Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-20, 14:00   #931
spice1985
Zadomowienie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Hej dziewczyny. Widzę że ostro piszecie na wątku, fajnie. Witam nowe mamusie. Ja mam w końcu w środę wizytę u gin, więc dowiem się co nieco. Męczą mnie mdłości...rano masakryczne...Wieczorem też. A dzisiaj to cały dzień mnie muli na żołądku. Oby do końca I trymestru. Poza tym oczywiście bolące piersi i ospałość. Ale na szczęście macica już się chyba trochę porozciągała, bo już mnie brzuch jak na okres nie boli

enii- ja kiedyś miałam robione takie badanie przy oddawaniu krwi, zresztą jak wszyscy krwiodawcy.Wiadomo stres trochę jest, nawet jeżeli się nie ma powodu do obaw Na szczęście wszystko ok i od razu uśmiech na twarzy po dobrych wynikach

Renessme1985- też mnie trochę kręgosłup boli w dolnej części pleców. Zaraz pójdę na spacer, może pomoże

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:20   #932
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko do Was... czy Was też pobolewa kręgosłup??
Mnie podobnie jak listopadową boli odcinek lędźwiowy i mam ataki rwy kulszowej ale mój kręgosłup jest w fatalnym stanie więc nie spodziewałam się że da mi spokój w czasie ciąży

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
(...)a wiecie co.... dalej mam problem z tętnem, na szczęście wizyta tuż tuż....
moniqac a jakie masz problemy z tętnem? Masz nierówne czy po prostu szybciej bije Ci serducho? Wiesz, w ciąży szybsze tempo to norma. Nasz organizm dostosowuje się do potrzeb naszego małego lokatora i zwiększa wydajność w tym przepływ krwi aby jak najwięcej składników odżywczych trafiało do dzidziusia

Cytat:
Napisane przez enii Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak czytam i widze, ze teraz zalecaja badania na Hiv .. Robilyscie??... Nie balyscie sie wyniku???
Robiłyśmy Wyniku się nie bałam ale fakt, nigdy nie można być w 100% pewnym więc wynik "ujemny" bardzo mnie zadowolił.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:36   #933
eweska
Moderatoreska

No no ale ruch na wątku

Ja siedzę i robię zaległości szkolne z synkiem, choróbsko mu przechodzi i może jutro pójdzie już do szkoły.
Jeszcze będę musiała skoczyć po dzisiejsze lekcje.

Co do hiv to nie miałam robionych badań i nie wiem czy będę musiała to się dopiero okaże.

U mnie do objawów dołączyło, płaczliwość, jak pomyślę o tż-cie to od razu łzy w oczach stają, strasznie tęsknię

Spodobała mi się kurtałka na zimę jak nie znajdę nic ciekawszego to sobie ją zakupię, a nie jest wcale jakaś droga
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:28   #934
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ale się wyspałam ciekawe jak mdłości mam nadzieję, że ich nie będzie
Ja też mam jutro wizytę u gina
Moniqac jestem z górnego śląska i z tego miasta co ty :P
no popatrz może do tego samego gina chodzimy i się jutro spotkamy . będziemy mogły sobie polecać sklepy z ciuszkami i gdzie sa promocje

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ja już po badaniach, pani całą strzykawkę mi krwi upuściła brrr... ale nareszcie mam to za sobą. No i z kasą też nie było tragedii, zapłaciłam 136 zł.

Witam wszystkie nowe mamusie, życzę dużo radości i zdrówka

moniqac ja też na wieczór źle się czuję, też jest mi zimno z tym, że robi mi się zazwyczaj słabo i kręci się w głowie praktycznie przy każdej próbie wstania z łóżka. Mam też problemy z zasypianiem, odmianie do wielu z Was, kładę się bardzo późno.

hehe to moniqac i eweska mieszkamy w sumie nie daleko, ja 20 minutek drogi od Was
własnie - ja sie podobnie czuje, zawroty głowy, zimno koszmarnie, tylko twarz mnie pali i wali m i serducho strasznie.

a udało Ci się załatwić w końcu swojego lekarza? pamietam że Ci podawałam na pw namiary do mojego, jak szukałaś pilnie.

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
Tak więc Wam kochane życzę zdrówka!
wzajemnie !!!

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
moniqac a jakie masz problemy z tętnem? Masz nierówne czy po prostu szybciej bije Ci serducho? Wiesz, w ciąży szybsze tempo to norma. Nasz organizm dostosowuje się do potrzeb naszego małego lokatora i zwiększa wydajność w tym przepływ krwi aby jak najwięcej składników odżywczych trafiało do dzidziusia
własnie - mam przyśpieszone. może nie jakoś kosmicznie, ale około 90-100/min, tylko koszmarnie mocno i szybko bije mi serce, aż słyszę je w głowie. i ten braku tchu. wiesz - to że bije szybciej serce to ok, ale żebym czuła jak bije aż w mózgu? i brakuje mi tchu.
nie wiem o co chodzi. koszmar jakiś.

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Spodobała mi się kurtałka na zimę jak nie znajdę nic ciekawszego to sobie ją zakupię, a nie jest wcale jakaś droga
juz taką na brzuszek? gdzie ? ja też szukam .

dziewczyny - jaki mam młyn w pracy!!!!!!!!!! chciałabym sobie poleniuchować choć troszkę...!!! a do listpoada nie ma raczej szans. i jestem zupełnie bez urlopu.... od października... fuuu.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:31   #935
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny - jaki mam młyn w pracy!!!!!!!!!! chciałabym sobie poleniuchować choć troszkę...!!! a do listpoada nie ma raczej szans. i jestem zupełnie bez urlopu.... od października... fuuu.
Ja dzisiaj znowu czuję się fatalnie, nawet do pracy nie byłam w stanie jechać.
Ciekawe, co będzie dalej
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:59   #936
Renessme1985
Rozeznanie

No to mnie pocieszyłyście dziewczyny, że nie tylko ja jedna z tym kręgosłupem... ja rozumiem jak już brzucho urośnie ale teraz to miałam pewne obawy czy to ok... mnie co prawda boli różnie raz wyżej raz niżej ale to też trochę chyba od siedzenia przy biurku w pracy

Co do badań na HIV to ja jeszcze nie wiem czy będę miała zlecane... tak jak pisałam wcześniej pierwsza wizyta w czwartek... jestem dumna z siebie, że tak długo wytrzymałam i nie poleciałam do gina wcześniej hehe ale wierzcie mi obawa i ciekawość mnie od środka wykańczają... wracając do tego HIV to sama nie wiem, niby nie mam powodów do obaw ale wiecie nigdy nie wiadomo jesli gin mi zleci to na pewno zrobię...
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 16:27   #937
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

Kurcze, ja też mam huśtawki nastrojów, albo płaczę, albo się wściekam. Jechaliśmy dzisiaj wybrać obrączki, siedziałam za kierownicą i po drodze ( 35 km ) zdążyłam się raz popłakać i ze 3 razy powściekać ( na innych kierowców ).
Aż strach pomyśleć, co będzie dalej

Moja mleczarnia rozrasta się coraz bardziej i w przyszłym tygodniu będę musiała udać się na jakieś poważniejsze zakupy, bo biust wylewający się z biustonosza to nieciekawy widok

Dzisiaj wzięło mnie na brokuły w sosie beszamelowym, właśnie dochodzą w piekarniku.

Pozdrawiam kobietki
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 16:53   #938
eweska
Moderatoreska

Cytat:
no popatrz może do tego samego gina chodzimy i się jutro spotkamy . będziemy mogły sobie polecać sklepy z ciuszkami i gdzie sa promocje

juz taką na brzuszek? gdzie ? ja też szukam .
.
No może ja chodzę na Grota Roweckiego na Pogoni do gina Jutro mam wizytę na 16.40
Co do kurtki to ta http://www.esente.com.pl/p/38/19/ci%...ierzchnie.html jeśli innej nie znajdę to sobie ją kupię
Stary 2010-09-20, 17:06   #939
mazianka81
Rozeznanie

hej Dziewczynki

ja własnie leze po obiadku ,wzięło mnie na kopytka z gulaszem i kapustka na cieplo,mnnniammm pychotka i nawet mnie nie mdli narazie

od rana juz 4 razy wymiotowałam,a teraz jakoś ok,oby tak dalej.

plamień nie ma ,brzucho nie boli,więc narazie sobie daruje lekarza,szczególnie,że za tydz mam wizytę,wiec poczekam,póki nic sie nie dzieje.

zaczynam w środe 3mies, oby przy 4 nic mnie juz nie mdlilo

buziam Was
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 17:51   #940
moria44
Wtajemniczenie

Ugh dziewczynki a u mnie ciągle mdłości. Nachodzi mnie falami i naprawdę delikatnie ale cały dzień, od rana do teraz takie sobie uczucie, już wolałabym sobie raz ulżyć jak przy zwykłym zatruciu a nie tak chodzić cały dzień jak struta

mazianka81 zaczynasz 3 miesiąc, czyli w środę masz 8t. 7d.? Bo nie wiem czy dobrze liczę.

Ha a ja już kupiłam kurtkę na zimę Rozmiar 42 ale jest dosyć długa, ma super duży kołnierz i jest z gęsiego puchu i piór więc super ciepła.

eweska za jutrzejszą wizytę.

moniqac zapytaj o to lekarza ale mi się wydaje, że wszystko jest w porządku. U mnie jest dokładnie tak samo, tzn. też mam puls tak 90-100 dziś sobie mierzyłam rano tuż po przebudzeniu bo też leżąc na boku słyszałam bicie mojego serca i miałam wrażenie, że się cała z łóżkiem trzęsę w jego rytm

Stary 2010-09-20, 18:13   #941
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Kurcze, ja też mam huśtawki nastrojów, albo płaczę, albo się wściekam. Jechaliśmy dzisiaj wybrać obrączki, siedziałam za kierownicą i po drodze ( 35 km ) zdążyłam się raz popłakać i ze 3 razy powściekać ( na innych kierowców ).
Aż strach pomyśleć, co będzie dalej

Moja mleczarnia rozrasta się coraz bardziej i w przyszłym tygodniu będę musiała udać się na jakieś poważniejsze zakupy, bo biust wylewający się z biustonosza to nieciekawy widok

Dzisiaj wzięło mnie na brokuły w sosie beszamelowym, właśnie dochodzą w piekarniku.

Pozdrawiam kobietki
kochana ja mam to samo, plakalam wczoraj na reklamach, dzisiaj nawet wymiotowanie mnie smieszylo, to musza byc hormony. dodatkowo zaczelam sie denerwowac bo mi sie wydaje ze mi wcale nie urosly piersi ogolnie mam malutkiei raczej nie bola, moj tZ mowi, ze sa wieksze, ale ja jakos nie widze;(

Cytat:
Napisane przez enii Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak czytam i widze, ze teraz zalecaja badania na Hiv .. Robilyscie??... Nie balyscie sie wyniku???
kochana ja sie balam wyniku, ale mialam te badania bo tu w Norwegii sa obowiazkowe i darmowe w ciazy, wiec nie mialam nic do gadania, poza tym i tak bym zrobila w ciazy, Hiv mozna zarazic sie w roznych przypadkach, lepiej miec pewnosc.

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
hej Dziewczynki

ja własnie leze po obiadku ,wzięło mnie na kopytka z gulaszem i kapustka na cieplo,mnnniammm pychotka i nawet mnie nie mdli narazie

od rana juz 4 razy wymiotowałam,a teraz jakoś ok,oby tak dalej.

plamień nie ma ,brzucho nie boli,więc narazie sobie daruje lekarza,szczególnie,że za tydz mam wizytę,wiec poczekam,póki nic sie nie dzieje.

zaczynam w środe 3mies, oby przy 4 nic mnie juz nie mdlilo

buziam Was
noo jak masz lekarza za tydzien to rzeczywiscie, najwazniejsze, ze juz nie masz plamien. trzymam kciuki zeby bylo dobrze, poza tym wymiotujesz wiec na pewno wszystko w jak najlepszym porzadku!

Cytat:
Ugh dziewczynki a u mnie ciągle mdłości. Nachodzi mnie falami i naprawdę delikatnie ale cały dzień, od rana do teraz takie sobie uczucie, już wolałabym sobie raz ulżyć jak przy zwykłym zatruciu a nie tak chodzić cały dzień jak struta

Ha a ja już kupiłam kurtkę na zimę Rozmiar 42 ale jest dosyć długa, ma super duży kołnierz i jest z gęsiego puchu i piór więc super ciepła.
ja mam tak samo, ulzylo mi rano, ale jeszcze przed sniadaniem, a w pracy bylam twarda i zmusilam sie zeby nie zwymiotowac, ale muilo mnie caly dzien, dopiero teraz po rosolku przestalo . wiem jednak, ze zawszw mdlosci wracaja wieczorem i w nocy
jutro mam znowu wizyte u lekarza, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, trzymajcie kciuki, moze uda mi sie wziac zwolnienie na 50% chociaz watpie, ale sie okaze, poza tym moze dadza mi cos jeszcze na te moje bole jajnikow bo tak mnie boli czasem, szczegolnie wieczorem, az mnie wczoraj zgielo wpol...
zycze milego wieczorku

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 18:41   #942
Siasiek
Zadomowienie

moniqac tak znalazłam odpowiedniego lekarza, moim zdaniem bardzo kompetentny i rzeczowy. Z niczym się nie śpieszył, wizyta trwała pół godziny nie umiałam się doczekać kiedy wyjdę Ale w razie czego dane do Twojego gina mam zapisane, dzięki.

anulinka2009 o takich smakołykach piszesz...ja nie mogę gotować, nadal gdy otwieram lodówkę odczuwam wstręt Mam takie chwile, "zjadłabym coś" a jak już mąż mi zrobi, przyniesie to i tak nie mogę zjeść.

moria heh ja już się przyzwyczaiłam do tego, chociaż wcale nie jest to miłe. U mnie dochodzi jeszcze ból głowy, ten stan to coś jak "kac gigant" wrr...

anula_81 też miałam takie bóle, po prawej stronie. Wieczorami i właśnie tak jak piszesz aż skręcało, tak nagle z niczego. Teraz już mniej, rzadziej się to zdarza. Biorę luteinę 2 tab. na noc.
Poproś o to l4 może uda Ci się trochę odpocząć. Powodzenia

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2010-09-20 o 18:45
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 19:37   #943
Renessme1985
Rozeznanie

a ja wrócę jeszcze do tego smarowania...
dobrym sposobem jest też kąpiel z oliwką... ja np nie za bardzo lubię smarować się oliwką, bo to uczucie tłustości potem mi przeszkadza, dlatego po prostu robię sobie ciepłą (ale w żadnym wypadku gorącą) kąpiel i dodaje oliwkę... skóra po wyjściu jest taka jakby ją posmarować oliwką ale nie ma tej tłustej warstwy... wiadomo, że trochę jest ale na pewno mniej niż po normalnym smarowaniu poza tym w ciepłej kąpieli otwierają się pory na skórze i lepiej się wchłania...
na razie obrałam system taki, że jeden dzień smaruję się mustellą, a jeden dzień oliwką albo oliwkowa kąpiel i zobaczymy jakie rezultaty będą
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 19:51   #944
andziot
Zakorzenienie

HEJ
Dopiero co usiadłam, a jeszcze czeka mnie prasowanie (podłóg już chyba nie dam rady umyć :-(). Jakoś dziś w miarę się czuję, nawet nie byłam taka padnięta, choć w pracy niemoc twórcza była permanentnie ale po południu dałam radę zrobić pranie, zmienić pościel i pobawić się z córą. Mdłości dziś mniejsze, choć jeszcze nie koniec dnia

Właśnie tż wrócił z moim kolejnym zachciankiem - FANTA - masakra jakaś, nigdy takich rzeczy nie piłam, a teraz mi ślinka cieknie

W ogóle zauważyłam, że muszę jeść jak moja półtoraroczna córka - co 3h minimum, bo inaczej to mi słabo się robi i praiw mdleje

Kręgosłup mnie nie boli, ale czasami czuje, że lata już nie te, czemu winna jest Zośka, choć wcale nie domagała się noszenia za wiele...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 20:52   #945
Catia88
Rozeznanie

Dziewczyny, jak czytam o tych Waszych wszelkich dolegliwościach, zachciankach, huśtawkach nastroju to powiem szczerze,że jestem w szoku Ja póki co (odpukać ) nic takiego nie mam. W poniedziałek za tydzień idę na pierwsze USG, na samą myśl o tym... boję się ale mam nadzieję, że strach ma tylko wielkie oczy
Kurcze, taki tu ruch, tyle co chwile nowych postów, ale fajnie przynajmniej widać, że cały czas coś się dzieje.
Pozdrawiam Was i duuużo zdrówka życzę
Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:20   #946
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
mazianka81 zaczynasz 3 miesiąc, czyli w środę masz 8t. 7d.? Bo nie wiem czy dobrze liczę.
no na to wygląda
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 22:33   #947
violisia
Zadomowienie

czesc kobitki

nie bylo mnie kilka dni,ale nie pozwalalo mi na to samopoczucie, mdlosci mam juz od rana do ok 18 wieczorem, od kawy mnie odrzucilo, ehh glowa mi peka..
Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Moje też potwornie wypadają.

Nie, nie jedyna Ja też wchodzę w swoje spodnie. Zobaczymy jak długo jeszcze
I w ogóle Witaj
a ja mieszcze sie na styk w spodniach.. wzdecia robia swoje

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mój brat z bratową mają konflikt serologiczny i 2 śliczne córeczki wiec głowa do góry Najważniejsze że lekarz o tym wie i kontroluje sytuację. Nie chcę was straszyć, ale zdarza się że konflikt zagraża już pierwszemu dziecku. Mój brat ma właśnie pierwszego aniołka, lekarz niestety nie zapytał o grupy krwi, to było jakieś 9 lat temu. Lekarze stwierdzili że to właśnie przez konflikt serologiczny ale równie dobrze mogło być to coś innego (po prostu dzidzi było chore) W następnych ciążach musiała brać właśnie jakieś leki i było ok.

Ja dzwoniłam wczoraj do tego drugiego gina. Zapisałam się na 24.09 to będzie 6tc 1d, zapytałam czy będzie już widać na usg moją fasolkę, ale powiedziała właśnie że tak wcześnie usg się nie robi, że na pierwszej wizycie robi tylko zwykłe badanie ginekologiczne, wywiad no i dostane skierowania na badania. Powiedział że jak bardzo będę chciała to on może zrobić usg, ale że nie poleca bo za wcześnie.Ale i tak chyba pójde na tą wizytę, bo się nie doczekam na mojego lekarza do 13.10, zrobię badania i pójdę z wynikami już do mojego gina. Ale się zdziwi jak pójdę na pierwszą wizytę z kompletem wyników badań

Cieszę się że wszystko u Ciebie dobrze, a tak się niepotrzebnie martwiłaś. Fasolinka duża, a u mnie dopiero 5tc i2d. Kasia a to była Twoja pierwsza wizyta??

Anulinka ja też sie leczę u endokrynologa. 28.09 idę na wizytę, też pewnie zwiększy mi dawkę. A biorę letrox 75, ale właśnie ja mam wole obojętne, ani niedoczynności ani nadczynności, tylko torbiele czyli tzw. chorobę hashimoto . i właśnie nie wiem czy teraz mi się nie zrobi nad- albo niedoczynność.

Oj u mnie to samo, chyba muszę codziennie zacząć je myć
u mnie bylo tak samo na kolejne ide 5 pazdziernika

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Witam!
Chciałabym się przyłączyć
Wczoraj widziałam serduszko mojej dzidzi, które biło 141/min - całe 1,05cm szczęścia
Mam na imię Aneta i mam już 14 -miesięczną córeczkę (urodzoną w czerwcu 2009), która biega właśnie z teściem na dworze

Właśnie popłakałam się na reklamie proszku do prania, więc hormony szaleją :-P

Pozdrawiam wszystkie mamusie serdecznie !!!
ja rano rycze bez powodu ot tak..
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
czy Wasi TŻci też oglądają KSW na polsacie???

ciągle mi się chce jeść, zjadłam już 3 talerze zupy grzybowej, 3 kawałki babki i makron z kurkami i ciągle na coś jeszcze mam ochotę
hehehe moj w pracy byl a ja od 20:00 patrzylam na ksw

narazie smaka mialam na brzoskwinie, pizze i zeberka w\kapuscie, ale tych zeberek nie zjadlam bo kapusta mnie mdlila ehhh
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 22:49   #948
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Oj, z tymi Waszymi smuteczkami i tęsknotami, to jest wyjście! Zawsze można się wygadać na forum, na pewno znajdą się pocieszycielki Ewesko, Anulo, to do Was

Ja płaczliwa nie jestem, nudności raczej nie dokuczają, chociaż dziś po wejściu do pracy poczułam jakieś śmierdzące perfumy i mnie zemdliło. Najgorzej dokucza senność, siusianie i czasami te bóle w podbrzuszu, a tak to spoko.

Piszecie, że się zaziębiacie. Fakt, za wiele brać nie można, ale na podwyższoną temperaturę można herbatę z lipy, malin, dodatkowo herbata z róży, bo ma wit. C. Na gardło można Islę wcześniej wspomnianą, ale ona tylko powlecze i nawilży gardło. W ciąży można stosować też Tantum Verde przy bolącym gardle i homeopatię [jeśli ktoś wierzy]. Paracetamol tylko w wyjątkowych sytuacjach i to raczej nie w pierwszym trymestrze.

Jutro będę miała pobieraną krew [milion badań], siku daję do analizy, no i też ten HIV. Nie płacę do tej pory, bo mam z pracy abonament i niech tak zostanie

Zdrówka, Mamuśki!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 08:03   #949
moria44
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczynki!

Ech, mnie znów dopadł ból gardła. Jakoś tak dziwnie mnie boli z lewej strony, tak bardzo mocno aż się w nocy obudziłam. Oprócz tego nie mam innych objawów.
Muszę jechać do apteki po Tantum Verde, sól i szałwię do płukania gardła. Nie wiem czy mam jechać do pracy poprzednim razem też mnie nie było 3 dni przez przeziębienie.
Może dziś pojadę a jeśli będzie gorzej to jutro już zostaję w domu

Stary 2010-09-21, 09:16   #950
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj znowu czuję się fatalnie, nawet do pracy nie byłam w stanie jechać.
Ciekawe, co będzie dalej
Wczoraj tez nie pojechalam do pracy, wymyslilam jakas scieme i lezalam w lozku do 12. Mdlosci straszne, zagryzalam tylko co chwile platkami Nesquika.

Cytat:
Dzisiaj mnie okropnie mdli, juz w nocy sie zaczelo, plus doszly do tego straszne skurcze-bole podbrzusza, czy Wy tez tak macie? Uczucie takie, jak przy bardzo silnym okresie, spac nie moge, ale nie krwawie ani nic takiego. Napiszcie, czy Wam sie tez to zdarza, bo nie wiem, czy panikowac i dzwonic do lekarza? Umowiona jestem na poniedzialek do niego, nie wiem, czy przekladac wizyte na wczesniejszy termin.
Czy moge na te bole stosowac termofor? Bo nie wiem, czy mozna nagrzewac to miejsce. Pomozcie.

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
a ja wrócę jeszcze do tego smarowania...
dobrym sposobem jest też kąpiel z oliwką... ja np nie za bardzo lubię smarować się oliwką, bo to uczucie tłustości potem mi przeszkadza, dlatego po prostu robię sobie ciepłą (ale w żadnym wypadku gorącą) kąpiel i dodaje oliwkę... skóra po wyjściu jest taka jakby ją posmarować oliwką ale nie ma tej tłustej warstwy... wiadomo, że trochę jest ale na pewno mniej niż po normalnym smarowaniu poza tym w ciepłej kąpieli otwierają się pory na skórze i lepiej się wchłania...
na razie obrałam system taki, że jeden dzień smaruję się mustellą, a jeden dzień oliwką albo oliwkowa kąpiel i zobaczymy jakie rezultaty będą
Tez kiedys tak robilam z oliwka w wannie, ale doszlam do wniosku, ze
a) jak sie umyje zelem pod prysznic i jego resztki plywaja w wannie, to mam wrazenie, ze mi ten zel z oliwka sie przykleja do skory
b) nie chce mi sie myc wanny po kazdym uzyciu.
Wiec wrocilam klasycznie do oliwki.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 09:43   #951
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość

Pozdrawiam kobietki

ooooo.... daj przepis narobiłaś mi smaka!

Cytat:

moniqac zapytaj o to lekarza ale mi się wydaje, że wszystko jest w porządku. U mnie jest dokładnie tak samo, tzn. też mam puls tak 90-100 dziś sobie mierzyłam rano tuż po przebudzeniu bo też leżąc na boku słyszałam bicie mojego serca i miałam wrażenie, że się cała z łóżkiem trzęsę w jego rytm
o widzisz - też tak mam, mam wrażenie że się sąsiedzi zlecą co sie tak tłucze ale dzisiaj mam wizyte to sie zapytam.

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
moniqac tak znalazłam odpowiedniego lekarza, moim zdaniem bardzo kompetentny i rzeczowy. Z niczym się nie śpieszył, wizyta trwała pół godziny nie umiałam się doczekać kiedy wyjdę Ale w razie czego dane do Twojego gina mam zapisane, dzięki.
to najważniejsze!

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Dzisiaj mnie okropnie mdli, juz w nocy sie zaczelo, plus doszly do tego straszne skurcze-bole podbrzusza, czy Wy tez tak macie? Uczucie takie, jak przy bardzo silnym okresie, spac nie moge, ale nie krwawie ani nic takiego. Napiszcie, czy Wam sie tez to zdarza, bo nie wiem, czy panikowac i dzwonic do lekarza? Umowiona jestem na poniedzialek do niego, nie wiem, czy przekladac wizyte na wczesniejszy termin.
Czy moge na te bole stosowac termofor? Bo nie wiem, czy mozna nagrzewac to miejsce. Pomozcie.
oj kochana - jakbyś wiedziała jakie ja miałam bóle - coś okropnego. potrafiły mnie 3 noce z rzędu budzić - o mało z krzykiem się nie budziłam. tak mnie bolał brzuch. żadnego plamienia nie miałam, a ból taki, że mi nogi drętwiały. też chciałam iść do gina wcześniej, ale w mojej książce było napisane, że to niekoniecznie muszą być bóle macicy, ale np jelit. i naprawdę po kilku dniach mi to przeszło. dzisiaj mam wizytę u lekarza, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

eweska - bardzo fajna kurtka . a ja lekarzaz mam w k-cach :|

dziewczyny!!!! dzisiaj wizyta!!!!!!!!! nigdy nie sądziłam, że tak się będę cieszyła, że idę do ginekologa !!!!!!!! masakra - boje się okrutnie, ale cieszę się chyba jeszcze bardziej. wszystkiego się w końcu dowiem.

trzymajcie prosze kciuki.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 09:52   #952
Catia88
Rozeznanie

Cytat:

dziewczyny!!!! dzisiaj wizyta!!!!!!!!! nigdy nie sądziłam, że tak się będę cieszyła, że idę do ginekologa !!!!!!!! masakra - boje się okrutnie, ale cieszę się chyba jeszcze bardziej. wszystkiego się w końcu dowiem.

trzymajcie prosze kciuki.
moniqac oczywiście,że trzymamy kciuki! Na pewno wszystko będzie dobrze. Jak będziesz po wizycie to napisz jak tam i jak rozwija się fasolka
Pozdrawiam i mam mocno kciuki!
Stary 2010-09-21, 09:53   #953
Ważka
Raczkowanie

Witam wszystkie przyszle mamy i chcialabym sie dolaczyc do waszego grona z moich obliczen wynika ze zaczal mi sie 2 miesiac ale jeszcze musze sie wybrac na wizyte do ginekologa zeby mnie doinformowal Wlasnie zaczely dopadac mnie poranne mdlosci i tak siedze teraz w lozeczku z zacisnietymi zebami ale cos nie przechodzi,ostatnie 2 dni czulam sie jakbym miala lekkiego kaca ale dzisiaj to juz masakra,dobrze ze do pracy ide dopiero na 14,moze mi minie Z innych "dolegliwosci" ktore umilaja mi czas to bolesnosc piersi-nigdy mnie tak nie bolaly ale za to jakie sa jedrne pobolewa mnie jeszcze troche brzuch ale z kazdym dniem coraz mniej Tak wiec pozdrawiam wszystkich! Marta 25 l
Ważka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 09:58   #954
Vinca09
Raczkowanie

Dzień dobry!

Ruch na wątku jak na Marszałkowskiej

Dziewczyny, czy Wam także ginekolodzy zalecili picie wody niegazowanej? Ja mam zalecenie pić 2,5 litra dziennie.

Z cyklu zachcianki: wczoraj zniszczyłam jakąś koszmarną ilość racuchów. Ale wspomnianym wcześniej kremem z pora też bym nie wzgardziła! Uśmiecham się do autorki o przepis, niech nie katuje głodnych koleżanek

Miłego dnia!!!
Vinca09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 10:06   #955
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

moniqac, te brokuły to żadna filozofia, obgotowane w wodzie, na to sos beszamelowy, potary ser, dałam jeszcze trochę płatków migdałów i na 10-15 minut do piekarnika.

Cytat:
Napisane przez Vinca09 Pokaż wiadomość
Ale wspomnianym wcześniej kremem z pora też bym nie wzgardziła! Uśmiecham się do autorki o przepis, niech nie katuje głodnych koleżanek

Miłego dnia!!!
Przepis na krem z pora jest w poście nr 874.

Dzisiaj znowu będę gotowała

Milego dnia kobietki
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 10:13   #956
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszle mamy i chcialabym sie dolaczyc do waszego grona z moich obliczen wynika ze zaczal mi sie 2 miesiac ale jeszcze musze sie wybrac na wizyte do ginekologa zeby mnie doinformowal Wlasnie zaczely dopadac mnie poranne mdlosci i tak siedze teraz w lozeczku z zacisnietymi zebami ale cos nie przechodzi,ostatnie 2 dni czulam sie jakbym miala lekkiego kaca ale dzisiaj to juz masakra,dobrze ze do pracy ide dopiero na 14,moze mi minie Z innych "dolegliwosci" ktore umilaja mi czas to bolesnosc piersi-nigdy mnie tak nie bolaly ale za to jakie sa jedrne pobolewa mnie jeszcze troche brzuch ale z kazdym dniem coraz mniej Tak wiec pozdrawiam wszystkich! Marta 25 l
Ważka witam Czyli masz dolegliwości jak większość przyszłych mam Ja na początku miałam strasznie bolesne piersi (jeszcze nie wiedziałam,że jestem w ciąży) i byłam senna, na szczęście póki co (odpukać) mdłości mnie omijają oby tak już pozostało.
Oczywiście czekamy na wiadomości jak będziesz po pierwszej wizycie u gina będziemy mocno trzymać kciuki!

Cytat:
Napisane przez Vinca09 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ruch na wątku jak na Marszałkowskiej

Dziewczyny, czy Wam także ginekolodzy zalecili picie wody niegazowanej? Ja mam zalecenie pić 2,5 litra dziennie.

Z cyklu zachcianki: wczoraj zniszczyłam jakąś koszmarną ilość racuchów. Ale wspomnianym wcześniej kremem z pora też bym nie wzgardziła! Uśmiecham się do autorki o przepis, niech nie katuje głodnych koleżanek

Miłego dnia!!!
Moja lekarka nic mi nie mówiła o piciu wody, ale wyczytałam w necie, że faktycznie powinno się dużo pić wody niegazowanej.

Racuszki... mniam nie dziwię się wcale,że tyle ich zjadłaś na zdrowie!
Stary 2010-09-21, 10:54   #957
asiak1981
Rozeznanie

Ważka - witamy!

vinca09 - jak pomyślę o takiej ilości wody to już się widzę co 5 minut w toalecie...

Moria44 - zdrówka, oby szybko przeszło!

Mary poziomkowa - ja też strasznie wrażliwa na zapachy! bleee!

A mi narobiłyście parę dni temu apetyt na kapuśniak ale cykam się zrobić bo mi jeszcze bardziej gardło podrażni. Ale już niedługo na pewno zrobię!

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 11:19   #958
Vinca09
Raczkowanie

anulinka2009 - przepisu nie zauważyłam, tyle tu postów, że człek dosłownie traci wątek

Catia88, asiak 1981 - rzeczywiście, biegam do łazienki co kilkanaście minut. Wątpliwa przyjemność. Ale mdłości nie mam i przypuszczam, że to właśnie dzięki wodzie. Taka byłam zamotana na wizycie u ginekologa, że nie przyszło mi do głowy zapytać jej po co ta woda. Ale następnym razem nie omieszkam.
Vinca09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 11:39   #959
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Dziewczyny jak dlugo bierzecie duphaston?
Czy to sie bierze do jakiegos konkretnego tygodnia? Bo mi gin kazal tylko opakowanie wybrac, dlatego mnie to zastanawia bo jak skoncze to chyba hormony tez spadna? No i polozna mnie nie straszyla czemu nie biore skoro mnie boli brzuch.

Ja dzis myslalam, ze nie wstane z lozka, takie mdlosci, zaraz znow sie klade..
Stary 2010-09-21, 11:57   #960
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry
Ważka witaj

Ja dzis nawet dobrze się czuję, mdłosci minimalne, ale już tak mam od kilku dni więc jakoś żyję w koncu
Wrażliwa na zapachy także jestem strasznie, no i nie na wszystko do jedzenia mogę patrzeć i nie wszystko mogę jeść.
Dziś robię łazanki, ciekawe czy zjem, miałam ochotę na kapustę kiszoną Kupiłam do łazanek i połowe zjadłam

Co do duphasonu ja od razu dostałam dwa opakowania i mam wybrać wszystkie, dzis będę na wizycie u gina to zobaczymy co powie
O 16.40 proszę trzymać kciuki bo będzie badanko

Pogoda dzisiaj piękna na spacery, cieplutko, sloneczko świeci właśnie wróciłam z poczty i małych zakupów spożywczych, nie było mnie 1,5 godzinki, chodziłam sobie spacerkiem.
Dziś jeszcze do gina spacerkiem pójdę w jedną stronę ok 30 minut na nogach

Dziewczyny czy wy tez macie już brzuszki, nie wiem czy mnie tak wcześnie wypycha czy co, wiadomo jest dwójka, ale u mnie już brzuszek spory, a do tego wzdęcia :/ A i z załatwianiem mam problemy, przeważnie chodziłam codziennie, a teraz co drugi trzeci dzień :/
co do piersi to mi też urosły, stały się jędrniejsze i większe, nigdy nie miałam małych bo rozmiar 75 C,D w zależności od firmy, na szczęście jeszcze w biustonosze wchodzę, ciekawe jak długo.
Co do bólu piersi masakrycznie bolą mnie w nocy, zwlaszcza jak chcę się obrócić.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2010-09-21 o 12:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości