Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-20, 20:10   #1141
koglus
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Asiulek, wygladaliscie przepieknie, a corcia sliczna

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 20:13   #1142
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

U nas dzis rekord- 20:13 a mala wykpana, najedzona juz kima
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 20:40   #1143
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
libra ja nie potrzebuje 2 osob, mala jest spokojna wiec tylko szybko robie co trzeba i wsio u mnie egzamin zdaje
to ze glupi ma zawsze szczescie powinnam w sumie w cudzyslowie wziac, pewnie ze sie ciesze , przyda sie zawsze cos i przez lewe ramie wypluj ze chcialabym miec zawsze pod gorke!

Powiedzcie mi jak u was sie te smoczki gryzaki sprawdzaja?? bo wiem ze ktoras z was chyba kupowala.
tfu tfu wypluwam
u mnie ten smoczek gryzak się nie sprawdził lepiej normalny gryzak żelowy
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Nie sprawdził się. Mała go pooblądała i wyrzuciła. Lepsze są zwykłe gryzaczki do rączki a hitem oczywiście własne palce.

Libra777- nie ma szans aby ciśnienie było za wysokie. Ta rurka jest tak sonstruowana że ciśnienie jast akurat nawet na tym najsilniejszym strumieniu. I naprawdę to szybko działa a przy Fridzie to ja sie namęczyłam i dziecko też. Przy Katarku to mała niekiedy nie wie że już po wszystkim. I mówię tu o takich momentach kiedy ten katar naprawdę jest. Jeszcze raz polecam tym bardziej że jesteś sama.
no nie wiem może się zdecyduję , jakoś sobie radzę z tą fridą ale jak piszesz że katarek lepszy
Cytat:

A wcześniejszy odkurzacz to rozwaliłam przy małej. Bo ona na początku jadła przy odkurzaczu. A potem przestała i przy nim jeść więc się zdenerwowałam i kopnęłam go parę razy. Ulżyło mi ale odkurzacz trochę ucierpiał i nie chce się wyłączać i kółka odpadły. (jakieś takie nie twałe te sprzęty robią)
no i wszystko jasne po kim Oliwka ma temperament że łóżeczko rozwaliła
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Wercia od wczoraj nie moze zrobić kupki, chyba przez to, że od 3 dni dostawała dania w których była marchewka- zupka, soczek, obiadek... dziś ją tylko jablkami będę dokarmiać co by ja przeczysciło, bo znów się meczy jak kiedyś...
kup jej słoiczek śliwki suszone to pójdzie na pewno
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 20:59   #1144
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dokladnie, u nas po śliwkach ( kupuje te z hippa, nawet nie wiem czy sa inne, ale pewnie tak) pampuch pelny caly

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

ogladalam dzis tego misia z FP jak kupowalismy malej te smoczki i inne *******y i u nas chyba rekors cenowy 209 zl!!!! ale powiem szczerze ze nie sadze abym go za 100 kupila,jakos mnie nie przekonuje.
Pozniej sie porozgladamy jak Oliwka bedzie juz siedziala dobrze samodzielnie za czyms , zobaczymy na co postawimy.

Kurcze wiecie co;/ upatrzylam sobie buty w CCC ale u nas ich nie ma ( tzn sa ale nie rozmiar 40;/) jak bylismy w Lodzi tez szukalam i tez nie ma, kupilam inne ale na takim obcasie ze szok! tz zreszta je zapakowal i kupil, bo mu sie podobaly, mnie tez sie podobaja ale cholera nogi mnie bola bardzo:P musze sie chyba nauczyc chodzic w takich butach.
Chociaz ja zawsze mialam problemy i nogi mnie bolaly nawet w najmniejszym obcasie tu od spodu ;/ nie wiem co z tym zrobic;/
A.Camus
Stary 2010-09-20, 21:00   #1145
koglus
Rozeznanie

hejka,
ja dzis caly dzien na dworku siedzialam, pol przytomna bo jak glupia siedzialam wczoraj na necie do 24.30 i sie nie wyspalam.
Musze powiedziec ze bardzo dobre z was zony , wstajecie z mezami i jecie sniadanko. Ja sie przekrecam na drugi bok jak moj maz wstaje bo on pracuje na zmiany 3 dni na 5.00 potem 3 dni na 14.00 i 3 dni wolnego.
Tak wiec o 4.00 rano nie mam ochoty z nim jesc sniadanka ,natomiast jak ma na popoluudnie to on pierwszy wstaje i robi sniadanko bo ja nie cierpie robic sniadan ,wole obiady.
ALA od jakiegos czasu jak widzi kuzynki , znajome , zaczynwa wyc, nie wiem czy przez to ze juz sie przyzwyczaila do mnie czy ma jakies fochy, poprostu buczy , tak jakby sie bala , kiedys sie do wszystkich smiala:confused :
Cigi - witam serdecznie , fajnie ze sie przylaczylas

Stary 2010-09-20, 21:04   #1146
P0P70
Zakorzenienie

PL_Madzia-moja mała właśnie tak próbuje usiąść. Jdna nóżka podwinięta a druga to tak różnie raz z przodu raz z boku. Tylko że ona jeszcze sama stabilnie nie siedzi więc jej to siadanie nijak nie wychodzi i zaraz się prewraca. No chyba że o coś się oprze z tyłu to uda jej się siąść. A tak to jest taka wańka wstańka.

Madziwina- Tobie podoają się ubranka z Wójcika a teraz przez ten tydzień jest jakaś prmocja dla stałych klientów. To znaczy że stały klient ma 10 % a teraz jest dodatkowe 10%. Ja mam kartę sałego klienta więc moze jak Ci się tak coś bardzo podoba to daj znać co i jaki rozmiar to podjadę do sklepu i mogę Ci zakupić takowy i przesać.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:05   #1147
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
moja tez by jadla zawsze, ale jak placze np dwie godziny po zjedzeniu butli to staram sie ja zabawiac bo jednak jakas przerwa powinna byc, jak np powinna jesc co 5 godzin a juz chce godzine wczesniej to nieraz dam , ale staram sie trzymac godzin w miare mozliwosci, ale jak ona ci nawet nocy nie przesypia bez jedzenia to ja ci serdecznie wspolczuje

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

moja wczoraj na obiedzie ssala ogorka kiszonego i to tak ze za chiny oddac nie chciala a jaka byla radocha
nie przesypia to fakt nawet jak dodalam kasze do mleka to nie spala dluzej niz 4 godziny
a moze ja zle cos robie ?
jak dalam jej mleko z kasza to 180 mleka i do tego 4 miarki kaszy moze powinnam dac mniej mleka a wiecej kaszy ?
a wy jak dajecie ?

jej sie nie da zabawic jak jest glodna to pol wioski ja slyszy tak sie drze

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:19   #1148
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no teraz jak juz jest przyzwyczajona ze je co godzine to trudno bedzie inaczej ja przyzwyczaic.

Ja dawalam na 150 mleka 5 miarek i bylo takie srednie robilo sie wodniste wiec teraz daje 7 miarek i jest ok.
Moja tez takie awantury robi jak glodna jest.
Drcron a moze jakbys jej kupila tego smoczka co sie wklada np kawalek jablka i ona sobie sok z tego ciagnie co? moze wtedy mialaby jakis smak i nie musialaby non stop jesc bo kurcze jednak co godzine to dosc sporo.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

apropo wańki wstańki chcialam dzisiaj kupic malej ale nie bylo zapomnialam ,ale Pop mi przypomnialas i juz szukam na allegro;D
A.Camus
Stary 2010-09-20, 21:22   #1149
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Jak jest taka pogoda to mi się chce wychodzić. Muszę wychodzić bo zwariuję. Czasam też mi się nie chce ale to może być jeden raz. W domu jak ktoś choruje to zawsze siedlisko baktrii i wirusów jest, nie da rady wszystkiego wywietrzyć.
Ja podobnie jak madzia wstaje razem z Tż z tą różnicą że o 6.15. Później wstaje Zosia, pożegnamy tatusia, ścielimy łóżko i bawimy się w międzyczasie, piję herbatę. Ok 8-9 butelka dla Zosi i pierwsza drzemka. Mój prysznic i wizażowe forum i DDTVN TVN24. Późniejspacer po lesie albo zakupy

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Lecz siebie i dziecko. Gwarantuję że spacer w południe dobrze by Wam zrobił no chyba że któreś ma wysoką gorączkę
Do tej pory to nawet jak deszcz padał to potrafiliśmy siedzieć na dworze, ale jakoś właśnie przez tą jego chorobę nie chciałam wychodzić, no i przez swoją też Jutro to już pójdziemy, lepiej się czujemy i wyglądamy Poza tym, do końca tygodnia ma być ponad 20 stopni, pewnie poraz ostatni tak ładnie będzie - trzeba z tego korzystać

drcron, u mnie też mały, nawet po kaszce budzi się po 3-4h, więc tutaj mi się wydaje że jest ok. Nas bardziej martwi że Twoja mała je tak dużo i to co godzinę, brzuszek nie ma jak odpocząć. Może źle odczytujesz jej płacz, może ona wcale głodna nie jest, a że dostaje cycusia lub butlę to ciągnie i się wycisza? Przez pewien czas tak może dziecko jeść, nawet u mnie Kuba niegdyś tak często się domagał, np jak ma skok rozwojowy, ale z tego co zrozumiałam, Twoja mała tak jada już od dłuższego czasu. Może rób jej jednorazowo więcej mleczka a karm rzadziej?
Stary 2010-09-20, 21:29   #1150
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
drcron - o ile ja dobrze pamiętam to dziecko w czwartym miesiący życia powinno trzymać stabilnie głowę i obracać ją np. w stronę dzwięku. A samo obracanie na boki całego ciała to w 5 m-cu. A przewracanie się z brzuszka na plecy i odwrotnie to w 6-m-cu. I wtedy też potrafi siedzieć posadzone albo siadać ale przytrzymując się czegoś.
Raczkowanie coś około 8-9 m-c.

A Luśka to tak sama usiadł? z jakiej pozycji? Z leżenia na pleckach czy leżenia na brzuszku. Bo teoretycznie przyjmuje się że dziecko samo siadło jak siądzie z leżenia na brzuszku.
Moja to próbuje właśnie siąść tak z leżenia na brzuszku. Podwija tak nóżkę i wtedy przesówa rączki i próbuje siąść. Nie wychodzi jej to jeszcze ale ma zabawę
no mój już zaczął 8 miesiac i nie siedzi sam , tzn. usiądzie jak się podciągnie za coś ale tak całkiem sam czy to z brzucha czy z plecków to nie , na razie się tak podpiera na jednej ręce tak jakby bokiem i odkrył że można na kolana klęknąć ale nie wie co dalej tak się buja na razie.
A np. starszy syn zaczął siedzieć jak miał 5 a chodzić jak miał skończone 8 i dopiero potem raczkował a bardziej na tyłku jeździł .
Także nie ma co patrzeć na tabele bo dzieci różnie zaczynają.
Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
no witamy
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

i jeszcze miałam napisac o haggiesach po 1 dniu zmieniłam zdanie one nawet nie sa do d...y raz że farbują mi ubrania (nie wiem czy wszystkie takie są te są w żółte tygryski) 2 że kleją się do ciała a pieluszka nawet nie jest przemoczona,więcej ich nie kupię.
no co Ty ja jestem zadowolona z hagisów ale że jak farbują na sucho?
Obecnie używam i pampków i hagisów zależy jakie w promocji kupię.

Darusia śliwki kupowałam z gerbera i suszone i śliwki z jabłkiem i takie przecierki w czteropaku śliwki z jabłkiem z boboviy

Co do wychodzenia na dwór to my mimo kataru wychodzimy ciepło jest jak na tą porę , gorączki nie ma więc czemu się kisić w domu mały spokojniejszy na dworze .

Drcron współczuję z powodu psa

Mój Miko już tak ładnie zasypiał a dzisiaj ryczał znowu , nie wiem może to przez katar że go męczy.Jeść też nie chce dzisiaj wszystko było w zupie on cały , ja i wszystko w koło.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Drcron Ferrou ma rację spróbuj rzadziej ją karmić przemęczysz się ze 2 dni i się odzwyczai ja tak miałam z piciem mały ciągle pił jak usypiał co zapłakał to ja mu picie i a jak się budził to znowu a teraz przestałam dawać i się odzwyczaił.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:32   #1151
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny zrobilam tezetowi niespodzianke ale sie ciesze strasznie chcial akwarium miec i dzisiaj sie zgadalam z kolega ze on ma nowiutkie ale ze zmieniali mieszkanie to tam nie zakladali koniec koncem akwarium i mu kupilam!
jest malutkie bo 54 litry ale dosc fajne z taka ala drewniana pokrywa , bardzo ladne
ale bedzie mial niespodzianke, juz widze jego mine !!!

tylkooliwka tak o espiro, dusiaka sprawdzala wsadzjac swoja Ole w niego w naszym aucie wiec moze cos powie, pomacala tez troche:P
Super, że się zdecydowałaś na akwarium. TZ na pewno się ucieszy, a już widział, czy jeszcze nie?

Mnie najbardziej w Espiro podoba się to, że można w nim dziecko prawie położyć. Bez porównania do maxi cosi cabrio w bazie. Fotelik ma regulowane położenie, 3 stopnie, wygląda solidnie i Oli też się podobał

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
co do wtorku zobaczymy jak Minka się odezwie czy da radę wczesniej przyjechac
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
myślę, że dam rade póki co włosy rozjaśniam i nie mam czasu nic więcej napisać
ok, czyli wstępnie jesteśmy umówione przed Waszym basenikiem w następny wtorek

Cytat:
Drcron a moze jakbys jej kupila tego smoczka co sie wklada np kawalek jablka i ona sobie sok z tego ciagnie co? moze wtedy mialaby jakis smak i nie musialaby non stop jesc bo kurcze jednak co godzine to dosc sporo.
Ja mam taki smoczek, dobry patent. Mała jest zachwycona ciumkaniem jabłuszka, a ja mam chwilę spokoju. Polecam

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:46   #1152
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Tez pewnie taki smoczek kupie ale poki co nasza uwielbia swojego smoka wiec nie ma takiej potrzeby.

Nie Dusiaka, nie widzial, on pewnie kolo 3 wroci z pracy.
W sumie 54 litry z grzalka z termostatem( nową na gwarancji) filtrem ( nowym na gwarancji) termometrem tez nowym i tym aplikatorem do robienia jak ja to mowie bul bul bul w 2 miejscach plus pokrywa z jedna swietlowka zaplacilam 200 zl, a akwarium tez jest nowiusieńkie , po prostu kumpel nie mial co z tym zrobic.
Ja oczywiscie kase na szybko od mamy pozyczylam ale nie wazne:P oddam, tz nie bedzie wiedzial ze za pozyczone i bedzie szczesliwy. W koncu od 4 lat mi trul o tym a ja ciagle nie nie nie nie nie.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Myślałam, że szał ale jednak NIE!:P , bo na allegro jest identyczne tez z tymi *******ami za 205 tylko przesylka dochodzi:P
no ale coz, jak tu chodzilam to w naszych sklepach zapyzialych tylko czarne pokrywy byly i chyba tym, ze ta jest jasna mnie urzelka, no i moglam pomacac obejrzec, zobaczyc a ja zdecydowanie tak wole niz zakupy przez neta.
Teraz pozostaje je ladnie wykorzystac, bo male tez moze ladnie wygladac.
A jest dokladnie takie:
http://allegro.pl/zestaw-z-wyposazen...221276435.html
A.Camus
Stary 2010-09-20, 21:49   #1153
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Libra no poważnie już mi 3 pary body ufarbowało.

Wróciłam od lekarza Asiulek jest coś takiego jak zapalenie tarczycy poporodowej i chyba ja to mam ale muszę zrobic jeszcze kilka badań o ile z tej się do ok roku wychodzi czyli później jest ok,to tą drugą trzeba leczyc teraz też dostałam jakieś leki na serce i powiedział,że własnie nie powinnam karmic bo jest duże obciążenie dla organizmu.
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Ja mam niekapka z Aventu i jest on niekapkiem, tzn nic się z niego nie leje (no chyba że się źle zakręci ) natomiast jak wyjmie się taką zawleczkę to robi się z niego kapek, czyli leci jak z kranu

Eee.. .no przecież jest chory
Zawsze staram się wcześniej wstawać, tak o 9 jestem na nogach, tylko że też jestem przeziębiona i rano to ledwo funkcjonuję... Mały się budzi tak czy siak po 7 czasami ok 8 i już wtedy nie śpię... tzn leżę sobie, on też leży u siebie, czasami zasnę na 10min ale co to za sen. Później małego karmię i idzie on spać. Normalnie to wtedy wstaję, ale ostatnio też się kładę i tą niecałą godzinę śpię z małym. A później jak się budzi to jeszcze się wygłupiamy i bawimy I dlatego dopiero o 11 się zwlekam Ale tak jak pisałam, jest to wyjątkowy czas, bo chora jestem, tak normalnie to ok 9 kawkę piję
Za jakiś czas też mnie będzie czekać tak wczesne wstawanie - mały pójdzie do przedszkola, później do szkoły.. Ale i tak bym nie wstawała razem z TZ'tem
Ferrou nie tłumacz się-leż kochana ile Ci wejdzie
ja też tak robię
Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
hejka,
ja dzis caly dzien na dworku siedzialam, pol przytomna bo jak glupia siedzialam wczoraj na necie do 24.30 i sie nie wyspalam.
Musze powiedziec ze bardzo dobre z was zony , wstajecie z mezami i jecie sniadanko. Ja sie przekrecam na drugi bok jak moj maz wstaje bo on pracuje na zmiany 3 dni na 5.00 potem 3 dni na 14.00 i 3 dni wolnego.
Tak wiec o 4.00 rano nie mam ochoty z nim jesc sniadanka ,natomiast jak ma na popoluudnie to on pierwszy wstaje i robi sniadanko bo ja nie cierpie robic sniadan ,wole obiady.
ALA od jakiegos czasu jak widzi kuzynki , znajome , zaczynwa wyc, nie wiem czy przez to ze juz sie przyzwyczaila do mnie czy ma jakies fochy, poprostu buczy , tak jakby sie bala , kiedys sie do wszystkich smiala:confused :
Cigi - witam serdecznie , fajnie ze sie przylaczylas
ja tez bym nie wstała
bo już rozpoznaje ludzi,ich twarze głosy itd. napewno nie pamiętasz ale pisałam,że Daniel robił takie jazdy,że do nikgo nie chciał isc na ręce tylko mama i tata ale powoli powoli i sie udało chociaz do tej pory nie do każdego pójdzie.Musi najpierw się oswoic z kimś pogadac pozaczepiac i dopiero brac na rączki.

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Super, że się zdecydowałaś na akwarium. TZ na pewno się ucieszy, a już widział, czy jeszcze nie?

Mnie najbardziej w Espiro podoba się to, że można w nim dziecko prawie położyć. Bez porównania do maxi cosi cabrio w bazie. Fotelik ma regulowane położenie, 3 stopnie, wygląda solidnie i Oli też się podobał

ok, czyli wstępnie jesteśmy umówione przed Waszym basenikiem w następny wtorek

Ja mam taki smoczek, dobry patent. Mała jest zachwycona ciumkaniem jabłuszka, a ja mam chwilę spokoju. Polecam
no to super
nie słyszałam o takim smoczku

z tą butelka aventu-mąż mówi jak juz kupiłaś to zostaw no i rozpakowałam tylko,że Daniel nie umie jeszcze z tego pic,za szybko mu leci i wylewa mu się bokami z buziolka ot tak sobie poprawiłam,chyba musze isc dokupic mniejszy smoczek

muszę isc jutro obejrzec espiro i ten caretero
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 22:06   #1154
Darusiaaaa
Zakorzenienie

http://allegro.pl/sassy-gryzak-do-ow...226043448.html

O takie cos chodzi.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Kurcze jak wiecie powrocilam do nalogu;/ ale jestem na siebie zla bo bym sobie zapalila a fajki nie naladowalam i teraz bede z 1,5h czekala.
A.Camus
Stary 2010-09-20, 22:12   #1155
aneczkkaa
Zakorzenienie

Witam nowa Mamuśkę

Madziwina dodaj prosze zdjęcie Maciusia na 1 stronę
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 22:15   #1156
lindsley
Zakorzenienie

Matko jak wy śmigacie z tymi postami...

Co nadrobie to już nie mam sił pisać. Dziś też już ledwo co na oczy patrzę bo Michaś w nocy budził się co godzinę - przez katar Teraz też ciągle się wierci i popłakuje... Zaraz pewnie będzie pobudka na jedzonko i ja zmykam spać... Coraz gorzej ze mną, potrzebuję wakacji

Co do fotelików to ja mam od znajomej odkupiony Ramatti venus - mam nadzieję, że dobry fotelik...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 22:17   #1157
koglus
Rozeznanie

Cytat:
http://allegro.pl/sassy-gryzak-do-ow...226043448.html

O takie cos chodzi.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Kurcze jak wiecie powrocilam do nalogu;/ ale jestem na siebie zla bo bym sobie zapalila a fajki nie naladowalam i teraz bede z 1,5h czekala.
ja mam takie cudo , w sumie nie glupie , no ale okaze sie potem jak mala bedzie go uzywac

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

a mnie cos na zabawki wzielo i podobaja mi sie takie bujaki, no wiem ze za wczesnie na takie zabawki , ale narazie tylko ogladam ,

http://cgi.ebay.co.uk/Mamas-and-Papa...item255d79c554

Stary 2010-09-20, 22:18   #1158
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez pale własnie ide zajarac na dwór wiem ze głupio robie ale nie dałam rady

Moje samopoczucie bez zmian jutro składamy o zapomoge u Tż w pracy ciekawe czy mamy szanse cos dostać mam cichą nadzije ze dostaniemy na tydzien rehabilitacji byłoby extra
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 22:21   #1159
Darusiaaaa
Zakorzenienie

aneczkaaa bedziemy 3mac kciuki!
nie doluj sie laska! no co ty?! bedzie dobrze! zobaczysz!
A.Camus
Stary 2010-09-20, 22:21   #1160
lindsley
Zakorzenienie

Młoda, koglus, Izumi wiecie w jaki dzień nasze szkraby będą roczki obchodzić? - w Wielki Piątek i jak tu imprezkę urodzinową zrobić

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 22:23   #1161
koglus
Rozeznanie

a tu jeszcze pare podobnych , ktore wam sie najbardziej podobaja , bo sama nie wiem ktory wybrac
http://cgi.ebay.co.uk/Mamas-Papas-Lo...item2c5781186f
czy ten

http://cgi.ebay.co.uk/BABY-ROCKER-/1...item2a0a693d21

http://cgi.ebay.co.uk/3384-MAMAS-PAP...item20b3c990c8

http://cgi.ebay.co.uk/2973-MOTHERCAR...item20b3bb3a33

http://cgi.ebay.co.uk/2469-MARTIN-YA...item3cb08081f8

a moze wy juz macie jakies upatrzone tyle tego jest

Stary 2010-09-20, 22:26   #1162
Darusiaaaa
Zakorzenienie

aneczkaaa ja sie przezucilam na elektronicznego papierosa, nie wydziela śmierdzacego dymu, nie czuc nic z ust, nie zawiera substancji smolistych. Nie trzeba go odpalac i jest duuuzo tanszy w utrzymaniu ze tak powiem.
Jeszcze probuje tezeta namowic juz w ogole bylo by fajnie ale widze ze on cos oporny jest niestety.

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

koglus prawde mowiac z tych zaden mnie jakos nie urzedkl, kurcze tu ktoras z dziewczyn wklejala podobne tylko no osiolek czy kubus czy cos tam takiego, fajne to bylo takie ladniutkie dla oka, przyjemne na allegro od diabła tego.
A.Camus
Stary 2010-09-20, 22:43   #1163
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Młoda, koglus, Izumi wiecie w jaki dzień nasze szkraby będą roczki obchodzić? - w Wielki Piątek i jak tu imprezkę urodzinową zrobić
no to wtopa , ale cos sie wymysli w niedziele

Stary 2010-09-20, 22:46   #1164
Darusiaaaa
Zakorzenienie

No nic, uciekam do wyrka.
Dobranoc i przespanych nocek, ewentualnie nie przespanych ale nie przez dzieciątka;D
buźka.
A.Camus
Stary 2010-09-20, 22:46   #1165
koglus
Rozeznanie

Cytat:
aneczkaaa ja sie przezucilam na elektronicznego papierosa, nie wydziela śmierdzacego dymu, nie czuc nic z ust, nie zawiera substancji smolistych. Nie trzeba go odpalac i jest duuuzo tanszy w utrzymaniu ze tak powiem.
Jeszcze probuje tezeta namowic juz w ogole bylo by fajnie ale widze ze on cos oporny jest niestety.

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

koglus prawde mowiac z tych zaden mnie jakos nie urzedkl, kurcze tu ktoras z dziewczyn wklejala podobne tylko no osiolek czy kubus czy cos tam takiego, fajne to bylo takie ladniutkie dla oka, przyjemne na allegro od diabła tego.
no to poszukam na allegro dzieki

Stary 2010-09-21, 00:38   #1166
cigi
Rozeznanie

Oj, ale mi sie dostalo... Dzieki za mile przyjecie.

Wszystkie mamusie poszly spac, to ja sie pojawiam, nocny marek.
Juz po przejsciach z corcia.
Tez chcialam conieco o usypianiu maluchow dodac. Basiula usypia zawsze przy cycku. Tzn je i zasypia przy tym. Zawsze usypiala przy piersi i niestety, tak jak dzieciatka niektorych z was, nie akceptuje zupelnie smoczka. probowalam ja wielokrotnie nauczyc, ale miala odruch wymiotny, smok byl momentalnie wypluwany, albo plakala majac go w buzi.
Bywa, ze w dzien usnie sama, np na macie, ale to musi byc juz MEGA zmeczona, a tak to tez jedzac (nawet musze przyznac specjalnie tak sobie ustalalam karmienia, zeby byly wtedy kiedy bedzie zmeczona, wtedy jak sie naje to dluzej pospi; i tak jak widzialam, ze juz zmeczona to dawalam cyca; i tak jej sie ustawilo), albo w moich ramionach, kiedy z nia tancze, przy muzyczce, muzyka ja momentalnie usypia, lub tez na spacerze. Ale w swoim lozeczku nigdy. Natomiast wieczorem, zawsze przy cycu.
Probowalam ja nauczyc wg ksiazki, ale bardzo szybko rezygnowalam. I zdanie co do tego mam podobne jak Fasolka (z tego co pamietam), po prostu z moja mala, takie "tresowanie" jest okrutne. Tak samo mi sie zanosi od placzu, nie ma smoka, zeby sie ukoic. I jesli kieruje sie empatia to doskonale ja rozumiem, to musi byc dla niej straszne. Zapewne nie rozumie, czemu mama nie chce jej przytulic i czemu nie ma tego cyca i czuje sie zwyczajnie porzucona. Ja czulabym sie okropnie gdybym chciala byc wzieta w ramiona przez ukochana osobe, ukojona, a ta osoba bylaby obojetna i odsuwala sie ode mnie. Takze nie bede praktykowala tego sposobu. Moze jak bedzie starsza. Choc rozumiem mamusie, ktore probuja i im sie udaje (szczesciary). Moja zbyt rozpacza.
I tez nie przeszkadza mi, ze usypia wieczorem przy piersi, w dzien jakos sobie radzimy. Natomiast troche doluje mnie, kiedy niedlugo po zasnieciu sie przebudza (nie wiem dlaczego), tak jak dzis i wola znowu cyca, a minela moze godzina, moze mniej, moze 2. No i wtedy nie bardzo mam na to ochote, zeby ciumkala znow przez pol godziny (chociaz ona autentycznie je, oproznia cyca, czyli chyba glodna??) Czasem w takim wypadku udalo mi sie ja uspic przy pozytywce, ale nie czesto. Dzis bylo kupe darcia, noszenie nie skutkuje, nic, tylko cyc. W koncu uleglam, ale pomyslalam, ze moze sie przy nim uspokoi i wtedy sprobuje ja wlozyc do lozeczka zeby usnela sama. Nic z tego. Ryk z piskiem; wiec ja wywleklam polozylam ze mna na wyrku i uspokoila sie. Przytulilam sie do niej i spiewalam jej kolysanki, a ona bawila sie moim nosem, spiewala ze mna, az w koncu zaczela ziewac i kimnela. U nas na lozku, ale bez cyca.
Moze to tez osiagniecie i jakis stopien do nauki samodzielnego zasypiania? Jak myslicie?

Ale sie rozpisalam (ponad pol roku pisansko w sobie gromadzialam, to teraz musze dac sobie upust )

tylkooliwka- co do tego pokaslywania, to na ogol jak to bylo przy smiechu czy gadaniu, czy minkach, to myslalam, ze moze wtedy zakrztusza sie swoja slina, albo nalyka powietrza i pokasluje. A teraz to normalnie jest cicho i spokojnie, bawi sie i nagle kaszelek. I chyba nie, zeby zwrocic na siebie uwage, bo wcale szczegolnie wtedy na nia tej uwagi nie kieruje, a przynajmniej ona tego nie widzi. Nie wiem, czemu tak ma. A juz mnie drugi raz zmylila, i dwa razy u lekarza o to bylam. Ale pociesza mnie, ze nie tylko ona tak ma.

Co tam jeszcze. Achas, co do fotelika- ja mam Britax First Class Plus. To jest fotelik od urodzenia do zdaje sie 15 kg ( 3, 4 latka). Dla maluszka jest wkladka z takiej gabki splycajaca fotelik; mysmy jej nie uzywali, bo kupiony byl jak Basia byla juz wieksza. Dla malucha wiekszego zostaje wkladka. Malucha wozi sie tylem do kierunku jazdy, a fotelik ustawia sie w pozycji lezacej. Dla starszaka przekreca sie przodem i w pozycje siedzaca. Nie wiem czy ten fotelik jest w Polsce. We francji (tutaj mieszkam) ma baardzo dobre notowania. Jest to jedna z najstarszych firm, sprawdzonych, fotelik jest bezpieczny, bardzo dobre ma noty w crash testach. Oto link: http://www.britax-roemer.fr/sieges-a...rst-class-plus
Musze dodac, ze mala na razie w nim jeszcze nie jezdzila. Siedziala w nim troche w domu, byla zadowolona. Basia jeszcze jezdzi w gondoli (nie krzyczcie, rozwazylam za i przeciw i postanowilam ja tak wozic; tutaj dzieci sie wozi w gondoli). Nie kupowalismy fotelika dla maluchow, bo miala gondole, a gondole miala, bo inaczej nie mogla by odbyc podrozy 2 dniowej do Polski, w 4 miesiacu zycia, musiala jechac na plasko. Fotel tez z nami jechal, ale w koncu nie zostal uzyty. Wkrotce bedziemy go montowac, bo gondola za krotka.

No to tyle; chyba pojde juz sobie spac, bo niedlugo pobudka na cyca;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 07:17   #1167
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Witam

Cytat:
Kurcze wiecie co;/ upatrzylam sobie buty w CCC ale u nas ich nie ma ( tzn sa ale nie rozmiar 40;/) jak bylismy w Lodzi tez szukalam i tez nie ma, kupilam inne ale na takim obcasie ze szok! tz zreszta je zapakowal i kupil, bo mu sie podobaly, mnie tez sie podobaja ale cholera nogi mnie bola bardzo:P musze sie chyba nauczyc chodzic w takich butach.
Chociaz ja zawsze mialam problemy i nogi mnie bolaly nawet w najmniejszym obcasie tu od spodu ;/ nie wiem co z tym zrobic;/
Takie zakupy są najlepsze. Kupisz buciki na wysokim obcasie i wogle się nie niszczą bo nosisz je sporadycznie, a na codzień to i tak te wygodne wybierasz. Mam pełno takich butów co nie wyrzuce bo nowe, a nosić to ich nie noszę

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Cytat:
PL_Madzia-moja mała właśnie tak próbuje usiąść. Jdna nóżka podwinięta a druga to tak różnie raz z przodu raz z boku. Tylko że ona jeszcze sama stabilnie nie siedzi więc jej to siadanie nijak nie wychodzi i zaraz się prewraca. No chyba że o coś się oprze z tyłu to uda jej się siąść. A tak to jest taka wańka wstańka.
Mój to najpierw dobrze raczkował. I dziewczyny pamiętajcie, lepiej niech dziecko później chodzi ale za to dłużej raczkuje, wtedy się najlepiej rozwijaja oby dwie półkule mózgu. Dzieci które miały pominięty etap raczkowania, lub bardzo skrócony maja później problemy, wcześniej czy później z np koncentracją itp. Tak mi pani neurolog mówiła. Więc zamiast ustawiać dzieci przy meblach to w zabawie lepiej raczkować z nimi.

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
ja ciągle czekam aż mi mój fotelik doślązamówilam jakoś chyba 3 września. Muszę dzisiaj do nich zadzwonić.

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Tylkooliwka Ty może napisz do producenta że tobie farbuje ciuszki bo może jakaś trefna dostawa. Ja haggisów używałam dobre pare mc i żadnego body mi nie zafarbowały

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 07:32   #1168
drcron
Zakorzenienie

jakos ani ja ani nasz lekarz prowadzacy i neurolog nie uwazamy ze karmie ja zaduzo ona tez nie jest jakas spasiona na grubasa tez nie wyglada ma normalna wage do swojego wzrostu i nie karmie jej co godzine jak piszecie tylko co dwie badz cztery juz kiedys wklejalam jak wyglada nasz plan karmienia w wiekszosci jest na cycu wiec dostaje na zawolanie nie naleze do osob ktore zaluja dziecku jedzenia i jesli ma ochote jesc bedzie dostawala jesc wole by jadla czesto nawet duzo niz zeby byla niejadkiem bo mi to w niczym nie przeszkadza ze ja karmie

Darusia u nas ten gryzaczek na owoce sie nie sprawdzil wole jej odciac kawalek jabluszka czy banana i ac do raczki albo obrac cale jablko i dac takie by sobie lizala <oczywiscie tylko wtedy kiedy jestem przy niej bo boje sie ze sie zadlawi jak odlamie sie jej wiekszy kawalek> ale gryzak nie spelnil swojej funkcji

czytalyscie o tym ze mleko w proszku jest niezbyt zdrowe dla dzieci bo zawiera aluminium
http://www.sfora.pl/Karmisz-dziecko-...horowac-a23858

i jeszcze pisza zas o skazonym mleku w chinach
http://www.sfora.biz/Zgroza-Tony-ska...rzedazy-a24418

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2010-09-21 o 07:41
drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 07:40   #1169
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry
Zaczął się dopiero dzień, a ja już zmęczona.
Igor zasypia u mnie tak, jak opisuje cigi - cycek w buzi i odjazd. A wczoraj zasypia i raptem płacz. Taki smutny z łezkami, uspokajał się dopiero, jak wzięłam go na ręce, odkładam a on płacz. W końcu zasnął i znów budzi się i płacz. Nosiłam go, bujałam i śpiewałam mu z godzinę, a on wtulony w końcu zasnął.
Nie mam pojęcia, co mu było. Dzisiaj jest szczęśliwy i radosny, ale mnie niestety nie ma przy nim, a bardzo chciałabym być. Ech...
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 08:19   #1170
P0P70
Zakorzenienie

Drcron- Ty mi tu nie wklejaj takich arykułów o mleku. Nie wszyscy mają czy mieli wybór.

Megi- Ty się ciesz że co wieczów możesz przytulić Igorka. JA na to muszę czekać 5 dni.

A ja muszę sie do czegoś przyznać. Zaniedbałam swojego kotka. Wczoraj obcinam mu paznokcie i co widzę? Te paznokcie z na "kciukach" u rąk urosły mu tak że wbiły mu sie skórę. Musiałam mu powycinać i powyciągać. Tylko zastanawiam się jak mogłam wcześniej tego nie zauważyć. Tylko że on nigdy czegoś takiego nie miał. Niedobra jestem. Cała uwagę skupiłam na Oliwce i zaniedbałam Igora. Dziś albo jutro muszę podjechać do weterynarza z nim.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości