kawa, potem budyń z lidla myślałam że mnie zapcha ale gdzie tam... idę robić cycki z brokułami... potem idę do pracy to będę musiała wytrzymać a wieczorem idę do TŻ bo ma urodziny dziś więc zjemy coś (oczywiście Dukanowskiego ) i wypiję lampkę wina... ale taka okazja to muszę. zresztą ostatnio cała butelką mi nie zaszkodziła

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:20   #3823
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Życzę powodzenia
http://www.regimedukan.com/fr/212-je-minscris.html to test ułożony przez doktora, po jego wypełnieniu otrzymasz swój plan diety z datami i w ogóle

Tłumaczenie pytań:

1. Państwa Imię: ………
2. Jesteście: ………(une femme) – kobieta, (un homme) – mężczyzna
3. Wasza aktualna waga w kg - na czczo i bez ubrania: ………tylko cyfry
4. Ile chcielibyście ważyć: ………tylko cyfry
5. Czy przechodziliście już jakieś diety: ………(aucun - żadnej, plus - więcej niż 3)
6. Wasz adres e-mailowy: ………
7. Jaka była Państwa najwyższa waga w życiu (nie licząc ciąży w przypadku kobiet): ………
8. Jaka była Państwa najniższa waga po ukończeniu 18 roku życia (nie licząc wagi w okresach choroby): ………
9. Jaka jest Wasza waga stosunkowo łatwa do utrzymania bez specjalnych ograniczeń: ……… (tylko cyfry)
10. Wasz wzrost w cm: ………(tylko cyfry, a więc np. 165, a nie 1,65),
11. Spieszno Wam rozpocząć dietę?: ……… oui (tak), non (nie)
12. Czy w Państwa rodzinie ktoś ma skłonności do tycia: ……… (oui - tak, non - nie)
13. Ile razy byłyście w ciąży: ………(aucun - ani razu, plus - więcej niż 3 razy)
14. Czy macie wrażenie łatwego chudnięcia w momencie ograniczenia jedzenia: ……… (facilement - łatwo, difficilement – trudno)
15. Ograniczenie ilości jedzenia jest dla Was męczące: ……… (oui - tak, non – nie)
16. Musimy ocenić grubość Państwa kości. W tym celu proszę prawą dłonią objąć nadgarstek (podobnie jak na rysunku).
• drobna kość (kciuk i palec wskazujący zachodzą na siebie po objęciu)
• normalna grubość kości, kciuk i palec wskazujący się stykają
• gruba kość , kciuk i palec wskazujący nie stykają się po objęciu nadgarstka
17. Państwa wiek: ……… (wybieramy datę z okienek)
18. Proszę podać Wasz nick: ………
19. Proszę wpisać Wasze hasło dostępu (chodzi o stronę Dukana, bo zrobienie testu wagi jest równoznaczne z zarejestrowaniem się na jego stronie)
20. Je souhaite bénéficier des réductions tarifaires et des offres des partenaires de regimedukan.com - chciałabym korzystać z upustów cen oferty sklepu internetowego partnerów Dukana - odznaczyć kwadracik (jest to opcja ważna po ewentualnym zapłaceniu opieki dietetyka, przy analizie wagi niczym nie skutkuje!!!)

Pozdrawiam!
yyyy sorry bejbe ale co ty nam tu dajesz ?? Ci powiem że ameryki to ty nie odkryłas bejbe gapciu ty mały My ten test to trzaskałysmy już wszystkie prawie tu obecne i to daaaaawnoi temyu bardzo a link do niego z tłumaczeniem znajduje się na pierwszej stronie tegi i poprzednich wątków Także za gapiostwo a teraz zapraszam do dukania i przejżenia pierwszej baaaardzoi waznej strony wątku gdyż ponieważ znajdują się tam wszelki niezbędne do odchudzania informacjony

yyyyy edit edit! to nie do ciebie było ja se tak normalnie popierdaczyłam kto co pisze heheheh znaczy ja myślałam że ty to ona ta dziewczynka co pisze ze czytała i pytała o ta symulacje aa zresztą ale zem nakombinejszyn

