|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Hej dziewczyny. Widzę że ostro piszecie na wątku, fajnie. Witam nowe mamusie. Ja mam w końcu w środę wizytę u gin, więc dowiem się co nieco. Męczą mnie mdłości...rano masakryczne...Wieczorem też. A dzisiaj to cały dzień mnie muli na żołądku. Oby do końca I trymestru. Poza tym oczywiście bolące piersi i ospałość. Ale na szczęście macica już się chyba trochę porozciągała, bo już mnie brzuch jak na okres nie boli
![]() enii- ja kiedyś miałam robione takie badanie przy oddawaniu krwi, zresztą jak wszyscy krwiodawcy.Wiadomo stres trochę jest, nawet jeżeli się nie ma powodu do obaw Na szczęście wszystko ok i od razu uśmiech na twarzy po dobrych wynikach![]() Renessme1985- też mnie trochę kręgosłup boli w dolnej części pleców. Zaraz pójdę na spacer, może pomoże
|
|
|
|
#932 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mnie podobnie jak listopadową boli odcinek lędźwiowy i mam ataki rwy kulszowej ale mój kręgosłup jest w fatalnym stanie więc nie spodziewałam się że da mi spokój w czasie ciąży
![]() Cytat:
w tym przepływ krwi aby jak najwięcej składników odżywczych trafiało do dzidziusia Cytat:
Wyniku się nie bałam ale fakt, nigdy nie można być w 100% pewnym więc wynik "ujemny" bardzo mnie zadowolił.
|
|
#933 |
|
Moderatoreska
|
No no ale ruch na wątku
![]() Ja siedzę i robię zaległości szkolne z synkiem, choróbsko mu przechodzi i może jutro pójdzie już do szkoły. Jeszcze będę musiała skoczyć po dzisiejsze lekcje. Co do hiv to nie miałam robionych badań i nie wiem czy będę musiała to się dopiero okaże. U mnie do objawów dołączyło, płaczliwość, jak pomyślę o tż-cie to od razu łzy w oczach stają, strasznie tęsknię ![]() Spodobała mi się kurtałka na zimę jak nie znajdę nic ciekawszego to sobie ją zakupię, a nie jest wcale jakaś droga
|
|
|
|
#934 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może do tego samego gina chodzimy i się jutro spotkamy . będziemy mogły sobie polecać sklepy z ciuszkami i gdzie sa promocje ![]() Cytat:
a udało Ci się załatwić w końcu swojego lekarza? pamietam że Ci podawałam na pw namiary do mojego, jak szukałaś pilnie. wzajemnie !!!Cytat:
nie wiem o co chodzi. koszmar jakiś. Cytat:
? ja też szukam .dziewczyny - jaki mam młyn w pracy!!!!!!!!!! chciałabym sobie poleniuchować choć troszkę...!!! a do listpoada nie ma raczej szans. i jestem zupełnie bez urlopu.... od października... fuuu. |
||||
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ciekawe, co będzie dalej
|
|
|
|
|
#936 |
|
Rozeznanie
|
No to mnie pocieszyłyście dziewczyny, że nie tylko ja jedna z tym kręgosłupem... ja rozumiem jak już brzucho urośnie ale teraz to miałam pewne obawy czy to ok... mnie co prawda boli różnie raz wyżej raz niżej ale to też trochę chyba od siedzenia przy biurku w pracy
![]() Co do badań na HIV to ja jeszcze nie wiem czy będę miała zlecane... tak jak pisałam wcześniej pierwsza wizyta w czwartek... jestem dumna z siebie, że tak długo wytrzymałam i nie poleciałam do gina wcześniej hehe ale wierzcie mi obawa i ciekawość mnie od środka wykańczają... wracając do tego HIV to sama nie wiem, niby nie mam powodów do obaw ale wiecie nigdy nie wiadomo jesli gin mi zleci to na pewno zrobię...
|
|
|
|
#937 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Kurcze, ja też mam huśtawki nastrojów, albo płaczę, albo się wściekam. Jechaliśmy dzisiaj wybrać obrączki, siedziałam za kierownicą i po drodze ( 35 km ) zdążyłam się raz popłakać i ze 3 razy powściekać ( na innych kierowców ). Aż strach pomyśleć, co będzie dalej ![]() Moja mleczarnia rozrasta się coraz bardziej i w przyszłym tygodniu będę musiała udać się na jakieś poważniejsze zakupy, bo biust wylewający się z biustonosza to nieciekawy widok ![]() Dzisiaj wzięło mnie na brokuły w sosie beszamelowym, właśnie dochodzą w piekarniku. Pozdrawiam kobietki
|
|
|
|
#938 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Jutro mam wizytę na 16.40 Co do kurtki to ta http://www.esente.com.pl/p/38/19/ci%...ierzchnie.html jeśli innej nie znajdę to sobie ją kupię
|
|
|
|
|
#939 |
|
Rozeznanie
|
hej Dziewczynki
ja własnie leze po obiadku ,wzięło mnie na kopytka z gulaszem i kapustka na cieplo,mnnniammm pychotka i nawet mnie nie mdli narazie ![]() od rana juz 4 razy wymiotowałam,a teraz jakoś ok,oby tak dalej. plamień nie ma ,brzucho nie boli,więc narazie sobie daruje lekarza,szczególnie,że za tydz mam wizytę,wiec poczekam,póki nic sie nie dzieje. zaczynam w środe 3mies, ![]() buziam Was |
|
|
|
#940 |
|
Wtajemniczenie
|
Ugh dziewczynki a u mnie ciągle mdłości. Nachodzi mnie falami i naprawdę delikatnie ale cały dzień, od rana do teraz
takie sobie uczucie, już wolałabym sobie raz ulżyć jak przy zwykłym zatruciu a nie tak chodzić cały dzień jak struta ![]() mazianka81 zaczynasz 3 miesiąc, czyli w środę masz 8t. 7d.? Bo nie wiem czy dobrze liczę. Ha a ja już kupiłam kurtkę na zimę Rozmiar 42 eweska za jutrzejszą wizytę.moniqac zapytaj o to lekarza ale mi się wydaje, że wszystko jest w porządku. U mnie jest dokładnie tak samo, tzn. też mam puls tak 90-100 dziś sobie mierzyłam rano tuż po przebudzeniu bo też leżąc na boku słyszałam bicie mojego serca i miałam wrażenie, że się cała z łóżkiem trzęsę w jego rytm
|
#941 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jutro mam znowu wizyte u lekarza, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, trzymajcie kciuki, moze uda mi sie wziac zwolnienie na 50% chociaz watpie, ale sie okaze, poza tym moze dadza mi cos jeszcze na te moje bole jajnikow bo tak mnie boli czasem, szczegolnie wieczorem, az mnie wczoraj zgielo wpol... zycze milego wieczorku
|
||||
|
|
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
moniqac tak znalazłam odpowiedniego lekarza, moim zdaniem bardzo kompetentny i rzeczowy. Z niczym się nie śpieszył, wizyta trwała pół godziny
nie umiałam się doczekać kiedy wyjdę Ale w razie czego dane do Twojego gina mam zapisane, dzięki.anulinka2009 o takich smakołykach piszesz...ja nie mogę gotować, nadal gdy otwieram lodówkę odczuwam wstręt Mam takie chwile, "zjadłabym coś" a jak już mąż mi zrobi, przyniesie to i tak nie mogę zjeść.moria heh ja już się przyzwyczaiłam do tego, chociaż wcale nie jest to miłe. U mnie dochodzi jeszcze ból głowy, ten stan to coś jak "kac gigant" wrr... anula_81 też miałam takie bóle, po prawej stronie. Wieczorami i właśnie tak jak piszesz aż skręcało, tak nagle z niczego. Teraz już mniej, rzadziej się to zdarza. Biorę luteinę 2 tab. na noc. Poproś o to l4 może uda Ci się trochę odpocząć. Powodzenia
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-09-20 o 18:45 |
|
|
|
#943 |
|
Rozeznanie
|
a ja wrócę jeszcze do tego smarowania...
dobrym sposobem jest też kąpiel z oliwką... ja np nie za bardzo lubię smarować się oliwką, bo to uczucie tłustości potem mi przeszkadza, dlatego po prostu robię sobie ciepłą (ale w żadnym wypadku gorącą) kąpiel i dodaje oliwkę... skóra po wyjściu jest taka jakby ją posmarować oliwką ale nie ma tej tłustej warstwy... wiadomo, że trochę jest ale na pewno mniej niż po normalnym smarowaniu poza tym w ciepłej kąpieli otwierają się pory na skórze i lepiej się wchłania... ![]() na razie obrałam system taki, że jeden dzień smaruję się mustellą, a jeden dzień oliwką albo oliwkowa kąpiel i zobaczymy jakie rezultaty będą
|
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ
Dopiero co usiadłam, a jeszcze czeka mnie prasowanie (podłóg już chyba nie dam rady umyć :-(). Jakoś dziś w miarę się czuję, nawet nie byłam taka padnięta, choć w pracy niemoc twórcza była permanentnie ![]() Właśnie tż wrócił z moim kolejnym zachciankiem - FANTA - masakra jakaś, nigdy takich rzeczy nie piłam, a teraz mi ślinka cieknie W ogóle zauważyłam, że muszę jeść jak moja półtoraroczna córka - co 3h minimum, bo inaczej to mi słabo się robi i praiw mdleje Kręgosłup mnie nie boli, ale czasami czuje, że lata już nie te, czemu winna jest Zośka, choć wcale nie domagała się noszenia za wiele... |
|
|
|
#945 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jak czytam o tych Waszych wszelkich dolegliwościach, zachciankach, huśtawkach nastroju to powiem szczerze,że jestem w szoku
Ja póki co (odpukać ) nic takiego nie mam. W poniedziałek za tydzień idę na pierwsze USG, na samą myśl o tym... boję się ale mam nadzieję, że strach ma tylko wielkie oczy ![]() Kurcze, taki tu ruch, tyle co chwile nowych postów, ale fajnie przynajmniej widać, że cały czas coś się dzieje.Pozdrawiam Was i duuużo zdrówka życzę |
|
|
|
#946 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#947 | ||||
|
Zadomowienie
|
czesc kobitki
nie bylo mnie kilka dni,ale nie pozwalalo mi na to samopoczucie, mdlosci mam juz od rana do ok 18 wieczorem, od kawy mnie odrzucilo, ehh glowa mi peka.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
narazie smaka mialam na brzoskwinie, pizze i zeberka w\kapuscie, ale tych zeberek nie zjadlam bo kapusta mnie mdlila ehhh |
||||
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, z tymi Waszymi smuteczkami i tęsknotami, to jest wyjście! Zawsze można się wygadać na forum, na pewno znajdą się pocieszycielki
Ewesko, Anulo, to do Was![]() Ja płaczliwa nie jestem, nudności raczej nie dokuczają, chociaż dziś po wejściu do pracy poczułam jakieś śmierdzące perfumy i mnie zemdliło. Najgorzej dokucza senność, siusianie i czasami te bóle w podbrzuszu, a tak to spoko. Piszecie, że się zaziębiacie. Fakt, za wiele brać nie można, ale na podwyższoną temperaturę można herbatę z lipy, malin, dodatkowo herbata z róży, bo ma wit. C. Na gardło można Islę wcześniej wspomnianą, ale ona tylko powlecze i nawilży gardło. W ciąży można stosować też Tantum Verde przy bolącym gardle i homeopatię [jeśli ktoś wierzy]. Paracetamol tylko w wyjątkowych sytuacjach i to raczej nie w pierwszym trymestrze. Jutro będę miała pobieraną krew [milion badań], siku daję do analizy, no i też ten HIV. Nie płacę do tej pory, bo mam z pracy abonament i niech tak zostanie ![]() Zdrówka, Mamuśki! |
|
|
|
#949 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki!
Ech, mnie znów dopadł ból gardła. Jakoś tak dziwnie mnie boli z lewej strony, tak bardzo mocno aż się w nocy obudziłam. Oprócz tego nie mam innych objawów. Muszę jechać do apteki po Tantum Verde, sól i szałwię do płukania gardła. Nie wiem czy mam jechać do pracy poprzednim razem też mnie nie było 3 dni przez przeziębienie. Może dziś pojadę a jeśli będzie gorzej to jutro już zostaję w domu
|
#950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czy moge na te bole stosowac termofor? Bo nie wiem, czy mozna nagrzewac to miejsce. Pomozcie. Cytat:
a) jak sie umyje zelem pod prysznic i jego resztki plywaja w wannie, to mam wrazenie, ze mi ten zel z oliwka sie przykleja do skory b) nie chce mi sie myc wanny po kazdym uzyciu. Wiec wrocilam klasycznie do oliwki. |
|||
|
|
|
#951 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooooo.... daj przepis ![]() ![]() narobiłaś mi smaka!Cytat:
ale dzisiaj mam wizyte to sie zapytam.Cytat:
Cytat:
eweska - bardzo fajna kurtka dziewczyny!!!! dzisiaj wizyta!!!!!!!!! nigdy nie sądziłam, że tak się będę cieszyła, że idę do ginekologa !!!!!!!! masakra - boje się okrutnie, ale cieszę się chyba jeszcze bardziej. wszystkiego się w końcu dowiem.trzymajcie prosze kciuki. |
||||
|
|
|
#952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pewno wszystko będzie dobrze. Jak będziesz po wizycie to napisz jak tam i jak rozwija się fasolka ![]() Pozdrawiam i mam mocno kciuki! |
|
|
|
|
#953 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszle mamy i chcialabym sie dolaczyc do waszego grona
Wlasnie zaczely dopadac mnie poranne mdlosci i tak siedze teraz w lozeczku z zacisnietymi zebami ale cos nie przechodzi,ostatnie 2 dni czulam sie jakbym miala lekkiego kaca ale dzisiaj to juz masakra,dobrze ze do pracy ide dopiero na 14,moze mi minie Z innych "dolegliwosci" ktore umilaja mi czas to bolesnosc piersi-nigdy mnie tak nie bolaly ale za to jakie sa jedrne pobolewa mnie jeszcze troche brzuch ale z kazdym dniem coraz mniej Tak wiec pozdrawiam wszystkich! Marta 25 l
|
|
|
|
#954 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Ruch na wątku jak na Marszałkowskiej Dziewczyny, czy Wam także ginekolodzy zalecili picie wody niegazowanej? Ja mam zalecenie pić 2,5 litra dziennie. Z cyklu zachcianki: wczoraj zniszczyłam jakąś koszmarną ilość racuchów. Ale wspomnianym wcześniej kremem z pora też bym nie wzgardziła! Uśmiecham się do autorki o przepis, niech nie katuje głodnych koleżanek ![]() Miłego dnia!!! |
|
|
|
#955 | |
|
Wtajemniczenie
|
moniqac, te brokuły to żadna filozofia, obgotowane w wodzie, na to sos beszamelowy, potary ser, dałam jeszcze trochę płatków migdałów i na 10-15 minut do piekarnika.
Cytat:
Dzisiaj znowu będę gotowała ![]() Milego dnia kobietki |
|
|
|
|
#956 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli masz dolegliwości jak większość przyszłych mam Ja na początku miałam strasznie bolesne piersi (jeszcze nie wiedziałam,że jestem w ciąży) i byłam senna, na szczęście póki co (odpukać) mdłości mnie omijają oby tak już pozostało. Oczywiście czekamy na wiadomości jak będziesz po pierwszej wizycie u gina będziemy mocno trzymać kciuki!Cytat:
Racuszki... mniam nie dziwię się wcale,że tyle ich zjadłaś na zdrowie!
|
||
|
|
|
#957 |
|
Rozeznanie
|
Ważka - witamy!
vinca09 - jak pomyślę o takiej ilości wody to już się widzę co 5 minut w toalecie... ![]() Moria44 - zdrówka, oby szybko przeszło! Mary poziomkowa - ja też strasznie wrażliwa na zapachy! bleee! A mi narobiłyście parę dni temu apetyt na kapuśniak ale cykam się zrobić bo mi jeszcze bardziej gardło podrażni. Ale już niedługo na pewno zrobię!
|
#958 |
|
Raczkowanie
|
anulinka2009 - przepisu nie zauważyłam, tyle tu postów, że człek dosłownie traci wątek
![]() Catia88, asiak 1981 - rzeczywiście, biegam do łazienki co kilkanaście minut. Wątpliwa przyjemność. Ale mdłości nie mam i przypuszczam, że to właśnie dzięki wodzie. Taka byłam zamotana na wizycie u ginekologa, że nie przyszło mi do głowy zapytać jej po co ta woda. Ale następnym razem nie omieszkam.
|
|
|
|
#959 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak dlugo bierzecie duphaston?
Czy to sie bierze do jakiegos konkretnego tygodnia? Bo mi gin kazal tylko opakowanie wybrac, dlatego mnie to zastanawia bo jak skoncze to chyba hormony tez spadna? No i polozna mnie nie straszyla czemu nie biore skoro mnie boli brzuch. Ja dzis myslalam, ze nie wstane z lozka, takie mdlosci, zaraz znow sie klade..
|
#960 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Ważka witaj Ja dzis nawet dobrze się czuję, mdłosci minimalne, ale już tak mam od kilku dni więc jakoś żyję w koncu ![]() Wrażliwa na zapachy także jestem strasznie, no i nie na wszystko do jedzenia mogę patrzeć i nie wszystko mogę jeść. Dziś robię łazanki, ciekawe czy zjem, miałam ochotę na kapustę kiszoną Kupiłam do łazanek i połowe zjadłam Co do duphasonu ja od razu dostałam dwa opakowania i mam wybrać wszystkie, dzis będę na wizycie u gina to zobaczymy co powie ![]() O 16.40 proszę trzymać kciuki bo będzie badanko ![]() Pogoda dzisiaj piękna na spacery, cieplutko, sloneczko świeci właśnie wróciłam z poczty i małych zakupów spożywczych, nie było mnie 1,5 godzinki, chodziłam sobie spacerkiem. Dziś jeszcze do gina spacerkiem pójdę w jedną stronę ok 30 minut na nogach ![]() Dziewczyny czy wy tez macie już brzuszki, nie wiem czy mnie tak wcześnie wypycha czy co, wiadomo jest dwójka, ale u mnie już brzuszek spory, a do tego wzdęcia :/ A i z załatwianiem mam problemy, przeważnie chodziłam codziennie, a teraz co drugi trzeci dzień :/ co do piersi to mi też urosły, stały się jędrniejsze i większe, nigdy nie miałam małych bo rozmiar 75 C,D w zależności od firmy, na szczęście jeszcze w biustonosze wchodzę, ciekawe jak długo. Co do bólu piersi masakrycznie bolą mnie w nocy, zwlaszcza jak chcę się obrócić. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2010-09-21 o 12:01 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

.

za jutrzejszą wizytę.