3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-20, 18:35   #2011
De28
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Uwielbiam antyki !!! Zwłaszcza w takim ciemnym kolorze ale móż TŻ niestety zdecydowanie woli nowoczesny styl. Nie dał się namówić nawet na stare dodatki. Mój śp. dziadek był pasjonatem i odnawiał oraz kolekcjonował antyki. Mam po nim zaledwie wazon, świeczniki i drewnianą rzeźbę. Dostałam też obraz, który sam namalował, ale nie pasuje mi do mieszkania i chwilowo wisi u moich rodziców.
Moj maz na szczescie ma taki styl jak ja Kiedys wyrzucili stary kredens kuchenny i teraz zaluje. Wspaniale by wygladal po odnowieniu Ja lubie mieszac style, uwielbiam stare meble w polaczeniu z nowymi.Do tego landhaus styl To pare z moich mebli, biale sa nowe

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-20 o 18:36
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 18:55   #2012
M25
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Moj maz na szczescie ma taki styl jak ja Kiedys wyrzucili stary kredens kuchenny i teraz zaluje. Wspaniale by wygladal po odnowieniu Ja lubie mieszac style, uwielbiam stare meble w polaczeniu z nowymi.Do tego landhaus styl To pare z moich mebli, biale sa nowe
Super! Bardzo mi się podoba aranżacja na 2 zdjęciu jak i ta komoda z 3 zdjęcia, bardzo fajnie to wygląda. Babcia od mojego męża na białą antyczną kuchnię, kiedyś miałam na nią apetyt, ale tż ceni sobie prostote i minimalizm, więc moje mieszkanko wygląda mniej więcej tak:

Edytowane przez M25
Czas edycji: 2010-10-02 o 14:37
M25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 19:02   #2013
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Artystka, komentarz babci mowę mi odjął czy ona taka wredna na starość się zrobiła? czy była od zawsze? teściowa coś mówiła kiedyś o tym? moja babcia pod koniec życia zrobiła się złośliwa (choć na przykład nie w stosunku do mnie) ale to po prostu był efekt starości (miała 97 lat jak zmarła).

Jeśli chodzi o wyjazdy z psem, to w wielu miejscach można mieć psa, a dobrze też jest mieć jakiś znajomych czy kogoś z rodziny, kogo pies zna i oni bez problemu na tydzień czy 2 mogą się zaopiekować. Jak moi rodzice wyjeżdżają, to my opiekujemy się ich psiakiem, a jak my wyjeżdżamy to rodzice biorą do siebie naszego psiaka. Oba psiaki znają się dobrze, znają oba domy także nie ma żadnych problemów. No i zawsze mamy wujka, który też niejeden raz już opiekował się psiakiem moich rodziców (jak my nie mogliśmy, a jeszcze nie mieliśmy swojego psiaka).
Ona zawsze taka byla zrzedliwa i mowila co jej slina na jezyk przyniesie,tesciowa od niej uciekla az za granice i podobno babka potem nie pamieta albo udaje ze nie pamieta co mowi...ja ja kiedys naprawde wyrzuce przez okno.Bo mnie podsumowala jako niegospodarne i najgorsze g...o a co ona z tego mieszkania zrobila-syf,chlew,lumpeks na kolkach i nie wiem czym ona sie szczyci,bo mi bylo tu nawet ojca wstyd wprowadzic w ten bajzel i teraz kupe kasy i naszego wysilku ladujemy w to,by mieszkac jak ludzie
Stary 2010-09-20, 19:07   #2014
olajka
Zadomowienie

Witajcie Dziewczyny Przez ostatnie dni jakoś nie chcialo mi się nawet włączac lapka. Boli mnie brzuszek w dole i brałam co dzień przez kilka dni po pół no-spy. Najczęściej boli w dole, ale z boku.
Kupiłam część wyprawki: dokupiłam kilka ciuszków, rękawiczki niedrapki,szczotkę z grzebyczkiem do włosków, ręcznik kąpielowy, kocyk, ceratki do łóżeczka, 8 szt pieluszek tetrowych, nożyczki z osłoną do pazurków, proszek do prania Lovela, z kosmetyków to: oliwka Hipp, krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała Hipp, krem chroniący przed wiatrem i mrozem Hipp, mydełko Bambino, a dla siebie dwie koszule nocne, krem na brodawki Babydream. Dokupiłam też jeszcze smoczek Aventu jeden, mimo że zestaw startowy cały Avent już mam. Dziś zamówiłam pościel i kocyk w sklepie. Pościel z firmy Feretti o taką:
http://www.feretti.pl/bella-rose-premium.html
ale bez śpiworka, bo nie bardzo chyba potrzeby mi będzie.
Kocyk taki:
http://www.bondodo.eu/index.php/pl/kocyki
różowy z samym misiem, bez balonika

Potrzebuje porady odnośnie pieluszek, czy muszą one być z wycięciem na pępek? Bo te co chce kupić raczej nie mają..
http://www.pampers.pl/pl_PL/diapers-...training-pants są to Pampers Premium Care. Czy któraś kobietka potrafi mi doradzić??

I co myślicie jeszcze o stosowaniu tego Oilatum, bo już sama nie wiem, czy jest sens kupować to jeśli nie wiadomo czy dziecko będzie alergikiem (oby nie było oczywiście, ale to przecież głónie na takie potrzeby się stosuje)?

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 19:11   #2015
De28
Wtajemniczenie

M25, ladnie, mi brakuje tylko tam jakiegos obrazu na scianie

U mnie narazie mieszkanko zagracone. Musielismy oproznic pokoj dzieciecy i niektore meble umiescic tam gdzie w sumie nie pasuja. Ale po przeprowadzce bedzie porzadek.

Daniel

Christian
Stary 2010-09-20, 19:19   #2016
kretencja
Zakorzenienie

Olajka, ja zdecydowanie nie kupuję Oilatum. Ani ja, ani mąż nie mamy specjalnie tendencji do alergii, więc zakładam, że dziecko też nie będzie alergikiem. A jak będzie to wtedy będę kupować.

Wyobraźcie sobie, że mój wujek jednak zadzwonił na policję. Przekazali sprawę wojewódzkiej, stamtąd zadzwonili i powiedzieli, że bardzo dobrze, że zgłosił, bo mają liczne sygnały, że taka grupa wyłudzająca działa i są na jej tropie. I każde zgłoszenie jest na wagę złota. Co to się dzieje z tym światem, nie? Nie można się czuć bezpiecznym

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 19:21   #2017
M25
Zadomowienie

Cytat:
M25, ladnie, mi brakuje tylko tam jakiegos obrazu na scianie

U mnie narazie mieszkanko zagracone. Musielismy oproznic pokoj dzieciecy i niektore meble umiescic tam gdzie w sumie nie pasuja. Ale po przeprowadzce bedzie porzadek.
Planujemy tam nakleić jakąś fajną foto tapetę, albo taką naklejkę na ścianę z japońską wiśnia
Stary 2010-09-20, 19:29   #2018
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Potrzebuje porady odnośnie pieluszek, czy muszą one być z wycięciem na pępek? Bo te co chce kupić raczej nie mają..
http://www.pampers.pl/pl_PL/diapers-...training-pants są to Pampers Premium Care. Czy któraś kobietka potrafi mi doradzić??

I co myślicie jeszcze o stosowaniu tego Oilatum, bo już sama nie wiem, czy jest sens kupować to jeśli nie wiadomo czy dziecko będzie alergikiem (oby nie było oczywiście, ale to przecież głónie na takie potrzeby się stosuje)?
Można pieluszkę delikatnie wywinąć lub samemu zrobić wycięcie - ja przy Kindze nie miałam takich pieluszek z wycięciem i jakoś tragedii nie bylo - trzeba tylko pilnować aby pępek nie miał kontaktu ze zmoczoną częścią pieluszki i nie był przez to wilgotny.

Ja nie kupuję Oilatum - jeśli coś będzie nie tak to wtedy pomyślę, na chwilę obecną według mnie jest zbędne
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 19:33   #2019
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
hej
musze sie pochwalic, dzisiaj michałka dali do normalnego łozeczka i pani dr powiedziala ze chciała by go za tydzien juz wypisac

bedziemy widziec jak sie bedzie sprawowal, jak bedzie grzeczny to w nast tygodniu go zabierzemy do domku oby
kootekk ale super zazdroszcze Ci ze już bedziesz z Michałkiem-oczywiscie pozytywnie Ci zazdroszcze ze juz wszystko idzie coraz lepiej a powiedz kupujesz ten monitor oddechu bo cos kiedys wspominałaś o tym?

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
No no, przez ulozenie
AAA wiem co zrobie, posegreguje ubrania i sobie spisze ile rzeczy mam w jakim rozmiarze.. bo w sumie wszystko mam w siatkach a i tak to bede musiala prac, to sobie posegreguje a kiedys tam wypiore
Anecka ja tez mam siaty ubrań i dopiero jak przejrzałam to sie skapnełam ze chyba mam braki ale tak ogólnie to nie wiem sama, mam nadzieje ze na poczatek wszystko mam i musze przystopować z kupowaniem

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
a oto mój bębenek
super bebenek

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Niebieskaa, jeszcze nie wybrałam, mam czas do piątku. Mnie się też w sumie białe podobają. Ten buk, co mąż go nie chce, też nie jest ciemny, to raczej dosyć jasne drewno (no, średnie powiedzmy), ale moim zdaniem biel będzie wyglądać lżej... W katalogu papierowym ikei, gdzie są zaaranżowane różne wnętrza, bardzo ładnie wyglądają te regały, właśnie białe. Wcale nie tandetnie
Ja wybrałam też jasne meble ze względu na nieduża przestrzeń, nikt nie moze uwierzyc jak mówie ile m2 ma moje mieszkanie bo wszyscy myślą że wiecej, utrzymane jest w jasnej kolorystyce, wole poszaleć z dodatkami albo kolorem ścian ja wybierałam z moim tż wszystko choć miałam szczęście ze czesto się ze mną zgadzał, a myślałam ze to będzie trudniejsze-trzebabyło mu tylko wytłumaczyć jaki chcę efekt i zalety takiego rozwiązania, wtedy przyznawał mi racje i teraz jest zadowolony

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
ja wlasnie tez chce jechac po ten szlafrok....fajny jest???

tylko jak piszesz ze babki sobie wyrywaly to moze dla mnie juz braknie
No tż mi mówil ze sobie wyrywały hehe on dorwał S/M niebieski i jest super, troche puszysty ale ja mam w domu jeden mega puszysty, ten sie bedzie nadawal do szpitala, długość za kolana, ale ja skrociłam, bo nie lubie tej dlugości (ten drugi w domu taki mam) no i rzucili je dzisiaj.

Paulinka to Ty chyba najmlodsza na wątku jestes?
Nie przejmuj się jakas baba, byle co je byle co gada hahah ważne zeby Cie zabek nie bolał. Mi rosną 8mki czasem tak rozpychaja, ze boli polowa szczeki, bede je robic po porodzie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
zanim zacznę Was nadrabiać wklejam zdecydowaną większość moich zbiorów, które dziś poprasowałam
EdziaO super ciuszki uwieeelbiam na nie patrzeć

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
kurcze ja byłam w piątek i tez nie widziałam tych szlafroków, a kiedy je rzucili
chyba, że już wszystkie u mnie wykupili
tak jak pisałam, to dzisiaj je rzucili, za 29 zl sa bardzo fajne.

Kurcze dobrze ze tż poszedł rano do biedronki po eklera, bo bym pewnie też tego szlafoka nie miała, gdyby nie kupił przy okazji a kupił bo marudziłam ze chce zamówić na all ale są drogie

Cytat:
Hmm.. Ja znowu nie lubię białych i jasnych mebli bo kojarzą mi się ze szpitalem, u mnie w mieszkaniu wszystkie meble mam w kolorze venge. Nawet kuchnie i łóżeczko dla małej. Jasną mam tylko łazienkę. A z tym kurzem to tak nie do końca ;-) z jasnych jak się nie ściera to też widać ;-)
o nie ze szpitalem na pewno nie zobacz sobie na aranżacje skandynawskie-ja je uwielbiam, niektore w IKEA sa swietne, na pewno do małych pomieszczeń się sprawdzają, a kurz oczywiście jak się nie ściera to jest wszędzie, ale na ciemnych rzeczach widzę go co chwila ale każdy lubi co innego przecież, ważne zeby w SWOIM domu czuć sie jak U SIEBIE i z checia do niego wracać

Cytat:
Bylam w Polsce pociagiem i mialam przesiadki. Nie za bardzo mialabym jak taszczyc ze soba zakupy.
aaa no to lipa, a odwiedzasz rodzine w PL z mężem? dogadują się jakoś jeśli chodzi o język niemiecki i polski?
sorki za pytanie, ale utkwiła mi w głowie Twoja opowieść jak mieszkalas w Szcz.
A na samym prawobrzezu sa 2 duze hurtownie z art.dla dzieci właśnie, jutro jade do jednej z nich odebrac lozeczko, ale może uda Ci się taniej upolować na ebay

--------------------
właśnie zajadam miseczke z malinami -od Teściowej
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 19:41   #2020
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość

o nie ze szpitalem na pewno nie zobacz sobie na aranżacje skandynawskie-ja je uwielbiam, niektore w IKEA sa swietne, na pewno do małych pomieszczeń się sprawdzają, a kurz oczywiście jak się nie ściera to jest wszędzie, ale na ciemnych rzeczach widzę go co chwila ale każdy lubi co innego przecież, ważne zeby w SWOIM domu czuć sie jak U SIEBIE i z checia do niego wracać
Tak, masz racje, Ja nie miałam nic złego na myśli
Stary 2010-09-20, 19:47   #2021
olajka
Zadomowienie

Mimiskierka miałam straszny ból żołądka, na przestrzał do pleców aż, siły nie miałam płakać z bólu jakoś nawet. Brałam no-spe na żołądek pomagała nawet, no i starałam się jeść lekkie rzeczy np. krupnik, za którym nie przepadam..W szpitalu jak leżałam to nawet diety na żołądek nie miałam żadnej, bo a dziewczyny do porodu miały bezsolną
Cierpie na bezsenność ;( usypiam dopiero koło 4, 5 rano.. kapota a potem trudno mi wstać. Jakoś nie moge się wyluzowac i wyciszyć do snu i do tego myśli różne zaprzątają mi głowę, a czasem to już na siłę myślę o czymkolwiek żeby usnąć a to mi nie pomaga.

Stary 2010-09-20, 19:50   #2022
ona1010
Raczkowanie

Czy ma ktos z Was jakis pomysl na przyspieszenie porodu ???
Mam dosc juz powoli tego, choc nic powaznego mi nie doskwiera oprocz spuchnietych nog, ze prawie chodzic nie moge, ciaglych krost na brodzie i tych wielkich ubran na slonia. Czuje sie gruba, brzydka i do niczego nie przydatna. Wszystko mnie meczy, ach moglabym sie uzalac godzinami.... az nie chce sie gadac, chyba mi hormony szaleja.

Kootek- o super, ze juz bedziesz miec Michalka w domku poprosimy o foteczki

dzisiaj w pracy kolezanki robily zaklady ktorego urodze, kazda za jakos date obstwila 5 Euro, zobaczymy kto zgarnie kase, nawet szef sie dolaczyl i postwil date swoich urodzin 31.10
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 19:51   #2023
_paulinka2
Wtajemniczenie

niebieskaa no taki gnój jestem mniamiiii malinki współczuję tych ósemek
mi też się podobają białe mebelki, w ikei widziałam świetną meblościankę...

M25 bardzo ładny masz pokoik

ja nadal się zastanawiaj nad oilatum olajka ale chyba kupię wtedy kiedy będzie potrzeba naprawdę ,a co do pampersiaków to ja takie kupuję jak pokazałaś i chyba dużo dziewczyn z wątku ma pampersy premium care

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 19:52   #2024
M25
Zadomowienie

A tak zmieniając temat to byłam dzisiaj na wizycie i się trochę wkurzyłam na tego mojego lekarza, bo chodzę do prywatnej przychodni a czułam się jakby to napisać "obsłużona mechanicznie". Nawet usg mi nie zrobił i nie wiem ile mała już waży. Powiedział tylko, że szyjka bez zmian, nadal zamknięta, brzuszek w porządku i że nie ma żadnych infekcji. Dostałam skierowanie na morfologie, przeciwciała, na badanie moczu i do widzenia :/ Dobrze, że położna posłuchała chociaż serduszka małej
Stary 2010-09-20, 19:53   #2025
olajka
Zadomowienie

To i ja nie będę kupowała narazie tego specyfiku, ale jak mam mydełko i oliwkę to kupować jeszcze płyn do kąpieli z Hipp????
Zastanawiam się jeszcze nad tym termometrem bop widziałam dziś z firmy Chicco na podczerwień do czoła z wyświetlaczem, koszt to 130 zł. I nie orientuje się czy lepszy ten czy może taki co był za 65 zł do uszka min też na podczerwien co był na All. (wstawiałyście tutaj linka).
Chciałam taką ciepła czapeczkę kupić, ale w sklepach są raczej te cieńsze, a mam już dwie takie. Z resztą większość wiązana jest pod szyjką, nawet tych cieńszych, a to nie za bardzo dla takiego maluszka chyba.

Stary 2010-09-20, 19:55   #2026
olajka
Zadomowienie

I te chusteczki Pampers sensitive kupie ale nie wiem czy będą w takich ładnych opakowaniach plastikowych, bo widziałam np. Nivea w takich fajnych wygodnych.

Stary 2010-09-20, 20:00   #2027
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Super! Bardzo mi się podoba aranżacja na 2 zdjęciu jak i ta komoda z 3 zdjęcia, bardzo fajnie to wygląda. Babcia od mojego męża na białą antyczną kuchnię, kiedyś miałam na nią apetyt, ale tż ceni sobie prostote i minimalizm, więc moje mieszkanko wygląda mniej więcej tak:
Fajnie, ale czegos brakuje na scianie. Ja bym tam widziala zaslone, zeby zrobic wrazenie ze za jest wielkie okno Albo fototapeta jakas fajna..

DE, ja kiedys z mama odnowilysmy stare dwa mebelki. Jeden mam do dzis, ale niestety nie mam co z nim zrobic wiec musze wyrzucic. Tyle ze moje czarne Moja sasiadka uwielbia odnawiac antyki meblowe, pewnie by sie Tobie spodobaly jej mebelki

Plecy mnie bola

a po za tym mala dzis w ogole w brzuch widocnzie nie kopie a ciagle dostaje w srodku w pecherz i jelita chyba bo ciagle mam parcie do wc

Aaa sie zzastanawiam bo mam jedna butelke aventu ktora dostalam i trzeba jeszcze wiecej butelek? bo sie zastanawiam jak to jest jakbym chcial sie kiedys wyspac to odciangleabym mleko i to sie do butelki daje i do lodowki? no to chyba msuze miec wiecej butelek.
kupujecie moze takie masowanko na palec do dziasel dla dziecka???

aha a to my w 32 tc majtki mi sie pozwijaly jak zwykle

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-20 o 20:14
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 20:01   #2028
olajka
Zadomowienie

U mnie leci już 31 t.c. .. jeeeej

Stary 2010-09-20, 20:04   #2029
kliwia
Zakorzenienie

olajka jk masz mydelko to Ci juz plyn dmycia niepotrzebny.

Do mnie przyszedl dzis wlasnie termometr babyono do ucha i do czola
I przewijak. ale pani chyba cczytala w myslach i zapakowala nam ten nad ktorym njpierw myslelismy, ale w koncu zamowilismy inny. koniec koncow moze byc bo jest ok

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

anecka ta nakladke do masowania zakupie jak dziecko bedzie zabkowac chociaz chyba samo gryzagiem lepiej sie zapsokoi

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

olajka dlamalucha dobra wiazana czapka, bo jak glowka rusza na wszytskie strony, to inna mu spadnie porpostu a wiazana na pewno nie udusi a sie bedzie trzymac na glowie.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 20:16   #2030
Anecka
Zakorzenienie

Cos tam nie widac tego zalacznika

32 tc, metr w pasie

Klade sie poogladac tv, dzis Transporter 2 na polsacie

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 20:20   #2031
olajka
Zadomowienie

Anecka słodki bebzolek tylko nie mogę wejść w tą fotę żeby obejrzeć większą i pisze ,,błąd załącznika" .
kliwia a ja właśnie obawiam się dlatego o taką wiązaną i wydawało mi się, że to dla straszych dzieci.
Jest jeszcze krem do pupki na odparzenia z Hippa i chyba go kupie bo o tym Sudocremie też różnie pisze. W Rossmannie widziałam, że seria Babydream ma więcej kosmetyków dla dzieci, niż Hipp.
kliwia daj linka skąd termometr zamawiałaś

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Anecka na metr w pasie to nie wygląda u mnie nadal 95 cm, a 31 t.c.

Stary 2010-09-20, 20:22   #2032
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
niebieskaa- z tym grzybkiem to trafiłaś- pierwszy pomysł z imieniem "Rydzyk" ( z racji koloru i trochę z przekory wobec RM ) albo " Opieńka" ( bo tego dnia znaleźliśmy w puszczy miejsce, gdzie moja mama zebrała z 6 wiaderek opieniek).
Ale na razie roboczo jest Misia
Miałam kiedyś Miśka-zaginął w akcji do dziś nie wiem czy gdzieś zwiał czy coś się stało
A teraz jest mała znajda -Tofi nie mylić z Tofik
Sylwia masz dobre serduszko, jeśli znajdziesz jej domek, to bądź z siebie dumna i się nie zadręczaj, ważne ze jej tam nie zostawiłaś, jak inni ludzie, przedyskutuj to z rodzinką jeśli dacie rade to super, a jeśli ktoś sie znajdzie to też super, bo ten szczeniak nie bedzie sie błąkał po lesie, ani nie bedzie w schronisku

Jeśli chodzi o wyjazdy, to Tofi jest teraz u mamy ze względu na Dzidzia i na nasze małe M, ale jak ona jedzie to go bierzemy, a ostatnio byla taka sytuacja, że moja mama wyjechała, my do niej pojechaliśmy a pies trafił do mojej teściowej, u której też czuje się super i jak to ona mówi "rządzi się sam" bo zna ich wszystkich. śmiejemy się ze ma 3 domy albo ze jezdzi na wakacje

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
przyszla mi paczka z *******ami - w sumie mam juz prawie wszystko oprocz lozeczka, wozka i poscieli.
Pokaż co zamówiłaś

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Polecialam do biedronki - kupilam ten szlafrok - tylko niebieskich nie bylo w rozmiarze L/XL i kupilam zolty.
Bede grudniowym zoltym kurczaczkiem na porodowce
Przed wyjsciem do biedry maz wyjal ze skrzynki reklame netto, i polecielismy od razu bo pilki do fitnessu byly po 30zl - dostalismy ostatnia. Juz sobie siedze na pilce ihihih
Żółty kurczaczek no nie mogę wszyscy Cie na korytarzu zobaczą z daleka Mój niebieski też ma instensywny kolor

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Wyobraźcie sobie, że mój wujek jednak zadzwonił na policję. Przekazali sprawę wojewódzkiej, stamtąd zadzwonili i powiedzieli, że bardzo dobrze, że zgłosił, bo mają liczne sygnały, że taka grupa wyłudzająca działa i są na jej tropie. I każde zgłoszenie jest na wagę złota. Co to się dzieje z tym światem, nie? Nie można się czuć bezpiecznym
No i dobrze trzeba tępic takich-oby ich zlapali. Ciekawe ilu się nabrało

Cytat:
Tak, masz racje, Ja nie miałam nic złego na myśli
wiem ze nie miałaś ja też lubię antyki, ale takowych nie mam, choć kiedyś chodziłam na targi staroci po różne duperele albo mam stolik pod tv przerobiony przez Tż-ta -ktoś wyrzucał stare meble a on spytał czy może wziąć sobie stolik (to jak byłam w szpitalu w lipcu) wział go skrócił nogi, wyszlifował, przemalował i mamy stolik pod TV za darmoche-pytają gdzie taki kupiliśmy
ps.też widze u Ciebie jakaś wielka naklejke czy cos na ścianę

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
niebieskaa no taki gnój jestem mniamiiii malinki współczuję tych ósemek
mi też się podobają białe mebelki, w ikei widziałam świetną meblościankę...
Paulinka ja Ci dam mówic o sobie gnój swego czasu myslalam ze ja jestem najmlodsza bo mam 24 ale na liście widze ze chyba nie tylko ja

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
I te chusteczki Pampers sensitive kupie ale nie wiem czy będą w takich ładnych opakowaniach plastikowych, bo widziałam np. Nivea w takich fajnych wygodnych.
W Rossmanie są, ale mozesz kupic tansze tez zuzyc dla siebie i wkladac potem te z pampers wklady.
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 20:22   #2033
kliwia
Zakorzenienie

olajka ja tez kupilam krem do pupy z babyddream. Bo mi ziajke hgdzies wycofali i nigdzie posladkowego ziajki dostac nie moge
termometr zamawialam tu:
http://allegro.pl/termometr-elektron...232523604.html
Stary 2010-09-20, 20:26   #2034
olajka
Zadomowienie

ok dzięki
Zmykam bo mnie plecuchy już bolą, więc muszę odpocząć miłego wieczora życzę

Stary 2010-09-20, 20:28   #2035
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Aaa sie zzastanawiam bo mam jedna butelke aventu ktora dostalam i trzeba jeszcze wiecej butelek? bo sie zastanawiam jak to jest jakbym chcial sie kiedys wyspac to odciangleabym mleko i to sie do butelki daje i do lodowki? no to chyba msuze miec wiecej butelek.
nic ci to nie da - predzej dasz cyca w nocy niż - pójdziesz do kuchni, podgrzejesz mleko, wrócisz, nakarmisz malutką - 10 razy więcej roboty niż z cyckiem

Ja zjadłam jajka na kolację - miały być na miękko ale nie były - a teraz mykam już do wyrka bo coś cały dzień chodzę taka śpiąca, ze szok normalnie - chyba nawet MjM nie doczekam
Stary 2010-09-20, 20:30   #2036
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość

aaa no to lipa, a odwiedzasz rodzine w PL z mężem? dogadują się jakoś jeśli chodzi o język niemiecki i polski?
sorki za pytanie, ale utkwiła mi w głowie Twoja opowieść jak mieszkalas w Szcz.
A na samym prawobrzezu sa 2 duze hurtownie z art.dla dzieci właśnie, jutro jade do jednej z nich odebrac lozeczko, ale może uda Ci się taniej upolować na ebay
Juz nie odwiedzamy. Nawet chyba ja juz nie bede tego robic. Nasz kontakt od 10 lat jest sporadyczny, myslalam, ze w ciazy moja rodzina zmieknie, ale oni nadal maja mnie gdzies. Ja w ciazy jade do nich tyle km a oni nawet smsa nie wysla, z pytaniem jak sie czuje. Ehh, wogole sie nie interesuja. Na poczatku odwiedzalam jeszcze znajomych, ale jak zwykle bylo to jednostronne. Teraz w sumie nie mam po co jezdzic.

Na szczescie moj maz nie umie polskiego, tzn.uczy sie ale kiepsko mu idzie. Bo jakby umial to by sie z moja matka tylko klocil. Nie moze jej zapomniec jak mnie traktowala i nadal traktuje. Za kazdym razem musialam tlumaczyc, najpierw z angielskiego, potem z niemieckiego.

Daniel

Christian
Stary 2010-09-20, 20:32   #2037
kotek81
Zakorzenienie

Anecka - gdzie ty masz tą stówę w brzuchu wcale na tyle nie wygląda
Stary 2010-09-20, 20:44   #2038
kliwia
Zakorzenienie

Anecka chyba jakis masz centymetr wypaczony
brzuchol slodki

ja mam 108 w obwodzie
Stary 2010-09-20, 20:53   #2039
kretencja
Zakorzenienie

Anecka, słodki brzuś
Ja kupiłam taką szczoteczkę do masowania na palec

Niebieskaa, my z mężem co do większości mebli też się dosyć łatwo dogadaliśmy. Tylko o stół kuchenny był spór (stanęło na moim ) i teraz o ten regał Ustaliliśmy, że chyba weźmiemy jednak biały, chyba że mąż uzna na miejscu że jest paskudny, to wtedy będzie myślał co z tym zrobić

Pisałyście o kosmetykach. Ja kupiłam płyn do mycia ciała i włosów Nivea (na razie 250ml, zobaczymy jak się sprawdzi), chusteczki do pupy też Nivea, oliwkę Hipp, krem przeciwko odparzeniom Hipp. Mam też Sudocrem, ale ja go od dawna stosuję na różne problemy skórne i i tak mam duży słoik W sumie to wydaje mi się, że mam wszystko oprócz jakiegoś kremu ochronnego na buzię. Jutro będę w Rossmanie to popatrzę, co mają

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:03   #2040
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

My w 35
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości