Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych 2009 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-21, 20:49   #3931
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
mialam czas wiec dodalam album z wlosami i bonusowa Werka
troche duzo tych fotek , chcialam zebyscie widzialy z kazdej strony, a i nie patrzcie na moj ryjek
Zaraz skoczę na zdjęcia

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Łoj, łoj i to jak się rozkręca. A kto zapyta mamusi czy ma siłę na te szaleństwa
Magi ja zawsze powtarzam że lepiej jak dziecko ma energię i wszędzie go pełno...niż mieć w domu Aniołka i martwić się czy z nim wszystko w porządku ale oczywiście nie można przeginać też w drugą stronę bo sił brak
Jednak najważniejsze że Maciejka tak ładnie się rozwija, wszędzie go pełno i energii za pięciu...to dobry objaw P.S. zupełnie jak Zu

Cytat:
no Werka pol godziny wiec tez nie za duzo
A Zu za to dzisiaj spała 4 h SZOK I NIEDOWIERZANIE mnie ogarnęło...przecież za niemowlaka tyle nie spała ale najlepszy był sposób w jaki zasnęła...
Dzwoni do mnie moja Mama i mówi że Zu usiadła sobie na kanapie, pokazała butelkę z wodą ze swoim "da", Mama jej dała, ona napiła się, położyła sobie na głowę pieluchę i dwie minuty później już spała...na siedząco To była godz. coś ok 11.40...od 13.30 mój Tata miał zostać z nią sam, bo Mama do pracy, więc jak wrócił ze spaceru z psem to do mojej Mamy że dlaczego uśpiła Zu...teraz pośpi do 14 i nie da mu żyć do 17 aż wrócę a ona zaskoczyła Dziadka i wstała o 15.50 W szoku byłam
......................... .........
A teraz relacja z wizyty u dok. No więc wszystko Pani opowiedziałam, cały weekend, poniedziałek i dzisiaj i dok stwierdziła że prawdopodobnie moje przypuszczenia są poprawne i to trzydniówka (połączona z zębami i szczepieniem)...kazała rozebrać Małą i jak zobaczyła jaką ma wysypkę to już z całą pewnością powiedziała że trzydniówka, bo wysypka po szczepieniu byłaby na całym ciele a po trzydniówce nie...a Zu ma nadal na brzuszku i pleckach. Dok powiedziała że nic z tym nie robić, no i nic nie podawac...bo trzydniówka ma to do siebie że przychodzi nie wiadomo skąd i po prostu sama odchodzi (a jak gorączka nagle znika to pojawia się wysypka...nigdy razem)..trzydniówki się nie leczy...gorączkę trudno zbić...no i stwierdziła że na pewno ząbki potęgowały złe samopoczucie no i szczepienie też moglo mieć wpływ (ale niekoniecznie). Zgody na żłobek nie dostałyśmy, bo dok nie może wypisać jak jest wysypka, Zu ma zostać w domu do czwartku, piątku...aż wysypka nie zniknie...
Powiedziałam dok też o tej dzisiejszej drzemce to też przyznała (tak jak myślałam) ze te ostatnie dni i noce musiały Małą bardzo wymęczyć i organizm musiał się zregenerować

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-09-21 o 20:51
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:55   #3932
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:

czeko pasemka super, ale Bonus jeszcze fajniejszy
dziekujemy

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
Bardzo odwazne ciecie. Ladna fryzurka.
dzieki
ja taka fryz mam juz od lutego(raz irokeza a raz grzybek) -wtedy scielam z dlugich na krotkie
a teraz zrobilam pasemka bo mam bardzo ciemne wlosy i mi sie znudzily, dlatego wstawilam pokazac

