|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
chyba aspartamem
właśnie zrobiłam z niego galaretkę, potem na wierzch szklanki dodam serek homo z kakao i będzie deser
|
#3812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3814 |
|
Wtajemniczenie
|
yyy no to ja tysz zrobie se dziś galaretke ze świecącego soku :P z sernikiem na zimno se wymieszam znaczy w kostke pokroje i z sernikiem wymieszam i bede miała pycha
![]() A na obiad zrobie gołąbki
|
|
|
|
#3815 |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie wszamałam serek na słodko z cynamonem
|
|
#3816 |
|
Raczkowanie
|
Zważyłam się dzisiaj pierwszy raz od tygodnia (do tego 23 coś nie mogłam dotrwać
) i jest -1kg!Motywujące |
|
|
|
#3817 |
|
Przyczajenie
|
Witam ,
poczytałąm o tej diecie dużo ciekawych rzeczy i się skusiłam.Dziś mój debiut-pierwszy dzień.Mam nadzieję że dotrwam i osiągnę zamierzony cel.Czy ktoś ma może maila do dr bo podobno można wysłać swoją wagę i dane a on przyśle symulacje. Pozdrawiam |
|
|
|
#3818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.regimedukan.com/fr/212-je-minscris.html to test ułożony przez doktora, po jego wypełnieniu otrzymasz swój plan diety z datami i w ogóle Tłumaczenie pytań: 1. Państwa Imię: ……… 2. Jesteście: ………(une femme) – kobieta, (un homme) – mężczyzna 3. Wasza aktualna waga w kg - na czczo i bez ubrania: ………tylko cyfry 4. Ile chcielibyście ważyć: ………tylko cyfry 5. Czy przechodziliście już jakieś diety: ………(aucun - żadnej, plus - więcej niż 3) 6. Wasz adres e-mailowy: ……… 7. Jaka była Państwa najwyższa waga w życiu (nie licząc ciąży w przypadku kobiet): ……… 8. Jaka była Państwa najniższa waga po ukończeniu 18 roku życia (nie licząc wagi w okresach choroby): ……… 9. Jaka jest Wasza waga stosunkowo łatwa do utrzymania bez specjalnych ograniczeń: ……… (tylko cyfry) 10. Wasz wzrost w cm: ………(tylko cyfry, a więc np. 165, a nie 1,65), 11. Spieszno Wam rozpocząć dietę?: ……… oui (tak), non (nie) 12. Czy w Państwa rodzinie ktoś ma skłonności do tycia: ……… (oui - tak, non - nie) 13. Ile razy byłyście w ciąży: ………(aucun - ani razu, plus - więcej niż 3 razy) 14. Czy macie wrażenie łatwego chudnięcia w momencie ograniczenia jedzenia: ……… (facilement - łatwo, difficilement – trudno) 15. Ograniczenie ilości jedzenia jest dla Was męczące: ……… (oui - tak, non – nie) 16. Musimy ocenić grubość Państwa kości. W tym celu proszę prawą dłonią objąć nadgarstek (podobnie jak na rysunku). • drobna kość (kciuk i palec wskazujący zachodzą na siebie po objęciu) • normalna grubość kości, kciuk i palec wskazujący się stykają • gruba kość , kciuk i palec wskazujący nie stykają się po objęciu nadgarstka 17. Państwa wiek: ……… (wybieramy datę z okienek) 18. Proszę podać Wasz nick: ……… 19. Proszę wpisać Wasze hasło dostępu (chodzi o stronę Dukana, bo zrobienie testu wagi jest równoznaczne z zarejestrowaniem się na jego stronie) 20. Je souhaite bénéficier des réductions tarifaires et des offres des partenaires de regimedukan.com - chciałabym korzystać z upustów cen oferty sklepu internetowego partnerów Dukana - odznaczyć kwadracik (jest to opcja ważna po ewentualnym zapłaceniu opieki dietetyka, przy analizie wagi niczym nie skutkuje!!!) Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#3820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tam sie waże codziennie chyba ze u TŻ jestem ... tamta waga jest niekumata
|
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wejdź na dukandiet.co.uk i zrób tam test na końcu będzie symulacja i waga, jaką powinnaś najłatwiej utrzymać a tak w ogóle to witamy i powodzenia!swoją drogą, ciekawe czy doczekamy się polskiego testu ![]() EDIT: jeszcze jedno.. piszesz, że czytałaś dużo ciekawych rzeczy o diecie.. możesz sprecyzować gdzie je czytałaś? w książce Dukana czy w necie? |
|
|
|
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj jakaś nienajedzona jestem... non stop gębą ruszam odkąd oczy otworzyłam... na śniadanie dojadłam sałatkę cezara z wczoraj, potem piekłam chleb to już trochę zjadłam jako kanapki z rzodkiewką, w międzyczasie kawa, potem budyń z lidla
a wieczorem idę do TŻ bo ma urodziny dziś więc zjemy coś (oczywiście Dukanowskiego ) i wypiję lampkę wina... ale taka okazja to muszę. zresztą ostatnio cała butelką mi nie zaszkodziła
|
#3823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale co ty nam tu dajesz ?? Ci powiem że ameryki to ty nie odkryłas bejbe gapciu ty mały My ten test to trzaskałysmy już wszystkie prawie tu obecne i to daaaaawnoi temyu bardzo a link do niego z tłumaczeniem znajduje się na pierwszej stronie tegi i poprzednich wątków Także za gapiostwo a teraz zapraszam do dukania i przejżenia pierwszej baaaardzoi waznej strony wątku gdyż ponieważ znajdują się tam wszelki niezbędne do odchudzania informacjony ![]() yyyyy edit edit! to nie do ciebie było ja se tak normalnie popierdaczyłam kto co pisze heheheh znaczy ja myślałam że ty to ona ta dziewczynka co pisze ze czytała i pytała o ta symulacje aa zresztą ale zem nakombinejszyn
Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2010-09-20 o 14:32 |
|
|
|
|
#3824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
jestes rozgrzeszona:P
|
|
#3826 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zalezy czy bedzie mi sie chcialo ) upieke albo bułki grahamki bo jutro daleka droga bedzie przede mna to kanake trzeba bedzie zrobic "
|
|
|
|
|
#3828 |
|
Zadomowienie
|
nie ma za co
hehehehehhe![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Moj przepis na Fasolke CZYTAŁY??????pewnie nie!!!
|
|
#3829 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ważenia to nie żartuj sobie nawet. Będziesz się ważyła codziennie jak my wszystkie Zresztą Papcio Duk nawt zaleca częste ważenie żeby widzieć na bieżąco jak się ciałko zachowuje oraz żeby motywować się spadkami (które są wobec tego bardzo pożądane)... Tak więc nie krępuj się i śmiało codziennie rano na wagę... Natomiast omijaj ją szerokim łukiem w późniejszych porach dnia żebyś się nie stresowała, że w ciągu dnia wzrośnie Ci np. o 1,5 kilo... Jeszcze w histerię wpadniesz jakąś, a to tylko to, coś pochłonęła w ciągu dnia, a nie tłuszcz...![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
I dalej dukamy... Cytat:
![]() I - to wane - książeczkę czytałaś? Nie? Też w pierwszym poście jest do niej link. Przeczytaj, nie dla naszego widzimisię, ale dla swojej wiedzy i bezpieczeństwa. Trzeba tę dietę poznać i stosować z rozwagą żeby sobie nie zrobić kuku, o którym potem różni dietetycy i psychologowie będą mogli trąbić po gazetach i telewizjach krzycząc jaka to szkodliwa dla zdrowia dieta jest i żeby jej nie stosować... Tak więc wiedza to podstawa. A resztę my Ci tu podpowiemy Witamy i zapraszamy. Cytat:
|
||||
|
|
|
#3830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3831 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
! Teraz lecę robić sobie obiadekAaa jeszcze jedno - wolno nam jeść brokuły? Bo nigdzie się tego nie doczytałam - ani w dozwolonych ani w zabronionych nie było wspomniane (wybaczcie jeśli to głupie pytanie) Edytowane przez salcella Czas edycji: 2010-09-20 o 15:12 |
|
|
|
|
#3832 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
nie demotywuj sie tym. na U schodzi tylko woda, moze juz nie masz jej wiecej??? przechodz na PW i nie katuj sie bo sobie krzywde zrobisz kochana.... ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Sussina nadaje sie do wszystkiego, ale sloik 200g kosztuje ok 6zl w Kauflandzie, wiec do herbaty/kawy mam tanszy (ok5zl za 1000tabletek chyba)
|
|
#3833 |
|
Raczkowanie
|
Ha - ciocia wikipedia właśnie poinformowała mnie, ze inna nazwa brokuła to "kapusta szparagowa" - a kapusta jest przecież jak najbardziej dozwolona w naszym jadłospisie
jaki człowiek jest czasami nieświadomy podstawowych rzeczy.. |
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3835 |
|
Rozeznanie
|
Jejuuu ale mnie wszystko boli... Nienawidze miec okresu
Jem przeciwbole jak cukierki a i tak masakra ![]() Przynajmniej glodna przez to nie jestem... Rano zrobilam sobie nalesnik a'la nutella (kakao odtluszczone, aromat migdalowy itp) i bylo mniam mniam, nie przepadam za slodkim, ale do kawki super hiper
|
#3836 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bede nawet robiła ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3837 | |
|
Raczkowanie
|
tak wiec klamka zapadla codziennie rano na wage
![]() Co dzis jadlyscie??? ja przed chwilka na obiadek nalesnika dukanowego z przepisowni z twarozkiem pycha... i nawet ciasto smakowalo mi lepeij niz na zwykle nalesniki (az dziwne) Jutro zamierzam zabrac sie do pieczenia chlebka i zrobie sobie tez musli naszych Dukanek ale... zastanawiam sie ile tego moge jesc dziennie bo i chlebek i musli maja otreby wiec jesli zjem jedno tzn ze nie moge zjesc juz drugiego tego samego dnia??? nabralam sil po obiadku wiec sie wybiore pewnie niedlugo do kauflandu po slodzik (bo o ile dobrze pamietam potrzebny do musli) a i jeszcze pytanie nalesnik troszke sie przypalil mimo ze zrobilam go na deobrej teflonowej patelni czy jest na to jakis sposob??? czy raczej zwyczajnie trzeba to przezyc??? ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
wiem co czujesz heh... za kazdym razem mam takie bole ze szok a najgorsze ze zawsze moje wszelkie bole koilo jedzenie a co teraz bedzie to az sie boje pomyslecw kazdym razie nie przesadzaj z lekami bo one plus dieta moga popsuc Ci cos w zoladku i bedzie zle! |
|
|
|
|
#3838 |
|
Raczkowanie
|
A tak w ogóle to jeśli pozwolicie to podzielę się z wami moimi obawami.. Bo od października niestety powitają mnie progi uczelni.. Przedtem wyglądało to tak, że jadłam w domu śniadanie i wychodziłam koło 7, przez cały dzień nic nie jadłam i wracałam zazwyczaj koło 21(czasami udawało się trochę wcześniej) i dopiero wtedy jadłam obiad. Wiem, że teraz nie mogę dopuścić do takiej sytuacji, bo przecież żeby chudnąc na tej diecie trzeba jeść, no i zdaję sobie też sprawę, że jadanie tak rzadko i o tak nieregularnych porach nie jest zbyt zdrowe. Więc już teraz zaczynam obmyślać jakie drugie śniadanka mogłabym brać do szkoły, żeby coś przekąsić w środku dnia. Niestety do głowy nie przychodzi mi nic poza pokrojoną surową marchewką :/ (a to tylko w dni proteinowo - warzywne) tak wygodne rzeczy jak na przykład kanapki są przecież zabronione. Miałybyście może jakieś pomysły?
Nie wspominając już o tym, że tak długie przebywanie poza domem sprzyja grzeszkom
Edytowane przez salcella Czas edycji: 2010-09-20 o 15:47 |
|
|
|
#3839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest całe mnustwo takich jedzeń np: naleśniki z róznymi wkładami mohą byc kakaowe mogą być zwykłe, mozna zabierać tortille jak sie ma PW (naleśnik dukanowy z kurakiem i warzywami w środku) roladki z szynki, wieśniaki, no ja do pracy nawet czasami jajecznice przynosiłam hahahaha placuszki otrębowe z wędlinką udające kanapki no nie no jest maaasa takich rzeczy zaraz ci dziełchy posypia pomysłami a ja spadawszy na chate a ze chata pełna to trza najpierw po zarcie dla hołoty kupić i dlatego do reala jadę se i uczynie zakupy wszyscy wiedzą ze trzode trza wykarmić i oporządzić TŻ hehe. No to CIAO BAMBINO!!!! Ja tu wrócę ! Jutro! i was zjem
|
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kotlety z piersi ubijamy na płasko, przyprawiamy .... kladziemy kawałek sera zółtego . plasterek szynki - potem zawijamy zeby lepiej sie trzymalo nadziewamy na wykałaczke i na patelnie tez miodzio![]() ![]() ale fasolka kurde! rewelacja zawsze jadlam z bułka i cukierem:P hehe ale wzbogacona miasskiem jest super myslalam co by miesa mielone dodac zamiast szynki??
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

właśnie zrobiłam z niego galaretkę, potem na wierzch szklanki dodam serek homo z kakao i będzie deser 

do 21.11 -11,5 kg

ja tam sie waże codziennie chyba ze u TŻ jestem ... tamta waga jest niekumata 

za gapiostwo 

to zalezy czy bedzie mi sie chcialo 
Jem przeciwbole jak cukierki a i tak masakra
wiem co czujesz heh... za kazdym razem mam takie bole ze szok a najgorsze ze zawsze moje wszelkie bole koilo jedzenie a co teraz bedzie to az sie boje pomyslec