bloguję

Edytowane przez lukrecja_25
Czas edycji: 2010-09-20 o 14:32
Stary 2010-09-20, 14:24   #3824
salcella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
yyyy sorry bejbe ale co ty nam tu dajesz ?? Ci powiem że ameryki to ty nie odkryłas bejbe gapciu ty mały My ten test to trzaskałysmy już wszystkie prawie tu obecne i to daaaaawnoi temyu bardzo a link do niego z tłumaczeniem znajduje się na pierwszej stronie tegi i poprzednich wątków Także za gapiostwo a teraz zapraszam do dukania i przejżenia pierwszej baaaardzoi waznej strony wątku gdyż ponieważ znajdują się tam wszelki niezbędne do odchudzania informacjony
Spokojnie, wiedziałam o tym, ale nowa koleżanka chciała się na szybko dowiedzieć co i jak z testem więc nie zaszkodziło podać a o ogólnych zasadach już podobno czytała
Stary 2010-09-20, 14:28   #3825
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Spokojnie, wiedziałam o tym, ale nowa koleżanka chciała się na szybko dowiedzieć co i jak z testem więc nie zaszkodziło podać a o ogólnych zasadach już podobno czytała
jestes rozgrzeszona:P
-14,4 kg
będzie: 58kg moze 56kg ... zobaczę w "praniu"

"8 sesja" na VACU aktiv
"pierwsze kręcenia Hula Hop Anion"
lesia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:32   #3826
salcella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
jestes rozgrzeszona:P
Ochh dziękuję
Stary 2010-09-20, 14:33   #3827
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
ja dzisiaj jakaś nienajedzona jestem... non stop gębą ruszam odkąd oczy otworzyłam... na śniadanie dojadłam sałatkę cezara z wczoraj, potem piekłam chleb to już trochę zjadłam jako kanapki z rzodkiewką, w międzyczasie kawa, potem budyń z lidla myślałam że mnie zapcha ale gdzie tam... idę robić cycki z brokułami... potem idę do pracy to będę musiała wytrzymać a wieczorem idę do TŻ bo ma urodziny dziś więc zjemy coś (oczywiście Dukanowskiego ) i wypiję lampkę wina... ale taka okazja to muszę. zresztą ostatnio cała butelką mi nie zaszkodziła
ja dzisiaj chlebuś (chyba to zalezy czy bedzie mi sie chcialo ) upieke albo bułki grahamki bo jutro daleka droga bedzie przede mna to kanake trzeba bedzie zrobic "
Stary 2010-09-20, 14:38   #3828
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Ochh dziękuję
nie ma za cohehehehehhe

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Moj przepis na Fasolke CZYTAŁY??????pewnie nie!!!
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv
Stary 2010-09-20, 14:54   #3829
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zwyklaniezwykladziewczyna Pokaż wiadomość
wiewiorka, alex suuuuuuuuper fotki jejku.... dlaczego mam wrazenie ze mnie to nie czeka ;( heh... dzis ostatni (7) dzien pierwszej fazy i waga juz stoi... dziwne bo sadzilam ze to mnie czeka dopiero po miesiacu odchudzania a tu taka demotywacja juz na poczatku coz od jutra warzywa moze bedzie lepiej
jak czesto sie wazycie? ja chcialm raz w tygodniu ale jakos tak co rano nie moge sie powstrzymac... moze niepowinnam...
Spokojnie, waga stoi, bo organizm oddał już wodę, którą zmagazynował i nie ma już co oddawać. Przjedziesz na PW, dowodnisz go warzywkami i zacznie spokojny proces spalania tłuszczu teraz.
Co do ważenia to nie żartuj sobie nawet. Będziesz się ważyła codziennie jak my wszystkie Zresztą Papcio Duk nawt zaleca częste ważenie żeby widzieć na bieżąco jak się ciałko zachowuje oraz żeby motywować się spadkami (które są wobec tego bardzo pożądane)... Tak więc nie krępuj się i śmiało codziennie rano na wagę... Natomiast omijaj ją szerokim łukiem w późniejszych porach dnia żebyś się nie stresowała, że w ciągu dnia wzrośnie Ci np. o 1,5 kilo... Jeszcze w histerię wpadniesz jakąś, a to tylko to, coś pochłonęła w ciągu dnia, a nie tłuszcz...

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
No i tyz piknie. No i gratki, siostro!
I dalej dukamy...

Cytat:
Witam ,
poczytałąm o tej diecie dużo ciekawych rzeczy i się skusiłam.Dziś mój debiut-pierwszy dzień.Mam nadzieję że dotrwam i osiągnę zamierzony cel.Czy ktoś ma może maila do dr bo podobno można wysłać swoją wagę i dane a on przyśle symulacje. Pozdrawiam
I teraz tak mi powiedz. Co czytałaś i gdzie? Już zauważyłam, że nie czytałaś naszej pierwszej strony, bo byś tesk znalazła w przeciwnym wypadku. Zrób go sobie tak czy siak, to powie Ci ile czasu masz być na uderzeniówce. No i nie przedłużaj jej wg swojej wizji, bo sobie najwyżej przedłużysz, ale chudnięcie
I - to wane - książeczkę czytałaś? Nie? Też w pierwszym poście jest do niej link. Przeczytaj, nie dla naszego widzimisię, ale dla swojej wiedzy i bezpieczeństwa. Trzeba tę dietę poznać i stosować z rozwagą żeby sobie nie zrobić kuku, o którym potem różni dietetycy i psychologowie będą mogli trąbić po gazetach i telewizjach krzycząc jaka to szkodliwa dla zdrowia dieta jest i żeby jej nie stosować...
Tak więc wiedza to podstawa. A resztę my Ci tu podpowiemy
Witamy i zapraszamy.

Cytat:
yyyyy edit edit! to nie do ciebie było ja se tak normalnie popierdaczyłam kto co pisze heheheh znaczy ja myślałam że ty to ona ta dziewczynka co pisze ze czytała i pytała o ta symulacje aa zresztą ale zem nakombinejszyn
Oj, Lucia, Lucia... ślepa niemoto Ty....
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:08   #3830
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
dzięki polecam
nawet wyróżnienie i fajne nagrody za nią dostałam m.in. kosz smakowitych owocków chyba się skusze na 2-3 śliwki dla dobra porcelanki
no... to jak wyroznienie to koniecznie
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:09   #3831
salcella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

No i tyz piknie. No i gratki, siostro!
I dalej dukamy...
Dziękuję, tak się cieszę! Teraz lecę robić sobie obiadek

Aaa jeszcze jedno - wolno nam jeść brokuły? Bo nigdzie się tego nie doczytałam - ani w dozwolonych ani w zabronionych nie było wspomniane (wybaczcie jeśli to głupie pytanie)

Edytowane przez salcella
Czas edycji: 2010-09-20 o 15:12
Stary 2010-09-20, 15:11   #3832
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Widzę, że "trutnia" przyswoiłaś na stałe Też mi się podoba - doskonały zamiennik dla "podgatunku"
milej pracy kochana

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez anamoi Pokaż wiadomość
Ja jestem wręcz człowiekiem lodu lub trupkiem- tak też urokliwie mówi na mnie mama łapki i stopy non stop lodowate- nawet latem śpię w skarpetkach
łał... ja to w skarpetkach spie "tylko" od wrzesnia do maja

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez wiewiorka07 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki za miłe słowa, jesteście kochane

aż żyć się chce jak się ma taki doping i posłucha komplementów co ja bym bez was zrobiła a to dla was
no widzisz?? to juz wiesz co ja wczoraj i dzis czulam

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez zwyklaniezwykladziewczyna Pokaż wiadomość
wiewiorka, alex suuuuuuuuper fotki jejku.... dlaczego mam wrazenie ze mnie to nie czeka ;( heh... dzis ostatni (7) dzien pierwszej fazy i waga juz stoi... dziwne bo sadzilam ze to mnie czeka dopiero po miesiacu odchudzania a tu taka demotywacja juz na poczatku coz od jutra warzywa moze bedzie lepiej
jak czesto sie wazycie? ja chcialm raz w tygodniu ale jakos tak co rano nie moge sie powstrzymac... moze niepowinnam...
dzieki
nie demotywuj sie tym.
na U schodzi tylko woda, moze juz nie masz jej wiecej???
przechodz na PW i nie katuj sie bo sobie krzywde zrobisz kochana....

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Zapisane A ten sussiana gold nadaje się też do herbaty? Bo co będę dwa osobne kupowała
czy ten z lidla lepsiejszy?
Sussina nadaje sie do wszystkiego, ale sloik 200g kosztuje ok 6zl w Kauflandzie, wiec do herbaty/kawy mam tanszy (ok5zl za 1000tabletek chyba)
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:19   #3833
salcella
Raczkowanie

Ha - ciocia wikipedia właśnie poinformowała mnie, ze inna nazwa brokuła to "kapusta szparagowa" - a kapusta jest przecież jak najbardziej dozwolona w naszym jadłospisie jaki człowiek jest czasami nieświadomy podstawowych rzeczy..
Stary 2010-09-20, 15:27   #3834
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
milej pracy kochana

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

łał... ja to w skarpetkach spie "tylko" od wrzesnia do maja

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

no widzisz?? to juz wiesz co ja wczoraj i dzis czulam

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

dzieki
nie demotywuj sie tym.
na U schodzi tylko woda, moze juz nie masz jej wiecej???
przechodz na PW i nie katuj sie bo sobie krzywde zrobisz kochana....

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Sussina nadaje sie do wszystkiego, ale sloik 200g kosztuje ok 6zl w Kauflandzie, wiec do herbaty/kawy mam tanszy (ok5zl za 1000tabletek chyba)
ja nie uzywam do kawy/herbaty słodziku, bo i tak jem go w slodkosciach wiec po co przesadzac z jego spozywaniem, bo przeciez szkodliwy jest
Stary 2010-09-20, 15:34   #3835
Juliszka
Rozeznanie

Jejuuu ale mnie wszystko boli... Nienawidze miec okresu Jem przeciwbole jak cukierki a i tak masakra

Przynajmniej glodna przez to nie jestem...

Rano zrobilam sobie nalesnik a'la nutella (kakao odtluszczone, aromat migdalowy itp) i bylo mniam mniam, nie przepadam za slodkim, ale do kawki super hiper
Stary 2010-09-20, 15:38   #3836
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
nie ma za cohehehehehhe

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Moj przepis na Fasolke CZYTAŁY??????pewnie nie!!!
No jak nie jak tak ja czytała Ja bede nawet robiła w środę
Cytat:
Ha - ciocia wikipedia właśnie poinformowała mnie, ze inna nazwa brokuła to "kapusta szparagowa" - a kapusta jest przecież jak najbardziej dozwolona w naszym jadłospisie jaki człowiek jest czasami nieświadomy podstawowych rzeczy..
O! Tego to ja nie wiedziała

bloguję
Stary 2010-09-20, 15:43   #3837
zwyklaniezwykladziewczyna
Raczkowanie

Avatar zwyklaniezwykladziewczyna

tak wiec klamka zapadla codziennie rano na wage
Co dzis jadlyscie??? ja przed chwilka na obiadek nalesnika dukanowego z przepisowni z twarozkiem pycha... i nawet ciasto smakowalo mi lepeij niz na zwykle nalesniki (az dziwne)
Jutro zamierzam zabrac sie do pieczenia chlebka i zrobie sobie tez musli naszych Dukanek ale... zastanawiam sie ile tego moge jesc dziennie bo i chlebek i musli maja otreby wiec jesli zjem jedno tzn ze nie moge zjesc juz drugiego tego samego dnia???
nabralam sil po obiadku wiec sie wybiore pewnie niedlugo do kauflandu po slodzik (bo o ile dobrze pamietam potrzebny do musli)
a i jeszcze pytanie nalesnik troszke sie przypalil mimo ze zrobilam go na deobrej teflonowej patelni czy jest na to jakis sposob??? czy raczej zwyczajnie trzeba to przezyc???

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Juliszka Pokaż wiadomość
Jejuuu ale mnie wszystko boli... Nienawidze miec okresu Jem przeciwbole jak cukierki a i tak masakra

Przynajmniej glodna przez to nie jestem...