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
No więc wszystko Pani opowiedziałam, cały weekend, poniedziałek i dzisiaj i dok stwierdziła że prawdopodobnie moje przypuszczenia są poprawne i to trzydniówka (połączona z zębami i szczepieniem)...kazała rozebrać Małą i jak zobaczyła jaką ma wysypkę to już z całą pewnością powiedziała że trzydniówka, bo wysypka po szczepieniu byłaby na całym ciele a po trzydniówce nie...a Zu ma nadal na brzuszku i pleckach. Dok powiedziała że nic z tym nie robić, no i nic nie podawac...bo trzydniówka ma to do siebie że przychodzi nie wiadomo skąd i po prostu sama odchodzi (a jak gorączka nagle znika to pojawia się wysypka...nigdy razem)..trzydniówki się nie leczy...gorączkę trudno zbić...no i stwierdziła że na pewno ząbki potęgowały złe samopoczucie no i szczepienie też moglo mieć wpływ (ale niekoniecznie). Zgody na żłobek nie dostałyśmy, bo dok nie może wypisać jak jest wysypka, Zu ma zostać w domu do czwartku, piątku...aż wysypka nie zniknie...
Powiedziałam dok też o tej dzisiejszej drzemce to też przyznała (tak jak myślałam) ze te ostatnie dni i noce musiały Małą bardzo wymęczyć i organizm musiał się zregenerować
czyli jednak trzydniowka
no Werka miala wysypke tez na buzce i troche na nozkach wiec moze dlatego lekarka stwierdzila ze to uczulenie jakies

aaaa przebila sie w koncu ta gorna prawa dwojka wiec mamy 6 zabkowkomplet jedynek i 2 prawe dwojki

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 21:24   #3933
Wojtusia
Zakorzenienie

Wleciałam na chwile poczytać Was, dużo nie naskrobałyście.

Oli śpi, ja testuję jakąś maseczkę z czerwoną glinką.
Ide zaraz spać chyba. Prasowałam dwie godziny i strasznie mnie to wymęczyło.

Aaa i zapomniałam napisać wcześniej- p4w trzymam ogromnie kciuki zeby ci się powiodło

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

no i Werci kolejnego ząbka gratuluję

Karola mialaś racje ze Zu ma trzydniówkę. Ale dobrze ze poszłas do lekarza. Taka długa drzemka to faktycznie wymęczona niunia była. U nas takie się nie zdarzają. Dzisiaj była jedna półgodzinna o 17.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-09-21 o 21:26
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 21:47   #3934
mariolasl
Zakorzenienie

Karo, ciesze sie, ze to trzydniowka byla
Czeko, bardzo ladnie ci w tej fryzurze, kolor tez super. Wercia miodzio
Gratuluje zabkow. My mamy 3 i 1/2
Stary 2010-09-21, 21:49   #3935
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Oli śpi, ja testuję jakąś maseczkę z czerwoną glinką.
Ide zaraz spać chyba. Prasowałam dwie godziny i strasznie mnie to wymęczyło.

ja siedze z platkami pod oczami

kurde znowu mi ryjek wysypalo ale pewnie przed @.....a wogole to juz nie wiem co mam klasc na buzke bo kazdy podklad czy puder wyglada zle skore mam sucha na wior.....moze pomoze cos krem na noc kupilam z ziaji med jakis nawilzajacy

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-09-21, 22:10   #3936
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
megi Twoja metamorfoza na 6 z + , ślicznie Ci w jasnych włoskach i tej fryzurce
Dziękuję

Cytat:
A Zu za to dzisiaj spała 4 h SZOK I NIEDOWIERZANIE mnie ogarnęło...przecież za niemowlaka tyle nie spała
Wow !!! Ale śpioszek Amelka kilka razy spała 4,5 godz, aż sprawdzałam czy oddycha Dobrze, że to trzydniówka
Cytat:
aaaa przebila sie w koncu ta gorna prawa dwojka wiec mamy 6 zabkowkomplet jedynek i 2 prawe dwojki
No w końcu tyle bidulkę umęczyła.

Cytat:
Prasowałam dwie godziny i strasznie mnie to wymęczyło.
wyobraziłam sobie i się zmęczyłam

Amelka padła mi podczas kolacji, już ostatnie dwie łyżeczki miała i w bek wielki, wyciągnęłam ją z krzesełka a ona ma oczy zamknięte. W szoku byłam bo nawet nie ziewała Ale budziła się cała mokra trąc łapką po dziąsłach więc ją przebrałam w lżejszą pidżamkę i nurofen dałam. Traz też się budzi co chwilę, Boziu niech te zęby już wyjdą

Ja sobie dzisiaj spokojnie M jak M oglądam patrzę a tu małż świece zapala i kieliszki przynosi Kupił wino i lody, popiliśmy trochę i usnął mi na kolanach

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 22:16   #3937
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Czeko, bardzo ladnie ci w tej fryzurze, kolor tez super. Wercia miodzio

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Ja sobie dzisiaj spokojnie M jak M oglądam patrzę a tu małż świece zapala i kieliszki przynosi Kupił wino i lody, popiliśmy trochę i usnął mi na kolanach
hehe pewnie za duzo wina wypilchcial zeby żonka byla latwiejsza a sam polegl

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-09-21, 22:35   #3938
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe pewnie za duzo wina wypilchcial zeby żonka byla latwiejsza a sam polegl
Pewnie tak

Amela nie chciała dzisiaj zjeść obiadu, od kilku dni nie chce nic ciepłego jakby ją urażało w dziąsła A serek homo zajadła cały

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-09-21, 22:38   #3939
mariolasl
Zakorzenienie

Megi, trzymam kciuki za zeby Amelki

Karo, my tez z Antosiem spalismy dzisiaj 31/2 godziny , z tego wszystkiego obiadu nie ugotowalam, bo obudzilismy sie, gdy maz byl w drzwiach . Oczywiscie nie bylo tragedii, zjadl kanapki
Myslalam, ze Antoni nie pojdzie spac nigdy, ale zasnal tylko godzine pozniej niz zwykle, czyli o 20.00
Stary 2010-09-21, 22:39   #3940
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
tak samo moze się wszystkim zadławić nawet wodą można się bardzo poważnie zachłysnąć - ale to nie znaczy, ze nie dajemy dziecku pić

ja wiem, ze jabłko Ci się źle kojarzy, ale jabłuszko ma dobrą konsystencję do nauki gryzienia, a poza tym jak dziecko gryzie rozwijają mu się szczęki, a jak dajesz same papki wadę zgryzu masz jak w banku
pewnie i masz racje
ale sie boje i juz, Zuza gryzie duze kawałki, pare razy zadławiła sie chrupkiem ryzowym nawet, teraz jest lepiej
a o tej wadzie zgryzu nie pomyslalam, bedzie sie trzeba przełamac :/
ale je sama banany np
ale teraz to nawet chleba nie chce gryzc, najprawdopodobniej przez te zęby

Cytat:

mialam czas wiec dodalam album z wlosami i bonusowa Werka
troche duzo tych fotek , chcialam zebyscie widzialy z kazdej strony, a i nie patrzcie na moj ryjek
obie śliczne jestescie
włoski fajne, te pasemka ci pasuja

Cytat:

Zu za to dzisiaj spała 4 h SZOK I NIEDOWIERZANIE mnie ogarnęło...przecież za niemowlaka tyle nie spała ale najlepszy był sposób w jaki zasnęła...
Dzwoni do mnie moja Mama i mówi że Zu usiadła sobie na kanapie, pokazała butelkę z wodą ze swoim "da", Mama jej dała, ona napiła się, położyła sobie na głowę pieluchę i dwie minuty później już spała...na siedząco To była godz. coś ok 11.40...od 13.30 mój Tata miał zostać z nią sam, bo Mama do pracy, więc jak wrócił ze spaceru z psem to do mojej Mamy że dlaczego uśpiła Zu...teraz pośpi do 14 i nie da mu żyć do 17 aż wrócę a ona zaskoczyła Dziadka i wstała o 15.50
no to pospała, Zuzi sie jeszcze tyle nie zdazyło, dzis 1x 1,5h niecałe
no i dobrze ze to tylko trzydniówka
Cytat:
my tez czekamy na 4 ząbka
Cytat:

no nie żartuj
bedziesz go budzic?
Stary 2010-09-21, 22:45   #3941
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Pewnie tak

Amela nie chciała dzisiaj zjeść obiadu, od kilku dni nie chce nic ciepłego jakby ją urażało w dziąsła A serek homo zajadła cały
pewnie ja boli , niech wyleza juz te zebiska

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

obie śliczne jestescie
włoski fajne, te pasemka ci pasuja

dziekujemy

ide chyba spac bo cos ziewam i nie moge przestac

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-09-21, 23:01   #3942
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
no nie żartuj
bedziesz go budzic?
Już to zrobiłam kazałam mu się przetransportować do łóżka bo go przecież nie uniosę

Cytat:
Megi, trzymam kciuki za zeby Amelki

Idę szybko pod prysznic i lulu bo rano siku łapiemy

Dobranoc

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-09-22, 08:20   #3943
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
dodałam w klubie
, ale zrobiłam z innego przepisu, drożdżowe (mojewypieki.blox.pl - POLECAM) i wyszły przepyszne. Część była z musem malinowym, część z bananami, a część tylko z cukrem pudrem. Wszystkie były pychota I nawet Zosi smakowały, jadła az jej się uszy trzęsły. Zostało jej jeszcze na śniadanie dzisiaj

Poza tym Zosia dokładnie słuchała wczoraj płyt (czytaj: było bliskie spotkanie z płytą chodnikową) i mamy pierwszą porządną zdrapę na czole i nosku trochę. Tragedii nie ma, ale za to jak sie niania przejęła... Jak wróciłam to zryczana, chlipiąca... Musiałam przytulać obie

No i jeszcze z innej beczki-zaczyna źle sie dziać w mojej firmie i troche sie martwię Nie zwolnienia ani żadne takie, ale źle. Nie będę Was zamęczać szczegółami.

Miłego dnia

A Czeko super masz te włoski I cięcie i kolor bardzo mi się podoba.

Karo ciesze się, że sie uspokoiłaś i że to tylko trzydniówka

Megi nieźle z tym winem
Ja póki co mam @ i nici z przytulanek Małż wykorzystuje ten czas na Herosów

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-09-22 o 08:23
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 08:47   #3944
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzień Dobry

czeko
, bardzo pasuje Ci ta fryzurka
Wercia, jak zwykle słodka

megi, jak tam Małż. Nie ocknął się jeszcze po tym winie na małe co nieco?
Poległ na makas?

Wczoraj wieczorem byli u mnie Teściowie z jedną z sióstr Małża (jest Chrzestną Bartka). Trochę późna ta wizyta była, ale mam 10 kg jabłek, więc są jakieś korzyście

Witam, z kawką

Miłego dnia
Stary 2010-09-22, 08:49   #3945
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Aaa i zapomniałam napisać wcześniej- p4w trzymam ogromnie kciuki zeby ci się powiodło

Cytat:
pewnie i masz racje
ale sie boje i juz, Zuza gryzie duze kawałki, pare razy zadławiła sie chrupkiem ryzowym nawet, teraz jest lepiej
a o tej wadzie zgryzu nie pomyslalam, bedzie sie trzeba przełamac :/
ale je sama banany np
ale teraz to nawet chleba nie chce gryzc, najprawdopodobniej przez te zęby
jak się dławi to nie ma co ją zmuszać - musisz sama wyczuć kiedy, ale jedno jest pewne musisz próbować , bo inaczej się nie dowiesz - jakieś małe kawałeczki jej dawać do buzi, żebyś Ty regulowała wielkość "kęsów" nie ona
świadomość to podstawa

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
, ale zrobiłam z innego przepisu, drożdżowe (mojewypieki.blox.pl - POLECAM) i wyszły przepyszne. Część była z musem malinowym, część z bananami, a część tylko z cukrem pudrem. Wszystkie były pychota I nawet Zosi smakowały, jadła az jej się uszy trzęsły. Zostało jej jeszcze na śniadanie dzisiaj

Poza tym Zosia dokładnie słuchała wczoraj płyt (czytaj: było bliskie spotkanie z płytą chodnikową) i mamy pierwszą porządną zdrapę na czole i nosku trochę. Tragedii nie ma, ale za to jak sie niania przejęła... Jak wróciłam to zryczana, chlipiąca... Musiałam przytulać obie

No i jeszcze z innej beczki-zaczyna źle sie dziać w mojej firmie i troche sie martwię Nie zwolnienia ani żadne takie, ale źle. Nie będę Was zamęczać szczegółami.
mam nadzieję, ze zadrapania szybko zejdą, a sytuacja w pracy się poprawi

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 09:23   #3946
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Miłego dnia

Megi nieźle z tym winem
Ja póki co mam @ i nici z przytulanek Małż wykorzystuje ten czas na Herosów
Współczuję zadrapań
Biedna Zosia, pewnie ją bolało. Ja zawsze bardzo cierpiałam jak zdarłam sobie kolana lub dłonie na chodniku...

Kurcze, życzę w takim razie, zęby się poprawiło w pracy
Stary 2010-09-22, 09:25   #3947
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

mam nadzieję, ze zadrapania szybko zejdą, a sytuacja w pracy się poprawi

Ale mnie głowa boli...

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Współczuję zadrapań
Biedna Zosia, pewnie ją bolało. Ja zawsze bardzo cierpiałam jak zdarłam sobie kolana lub dłonie na chodniku...

Kurcze, życzę w takim razie, zęby się poprawiło w pracy

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-09-22, 09:40   #3948
Wojtusia
Zakorzenienie

dzien dobry

angy może i ja dzisiaj racuchy zrobię póki co dojadałam kluski z truskawkami. A nie, zapomniałam, ze gulasz dzisiaj mam robić, to racuchy przekładam na jutro.
Biedna Zosia z tymi zadrapaniami, ale niestety to bedzie sie zdarzało. Oli wczoraj też nabawiła się sporego siniaka na policzku.

Unholy, no 10 kg jablek, to jedzenia macie sporo ja często suszę jabłka, uwielbiam takie podjadać, zamiast chipsów, albo do kawy zamiast słodyczy.

Ide po kawe.
Stary 2010-09-22, 09:41   #3949
gorgulek
Zakorzenienie

Teraz ja witam się z kawką

Zmęczona czuję się ostatnio i jakaś nie do życia.

Angy biedna Zosia
Trzymam za poprawę sytuacji w pracy.

Unholy wpadam na szarlotkę

Karolinka cieszę się, że to tylko trzydniówka.

Czeko urocze jesteście obie A Wercia to taka mała miniaturka Ciebie

Megi oby zęby szybko Amelce wyszły i dały w końcu spokój
Małż niezły
Aaa i za wyniki.

Jeszcze dużo zdrówka dla Laurki Kasi.

Więcej nie pamiętam

Miłego dnia
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 09:58   #3950
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
czyli jednak trzydniowka
no Werka miala wysypke tez na buzce i troche na nozkach wiec moze dlatego lekarka stwierdzila ze to uczulenie jakies

ufff na szczęście trzydniówka

Gratulacje ząbka...w końcu wyszdł

A zauważyłaś ze często Nasze Małe to samo mają...jak nie ząbki to szczepienie, albo coś je łapie (oby jak najmniej)

Cytat:
Karola mialaś racje ze Zu ma trzydniówkę. Ale dobrze ze poszłas do lekarza. Taka długa drzemka to faktycznie wymęczona niunia była. U nas takie się nie zdarzają. Dzisiaj była jedna półgodzinna o 17.

U Nas też wcześniej się nie zdarzały...max 1,5h...

Cytat:
Karo, ciesze sie, ze to trzydniowka byla

My 4 i pół

Cytat:
Wow !!! Ale śpioszek Amelka kilka razy spała 4,5 godz, aż sprawdzałam czy oddycha Dobrze, że to trzydniówka

Traz też się budzi co chwilę, Boziu niech te zęby już wyjdą

Niech wyjdą szybciutko bo inaczej
Myślał że Żonke upije a tu doooopka

Cytat:
Karo, my tez z Antosiem spalismy dzisiaj 31/2 godziny , z tego wszystkiego obiadu nie ugotowalam, bo obudzilismy sie, gdy maz byl w drzwiach . Oczywiscie nie bylo tragedii, zjadl kanapki
Myslalam, ze Antoni nie pojdzie spac nigdy, ale zasnal tylko godzine pozniej niz zwykle, czyli o 20.00
aaaale Wam dobrze Należy Wam się chwila wytchnienia Pracusiu

Cytat:
no to pospała, Zuzi sie jeszcze tyle nie zdazyło, dzis 1x 1,5h niecałe
no i dobrze ze to tylko trzydniówka
ooo u Nas tak samo...max 1,5h

Cytat:

Dobrze że Ty się nie przejęłaś za bardzo...pierwszy ale nie ostatni raz

Wiem jak to jest U mnie dzieje się źle od jakiegoś czasu...dużo nowych przyszło, a starzy wiedzą jak jest a jak było i odchodzą A taka fajna firma była...

.......................
Dzień dobry

ale Nas mało od rana
Właśnie dzwoniła moja Mama i zrobiła Zu dwie kitki do góry (pierwszy raz)...no i Mała biega od Babci do lustra, robi akuku, śmieje się w głos i ucieka...i tak w kółko...poznać siebie pewnie nie może
A nocka dzisiaj...zdecydowanie lepiej..tak bardziej normalnie (z pobudkami ale normalnymi do których przywykłam)

Miłego dnia

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Karolinka cieszę się, że to tylko trzydniówka.
Stary 2010-09-22, 10:18   #3951
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc

dzisiaj nocka nie najlepsza bo mala zaliczyla 2 godziny bezssennosci i mamie sie udzielilo

a teraz spi zmeczona wielce
dzisiaj ide w odwiedziny do przyjaciolki wiec Werka bedzie sie bawic z jej coreczka a my ploteczki

Cytat:

uuu biedna, u nas tez juz zadrapanie bylo jak mala wywinela na kamieniach

mam nadzieje ze sie poprawi w firmie i nie bedzie tak zle

dzieki ze ci sie podobaja moje "krotkawe tylko" wlosy

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

czeko
, bardzo pasuje Ci ta fryzurka
Wercia, jak zwykle słodka

Wczoraj wieczorem byli u mnie Teściowie z jedną z sióstr Małża (jest Chrzestną Bartka). Trochę późna ta wizyta była, ale mam 10 kg jabłek, więc są jakieś korzyście
dziekujemy

tyy wiesz ze bez szarlotki sie nie pokazuj lepiej
a moglabys rzucic jabluszkiem
Cytat:

Czeko urocze jesteście obie A Wercia to taka mała miniaturka Ciebie

a ostatnio coraz wiecej osob mowi ze Wercia to caly tata

Cytat:
ufff na szczęście trzydniówka

Gratulacje ząbka...w końcu wyszdł

A zauważyłaś ze często Nasze Małe to samo mają...jak nie ząbki to szczepienie, albo coś je łapie (oby jak najmniej)

ale Nas mało od rana
Właśnie dzwoniła moja Mama i zrobiła Zu dwie kitki do góry (pierwszy raz)...no i Mała biega od Babci do lustra, robi akuku, śmieje się w głos i ucieka...i tak w kółko...poznać siebie pewnie nie może
A nocka dzisiaj...zdecydowanie lepiej..tak bardziej normalnie (z pobudkami ale normalnymi do których przywykłam)

one chyba sie telepatycznie komunikuja

pokaaaaazz fotki Zu z w kucyczkach
Werka to ostatnio ma manie na poprawianie swoich wlosow, i to jeszcze moje tezco chwile lata i najpierw swoje roztrzepie rekami a potem moje chce

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-09-22, 10:32   #3952
mariolasl
Zakorzenienie

Dzien dobry
Cos weny nie mam dzisiaj
bez powodu

Gorgulku, milo cie widziec
Stary 2010-09-22, 10:37   #3953
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21;22222492
[B
a teraz spi zmeczona wielce[/B]

one chyba sie telepatycznie komunikuja

pokaaaaazz fotki Zu z w kucyczkach
Werka to ostatnio ma manie na poprawianie swoich wlosow, i to jeszcze moje tezco chwile lata i najpierw swoje roztrzepie rekami a potem moje chce
złośnica jedna

Ja tez powiem..Wercia to cały Tata

coś w tym jest

No właśnie nawet jej nie widziałam w dwóch Pierwszy raz Babcia jej zrobiła a ja w pracy Jak wrócę to jej zrobię kitki i cykne fote
Fajnie to musi wyglądać
Stary 2010-09-22, 10:37   #3954
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cześć

witam się z fervexem ...coś mnie zbiera i to na poważnie , mam wszystko gdzieś, czekam aż mała zaśnie i też idę się położyć, głowa mi pęka.

Martysia ewidentnie próbuje ustawić sobie jedną drzemkę na 10.30 - 11 do 13, strasznie mi to nie pasuje bo w ziemie to najlepszy czas na spacer a w wózku ona już od niepamiętnych czasów nie śpi i co tu zrobić, widać kto w domu rządzi - mogę się podporządkować albo podporządkować

angy mam nadzieję, że w pracy się poukłada

mariolko, gorgulku podesłałabym trochę weny ale i u mnie brak

czeko super włoski
Chciałabym też swoje jakoś obciąć ale raczej nie dam razy - są gęste i niesforne

skierki jakoś nie ma?

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:52   #3955
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
złośnica jedna

Ja tez powiem..Wercia to cały Tata

coś w tym jest

No właśnie nawet jej nie widziałam w dwóch Pierwszy raz Babcia jej zrobiła a ja w pracy Jak wrócę to jej zrobię kitki i cykne fote
Fajnie to musi wyglądać
tata powiadasz

ja teraz wogole nie robie malej kucyczkow bo nie lubi, zaraz sciaga ,ona woli artystyczny nielad

Cytat:
Cześć

witam się z fervexem ...coś mnie zbiera i to na poważnie , mam wszystko gdzieś, czekam aż mała zaśnie i też idę się położyć, głowa mi pęka.

Martysia ewidentnie próbuje ustawić sobie jedną drzemkę na 10.30 - 11 do 13, strasznie mi to nie pasuje bo w ziemie to najlepszy czas na spacer a w wózku ona już od niepamiętnych czasów nie śpi i co tu zrobić, widać kto w domu rządzi - mogę się podporządkować albo podporządkować

czeko super włoski
Chciałabym też swoje jakoś obciąć ale raczej nie dam razy - są gęste i niesforne
oby fervex pomogl

yy to nie masz wyboru tylko sie podporzadkowac
u nas tez drzemka jest przewaznie jedna kolo 11 , a potem mala walczy do wieczora

z krotkimi wlosami nie ma problemu, zdeycdowanie mniej czasu im poswiecam niz dlugim a wtedy to musialam prostowac bo mi sie faluja

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-09-22, 11:30   #3956
angy
Zakorzenienie

Cytat:

angy może i ja dzisiaj racuchy zrobię póki co dojadałam kluski z truskawkami. A nie, zapomniałam, ze gulasz dzisiaj mam robić, to racuchy przekładam na jutro.
Biedna Zosia z tymi zadrapaniami, ale niestety to bedzie sie zdarzało. Oli wczoraj też nabawiła się sporego siniaka na policzku.
Zrób zrób, są pycha

Cytat:

Angy biedna Zosia
Trzymam za poprawę sytuacji w pracy.

Cytat:

Dobrze że Ty się nie przejęłaś za bardzo...pierwszy ale nie ostatni raz

Wiem jak to jest U mnie dzieje się źle od jakiegoś czasu...dużo nowych przyszło, a starzy wiedzą jak jest a jak było i odchodzą A taka fajna firma była...
No pewnie, nikt nie da rady upilnowac małego dziecka, czy to rodzic czy niania, bez różnicy. Trzeba tylko mieć nadzieję, że nic poważnego się nie wydarzy, a otarcia i siniaki to normalka.

No widzisz tylko u nas nie o to chodzi... U nas grzebią na poziomie ustawowym, chcą lasy wciągnąć pod finanse publiczne, państwo w opłakanym stanie, to trzeba łapać się wszystkiego.... Ehh nie chce mi sie gadać na ten temat

Cytat:
czesc

uuu biedna, u nas tez juz zadrapanie bylo jak mala wywinela na kamieniach

mam nadzieje ze sie poprawi w firmie i nie bedzie tak zle

dzieki ze ci sie podobaja moje "krotkawe tylko" wlosy

Cytat:
Cześć

angy mam nadzieję, że w pracy się poukłada

skierki jakoś nie ma?
Mam nadzieję, że fervex pomoże

No nie ma... Pisała jakiś czas temu, że u nich nie za bardzo, ale nie wiem o co chodziło

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-09-22 o 11:32
Stary 2010-09-22, 11:46   #3957
syla39
Wtajemniczenie

Dzien dobry

Dziewczyny mam pytanko i prosze o odpowiedz

Czy wasze dzieci maja jeszcze krzywe nozki??? Duze brzuszki i nie zrosniete ciemiaczko??? Bo moja corcia ma krzywe nozki, jakos dziwnie duzy brzuszek i jak na moje oko spore ciemiaczko
W sumie kolezanki to zauwazyly i zasugerowaly mi ze moze ma krzywice. Bylam z nia wczoraj u lekarza i powiedzial ze nie widzi nic szczegolnego ani odstajacego od normy ale ja im nie wierze Pobrali krew do badania i wyniki maja byc w przyszlym tygodniu ale ciezko mi wytrzymac do tego czasu dlatego prosze was o odpowiedz

Poza tym mamy od 2 tyg biegunke i juz nie wiem co z tym zrobic. Pobrali jej tylko kal do badania i nic nie przepisali. Kazali tylko smarowac pupe mascia z cynkiem, jak bym o tym nie wiedziala

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:17   #3958
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

poklocilam sie z TZ
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:22   #3959
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

poklocilam sie z TZ

ee, patrze na pierwszą emonitke i myśle Svi ma dobry humor, bo uśmiechnięta do nas macha

czytam dalej i już wiem że nie za bardzo.
coś poważnego, czy do wieczora już się pogodzicie?
Stary 2010-09-22, 12:22   #3960
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry
Cos weny nie mam dzisiaj
bez powodu

Gorgulku, milo cie widziec

Cytat:
Na tych fotkach gdzie pokazujesz refleksy stoisz bokiem i jakbym Werkę tam widziała

Cytat:

mariolko, gorgulku podesłałabym trochę weny ale i u mnie brak
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Czy wasze dzieci maja jeszcze krzywe nozki??? Duze brzuszki i nie zrosniete ciemiaczko??? Bo moja corcia ma krzywe nozki, jakos dziwnie duzy brzuszek i jak na moje oko spore ciemiaczko
W sumie kolezanki to zauwazyly i zasugerowaly mi ze moze ma krzywice. Bylam z nia wczoraj u lekarza i powiedzial ze nie widzi nic szczegolnego ani odstajacego od normy ale ja im nie wierze Pobrali krew do badania i wyniki maja byc w przyszlym tygodniu ale ciezko mi wytrzymac do tego czasu dlatego prosze was o odpowiedz

Poza tym mamy od 2 tyg biegunke i juz nie wiem co z tym zrobic. Pobrali jej tylko kal do badania i nic nie przepisali. Kazali tylko smarowac pupe mascia z cynkiem, jak bym o tym nie wiedziala

No więc tak
Zuzia ma "krzywe" nóżki. Powinny się zejśc do około 2 roku. Byłam z nią ostatnio na kontroli na bioderkach i lekarz powiedział, że wszystko w jak najlepszym porządku, że często dzieciom zbyt szybko prostują się nóżki i wtedy celowo muszą zakładac jakąś wkładkę żeby je rozserzyc. Na rozstawionych podobno lepiej dziecku uczy się chodzic no i lepiej dla bioderek.
Brzuszek spory Zuzia tez ma. Jak byłam u pediatry to nie widziała w tym nic złego.
Ciemniączko też nie jest całkowicie zrośnięte.

Żadna z tych rzeczy mnie nie niepokoi

gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości