|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
hej kochane!
dzwonilam dzis do przychodni i Pani niechętnie podala mi 2 najwazniejsze wyniki: CRP -2.2 PLT- 736 czyli plytki krwi - to od czego sie wszystko zaczęło... wzrosły o 100, norma 150-440.... wiec ch***owo ale mooooożżże to wynik tego, ze od ponad tygodnia jestem chora, niby juz prawie nie ale jeszcze kaszel katar... z jednej strony sie ciesze bo strasznie sie tego CRP bałam ale z drugiej strony te cholerne pieprzone płytki;/ w czwartek mam hematologa, dowiem sie wiecej.. ![]() buziaczki PS: Ale wiecie co... znajduje dobre strony tej sytuacji... widze ile osób sie o mnie martwi, a kto ma w dupie. Tata, który dla mnie nigdy sie nie liczyl i byl najwiekszym wrogiem - teraz okazal sie najprawdziwszym Tatą i przyjacielem Wszystko w zyciu jest po cos,... nawet takie sytuacje jak choroba pokazują co i kto w zyciu sie liczy ![]() nooo i od TŻ dostałam piękny prezent na poprawę humoru.. Ponczo z królika (przepraszam.. nie bylo sztucznego...) , takie piękne czarne ![]() ![]() zebym nie marzla w pracy![]() ![]()
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-09-21 o 12:38 |
|
|
|
#4022 |
|
Zadomowienie
|
No witaj. Współczuję Ci Twojej huśtawki wagowo - emocjonalnej... Wnioski Z Twojego wpisu już wyciągnęłam i wiem, że nie wolno popełniac błędu odpuszczania sobie. Ja schudłam 10 kilo, a mam jeszcze 2 nadbagażu w mojej ocenie. Jestem już na III fazie. I wiem, że nie odpuszczę sobie i nie będę sie bujać z odchudzaniem dłużej niż mi to wypada z grafika właśnie dlatego, żeby nie męczyć i nie ogłupiać organizmu... ZAWSZE jest tak, że kolejna dieta, kolejne podejście jest coraz trudniejsze i coraz mniej skuteczne. Dlatego należy załatwić to raz a dobrze od razu za pierwszym podejściem. Taki mam właśnie plan. W ten sposób, moje 12 kilo zrzucę i utrwalę w pół roku i zapomnę o dietach...
Przykro mi, że CIę to spotkało, ale teraz, jak już wiesz jakie błędy popełniałaś wcześniej to może już nie kombinuj tylko dociągnij tę II fazę do końca, a potem sumiennie utrwal... Jeśli włączysz teraz owoce to znowu zachwiejesz rytmem, do jakiego przyzwyczajałaś swoje ciało przez dłuższy czas... Nie wiem, zastanów się jeszcze. Zostań tu z nami, wspieramy się w naszych dołkach i radościach, stawiamy się do pionu, kiedy nadchodzą słabsze dni. Pomożemy i Tobie... P.S. Sorki, mój fiolecik nie chce się wstawić
|
|
|
|
#4023 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak to jest z otrbami w I fazie bo sa w wielu przepisach wiec zgupialam :O
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się! Uszy do góry, bo będzie dobrze!
|
|
|
#4025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My siostry sekty Dukana wiemy takie rzeczy ;PPs. Z tjujika a ja już pożarłam moje dwa gołąbki które miałam na drugie sniadanie i trzecie tysz i pożarłam jeszcze activie naturalną z otrębami i słodzikiem bo mnie sie słodkiego chce non stopens .... eeehhh... i sikać sikać siiikać i innych rzeczy ale nie powiem bo sie wstydze Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2010-09-21 o 13:09 |
|
|
|
|
#4026 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4027 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4028 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm.... dopiero 13:40 a ja bym coś znowu opitoliła
ale juz wszystko zjadłam co se do pracy przytargałam... piję więc cole zero bo mnie od niej głowa nie boli Coś tak tu dzisiaj ciiiicho i nie mrawooo
|
|
|
|
#4029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej dzieki za wsparcie.... do licha..odsunelam sie na troche od tego forum bo mialam tyle klopotow ze swoim zyciem (m.in. zakonczony 6 letni zwiazek....) ze zapomnialam jak fajne kobiety tutaj siedza....dziekuje ![]() Postaram sie wytrwac bo nie moge bez konca i konca sie odchudzac.... trzymam kciuki za was i za siebie.... |
|
|
|
|
#4030 |
|
Rozeznanie
|
Nie jesteś sama ja też już wszystko zjadłam co miałam :P zostało mi jeszcze 1,5 godzinki w pracy i szybko do domku jakiś obiad zrobić na szybko chyba jakieś mielone czy coś w tym stylu dziś wyczaruję :P Dziś w pracy zgrzeszyłam :/ jedną kosteczką malutką czekolady. Ale już się wytłumaczam jest u nas nowa dziewczyna w pracy i z tej okazji ona częstowała czekoladą więc nie wypadało odmówić prawda :P
|
#4031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do grzeszenia to ja po moim grzesznym weekendzie mam takiego kaca spozywczego i wyrzut sumienia że choć by skały sr.. skakały i konie na palcach gwizdały to nie zgrzesze ni chu chu nie ma takiej opcji! NEVER EVER!!!!I tobie też to radzę noo
|
|
|
|
|
#4032 |
|
Raczkowanie
|
Cześć laseczki!!
Spadeczek u mnie dziś malutki bo -0,2 no ale i tak sie ciesze po tych moich weekendowych szaleństwach!! z porcelanką u mnie tak soebie mimo iz zakupiłam sobie w aptece jakis tam srodeczek.Zobaczymy moze jakoś cos sie ruszy w tym temacie ![]() Tak sobie ogladałam wasze zdjęcia i wygladacie super.Efekty sa rewelacyjne Mobilizuje mnie to bardzo bardzo bardzo!!!Wczoraj oglądałam sobie swoje fotki z wakacji w tamtym roku (ważyłam 57kg) i poprostu sie załamałam patrząc na siebie w lustrze ![]() Koniec!!Biore sie na maxa za siebie.never ever grzechów więcej!!
|
|
#4033 |
|
Raczkowanie
|
Chyba nikt mi nie odpowie :/
|
#4034 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4035 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twaróg chudy to najlepszy dla nas nabiał (tzw. twardy ) Serek wiejski zwykły tez obleci, byle by sie w 5% tł. zmieścił.Cytat:
Cytat:
A nasze życie składa się z niespodzianek ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4036 |
|
Wtajemniczenie
|
Dżizas witam Was serdecznie
Pierwszy dzień w pracy i jazda z nadrabianiem papierkowej roboty...no, ale się udało
|
#4037 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4038 |
|
Rozeznanie
|
Ja powiem tak na temat grzechów :P przez pierwszy miesiąc nie grzeszyłam wogóle
) w drugim miesiącu wypadły mi wczasy więc tam diety nie było wogóle ale było dużo zwiedzania i wi związku z tym nie było wielkiego wzrostu. Do tego dochodziło pare grzesznych weekendów z piwkiem w roli głównej Ale teraz już w tym trzecim miesiącu zauważam że jak już mam te 8 kg za sobą to coraz więcej grzeszę. ALE TO JUŻ KONIEC GRZESZENIA :P przecież chcę jak najszybciej zrzucić jeszcze te 5 kg i przejść szybciutko na III
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już wróciłąm. Ide chyba w końcu nadrobic moje kilkudniowe zaleglości w czytaniu wątku
. Chyba, że nic ciekawego się nie działo ?
|
|
|
|
#4040 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
Wczoraj zaczęłam uderzeniówkę i dziś spadeczek...o całe 100g hehe w ogóle raczej mało i rzadko jem nie wiem skąd te kilogramy chyba jadałam za rzadko i wszystko organizm gromadził.
|
|
|
|
#4041 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Łooo boooszzz... gdybym je miała to bym powiedziała: cycki mi opadły ale nie mam to nie powiem... Więc ja ci dziewcze drogie odpowiem:
Cytat:
Cytat:
![]() Zrobiłam to JA ![]() Cytat:
i kazała mi to! ONA! i sobie zaklepac te stracone kilosy i potem z nia razem na II wskoczyć i reszte wydalić kilogramów i tak też uczynię gdyż mądrą żonę mam komu ją dam.... heloł Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2010-09-21 o 14:44 |
||||
|
|
|
#4042 |
|
Zadomowienie
|
A teraz Wam opowiem, jaki numer wyciął mi dziś mój genialny syn - dorosły i odpowiedzialny młody człowiek... I dlaczego zaliczyłam dziś przez niego trzy małe zawały... A wszystko to pod hasłem: "dzieci są radością tego świata".
Otóż, mój młodzieniec na dziś w południe miał wyznaczony termin poprawki ezgaminu ze swojego przemiotu głównego (!). Dzwoni do mnie o godz. 8.30 i po pierwszym "cześć" już wiem, że coś się dzieje złego (mamuśka, nie?). A on mi mówi, że nie wziął indeksu z domu. Noż k***a, umarłam. Dom w Lubline, a on w W-wie. Cudownie! Oczywiście szybka analiza sytuacji i Ale.... uświadomiłam sobie, że jest 8.45 i jeśli się sprężę to jedynie JA zdążę mu dowieźć indeks na czas na uczelnię. Ale nie mam w pracy samochodu, bo jechaliśmy dziś samochodem TŻta i on go ma w centrum miasta. Czyli co? No jak to co, postawiłam pół firmy na głowę, zwolniłam się - nikt nawet nie próbował oponować, jeszcze mnie po drodze pakowali... - wyrwałam jednego sprzedawcę zza biurka i wyżebrałam żeby mnie do domu wywiózł (oj tam, jedyne 16 km w jedną stronę...) wywiózł. Po drodze zaliczyłam drugi zawał, bo młodemu się skrzynka w komórce zaczęła włączać, co świadczyć może o tym, że rozładował mu się telefon i wcale nie mamy pewności, że ten kosmita się zorientuje w tym za chwilę... No nic to, jedziemy. Wpadam do domu, w jego pokoju zrobiłam jeszcze większy (jeśli to możliwe) sajgon w poszukiwaniu rzeczonego indeksu, Zrobiła się 9.05, a tego dziada nie ma!!!! Łapię za telefon, dzwonię z k***ami na ustach dyszę do tej słuchawki, gdzie jest ten jego cholerny indeks!!!??? On w szoku, że ja już w domu i że chcę do niego jechać i mówi "NIE JEDŹ!". Jezu - se myślę - zabiję!!! Trzeci zawał w tym miejscu.A mój cudowny syn oznajmia mi, że jak ochłonął po prysznicem i znowu zaczął myśleć (HA!) to uświadomił sobie, że CHYBA zostawił ineks w dziekanacie... Oczywiście nie ma tej pewności, więc na wszelki wypadek z nim na słuchawce przeszukałam wszystkie jego torby, szuflady, półki itp. No nie znalazłam, więc przyjęłam wersję optymistyczną... Wróciłam do pracy, wszyscy w szoku, więc musiałm opowiedzieć historię pt. "Mam syna - kosmitę", spojrzeć w oczy koledze, któremu wyrwałam 40 minut ot tak sobie, dla przejażdżki, przeprosić go za zbędne zamieszanie i spróbować skupć się na pracy.Młodzieniec finalnie egzamin zaliczył - jakże miło z jego strony- a indeks faktycznie znajdował się w dziekanacie, ale ciekawe czemu ja czuję się jakby mnie ktoś zjadł i wyrzygał i jedyne o czym marzę to żeby móc się położyć... No jak dętka jestem. Zeszły ze mnie emocje i od razu poczułam jak z minuty na minutę flaczeję - za wsze tak mam po nagłym szlakotrafieniu. No i oczywiście rozbolała mnie dyńka w sekundzie - widocznie ten szlag trafił prosto w moje mózgowie... Jedno, co pewne, szybko się w domu nie pokaże, bo obsypałam go groźbami karalnymi, co mu zrobię jak go dorwę... Powiedzienie o małych i dużych dzieciach w jego wypadku sprawdza się co do słóweczka ![]() O. I tak Wam chciałam opowiedzieć. A żeby nawiązać do diety to powiem Wam, że jedyny pozytyw z tych nerw to był taki, że rano ważyłam 57,3, a jak wskoczyłam na wagę przed wyjściem z domu po całej tej akcji (i porcelance nerwowej chyba, którą zdążyłam zaliczyć w przelocie) to ujrzałam równe 57. Przynamniej tyle dobrego
|
|
|
|
#4043 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurdę dzis taka moja kolezanka lekarka, powiedziala że jest pod wrażeniem tego jak schudłam, ha! Normalnie masakra jakie to smieszne uczucie jak tak chwalą
![]() A ciuchy robocze to no comment jak wiszą
|
#4044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też jadłam za ało dziennie - jeden większy posiłek i 2-3 kawy. I też nagromadził sobie zbędnego balastu 12 kg. Ale teraz jeść trzeba dużo - dozwolonego oczywiśćie - im więcej jesz, tym szybciej chudniesz... sprawdzone. |
|
|
|
|
#4045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4046 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4047 | |
|
Raczkowanie
|
Ja sie po senesie czułam okropnie. Nie dosć, że psychicznie, bo jakos srednio przepadam za wspomaganie swego organizmu przeczyszczaniem, a dwa, że miałam wrażenie, że jelita do góry nogami mi wywraca. Strasznie nieprzyjemny ból brzucha i od razu do toalety, jak nie ma możliwosci, moze byc katastrofa ( ). Ale próboj, jesli nie ma innego wyjscia, byle nie za czesto, bo rozleniwia jelitka.[/QUOTE] Witaj... Ja kupiła sobie dziś na szybko w zielarskim jakies tabletki. Szczerze chce by to była ostateczność. Też kiedyś piłam senes i pamiętam ten ból. Jednak teraz też boli a mój brzuch jakby ciążowy ![]() Spróbuję...zobaczymy. Napewno będę uważać Dzięki za zainteresowanie ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
Z tą galaretką to chyba bardziej chce poczuć coś w ustach zapchać się niż zjeść śniadanie. Bo szczerzę śniadanie to jem o 10,30. A wcześniej to takie coś tam do kawy by wytrwać do 10,30. Musiałam zrezygnować ze swoich soczków warzywnych rano więc tak zajadam galatretką. Ale masz rację, żadne to białko. Staram się jeść zawsze jak mnie zaczyna do czegoś ciągnąć ![]() A serniczek...och strasznie się boje, że mi nie wyjdzie. Więc zobaczymy, jak syn mi pozwoli to dziś zrobię. Ach ale w sumie to mam pytanie banał : wydaje mi się, ze dobrze robię tzn...jak zjem chlebka dukanowego 3 kromki małe to już nie jem otrębów bo w końcu są w chlebku. Dobrze myślę prawda? Pozdrawiam i do jutra najprawdopodobniej
|
|
#4048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A serniczek wychodzi, ale trzeba mu żelatynki dac odpowiednia ilość... |
|
|
|
|
#4049 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak schudne to takiego bobra zapuszcze ze będzie mnie caałą zasłaniał ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jest to że wchodzę w końcu w stare ciuchy i wszystkie kolezanki co chwile mi mówią o masz nową bluzkę, spódnicę, spodnie a ja im odpowiadam że są stare sprzed 5 lat I faktycznie dziwne uczucie jak tak chwalą że schudłam Agnese69 fajnego syna masz widzisz nie ma tego złego - przynajmniej możesz być dumna że egzamin zaliczył )
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

jest 67kg
bedzie 62kg
My siostry sekty Dukana wiemy takie rzeczy ;P
i innych rzeczy ale nie powiem bo sie wstydze
start 85 . . . . . . . . . . . . . . 70,3 . . . . . . . . . . . . . 58 meta 

nie ma takiej opcji! NEVER EVER!!!!
noo 

) Serek wiejski zwykły tez obleci, byle by sie w 5% tł. zmieścił.
?
Trzeci zawał w tym miejscu.
Oczywiście nie ma tej pewności, więc na wszelki wypadek z nim na słuchawce przeszukałam wszystkie jego torby, szuflady, półki itp. No nie znalazłam, więc przyjęłam wersję optymistyczną... Wróciłam do pracy, wszyscy w szoku, więc musiałm opowiedzieć historię pt. "Mam syna - kosmitę", spojrzeć w oczy koledze, któremu wyrwałam 40 minut ot tak sobie, dla przejażdżki, przeprosić go za zbędne zamieszanie i spróbować skupć się na pracy.