Rano zrobilam sobie nalesnik a'la nutella (kakao odtluszczone, aromat migdalowy itp) i bylo mniam mniam, nie przepadam za slodkim, ale do kawki super hiper
Biedactwowiem co czujesz heh... za kazdym razem mam takie bole ze szok a najgorsze ze zawsze moje wszelkie bole koilo jedzenie a co teraz bedzie to az sie boje pomyslec
w kazdym razie nie przesadzaj z lekami bo one plus dieta moga popsuc Ci cos w zoladku i bedzie zle!
zwyklaniezwykladziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:45   #3838
salcella
Raczkowanie

A tak w ogóle to jeśli pozwolicie to podzielę się z wami moimi obawami.. Bo od października niestety powitają mnie progi uczelni.. Przedtem wyglądało to tak, że jadłam w domu śniadanie i wychodziłam koło 7, przez cały dzień nic nie jadłam i wracałam zazwyczaj koło 21(czasami udawało się trochę wcześniej) i dopiero wtedy jadłam obiad. Wiem, że teraz nie mogę dopuścić do takiej sytuacji, bo przecież żeby chudnąc na tej diecie trzeba jeść, no i zdaję sobie też sprawę, że jadanie tak rzadko i o tak nieregularnych porach nie jest zbyt zdrowe. Więc już teraz zaczynam obmyślać jakie drugie śniadanka mogłabym brać do szkoły, żeby coś przekąsić w środku dnia. Niestety do głowy nie przychodzi mi nic poza pokrojoną surową marchewką :/ (a to tylko w dni proteinowo - warzywne) tak wygodne rzeczy jak na przykład kanapki są przecież zabronione. Miałybyście może jakieś pomysły?
Nie wspominając już o tym, że tak długie przebywanie poza domem sprzyja grzeszkom

Edytowane przez salcella
Czas edycji: 2010-09-20 o 15:47
Stary 2010-09-20, 15:58   #3839
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
A tak w ogóle to jeśli pozwolicie to podzielę się z wami moimi obawami.. Bo od października niestety powitają mnie progi uczelni.. Przedtem wyglądało to tak, że jadłam w domu śniadanie i wychodziłam koło 7, przez cały dzień nic nie jadłam i wracałam zazwyczaj koło 21(czasami udawało się trochę wcześniej) i dopiero wtedy jadłam obiad. Wiem, że teraz nie mogę dopuścić do takiej sytuacji, bo przecież żeby chudnąc na tej diecie trzeba jeść, no i zdaję sobie też sprawę, że jadanie tak rzadko i o tak nieregularnych porach nie jest zbyt zdrowe. Więc już teraz zaczynam obmyślać jakie drugie śniadanka mogłabym brać do szkoły, żeby coś przekąsić w środku dnia. Niestety do głowy nie przychodzi mi nic poza pokrojoną surową marchewką :/ (a to tylko w dni proteinowo - warzywne) tak wygodne rzeczy jak na przykład kanapki są przecież zabronione. Miałybyście może jakieś pomysły?
heh koooochaaana jest całe mnustwo takich jedzeń np: naleśniki z róznymi wkładami mohą byc kakaowe mogą być zwykłe, mozna zabierać tortille jak sie ma PW (naleśnik dukanowy z kurakiem i warzywami w środku) roladki z szynki, wieśniaki, no ja do pracy nawet czasami jajecznice przynosiłam hahahaha placuszki otrębowe z wędlinką udające kanapki no nie no jest maaasa takich rzeczy zaraz ci dziełchy posypia pomysłami a ja spadawszy na chate a ze chata pełna to trza najpierw po zarcie dla hołoty kupić i dlatego do reala jadę se i uczynie zakupy wszyscy wiedzą ze trzode trza wykarmić i oporządzić TŻ hehe. No to CIAO BAMBINO!!!! Ja tu wrócę ! Jutro! i was zjem

bloguję
Stary 2010-09-20, 16:01   #3840
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
No jak nie jak tak ja czytała Ja bede nawet robiła w środę

O! Tego to ja nie wiedziała
jak Któras jest juz na 3 fazuni to ... polecam zawijasy kotlety z piersi ubijamy na płasko, przyprawiamy .... kladziemy kawałek sera zółtego . plasterek szynki - potem zawijamy zeby lepiej sie trzymalo nadziewamy na wykałaczkei na patelnietez miodzio
ale fasolka kurde! rewelacjazawsze jadlam z bułka i cukierem:P hehe ale wzbogacona miasskiem jest super myslalam co by miesa mielone dodac zamiast szynki??
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości