Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-22, 07:24   #481
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Dot.: Zaginęła Iwona Wieczorek z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! część

Ja też uważam, że w zniknięcie Iwony zamieszani są jej znajomi.
Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
ZAGINIĘCIE IWONY WIECZOREK - NOC Z 16 NA 17 LIPCA 2010 - SKRÓT WYDARZEŃ

2. Ok godz. 22-ej po dziewczyny przyjeżdzają koledzy: Paweł, kolega ok 30-letni i jeszcze jeden. Nie wiadomo czy przyjechali samochodem, któregoś z nich czy taksówką.
Udają się na działkę przy ulicy Reja w Sopocie i tam piją alkohol ( Iwona kilka drinków) .

3. Godz 00:30 jadą taksówką do "Dream Clubu" dyskoteki w Krzywym Domu na sopockim " Monciaku"
Jeśli towarzystwo przyjechało na działkę samochodem to być może tam został. Nie wiadomo nic na temat jego ewentualnego zabrania.

4. Tuż przed godz 3:00 dochodzi do sprzeczki między dziewczynami. Powód do tej pory nie jest znany nawet mamie Iwony. Wersja oficjalna: błahostka.
Iwona wyrywa się Pawłowi i nie daje się zatrzymać. Postanawia wracać sama.

Iwona wychodzi o 2: 55 a zaraz za nia reszta towarzystwa. Kiedy Adria wychodzi za Iwoną jej już nie ma. Dlatego Adria zaczyna do Iwony dzwonić i smsować.
Znajomi Iwony udają się w stronę Mc Donalda.
czy wiemy coś o pozostałych osobach, które były z Iwoną, Adrią i Pawłem??
tak na gorąco przychodzi mi do głowy taka wersja, podobno poszło o zazdrość o Pawła, dziewczyny o niego się posprzeczały tak? Czy to jest potwierdzone?
Było jeszcze tam 2 gości, może 1 z nich coś czuł do Iwony, ta mogła się z nim bawić, flirtować itp a potem jak doszło do sprzeczki/awantury o Pawła to gość zobaczył, że to była ściema i postanowił się zemścić.
Mało to było zbrodni z afektu?
Albo to nie był też ktoś z tej 5-tki ale ktoś znajomy, kogo tam spotkali i dołączył do nich?
Dla mnie to tłumaczy zachowanie Adrii, która może nie być sama zaangażowana w zniknięcie Iwony ale zwyczajnie boi się powiedzieć.

Taka opcja przyszła mi do głowy, jeśli to nie była przypadkowa sprawa, to musi być to ktoś, kto mniej więcej wiedział gdzie Iwona mogła być o tej godzinie i wyszedł jej na spotkanie.

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 07:34   #482
Amani
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!!

Cytat:
2. Ok godz. 22-ej po dziewczyny przyjeżdzają koledzy: Paweł, kolega ok 30-letni i jeszcze jeden. Nie wiadomo czy przyjechali samochodem, któregoś z nich czy taksówką.
Udają się na działkę przy ulicy Reja w Sopocie i tam piją alkohol ( Iwona kilka drinków) .
Aha, czyli wiadomo tak szczegółową informację, że Iwona wypiła kilka drinków, ale nie wiadomo czy byli samochodem i w sumie nie jest określone co to byli za znajomi (30-letni i jeszcze jeden to żadna informacja).
Cytat:
Jeśli towarzystwo przyjechało na działkę samochodem to być może tam został. Nie wiadomo nic na temat jego ewentualnego zabrania.
Do tej pory nie ustalono czy byli samochodem?! Co to znaczy "być może tam został"? Nie sprawdzili tego? Przecież każdy, kto uda się na te działki widzi, czy stoi tam samochód czy nie... Pomijając fakt gdzie jest teraz ten samochód, czy wyjeżdżał w ciągu ostatnich 2 m-cy za granicę...
Cytat:
Ustalają, że Iwona zabierze swoją torebkę z kluczami z wiadomego miejsca na balkonie Adrii ( parter).
Iwona miała dwie torebki i jedną zostawiła u Adrii,a drugą małą wzięła ze sobą na imprezę (w tej małej przy sobie miała m.in. kilkadziesiąt złotych pożyczonych od koleżanki i dowód osobisty).
Dlaczego Iwona z Adrią zdecydowały się zostawić torebkę z kluczami na balkonie? Czyli już wychodząc na imprezę brały pod uwagę możliwość, że Iwona może wracać sama i będą potrzebne jej klucze zanim Adria wróci?

W sprawie jest bardzo wiele nieścisłości, co sprawia, że mam w głowie milion pytań. Nieścisłości wynikających z opieszałością policji i zawiłych relacji znajomych Iwony... Nie oskarżam ich, że maczali palce w całej sprawie, ale jeżeli nie są pewni niektórych faktów, to powinni to śmiało powiedzieć, być może detektyw do tego dojdzie a nie mieszać jeszcze bardziej zeznając mało prawdopodobne zdarzenia. Trudno przywołać minuta po minucie wieczór, który był 2 miesiące temu - to też trzeba wziąć pod uwagę.

-26kg

Edytowane przez Amani
Czas edycji: 2010-09-22 o 07:51
Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 07:59   #483
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła Iwona Wieczorek z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! część

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
Ja też uważam, że w zniknięcie Iwony zamieszani są jej znajomi.

czy wiemy coś o pozostałych osobach, które były z Iwoną, Adrią i Pawłem??
tak na gorąco przychodzi mi do głowy taka wersja, podobno poszło o zazdrość o Pawła, dziewczyny o niego się posprzeczały tak? Czy to jest potwierdzone?
Było jeszcze tam 2 gości, może 1 z nich coś czuł do Iwony, ta mogła się z nim bawić, flirtować itp a potem jak doszło do sprzeczki/awantury o Pawła to gość zobaczył, że to była ściema i postanowił się zemścić.
Mało to było zbrodni z afektu?
Albo to nie był też ktoś z tej 5-tki ale ktoś znajomy, kogo tam spotkali i dołączył do nich?
Dla mnie to tłumaczy zachowanie Adrii, która może nie być sama zaangażowana w zniknięcie Iwony ale zwyczajnie boi się powiedzieć.

Taka opcja przyszła mi do głowy, jeśli to nie była przypadkowa sprawa, to musi być to ktoś, kto mniej więcej wiedział gdzie Iwona mogła być o tej godzinie i wyszedł jej na spotkanie.
nie wiemy o co się pokłóciły, masz jasno napisane, że nie jest to wiadome. Więc czy to było o Pawła czy o coś innego ciężko stwierdzić.

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Aha, czyli wiadomo tak szczegółową informację, że Iwona wypiła kilka drinków, ale nie wiadomo czy byli samochodem i w sumie nie jest określone co to byli za znajomi (30-letni i jeszcze jeden to żadna informacja).
Do tej pory nie ustalono czy byli samochodem?! Co to znaczy "być może tam został"? Nie sprawdzili tego? Przecież każdy, kto uda się na te działki widzi, czy stoi tam samochód czy nie... Pomijając fakt gdzie jest teraz ten samochód, czy wyjeżdżał w ciągu ostatnich 2 m-cy za granicę...
Dlaczego Iwona z Adrią zdecydowały się zostawić torebkę z kluczami na balkonie? Czyli już wychodząc na imprezę brały pod uwagę możliwość, że Iwona może wracać sama i będą potrzebne jej klucze zanim Adria wróci?

W sprawie jest bardzo wiele nieścisłości, co sprawia, że mam w głowie milion pytań. Nieścisłości wynikających z opieszałością policji i zawiłych relacji znajomych Iwony... Nie oskarżam ich, że maczali palce w całej sprawie, ale jeżeli nie są pewni niektórych faktów, to powinni to śmiało powiedzieć, być może detektyw do tego dojdzie a nie mieszać jeszcze bardziej zeznając mało prawdopodobne zdarzenia. Trudno przywołać minuta po minucie wieczór, który był 2 miesiące temu - to też trzeba wziąć pod uwagę.
Iwona wypiła podobno około 0.25 litra wódki.
Co do samochodu - MY NIC NIE WIEMY O TYM CZYM POJECHALI NA DZIAŁKI, co nie znaczy, że policja nie wie ludzie zacznijcie odróżniać pewne fakty, my nie jesteśmy jakąś wyrocznią, nie mamy przecieków ze śledztwa, nie przesłuchujemy znajomych, opieramy się na artykułach i wywiadach dostępnych dla każdego.

I znowu zaczynają się te same pytania - torebka miała być na balkonie, bo PODOBNO one często tak robiły (boże o tym piszą w wielu artykułach, zaraz mnie szlag trafi...)

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-09-22 o 08:01
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 08:23   #484
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Co do samochodu - MY NIC NIE WIEMY O TYM CZYM POJECHALI NA DZIAŁKI, co nie znaczy, że policja nie wie ludzie zacznijcie odróżniać pewne fakty, my nie jesteśmy jakąś wyrocznią, nie mamy przecieków ze śledztwa, nie przesłuchujemy znajomych, opieramy się na artykułach i wywiadach dostępnych dla każdego.
Ja chciałam tylko podkreślić, że o tym etapie wieczoru nic prawie nie wiemy. Nie wiemy z kim była, czym, gdzie. Skoro podają w mediach inne fakty szczegółowe do bólu lub odważne interpretacje (informacje o tym, że Iwona na pewno nie żyje, a nie ma żadnego tropu - co dla mnie jest straszne) to czemu nie podają więcej informacji z początku wieczoru? Mogą być przecież kluczowe.
Cytat:
I znowu zaczynają się te same pytania - torebka miała być na balkonie, bo PODOBNO one często tak robiły (boże o tym piszą w wielu artykułach, zaraz mnie szlag trafi...)
To dlaczego towarzystwo Iwony stara się "wybielić" siebie, że oczywiście próbowali ją powstrzymać, żeby nie szła sama itp., tacy są troskliwi... A torebka z kluczami "często" zostawiana na balkonie na wypadek, gdyby wracali osobno.

-26kg

Stary 2010-09-22, 08:41   #485
ewcia1980
Raczkowanie

Cytat:
To dlaczego towarzystwo Iwony stara się "wybielić" siebie, że oczywiście próbowali ją powstrzymać, żeby nie szła sama itp., tacy są troskliwi... A torebka z kluczami "często" zostawiana na balkonie na wypadek, gdyby wracali osobno.

A może poprostu przez telefon dogadały sie gdzie zostawić torebkę i nie musiało to być robione często. A torebka miała tam leżeć góra godzinę, przez ten czas mało możliwe jest to, żeby ktoś obcy ją wziął.

A co do 30-latka to też nie wiadomo czy nie był on czyimś gościem (Adrii, Pawła czy tego jeszcze jednego chłopaka) na wakacjach i czy poprostu nie był tylko do towarzystwa żeby się w domu nie nudzić , takie moje przypuszczenie

Edytowane przez ewcia1980
Czas edycji: 2010-09-22 o 08:44
ewcia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 08:56   #486
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
ZAGINIĘCIE IWONY WIECZOREK - NOC Z 16 NA 17 LIPCA 2010 - SKRÓT WYDARZEŃ
kawał dobrej roboty!
Cytat:
Ja chciałam tylko podkreślić, że o tym etapie wieczoru nic prawie nie wiemy. Nie wiemy z kim była, czym, gdzie. Skoro podają w mediach inne fakty szczegółowe do bólu lub odważne interpretacje (informacje o tym, że Iwona na pewno nie żyje, a nie ma żadnego tropu - co dla mnie jest straszne) to czemu nie podają więcej informacji z początku wieczoru? Mogą być przecież kluczowe.

Hipotezę o tym, że Iwona nie żyje postawił Rutkowski - więc osoba związana ze sprawą dlatego media podały tę informację. A poza tym nie ukrywajmy, media nie interesują się aż tak sprawą jak chociaż my tutaj. Jakby pojawiła się oficjalna informacja z policji to z pewnością by o tym napisali.
Stary 2010-09-22, 09:00   #487
obserwatorka79
Raczkowanie

Cytat:
tak, musisz.
Moja koleżanka trzeci raz z rzędu podchodzi do tych egzaminów, za każdym razem oblewa część psychologiczną. Nie wiem co oni tam dają w tym teście psychologicznym, ale ona jakoś tego zdać nie może.
Za to jej siostra w policji pracuje od dwóch lat i najpierw siedziała za biurkiem, potem łaziła po ulicach, ogólnie nie jest to jej szczyt marzeń, ale podobno nie tak łatwo awansować do bardziej zaawansowanego wydziału. Zresztą nie wiem dokładnie, musiałabym się wypytywać ze szczegółami co i jak
No niestety, ale jak wszedzie - trzeba miec plecy. Brutalna polska chora rzeczywistosc...
obserwatorka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 09:08   #488
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:

a słyszałaś o czymś takim jak tajemnica śledztwa? te dwa słowa wyjaśnią ci dlaczego my tak mało wiemy.
Stary 2010-09-22, 09:19   #489
obserwatorka79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Nie było,dzięki.

"W tym roku, według bazy danych Fundacji Itaka w Trójmieście, bez wieści przepadły dwie osoby. Pierwsza z nich to 32-letni Rafał Szymański. Ostatni raz był widziany w marcu w Galerii Bałtyckiej. Został tam jego samochód. Niestety, zanim policja odnalazła jego pojazd, minęły ponad dwa tygodnie i nagrania monitoringu Galerii Bałtyckiej zostały skasowane. Do dziś nie wiadomo, co mogło stać się z mężczyzną."

Że też policja nie uczy się na własnych błędach,nie kumam tego... ;/

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

"A sama policja może wreszcie nauczy się w porę korzystać z nagrań z monitoringu."

Otóż to!!!
No ja o tym trabie od poczatku!!! Dla mnie to jest "fenomen", ze oni podstawowych rzeczy nie sprawdzaja! No do diaska, p0 cos ten monitorig jest! Na to juz poprostu slow mi brakuje!
Za takie zaniedbania ktos powinien beknąć!
(zaraz pewno odezwie sie jakis obronca policji)
Stary 2010-09-22, 09:28   #490
Linda_Wallander
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez obserwatorka79 Pokaż wiadomość
no ja o tym trabie od poczatku!!! Dla mnie to jest "fenomen", ze oni podstawowych rzeczy nie sprawdzaja! No do diaska, p0 cos ten monitorig jest! Na to juz poprostu slow mi brakuje!
za takie zaniedbania ktos powinien beknąć!
(zaraz pewno odezwie sie jakis obronca policji)
eot,

Edytowane przez Linda_Wallander
Czas edycji: 2010-09-22 o 09:31 Powód: Proszę...Miłego dnia:)
Linda_Wallander jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 09:32   #491
Asiczka
Rozeznanie

Cytat:
Iwona miała spac u Adrii (chyba), ale po kłótni na imprezie postanowiła wrócic do swojego domu i stąd prośba do Adrii by zostawiła jej (Iwony) torebkę z kluczami do domu na balkonie w ustalonym miejscu. wystarczy poczytac parę artykułów i dowiesz się z nich podstawowych rzeczy
Asiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 09:32   #492
obserwatorka79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linda_Wallander Pokaż wiadomość
eot,
postaram sie

Edytowane przez obserwatorka79
Czas edycji: 2010-09-22 o 09:50
Stary 2010-09-22, 09:36   #493
obserwatorka79
Raczkowanie

burgund - slowa uznania za uporzadkowanie wydarzen oraz faktow dot. zaginiecia Iwony. Pozdrawiam
Stary 2010-09-22, 09:36   #494
Asiczka
Rozeznanie

Cytat:
nie wiemy o co się pokłóciły, masz jasno napisane, że nie jest to wiadome. Więc czy to było o Pawła czy o coś innego ciężko stwierdzić.

Już rozumiem Vision czemu się denerwujesz, bo kiedyś czytając wątek zastanawiałam się czemu was tak irytują nowe osoby i tak na nie naskakujecie, a one wtedy się zniechęcają, ale teraz już rozumiem jakby nie było siedzicie w tym wątku od 2 miesięcy i mnie też by zirytowało po raz enty pytanie o podstawy i dlatego dobrze że koleżanka burgund (oklaski) zrobiła skrót dla tych co są tu nowi, ale jak widac i ten skrót ma wiele niewiadomych

dodam jeszcze że dobrze by było napisac do Titiny żeby ten skrót umieściła w pierwszym poście żeby osoby wchodzące od razu mogły się zapoznac z wszystkim na początku swojej drogi

Edytowane przez Asiczka
Czas edycji: 2010-09-22 o 09:40
Stary 2010-09-22, 09:50   #495
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
a słyszałaś o czymś takim jak tajemnica śledztwa? te dwa słowa wyjaśnią ci dlaczego my tak mało wiemy.
Sęk w tym, że w niektórych istotnych kwestiach wiemy bardzo wiele, a z tego co zawuażyłam sprawy uważane za błahostki są lekceważone i w ogóle się ich nie drąży.

Cytat:
Napisane przez Asiczka Pokaż wiadomość
Już rozumiem Vision czemu się denerwujesz, bo kiedyś czytając wątek zastanawiałam się czemu was tak irytują nowe osoby i tak na nie naskakujecie, a one wtedy się zniechęcają, ale teraz już rozumiem jakby nie było siedzicie w tym wątku od 2 miesięcy i mnie też by zirytowało po raz enty pytanie o podstawy i dlatego dobrze że koleżanka burgund (oklaski) zrobiła skrót dla tych co są tu nowi, ale jak widac i ten skrót ma wiele niewiadomych

dodam jeszcze że dobrze by było napisac do Titiny żeby ten skrót umieściła w pierwszym poście żeby osoby wchodzące od razu mogły się zapoznac z wszystkim na początku swojej drogi
Z jednej strony apelujecie o pomoc w szukaniu Iwony, trąbicie, zapraszacie do odwiedzania wątku, a kiedy ktoś zaczyna się tym interesować jest skutecznie zniechęcany.
Gdyby wszystko było tak proste i oczywiste i dałoby się zawrzeć w jednym poście jako skrót informacji, to nie pisałybyście godzinami na tym wątku a sprawa byłaby wyjaśniona już dawno. Więc nie dziwcie się, że ktoś zadaje pytania, bo ta sprawa jest jednym wielkim znakiem zapytania. Nie jestem pierwsza i - zadziwię was - NIE OSTATNIA, która wejdzie tu i zacznie swoją wypowiedź od wątpliwości.

Inna sprawa, że nie każdy ma czas i ochotę przebijać się przez dwuczęściowy wątek pełen waszych postów, z których każdy ciągnie się przez kilkadziesiąt linijek a jednocześnie prowadzi do niczego lub do faktów, które zostały ogólnie podane w mediach

-26kg

Stary 2010-09-22, 09:58   #496
Asiczka
Rozeznanie

Cytat:
Sęk w tym, że w niektórych istotnych kwestiach wiemy bardzo wiele, a z tego co zawuażyłam sprawy uważane za błahostki są lekceważone i w ogóle się ich nie drąży.

Z jednej strony apelujecie o pomoc w szukaniu Iwony, trąbicie, zapraszacie do odwiedzania wątku, a kiedy ktoś zaczyna się tym interesować jest skutecznie zniechęcany.
Gdyby wszystko było tak proste i oczywiste i dałoby się zawrzeć w jednym poście jako skrót informacji, to nie pisałybyście godzinami na tym wątku a sprawa byłaby wyjaśniona już dawno. Więc nie dziwcie się, że ktoś zadaje pytania, bo ta sprawa jest jednym wielkim znakiem zapytania. Nie jestem pierwsza i - zadziwię was - NIE OSTATNIA, która wejdzie tu i zacznie swoją wypowiedź od wątpliwości.

Inna sprawa, że nie każdy ma czas i ochotę przebijać się przez dwuczęściowy wątek pełen waszych postów, z których każdy ciągnie się przez kilkadziesiąt linijek a jednocześnie prowadzi do niczego lub do faktów, które zostały ogólnie podane w mediach
Słuchaj ja też byłam tu nowa i też czułam się dyskryminowana i przesiedziałam na wątku wiele tygodni zanim zaczęłam się udzielac, bo widziałam właśnie że nowe osoby się zniechęca, a przecież własnie dzięki zainteresowaniu nowych osób ten wątek nie wygaśnie, a o to przecież chodzi, ale między nami jest taka różnica że mi się chciało przeczytac te 100 czy więcej stron wątku i weszłam nie z buta i z pytaniami które były już przerabiane tylko z wiedzą co się dzieje i co już wiadomo, z drugiej strony z kolei uważam że to nie takie złe, bo wiecie jak to się mówi co dwie głowy to nie jedna, a może właśnie taka nowa osoba wpadnie na coś co nam umknęło

z kolei jestem ciekawa jakie błahostki Twoim zdaniem są lekceważone ??

Edytowane przez Asiczka
Czas edycji: 2010-09-22 o 10:00
Stary 2010-09-22, 09:59   #497
titina
Zakorzenienie

Cytat:

Wystarczy dokładnie przeczytać pierwszą stronę tego wątku.

Burgund, Melissa, klaustrofobia - dziękuję - skrót informacji już jest na pierwszej stronie tego wątku.

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:02   #498
Asiczka
Rozeznanie

Cytat:

Titina jesteś??

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Wystarczy dokładnie przeczytać pierwszą stronę tego wątku.

Burgund, Melissa, klaustrofobia - dziękuję - skrót informacji już jest na pierwszej stronie tego wątku.

właśnie o to mi chodziło
Stary 2010-09-22, 10:23   #499
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Słuchaj ja też byłam tu nowa i też czułam się dyskryminowana i przesiedziałam na wątku wiele tygodni zanim zaczęłam się udzielac, bo widziałam właśnie że nowe osoby się zniechęca, a przecież własnie dzięki zainteresowaniu nowych osób ten wątek nie wygaśnie, a o to przecież chodzi, ale między nami jest taka różnica że mi się chciało przeczytac te 100 czy więcej stron wątku i weszłam nie z buta i z pytaniami które były już przerabiane tylko z wiedzą co się dzieje i co już wiadomo, z drugiej strony z kolei uważam że to nie takie złe, bo wiecie jak to się mówi co dwie głowy to nie jedna, a może właśnie taka nowa osoba wpadnie na coś co nam umknęło
Pierwszy raz weszłam na wątek o zaginięciu Iwony, kiedy bylo na nim dopiero kilka postów. Czytałam regularnie, ale potem wątek zmienił się w kłótnie, domysły, spekulacje, oskarżanie i niekończące się wywody, których, przyznaje się bez bicia - nie czytałam.
Zresztą nie mam zamiaru się dołączać, tylko napisałam jednego posta od siebie i jak widać powinnam na wstępie przeprosić, że musicie go czytać i co gorsza odpisywać.
Cytat:
z kolei jestem ciekawa jakie błahostki Twoim zdaniem są lekceważone ??
mój post o numerze 482

Takim nastawieniem nie przyciągniecie zainteresowanych. Ja kończę przygodę z tym wątkiem, życzę wielu uczestników broń Boże nie zadających pytań!

-26kg

Stary 2010-09-22, 10:36   #500
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:

To dziwne, że wiadomo ile Iwona wypiła, a zagadką jest przyczyna, przez którą doszło do kłótni i całej tej sytuacji

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:36   #501
Mysiaczek
Rozeznanie

Być może Adria i Paweł nic nie zrobili, ale moim zdaniem wiedzą co się stało z Iwoną. I tutaj mam dwie koncepcje, 1) Iwona się o czymś dowiedziała i postanowili ją uciszyć, 2) np. wywiezienie za granicę w celu zarobku (mam na myśli sprzedaż do domu publicznego). Zbrodnia w afekcie czy wypadek jakoś mi tu nie pasują, chyba, że jako podciągnięcie pod 1. Czyli chcieli ją zastraszyć, żeby się nie wygadała, ale ich poniosło.
Być może Adria i Paweł specjalnie nie mówią o co się pokłócili, by zbić ludzi z tropu, rzucić na nich samych podejrzenie, a w tym czasie osoba trzecia wywoziła Iwonę z kraju; bo jako, że nic nie zrobili i nie ma na nich dowodów, mogliby zostać właśnie do tego nakłonieni.
Dodatkowo nie daje mi spokoju, znajomy Iwony, który jest policjantem, wiecie taka osoba może się przyczynić do tego, by opóźniać poszukiwania, utrudniać śledztwo, fałszować zeznania (w sprawie Olewnika, właśnie policja miała swój wielki udział).

Ja bym zatrudniła do tej sprawy Sayida z Lostów , on by z nich wyciągnął wszystkie informacje

Edytowane przez Mysiaczek
Czas edycji: 2010-09-22 o 10:40
Mysiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:45   #502
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:

o matko, ty jesteś jakaś dziwna... ciężko ci zrozumieć, że my się opieramy na tym co podają nam media ewentualnie Janusz przyjaciel rodziny Iwony? co ty myslisz, ze my mamy przecieki ze sledztwa? o czym twoim zdaniem mamy rozmawiac? co mamy robic? wez sie dziewczyno zastanow nad soba

Poza tym dziwne, ze za te prowadzace do niczego gadki Wizażanki dostaly podziekowania od mamy Iwony, dziwne ze z tych glupich gadek wyszla inicjatywa plakatowania, zorganizowania marszu, stworzenie filmikow w roznych jezykach, no zasakakujace bardzo

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-09-22 o 11:07
Stary 2010-09-22, 10:45   #503
Asiczka
Rozeznanie

Cytat:
Pierwszy raz weszłam na wątek o zaginięciu Iwony, kiedy bylo na nim dopiero kilka postów. Czytałam regularnie, ale potem wątek zmienił się w kłótnie, domysły, spekulacje, oskarżanie i niekończące się wywody, których, przyznaje się bez bicia - nie czytałam.
Zresztą nie mam zamiaru się dołączać, tylko napisałam jednego posta od siebie i jak widać powinnam na wstępie przeprosić, że musicie go czytać i co gorsza odpisywać.

mój post o numerze 482

Takim nastawieniem nie przyciągniecie zainteresowanych. Ja kończę przygodę z tym wątkiem, życzę wielu uczestników broń Boże nie zadających pytań!
Naucz się czytac ze zrozumieniem to po pierwsze a po drugie napisałam że sama nie miałam lekko na samym początku a to miało na celu żebyś i Ty się nie zrażała, ale widocznie zrozumiałaś to inaczej

a jak to się mówi kto pyta nie błądzi
Stary 2010-09-22, 10:49   #504
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marronelle Pokaż wiadomość
To dziwne, że wiadomo ile Iwona wypiła, a zagadką jest przyczyna, przez którą doszło do kłótni i całej tej sytuacji
no jasne, że to dziwne, ale co zrobisz... znajomi chętnie powiedzieli ile Iwona wypiła, a co do kłótni to jakoś się nie przyznają o co poszło.
I jakoś policji i prokuraturze chyba niespecjalnie zależy na tym aby z nich to wyciągnąć (chyba)
Stary 2010-09-22, 10:51   #505
Asiczka
Rozeznanie

Cytat:

A co do tego postu odpowiem tak:
1. nie my przesłuchujemy podejrzanych i osoby związane z tą sprawą więc niestety nie do nas te pytania tylko do policji a byc może policja wie o tym wszystkim ale jak zauważyłaś śledztwo zostało objęte tajemnicą, więc niestety my o tym nie wiemy, bo nie mamy przecieków ani nic takiego.
2. na temat torebki już Ci odpowiedziałam w poście #491

wierz mi że gdyby mi zaginęła koleżanka po jakieś błahej kłótni na imprezie analizowałabym ten wieczór setki razy i na pewno zapamiętałabym do końca życia , jest też opcja że byli nacpani albo coś innego i stąd nie pamiętają ale tą tezę odrzucam, bo skoro pamiętają ile Iwona wypiła to tą kłótnię także pamiętają, ale celowo zatajają(???) fakty

Edytowane przez Asiczka
Czas edycji: 2010-09-22 o 10:55
Stary 2010-09-22, 10:53   #506
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
A co do tego postu odpowiem tak:
1. nie my przesłuchujemy podejrzanych i osoby związane z tą sprawą więc niestety nie do nas te pytania tylko do policji a byc może policja wie o tym wszystkim ale jak zauważyłaś śledztwo zostało objęte tajemnicą, więc niestety my o tym nie wiemy, bo nie mamy przecieków ani nic takiego.
2. na temat torebki już Ci odpowiedziałam w poście #491
dziewczynie się wydaje, że my jesteśmy bogami, prowadzimy śledztwo, przesłuchujemy znajomych, mamy dowody, widziałyśmy monitoring i w ogóle jesteśmy poifnormowane we wszystko
i jeszcze wielkie pretensje robi, że dyskutujemy tylko o tym co podane jest w mediach, no bo przecież my takie jesteśmy super poinformowane, ze to wstyd aby pisać o tym samym co w gazetach podają
Stary 2010-09-22, 10:59   #507
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczynie się wydaje, że my jesteśmy bogami, prowadzimy śledztwo, przesłuchujemy znajomych, mamy dowody, widziałyśmy monitoring i w ogóle jesteśmy poifnormowane we wszystko
i jeszcze wielkie pretensje robi, że dyskutujemy tylko o tym co podane jest w mediach, no bo przecież my takie jesteśmy super poinformowane, ze to wstyd aby pisać o tym samym co w gazetach podają
"Dziewczyno", daruj sobie, skończyłam temat i nie zamierzałam odpowiadać na Twoje kpiące posty, chociaż w ogóle mnie nie zrozumiałaś.
Wałkujcie dalej to samo, a jak znów ktoś nowy odważy się o coś zapytać to zjedzcie go za to, że musicie się powtarzać A propos, nie zarzuciłam wam, że dyskutujecie o tym, co powiedziane zostało w mediach, tylko to, że właśnie do tego prowadzą wasze rozmowy - nic odkrywczego.

Jeszcze jedno. Nie życzę sobie uwag co do mojej osoby, które zawarłaś w postach skierowanych do mnie. Ale to już nie ja tutaj wymierzam sprawiedliwość. Żegnam.

-26kg

Edytowane przez Amani
Czas edycji: 2010-09-22 o 11:02
Stary 2010-09-22, 11:05   #508
visionAM
Zakorzenienie

Weszłaś aby się czegoś dowiedzieć - dostałaś linki do artykułów, na pierwszej stronie wątku jest wszystko opisane. A Ty zamiast poczytać i wejśc do dyskusji, tak jak ci tutaj jedna dziewczyna radziła, siedzisz krytykujesz i czepiasz się niewiadomo o co. Ze to wiemy, tamtego nie, o tym piszemy ale i tak nic odkrywczego z tego nie wynika i dalej jakies bla bla bla, bez sensu
no to jaki jest twój cel? Dyskusja i pomoc czy włażenie tu aby skrytykowac i pojęczeć jaka ty biedna jesteś, bo nowa na wątku?

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-09-22 o 11:06
Stary 2010-09-22, 11:07   #509
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marronelle Pokaż wiadomość
dziewczyny zwykle wiedza ile się wypiło, szczególnie jesli była zrzutka na alko, nie wiem jak jest gdzie indziej ale ja i moje koleżanki na imprezy się skladamy, np kupujemy we dwie 0,5 litra żoladkowej, polewa sie po rowno i mniej wiecej mozna okreslic, ze kazda z nas wypila 0,25.

ja nadal obstawiam, ze to zrobił ktos Iwonie znajomy (w sensie, ze nie zostala wciagnieta do sdamochodu tylko dobrowolnie weszla) jakas dawna odrzucona milosc czy cos takiego ale nie sądze, ze to ktos z imprezowej czwórki. jak sie mylę to przyznam się do błedu

! SZUKAMY IWONKI WIECZOREK Z GDAŃSKA !

Filmik o zaginionej

Wątek o Iwonce, zajrzyj, może jesteś w stanie pomóc
klaustrofobia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:08   #510
bezuczuciowa
Raczkowanie

mam wrażenie, że przez wiele osób przemawia zawiść. ja rozumiem spekulacje na temat wkładu znajomych Iwony w całą sytuację, ale bez przesady. mówicie, że A. i P. na pewno kłamią. a 2 pozostałe osoby z imprezy są czyste bo milczą i nic o nich nie wiemy? chwilami mam wrażenie, że szukamy już sensacji w tym wszystkim.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości