|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Witamy nową mamusię
Ważka miłego użytkowania wątku.Eweska na te Twoje problemy to już za wczasu powinnaś coś działać bo później może być jeszcze gorzej. To picie wody o którym pisała Vinca09 bardzo pomaga. Zaleca się zwiększenie ilości spożywania wody, czytałam że niby ma pomagać na mdłości ale to raczej sprawa indywidualna. Eweska spróbuj z tą woda, ja pije średnio butelkę niegazowanej bo gazowanej nie lubię, faktycznie na mnie działa i bez problemowo tam gdzie król piechotą chodzi jestem codziennie.
|
#962 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#963 |
|
Zadomowienie
|
Z takich jeszcze znanych mi sposobów to wiadomo jabłka, jedno rano drugie wieczorem
Kiedyś wystarczył mi mały kefir i za pół godziny efekt był murowany. No i w domu mam też błonnik w proszku ale jakoś nie jest smaczny :/ Eweska dzisiaj z kapustą porządziłaś wiec może też coś ruszy.
|
#964 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mimbi wiesz co ja bym pojechała do lekarza. Niby póki nie ma krwawienia to jest ok ale któraś z dziewczyn pisała, że jej ginek powiedział, że bóle są ok ale skurcze już niekoniecznie. Ciężko też czasem samemu ocenić co się czuję więc ja bym na Twoim miejscu przełożyła wizytę jeśli masz taką możliwość. i czekamy na wieści Cytat:
Cytat:
![]() Siedzę w domu z szalikiem i czapką na głowie. Kiepsko się czuję Najbardziej dokucza gardło i głowa. Byłam w aptece i farmaceuta odradził mi Tantum Verde Zamiast tego kupiłam więc tą Islę i lek homeopatyczny Homeogene 9, szałwię i gargarin do płukania gardła. Ale w ulotce Gargarinu jest napisany aby w ciąży nie stosować Dziwne, to tylko płukanka odkażająca gardło... Piję też rumianek z cytryną i miodem, herbatkę z sokiem malinowym i wsunęłam też kanapkę z czosnkiem ![]() Kwiatecek zasadniczo bierze się go do 12 tyg. bo wtedy wytwarza się łożysko i ono produkuje naturalny progesteron ale zalecenia lekarzy są b. różne więc musisz podpytać Twojego ginka. Cytat:
![]() A co do brzucholka ta ja też mam ale teraz jest zdecydowanie większy. Pewnie to przede wszystkim wzdęcia no ale ja i tak się cieszę. Tż'cik się ze mnie śmieje, że wyglądam jak bym była w ciąży z czworaczkami
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2010-09-21 o 12:51 |
||||
|
|
|
#965 | |
|
Zadomowienie
|
czesc laski
![]() a ja jak codzien mdlawo zaczelam dzien, ale jakos sie przemoglam i posprzatalam troche dom, nie chce mi sie go teraz tak czesto sprzatac jak kiedys, codziennie lub co 2 dzien.. ja jestem non stop glodna ale nie mam apetytu na nic.. Cytat:
brzuszek jak juz pisalam wczesniej mam taki sobie ale to chyba od wzdec , a piersi tak samo urosly, i sa jedrniejsze, szkoda ze tak nie moze zostac po ciazy... ja mam male na ogol 75b |
|
|
|
|
#966 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie mam wogóle weny.Cytat:
przedzwoń lepiej do lekarza. ja duphaston miałam brać odkąd tylko dowiedziałam się że jestem w ciąży i 2xdziennie. Cytat:
o kurcze - przestańcie pisać co gotujecie bo nie moge się zdecydować co chcę ![]() trzymam mocno!!!! ![]() brzuszek jeszcze nie, a z tymi sprawami to ja też mam problem ale to chyba normalne, ktoś tu pisał, że ciepła woda przegotowana z miodem (i cytryną????) na czco i w ciągu godziny są rezultaty .pogoda rzeczywiście piękna, ja niestety za biurkiem siedze .... i nie moge iść na spacerek, a do lekarza mam za daleko na spacerek, ale może popołudniu jak będzie wszystko OK. podobno to ostatnie ciepłe dni w tym tygodniu i roku... fu! |
|||
|
|
|
#967 | ||||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tą wodę z miodem i cytryną wypróbuję, akurat mam litr miodu od wujka który ma ule, cytrynka też jest
|
||||
|
|
|
#968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi wszyscy gadaa ze ja bede miala blizniaki, a do tego dzis czytam ze najczesciej: "Mimo że na mdłości uskarża się ponad połowa przyszłych mam, to najbardziej cierpią kobiety będące w ciąży po raz pierwszy lub u których rozwija się ciąża mnoga.." hahaha ale przeciez u mnie wrodzinie ani z jednej ani z drugiej strony nie bylo blizniakow, na to mąż stwierdzil, :"no ale ktos to musi zapoczatkowac.." |
|
|
|
|
#969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może marzą mu się bliźniaki? ![]() Widzę,że dużo z Was choroby teraz dopadły :/ Kurcze, mnie przeziębienie trzyma od czwartku, już sama nie wiem co mam ze sobą zrobić Caly czas jadę tylko na herbatkach z cytryną, ostatnio też z sokiem malinowym ale póki co... efektów nie widzę ![]() A w ogóle, Dziewczyny mam pytanko, może głupie ale mam nadzieję,że odpowiecie Z tego co wyczytałam to dużo z Was bierze ten duphason- co to właściwie jest? Szukałam info. w necie na jego temat to dowiedziałam się,że przyjmuje się go przy ciążach zagrożonych? Bo mi lekarka kazała brać tylko witaminki (kw.foliowy itp.) Miłego i zdrowego popołudnia życzę Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2010-09-21 o 13:21 |
|
|
|
|
#970 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie mamusie
Ciesze sie ze moge do Was dolączyc Po raz drugi zostane mama pod koniec maja Pozdrawiam serdecznie Was wszystkie.
|
|
|
|
#971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witamy |
|
|
|
|
#972 |
|
Wtajemniczenie
|
Pospałam półtorej godziny, a Wy tu tyle naszkrobałyście
![]() Coraz częściej śpię w dzień, ale wiem, że mi to służy. Ja duphaston biorę 2 razy dziennie, pewnie do końca pierwszego symestru będę brała. miniquac, dzisiaj znowu będzie krem z pora, bo łazi ze mną od wczoraj. TŻ robię udko kurczaka z mizerią i ziemniakami. Donia, witaj |
|
|
|
#973 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
A mąż cię fajnie pociesza hahaha ja bym nie chciała takiego pocieszenia Cytat:
Z reguły przepisują profilaktycznie, ewentualnie jak jakaś kobieta ma problemy zdrowotne, lub wcześniej poroniła, lub coś złego się dzieje przepisuje się duphaston. Mam nadzieję, że dobrze napisałam.Witam serdecznie, może coś więcej o sobie, w którym tygodniu jesteś itp. |
||
|
|
|
#974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale już mnie uspokoiłaś,skoro przy pierwszej ciąży też tylko na witaminkach jechałaś
|
|
|
|
|
#975 |
|
Zadomowienie
|
Witam serdecznie nowoprzybyle dziewczyny
Nie pisalam ostatnio, bo w sumie nic nowego sie nie dzieje, ale podczytuje Was regularnie .Dzisiaj u mnie ostatni dzien 8-go tygodnia (szybko zlecialo). Tez mnie mecza mdlosci, ale raczej od poludnia do wieczora, najgorzej jest jak ide spac... No i ciezko zasnac. Ale nadrabiam to nastepnego dnia, dzisiaj spalam do 12tej, hmm... Poza tym zaczyna mi sie w domu nudzic (do tej pory prowadzilam raczej atywny tryb zycia, bo bylam tzn. w sumie jestem tylko uziemiona stewka). Szukam wiec jakiegos fajnego basenu w okolicy, co by polaczyc przyjemne z pozytecznym i zapelnic sobie troche czas w ciagu dnia .moniqac, eweska powodzenia na wizytach i zdajcie relacje "po".
|
|
|
|
#976 |
|
Moderatoreska
|
Ja się szykuję do lekarza i za pół godzinki wychodzę z domku
![]() Zrobiłam sobie małą drzemkę poobiednią, spanie mnie zmogło jak zwykle :P
|
|
|
|
#977 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za tydzien ide juz do nowego gina i zobaczymy. a co problemów z załatwianiem,to ja zwykle na sniadanko jadłam jogurcik i mialam z głowy,a teraz mnie od mlecznych odrzuca,wody tez nie moge,owoców tez nie bardzo,wiec tez mam problem,z tym,ze przy takiej czestotliwosci wymiotów,to tez za bardzo nie ma czym sie załatwic ![]() masakra sąsiedzi więrcą w sciaach,głowa mi peka. a i jescze miałam Was zapytac,czy tez macie jakies drętwienia? ja dzisiaj wracałam z miasta i zaczęła mi drętwieć prawa dlon,potem do łokcia,do ramienia i usta i język,nawet dziąsła,tak sie wystraszylam,jak do domu wróciłam,to mnie strasznie głowa zaczęła bolec i położyłam sie ,pomalu przeszło,kurcze ale sie strachu najadlam |
|||
|
|
|
#978 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że produkcja tekstu idzie pełną parą
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kuracja domowa - cytryna, sok malinowy, miód, czosnek. Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Nawet mam problem, żeby obiad ugotować - zapachy mnie dobijają . Muszę się z tym gotowaniem przerzucić na tryb wieczorny Cytat:
Jeśli chodzi o jamę ustną to mam taki dziwny posmak - nie wiem nawet jak to opisać. |
||||||
|
|
|
#979 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Donia
![]() Catia, listopadowa80 mam nadzieję, że nam szybko przejdzie. Denerwuję się tym przeziębieniem bo to już drugi raz w ciągu dwóch tygodni no i boję się żeby się to w coś poważniejszego nie zamieniło ![]() Ciekawe co tam u eweski, pewnie jest już po wizycie
|
#980 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Dawno nie pisałam heh otóż w piątek miałam wizytę u ginekologa, zbadała mnie, kazala pojawic sie za półtora tygodnia dała skierowanie na bete i dzis odebrałam wyniki 27671,0 czyli 8-9tydzien ciesze się strasznie bo strasznie się bałam powtórki, ale tym razem musi byc ok.co to jedzenia to upodabniam sie do niemowlaka papu co 2 godziny inaczej mój żołądek krzyczy
|
#981 |
|
Wtajemniczenie
|
TheXanthippe gratuluję pozytywnej wizyt i betki
![]() Dziewczyny będziecie robiły sobie badania prenatalne? Najwcześniej można wykonać badanie z krwi test PAPP-A bo już między 10 a 13 tyg. W tym czasie robi się też przezierność karkową, chyba około 11 tyg. ciąży. Niby jeszcze mamy trochę czasu ale myślałyście już o tym?
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
haloooo
![]() to my ... ja i bąbelek mój malutki !!!!!!!!!!!!!!!!!!mamy aż 1cm i 8tyg i serducho tak mi szybko bije że mama nie była w stanie nic powiedziec tylko płakała ![]() wszystko z nami w porządku, pan dr powiedział, że mam super wyniki (nie należy wyników samemu interpretować ), nie kazał mi brać żadnych witamin na razie, żeby nie nasiły się wymioty. bo powiedział że dziecko jest konkretne i nie ma co.i pokazał mi obie rączki i główkę i słyszałam serducho!!!!!!!!! co do moich objawów to jakoś dziwnie nazwał te moje uderzenia gorąca, szybkie i mocne tętno i zimno. nazwal je jakoś wektorami czy czyms innym na w ciązowymi - a to oznacza, że nie mam standardowych objawów ciąży tylko mam objawy menopauzy ale te objawy jak te normalne mijają po 12 tyg.dziewczyny!!!!!!!!!! masakra ![]() dziękuje trzymającym kciuki ![]() ide poczytać co napisalyście. pocztyalam - co do badan prenatalnych to mi lekarz powiedział, że zrobimy je za miesiąc, mam wizyte już 19 października i wtedy je będzie robił. krwi nie kazał póki co znowu pobierać. i pytałam go o przeziebienie. powiedział: paracetamol, ibuprofen, rutinoscorbin ![]() i mogę jechac na urlopppppppppp... do 32 tyg można latać, musimy gdzies się wybrać, bo jesteśmy z TZtem rok bez urlopu. a.... seks dozwolony i wskazany .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2010-09-21 o 17:56 |
|
|
|
#983 | |
|
Moderatoreska
|
Jestem już po wizycie u gina
![]() Wszystko w porządku z dzieciaczkami z mamusią nie koniecznie, nie no żartuję nie jest tak źle wyniki wszystkie ok, tylko w moczu mam liczne bakterie, no i ogólnie mocz nie za ciekawy do leczenia, dostałam Urinal i jeszcze jakieś leki ale nie doczytam z recepty,mam je brać 6 dni wieczorem dopochwowo, do tego dalej jadę na duphastonie, mam wykończyć kwas foliowy co mam i przerzucić się na Femitanal 800 czy jak go tam zwał, mam zapisane ale po lekarzu ciężko się doczytać. Za dwa tygodnie kolejna wizyta i mam powtórzyć badania CRP ilościowo,ogólne badanie moczu i mocznik, poza tym mam jeszcze zrobić kwas moczanowy, kreatynine i białko w surowicy. I to chyba byłoby na tyle z dzisiejszej wizyty, chyba że sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę :P Cytat:
Dostałam namiary na usg genetyczne i mam dzwonić żeby się umówić bo podobno trochę się czeka, więc dał mi namiary wcześniej, żeby się umówić. Wiec ja na to badanie na bank idę, chciałam je zrobić od samego początku. A gin coś wspominał o tym że mam krótką szyjkę, pierwszy raz o tym słyszę, stwierdził ze pewnie taka moja uroda już. a teraz moje maleństwa sorry za jakość ale nie mam skanera, więc robiłam zdjęcia tym zdjęciom usg :P
|
|
|
|
|
#984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mój gin zabronił mi latać , powiedział, że drogą lądową mam się poruszać, bo różnica ciśnień źle działa. Jak mu powiedziałam, że 2 dni w jedną stronę bym jechała, to zwątpił. Ja zresztą też
|
|
|
|
|
#985 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Super bardzo się cieszę
|
|
|
|
|
#986 |
|
Zadomowienie
|
To mnie nastraszylyscie z tym duphadsonem, bo mi wyznaczli wizyte za dwa tygodnie czyli 4 dni po skonczeniu opakowania, to nie zly numer, a mialam przeciez problemy z hormonami wczesniej
Dretwienia tez mam, i te budzenie w nocy... jeszcze jakies przeziebienie mnie bierze, czemu to wszystko na raz??? Why?
|
#987 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
też zamieszczam dwa moje zdjęcia - jedno opisałam, gdzie znajduje się glówka, a jak sie zapytałam go co to jest za kulka po prawej stronie, taka duża, powiedział, że to jakies tam (nie pamiętam) ciałko dzięki któremu dziecko się póki co odżywia. i dodał: to nie jest piłka do zabawy dla malucha . mój lekarz to żartowniś .
|
||
|
|
|
#988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurde.... nie zapytałam czy dalej brac kwas foliowy.... będę musiała zadzwonić do niego. |
|
|
|
|
#989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi tel lekarz mowil o badaniach prenatalnych z tym,ze koszt 300 zl w bialymstoku.
|
|
#990 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
A to okrągłe obok dzidziulki to ciałko żółte mi tak lekarz dziś też tłumaczył Chyba że ja coś tez pomieszałam :PKwiatecek u nas też jakoś tak kosztuje od 250zł w górę. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

Ważka miłego użytkowania wątku.

i czekamy na wieści 
Najbardziej dokucza gardło i głowa. Byłam w aptece i farmaceuta odradził mi Tantum Verde
Zamiast tego kupiłam więc tą Islę i lek homeopatyczny Homeogene 9, szałwię i gargarin do płukania gardła. Ale w ulotce Gargarinu jest napisany aby w ciąży nie stosować 
ale teraz jest zdecydowanie większy. Pewnie to przede wszystkim wzdęcia no ale ja i tak się cieszę. Tż'cik się ze mnie śmieje, że wyglądam jak bym była w ciąży z czworaczkami 

Caly czas jadę tylko na herbatkach z cytryną, ostatnio też z sokiem malinowym ale póki co... efektów nie widzę