Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-20, 21:29   #3931
songoma
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
a propos budyniu zrobiłam sobie właśnie jedną szklankę, dałam łyżkę słodziku i.. wydaje mi się słonawy
ja nie wiem co się dzieje... musztarda jest dla mnie za słodka, pudding słonawy, no paranoja jakaś
a propos smaczkow, dzis ciuckalam sobie tego cukierasa na gardlo, ziolowy i na aspartamie i smakowal mi.. cola light.
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:32   #3932
silencemyheartx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coconut87 Pokaż wiadomość
Nic nie spisuj na starty i dukaj dzielnie dalej Zostały Ci tylko 2 dni U
ufff... dziekuje za odpowiedz
wg testu 13 grudnia bede juz super laska
silencemyheartx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:32   #3933
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
ide juz lulu

DUKANOC
kolorowych
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:33   #3934
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
przepisik na blogu ??
Tak na ostatniej stronie jest link na stronę dukanową Byssi czy coś takiego

Spadam spać kochane chudzinki dukanoc

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:34   #3935
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki TZ jest po rozmowie, teraz kciukamy przez kolejne 1,5 godzinki bo do 17.00 (18.00 w PL) maja dac odpowiedz Jestesmy oboje pozytywnie nastawieni, mam nadzieje, ze sie nie rozczrujemy
Trzymam kciuki. Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez nelly69 Pokaż wiadomość
Hejo, wiem wiem - XIV część 129 stron wpisów - trochę póżno się obudziłam ^^
Jestem na Dukanie od 9 września - jak postepy -widać w podpisie.
Ale potrzebuje Was czaem azeby się o to i owo wypytać - bo doświadczone z Was Dukanki ^^
Książke przeczytałam, test zrobiłam - wezmiecie mnie ?
Dawaj, chodź, bierzemy...
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:39   #3936
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez songoma Pokaż wiadomość
a propos smaczkow, dzis ciuckalam sobie tego cukierasa na gardlo, ziolowy i na aspartamie i smakowal mi.. cola light.
to akurat musialo byc fajne
Stary 2010-09-20, 21:41   #3937
coconut87
Raczkowanie

Ja również zajadałam lidlowy pudding. By urozmaicić polałam syrupem malinowym i posypałam dzienną porcją otrębów
coconut87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:41   #3938
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

edit

Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Czas edycji: 2010-09-20 o 21:43
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:42   #3939
Pikaboom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alicja_Tomasz Pokaż wiadomość
sparta wiesz co powiem ci dosadnie pocaluj mnie w moja piekna dupcie bez cellulitu i rozstepow. a co do wagi tto nie mam nadwagi aha nie jestem obojniakiem tylko mam meza zapewne przeciwnie do twojej zalosnej osoby.... no coz na takiego paszteta to nawet kulawy ucieknie ah....jak cudownie czytac wasze postu wy ignorantki ! pocaluj cip... w kapke.... hhahahahaha

odliczamy ile do bana zostało?

skąd się biorą takie żałosne typki?

Pikaboom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:44   #3940
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alicja_Tomasz Pokaż wiadomość
ja nie mowie za kogos ja tylko przestrzegam to co wkleilam tutaj jest innych kobiet ktore stosowaly ta diete.... skutki sa zatrwazajace jak powiedzialam schudlam w 6 dni 2 kilo wiec duzo jak na 6 dni ale nie zamierzam pozniej miec takich prolemow, wole jesc mniej i isc do dietetyka, cwiczyc jesc z glowa i zdrowo.... ja rezygnuje..
Ja jestem na niej trzeci miesiąc i weszłam już na III fazę. Czuję się świetnie. Brak siły zaliczyłam - owszem, w pierwszych 2-3 tygodniach, kiedy to pozbawiłam swoje ciało węglowodanów w trybie nagłym. Po tym czasie wszystko się unormowało i siły moje są tam, gdzie były, czyli na miejscu... Cera mi się poprawiła, schudłam 10 kilo i nic mi się nie zapadło,cycki mam wciąż jeszcze o rozmiar za duże jak na mój gust, a znajomi mówią mi, że odmłodniałam i wyglądam świetnie. Jakoś im wierzę jak na mnie patrzą.
Ja wiem, że są też ciężkie przypadki - wszystko na świecie jednym pasuje, innym nie, jednym służy, innym może szkodzić. Zwłąszcza jak się nie stosuje do ściśle określonych zasad tylko próbuje się na własną rękę modyfikować i poprawiać po autorze diety.
Ja zostaję. Pozdrawiam
Stary 2010-09-20, 21:51   #3941
myszka26111
Raczkowanie

Nareszcie znalazłam syrop bez cukru szkoda tylko ze wiśniowy tylko był ale już się nie mogę doczekać serniczka z galaretką
Cel 1 osiągnięty
Od 22.11 III faza
myszka26111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:55   #3942
Konczita
Zakorzenienie

chyba jutro podjadę do Lidla .... tak mi się chce słodkiego yhhh
Stary 2010-09-20, 22:03   #3943
Agnese69
Zadomowienie

Ups... no, działo się... aż jęzor swędzi...
Ale kreska to kreska - zgadzam się w zupełności...

A więc przechodzę do ważniejszych tematów

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Niestety nie zadzwonili do TZ, ale poczekamy. Moze zadzwonia jutro A jesli nie to w przyszlym miesiacu beda zatrudniac 4 osoby - moze wtedy sie uda
........
Lepiej salata jak frytki, nie?
Zadzwonią. Na pewno zadzwonią.... Trzymamy kciuki przecież...

No, lepiej sałata, lepiej....

Cytat:
Napisane przez zwyklaniezwykladziewczyna Pokaż wiadomość
hmmm a aspartam to jest to czym slodzona cola tak?? czyli jak bede pila jej zbyt duzo to moze zle wplynac na moja glowke? (w sensnie bolu:P)
Ja na innym forum (niepamietam nawet dokladnie jakim) znalazlam ze najlepiej cwiczyc od 3 fazy niby to nieglopie jak ktos niebardzo lubi cwiczyc ale... mysle ze ja zaczne chodzic na silownie od pazdziernika... myslicie ze 4 razy starczy??? i nie chodzi mi nawet tyle o spalnie tluszczu na tej silowni ile raczej wlasnie o ujedrnienie...
Ja colę piję jak mi się jej zachce. Nie szukam jej jakoś specjalnie, ale zawsze w lodówce stoi... Nie odczuwam jak dotąd bólu głowy mimo, że słodziku używam też do kawy i herbaty...
Czyli - jak w dyskusji oddzielonej kreską - jednym szkodzi, innym nie... Popróbuj, będziesz sama najlepiej wiedziała czy CI to służy...
Stary 2010-09-20, 22:15   #3944
adrijah
Zakorzenienie

a próbowała może któraś z Was syropu z Tesco? bo nie byłam dawno w Lidlu i jeszcze przez dobry tydzień się nie zapowiada, a kupiłam syrop na słodzikach właśnie w Tesco, oczywiście produkcji Tesco i trochę się boje go otworzyć
Stary 2010-09-20, 22:17   #3945
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Ja żałosna i bez męża???
Matko, nie jedna laska by chciała być mną. Z mą urodą, kasą i takim facetem jakiego mam. No i ja tez nie mam nadwagi
Ha! Teraz to i ja nie mam nadwagi. I zdrowa jestem i nie wciągnęłam się nigdzie i nie pomarszczyłam też i nie wypryszczyło mnie nawet...
Ło jezusicku, ale jazda....

Cytat:
ide juz lulu

DUKANOC
Pa, Oluś. Zanim doczytałam to \ty padłaś.
A swoją drogą to nie doszłam chyba do najbardziej spektakularnych postów, bo już były wycięte Jaka szkoda...

Cytat:
a propos budyniu zrobiłam sobie właśnie jedną szklankę, dałam łyżkę słodziku i.. wydaje mi się słonawy
ja nie wiem co się dzieje... musztarda jest dla mnie za słodka, pudding słonawy, no paranoja jakaś
A wiesz co? Ja też tak miałąm ze dwa razy. Że pomimo słodziku deser sprawiał wrażenie słonawego... Bleeee....

Dobra, idę spać, choć nie wiem, czy mi się teraz uda - moje skołatane nerwy mi nie pozwolą...
DObranoc. Wizualizujemy spadki... Proszę bardzo.
Stary 2010-09-20, 22:17   #3946
songoma
Raczkowanie

Cytat:
a próbowała może któraś z Was syropu z Tesco? bo nie byłam dawno w Lidlu i jeszcze przez dobry tydzień się nie zapowiada, a kupiłam syrop na słodzikach właśnie w Tesco, oczywiście produkcji Tesco i trochę się boje go otworzyć
ja go miewam i miewalam nawet przed dieta - dolewalam do piwa czasami.
szczerze mowiac, to szalu nie ma, ale podejrzewam ze wszystkie te syropy za 'złotydwajsciapinć' sa takie same i podobnie robione
obecnie na diecie uzywam go zamiennie z lidlowym, w zaleznosci na co mam ochote ;P z lidla mam wisniowy, a truskawke i maline z tesco.
Stary 2010-09-20, 22:54   #3947
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie dziala czasami sama.... sa dni, ze nie moge dokonczyc sniadania bo mnie juz cisnie... wchodze do lazienki i nie zdarze odpalic papierosa a juz porcelanka gotowa
a na kibel chociaż dolecisz czy gubisz groszki po drodze?
Cytat:
Napisane przez coconut87 Pokaż wiadomość
A ja w przeciwieństwie do Ciebie nie życzę Ci śmierci

Uważam, że inaczej sprawa by wyglądała, gdybyś w swoim pierwyszm poście napisała, że znalazłaś to gdzieś na innym forum i chcesz się z nami tym podzielić.

A Ty, znalazłaś, skopiowałaś - i przyjęłaś do siebie jak świętą prawdę - Twoje prawo, ale nie powinnaś w taki sposób reagować na nasze słowa i może przedyskutować na spokojnie czy to w ogóle jest prawda.
Część osób dopiero zaczyna dietę i po przeczytaniu posta może wpaść w panikę.

Myślę, że warto by na ten temat wypowiedziały się osoby z wątku o III fazie dukana - podczytuje i nie zauważyłam tam takich rewelacji....

Wszystkiego dobrego Alicjo
No na przykład ja
Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Naucz się pisać laska czy tam obojnak patrząc po Twoim nicku bo nie wiem jak się do Ciebie zwracać

I niech Ci te grahamki w pójda

Nara!
Ahahaha jezus, dobrze ze się wysikałam przed chwilą bo bym mężowi łóżko wodne zaserwowała przez Ciebie
Cytat:
Napisane przez napoleonka74 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
Popieprzyły mi się te oleje i zamiast parafinowego kupiłam rycynowy. Mogę go użyć do majonezu i vinegre?
Eee.. olej rycynowy jest środkiem na zaparcia wywołuje biegunkę
Ja stosowałam ale nie działał na moją porcelanę ale na mnie mało co zadziała aaaa poza tym olej rycynowy jest doskonałą odżywką do paznokci, włosów i rzęs! To akurat testowałam i było super ale wkurzało mnie to, że ten olej jest olejem
Cytat:
nie znajdziesz jogurtu ktory spelnia nierownosc, a budyn pozwalamy sobie w ramach jednej lyzki skrobi dziennie, ktora jest dozwolona
mogłas pisać wcześniej
Ja dziś byłam w realu na rozpoznaniu.. obkopałam wszystkie regały z nabiałem i dupci blada... znalazłam serek wiejski light, chudy twaróg, poza tym znalazłam tuńczyka w sosie własnym - już dziś opędzlowałam na kolacyjkę puszeczkę i gdyby nie cena to bym go mogła wcinac cały czas widziałam dobrego mintaja, mleko 0,5% może być czy nie?
w fazie uderzeniowej takie przyprawy jak np szczypiorek odpadają?
aleeeee nie znalazłam
-Skrobii kukurydzianej (czy to miała być ziemniaczana skrobia ? )
-serka homogenizowanego który by miał więcej białka niż tłuszczy i węgli razem ani żadnego jogurtu coby ten warunek spełniał (ani light, ani 0%, o owocowych już nie wspominając)
- ketchupu dietetycznego bez cukru
-otrębów ani pszennych ani owsianych!

Czym zastępujecie smietanę? jogurtem jakimś? Ale jakim skoro każdy ma więcej T+W niż białka :/

Ten syrop z Lidla to taki co to mniej niż 2 zł kosztuje za litrową flaszeczkę, w plastikowej butli z czerwono białą etykietką i białą zakrętką? Mam takowy i wiśniowy i malinowy.. tani ale sama chemia i bardzo wodnisty jest.. ale do wody mineralnej w sam raz

Możecie mi podpowiedzieć co jeszcze zakupić na uderzeniówkę i w jakich marketach ? bo osiedlówki odpadają chyba a real obkopałam i nieco zwątpiłam.
Mam na uderzenowej być 6 dni aż
Wpisałam w teście wagę minimalną jaką się da czyli 40 kilo - że niby tyle chciałabym ważyć - dlatego tak wpisałam by mi obliczyło ile wg Dukana mogę schudnąć maksymalnie i pokazał mi 61,4 i do tego będę dążyć.. jak wcześniej mi efekty spasują to przejdę na 3 fazę i już ale jak już się zmagać to do perfekcji

Bo jak wpisywałam, że chcę ważyć 70kg (co mi kiedyś odpowiadało w zupełności) to mi pokazał rozplanowanie diety do 68kg ale jak da się mniej to czemu nie chyba ze mi będzie widać pracę serca przez skórę i ubranie to wtedy zbastuję wcześniej

ahh i ten pudding z lidla.. nie daje mi spokoju., to jest gotowiec jakiś do pożarcia czy robicie go z jakiejś torby w lidlu kupionej?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-09-20 o 23:10
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 23:06   #3948
dph
Rozeznanie

No hej Dukanki. Nie było mnie tu trochę i miałam sporo zaległości do nadrabiania... Nadal dzielnie dukam z mniejszymi bądź większymi grzechami Za mną już 8 kg mniej zostało mi jeszcze jakieś 4-5 kg do zrzucenia i dlatego ponownie tu wróciłam bo szczerze pisząc już mi się to mierznie i chętnie bym już przeszła na III no ale wiem że z Wami uda mi się jeszcze te 5 kg zrzucić pzodrawiam wszystkie wytrwałe dukanki
Stary 2010-09-20, 23:19   #3949
songoma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja dziś byłam w realu na rozpoznaniu.. obkopałam wszystkie regały z nabiałem i dupci blada... znalazłam serek wiejski light, chudy twaróg, poza tym znalazłam tuńczyka w sosie własnym - już dziś opędzlowałam na kolacyjkę puszeczkę i gdyby nie cena to bym go mogła wcinac cały czas widziałam dobrego mintaja, mleko 0,5% może być czy nie?
w fazie uderzeniowej takie przyprawy jak np szczypiorek odpadają?
aleeeee nie znalazłam
-Skrobii kukurydzianej (czy to miała być ziemniaczana skrobia ? )
-serka homogenizowanego który by miał więcej białka niż tłuszczy i węgli razem ani żadnego jogurtu coby ten warunek spełniał (ani light, ani 0%, o owocowych już nie wspominając)
- ketchupu dietetycznego bez cukru

Czym zastępujecie smietanę? jogurtem jakimś? Ale jakim skoro każdy ma więcej T+W niż białka :/

Ten syrop z Lidla to taki co to mniej niż 2 zł kosztuje za litrową flaszeczkę, w plastikowej butli z czerwono białą etykietką i białą zakrętką? Mam takowy i wiśniowy i malinowy.. tani ale sama chemia i bardzo wodnisty jest.. ale do wody mineralnej w sam raz

Możecie mi podpowiedzieć co jeszcze zakupić na uderzeniówkę i w jakich marketach ? bo osiedlówki odpadają chyba a real obkopałam i nieco zwątpiłam.
Mam na uderzenowej być 6 dni aż
1. tak, to ma byc skrobia kukurydziana, i nie znajdziesz jej w marketach. albo sklepy ze zdrowa zywnoscia, albo allegro.
2. owocowych jogurtow nam nie wolno, bo w polsce nie mamy jogurtów z pulpa owocowa. jugurty chyba wcale nie spelniaja nierownosci, serki homo tak samo, dlatego zaleca sie je jako dodatek, a nie jako podstawowy skladnik. np z jogurtow mozna zrobic sos do miesa, czy cos takiego.
3. no wlasnie, mieso. jedz jak najwiecej mieska - indyk i kurczak, bez skory, mieso mielone z indyka - tylko sprawdzaj zeby byl jak najwiekszy % miesa z indyka faktycznie, w niektorych dodaja swinke.
4. jesli chodzi o bialko to jogurty i serki lepiej zastapic twarogiem chudym i serkami wiejskimi
5. ketchupu tez nie znalazlam,a le nie jest koniecznie potrzebny, z reszta lepiej daruj go sobie na uderzeniowce chociaz pozniej, na II juz mozna stosowac go jako dodatek, dziewczyny mowily ze sa dwa rodzaje. poki co, jesli potrzebujesz jakiegos dodatku spraw sobie musztarde dijon(chyba dobrze napisalam ), bez cukru
6. mleko 0,5 moze byc, ale tez nie spelnia rownania (zadne mleko), wiec uzywamy w ograniczonej ilosci ja osobiscie kupuje laciate 0% albo 0,5.
7. mintaj i tunczyk - bardzo dobry pomysl, mozesz tez zaprzyjaznic sie z wedzona makrelka ;P
8. do czego chcesz ta smietane? do sosow? do zabielania? jogurt dobrze spelnia to zadanie, do sosu pomidorowego (ale to II faza!!) uzywam tez czasem mleka do zabielania
9. zapomnialas chyba o otrebach
10. syrop z lidla wlasnie ten, dobry do malinowego sernika na zimno (ja nie robie, bo sie zrazilam po pierwszym razie, wiec pieke ), galaretek i napojow. owszem, to sama chemia ale wlasnie dlatego nam go wolno jak to dziewczyny mowia - najwyzej bedziemy w nocy swiecic, ot taki neon ;P
11. a propos nabialu jeszcze ja kupuje kefir z krasnegostawu bodajze, taki z podwyzszona iloscia bialka i light - ma lepsza tabelke niz jogurt, wiec zalewam go sokiem i wypijam wieczorem szklanke na ssanie w zoladku.

w sumie nei wiem co Ci polecic jeszcze na uderzeniowke. ja pierwszy miesiac bylam na diecie niewiedzac o forum i fajnych przepisach wiec jadlam bardzo monotonnie. i gdybym potwarzala uderzeniowke to wlasnie tak bym zrobila - jak najbardziej czyste bialko
mozesz sobie upiec sernik, zebys miala slodko.

ps. budyn z lidla dopiero po uderzeniowce bo ma skrobie i kakao (no chyba ze jest waniliowy, ale i tak ma skrobie). jest pakowany w paczuszkach po 5 (kakaowy po 3) i kosztuje 1,50zl. normalny, do rozrobienia i podgrzania z mlekiem, jak kazdy budyn. tylko nie zapomnij dodac slodzika ;P

Edytowane przez songoma
Czas edycji: 2010-09-20 o 23:21
Stary 2010-09-20, 23:23   #3950
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Hejka
Dopiero mi podlaczyli internet, no i pogrzeszylam bez forum
Przez ta przeprowadzke nawpierdzielalam sie smieci co niemiara.
W niedziele juz zla i glodna bo nie mialam kiedy gotowac dla siebie, jadlam to co wszyscy. Jedynie pizze sobie z otrab zrobilam ale ze zwykla mozzarella byla-przynajmniej pyszna.
Dzis na wadze jakby o.7 wiecej, nie mowiac ze to jeszcze nadwyzka powakacyjna. Dzis staram sie same proteinki tylko zapominam pic-lece wytrabic pokrzywe Qrcze tyle mam jeszcze roboty ale juz sie troche przejasnia- taka mam gimnastyke ze hoho.
Trzymajcie kciuki za mnie abym grzecznie trzymala sie zasad dohtorka
to na moje mozesz zawsze liczyc trzymaj sie dzielnie, niech cie nie kusi

ja zmykam do spanka, do jutra, no i spadziorow zycze wam i sobie

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 23:26   #3951
zwyklaniezwykladziewczyna
Raczkowanie

Avatar zwyklaniezwykladziewczyna

no Dziewczymy jestem w szoku... nie wytrzymalam oczywiscie i zwazylam sie na wieczor myslam (po calodniowym mega obzarstwie) ze bede miala z 1,5 na plusie a tu NIESPODZIANKA niecaly kilogram hmmm moze jutro bedzie chociaz minimalny spadeczek Dobranoc
zwyklaniezwykladziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 23:29   #3952
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
No hej Dukanki. Nie było mnie tu trochę i miałam sporo zaległości do nadrabiania... Nadal dzielnie dukam z mniejszymi bądź większymi grzechami Za mną już 8 kg mniej zostało mi jeszcze jakieś 4-5 kg do zrzucenia i dlatego ponownie tu wróciłam bo szczerze pisząc już mi się to mierznie i chętnie bym już przeszła na III no ale wiem że z Wami uda mi się jeszcze te 5 kg zrzucić pzodrawiam wszystkie wytrwałe dukanki
oooo.... widze ze coraz wiecej nas finiszuje ja tez osotnio mialam taka chec wskoczenia na III, ale wypersfadowalam sobie ten pomysl i czekam na dalszy rozwoj wydarzen pewnie z e zrzucisz te 5kg, i za 8 ktore juz pozegnalas

p.s.- teraz naprawde ide spac,

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 23:51   #3953
songoma
Raczkowanie

tez sie zegnam - dukanoc
Stary 2010-09-21, 01:16   #3954
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez songoma Pokaż wiadomość
1. tak, to ma byc skrobia kukurydziana, i nie znajdziesz jej w marketach. albo sklepy ze zdrowa zywnoscia, albo allegro.
2. owocowych jogurtow nam nie wolno, bo w polsce nie mamy jogurtów z pulpa owocowa. jugurty chyba wcale nie spelniaja nierownosci, serki homo tak samo, dlatego zaleca sie je jako dodatek, a nie jako podstawowy skladnik. np z jogurtow mozna zrobic sos do miesa, czy cos takiego.
3. no wlasnie, mieso. jedz jak najwiecej mieska - indyk i kurczak, bez skory, mieso mielone z indyka - tylko sprawdzaj zeby byl jak najwiekszy % miesa z indyka faktycznie, w niektorych dodaja swinke.
4. jesli chodzi o bialko to jogurty i serki lepiej zastapic twarogiem chudym i serkami wiejskimi
5. ketchupu tez nie znalazlam,a le nie jest koniecznie potrzebny, z reszta lepiej daruj go sobie na uderzeniowce chociaz pozniej, na II juz mozna stosowac go jako dodatek, dziewczyny mowily ze sa dwa rodzaje. poki co, jesli potrzebujesz jakiegos dodatku spraw sobie musztarde dijon(chyba dobrze napisalam ), bez cukru
6. mleko 0,5 moze byc, ale tez nie spelnia rownania (zadne mleko), wiec uzywamy w ograniczonej ilosci ja osobiscie kupuje laciate 0% albo 0,5.
7. mintaj i tunczyk - bardzo dobry pomysl, mozesz tez zaprzyjaznic sie z wedzona makrelka ;P
8. do czego chcesz ta smietane? do sosow? do zabielania? jogurt dobrze spelnia to zadanie, do sosu pomidorowego (ale to II faza!!) uzywam tez czasem mleka do zabielania
9. zapomnialas chyba o otrebach
10. syrop z lidla wlasnie ten, dobry do malinowego sernika na zimno (ja nie robie, bo sie zrazilam po pierwszym razie, wiec pieke ), galaretek i napojow. owszem, to sama chemia ale wlasnie dlatego nam go wolno jak to dziewczyny mowia - najwyzej bedziemy w nocy swiecic, ot taki neon ;P
11. a propos nabialu jeszcze ja kupuje kefir z krasnegostawu bodajze, taki z podwyzszona iloscia bialka i light - ma lepsza tabelke niz jogurt, wiec zalewam go sokiem i wypijam wieczorem szklanke na ssanie w zoladku.

w sumie nei wiem co Ci polecic jeszcze na uderzeniowke. ja pierwszy miesiac bylam na diecie niewiedzac o forum i fajnych przepisach wiec jadlam bardzo monotonnie. i gdybym potwarzala uderzeniowke to wlasnie tak bym zrobila - jak najbardziej czyste bialko
mozesz sobie upiec sernik, zebys miala slodko.

ps. budyn z lidla dopiero po uderzeniowce bo ma skrobie i kakao (no chyba ze jest waniliowy, ale i tak ma skrobie). jest pakowany w paczuszkach po 5 (kakaowy po 3) i kosztuje 1,50zl. normalny, do rozrobienia i podgrzania z mlekiem, jak kazdy budyn. tylko nie zapomnij dodac slodzika ;P
O właśnie... o otrębach zapomniałam chyba napisać.. łaziłam i szukałam ale nie znalazłam ani pszennych ani owsianych.. żadnych, więc albo nie trafiłam na regał albo nie było.. a wszelkie płatki do mleka jak najbardziej były :[ gdzie dostanę jakieś?

A ja tak o wszystko pytam bo uderzeniówka to tylko 6 dni a chcę zrobić większą rozpiskę-ściągę co i gdzie kupować żeby nie dac ciała juz na początku 2 fazy
na uderzeniowej będę walczyć rybkami i mintaj i tuńczyk i makrelka tez obleci twarożek lubię chociaż nie wiem czy chudy mi podejdzie ale co.. musi no a piersi z kurcoka czy indyka mogę wcinać na okrągło bez skóry bo bym się chyba porzygała na samą myśl

Jutro koleżanka po południu zabiera mi dziecko na spacer to będę miała czas poczytać więcej o diecie bo z tym małym marudzielcem to niewiele mogę zrobić w ciągu dnia dla siebie

Dziękuję bardzo z każdym dniem jak tu sobie u was siedzę to mi jest coraz lepiej i mam coraz więcej woli walki z wagą

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 06:25   #3955
Konczita
Zakorzenienie

duk duk
Melduje spadeczek - 300 i wskakuje na PP - życzę sobie by minimum 1 kg zleciał więc grzeczność to moje drugie imię
miłego dnia
Stary 2010-09-21, 07:33   #3956
milaminka80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
duk duk
Melduje spadeczek - 300 i wskakuje na PP - życzę sobie by minimum 1 kg zleciał więc grzeczność to moje drugie imię
miłego dnia
i zycze dalszych spadków.

U mnie to nie wiem jak z waga, ale z pamiecia to coraz gorzej - zapomniałam zrobic wczoraj placuszków otrebowych i teraz w pracy muszę cieszych się tylko wiesniakiem i kurakiem. A tak lubie sobie pochrupać w między czasie Za to będzie obiadek z placuszkami
Stary 2010-09-21, 07:49   #3957
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
oooo.... widze ze coraz wiecej nas finiszuje ja tez osotnio mialam taka chec wskoczenia na III, ale wypersfadowalam sobie ten pomysl i czekam na dalszy rozwoj wydarzen pewnie z e zrzucisz te 5kg, i za 8 ktore juz pozegnalas

p.s.- teraz naprawde ide spac,
Dziękuję bardzo A dziś minimalny spadeczek, minimalny ale zawsze coś
Stary 2010-09-21, 07:49   #3958
Aganiala
Raczkowanie

GG do Aganiala

Och ile mnie od wczoraj rana ominęło!!!

Dukaneczki życzę dalszych sukcesów

Ja niestety nie mam się czym pochwalić bo na wadze dalej 71 kg mimo, ze dziś 2 dzień PP.
Te 71 kg mnie już prześladuje
Mam tez problem z porcelanką
No nic chyba zakupie jakieś środki wspomagające. Nie wiem.
W każdym razie pewnie ja jestem przypadkiem , który musi długo czekać na spadek....więc ja się nie poddaje.
W końcu w piątek będzie PW - i warto czekać
Tak się zastanawiam czy na koniec tyg zobaczę efekt.
Bo już nie wiem jak to jest, w którym czasie najlepiej się chudnie.
Jedno jest pewne na początku diety myślałam, że nie wytrzymam z głodu - ciągle coś podjadałam. A teraz już nie potrzebuje tyle jeść, ale nie chce sie wpakować w problemy.
Gorzej, że zwykle ok 20 zbiera mnie na jedzenie. I co tu zrobić??

No nic Dukaneczki życzę miłego dnia i samych dobrych wiadomości!!!
Faza I - 80 kg

mam nadzieję, że będzie: 60

Aganiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 08:27   #3959
zwyklaniezwykladziewczyna
Raczkowanie

Avatar zwyklaniezwykladziewczyna

Cytat:
Napisane przez Aganiala Pokaż wiadomość
Och ile mnie od wczoraj rana ominęło!!!

Dukaneczki życzę dalszych sukcesów

Ja niestety nie mam się czym pochwalić bo na wadze dalej 71 kg mimo, ze dziś 2 dzień PP.
Te 71 kg mnie już prześladuje
Mam tez problem z porcelanką
No nic chyba zakupie jakieś środki wspomagające. Nie wiem.
W każdym razie pewnie ja jestem przypadkiem , który musi długo czekać na spadek....więc ja się nie poddaje.
W końcu w piątek będzie PW - i warto czekać
Tak się zastanawiam czy na koniec tyg zobaczę efekt.
Bo już nie wiem jak to jest, w którym czasie najlepiej się chudnie.
Jedno jest pewne na początku diety myślałam, że nie wytrzymam z głodu - ciągle coś podjadałam. A teraz już nie potrzebuje tyle jeść, ale nie chce sie wpakować w problemy.
Gorzej, że zwykle ok 20 zbiera mnie na jedzenie. I co tu zrobić??

No nic Dukaneczki życzę miłego dnia i samych dobrych wiadomości!!!
Kup SENES na mnie dziala rewelacyjnie... ale Pani w aptece mowila ze trzeba sie pilnowac bo uzaleznia organizm
U mnie minimalny spadek ale i tak sie ciesze Dzis na sniadanko zjadlam jajecznice z pomidorkiem mniam snila mi sie w nocy
zwyklaniezwykladziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 08:37   #3960
broadwaydream
Wtajemniczenie

Dzien doberek dziewczynki. Ale u Was wczoraj gorąco było uff! Mam nadzieję, że więcej takich kwiatków tu nie spotkamy

U mnie niestety wzrost +1kg. Już sama nie wiem, czy to woda, czy tryb 1/1 mi nie służy, czy to przez to grzeszenie. Waga wskazuje znow 73.5, trwam z tym do końca września, jeśli nie spadnie choć z pół kilo, może zmienie tryb...ale 3 razy na dukanie? niby nie wolno. Glupia bylam, ze grzeszylam, nigdy 60 nie osiagne

Pozdrawiam Was wszystkie, Moje Drogie i gratuluje spadków, udanego dnia

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości