Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych 2009 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-20, 15:11   #3871
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Biedna Laurka , zdrówka dla niej !
Stary 2010-09-20, 15:15   #3872
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
mnie mama nie dała , dopiero jak na studia poszłam to zaczęłam szaleć z włosami.
Ta wysypka u Zuzi to chyba tak samo jak u Werci nie od szczepionki, mam nadzieję, że jej szybko zejdzie i ten zębol też niech już da jej spokój
Moja Mama na dużo mi pozwalała
Właśnie rozmawiałam z kumpela i doszłyśmy do wniosku że moze to jednak trzydniówka gorączka od piątku, koniec gorączki to wysypka...koleżanka mówi że jej lekarz powiedział że jak wysypka schodzi od plecków ku dołowi to najprawdopodobnie trzydniówka...musze obserwować

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dla zainteresowanych tylko
wysłałam wniosek o specjalizację w Kujawsko-Pomorskiem i właśnie dzwoniłam pytać czy wszystko się zgadza i czy dane kompletne i spytałam z ciekawości jakie jest zainteresowanie
Pani powiedziała, ze jeszcze prawie dwa tygodnie do końca terminu, a jest już dosyć spore zainteresowanie, więc prawie na pewno się nie dostanę, bo jakoś superwielu punktów nie mam z LDEP'u
Nic nie jest przesądzone...bądź dobrej myśli...

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Karola akurat teraz Bethie chciala zamawiac
ale nie wiem czy bedzie bo znalazlam w PL za 13.50zl, tylko jeszcze nie czytalam ile wysylka

szybko schnie
2.95Ł zdaje sie, przesylka 5Ł dlatego chcialysmy zamawiac na wizazu razem z Bethie
ale jeszcze zobacze czy nie w PL
Daj znać jak bedziesz zamawiać i skad...

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
wita

Biedna Laurka...mam nadzieję, że szybko jej przejdzie Dobrze że wymusiłaś ten urlop, bo skoro nie musi leżeć plackiem to po co ma być w szpitalu i tylko łapać kolejne zarazki...ucałuj L od Zu

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Zośka tez wszystkim buzi daje, chyba musze to ukrócić
Zuzka tak samo...buziaki rozdaje na prawo i lewo...staram się to kontrolować ale ciężko...
Stary 2010-09-20, 15:17   #3873
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

biedna Laurcia
mam nadzieje, ze bedzie lepiej
trzymajcie sie

ja wyruszam dalej
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:23   #3874
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
dla zainteresowanych tylko
Może jeszcze nic straconego poczekaj na wyniki

katarzynka00 dobrze, że was wypuścili bo z doświadczenia wiem że w szpitalu można nazbierać jeszcze inne bonusy Ciąża cię uratowała Kiedy sobie wspomnę jak Amelii wenflony wkładali to mnie szlag trafia Oby Laurce szybko polepszyło się po zastrzykach

Taka piękna pogoda a mała śpi od 12
Obiad ciepły czeka
Poprosiłam mamę żeby z Amelką została a ja małża poproszę o jazdę próbną, może nikogo nie przejadę

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:31   #3875
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Poprosiłam mamę żeby z Amelką została a ja małża poproszę o jazdę próbną, może nikogo nie przejadę
Będzie dobrze...najważniejsze że się odważysz...później już samo pójdzie

Dziewczyny w Lidlu są fajne śpiworki w dobrej cenie, jeśli komuś brakuje
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_13174.htm

i rajstopki tanie:
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_13165.htm
skarpetki z żelową antypoślizgową podeszwą:
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_13169.htm

śliczne i tanie butki na sanki:
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_13186.htm

a to jak fajnie wygląda
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_13176.htm

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-09-20 o 15:33
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:43   #3876
katarzynka00
Zakorzenienie

Karola po kozaki pojadę
thx
właśnie na sanki czegoś potrzebowałam, no i do wózka, bo w zimie to ona przemierzać tras nie będzie i może mieć gorsze buty.
One są w ofercie od teraz? ślepa jestem

Mała co chwilę przysypia.Teraz wyrzuciła z szafy trochę rzeczy i pościelach zasnęła.Z resztą co wam będę pisać, już fotkę wklejam.
Regeneruję się moja kluseczka
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:47   #3877
katarzynka00
Zakorzenienie

bez lampy bo błyskać jej nie chce

Stary 2010-09-20, 15:52   #3878
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
Karola po kozaki pojadę
thx
właśnie na sanki czegoś potrzebowałam, no i do wózka, bo w zimie to ona przemierzać tras nie będzie i może mieć gorsze buty.

Mała co chwilę przysypia.Teraz wyrzuciła z szafy trochę rzeczy i pościelach zasnęła.Z resztą co wam będę pisać, już fotkę wklejam.
Trzymam kciuki za Was obie.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

A do mnie doszly dzis skarpetki rajstopy co na allegro kupilam. Myslalam ze beda za duze ale okazalo sie rozm 98 jest akurat na moja mala pyze.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:58   #3879
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karola po kozaki pojadę
thx

Te wszystkie rzeczy co wkleiłam są od 27 września...więc za tydzień się zacznie...i dobrze bo przynajmniej rozmiary będą

Kurka nie otwiera mi się zdjęcie
...Edit...otworzyło się...aż serce ściska jak się widzi taką Kruszynkę tak wymęczoną

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-09-20 o 15:59
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 16:07   #3880
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

zaliczylysmy 2 godzinki spacerku i wyglupy na placu zabaw
myslalam ze mala wymeczona zasnie ale gdzie tam

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
ufff to mnie pocieszyłaś...przechodzim y chyba tak samo to szczepienie
A smarowałaś Wercie czymś albo podawałaś? Ja teraz dopiero wyczytałam że warto podawać probiotyk po szczepieniu, bo wszystkie skojarzone rozwalają jelita
niczym nie smarowalam a jako ze lekarka stwierdzila uczuelnie podawalam jej clemastinum i calcium

Kasiu biedaczka ta twoja mala, taka padnieta........duzo zdrowka dla niej

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 16:09   #3881
katarzynka00
Zakorzenienie

albumy obejrzę jutro, bo jestem ciekawa waszych fotek, muszę tylko się doprowadzić do ładu
Mało tego powiem wam nr, te testy z mega promocji jakieś felerne, bo robiłam ich kilka i każdy wkazywał "brak ciąży" aż bobotest wykrył
Mąż kupując bobtesta wziął jeszcze jeden na 2.90.Siska wczoraj mówi"wysikaj go, bo się zmarnuje.Ja sikam a tam "ciąży brak" rozumiecie taką akcję
W drodze do szpitala wjadę po witaminki dla kobiet z brzuszkiem i chyba jeszcze jeden bobotest wezme
@ nadal brak, więc coż...uważam że testy promocyjne do bani

Stary 2010-09-20, 16:21   #3882
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Dziewczyny sanki juz macie? Macie jakies rady, bo musimy sanki kupic.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
albumy obejrzę jutro, bo jestem ciekawa waszych fotek, muszę tylko się doprowadzić do ładu
Mało tego powiem wam nr, te testy z mega promocji jakieś felerne, bo robiłam ich kilka i każdy wkazywał "brak ciąży" aż bobotest wykrył
Mąż kupując bobtesta wziął jeszcze jeden na 2.90.Siska wczoraj mówi"wysikaj go, bo się zmarnuje.Ja sikam a tam "ciąży brak" rozumiecie taką akcję
W drodze do szpitala wjadę po witaminki dla kobiet z brzuszkiem i chyba jeszcze jeden bobotest wezme
Szkoda kasy na sikance.
Zrob bete bedziesz miec pewnosc!
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 18:14   #3883
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Moze dlatego byla na nie promocja... no mam nadzieje ze @ juz nie bedziesz miala. Biedna Laurka, ucałuj ją, mam nadzieje ze szybko wyzdrowieje.

Jestem u męża w firmie. Zapisałam sie na jazdy, ale termin mam dopiero na 4 października, bo wczesniej nie ma miejsc w tych godzinach w których ja chcialam i do tego konkretnie instruktora. no cóż, poczekam.

Aha, mężowi strasznie podoba sie moja fryzura

A Kasiu i jeszcze odnośnie leżenia z dzieckiem w szpitalu.Moja znajoma jak byla ze swoim dzieckiem półtorarocznym to synek leżał w lóżeczku a ona miała obok łóżko dla siebie. Zdziwiłam sie, ale mysle ze to tylko w niektórych szpitalach tak dobrze jest, w mniejszych miejscowościach gdzie nie ma takiego przeładowania. Ja nie wyobrażam sobie jak można siedziec całą noc na krześle. Oczywiście jak mus to mus, dałabym rade, ale to straszna męczarnia jest.

Jeszcze jedna sytuacja mi sie przypomniała. Znajoma ma córeczke pólroczną mniej więcej i musiała z nią isc do szpitala na wyciag. wyobrażacie sobie? takie malenkie dziecko. 5 tygodni na wyciągu. Coś z bioderkami niunia ma nie tak. Jej córeczka smoczka nie uznaje i strasznie cieżko jej było ją uspokoic w szpitalu, bo w domu to wzięła na ręce i już, a tam jak cały czas leżec ma, to strasznie dla mnie. bardzo mi szkoda jest tej niuni, tyle się musi męczyć, teraz z tymi jeszcze specjalnymi pieluchami wiecie, sztywnymi, a pozniej jakas rehabilitacja jeszcze. ach... mam nadzieje ze jej się poprawi i będzie normalnie mogła chodzić.

Spadam. Mąż jeszcze zarobiony to ja moze po sklepach połaze, co bede tak siedziała u niego.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 19:02   #3884
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Będzie dobrze...najważniejsze że się odważysz...później już samo pójdzie
Wiem, może jakoś się rozkręcę
Jesteś fanką Lidla ? ja już czatuję na te rajstopki

katarzynka00 aż się serce kroi, biedna myszka

Cytat:
Ja sikam a tam "ciąży brak" rozumiecie taką akcję
Ale jaja, ja też jakoś po 2 m-cu ciąży sikałam na test i wyszło że brak ciąży

No dziewczyny pierwsza jazda zaliczona i nikogo nie przejechałam po wsiach jakiś jeździłam i trochę na placu
W końcu mam neostradę i stały kontakt ze światem

Amelka znów rozpalona, czuję że kiepska noc idzie Boziu, ale te zębiska męczą

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Aha, mężowi strasznie podoba sie moja fryzura
Zdziwiłam sie, ale mysle ze to tylko w niektórych szpitalach tak dobrze jest, w mniejszych miejscowościach gdzie nie ma takiego przeładowania.
Małż zadowolony, że ma taką laskę w domu
U nas w szpitalu też nie ma łóżek dla rodziców chyba, że na sali jest wolne łóżko dla większego dziecka takie na 150 cm to pozwalają się przekimać, a jak nie to na noc materac lub koc na ziemi i tyle. Ja miałam to szczęście, że było to łóżko wolne bo 1,5 tygodnia na ziemi bym nie dała rady spać.
Ale utrzymać takie małe dziecko na wyciągu

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-09-20, 20:27   #3885
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mala juz spi , a ja ide pocwiczyc

czekam az Unholy mi napisze jak to w koncu z tymi platkami bo chce wyprobowac dzis

Cytat:

No dziewczyny pierwsza jazda zaliczona i nikogo nie przejechałam po wsiach jakiś jeździłam i trochę na placu

ja jakos nie moge sie przemóc

moze nie bedzie tak zle z nocka

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-09-20, 20:52   #3886
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
mala juz spi , a ja ide pocwiczyc

czekam az Unholy mi napisze jak to w koncu z tymi platkami bo chce wyprobowac dzis

czeko, ja stosowałam na 6 czy 7 razy.

O wg tego opisu:
http://allegro.pl/item1187883185_pla..._wygladza.html

Kasiu
, zdrówka dla Laurki

megi
, gratulują zerowego bilansu ofiar na drodze

Wojtusiu, bardzo ładnie
Nie dziwię się, ze podobasz się Małżowi
Stary 2010-09-20, 21:09   #3887
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
niczym nie smarowalam a jako ze lekarka stwierdzila uczuelnie podawalam jej clemastinum i calcium
No właśnie ja też nie smaruję, odpuściłam kąpiel dzisiaj, żeby nie podrażnić...Mama mówiła żebym w kartoflance wykąpała Zu, ale zaczekam do jutra i moze wtedy...ehhh żeby już było ok

Cytat:
hehehehe nieźle mogą człowieka zakręcić...ale jak tak można...

