3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-21, 16:16   #2251
De28
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Anecka, to zrob slaskie albo kopytka leniwe: Zawsze wychodza

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 16:21   #2252
ona1010
Raczkowanie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Weronisia- jednak grzeczny Twoj synek, juz w brzuszku slucha sie mamusi ja sie za tydzien dowiem czy moj sie odwrocil, jesli nie to akupunktrura... boje sie tych igiel....

Kretencja- ten przepis co podalas jest na babe ziemniaczana?? brzmi smakowicie, a z czym ta babe sie je ????

Wlasnie szukam jakiegos przepisu na dobry obiad i znalazlam prosty przepis na placek ze ślikwami, chyba go wykonam jutro, a juz mi slinka cieknie

De- narobilas mi smaka na kluski slaskie, a ja praski do przeciskania ziemniakow nie mam

Edytowane przez ona1010
Czas edycji: 2010-09-21 o 16:26
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 16:31   #2253
Patrycja_1708
Zadomowienie

No od razu lepiej jak sie położyłam Synus tez sie uspokoił
A co do kosmetyków dla maluszka to do kąpania kupiłam płyn do kapieli z nivei, mydełka bambino, oliwke bambino i sudocrem. Wydaje mi sie ze to wystarczy bo nie ma co od razu na takie malenstwo kłasc tyle tego.

Zapomniałam wam sie pochwalić ze zamówilismy wózek , ale nie mam foteczki bo zamówilismy w Polsce i trzeba czekac dwa tyg i moi rodzice dopiero na ŚWIĘTA nam przywiozą.
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 16:46   #2254
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
No od razu lepiej jak sie położyłam Synus tez sie uspokoił
A co do kosmetyków dla maluszka to do kąpania kupiłam płyn do kapieli z nivei, mydełka bambino, oliwke bambino i sudocrem. Wydaje mi sie ze to wystarczy bo nie ma co od razu na takie malenstwo kłasc tyle tego.

Zapomniałam wam sie pochwalić ze zamówilismy wózek , ale nie mam foteczki bo zamówilismy w Polsce i trzeba czekac dwa tyg i moi rodzice dopiero na ŚWIĘTA nam przywiozą.
A jaki model wózka? ja caly czas sie waham miedzy: xlanderem, Tako jumper a babyactive.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 16:48   #2255
Anecka
Zakorzenienie

Nie nie nie juz absolutnie nie zrobie nic co mia zwiazek z ciastem z ziemniakow

ona1010, nie masz tluczka do ziemniakow? Ja sobie nie wyobrazam nie miec tluczka bo nie lubie jesc ziemniakow calych, wole potluczone

Cholera glowa mnie boli, czas wyjsc bo ladna pogoda.. kupie cosik z biedronie i wracam i moze odpakuje lozeczko o ile dam rade choc w sumiei tak nie zloze to moze jednak poczekam do jutra na tz

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 16:50   #2256
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Gratuluję, widze, że odetchnęłaś, że cc jest mniej prawdopodobne.
Nawet nie masz pojęcia jak bardzo odetchnęłam Wizja kolejnego CC spędzała mi sen z powiek. Ja to panikara jestem

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Weronisia, super ze Pascal sie obrocil.
Tez sie boje, ile przytyje do konca ciazy, bo teraz znow prawie 1 kg tygodniowo A jem niezbyt tlusto.
No np. dzis pierogi ruskieNie lubie sie chwalic, ale wyszly mi rewelacyjne ciasto nawet na drugi dzien jest mega elastyczne i mieciutkie i farsz ostry jak lubie Wlasnie w ratach odkurzalam mieszkanie, bo co chwila braklo mi tchu
No nie... nie jesz tłusto? No a te pierogi? A tydzień temu też coś pisałaś o pierogach czy kluskach. Tłuste to one nie są, ale kaloryczne! No i smaka mi robisz...

Ja też nie jem tłusto. W ogóle nie jem dużo, tak samo jak przed ciążą... a tu proszę... 21 kg.
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Weronisia, ale super, że synek jest w pozycji nietoperza no to jesteś pewnie spokojniejsza no to teraz widzę, jak wszystkie robimy te cwiczenia
Tak bardzo polecam te ćwiczenia. Nie jest łątwo je wykonać mając tak ciężki zadek. Ale jak widać warto się poświęcić
Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
To bardzo się cieszymy, mam nadzieję, że już tak zostanie do końca
No oby, bo jakl nie to
Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
Weronisia- jednak grzeczny Twoj synek, juz w brzuszku slucha sie mamusi ja sie za tydzien dowiem czy moj sie odwrocil, jesli nie to akupunktrura... boje sie tych igiel....
No to po co akupunktura....
Rób te ćwiczenie co ja robiłam.
Położna mówiła mi też o akupunkturze, ale to jako ostatecznośc, gdy ćwiczenia nie zadziałają.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 16:55   #2257
M25
Zadomowienie

Wklejam moje zakupy kosmetyczne i mój brzuszek w 33 tc + 14kg

Edytowane przez M25
Czas edycji: 2010-10-02 o 14:21
M25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 16:57   #2258
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

Martinixx, mozesz podac nazwe tego antybiotyku na gronkowca? no i gdzie te 9 kilo brzuch malutki mniejszy od mojego kurde wiec nie wiem czego chce moj ginekolog.. fak!

Biorę amoxiclav. No kilogramy rozłozyły sie w miarę równomiernie. Nadali kupuje rozmiar s lub ewentualnie m (prócz spodni, wiadomo, ze sie nie dopnę)
Brzuch rzeczywiscie mały, babki w szpitalu to non stop z kartą chodziły bo mi nie wierzyły co do tyg ciąży. Dziecko w normie wiec sie nie przejmuję.Nawet lepiej, zawsze lżej

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Kurcze albo ja cos miałam z kompem albo cos z wizazem bylo bo chciałam juz duzo wczesniej napisać ale nie dało sie zalogować...automatycznie mnie wywalało eh...

My jakoś sie kulamy chociaż skurcze prawie cały czas i okresowo boli tez coraz bardziej...pewnie szyjka sie rozwiera i skraca...ciekawe ile tak wytrzymam...? Boje sie tylko tego że z takimi bólami bede sie męczyć do tego 40 tygodnia a potem nie wiem jak urodze bo nie bede miała siły...eh no dzisiaj mam chyba jakiegoś doła ;/
Kazdy tak szaleje z tymi szyjkami a na końcu to i tak przenosimy i trzeba wywoływać. Tez mam doła, już chyba od tego lezenia, choc skurczów de facto nie mam.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 17:10   #2259
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
to tez pochwale sie brzuszkiem 32 tc, 9 kilo do przodu....
Zazdraszczam w pierwszej ciąży też miałam taki malutki brzuszek
Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
aha byl kurier, mam lozeczko ale dupek jeden zostawil na klatce bo powiedzial ze nie ma sily wniesc! no ****a a ja mam sile? wiec zaraz pojde po jakiegos sasiada zeby mi wniosl.
A żeby tak kretyn 4 gumy na raz złapał
Cytat:
i dla brzucha i dla zakupów
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 17:14   #2260
kliwia
Zakorzenienie

anecka to zglos ten fakt w firmie kurierskiej, ze Ci pan kurier nie wniosl przesylki, a Ty jestes w zaawansowanej ciazy i dzwigac nie mozesz. co za ham.

Kupilam wanienke za cale 19zl zielona
zalamalam sie bo przeplacilam za przewijak, i w tym sklepie co bylismy byly tansze :/
Kupilam chusteczki pampers sensitive w bialym pudelku za 16.50 Niestety tego napisu nie da sie odkleic, a myslalam ze sie da.
Kupilam gruszke ta pomaranczowa - szwagierka powiedziala ze do 4 roku zycia synkowi oczyszczala nos. wiec jej zaufalam.
I kupilam biale paputki z rozowym wyszyciem [jak nozki jakiegos misia] pozniej wam zorbie fotke

pokazuje:
zalaczam tez jedne paputki ktore po siostrzenicy dostalam te brazowe

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-09-21 o 17:26
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 17:15   #2261
Aliszcze
Zakorzenienie

i kurier myślał, że kobieta w ciąży sama wniesie łóżeczko? co za koleś nie chciało mu się i tyle. Anecka, piękne meble, ja kupiłam z tej serii stolik nocy

M25, piękny brzuch a jakie zakupy kurcze, zmotywowałaś mnie do pójścia po te wszystkie duperele w czwartek

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 17:21   #2262
rptrbj1978
Rozeznanie

a ja wyszłam ze spitala byłam na pdtrzymaniu ciazy zaczeło sie w srode
głowka mojego dzidzusia niebezpiecznie parła do dołu dzdzius wazy prawie dwa kg
ale walczono bym urodziła pozniej
jdostałam kroplóweczki i na razie lepiej

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-09-21 o 17:26
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 17:24   #2263
Martinixxx
Zadomowienie

Ale pochodziłabym sobie po sklepach chociaz popatrzeć.
Co do wanieniki to poczatkowo chciałam tę stojącą z półkami i przewijakiem, ale ostatecznie kupiłam tummy tub. Rodzinka śmiała sie ze mnie , ze wiaderka to mają w piwnicy zobaczymy jak się sprawdzi.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 17:27   #2264
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
dobrze, że jest lepiej czyli teraz leżysz plackiem w domu? czy możesz coś się poruszać?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 18:06   #2265
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
za was
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 18:07   #2266
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Dziewczyny Pascal się obrócił
Jejku, jak ja się cieszę! Jak wariatka
Pisałam Wam, że robił mi straszne przemeblowanie w brzuchu i leży jakoś inaczej. A więc miałam rację, bo leży główką bardzo nisko w dole, a to co wystaje z boku to jego pupcia
Tak się cieszę. A więc wygląda na to, że cwiczenie 'indyjskiego mostu ' pomogło
Pascal waży 2190g, a więc jak to określił lekarz: "Nie należy do otyłych" chudzinka z niego, ale co tam, ważne, że się obrócił i wszystko z nim dobrze.

Dziewczyny wczoraj wkleiłam zdjęcia brzucha, a dziś mogę wam powiedzieć czemu jest taki wielki!
Weszłam rano na wagę. Mam już 21 kg na plusie!!!!!! Tyle przytyłam w obu poprzednich ciążach, ale teraz zostało mi jeszcze miesiąc, to ile mi jeszcze dojdzie, skoro ja tyję 1 kg tygodniowo!
Gratulacje Super, że się obrócił

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Kurcze albo ja cos miałam z kompem albo cos z wizazem bylo bo chciałam juz duzo wczesniej napisać ale nie dało sie zalogować...automatycznie mnie wywalało eh...

My jakoś sie kulamy chociaż skurcze prawie cały czas i okresowo boli tez coraz bardziej...pewnie szyjka sie rozwiera i skraca...ciekawe ile tak wytrzymam...? Boje sie tylko tego że z takimi bólami bede sie męczyć do tego 40 tygodnia a potem nie wiem jak urodze bo nie bede miała siły...eh no dzisiaj mam chyba jakiegoś doła ;/

Kootek super wieści Michałek zaraz bedzie oglądac swój nowy domek i pokoik

Anecka super mebelki bardzo bardzo mi sie podobaja

Weronisia gratuluje nietoperkowego Pascalka może i bedzie drobniejszy (usg zawsze sie może mylić i może sie okazać ze nie taki mały jest ) ale najwazniejsze ze juz lezy prawidłowo

Junior ważył 2100 w 32t2d no ale tez nie wierze az tak takim pomiarom wyjdzie z brzuchola to sie okaże jaki z niego klocuszek
Współczuję tych skurczy

Cytat:
No to kciukasy, żebyś doniosła choć do 36tc
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 18:08   #2267
Patrycja_1708
Zadomowienie

Wózeczek zamówiliśmy TAKO. Najbardziej przypadł mi do gustu i jak dla mnie był najbardziej taki zgrabny pośród innych modeli Tylko tyle trzeba teraz czekać zanim będę miała go w domku :/ No ale trudno. Njawazniejsze że juz wszystko zostało kupione, no poza komodą ale to skoczymy w ktorys dzien i po to
Stary 2010-09-21, 18:12   #2268
kretencja
Zakorzenienie

Ona, ale jak to - z czym się je? Samą. Albo można ogóreczki kwaszone do niej pogryzać.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 18:32   #2269
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Ja też muszę mierzyć 4 razy dziennie, na czczo i po posiłkach głównych, tylko, że ja po posiłkach głównych mierzę po 1 h. A normy na czczo do 95, po posiłkach głównych do 140. Jak na razie to mam w górnych granicach normy wyniki, więc boję się że zaczną się przekraczać. Słodyczy nie jem w ogóle, a owoc raz dziennie ( głównie na podwieczorek, ale nie później niż o 18 i jest to zazwyczaj 1 jabłko, albo 1/2 grapefruita, spróbuje jeszcze z 1 gruszką i kiwi. A Tobie jakie wychodzą wyniki, dobre ?
Wiesz, moje wyniki ale po 2 godzinach sa w normie, przyznałam się lekarzowi, że diety trzymałam sie tylko przez tydzień a potem zaczęłam jeść normalnie (nie objadam sie słodyczami ale nie odmawiam ich sobie, jem owoce itd.) i wyniki mam między 80 a 105 bez diety. Lekarz zaskoczony, ale mówiłam mu ze na obciążeniu glukozą byłam po obżarstwie dzień wcześniej na chrzcinach ale on twierdził ze to nie ma znaczenia ( a ja tam zjadłam tyle słodyczy ile normalnie jem w tydzień). Mimo tego prosił abym nadal badała glukoze wiec to robie, przynajmniej po każdym posiłku 2 godziny nic nie jem i nie wpycham w siebie niepotrzebnie jedzenia. Widzę sie z nim za 2 tygodnie zobaczymy co powie teraz.
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 18:45   #2270
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
O wlasnie ja nie mam paklanek i oczywiscie calej wyprawki aptecznej typu sole fizjologiczne i inne takie..

Cytat:

Biorę amoxiclav. No kilogramy rozłozyły sie w miarę równomiernie. Nadali kupuje rozmiar s lub ewentualnie m (prócz spodni, wiadomo, ze sie nie dopnę)
Brzuch rzeczywiscie mały, babki w szpitalu to non stop z kartą chodziły bo mi nie wierzyły co do tyg ciąży. Dziecko w normie wiec sie nie przejmuję.Nawet lepiej, zawsze lżej

Kazdy tak szaleje z tymi szyjkami a na końcu to i tak przenosimy i trzeba wywoływać. Tez mam doła, już chyba od tego lezenia, choc skurczów de facto nie mam.
Kurcze a ja mowilam w szpitalu ze mam gronkowca i mi uwierzyli na slowo a chcialabym zeby mi zrobili znow wyniki na tego pasożyta Noo.. wlasnie lepiej ze mniejszy bo lzej ale mnie gin chce wyslac w poneidzialek do szpitala ze wzgl na maly brzuch

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Zazdraszczam w pierwszej ciąży też miałam taki malutki brzuszek

A żeby tak kretyn 4 gumy na raz złapał

i dla brzucha i dla zakupów
ANO

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
anecka to zglos ten fakt w firmie kurierskiej, ze Ci pan kurier nie wniosl przesylki, a Ty jestes w zaawansowanej ciazy i dzwigac nie mozesz. co za ham.

Kupilam wanienke za cale 19zl zielona
zalamalam sie bo przeplacilam za przewijak, i w tym sklepie co bylismy byly tansze :/
Kupilam chusteczki pampers sensitive w bialym pudelku za 16.50 Niestety tego napisu nie da sie odkleic, a myslalam ze sie da.
Kupilam gruszke ta pomaranczowa - szwagierka powiedziala ze do 4 roku zycia synkowi oczyszczala nos. wiec jej zaufalam.
I kupilam biale paputki z rozowym wyszyciem [jak nozki jakiegos misia] pozniej wam zorbie fotke

pokazuje:
Fajne paputy, kurde a ja nie mam cieplych takich no bo chyba w czyms musza byc nozkie dziecka coby nie zmarzlo :P mam dwie pary grubych frotte.

A ten kurier to jakis taki cienias, kogo oni przyjmuja masakra

Cytat:
Trzymaj sie kurde, to nie przelewki wiec lezec lezec lezec! i pisac tu wiecej

Cytat:
Co do wanieniki to poczatkowo chciałam tę stojącą z półkami i przewijakiem, ale ostatecznie kupiłam tummy tub. Rodzinka śmiała sie ze mnie , ze wiaderka to mają w piwnicy zobaczymy jak się sprawdzi.
OOO ja tez myslalam nad tym wiaderkiem! Ale nie kupimy bo wanienke bede miec od kolezanki wiec zbedny wydatek.. mam nadzieje ze dasz znac jak sie sprawdza, bo ja widzialam w akcji ze tak napisze to wiadro i nie wiedzialabym jak trzymac noworodka w czyms takim ,bo pokazywali na niemowlaku to za bródke trzymano tylko a dziecko siedzialo w srodku

Otworzylam paczke.. ale smierdzi sklejką z tego lozeczka ciekawe czy to prawdziwe drewno idealny kolor pod obrzeza mebli ciemne.. ale nie mam sily podniesc zeby zoabczyc co pod spodem jest, tzn wiem co jest ale czy kompletne

Jaaaaaaaaaa juz jutro stanie lozeczko

Poki co zmacałam materac, fajny... sama bym sie na takim przespala i wcale twardy nie jest, ale wiadomo maluszek nie jest ciezki a ja jak scisnelam to mocno dosc

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 18:52   #2271
kliwia
Zakorzenienie

anecka ja paklanek nie kupuje, dobrze sprawuja sie zwykle jendorazowki, jak sie zawiaze to nie ma smrodku a przy maluchu yo i tak raz dziennie sie wynosi odpady.
Zrobilam dzis spis w internetowej aptece, podklady, podpaski, octenisept etc. i wyszlo 77zl, a jeszcze soli morskiej nie wpisalam
niesttey nie mam tyle na koncie, wiec musi czekac do przyjscia wyplaty meza
Stary 2010-09-21, 18:52   #2272
niebieskaa
Rozeznanie

czesc dziewczyny!

Puścili u mnie ogrzewanie hehe

Odebrałam dzisiaj łóżeczko Kupiłam pościel, rożek, kołderke taką lepsiejszą, wanienke i nosidełko

Łózeczko wietrzy się na tarasie, póki co rozłożone

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Juz nie odwiedzamy. Nawet chyba ja juz nie bede tego robic. Nasz kontakt od 10 lat jest sporadyczny, myslalam, ze w ciazy moja rodzina zmieknie, ale oni nadal maja mnie gdzies. Ja w ciazy jade do nich tyle km a oni nawet smsa nie wysla, z pytaniem jak sie czuje. Ehh, wogole sie nie interesuja. Na poczatku odwiedzalam jeszcze znajomych, ale jak zwykle bylo to jednostronne. Teraz w sumie nie mam po co jezdzic.

Na szczescie moj maz nie umie polskiego, tzn.uczy sie ale kiepsko mu idzie. Bo jakby umial to by sie z moja matka tylko klocil. Nie moze jej zapomniec jak mnie traktowala i nadal traktuje. Za kazdym razem musialam tlumaczyc, najpierw z angielskiego, potem z niemieckiego.
De szkoda, ale tak wychodzi sie czasem z rodziną, szkoda kiedy jest tak z ta najblizszą. Ciekawe jak to będzie jak urodzisz dzidziusia? Trzymam kciuki. Ale małego bedziesz uczyła polskiego?

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

Niebieskaa, my z mężem co do większości mebli też się dosyć łatwo dogadaliśmy. Tylko o stół kuchenny był spór (stanęło na moim ) i teraz o ten regał Ustaliliśmy, że chyba weźmiemy jednak biały, chyba że mąż uzna na miejscu że jest paskudny, to wtedy będzie myślał co z tym zrobić
Super! Napisz jak juz zakupicie i pokaż zdjecia my tu tez zyjemy troche Twoim remontem i chcemy poznać efekt końcowy heheh

Paulinka gratki z powodu 8 miesiąca Widze ze szalejesz z avatarkiem

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
a moj rozowy jaki intensywny.... jak Kliwia bedzie wygladala jak zolty kurczaczek to ja jak różowa landryna

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
a co sądzicie o kosmetykach HIPP - niby sa od pierwszego dnia zycia
Chyba są ok, na pewno nie wezme nic z Johnsona bo ciagle slysze ze uczula, moi znajomi mysleli ze ich mala ma kolke, a ona ryczala po tym jak ja smarowali oliwka z J&J przeszli na hipp i było ok.

Cytat:
olajka zamiast tantum rosa moze byc tez lactacyd. w rossmanie ostatnio kupilam za 8,98 z pompka. [bo byl na liscie ze szpitala co zabrac]
Lactacyd uzywam normalnie jako zel do higieny intymnej, a tantum-rosa to jednak co innego, bo leczy te okolice. jak mnie kiedys cos swedzialo to robilam sobie irygacje (oczywiscie przed ciaza) i ładnie mi leczyło pieczenia, swedzenia itp.
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 18:58   #2273
kretencja
Zakorzenienie

Niebieskaa, pewnie że pokażę efekt, ale jak już naprawdę będzie co pokazywać

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 19:15   #2274
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz proszę grzecznie leżeć w łóżeczku i się oszczędzać
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 19:26   #2275
niebieskaa
Rozeznanie

Kretencja -ale koniecznie
Cytat:
Jejku, jak ja się cieszę! Jak wariatka
Super gratuluje dobrych wieści

Anecka -fajne mebelki i fotel bujany-kupiłaś teraz czy już miałaś go?Ja chciałam kupic sobie ale jakos mi nie poszło, zreszta nie mam miejsca

Cytat:
Spore zakupki -fajny brzucholek

Cytat:
Trzymam kciuki za pozostanie w dwupaku jak najdłużej -jestes juz w domku?

Cytat:
anecka ja paklanek nie kupuje, dobrze sprawuja sie zwykle jendorazowki, jak sie zawiaze to nie ma smrodku a przy maluchu yo i tak raz dziennie sie wynosi odpady.
Zrobilam dzis spis w internetowej aptece, podklady, podpaski, octenisept etc. i wyszlo 77zl, a jeszcze soli morskiej nie wpisalam
niesttey nie mam tyle na koncie, wiec musi czekac do przyjscia wyplaty meza
Kupiłas w tej dbam o zdrowie? Mi ostatnio przyszla ta ich karta Dla Mamy i Maleństwa.
Ktos u niech zamawial?Bo ceny sa ok, np niektore tansze niz na all, np waciki, patyczki, frida. Tam sie płaci koszt dostawy??Ktos wie?
bo wiem ze odbiera sie w aptece, a ja akurat mam blisko.

-----------
ps przez Was mam ochote na ziemniaki ze skwarkami, pierogi ruskie itp
a na obiad dzis robilam nalesniki z twarogiem polane smietana z malinami bo mi zostaly malinki, dlatego teraz mam ochote na cos "konkretnego"

Edytowane przez niebieskaa
Czas edycji: 2010-09-21 o 19:27
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 19:27   #2276
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ja już wykąpana, pewnie zaraz spać pójde bo cała noc byla w drodze wiec czuje sie fatalnie i śpie na siedząco... Do juterka kobietki
Stary 2010-09-21, 19:30   #2277
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Kupiłas w tej dbam o zdrowie? Mi ostatnio przyszla ta ich karta Dla Mamy i Maleństwa.
Ktos u niech zamawial?Bo ceny sa ok, np niektore tansze niz na all, np waciki, patyczki, frida. Tam sie płaci koszt dostawy??Ktos wie?
bo wiem ze odbiera sie w aptece, a ja akurat mam blisko.
Ja kupowałam. Za przesyłkę nic nie płacisz. Ale rabat na produkty w promocji (na kartę Mamy i Dziecka) naliczany jest dopiero w aptece, więc koszt na stronie będzie wyższy niż zapłacisz przy odbiorze.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 19:32   #2278
kliwia
Zakorzenienie

niebieska za darmo jest dostawa do apteki ja kupowalam na miejscu na razie na obie karty, bo mam karte dlamaluszka i taka zwykla gdzie sie punkty nabija.
ale akurat z tych co potzrebuje rzeczy nie ma w karalogu dlamamy i malenstwa.
Stary 2010-09-21, 19:35   #2279
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Wiesz, moje wyniki ale po 2 godzinach sa w normie, przyznałam się lekarzowi, że diety trzymałam sie tylko przez tydzień a potem zaczęłam jeść normalnie (nie objadam sie słodyczami ale nie odmawiam ich sobie, jem owoce itd.) i wyniki mam między 80 a 105 bez diety. Lekarz zaskoczony, ale mówiłam mu ze na obciążeniu glukozą byłam po obżarstwie dzień wcześniej na chrzcinach ale on twierdził ze to nie ma znaczenia ( a ja tam zjadłam tyle słodyczy ile normalnie jem w tydzień). Mimo tego prosił abym nadal badała glukoze wiec to robie, przynajmniej po każdym posiłku 2 godziny nic nie jem i nie wpycham w siebie niepotrzebnie jedzenia. Widzę sie z nim za 2 tygodnie zobaczymy co powie teraz.
Oj to chyba zazdroszczę. Jestem na diecie, słodyczy nie jem(jem raz dziennie jakieś wafelki z fruktozą na podwieczorek) i mój pozim glukozy waha sie od 80 do 120. Niby w normie,ale dzisiaj po śniadaniu miałam 141 Już sama nie wiem co robię złego. A tak się bronię przed insuliną. Zobaczymy co to bedzie.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 19:46   #2280
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
super !! i dla Pascala niech już tak zostanie

Cytat:
Hej mamuśki.
Jestem już po wizycie u lekarza i po podróży. Niestety szyjka znowu sie skróciła o 3 mm leżymy dalej. Dostałam antybiotyk na tego gronkowca, zapobiegawczo przeciwgrzybicze i cały czas luteina. W przyszłym tyg znowu szpital ehhh jeszcze troche.
Dzięki Bogu mam juz wszystko kupione
żeby się nie skracała ta niedobra szyjka! i jaki mały śliczny brzuś

Cytat:
oj śliczną masz piłeczka M25 nie ma co smucić super zakupki ja też chce już kupować wszystkooooooooooooooooo

Cytat:
pokazuje:
ale słodkie papucie

Cytat:
żebyś jak najdłużej została w dwupaku ! odpoczywaj dużo !

Cytat:
fajne są te wiaderka sama jestem ciekawa jak to się sprawdza

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości