Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-22, 08:00   #1291
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
no ceny są straszne jak się kupuje tak więcej rzeczy na raz to szok przy kasie , ja też kupuję w rosmanie (bo niedawno otworzyli u nas) albo w szlekerze zależy gdzie promocja ale w szlekerze częściej .Ja przynajmniej obiadków nie kupuję a za same owoce soki i deserki to masakra.
A kupowałaś moze te słoiczki rosmanowskie ?
Obiadki sama gotuję, ale czasami jak mi się nie chce, lub gdzieś wychodzimy, albo sie wydziera że głodny to nie mam czasu rozmrozić. Rosmanowskie kupiłam kilka razy. Deserki są ok, obiadki też, ale kaszek ja w sumie nie polecam, konsystencja jak ziemniaki duszone bez dodatku, takie geste że łyżeczka trzeba kroić, chyba że może to rozwadniać, obiadki też takie gęściejsze niż np gerberka.Musicie spróbować. Kaszke ta rosmanową kupilam taką sypką do robienia i małemu bardzo smakowala, nawet bardziej niż nestle czy bobo, taka fajna bo nie jest tak przesadnie słodka jak pozostałe.

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
a tu wam wstawię fotki z ostatniego tygodnia, jak z tylkooliwką i dzieciaczkami się pluskamy
No dziewczyny wy to najlepsze laski na tym basenie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 08:08   #1292
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Minka, TylkoOliwka - super wyglądacie. Mi też sie bardzo zachciało na basen. I też chciałam zapisać mała ale mi pediatra powiedziała ze lepiej nie ze względu na płuca. Może jak będzie miała ponad rok wtedy będzie silniejsza i będzie miała mocniejsze płuca.

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
musze sie pochwalic nowym zakupem , wylicytowalam krzeselko uzywane w idealnym stanie za 150zl chicco polly, bardzo jestem happy,

no bo niestety z polski nie moge przywiezc bo koszty transporu za drogie , a tez mi sie wasze krzeselka podobaly
mam nadzieje ze bedzie dobre , bo jeszcze z tej firmy nic nie mialam
Ja mam to krzesełko i jest bardzo fajne. Tylko przypominam że my tutaj bojkotujemy firmę chicco za podejście do bezpieczeństwa dzieci.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 08:34   #1293
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry

Melduję się w dzień bez samochodu, po tym jak stałam w korku w drodze do pracy
Igutek padł wczoraj o 20stej i spał ładnie w nocy, budząc się tylko raz (nie licząc budzenia antykoncepcyjnego w czasie przytulanek), więc dzisiaj jestem wypoczęta

Aneczka - jeszcze nie gratulowałam. Super, że Ci się udało z ta kasą.
Ja rzuciłam palenie tydzień przed tym, jak dowiedziałam o Igorze. No i mi było łatwo - przez pierwsze 3 m-ce robiło mi się niedobrze, jak poczułam papierosy, a później tylko strasznie śmierdziały i tak mi zostało.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 09:04   #1294
lindsley
Zakorzenienie

Aneczka gratuluję, że się tak fajnie z kasą udało.
Też doskonale wiem, jak dołujące mogą być problemy finansowe. Ja tylko dzięki przypadkowi, będąc już w 8tc dostałam pracę... Może kasa miesięcznie niewielka ale w sumie wyszło ok 11tys dzięki temu do przodu... Dziś Misiek kończy 5m-cy i dziś kończy mi się macierzyński. Prawa do zasiłku nie mam i będziemy żyć tylko z wypłaty Tz, która jest uzależniona od sprzedaży więc czasem 500zł w tę lub w tę a to bardzo dużo przy jego zarobkach

Cytat:
a tu wam wstawię fotki z ostatniego tygodnia, jak z tylkooliwką i dzieciaczkami się pluskamy
Super fotki, zazdroszczę trochę tego basenu, też chciałam ale nie stać nas teraz na taki wydatek... Muszę podzwonić i popytać czy czasem po tych zajęciach dla niemowląt nie zostawiają na trochę cieplejszej wody żeby skoczyć z maluchami... Może Asiulek też byś się pisała?

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Melduję się w dzień bez samochodu, po tym jak stałam w korku w drodze do pracy
Igutek padł wczoraj o 20stej i spał ładnie w nocy, budząc się tylko raz (nie licząc budzenia antykoncepcyjnego w czasie przytulanek), więc dzisiaj jestem wypoczęta
Heh... Misiek też wyjątkowo raz mniej się obudził w nocy (22, 4, 7.30) Budzenie antykoncepcyjne też robi ale to w dzień (w nocy nie mam już siły na przytulanki)

Sto lat dla 5-miesięczniaków dzisiejszych

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 09:12   #1295
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Aneczka ja rzuciłam palenie zastępując je max miętową gumą do żuciaA rzuciłam trochę przez to że moja mama i brat zachorowali na nowotwory, więc trochę ze strachu że w ten sposób zwiększam bardzo ryzyko że ja też zachoruję, a jak popatrzę na moje dzieci to chciałabym mieć możliwość wspierania ich jak najdłużej się da, i niepotrzebnie tego nie skracać. Udało mi się bo Eryk zachorował na ospę i byłam uziemiona w domu(wtedy brak balkonu, no i malucha z wysypką nie zostawię w domu żeby wyjść na dymek)Jak już tydzień musu nie paliłam to dalej już też walczyłam. Najgorsze jest zapalić tego jednego bo nerw bo impreza ten jeden wystarczy, to jest jak alkoholizm, od jednej fajeczki wracasz do tego punktu w którym zaczynałaś.
Najłatwiej jest codziennie rano sobie powiedzieć dziś nie palę, i tak codziennie.

Stary 2010-09-22, 09:19   #1296
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
No to mam kurtkę A teraz kolejny dylemat. Ciepła kurtka, spodnie, bluza, a co na stópki? Bo jak będzie zima to kombinezon, a do tej kurtki, to co? Jakieś buty? Bo będą na nóżkach rajstopki, skarpetki i spodnie i to wszystko?
My mamy takie ale dopiero na zimne dni http://www.bobas.biz/cms/php/duzezdj...&cms=cms_bobas

Kupiłam też (właściwie Tż) w Tesco kozaczki bez ocieplenia.
Stary 2010-09-22, 09:24   #1297
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość

Heh... Misiek też wyjątkowo raz mniej się obudził w nocy (22, 4, 7.30) Budzenie antykoncepcyjne też robi ale to w dzień (w nocy nie mam już siły na przytulanki)
Budzenie natykoncepcyjne w dzień to by mi nie przeszkadzało, bo nie mam wtedy z kim się przytulać, a w wekendy, jest dodatek antykoncepcyjny w postaci starszego synka. Ja też wieczorem już nie mam siły na przytulanki
Ja na basen zwykły chodze z Erwinem. Woda ma około 30 stopni, i maluszek przez pół godziny nie marznie. Pluskamy się 10 min, potem min przerwy w ręczniku, następne 10 min basenu i jakuzi(w nim to już ciepła woda)Więc wychodzą dwa ręczniki dla maluszka.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

izazula daj mi znać jak u ciebie będzie @ ze spiralką? Bo ciekawi mnie czy przy mirenie są tylko plamieniaNienawidze mieć @ więc pewnie w styczniu wymienię tą moją na mirenę, jak potwierdzisz że jest lepiej

Stary 2010-09-22, 09:46   #1298
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Budzenie natykoncepcyjne w dzień to by mi nie przeszkadzało, bo nie mam wtedy z kim się przytulać, a w wekendy, jest dodatek antykoncepcyjny w postaci starszego synka. Ja też wieczorem już nie mam siły na przytulanki
Ja na basen zwykły chodze z Erwinem. Woda ma około 30 stopni, i maluszek przez pół godziny nie marznie. Pluskamy się 10 min, potem min przerwy w ręczniku, następne 10 min basenu i jakuzi(w nim to już ciepła woda)Więc wychodzą dwa ręczniki dla maluszka.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

izazula daj mi znać jak u ciebie będzie @ ze spiralką? Bo ciekawi mnie czy przy mirenie są tylko plamieniaNienawidze mieć @ więc pewnie w styczniu wymienię tą moją na mirenę, jak potwierdzisz że jest lepiej
ok. będę na bieżąco Cię informować. Gin mówił że teraz mogę mieć nieregularne krwawienia i plamienia. Powinno to wszystko stopniowo do 3 m-cy ustąpić. @ma być krótka i mało obfita. Narazie nic się nie dzieje.

My też chodzimy na zwykły basen a temp. jest różna. 30 min to maksymalny czas ale i tak jest regulowany przez Zosię. Jak się usteczka trzęsą to wychodzimy i ogrzewamy się pod prysznicem i przebieramy

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2010-09-22 o 09:48
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 09:57   #1299
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Super te zdjęcia z basenu aż zazdraszczam sama pływac nie umiem ale chciałabym zeby chociaz dzieci umiały a u nas nie ma takiej możliwości
u nas też nie ma i dlatego jeżdżę do łodzi, a że to od drugiej strony to mam jakieś 60km w jedną stronę... zdecydowałam się, bo w tym czasie i tak pewnie nic pożytecznego bym nie robiła

Cytat:
super zdjecia z basenu
a powiedzcie czy dzieciaczkom nie jest zimno ? ja jakos sie obawiam ja swoja wziasc na basen,
ciepło jest i woda też ciepła, jak bym sama miała tam pływac to zdecydowanie za ciepła, ale dla dzieciaczków chyba jest spoko, bo żadne nie płacze

Cytat:
hehe sie wie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Minka, TylkoOliwka - super wyglądacie. Mi też sie bardzo zachciało na basen. I też chciałam zapisać mała ale mi pediatra powiedziała ze lepiej nie ze względu na płuca. Może jak będzie miała ponad rok wtedy będzie silniejsza i będzie miała mocniejsze płuca.
jak są przeciwskazania to lepiej poczekać, a do roczku Oliwki już niedaleko

Amelka właśnie wcina chrupki kukurydziane i wysmarowała wszystko dookoła łącznie z sobą
w ogóle ostatnio ma jakies koszmary czy coś, bo w nocy z takim płaczem się budzi, jak ją wezmę na rączki i przytulę to przechodzi, dziś tak było, chyba z 6 razy

darusia może na jutro się ustawimy?? może w koncu się uda musze namiary na tego twojego dietetyka dostać
Stary 2010-09-22, 10:14   #1300
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
O, ferrou, jakie ladne zdjecie; sliczna z ciebie dziewczyna;

acha, dziewczyny, zapomnialam pochwalic dzieciaczki; wszystkie sa sliczne ; a kawalerowie sa jeszcze jacys wolni bo sie pogubilam w swataniu? postaram sie niedlugo wrzucic fotke mojej laseczki, ale teraz zmykam chyba spac
dziękuję
i wciąż czekamy na fotki Twojej małej

Cytat:
super zdjecia z basenu
a powiedzcie czy dzieciaczkom nie jest zimno ? ja jakos sie obawiam ja swoja wziasc na basen,

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

u nas tez sa za darmo wszystkie szczepionki no ale coz miejmy nadzieje ze kiedys bedzie lepiej,

musze sie pochwalic nowym zakupem , wylicytowalam krzeselko uzywane w idealnym stanie za 150zl chicco polly, bardzo jestem happy,

no bo niestety z polski nie moge przywiezc bo koszty transporu za drogie , a tez mi sie wasze krzeselka podobaly
mam nadzieje ze bedzie dobre , bo jeszcze z tej firmy nic nie mialam
a my tutaj bojkotujemy chicco

Cytat:
Aneczka gratuluję, że się tak fajnie z kasą udało.
Też doskonale wiem, jak dołujące mogą być problemy finansowe. Ja tylko dzięki przypadkowi, będąc już w 8tc dostałam pracę... Może kasa miesięcznie niewielka ale w sumie wyszło ok 11tys dzięki temu do przodu... Dziś Misiek kończy 5m-cy i dziś kończy mi się macierzyński. Prawa do zasiłku nie mam i będziemy żyć tylko z wypłaty Tz, która jest uzależniona od sprzedaży więc czasem 500zł w tę lub w tę a to bardzo dużo przy jego zarobkach

Super fotki, zazdroszczę trochę tego basenu, też chciałam ale nie stać nas teraz na taki wydatek... Muszę podzwonić i popytać czy czasem po tych zajęciach dla niemowląt nie zostawiają na trochę cieplejszej wody żeby skoczyć z maluchami... Może Asiulek też byś się pisała?

Sto lat dla 5-miesięczniaków dzisiejszych
wszystkiego najlepszego dla Małego
Stary 2010-09-22, 10:38   #1301
P0P70
Zakorzenienie

100 Lat i gratulacje
dla
Danielka za ukończenie 7 miesięcy
Dawida - za 5 miesięcy
Ali - za 5 miesięcy
Michała - za 5 miesięcy

Stary 2010-09-22, 10:41   #1302
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego dla Małego
dzięki

Michaś
Stary 2010-09-22, 11:09   #1303
libra777
Zakorzenienie

Dzień dobry mamusie.
Lindsley wszystkiego najsłodszego dla Michasia
Cytat:

teraz w intermarche jest promocja na słoiczki Hippa - drugi jest za pół ceny.
A rossmannowskie raz kupiłam, marchewka z ryżem i kurczakiem. W smaku to okropne, jak każdy tego typu słoiczek, ale mały zjadł ze smakiem, nic mu się nie działo więc chyba są ok
do intermarsze to mam trochę daleko ale za to do szlekera blisko a tam teraz duzo promocji na hippa min. słoiczki soki na kaszki bobovity i nestle i na bebilon jak któraś podaje malestwu.
Kupiłam kiedyś owoce w słoiczku kauflandowe i były obrzydliwe w s smaku.
Cytat:
My zamówiliśmy to krzesełko http://allegro.pl/nowoczesne-krzesel...224122052.html jutro ma niby być więc zobaczymy co to za cudo

Zazdroszczę dziewczyny i wypadu na basen z dzieciaczkami i spotkania

Ja paliłam przez chyba 10lat, dość wcześnie zaczęłam, bo popalałam sobie już w 8 klasie podstawówki I rzuciłam z dnia na dzień kiedy się o Kubie dowiedziałam. To już ponad rok. Czasami ciągnie, ale jakoś udaje mi się wygrać z nałogiem. Jak na razie mam silną wolę bo chodzi przecież o Kubę, a nie wiem co będzie jak przestanę karmić. Zawsze palenie było dla mnie cholernie przyjemne i relaksujące, taka chwila tylko dla mnie W sumie nie chcę zaprzepaścić tej szansy i chcę już w ogóle nie palić mam nadzieję że wytrwam
ja zamówiłam to samo kolor srebrny.
Ja tez długo paliłam zaczęłam w 1 klasie liceum i popularne mojego ojca.Później rzuciłam jak byłam w 1 ciązy i nie paliłam w sumie 3 lata przez cały okres karmienia , wróciłam potem do pracy i do fajek niestety i drugi raz rzuciłam 5 lat temu dokładnie 5 dni przed początkiem roku szkolnego i jak na razie nie palę i pewnie nie będę już
Cytat:
Obiadki sama gotuję, ale czasami jak mi się nie chce, lub gdzieś wychodzimy, albo sie wydziera że głodny to nie mam czasu rozmrozić. Rosmanowskie kupiłam kilka razy. Deserki są ok, obiadki też, ale kaszek ja w sumie nie polecam, konsystencja jak ziemniaki duszone bez dodatku, takie geste że łyżeczka trzeba kroić, chyba że może to rozwadniać, obiadki też takie gęściejsze niż np gerberka.Musicie spróbować. Kaszke ta rosmanową kupilam taką sypką do robienia i małemu bardzo smakowala, nawet bardziej niż nestle czy bobo, taka fajna bo nie jest tak przesadnie słodka jak pozostałe.

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Bedę musiała kupić jak będę spróbujemy
Cytat:
u nas też nie ma i dlatego jeżdżę do łodzi, a że to od drugiej strony to mam jakieś 60km w jedną stronę... zdecydowałam się, bo w tym czasie i tak pewnie nic pożytecznego bym nie robiła

ciepło jest i woda też ciepła, jak bym sama miała tam pływac to zdecydowanie za ciepła, ale dla dzieciaczków chyba jest spoko, bo żadne nie płacze

hehe sie wie

jak są przeciwskazania to lepiej poczekać, a do roczku Oliwki już niedaleko

Amelka właśnie wcina chrupki kukurydziane i wysmarowała wszystko dookoła łącznie z sobą
w ogóle ostatnio ma jakies koszmary czy coś, bo w nocy z takim płaczem się budzi, jak ją wezmę na rączki i przytulę to przechodzi, dziś tak było, chyba z 6 razy

darusia może na jutro się ustawimy?? może w koncu się uda musze namiary na tego twojego dietetyka dostać
no ja pewnie gdzieś dalej też bym znalazła ale nie bardzo mi pasuje jeździć daleko starszy syn późno ze szkoły wraca a póxniej jeszcze lekcje.
Mój też jak je chrupki to wszystko zaklejone wokoło

U nas nocka minęła dobrze mimo tego kataru , mały się tylko raz obudził na jedzenie .
Jednak to przespanie nocy było jednorazowe.
No nic poczekamy .

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

No już się poprawiam wszystkiego najsłodszego dla wszystkich miesięczniaków

Fasolka mam pytanie do Ciebie , Ty tak cytujesz biblię może mi wyjaśnisz coś.Tylko sie nie smiej bo jestem w tym kompletnym laikiem.Ostatnio moja przygoda z biblią była w 8 klasie na oazie.
Kupiłam nową biblię , bo potrzebna synowi do szkoły na religię i po przejrzeniu widze że wszędzie tam gdzie jest napisane w starej biblii PAN to w tej nowej jest napisane JAHWE o co tu chodzi.Tekst się prawie zgadza tzn. sens ten sam tylko niektóre słowa inne.No i mój syn nie chce jej wziąść do szkoły bo mówi że to nie taka i katachetka go będzie gnębić(fakt że baba ma trochę dekiel zryty) .Czy to jest nasza biblia czy jak .Proszę o wyjaśnienie jeśli możesz .

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Pokruszyłam Mikowi kromkę chleba (trzymam go tu na kolanach przy biurku) wiecie jakie ma zajęcie , cisza nawet ni kwiknie.A syfu żeśmy narobili później dziwne że myszy łażą.
Juz się nie moge doczekać tego krzesełka nie wiem dlaczego ja dopiero teraz je zamówiłam.I kiedy ten katarek w końcu przyjdzie mam nadzieję że szybko zanim nam się katar skończy.

No i mamy ostatni dzień lata dziewczynki także korzystajmy ze spacerków ile się da.Chociaz lubię taką ciepłą jesień rano słońce wschodzi , mgły się ścielą po polach (ale się rozromantyzowałam:rolleye s, ale trochę jednak szkoda tego lata.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

DZIEWCZYNY OD 27 W LIDLU UBRANKA
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=13156

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Ciekawe czy bedzie tez dla chłopców ten kombinezon do wózka
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:15   #1304
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry mamusie.
Lindsley wszystkiego najsłodszego dla Michasia

Michaś
Stary 2010-09-22, 11:37   #1305
koglus
Rozeznanie

a czemu bojkotujecie chicco , bo ja chyba ten wątek przegapilam i nie bardzo wiem o co chodzi ?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:39   #1306
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
No to w poniedziałek zasuwam do Lidla i mam nadzieję że coś zostanie. Ostatnio mam jakiegoś pecha chyba bo co tam dotrę to niczego nie ma co jest fajne w gazetce.

Wszystkie mamusie z maluchami chyba na spacerach są
Stary 2010-09-22, 11:40   #1307
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Minka ale fajne zdjęcia jaka ja blada z Danielkiem hihi
mówię Ci jak mnie po wczorajszym ręce bolą
aDarek miał aparat i tylko filmik nakręcił jak możesz to prześlijmi na @ bo nie wiem jak zapisac agnieszka.jozwik@vp.pl dziekuję
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
pop u nas nic takiego nie ma zreszta teraz juz nie potrzebuje bo dołożyli nam na kolejen 3 miesiące rehabilitacji w sumie mamy około5000 zł ale numer nie moge w to wierzyc peiniądze mają byc na koncie w tym tygodniu
Aneczka brawo!!!bardzo się cieszę,że Wam kamień z serca spadł i wszystko się udało

Cytat:
bo taką nasz rząd prowadzi politykę prorodzinną
ja jestem na zasiłku rodzinnym niemieckim 160 euro na dziecko + po 100 dodatkowo raz w roku tzw.prezentowe. U nas by mi się nie należał jakby policzyli zarobki

to super że się udało

Fasolka tak tylko napisałam z przymrużeniem oka że mieli jedną izbę i ja wcale nie twierdzę że spanie z dziećmi to coś złego tylko że już to przeszłam i teraz chcę inaczej jak się da chce mieć łóżko dla siebie jestem z osób które nie lubią do nikogo dotykać podczas spania dlatego z małym się strasznie nie wysypiałam.

A mój Frycek dzisiaj przebudził się po 4 zdojdany po pachy dosłownie więc musiałam go przebrać ale dziwne bo pampek suchy gdzieś bokiem poszło wypił mleko CAŁE co mu się jak spał ze mną nie zdarzało i odłożyłam go do łóżeczka a że był sobie cichutko to sama się położyłam i udawałam ze śpię .
Z półprzymkniętych oczu widziałam że cały czas ździwiony zagląda na mnie śmiać mi się chciało ale się nie ruszałam i chyba musiałam naprawdę przysnąć zerwałam się patrzę a on śpi i tak sobie spał prawie do 8
Mogłam go obudzić bo się później drzemki poprzesuwały ale w sumie i tak na wieczór po kąpieli i kolacji zasnął o zwykłej porze.
pogratulowac ja tak robię nad ranem tylko,że on mnie nie widzi już nie śpi tylko sobie gadulcuje a ja jeszcze troszkę udaje,że śpię

[QUOTE=minka26;22218111]
Cytat:
super zdjecia z basenu

-
nie,woda jest cieplutka,chociaż Danielek wczoraj trochę marudził ale chyba już glodny był bo zjadł o 14 obiadek a o 16 basen i mama nic nie dała przed.

Cytat:

Madzia no właśnie się zastanawiałam czy można z nim isc na zwykły basen bo mam pod nosem a tam jest kawał drogi.
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
100 Lat i gratulacje
dla
Danielka za ukończenie 7 miesięcy
Dawida - za 5 miesięcy
Ali - za 5 miesięcy
Michała - za 5 miesięcy
Pop dziękuje za pamięc

Cytat:
Dzień dobry mamusie.

No i mamy ostatni dzień lata dziewczynki także korzystajmy ze spacerków ile się da.Chociaz lubię taką ciepłą jesień rano słońce wschodzi , mgły się ścielą po polach (ale się rozromantyzowałam:rolleye s, ale trochę jednak szkoda tego lata.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

DZIEWCZYNY OD 27 W LIDLU UBRANKAhttp://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=13156

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Ciekawe czy bedzie tez dla chłopców ten kombinezon do wózka
tak tak tak piękna pogoda trzeba uciekac na dworek,muszę pojechac te foteliki wkońcu na żywo zobaczyc tylko czekam az się mały obudzi.
dziękujemy za życzenia

Ferrou jaki piękny awatarek

Buziolki ogromniaste dla dzieciątek urodzonych 22

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-09-22 o 11:44
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:41   #1308
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
a czemu bojkotujecie chicco , bo ja chyba ten wątek przegapilam i nie bardzo wiem o co chodzi ?
Wiedząc o wadzie sprzedają foteliki samochodowe dla dzieci. Wada polega na tym że przy zderzeniu pasy zabezpieczające wyrywają się z fotelika razem z dzieckiem. Spotkałam się w jednym sklepie z promocją wadliwych fotelików a było to już po emisji programu w TVN UWAGA
Stary 2010-09-22, 12:02   #1309
koglus
Rozeznanie

[/QUOTE]tylkooliwka no właśnie się zastanawiałam czy można z nim isc na zwykły basen bo mam pod nosem a tam jest kawał drogi.

Pop dziękuje za pamięc

tak tak tak piękna pogoda trzeba uciekac na dworek,muszę pojechac te foteliki wkońcu na żywo zobaczyc tylko czekam az się mały obudzi.
dziękujemy za życzenia

Buziolki ogromniaste dla dzieciątek urodzonych 22 [/QUOTE]
tylkooliwka wydaje mi sie ze tylko autem no bo po kompieli z basenu z dzieckiem na spacer do domu to nie

Stary 2010-09-22, 12:09   #1310
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

Ja własnie mam zamiar chodzić z małą na takie zajęcia tylko trochę się boje, ze mała będzie wariować bo ona róznie reaguje na takie nowe sytuacje... ale coz, trzeba się będzie odważyć...

Z tego co wiem, to jesteśmy umówione na piątek to pogadamy Może i Jagaaa by się skusiła??

A m po spacerku i wizycie u rehabilitantki. Wercia podobno zdrowa tylko po prostu wrazliwa, delikatna i może tak reagowac na sytuacje stresowe. No i to, ze mialam zagrożenie przedwczesnym porodem (od 31 tyg skurcze) tez może być powodem. Bo to też ma wpływ na dzecko... nie jest to dla dziecka sytuacja komfortowa....

Mała wlaśnie wtramoliła słoiczek jabłka z marchewką i teraz gaworzy do grzechotki a ja odpoczywam...

Pierwsza @ masakryczna- boli mnie bardzo brzuchol (prawie jak pierwsze skurcze porodowe :/ ) i leje sie ze mnie. A jeszcze dzi s dxwigalam wozek dwa razy i chyba niepotrzebnie bo prawie krwotoku dostalam... teraz mi słabo...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:11   #1311
koglus
Rozeznanie

dziewczyny czy cos slyszalyscie o chustawkach skoczkach? czy one nie powoduja problemow z kregoslupem ? bo czytam i nie wiele jest na ten temat

Stary 2010-09-22, 12:20   #1312
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

tylkooliwka no właśnie się zastanawiałam czy można z nim isc na zwykły basen bo mam pod nosem a tam jest kawał drogi.

Pop dziękuje za pamięc

dziękujemy za życzenia

Buziolki ogromniaste dla dzieciątek urodzonych 22 [/QUOTE]
tylkooliwka wydaje mi sie ze tylko autem no bo po kompieli z basenu z dzieckiem na spacer do domu to nie [/QUOTE]
hehe no jasne ze autem

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
dziewczyny czy cos slyszalyscie o chustawkach skoczkach? czy one nie powoduja problemow z kregoslupem ? bo czytam i nie wiele jest na ten temat
NATALALA miala chyba cos takiego
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:25   #1313
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ale przecież nikt się nie obraził. Tak ogólnie artykuł był komentowany

Ale wspaniałe wieści Cieszę się razem z Wami

teraz w intermarche jest promocja na słoiczki Hippa - drugi jest za pół ceny.
A rossmannowskie raz kupiłam, marchewka z ryżem i kurczakiem. W smaku to okropne, jak każdy tego typu słoiczek, ale mały zjadł ze smakiem, nic mu się nie działo więc chyba są ok
no tak,jak ja w poniedzialek kupilam w inter mase sloiczkow to promocji nie bylo
Cytat:

Ja też zaczęłam sama małej gotowac obiadki i takie bardziej jej smakują,a gotowe mam na wyjazdy i na dzień leniadzisiaj zrobiłam sama pierwszy deserek i zajadała się

Jeśli chodzi o palenie to jest straszną przeciwniczką-wyczuje dym wszędziei żaden palacz się przed moim nosem nie ukryje.Potępiam palenie i nigdy oczywiście nie paliłam.Mój tż zaczął palic zagranicą i miałam chęc go zabic za to i u mnie było krótko:albo palisz i z dala ode mnie,bo śmierdzi Ci z ust,a co za tym idzie koniec z buziakami i śmiedzisz od włosów po ubranie i zero przytlania.Rzucił,ale po roku znowu zaczął-kazałam mu wyłazic na mróz jak chciał zapalic i powiedziałam,że jak miesiac przed narodzinami małej definitywnie nie rzuci to może zamieszkac do wyboru:strych lub auto i rzucił.Nie pali
Moja mała dzisaj przespała 11 godzin,zasneła o 20 i wstała przed 7nawet na nocne jedzonko nie wstała.

Ja już bez męza

ferrou avek rewelacja-jak taka ładna kobieta może miec tyle kompleksów

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-09-22 o 12:35
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:32   #1314
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Ja tylko na chwile.
Minka jasne nie ma problemu tz na 14 do pracy jezdzi wiec spoko.
Z namiarami tez nie ma problemu TYLKO PO CO CI TO KOBITO?!

My skoczka dostaniemy z FP po corce chrzestnego wiec zobacze jak sie sprawdzi tylko jeszcze nie teraz bo mala troche za mloda
Nie zauwazylismy ale jeden pyszczak i to ten moj ma plamke na ogonie- przypuszczalnie ospa jedziemy go zaraz oddac i musze sobie szukac innego Franciszka;/
Pogoda dzisiaj extra, mam zamiar z mloda wyjsc na dluuuugi spacer
Laski na basenie wygladalyscie extra!
Moze tez sie zapisze ale od nowego roku, jeszcze nie teraz.
Teraz uciekam zajrze pozniej.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

No i avatarek ferrou rzucil sie w oczy od razu- TY LACHONIE!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 13:02   #1315
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
No to w poniedziałek zasuwam do Lidla i mam nadzieję że coś zostanie. Ostatnio mam jakiegoś pecha chyba bo co tam dotrę to niczego nie ma co jest fajne w gazetce.

Wszystkie mamusie z maluchami chyba na spacerach są
no ja tez sie wybieram tylko z rana chyba trzeba zeby cos złapac
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 13:15   #1316
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ferrou No teraz to ja rozumiem, to zdjęcie w pełni oddaje Twoją urodę

Stary 2010-09-22, 13:18   #1317
anakazar
Zakorzenienie

aneczka super wieści z tą kasą.Gratuluję

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-09-22, 13:18   #1318
P0P70
Zakorzenienie

Anakazar - Ty to prawie jak moja młodsza siostra. Faceta ustawiasz jak ja i podejście do papierosów masz takie samo. JA także nigdy nie paliłam. Pomijając jednego papierosa którego wypaliłam mając ze 20 lat w celach poznawczych. Chciałam wiedzieć o co w tym chodzi i dlaczego to się tak podoba. Nie spodobało mi się. Dalej nie mam pojęcia o co w tym chodzi. Wszystko tylko śmierdzi. Papierosy fajnie pachną jak są w paczce niewypalone. No i TZ też nie potrafię oduczyć palenia. Przy mnie nie pali, w domu nie pali ale niestety w pracy pali. Jak znajdę papierosy to niszczę. No i teraz powiedziała ZERO sexu jak nie rzuci. I niestety jak na razie od ponad roku zero sexu. Oczywiście mógły mnieokłamać ale to i tak wyjdzie więc mnie nie kłamie i się przyznaje że zapalił w pracy.

Darusia - nie miała baba kłopotu te sobie rypki kupiła

Stary 2010-09-22, 13:20   #1319
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

dzisiaj dzień bez samochodu, u nas w mieście można autobusami za darmo jeździć za okazaniem dow. rejestracyjnego. Jakoś i tak mnie to nie przekonuje
Erwi zasnął to idę mu cyca dać, a potem po drugiego skarba do szkoły i jego na rower, bo każdy rowerzysta dostaje nagrody, ciekawe czy ja też coś dostane, może nie rowerem ale też kółka zasilane siłą mięśni prowadzę

Stary 2010-09-22, 13:21   #1320
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
no ja tez sie wybieram tylko z rana chyba trzeba zeby cos złapac
Hmm,a coś dla dzieciaczków będzie? bo ja lubię lidlowe rzeczy jak i cały sklep,a zresztą zaraz sprawdzę w necie co będzie

Moja malutka śpi sobie na dworku,a tak u nas ciepło na dworku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości