|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
|
|
#2312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
|
|
|
|
|
#2313 |
|
Wtajemniczenie
|
niebieskaaa bardzo ładne
a rożek cudo
|
|
|
|
#2314 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie
Zastanawiam sie czy kupowac lozeczko czy wziasc od bratowej ma biale ze zlotymi wstawkami a ja mam ciemne meble...i nie bedzie mi pasowac ![]() Ale zaoszczedzila bym kase... ![]() Nie wiem ... Tez mam malo miejsca i napewno kupie przewijak na lozeczko pozatym wanienka...hmm.... wlasnie mam szklana lawe wiec zastanawiam sie nad stojakiem i znowu wydatek.Apoolonia szok jak to sufit sie zawali...dobrze ze nic ci nie jest ze nie spado na ciebie a nie lozeczko![]() Ostatnio pisalam o dziewczynie ktora chciala oddac fotel bujany za free i wkoncu sie umowilysmy a jej nie bylo Boli mnie glowa od 3 dni...nie biore nic bo nie lubie brac lekow ale moze apap.... |
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
de28 do sasiada
szkoda. no ale gdyby cos z sypialni w miejsce lozeczka wstawci? po prostu zamienic? Bo lozeczkomowisz ze stoi w pokoju obok
|
|
|
|
#2316 |
|
Wtajemniczenie
|
Eliza mnie też przez ostatnie dni boli głowa... może to ciśnienie ?
![]() a Ci ludzie to jacyś nieodpowiedzialni, po co to się umawiać skoro potem się nie wywiązują z tego (odnośnie fotela bujanego)
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
eliza wydaje mis ie ze biale lozeczko wcale zle z ciemnymi meblami nie bedzie wygladac. a jesli jest drewniane to biala farbe mozna zedrzec zawsze i pomalowac lakierobejca pod kolor mebli
|
|
|
|
#2318 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam mu sweterek, który ostatnio przymierzał i bardzo mu się podobał, ale nie chciał go kupić bo był za drogi... ale wygrzebałam jakieś oszczędności i mu kupiła, bo i tak wiem, że potrzebuje ;-) Bardzo się ucieszył jak wrócił z pracy ;-) On też mi czasami robi takie prezenty jak nie mam sumienia wydać pieniędzy na jakiś ciuch...
|
#2319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojej słodkooo że robicie sobie czasem takie prezenciki |
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2321 |
|
Raczkowanie
|
O ten fotel jestem zla
![]() A lozeczko jest biale ale nie da sie zedrzec farby. I ma ladne wstawki na bokach zlote ale nie wiem czy przewijak bedzie pasowac ![]() Moj tz ma 29 imieniny i nie wiem co mu kupic... Edytowane przez Eliza86 Czas edycji: 2010-09-21 o 21:37 |
|
|
|
#2322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2323 |
|
Zadomowienie
|
andziat czapeczki super i ta pierwsza świetna!
lutien ja też używam lusterka poszło mi dziś sprawnie i szybko nawet ![]() kotek81 cholerka, a u mnie juz nie ma Lewiatana, a był kiedyś . O śliniaczek pytałam wcześniej bo kretencja zakupiła teraz muszę cieplutkiej czapy poszukać, ale z tych ciepłych i wiązanych są same wielkie :/ Ciekawe czy w Pepco będą bo nie byłam w tym sklepie jeszcze po ciuszki.
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
z tym urządzaniem pokoju/kącika dla maluszka to są same problemy, trudno znaleźć odpowiednie miejsce, od kilku dni intensywnie planuję, co gdzie jaki mebel postawić, co kupić i wiem, że nic nie wiem. Także De28, rozumiem Twoje rozterki.
A powiedzcie mi, przez jaki okres dziecko śpi w łóżeczku dla niemowląt? apoolonia, sufit spadł?
|
#2325 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli brzuszek jest mały ,ale dzidzia ma prawidłowe wymiary i ilość wód jest ok to o co chodzi?? moja ginekolożka mówi "nic tylko sie cieszyc i podziwiac" ![]() sama jestem ciekawa jak to sie sprawdzi w praniu. na początku bedzie ciężko , ale z czasem pewnie małej sie spodoba. wanienke pożyczę nawszelki wypadek , jakbym wymiekla na początku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() oj. ale mija czy tak cały czas? Cytat:
dobrze, ze nikomu nic sie nie stało. Cytat:
pewnie tak na wszelki wypadek bo jak urodzisz wcześniej to już wizyta potrzebna nie będzie. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2326 | |
|
Zadomowienie
|
lisek ja mam Bambino w kostce mydełko i narazie nie kupuje innego mydła. Wszystko wyjdzie w praniu
![]() sanderinka ładny brzuś i wcale nie grubo wyszłaś! ;p vikicullen Twój też ładniutki ![]() Martinixxx wow! jaki zgrabniasty brzuńcio Ja też mam depilator z funkcją golarki, ale jeżdże maszynką narazie, potem może dam się ogolić mężowi jak będzie już trzeba, ale póki co to nie chce żeby on to robił, jak sama daje radę ![]() pełnia ja nie kupuje Oilatum, źle przeczytałaś oliwke mam. Po co mi jeszcze inne specyfiki, jak Oilatum jest tłuste! A jestem za tym, żeby nie katować dziecka od razu dużą ilością kosmetyków, ale i nie używac bez potrzeby Oilatum, które jest raczej na problemy skórne, alergików itp,bo co potem zastosować jeśli i na to by się okazało że jest uczulone..? A co do zapalenia mieszka włosowego to nawet jak się nie ma włosków- bo ja też nie mam (preferuje pełną depilację o czym pisałam) to mieszki i tak przecież są w skórze i to się właśnie robi tak czasem w ich miejscu kretencja ja dziś też miałam problem z wyszorowaniem wanny ![]() Weronisia a to Ci niespodziankę zrobił Mały Ja nie wiem jak Ty tym kremem tam działasz pomiędzy nogami ;p ja jadę maszynką Anecka a to fagas.. :/ A ja w końcu najadłam się czego innego i nie zrobiłam tej kukurydzy dzisiaj, ale jutro napewno zrobię Zeżarłam nawet Lay's zielona cebulka... ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
wybór wózka chyba dla mnie będzie najtrudniejszy, a powiem Wam że nawet jakoś nie mam ochoty na zajmowanie się jego kupnem, choć musi być dla mnie praktyczny i mi podpasować![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- O i własnie chce w takim opakowaniu te chusteczki Brzuś suuuper ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- kliwia słodkie paputki Ja też mam tą karte do aptek DoZ, ale na g.. mi w sumie potrzebna z resztą pewnie dużo trzeba tych punktów nabijać , żeby dostać choćby byle co jakieś z katalogu. A kupujecie coś do wanienki? jakiś leżaczek właśnie lub tą gąbkę? Na niej podobno osadzają sie bakterie.. A myje do mycia dziecka kupujecie czy ręką?? I czy kupiłyście może pojemnik na pieluchy zużyte..? Ciekawe czy termometr do mnie dotrze jutro..
|
|
#2327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#2328 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My czekamy aż się najpierw Dzidzia urodzi A co za prezent kupiłaś i z jakiej okazji??Nam wczoraj stuknął równe 2 lata od naszych zaręczyn Mnie od wczoraj też kłuło coś w kroku ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
no to ładnie! chyba nikt się nie waży Cie pobić nawet a tak serio..współczuje..
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() Edytowane przez olajka Czas edycji: 2010-09-21 o 22:19 |
||
|
|
|
#2329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupiłam łóżeczko wieksze z którego robi sie tapczanik, jeden problem z głowy
|
|
|
|
|
#2330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Ja też zamówiłam Feretti . Mam czekać ok dwa tyg.Kurczę chyba i my kupimy ten przewijak.. ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Dziewczyny niedlugo Andrzejki.. ![]() A co można kupić na I rocznicę ślubu ?? zegarek odpada bo to źle wróży podobno..a i czeka mnie spalenie bukietu, oby nie tak jak tutaj któraś z Was pisała ![]() Moja Dzidź dziś dużo mniej aktywna jak wczoraj co mnie troszkę dziwi, bo wczoraj pochodziłam po sklepach, a wierciła się cały dzień, a dziś nigdzie nie wychodzilam, a ona spokojna tylko raz na jakiś czas się poruszy.
|
|
#2331 |
|
Raczkowanie
|
Stokrotka- dokladnie tak
![]() Do tego jeszcze rocznica slubu brata ![]() Chyba jednak zamowie lozeczko ze wszystkim juz na all ![]() nie wiem nie wiem .....Ide spac boli mnie glowa ![]() ![]() Andrzejki pozniej mikolaj moje urodzinki swieta .....sylwester nowy rok duzo tego
|
|
|
|
#2332 |
|
Zadomowienie
|
Eliza mój też tak ma
ale ma imieniny w styczniu ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- W końu obchodzi się pierwse po urodzinach . Zmykam się do łózia szykować, ciekawe czy prześpie dzisiejszą noc całą.. Podświadomie boję się co będzie i chyba dlatego spać nie mogę ;/ Paaa
|
#2333 | ||||
|
Raczkowanie
|
Anecka - weż napisz do UPC ze skargą na kuriera, bo jedo obowiązkiem jest dostarczyc przesyłkę pod adres a nie na korytarzu! Niech sie buc nauczy, jak dostanie po premii
heheh Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuje, szczególnie tego sprzątania Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2334 |
|
Raczkowanie
|
Stokrotka dokladnie
![]() Olajka ja tez mam problem z prezentem... Chyba jednak kupie lozeczko z all z cala wyprawka bo juz nie mam sily.... Boli mnie glowa ide spac Skasowalo mi sie wszystko I napisalo sie 2 raz
Edytowane przez Eliza86 Czas edycji: 2010-09-21 o 22:41 |
|
|
|
#2335 |
|
Raczkowanie
|
echhh czas spać... TŻ śpi od 21.00, nawet nie było dzisiaj z kim pogadać na żywo... nie umiem siedzieć samej w domu... przeraża mnie wizja okresu po narodzinach dziecka i tych dniach tylko we dwoje... jak ja sobie dam radę?? Chyba jakiś depreszion sie przypałętał na noc
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Dobranoc dziewczyny, niech się wam spokojnie i wygodnie śpi
|
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie bardzo mam do kogo buzie otworzyć wiec gadam do małej... najgorzej jak tz ma nocke bo potem wiekszośc dnia odsypia i juz wogole czuje sie jak odludek a na nadmiar znajomych nie narzekam.... ide i ja spać mam nadzieje, że dzisiejsza noc bedzie lepsza niż ostatnie...
|
|
|
|
|
#2337 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mialam okropny wieczor, juz myslalam ze w szpitalu wyladuje.Od rana cmil mnie brzuch jak na okres,ale przechodzilo.Wieczorem znowu zaczelo bolec wiec wzielam nospe.Po godzinie zero poprawy ,wrecz gorzej bylo.Wzielam nospe forte a tu coraz mocniej boli.Do brzucha doszedl bol calego krocza tam w srodku, lzy mi ciekly z bolu.Na szczescie po 1,5 h przeszlo bo juz mialam na IP jechac |
|||
|
|
|
#2338 |
|
Wtajemniczenie
|
melabn może było jechać...
odpocznij dzisiaj może sobie ![]() moje noce są tragiczne po prostu
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
De28 i tak sie obudzi jak sie dziecko rozedrze z glodu w srodku nocy spiac z wami w pokoju
przyzwyczai sie. Sama zmiana pieluchy nie jest glosna, o ile dziecko nie placze A zeby cos widziec mozna kupic taka mala lapke do kontaktu diodowa. wtedy Ty wszytsko widzisz, dziecko i maz nierozbudzeni olajka mi tez ta karta do niczego niepotrzebna, ale maja tansze produkty niz w aptecektora mam za blokiem. Wiec sobie ta karte zamowilam, i tak bede kupowac i tak, to niech sie nabijaja. Do wanienki tez nic nie kupuje, a gdybym kupowala ta taka foczke wyprofilowana Szwagierka wczoraj wychwalala ten wklad gabkowy, ale nie skomentowalam tego. ![]() wstalam o 3ciej, moj maz cos przez sen jeczal jakby mnie wolal i sie obudzilam :/ i zasnac nie moglam, po 2h przed tv usnelam. Pozniej sie moze jeszcze zdrzemne. Moj maz ma dzis imieninki, po 9 ide po ciasto, mimo ze nie wyprawiamy nic, to na pewno ktos wpadnie. A ja nie ukrywam zjadlabym dobrego ciasta Pojde do cukierni w ktorej od roku nie kupowalam z uwagi na zrypane zamowienie tortu slubnego jakie nam zafundowali I nic Innego nie kupuje bo na koncie 100zl
|
|
|
|
#2340 |
|
Rozeznanie
|
niestety leze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.

no ale to grubsze rzeczy, ale dostałam na wszystko rabaciki, np nosidełko zamiast 150 to 130zł, rożek nie 25 a 20zł itd pościel nie feretti ale mi sie podobała bardzo 107zł zaplaciłam 95zł.
łozeczko jeszcze nie skrecone, wietrzy sie

i znowu wydatek.
szok jak to sufit
szkoda. no ale gdyby cos z sypialni w miejsce lozeczka wstawci? po prostu zamienic? Bo lozeczkomowisz ze stoi w pokoju obok 

. O śliniaczek pytałam wcześniej bo kretencja zakupiła