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
A Kasiu i jeszcze odnośnie leżenia z dzieckiem w szpitalu.Moja znajoma jak byla ze swoim dzieckiem półtorarocznym to synek leżał w lóżeczku a ona miała obok łóżko dla siebie. Zdziwiłam sie, ale mysle ze to tylko w niektórych szpitalach tak dobrze jest, w mniejszych miejscowościach gdzie nie ma takiego przeładowania. Ja nie wyobrażam sobie jak można siedziec całą noc na krześle. Oczywiście jak mus to mus, dałabym rade, ale to straszna męczarnia jest.
Jak ja byłam z Zu w szpitalu to też sale na 6 dzieciaczków a Mamy na krzesłach, akurat w Naszej sali jedno dziecię było a Mama na materacu przy łózku spała...a My? Akurat dlatego że Zu była najmniejsza na oddziale to jak się zwolnił oddzielny, płatny pokój (w drugiej dobie się zwolnił) to dostałyśmy żeby nie męczyć Bąbla i karmiącej Mamy...zwłaszcza że musiałam ją karmić co 2 h (noc i dzień) z zegarkiem ręku...
A pokój ok...łóżeczko dla dziecka, łózko dla Mamy, szafka nocna i szafa...po drugiej stronie odbicie lustrzane...obie części oddzielone ścianą ale tak nie do końca, miałyśmy jedno wejście, 1,5 m wolnej "przestrzeni" i zaczynała się ściana...ale dzięki temu jakoś przetrwałam

Cytat:
Wiem, może jakoś się rozkręcę
Jesteś fanką Lidla ? ja już czatuję na te rajstopki

A widzisz jak fajnie było...i nikt nie ucierpiał

Fanką to za dużo powiedziane...dostałam reklamę z Lidla a że fajne rzeczy dla Maluszków to się podzieliłam

Mam nadzieję, że pomylą się Twoje przeczucia Zu już śpi...też ciężką noc przewiduję...ale po cichu powiem że z zasypianiem nie było tak źle więc zobaczymy... A jak jej smarowałam buźkę to mnie ugryzła nowym ząbkiem już cały się przebił
Co do wysypki...to jakby jej schodzi...na klatce piersiowej już nie ma, tylko brzuszek troszkę i podbrzusze...plecki też mało...ale ciężko mi porównywać bo nie widziałam jak było rano...pokażę Mamie jak wstaniemy to oceni czy jest zmiana

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Patrzcie jakie fajne...moze wpadnie Wam w oko na dzień chłopaka dla swoich Panów...chyba że nie obchodzicie ale pomysł świetny
http://chocolissimo.pl/do/cat/DZIEN_..._o2cpc30092010
Stary 2010-09-20, 21:12   #3888
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
czeko, ja stosowałam na 6 czy 7 razy.

O wg tego opisu:
http://allegro.pl/item1187883185_pla..._wygladza.html

no tak ja zamawialam z innej aukcji i tam nie bylo tego opisu

Cytat:
No właśnie ja też nie smaruję, odpuściłam kąpiel dzisiaj, żeby nie podrażnić...Mama mówiła żebym w kartoflance wykąpała Zu, ale zaczekam do jutra i moze wtedy...ehhh żeby już było ok

Co do wysypki...to jakby jej schodzi...na klatce piersiowej już nie ma, tylko brzuszek troszkę i podbrzusze...plecki też mało...ale ciężko mi porównywać bo nie widziałam jak było rano...pokażę Mamie jak wstaniemy to oceni czy jest zmiana
ooo przypomnialas mi -tez ja raz w krochmalu kapalam

masz racje , mama bedzie wiedziec bo moze faktycznie juz schodzi a moze tak miala od rana, u nas dopiero dzisiaj zeszla czyli miala ja 4dni

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-09-20, 21:26   #3889
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Hej

Moje dziecie dzisiaj pierwszy raz wysiusiało się do nocniczka
Wstał z popołudniowej drzemki a ja go sru na nocnik Siedzial ładnie ja mu mówiłam siiiii no i poszło Ależ jestem z niego dumna

Kasiu uściski dla małej Biedactwo kochane. Teraz powinno być coraz lepiej
Stary 2010-09-20, 21:40   #3890
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Hej

Wstał z popołudniowej drzemki a ja go sru na nocnik Siedzial ładnie ja mu mówiłam siiiii no i poszło Ależ jestem z niego dumna

Kasiu uściski dla małej Biedactwo kochane. Teraz powinno być coraz lepiej
klask i:

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-09-20, 21:42   #3891
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:

Czekoladko może ze mną podejmiesz to wyzwanie ? Najważniejsze to zdecydować się samemu z własnej woli nie pod przymusem. Jak mnie tż namawiał 3 lata to na złość jemu (sobie) mówiłam, że nie chcę, a dzisiaj rano wstałam, ładna pogoda i hop do auta przemyśl na spokojnie ile byś miała atrakcji wiedząc, że sama ze Wercią możesz gdzieś pojechać ja się zmobilizowałam bo zima idzie i różnie bywa, może wypadnie mi do lekarza jechać i jak tż nie będzie mógł to na nikogo liczyć nie mogę tylko na siebie

Oby

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

megi
, gratulują zerowego bilansu ofiar na drodze
Dziękuję

Cytat:
Wow u nas nocnik na razie używany jest do zabawy

Amelia nie mogła zasnąć, najpierw nos jej się zatkał, a potem zęby męczyły

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-09-20, 21:47   #3892
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Czekoladko może ze mną podejmiesz to wyzwanie ? Najważniejsze to zdecydować się samemu z własnej woli nie pod przymusem. Jak mnie tż namawiał 3 lata to na złość jemu (sobie) mówiłam, że nie chcę, a dzisiaj rano wstałam, ładna pogoda i hop do auta przemyśl na spokojnie ile byś miała atrakcji wiedząc, że sama ze Wercią możesz gdzieś pojechać ja się zmobilizowałam bo zima idzie i różnie bywa, może wypadnie mi do lekarza jechać i jak tż nie będzie mógł to na nikogo liczyć nie mogę tylko na siebie

Oby

Dziękuję

ja to wszystko wiem ale niestety ja mam jakis lek ktorego nie umiem pokonac

u nas tez nocnik narazie jako forma zabawy, mala uczy sie sama siadac i wychodzi jej na golaska tez siedzi czasem ale nic nie narobila jeszcze

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-09-20, 21:52   #3893
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
ja to wszystko wiem ale niestety ja mam jakis lek ktorego nie umiem pokonac

u nas tez nocnik narazie jako forma zabawy, mala uczy sie sama siadac i wychodzi jej na golaska tez siedzi czasem ale nic nie narobila jeszcze
Na każdego przyjdzie czas

Ja trzymam nocnik w łazience bo nie widzi mi się jakoś w pokoju jak goście przychodzą i jak tylko drzwi do łazienki się otworzą to Amela szybko (dosłownie ) wpada i go kradnie biegnie z nim jak by jej ktoś chciał zabrać wkłada do niego zabawki itd

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-09-20, 21:57   #3894
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
klask i:
Cytat:

Dziękujemy
U nas też jest akcja ząbkowanie - wielki powrót...
wszystkie trójki albo czwórki (ciężko mi wyczuć) ma napuchnięte...
Dolna prawa już prawie wystawiła głowę...
Ale na szczęście (odpukać) naszym jedynym problemem z tego powodu jest zmniejszony apetyt Przemka... czasem zapłacze ale po panadolu przechodzi

Cytat:

Mój synuś do tej pory nocnik rozbierał na cześci pierwsze (ma ten z fisher prica)
ale dzisiaj postanowiłam że czas aby nocniczek zaczął spełniać swoją funkcję
Stary 2010-09-20, 23:28   #3895
mariolasl
Zakorzenienie

Napisalam juz wczesniej posta,ale widze, ze go nie ma
Znowu database error

Katarzynko, zdrowka dla Laurki, biedulka, mam nadzieje, ze szybko jej sie poprawi
Wojtusiu, pieknie wygladasz w nowej fryzurce
Unholy slicznie ci w takich wlosach, niczego bym nie zmieniala. W ogole jestes cala sliczna
Adaikaka brawa dla Pociechy

Lakierow Barry M nie mialam, tylko sypkie cienie, wiec nie pomoge. Ja to w ogole kocham OPI, sporadycznie uzywam tez China Glaze i Mavali.

Jeszcze was weekendowo nie nadrobilam. Zmeczona jestem, bo pracowalam intensywnie, a Antonio wymagajacy bardzo ostatnio

Dobranoc
Stary 2010-09-21, 07:15   #3896
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

pierwsza dzis
ale to dlatego ze w pracy siedze
miałam wczoraj cos pocytowac ale poszłam spac

Kasia, dużo zdrówka dla Laurki
dobrz zrobiłas ze uciekłas z tego szpitala, naprawde mogłaby jeszcze cos gorszego złapac

p4w
co ja bym bez ciebie zrobiła kochana

a wczoraj skuszona kupiłam ten puder stay matte bo juz od dawna za mna chodził a sie zebrac nie mogłam

szukałam tez jakichs kozaczków/saszków itp na zime
a ze ja zdecydowana jestem to nie kupiłam zadnych, bo 3 pary sobie upatzryłam, kazde z innej bajki i najlepiej to bym te wszystkie 3 pary kupiła
Cytat:

Jak ja byłam z Zu w szpitalu to też sale na 6 dzieciaczków a Mamy na krzesłach, akurat w Naszej sali jedno dziecię było a Mama na materacu przy łózku spała...a My? Akurat dlatego że Zu była najmniejsza na oddziale to jak się zwolnił oddzielny, płatny pokój (w drugiej dobie się zwolnił) to dostałyśmy żeby nie męczyć Bąbla i karmiącej Mamy...zwłaszcza że musiałam ją karmić co 2 h (noc i dzień) z zegarkiem ręku...
A pokój ok...łóżeczko dla dziecka, łózko dla Mamy, szafka nocna i szafa...po drugiej stronie odbicie lustrzane...obie części oddzielone ścianą ale tak nie do końca, miałyśmy jedno wejście, 1,5 m wolnej "przestrzeni" i zaczynała się ściana...ale dzięki temu jakoś przetrwałam

jak ja byłam, to można było dostac "łózko" ale trzeba było za nie go zapłacic, nie pamietam dokladnie ale chyba to 20 zł było (albo 25)
ja byłam w szpitalu 17 dni, co daje 340 zł!!!!
nie zapłaciłam bo nikt sie nie upomniał jak wychodziłam
Stary 2010-09-21, 08:06   #3897
angy
Zakorzenienie

Dzień dobry

Mam chrype i kluche w gardle i 4 dni wcześniej dostałam@. Ekstra.

Ale na szczęście Zosia zdrowa.
Coś strasznie opornie idzie jej chodzenie. Pierwsze kroczki zrobiła prawie miesiąc temu, a cały czas praktycznie tylko raczkuje, albo za rączkę. Zdarzają jej sie jakies krótkie samodzielne dystanse, ale rzadko. Myslicie, że to normalne?

Obejrzałam galerie i powtórze po innych: Wojtusiu, Unholy super wyglądacie Mayaha a Ciebie nie mam w przyjaciołach

Kasiu jak tam Laurka dzisiaj?
Z tymi testami to rzeczywiście niezła jazda. A swoja drogą to ja jak zobaczyłam pozytywny, to nie umiałam się cieszyć z tego tak naprawdę, dopiero jak lekarz potwierdził na usg to tak

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 08:25   #3898
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

sprawdzona opinia jst od Bethie, twierdzi, ze jeszcze nigdy nie uzywala tak super lakieru, bardzo trwaly, jedna warstwa juz dobrze kryje, szybko schnie

Karola akurat teraz Bethie chciala zamawiac
ale nie wiem czy bedzie bo znalazlam w PL za 13.50zl, tylko jeszcze nie czytalam ile wysylka

szybko schnie
2.95Ł zdaje sie, przesylka 5Ł dlatego chcialysmy zamawiac na wizazu razem z Bethie
ale jeszcze zobacze czy nie w PL
ok, jak będziesz zamawiać to daj mi znać

Cytat:

Ale jeszcze nic nie jest przesądzone, więc może się nie zamartwiaj...
Wiem, że łatwo się mówi...
wiem, ale jakoś się podłamałam bo jak nie złożę, to jest kilka osób a jak złoże to nagle jakieś tłumy wyrastają

Cytat:
wita
ja tez o łebkach, wybaczcie
Tak więc to nie były afty.Svi-to takie ranki co bolą, rażą,szczypią,kują itp
To wirusowe zapalenie jamy ustnej.
Nie wiem jakby wam to opisać, ma ranki na języczku pokryte ropką żółtawo-brązową.
Fiolet i apthin na nic się zdały.
Pani dr.pow że mogła to dostać od kogoś w prezencie.Nie namierzyłam nikogo, bo dorosły to może inaczej to przejść, a nawet się może nie uaktywnić taki stan
Szpital porażka...
Na sali 4 dzieci.Na korytarzu łóżeczka z oskrzelami i zapalniem płuc
Jak tam weszłyśmy ok 2 to myślałam że się zaryczę, ale nie mogłam bo ona już wystarczająco skrzeczała...
Zasnęła u mnie na rękach o 4 a obudziła się o 6
Na obchodzie wręcz wymusiłam ten urlop.Najiper grzecznie sie zapytałam, ale jak kategorycznie odmowiła nie chcąc mnie słuchać to pow że w ciąży jestem i nie widzę tu siebie 2dobę na krześle ani na podłodze.Tak więc mam kartę urlopową ze szpitala i przez 2dni mam jeździć na zastrzyki, a jak nie będzie pić to na kroplówke
Na szczęscie pije ze strzykawki.Bosheee jaki mi ona ratuje tyłek ta "nurofenówka"
Zaraz rosołek jej nią podam.
W szpitalu wypiła nią pół jogurtu i pół kubka zupki.Ogólnie je mniej, ale je i pije.
Ja jestem zmęczona.
A ona jak wróćiła do domku i zobaczyła swoje zabawki to takkkki uśmiech dostała ze tylko oczka podpuchniętę i usta spierzchnięte ja zdradzały no i wenflon
Jennny ale się żaliła jak jej to coś na rękę założyli ehhh
Na 20 na zastrzyk jedziemy.
współczuję całej sytuacji
zaradna z Ciebie mamusia

Cytat:

Nic nie jest przesądzone...bądź dobrej myśli...

Cytat:
Może jeszcze nic straconego poczekaj na wyniki

-----------
wizaż wczoraj szalał, idę zobaczyć co napisałyście od wczoraj

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

nie zajęło mi to za dużo czasu, pewnie wszystkie jeszcze śpią - szczęściary
wyszykowałam chłopów do pracy i przedszkola i mogę w końcu zjeść śniadanie i kawkę wypić

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 08:27   #3899
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Mam chrype i kluche w gardle i 4 dni wcześniej dostałam@. Ekstra.

Coś strasznie opornie idzie jej chodzenie. Pierwsze kroczki zrobiła prawie miesiąc temu, a cały czas praktycznie tylko raczkuje, albo za rączkę. Zdarzają jej sie jakies krótkie samodzielne dystanse, ale rzadko. Myslicie, że to normalne?

Obejrzałam galerie i powtórze po innych: Wojtusiu, Unholy super wyglądacie Mayaha a Ciebie nie mam w przyjaciołach
Zuzia pierwsze kroku postawiła k połowy lipca chyba i tak po 2 tyg zaczeła ładnie chodzic, ale to sie tak na raz stało. wczesniej po 2,3 max 6 kroków. A w jedna sobote pojechalismy na grilla na taka działke duzo i równiutka i ja tam pusciłam i zobaczyła piłke i poszła sama. I tak juz zaczeła.

juz masz
ale album z moimi roboczymi fotami usunełam juz
ale jutro ide do fryzjera to moze jakas fote pstrykne
tylko dalej nie wiem czy je troche skrócic czy nie
Stary 2010-09-21, 08:29   #3900
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
ooo przypomnialas mi -tez ja raz w krochmalu kapalam

masz racje , mama bedzie wiedziec bo moze faktycznie juz schodzi a moze tak miala od rana, u nas dopiero dzisiaj zeszla czyli miala ja 4dni
Wczoraj nie odważyłam się jej wykąpać...hmmm dzisiaj użyję krochmalu

Wieczorem Mama już nie widziała wysypki, bo za późno z pracy wróciła, ale dzisiaj pokazałam jej od rana i stwierdziła ze jest mniej...jednak Zu została w domu, a o 17.30 idę z nią do lekarki (na popołudniu dzisiaj ma, Mama przed pracą by nie zdążyła więc muszę pędzić po pracy)...

Cytat:

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
jak ja byłam, to można było dostac "łózko" ale trzeba było za nie go zapłacic, nie pamietam dokladnie ale chyba to 20 zł było (albo 25)
ja byłam w szpitalu 17 dni, co daje 340 zł!!!!
nie zapłaciłam bo nikt sie nie upomniał jak wychodziłam
Ja też płaciła 25 zł za dobe..a byłyśmy 8 "dup" ale na krześle to bym nie dała rady

Cytat:
A nie wiesz że na raczkach jest szybciej? Po prostu jest łatwiej i wygodniej nie martw się, rozkręci się
...................
Dzień dobry

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
nie zajęło mi to za dużo czasu, pewnie wszystkie jeszcze śpią - szczęściary
Akurat...w pracy już trza siedzieć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości