3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-21, 21:12   #2311
M25
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
No w sumie wydaliśmy 670zl dzisiaj no ale to grubsze rzeczy, ale dostałam na wszystko rabaciki, np nosidełko zamiast 150 to 130zł, rożek nie 25 a 20zł itd pościel nie feretti ale mi sie podobała bardzo 107zł zaplaciłam 95zł.
Ok wklejam zdjęcie łozeczko jeszcze nie skrecone, wietrzy sie
Mmm jakie ładniutkie
Stary 2010-09-21, 21:12   #2312
De28
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
de28 a nie mozesz czegos ewakulowac z sypialni by wstawic lozeczko? Ja tak robie wlasnie, wyjechala juz komoda- i jesli nadal lozeczko nie wejdzie albo bedzie ciasnawo, to jeszcze szafe wyprowadze
U nas wszystkie sciany w mieszkaniu zajete.Piwnica malutka i wilgotna. Nie mam gdzie, chocbym chciala

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 21:15   #2313
_paulinka2
Wtajemniczenie

niebieskaaa bardzo ładne ja też kupuję pościel w kolorze stonowanym takim ecru tylko że z żyrafkami a rożek cudo i dobrze że zniżki dostałaś, zawsze to taniej a w jakiejś hurtowni kupowałaś

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 21:15   #2314
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Witam mamusie

Zastanawiam sie czy kupowac lozeczko czy wziasc od bratowej ma biale ze zlotymi wstawkami a ja mam ciemne meble...i nie bedzie mi pasowac
Ale zaoszczedzila bym kase...
Nie wiem ...

Tez mam malo miejsca i napewno kupie przewijak na lozeczko pozatym wanienka...hmm.... wlasnie mam szklana lawe wiec zastanawiam sie nad stojakiem i znowu wydatek.

Apoolonia szok jak to sufit sie zawali...dobrze ze nic ci nie jest ze nie spado na ciebie a nie lozeczko

Ostatnio pisalam o dziewczynie ktora chciala oddac fotel bujany za free i wkoncu sie umowilysmy a jej nie bylo myslalam ze bede juz miec fotelik...

Boli mnie glowa od 3 dni...nie biore nic bo nie lubie brac lekow ale moze apap....

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 21:16   #2315
kliwia
Zakorzenienie

de28 do sasiada szkoda. no ale gdyby cos z sypialni w miejsce lozeczka wstawci? po prostu zamienic? Bo lozeczkomowisz ze stoi w pokoju obok
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 21:17   #2316
_paulinka2
Wtajemniczenie

Eliza mnie też przez ostatnie dni boli głowa... może to ciśnienie ?
a Ci ludzie to jacyś nieodpowiedzialni, po co to się umawiać skoro potem się nie wywiązują z tego (odnośnie fotela bujanego)

dbam o włosy

Stary 2010-09-21, 21:19   #2317
kliwia
Zakorzenienie

eliza wydaje mis ie ze biale lozeczko wcale zle z ciemnymi meblami nie bedzie wygladac. a jesli jest drewniane to biala farbe mozna zedrzec zawsze i pomalowac lakierobejca pod kolor mebli
Stary 2010-09-21, 21:21   #2318
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość

M25 co takiego kupiłaś mężowi ?
Kupiłam mu sweterek, który ostatnio przymierzał i bardzo mu się podobał, ale nie chciał go kupić bo był za drogi... ale wygrzebałam jakieś oszczędności i mu kupiła, bo i tak wiem, że potrzebuje ;-) Bardzo się ucieszył jak wrócił z pracy ;-) On też mi czasami robi takie prezenty jak nie mam sumienia wydać pieniędzy na jakiś ciuch...
Stary 2010-09-21, 21:25   #2319
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Kupiłam mu sweterek, który ostatnio przymierzał i bardzo mu się podobał, ale nie chciał go kupić bo był za drogi... ale wygrzebałam jakieś oszczędności i mu kupiła, bo i tak wiem, że potrzebuje ;-) Bardzo się ucieszył jak wrócił z pracy ;-) On też mi czasami robi takie prezenty jak nie mam sumienia wydać pieniędzy na jakiś ciuch...

ojej słodkooo że robicie sobie czasem takie prezenciki i to takie miłe musi być ^^

dbam o włosy

Stary 2010-09-21, 21:30   #2320
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
tak kochana, ale trzeba myc glowka bardzo szybko nie tylko sie ochladza ale i poci...
no i zel do mycia z Nivei mozna tez kupic do wloskow - mega wygodne jak dla mnie
Czytałam, że dziecko po narodzinach od razu się nie poci, tylko dopiero później

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 21:34   #2321
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

O ten fotel jestem zla

A lozeczko jest biale ale nie da sie zedrzec farby. I ma ladne wstawki na bokach zlote ale nie wiem czy przewijak bedzie pasowac

Moj tz ma 29 imieniny i nie wiem co mu kupic...

Edytowane przez Eliza86
Czas edycji: 2010-09-21 o 21:37
Stary 2010-09-21, 21:35   #2322
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
de28 do sasiada szkoda. no ale gdyby cos z sypialni w miejsce lozeczka wstawci? po prostu zamienic? Bo lozeczkomowisz ze stoi w pokoju obok
Przebierac bym musiala wtedy w sypialni a to by budzilo meza. Boze jaka ja marudna sie zrobilam

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 21:39   #2323
olajka
Zadomowienie

andziat czapeczki super i ta pierwsza świetna!
lutien ja też używam lusterka poszło mi dziś sprawnie i szybko nawet
kotek81 cholerka, a u mnie juz nie ma Lewiatana, a był kiedyś . O śliniaczek pytałam wcześniej bo kretencja zakupiła teraz muszę cieplutkiej czapy poszukać, ale z tych ciepłych i wiązanych są same wielkie :/ Ciekawe czy w Pepco będą bo nie byłam w tym sklepie jeszcze po ciuszki.

Stary 2010-09-21, 21:49   #2324
Aliszcze
Zakorzenienie

z tym urządzaniem pokoju/kącika dla maluszka to są same problemy, trudno znaleźć odpowiednie miejsce, od kilku dni intensywnie planuję, co gdzie jaki mebel postawić, co kupić i wiem, że nic nie wiem. Także De28, rozumiem Twoje rozterki.
A powiedzcie mi, przez jaki okres dziecko śpi w łóżeczku dla niemowląt?

apoolonia, sufit spadł? dobrze, że nikomu nic się nie stało

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 21:57   #2325
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
O wlasnie ja nie mam paklanek i oczywiscie calej wyprawki aptecznej typu sole fizjologiczne i inne takie..

Kurcze a ja mowilam w szpitalu ze mam gronkowca i mi uwierzyli na slowo a chcialabym zeby mi zrobili znow wyniki na tego pasożyta Noo.. wlasnie lepiej ze mniejszy bo lzej ale mnie gin chce wyslac w poneidzialek do szpitala ze wzgl na maly brzuch

Trzymaj sie kurde, to nie przelewki wiec lezec lezec lezec! i pisac tu wiecej

OOO ja tez myslalam nad tym wiaderkiem! Ale nie kupimy bo wanienke bede miec od kolezanki wiec zbedny wydatek.. mam nadzieje ze dasz znac jak sie sprawdza, bo ja widzialam w akcji ze tak napisze to wiadro i nie wiedzialabym jak trzymac noworodka w czyms takim ,bo pokazywali na niemowlaku to za bródke trzymano tylko a dziecko siedzialo w srodku
ale jak, mówiłas, że masz gronkowca i oni nawet tego nie sprawdzili??dziwne. mnie zrobili posiew z antybiogramem, aby od razu wiedziec czym to paskudztwo wytruć.poproś swojego gin o posiew.

jeśli brzuszek jest mały ,ale dzidzia ma prawidłowe wymiary i ilość wód jest ok to o co chodzi?? moja ginekolożka mówi "nic tylko sie cieszyc i podziwiac"

sama jestem ciekawa jak to sie sprawdzi w praniu. na początku bedzie ciężko , ale z czasem pewnie małej sie spodoba. wanienke pożyczę nawszelki wypadek , jakbym wymiekla na początku

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
OMG, kupilam sobie mleko i musli biedronkowe bo mialam mega ochote na mleczko i nie moge juz go pic od razu zwymiotowalam
Na poczatku ciazy moglam nabial jesc garsciami a teraz nic nie moge, po jogurtach mi niedobrze i tylko zolty ser jem choc juz tez mi zbrzydl..
może się przejadłaś. hmmm ponoć apetyt sie zmniejsza, szczegónie na wartosciowe rzeczy typu nabial.może jogurt naturalny?

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
niebieskaaa o to super że poszalałaś trochę z zakupkami zazdroszczę Ci bo ja sie muszę wstrzymać jakiej firmy pościel kupiłaś bo ja się właśnie zastanawiam nad tym zakupem teraz... myślałam o feretti ale.... nie na rękę mi teraz taki wydatek pozatym mogłabyś pokazać fotki, o :P
feretti sa są super, fakt trochę kosztują, ale jakościowo rewelka i wzór śliczny. ja mam ricordo ecru z króliczkiem

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
caly czas cos mnie kluje w pochwie/macicy
oj. ale mija czy tak cały czas?
Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
7 stron do nadrobienia

nie czytałam waszych postów ale z pewnością miałam najgorszy dzień z Was wszystkich ZAWALIŁ MI SIĘ SUFIT W POKOJU
OD 4 GODZIN SPRZĄTAM GRUZ

kto mnie pobije
dobrze, ze nikomu nic sie nie stało.

Cytat:
To fajnie, że teraz będziesz chodziła co dwa tygodnie. Ja byłam wczoraj i na następną wizytę lekarz kazał mi przyjść za miesiąc a to będzie już 37 tc. a potem w 39tc i w 40tc.. Tylko po co w 40tc ???
dobrze, że nie w 42
pewnie tak na wszelki wypadek bo jak urodzisz wcześniej to już wizyta potrzebna nie będzie.

Cytat:
miłość kwitnie

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 22:10   #2326
olajka
Zadomowienie

lisek ja mam Bambino w kostce mydełko i narazie nie kupuje innego mydła. Wszystko wyjdzie w praniu
sanderinka ładny brzuś i wcale nie grubo wyszłaś! ;p
vikicullen Twój też ładniutki
Martinixxx wow! jaki zgrabniasty brzuńcio Ja też mam depilator z funkcją golarki, ale jeżdże maszynką narazie, potem może dam się ogolić mężowi jak będzie już trzeba, ale póki co to nie chce żeby on to robił, jak sama daje radę
pełnia ja nie kupuje Oilatum, źle przeczytałaś oliwke mam. Po co mi jeszcze inne specyfiki, jak Oilatum jest tłuste! A jestem za tym, żeby nie katować dziecka od razu dużą ilością kosmetyków, ale i nie używac bez potrzeby Oilatum, które jest raczej na problemy skórne, alergików itp,bo co potem zastosować jeśli i na to by się okazało że jest uczulone..? A co do zapalenia mieszka włosowego to nawet jak się nie ma włosków- bo ja też nie mam (preferuje pełną depilację o czym pisałam) to mieszki i tak przecież są w skórze i to się właśnie robi tak czasem w ich miejscu
kretencja ja dziś też miałam problem z wyszorowaniem wanny
Weronisia a to Ci niespodziankę zrobił Mały Ja nie wiem jak Ty tym kremem tam działasz pomiędzy nogami ;p ja jadę maszynką
Anecka a to fagas.. :/

A ja w końcu najadłam się czego innego i nie zrobiłam tej kukurydzy dzisiaj, ale jutro napewno zrobię Zeżarłam nawet Lay's zielona cebulka...

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
A jaki model wózka? ja caly czas sie waham miedzy: xlanderem, Tako jumper a babyactive.
Przynajmniej wiesz nad jakimi się wahasz.. wybór wózka chyba dla mnie będzie najtrudniejszy, a powiem Wam że nawet jakoś nie mam ochoty na zajmowanie się jego kupnem, choć musi być dla mnie praktyczny i mi podpasować

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Wklejam moje zakupy kosmetyczne i mój brzuszek w 33 tc + 14kg
O i własnie chce w takim opakowaniu te chusteczki
Brzuś suuuper

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

kliwia słodkie paputki Ja też mam tą karte do aptek DoZ, ale na g.. mi w sumie potrzebna z resztą pewnie dużo trzeba tych punktów nabijać , żeby dostać choćby byle co jakieś z katalogu.

A kupujecie coś do wanienki? jakiś leżaczek właśnie lub tą gąbkę? Na niej podobno osadzają sie bakterie..
A myje do mycia dziecka kupujecie czy ręką?? I czy kupiłyście może pojemnik na pieluchy zużyte..?
Ciekawe czy termometr do mnie dotrze jutro..

Stary 2010-09-21, 22:11   #2327
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
O ten fotel jestem zla

A lozeczko jest biale ale nie da sie zedrzec farby. I ma ladne wstawki na bokach zlote ale nie wiem czy przewijak bedzie pasowac

Moj tz ma 29 imieniny i nie wiem co mu kupic...
Mój też, czyżby Michał ?
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 22:15   #2328
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie wróciłam z zakupów i kupiłam mężowi prezent Ciekawa jestem jego reakcji jak wróci z pracy

A tak poza tym to czeka mnie jutro nieplanowana wizyta u fryzjera, bo Ja głupia blondynka chciałam sobie sama odrosty zafarbować no mam teraz jajko na głowie

A tak jeszcze z innej beczki to wybrałyście już chrzestnych dla maleństw? Bo my właśnie w tym tygodniu otrzymaliśmy pozytywne odpowiedzi od kuzynki męża i mojego kuzyna. Bardzo się cieszę bo zależało mi na tych osobach, ale z drugiej strony zastanawiam się czy moja siostra się nie obrazi, że jej nie poprosiłam...
Nie za wcześnie jeszcze na takie plany już teraz??? My czekamy aż się najpierw Dzidzia urodzi A co za prezent kupiłaś i z jakiej okazji??

Nam wczoraj stuknął równe 2 lata od naszych zaręczyn

Mnie od wczoraj też kłuło coś w kroku

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
7 stron do nadrobienia

nie czytałam waszych postów ale z pewnością miałam najgorszy dzień z Was wszystkich ZAWALIŁ MI SIĘ SUFIT W POKOJU

kto mnie pobije
o jaaaaaaaaa no to ładnie! chyba nikt się nie waży Cie pobić nawet a tak serio..współczuje..

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2010-09-21 o 22:19
Stary 2010-09-21, 22:18   #2329
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
z tym urządzaniem pokoju/kącika dla maluszka to są same problemy, trudno znaleźć odpowiednie miejsce, od kilku dni intensywnie planuję, co gdzie jaki mebel postawić, co kupić i wiem, że nic nie wiem. Także De28, rozumiem Twoje rozterki.
A powiedzcie mi, przez jaki okres dziecko śpi w łóżeczku dla niemowląt?

apoolonia, sufit spadł? dobrze, że nikomu nic się nie stało
jak długo to nie wiem, peniwe dopóki sie maluch mieści albo nie zacznie samo wyłazić Ja kupiłam łóżeczko wieksze z którego robi sie tapczanik, jeden problem z głowy

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 22:27   #2330
olajka
Zadomowienie

Cytat:
To fajny prezent i taki z serii ,,przydasie" Wogóle to miłe są takie niespodzianki, tym bardziej jak wiemy że się spodoba

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Ja też zamówiłam Feretti . Mam czekać ok dwa tyg.
Kurczę chyba i my kupimy ten przewijak..

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Dziewczyny niedlugo Andrzejki..
A co można kupić na I rocznicę ślubu ?? zegarek odpada bo to źle wróży podobno..
a i czeka mnie spalenie bukietu, oby nie tak jak tutaj któraś z Was pisała
Moja Dzidź dziś dużo mniej aktywna jak wczoraj co mnie troszkę dziwi, bo wczoraj pochodziłam po sklepach, a wierciła się cały dzień, a dziś nigdzie nie wychodzilam, a ona spokojna tylko raz na jakiś czas się poruszy.

Stary 2010-09-21, 22:33   #2331
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Stokrotka- dokladnie tak Michał

Do tego jeszcze rocznica slubu brata

Chyba jednak zamowie lozeczko ze wszystkim juz na all nie wiem nie wiem .....

Ide spac boli mnie glowa

Andrzejki pozniej mikolaj moje urodzinki swieta .....sylwester nowy rok duzo tego

Stary 2010-09-21, 22:36   #2332
olajka
Zadomowienie

Eliza mój też tak ma ale ma imieniny w styczniu

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

W końu obchodzi się pierwse po urodzinach .
Zmykam się do łózia szykować, ciekawe czy prześpie dzisiejszą noc całą..
Podświadomie boję się co będzie i chyba dlatego spać nie mogę ;/
Paaa

Stary 2010-09-21, 22:37   #2333
KarolinaB
Raczkowanie

Anecka - weż napisz do UPC ze skargą na kuriera, bo jedo obowiązkiem jest dostarczyc przesyłkę pod adres a nie na korytarzu! Niech sie buc nauczy, jak dostanie po premii heheh

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
a ja wyszłam ze spitala byłam na pdtrzymaniu ciazy zaczeło sie w srode
głowka mojego dzidzusia niebezpiecznie parła do dołu dzdzius wazy prawie dwa kg
ale walczono bym urodziła pozniej
jdostałam kroplóweczki i na razie lepiej
uj obyś potrwała do bezpiecznych ostatnich tygodni

Cytat:
7 stron do nadrobienia

kto mnie pobije

współczuje, szczególnie tego sprzątania

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
sufit sie zawalil?Jak to?

My jednak nie bedziemy mieli kolyski Wlasnie ja skrecilismy i jest ogromna no normalnie jak lozeczko.Masywna, bedzie tylko nam na drodze stala. Kurcze, chyba na noc w pierwszych tygodniach bedzie maly spal w wozku. Bo w dzien w lozeczku. Inaczej przejscia nie bedzie i sie zagraci sypialnie. Ehh, jak nie urok..
Chcielismy dzisiaj kupic komode i nakladke na nia ale jak zobaczylismy jaka ona ogromna i ze wszystkie komody do przewijania tak do przodu wystaja, zrezygnowalismy. Chyba jednak pozostanie mi przewijak na lozeczko.
De - u ciebie chyba życie weryfikuje problem posiadania przewijaka

Cytat:
kochana jesteś żonka
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 22:38   #2334
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Stokrotka dokladnie Michał

Olajka ja tez mam problem z prezentem... na rocznice slubu.

Chyba jednak kupie lozeczko z all z cala wyprawka bo juz nie mam sily....

Boli mnie glowa ide spac

Skasowalo mi sie wszystko

I napisalo sie 2 raz

Edytowane przez Eliza86
Czas edycji: 2010-09-21 o 22:41
Stary 2010-09-21, 22:42   #2335
KarolinaB
Raczkowanie

echhh czas spać... TŻ śpi od 21.00, nawet nie było dzisiaj z kim pogadać na żywo... nie umiem siedzieć samej w domu... przeraża mnie wizja okresu po narodzinach dziecka i tych dniach tylko we dwoje... jak ja sobie dam radę?? Chyba jakiś depreszion sie przypałętał na noc

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Dobranoc dziewczyny, niech się wam spokojnie i wygodnie śpi
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 23:30   #2336
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
echhh czas spać... TŻ śpi od 21.00, nawet nie było dzisiaj z kim pogadać na żywo... nie umiem siedzieć samej w domu... przeraża mnie wizja okresu po narodzinach dziecka i tych dniach tylko we dwoje... jak ja sobie dam radę?? Chyba jakiś depreszion sie przypałętał na noc

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Dobranoc dziewczyny, niech się wam spokojnie i wygodnie śpi

ja też nie bardzo mam do kogo buzie otworzyć wiec gadam do małej... najgorzej jak tz ma nocke bo potem wiekszośc dnia odsypia i juz wogole czuje sie jak odludek

a na nadmiar znajomych nie narzekam....

ide i ja spać mam nadzieje, że dzisiejsza noc bedzie lepsza niż ostatnie...

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 07:04   #2337
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Melduje się i ja

Mała pięknie rośnie i obecnie ma 1800 +/- 150 g cały czas ustawiona główką w dół wszystkie pomiary częsci ciała idealne ale o szyjce lekarz zapomniał :/ ehh mam bardzo dużo wypoczywać z powodu bóli pleców, wczoraj mnie tak krzyże bolały, że usnąc nie mogłam, a ogólnie przed ciążą miałam problemy z kręgosłupem ( skrzywienie odcinka lędzwiowo krzyzowego).

Kolejna wizytę mam za 2 tyg., czyli zaczynamy cykl wizyt 2-u tygodniowych. Następnym razem dopilnuje zeby mi sprawdził jak długą mam szyjkę.

Aha i przy kolejnej wizycie ma mi podać listę potrzebnych rzeczy do szpitala

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Czytałam, że dziecko po narodzinach od razu się nie poci, tylko dopiero później
poci sie, moje po jedzeniu bylo cae mokre
Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
lisek ja mam Bambino w kostce mydełko i narazie nie kupuje innego mydła. Wszystko wyjdzie w praniu
sanderinka ładny brzuś i wcale nie grubo wyszłaś! ;p
vikicullen Twój też ładniutki
Martinixxx wow! jaki zgrabniasty brzuńcio Ja też mam depilator z funkcją golarki, ale jeżdże maszynką narazie, potem może dam się ogolić mężowi jak będzie już trzeba, ale póki co to nie chce żeby on to robił, jak sama daje radę
pełnia ja nie kupuje Oilatum, źle przeczytałaś oliwke mam. Po co mi jeszcze inne specyfiki, jak Oilatum jest tłuste! A jestem za tym, żeby nie katować dziecka od razu dużą ilością kosmetyków, ale i nie używac bez potrzeby Oilatum, które jest raczej na problemy skórne, alergików itp,bo co potem zastosować jeśli i na to by się okazało że jest uczulone..? A co do zapalenia mieszka włosowego to nawet jak się nie ma włosków- bo ja też nie mam (preferuje pełną depilację o czym pisałam) to mieszki i tak przecież są w skórze i to się właśnie robi tak czasem w ich miejscu
kretencja ja dziś też miałam problem z wyszorowaniem wanny
Weronisia a to Ci niespodziankę zrobił Mały Ja nie wiem jak Ty tym kremem tam działasz pomiędzy nogami ;p ja jadę maszynką
Anecka a to fagas.. :/

A ja w końcu najadłam się czego innego i nie zrobiłam tej kukurydzy dzisiaj, ale jutro napewno zrobię Zeżarłam nawet Lay's zielona cebulka...

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Przynajmniej wiesz nad jakimi się wahasz.. wybór wózka chyba dla mnie będzie najtrudniejszy, a powiem Wam że nawet jakoś nie mam ochoty na zajmowanie się jego kupnem, choć musi być dla mnie praktyczny i mi podpasować

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

O i własnie chce w takim opakowaniu te chusteczki
Brzuś suuuper

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

kliwia słodkie paputki Ja też mam tą karte do aptek DoZ, ale na g.. mi w sumie potrzebna z resztą pewnie dużo trzeba tych punktów nabijać , żeby dostać choćby byle co jakieś z katalogu.

A kupujecie coś do wanienki? jakiś leżaczek właśnie lub tą gąbkę? Na niej podobno osadzają sie bakterie..
A myje do mycia dziecka kupujecie czy ręką?? I czy kupiłyście może pojemnik na pieluchy zużyte..?
Ciekawe czy termometr do mnie dotrze jutro..
do wanienki nic nie kupuje, a takie dziecko chyba za male zeby je myjka szorowac

Mialam okropny wieczor, juz myslalam ze w szpitalu wyladuje.Od rana cmil mnie brzuch jak na okres,ale przechodzilo.Wieczorem znowu zaczelo bolec wiec wzielam nospe.Po godzinie zero poprawy ,wrecz gorzej bylo.Wzielam nospe forte a tu coraz mocniej boli.Do brzucha doszedl bol calego krocza tam w srodku, lzy mi ciekly z bolu.Na szczescie po 1,5 h przeszlo bo juz mialam na IP jechac
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 07:47   #2338
_paulinka2
Wtajemniczenie

melabn może było jechać...dobrze, że juuż przeszło. ale jakby się powtarzało to od razu na ip bo odpocznij dzisiaj może sobie

moje noce są tragiczne po prostu

dbam o włosy

Stary 2010-09-22, 07:49   #2339
kliwia
Zakorzenienie

De28 i tak sie obudzi jak sie dziecko rozedrze z glodu w srodku nocy spiac z wami w pokoju przyzwyczai sie. Sama zmiana pieluchy nie jest glosna, o ile dziecko nie placze A zeby cos widziec mozna kupic taka mala lapke do kontaktu diodowa. wtedy Ty wszytsko widzisz, dziecko i maz nierozbudzeni

olajka mi tez ta karta do niczego niepotrzebna, ale maja tansze produkty niz w aptecektora mam za blokiem. Wiec sobie ta karte zamowilam, i tak bede kupowac i tak, to niech sie nabijaja.

Do wanienki tez nic nie kupuje, a gdybym kupowala ta taka foczke wyprofilowana
Szwagierka wczoraj wychwalala ten wklad gabkowy, ale nie skomentowalam tego.

wstalam o 3ciej, moj maz cos przez sen jeczal jakby mnie wolal i sie obudzilam
:/ i zasnac nie moglam, po 2h przed tv usnelam. Pozniej sie moze jeszcze zdrzemne.
Moj maz ma dzis imieninki, po 9 ide po ciasto, mimo ze nie wyprawiamy nic, to na pewno ktos wpadnie. A ja nie ukrywam zjadlabym dobrego ciasta Pojde do cukierni w ktorej od roku nie kupowalam z uwagi na zrypane zamowienie tortu slubnego jakie nam zafundowali I nic Innego nie kupuje bo na koncie 100zl
Stary 2010-09-22, 08:21   #2340
rptrbj1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
dobrze, że jest lepiej czyli teraz leżysz plackiem w domu? czy możesz coś się poruszać?
niestety leze

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości