|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
Już lepiej ale i tak te nerwy mi a dobre nie wyszły W nocy miałam takie skurcze![]() Mąż mnie teraz przeprasza i w ogóle.Ale ostatnio takie jego zachowanie często sie powtarza. Ciężko mi bedzie się z nim pogodzić, bo jakoś nie mogę mu zapomnieć tego co mówił. Ach
|
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mu się należą baty normalnie ![]() :aty aty:zajmij się czymś żeby nie rozmyślać o nim. cali faceci, najpierw gadają co ślina na język przyniesie, ranią drugą osobę a potem przepraszają.... żeby jego zachowanie się zmieniło. i wypoczywaj bez nerwów dla maluszka... chyba się jednak zdecyduję na oilatum...przynajmniej na te pierwsze miesiące a potem na normalne rzeczy z drogerii. na all znalazłam taką ofertę iż za 55 zł oilatum soft 500 ml plus szampon 150 ml za 55 zł... Opłaca się w ogóle kupować szampon bo bez szamponu 10 zł taniej
|
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry z rana
![]() mogę zasnąć w każdej pozycji. plecy mnie bolą, brzuch przeszkadza, a mały jest aktywny w nocy. Dzięki temu nie śpię i jestem rozbita cały dzień, bo też nie mogę usnąć. humor mam przez to fatalny.nie straszcie dziewczyny z tymi meblami bo my zaczynamy wojować po nowym roku. Plus jest taki, że nie będziemy w tym siedzieć bo wynajmujemy mieszkanie i wprowadzimy się do nowych ścian mam nadzieję, że w lipcu(nadal nie mamy prądu Jak mam tyle czekać za meblami to może zacznę juz zamawiać kto tu komu kurcze łaskę robi![]() Mi się podobaja ściany w kolorze cappuccino, ciemne meble kanciaste i nie wiem jaka do tego podłoga. Też jestem za minimalizmem i prostotą, a ocieplać wnętrza lubię kwiatami i obrazami/zdjęciami. Jakoś w ikei nie możemy się z mężem połapać przytłacza nas i powiem szczerze, że jak porównuje ceny to wcale nie mają tam tak tanio. szczególnie jeśli chodzi o kanapy rogowe bo o takiej myślimy. Co trzeba im przyznać, to że mają fajne pomysły jesli chodzi o zaplanowanie przestrzeni co sie super sprawdza w bloku. szczególnie, że tradycyjne meblościanki mnie też odstraszają. My będziemy wszystko wybierać z młodym w nosidełku. Czasem jak chodzimy po marketach to widujemy pary wybierające płytki czy panele z maluchem w nosidle rozglądającym się z zadziwieniem nie tak miało być, ale z budową jest chyba tak jak z remontem-nie da się w terminieJego pokój będzie chyba zielony, a sypialnia liliowa może jeszcze trochę czasu.A póki co dziś walczę z elektrownią, jutro ze starostwem i bank(kredyt ). Nienawidzę formalności i papierków.Pelania gratuluję postępów nocnikowych ![]() Donuś wszystkiego najlepszego
Bartuś 23.12.2010 Aniołek 01.08.2011... Hubert 21.11.2012 „Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła” Edytowane przez EdziaO Czas edycji: 2010-09-21 o 09:36 |
|
|
|
#2078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak niewyspanie właśnie potęguje narzekanie wiem coś o tym Cytat:
nam tez sie podobają te fototapety takie z widokiem NY w nocy ![]()
|
||
|
|
|
#2079 |
|
Zadomowienie
|
|
#2080 |
|
Raczkowanie
|
Sanderinka 3maj się cieplutko... Taki przeziębienia najczęściej trwają kilka dni... a byłaś może u lekarza?
![]() Biejatka zazdroszczę... Ja też bym tak chciała... Też startowałam z dużo za wysoką wagą wyjściową... Ciąża była nieplanowana, chciałam najpierw schudnąć, ale u mnie to niełatwe ze względu na choróbkę, a dobiłam już o 12 kilo więcej Ale się cieszę, bo nie wiem jakim cudem u mnie te 12 kg poszło tylko w brzuch i piersi a nic w biodra i w tyłek... Sama już nie wiem jakim cudem skoro mały wązy dopiero kilogram ![]()
|
#2081 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc matki
![]() pelnia dla Toskarypka oilatum ja nie zdecyduje sie ze wzgledu na to, ze dziecko jak bedzie mialo problemy ze skora to nie bedzie juz co zastosowac, nie chce przyzwyczajac dziecka do tego typu kosmetykow wole zeby bylo myte delikatnymi ale "normalnymi" .Oilatum jak dla mnie za tlusty raz umylam i dziecko wyslizgiwalo mi sie z rak ,no i wanienka po kazdej kapieli tlusta ![]() Ale niech kazda stosuje co jej pasuje
|
|
|
|
#2082 |
|
Wtajemniczenie
|
śmieszna ta farmerama sama zaczęłam grać
![]()
|
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Mam humor dziś niezły. Rano byliśmy w laboratorium, bo miałam skierowanie na morfo i mocz (już robiąc do pojemniczka zobaczyłam, że jakiś farfocel wpadł pewnie naskórek, ale ciekawe, co napiszą ). Tam jest zawsze dziki tłum, przyjechaliśmy jeszcze przed otwarciem, a już byliśmy 5 w kolejce. Szybko to idzie, więc mówię do męża - poczekamy te parę minut. Po drugiej osobie pojawiła się pani z małym dzieckiem i została zawołana bez kolejki. I pani laborantka zobaczyła mnie i powiedziała "Panią w ciąży też bez kolejki poproszę". Ja mówię "No, chętnie, jeśli można". A jakiś pan z kolejki się odezwał "Można, można, a nawet trzeba" Mogłam w sumie poczekać, zamiast 5 czy 6, weszłam trzecia. Ale bardzo miło mi się zrobiło Wszystkim chorym i cierpiącym na rozmaite bóle życzę dużo zdrówka A ja się zabieram za ciąg dalszy zakupów dzidziowych Potem trzeba będzie dokupić jeszcze wózek, wanienkę i rzeczy z apteki (gazików i spirytusu nie będę zamawiać na all
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
Chyba też strzele sobie dzisiaj fotkę
|
#2085 |
|
Raczkowanie
|
Paulinka fajna nie?? No i wszystko przez Aneckę... wydało się
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku. Zmierzyłam się (nitką i rozciągnęłam na miarze budowlanej, bo centymetra krawieckiego nie mam
) i wyszło mi tylko 94-95 w pępku Wydaje mi się, że miesiąc temu miałam jakos bardzo podobnie. Brzuch się powiększa, przecież widzę, a centymetrów nie przybywa Zrównałam sobie tym sposobem brzuch z biodrami (w biodrach też wyszło 94)
|
#2087 |
|
Raczkowanie
|
Jak obiecałam wstawiam zdjęcie naszego łóżeczka
przewijak pozyczony od koleżanki wiec kolorystycznie troche inny ale przecież komu to bedzie przeszkadzać na 3 zdjeciu rozek do chrztu, a pod nim kołyska do złożenia ![]() heh ja w tamtym tyg miałam 100cm w pepku, a wczoraj 103 SZOK a jesli chodzi o ilość na + :/ to mam 12,5 kg ehhh przybywa ale gdzieeeee
ALUSIA http://www.myticker.eu/ticker/ticker...3wzibtjvl1.png Drugie Maleństwo http://www.suwaczki.com/tickers/34bwskjoahrx6x4n.png Edytowane przez malgosiak25 Czas edycji: 2010-09-21 o 09:58 |
|
|
|
#2088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wole nie
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no narazie nie ale chyba pojde bo wczoraj mi brzuch twardniał jak kaszlałam co do kosmetyków do kąpieli... ja mam nivea baby szampon i płyn 2w1 ale juz po zakupie przeczytałam ze od 1 m-ca wiec chyba musze na początek coś innego kupić ? tylko co jest od pierwszych dni życia?
|
|
|
|
|
#2091 |
|
Raczkowanie
|
Sanderinka to idź... lepiej dmuchać na zimne... I może spokojniejsza też będziesz jak z lekarzem porozmawiasz
Mi moja mama dla małego kupiła kosmetyki Bubchen, wiem, że u nas też są, ale nie wiem od którego miesiąca... Może popatrz sobie w Rossmanie albo gdzieś tak na spokojnie na te kosmetyki i poczytaj co na nich pisze?
|
#2092 |
|
Raczkowanie
|
sanderinka, a ta wersja nivea w jasnych opakowaniach prawie, ze białych nie jest od początku ?? Bo ja mam zamiar kupic własnie kosmetyki nivea dla małej i jest wersja niebieska i taka jasna, która zawiera O mega i coś tam jeszcze
|
#2093 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć,
Nawet nie próbuję Was nadrobić, ale teraz mało jestem na necie... Nie wiem czy pamiętacie o moim problemie twardniejącego brzucha...byłam na kolejnej kontroli i wydaje się, że szyjka jak na razie już się nie skraca, jednak wczoraj znów się pojawiło plamienie, nie wiem co jest grane...dziś już jakby mniej, ale zawsze to stres i na razie obserwuję. Tabletki muszę brać do 36 tyg ciąży, bo jak odstawię, to mogę już urodzić. Jedynie co mnie cieszy to to, że synuś jest zdrowy, byliśmy na usg i w 30 tyg waży 1700g i jest strasznie ruchliwy, aż czasami nie mogę już wytrzymać. Oprócz tego trzymam dietkę cukrzycową-jak na razie wyniki w górnej granicy normy. Pozdrowionka dla wszystkich Mam i ich dzidziusiów ( i przepraszam, że nie jestem z Wami na bieżąco, ale nie mam siły siedzieć na necie )
|
#2094 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) słodki ale gdzie ten metr? wow Irsin nie dziwię się, że masz troszkę dość ale słodko wyglądaszDonuś - wszystkiego naj i szybkiego i łatwego porodu i zdrówka dla was. De - ale miałaś noc a co upichciłaś? ja się w końcu wyspałam po tym szpitalu!Małgosiak 0 za wizytę oby szyjka dłuuuuga i zamknięta była no i jakie ładne łóżeczko i reszta ja już też chcę nasze łóżeczko ![]() :P Pełnia - ale fajnie, że T. tak do przodu idzie, powoli się nauczy podejście masz pedagogiczne, więc będzie dobrze ![]() rypka - Oilatum tez nie kupuje - jak będę musiała, to wtedy tak, teraz tyle ile potrzeba, nic ponad normę. Kretencja - ooo jak miło.... no to się chwali!! A Anecka pisała wczoraj, że bidna się wystała na poczcie i nikt jej nie puścil echhh ale dobrze, że są takie przejawy
|
|
|
|
|
#2095 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze sobie jakos wychowac chlopaa No wlasnie kazdy tak twierdzi. ![]() Kiedys mialam niemila sytuacje w sklepie gdzie chcialam kupic marynarke i spodnie I pytam babki czy ma rozmiar 38 a ona patrzy na mnie i mowi: Na Pania to rozmiar 34. A ja mowie no to Pani jest smieszna bo ja nosze 38. ![]() Cytat:
Cytat:
Fajnie by wygladala fototapeta z przedluzeniem pokoju. Kolezanka tak ma w przedpokoju. Ma rewelacyjnie dobrana fototapete i doslownie chcialo by sie wejsc w ta sciane No ejjj on jest duzy :P Troche z gory to zdjecie, bo juz nie mam lustra na szafie a nie chcialo m isie wyciagac innego lustra.Cytat:
Oby mi wniesli do domu?? bo sama jestem dzis.
|
|
#2096 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec z tych dwoch lepszy byl rozowy Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2097 |
|
Zadomowienie
|
Jakieś skurcze mam dziś w dole brzucha
i rozwolnienie
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, ale się wkurzyłam. ja tez mam ten płyn do kąpieli 2w1 i faktycznie napisane jest na nim, że od 1 miesiąca
![]() Co do talii to w sumie od początku ciąży przybrałam ok 30cm
|
#2099 |
|
Raczkowanie
|
zbieram się do wyjścia z łóżka - dawno tak nie leniuchowałam, ale podjechać do pracy muszę z szefem pogadać i biuro mu przekazać. Przykro mi, że nie dotrwałam do końca września, ale i tak dlugo pracowałam bo mamy 33tc4d a i tak miałam iśc na zwolnienie od października. Podem was podczytam.
Vcelka - pamietam jak pisałas, że brzuch ci twardnieje, odpoczywaj jak najwięcej i ja bym chyba panikowała juz na te plamienia. ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- oj... u mnie tak się zaczęło i wylądowałam z szpitalu... leż i wex sobie kąpiel cieplutką, i polewaj brzuszek - lekarz mi w szpitalu powiedział, że tak spokojnie można, woda wspaniale ucisza i dziecko i brzuszek. |
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
dzis jade ze szwagierka do jednego dzieciowego sklepu
Zakupimy wanienke na pewno tam, chyba ze nic mi sie nie spodoba I zobacze jakie maja ceny materacy na wrazie W [bo mam lozeczko z materacem dostac, i niby materac w super stanie, ale ciuszkow od tej osoby tez mialam dostac super duzo, a w koncu nie dostalam nic co by sie nadawalo. Wole sie zabezpieczyc. Moze beda mieli tez podklady poporodowe i inne srodki higieniczne, to tez bym wziela od razu Musze pomyslec co jeszcze potrzebuje yhm.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

już się lepiej czujesz?
za wizytę. i
8 miesiąc to już coś

najważniejsze ze już nie boli 

Albo fototapeta jakas fajna..
bo bez szamponu 10 zł taniej
i jestem rozbita cały dzień, bo też nie mogę usnąć. humor mam przez to fatalny.

i znowu dwie godzinki ze snu wyjęte.... ehh... musiałam trochę ponarzekać na początek tak szarego dnia 

19.08.2011 

tylko co jest od pierwszych dni życia?