|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
jest jakas spiąca... pospi pol godziny.. budzi sie marudna.. bawie sie z nią chwilke i juz marud.... ponosze chwilke tak siak s...ak... kwęka... klade sie z nia to usypia z cycem... i tak w kolko....gadac nie chce dzis... gorszy dzionek jakis czy co? teraz spi od 15 minut jak sie obudzi to zjemy i na spacer lecimy, musze kielbaske biala kupic go bialego barszczu....... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Rozeznanie
|
Jaki dorosły.
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2220246 6] ![]() ![]() aaa w ogóle to my po pierwszej sesji basenowej. młoda zachwycona, uchachana i w ogóle było fajnie. chociaż ja tylko przez szybkę patrzyłam jak małż nią wywijał. ale następnym razem biorę krótkie spodenki i klapki to pozwolą mi wejść i popatrzyć z bliska ![]() ![]() Gdzie chodzisz na basen?? Na głęboką?? Ja też się zastanawiałam nad tym. Po ile u nas zajęcia?? Trzeba mieć badania bakteriologiczne?? Ja kupiłam dętkę i to wcale nie drogo - 15 zł.
#1833 |
Zadomowienie
|
Gratulacje dla małej
![]() - my sie jutro bedziemy chwalic ![]()
#1834 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kropka - ja dzisiaj wyjęłam z szafy jeden pajac, żeby spróbować przymierzyć jej bo z metki wynikało że 74/80 no to wiadomo, że jeszcze sporo czasu zanim by go ubrała...no i niestety już za mały!!!! Dostałam go w prezencie i żal mi teraz, bo ani razu go nie ubrałam.. ![]() Znacie może jakieś dobre buciki zimowe, które sie w miarę lekko wkłada? Kupiłam z Kapphala...to źle zszyte i jeden odstaje z tyłu na piętce...Przymierzałam z HM to wogóle ciężko nogę do środka włożyć, tak samo jak te z cherokee..Znacie lub macie jakieś godne polecenia? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
A ja siedze na ebayu i szukam bodziaków z długim rękawem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.miscursosgratis.com/espanolextranjeros.asp (na tym musisz sie zarejestrowac) http://hiszpanski.gramatyka.net/home ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
Amelia z domu wyniesie hiszpanski i polski, w szkole, a zaczynaja od 3 roku zycia, dodatkowo angielski ., a nastepnie drugi jezyk obcy i z pewnoscia bedzie to niemiecki.... jak bedzzie miala 7-8 lat to zapisze ja na jezyk polski i historie Polski do ambasady polskiej w Madrycie (lekcje odbywaja sie w soboty)
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Konto usunięte
|
Po szczepieniu - jak zwykle, w trakcie ryk, a potem sen
![]() Pogadałam o ulewaniu - lekarka radziła raz jeszcze nutriton spróbować, bo mówi, że biegunka nierealna po nim. Jeśli dalej będzie ulewała a nutri be, to mieszać pepti na pół z AR, i dała na wszelki wypadek do gastrologa skierowanie, bo 2 mce się czeka, a jak przestanie ulewać to odwołamy wizytę. To marudzenie to może być ząbkowanie - dziąsła pulchne ![]() Nutriton podałam teraz z mlekiem, zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jesli chodzi o jezyki, to w domku z musu tylko polski, ale chce uczyc go podstawowych slow norweskich zeby nie czul sie glupio w przedszkolu a od przyszlego roku musimy nianie zatrudnic (bo do pracy wracam) i chcialabym Norwezke [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22206626]Po szczepieniu - jak zwykle, w trakcie ryk, a potem sen ![]() Pogadałam o ulewaniu - lekarka radziła raz jeszcze nutriton spróbować, bo mówi, że biegunka nierealna po nim. Jeśli dalej będzie ulewała a nutri be, to mieszać pepti na pół z AR, i dała na wszelki wypadek do gastrologa skierowanie, bo 2 mce się czeka, a jak przestanie ulewać to odwołamy wizytę. To marudzenie to może być ząbkowanie - dziąsła pulchne ![]() Nutriton podałam teraz z mlekiem, zobaczymy.[/QUOTE] super, ze szczepionka z glowy ![]() trzymam kciukiz a ulewanie, Stefek tez jakby wiecej ostatnio Cytat:
![]() ================== u nas dzisiaj ziemniaki i marchew 'samorobne' poszly w mig niedawno jabluszko z banankiem tez z parowaru - zniknelo w piec minut ![]() na dworzu brzdac dzisiaj spal 2 godziny, rekord normalnie ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() Edytowane przez justin18061976 Czas edycji: 2010-09-21 o 14:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22206626]Po szczepieniu - jak zwykle, w trakcie ryk, a potem sen ![]() Pogadałam o ulewaniu - lekarka radziła raz jeszcze nutriton spróbować, bo mówi, że biegunka nierealna po nim. Jeśli dalej będzie ulewała a nutri be, to mieszać pepti na pół z AR, i dała na wszelki wypadek do gastrologa skierowanie, bo 2 mce się czeka, a jak przestanie ulewać to odwołamy wizytę. [/QUOTE] Super, brawo za wagę i długość dziewuszki. ![]() I ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Danio też ma dziś jakiś senny dzień. ![]() 15:50 znowu uśpiłam, bo stękał. Szok. Jak wstanie to zjemy mleko i jeszcze raz wyjdziemy na spacer. W wózku przynajmniej mi się nie odwraca. ![]() ![]() Paula witaj. ![]() Marhalczar - super mała w tej spacerówce. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A oto nasz dzisiejszy spacer w spacerówce na video : http://www.youtube.com/watch?v=I0Onu2lHzV4 ...... i przed blokiem : http://www.youtube.com/watch?v=FKzaIfLokQk
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-09-22 o 08:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Zakorzenienie
|
Ano właśnie... i wyjątkowo zjada każdą flachę do końca.
![]() Spał 50 minut kolejne. Ktoś mi dziecko podmienił. |
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Zakorzenienie
|
Może nie do każdego wózka łatwo dostać.. nie wim
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
270zł za 15 spotkań raz w tygodniu. żadnych badań nie trzeba, my tylko lekarza spytaliśmy czy w przypadku naszej małej nie ma żadnych przeciwwskazań. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moja tez musi dossać, kciuka ![]() Tak, czas leci jak oszalały ![]() Cytat:
Chyba mamy mate tej samej firmy, canpol? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22196674] Rzadkie kupki MOGĄ być jedną z oznak ząbkowania właśnie. Mnie też smutno będzie, ale też cieszę się na powrót do pracy. No tak już mam ![]() [/QUOTE] No własnie dzis doczytalam, że to moze byc oznaka ząbkowania. Jednak pediatra stwierdzila, że zębów jeszcze nie widac ![]() Ja tez troche sie ciesze, czasami pierd.olca dostaje od tego siedzenia w domu. Ale jednak smutek z powodu zostawienia małej zdecydowanie przerasta ta "radosc" ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
Chyba tak, jakaś wesoła farma czy cuś takiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1846 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może rzeczywiście nie ma az takiej tragedii z tym jedzeniem, dzis np jest juz zdecydowanie lepiej. Udalo mi sie 2 razy nakarmic mała nie przez sen ![]() zgadza sie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciliśmy ze spacerku, dziecko znowu spało blisko godzinę. Szokuje mnie dziś ogromnie ten mój syn.
![]() Zahaczyliśmy po drodze o sklep, nabyliśmy Lidlowskie Toujours pieluszki rozmiaru 4 i 4ki Huggiesów. Zaskoczona jestem mocno, bo Lidlowe super miękkie, miększe niż Huggiesy i Dady, wyściełane w środku czym podobnym jak Pampki Premium Care, takie milusie są. Ciekawe jak wchłanianie. Zużywamy resztę 3ek i przymierzymy się do tych większych. A teraz idziemy się myć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | |
Zadomowienie
|
My dzis mielismy szczepienie. Krzyku bylo co niemiara - zarowno przy doustnym rotawirusie, jak i pozniej przy wkluciu
![]() ![]() Mała wazy 6640g ![]() ![]() Z tego wszystkiego zapomnialam pogadac z pediatra o rozszerzeniu diety ![]() Teraz pora kapania a mała spi ![]() I dzis nasza rocznica ślubu ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() My mamy jeszcze niezly zapas trójek, ale mysle ze damy rade je zuzyc zanim mala z nich wyrosnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Zadomowienie
|
kropka ty wykrakałaś to odrywanie pałąków w macie
![]() Gabryska dzis była na etapie demolowania wszystkiego tak ją energia rozsadzała ![]() wózek - skopany ze wszystkich stron ![]() fotelik- bujaczek - tak waliła w niego pietami że myslałam co tam albo rozwali fotelik albo sobie piety ![]() mata - zlizana i skopana z takim zapałem że pałąk nie wytrzymał i wystrzelił w powietrze ![]()
![]() |
#1850 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawa za wagę. ![]() Dam znać. ![]() ![]() Jemy kaszę i idziemy spać. W końcy udało mi się fajnie powiększyć dziurkę w smoku dr. Brown's. ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-09-21 o 19:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do pieluch to używaliśmy 3 Toujours z Lidla. Były super, lepsze niż rossmannowski zdecydowanie. Jak zużyjemy papki to pewnie dalej je zakupimy. ![]() No to wszystkiego naj, naj, najlepszego ![]() ![]() ![]() Szaja super że jesteście już po szczepieniu. ![]() ![]() Paula i Wojtuś witajcie ![]() ![]() Marhalczar ale masz akrobatkę małą. ![]() ![]() Myszka Agatka śliczna ![]() A my dziś podjechaliśmy do BRW obejrzeć rozkładany tapczan do pokoju małego i kupiłam małemu kocyk, który chcę wykorzystać jako kapę na łóżeczko dla niego. Wydałam całe 20 zeta. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Małż właśnie zmierzył małego - ma 64 cm. Super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1853 |
Konto usunięte
|
Silpe, gratuluję rocznicy
![]() Promotor mi pracę przyjął ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Rozeznanie
|
Bratko a jak mierzony? Z tyłu po krzywiznach czy jak się wyciągnie?? Bo moja po krzywiznach ma 69 cm.
![]()
#1855 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22213339]Silpe, gratuluję rocznicy
![]() Promotor mi pracę przyjął ![]() GRATLUJUE! i jak w koncu wpisalas te ustawe w bibli.?? moje dziecie dzisiaj jest super! pieknie spal, potem sam sie bawil bardzo dlugo, rozmawial, dyskutowal, smial sie do piesia... teraz zasnal ![]() a ja czekam na usta usta..
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Zakorzenienie
|
u nas też fajny dzionek, a teraz Ewcia już śpi.
jeśli jutro wszystko pójdzie ok, to zaliczymy kolejne szczepienie. ciekawa jestem strasznie, ile młoda waży w tej chwili. mierzyłam ją dziś, jak się wyciągnęła na przewijaku - wyszło mi 62 cm. musze zaraz zrobić listę pytań i spraw do pediatry ![]() i też czekam - na usta, usta i na małża, który dziś miał dniówkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no to zycze spokojnej nocki, bez pieluszkowych niespodzianek ![]() Cytat:
![]() to mam nadzieje, ze moja tez polubi i nie bedzie robic kwasnych min ![]() gratuluje powaznego "wzrostu" ![]() a moja córa ciagle spi - chyba dzis nici z kąpieli ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1858 |
Raczkowanie
|
uff nadrobiłam
![]() nie cytuję bo za dużo się tego nazbierało - więc tak hurtem wszystkie dzieciaczki ![]() ostatnio jakoś czasu mi ciągle brakowała na neta bo dużo chodziłyśmy po dworze albo męczyłyśmy się z brzuszkiem ![]() otóż po rozszerzeniu diety mała miała problemy - marchewka była dobra, jabłko z marchewką też ale już samo jabłko owszem smakowało ale pierwszego dnia kupy nie było, na drugi dzień kupa była zielona z niteczkami jakimiś ciemnymi, na trzeci dzień też zielona i ból brzuszka bo od kiedy zjadła to jabłka to ani nie odbekiwała po jedzonku ani nawet pierdki nie szły - dziwna reakcja bo spodziewałam się raczej mega kupy a nie zastoju poza tym jak spaliśmy do 6, 6.30 tak znowu budzimy się 4-5 ![]() no i się zastanawiam nad kleikiem na noc bo mała je tylko 5 razy i to wcale nie aż tak dużo - porcja ze 120 wody i przeważnie coś zostaje a słoiczków to za wiele jej nie daję bo się boję znowu jakiś sensacji ![]() no a poza tym nauczyła się krzyczeć i wrzeszczy aż mi uszy więdną - jak jest dobrze to inna tonacja jak nerw inna jak głodna inna - i muszę się uczyć jej od nowa ![]() a tak wogle czekam jak głupia na to odwracanie ale nie wiem czy będę taka szczęśliwa jak zacznie - bo z tego co widzę to już tak wesoło później nie jest ![]()
#1859 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22213339]
Promotor mi pracę przyjął ![]() gratuluje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Konto usunięte
|
Myszko, spróbuj dynię z ziemniakami Hippa. Bez witaminy C i bez cukru, bez jabłek, marchwi.
Wiecie, Agu jest masakrycznie na japco uczulona ![]() Ja chyba będę tę dynię z ziemniakiem jako bazę traktowała i dodawała swoje rzeczy - cukinię, pietruchę, brokuły, kalafior, mięsko za niedługo. A z owocków - na jutro mam sok bananowy, a rano podam jej nektarynki troszkę lub winogron kilka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.