|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
![]() Koleżanka swojemu tz powiedziała tak jak ty, to on jej odpowiedział że wtedy może jej odpowiedzieć jak w kawale" kolega do kolegi, czemu się rozwiodłeś-bo powiedziałem Ty, - no jak to- ona powiedziala że od miesiąca nie uprawiamy sexu, i ja odpowiedziałem TY"
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Madzia
Powinnam napisać tak: I od ponad roku zero sexu z TZ-tem ![]() ![]() A za te 4 kółka napędzane siłą mięśni to powinnaś dostać ze 2 nagrody
|
#1323 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie cieszę się, że mamy to refundowane.
a to zachłyśnięcie straszne było... kupiłam Natalce misiowy sad, nestle, taki jogurcik - mus, którego nie trzeba trzymać w lodówce zaraz jej dam, ciekawe, czy będzie się zajadać ;D
|
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
P0P - a Ty tym brakiem przytulanek z tż nie robisz sama sobie krzywdy?
A ja się smutam. Mam mniej pokarmu. Ściągnęłam tylko 100ml. Jednak chodzenie do pracy i odcięcie od dziecia zrobiły swoje
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja bym chciała znaleźć coś czym mała chciała by się zajadać. Pomijam czekoladę bo tego jej nie dam
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
A mój tż zaczął znów palić - po kilkuletniej przerwie. Ale pali na dole, pod blokiem koło samochodu, bo tam trzyma papierosy
Tak się ukrywał, ale jego syn mi powiedział - wydał tatę
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Megi - no przecież poprawiłam że tylko z TZ. Wiesz teraz jestem znowu wolna (jeszcze w miarę
) i sama w Wawie. A tutaj mam wielu znajomych![]() . A tak na poważnie to nie mam ochoty no i walczę z jakimiś infekcjami non stop więc i tak bym nie mogła. On o tym wie i mówi że nie ma sensu ayb rzucał bo i tak nic z tego nie będzie Przykro mi z powodu mleka. Ale to było do przewidzenia
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pop a może zaproponuje tż tabletki tabex(chyba,że już testował)u moich znajomych właśnie one pomogły,a testowali wszystko-plasty,gumy,tabletki.Nawe t moja mama po nich rzuciła,ale jak pózniej stwierdziła"po co odbierac sobie przyjemnosc skoro w każdej chwili mogę wykorkowac" A mój tż rzucił sam z siebie,bez wspomagaczy(o dziwo)myśle,że solidny kop go dostatecznie zmobilizował. Kurcze oglądałam gazetkę z lidla i tam mają byc kombinezony zimowe za 3 dyszki-muszę mamę tam wysłac rano. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- pop a może biszkopt by Oliwce posmakował?a banan? mloda jakieś wieści w sp."tresury"tż?cz jak kto woli sprowadzania go na drogę"moja kobieta moją boginią i wyrocznią:
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-09-22 o 14:07 |
|
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
oj probuje was nadrobic...ale jest ciezko...ehhh
izaizula pamietam o zdjeciach kilka juz mam obrobionych ale wysle jak juz wszystkie zrobie ok ??przerabane z tymi roczkami...ehhh ![]() ![]() doszla do mnie paczka z Zrob Sobie Krem i dostalam gratisik teraz musze poczytac co i jak zebym sobie twarzy nie spalila ... zostalo mi 5 stron do nadrobienia ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- hmm wczoraj kazalam mu zajac sie malym po kapieli a ja zrobilam kolacje nawet nie wiecie jaka ulga jak moge cos innego zrobic wiedzac ze on zajmie sie mlodym....
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda - a co Ty zrobiłaś /robisz że w 3 dni 1 kg??!!
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Tak jak Pop zapaliłam kiedyś jednego od siostry w celach poznawczych (trampek z ustach przez tydzień), raz pociągnęłam namówiona przez koleżanki na imprezie (migrena nie do opanowania). Nie wiem co za przyjemność ludzie czerpią z palenia. Może to tak jak ja z jedzenia czekolady
|
|
#1332 |
|
Rozeznanie
|
hejka; i ja zycze wszystkiego naj wszystkim dzieciaczkom;
A Basia mi sie calkiem rozregulowala; Czyzy przez te moje proby jej samodzielnego usypiania? Normalnie usypia gdzies kolo 21, potem budzi sie kolo 1. A dzis juz po 23 na cyca; i to drugi raz, ale za pierwszym udalo mi sie ja uspic na rekach a obudzilo ja odbicie. No a potem, obudzila sie o 3.30 i rozbudzona w najlepsze, dalam cyca, ale nie zasnela; rozbawila sie na dobre; musialam jej zmienic pieluche, bo cala mokra, i zasnela po 2 GODZINACH; a do nocnego zajmowania sie nia jestem sama; tz jest "zbyt zmeczony"; uff; cos ja sie wyspac ostatnio nie moge
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Izazula - witaj "siostro". Ja też czerpię niebotyczną przyjemność z jedzenia czekolady.
![]() A tak na marginesie- to my tutaj dzisiaj ciągle o tych papierosach a to na pewno Baaardzo pomaga Aneczce w ich rzucaniu ![]() A do tego rzucania to powinnyśmy też namówić Darusię. Darusia może też rzucisz ![]() ![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-09-22 o 15:09 |
|
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Proszę też inne o rzucenie ![]() ![]() ![]() Wspieram wszystkich rzucjaących A resztę która mysli o powrocie do palenia NIE PALCIE ![]() ![]()
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama też mi tłumaczy ,że to NAŁÓG dziecko drogie...zrezygnowałabyś ze swoich słodyczy?ja"że nigdy w życiu"mama"więc poniekąd mnie rozumiesz"![]() ale jakoś nie rozumiem wydawania takiej kasy na coś co to smaku nie ma,śmierdzi,niszczy zdrowie-eee tydzień nie palenia i jaki fajny ciuszek można za to miec.Miesiąc nie palenia i jakie można miec buty lub torebkę ![]() ale ponoc niepalący palacza nie zrozumie nigdy i coś w tym jest
|
|
#1336 |
|
Rozeznanie
|
no ja mam takie samo nastawienie do petow jak wy; nienawidze
; i tez jestem na nie super uwrazliwiona; za to nigdy nie probowalam; raz wzielam toto w usta i to tylko na przekor mojemu bylemu, zeby go zmobilizowac do rzucenia; bylo toto obrzydliwie smierdzace, bee a moj tz tez peci; teraz to juz nawet nie probuje go namawiac, skoro nawet dla dziecka nie przestal;---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- ide z moja malenka na spacerek z pol godzinki, bo potem pewnie bedzie jesc; tak sie pieknie sama bawila zeby mamusia mogla nadrobic forum, ze ja chyba wezme w nagrode; chyba ze bedzie chciala jesc juz teraz
|
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Anakazar chcialabym miec takie podejscie do przytulanek jak ty, ale mimo ze moj tz mnie kreci( inaczej mlodej by nie bylo;P) to jakos z ochota u mnie roznie, raz lepiej raz gorzej, teraz jest zdecydowanie lepiej, w ciazy nie kochalismy sie w ogole mimo ze zadnego zakazu nie mielismy, po ciazy chyba 9 tyg pierwszy raz i dopiero teraz robi sie lepiej, tz ma szczescie ze wie co zrobic bym ochoty nabrala ale tak sama z siebie to zadkkkkooo.
Pop moja fajka nie smierdzi, nie ma substancji smolistych i nie wydala dymu Zreszta niepalący palącego NIGDY nie zrozumie, choćby nie wiadomo jak sie starał. ![]() Poza tym teraz na pewno nie rzuce bo od wczoraj jestem na diecie wiec za ciezko ograniczenie fajek i jedzenia by mi bylo. Poza tym moj e-papieros nikomu nie przeszkadza ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Czasami ( nie mowie tu akurat o was ) ale drazniace sa strasznie wypowiedzi ludzi ktorzy nie wiedza zupelnie o czym mowia. To tak jak ja bym powiedziala, Bozeeeeeee nie znosze np. czekolady( ktorej na prawde tez nie lubie) nie wiem jak mozna to jesc, tyć i jeść i robic sobie krzywde. ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Tezeta do pracy zawiozl kolega a ja z mala od 13 bylam na spacerku i wlasnie wrocilysmy jeszcze kima bylysmy na rybkowych zakupach aaaaa i DUSIAKA zwracam honor- TO NIE BYŁY PYSZCZAKI TYLKO PIELĘGNICE! Tak nie chcialam akwarium ale mnie wciagnelo strasznie, juz zapomnialam jakie to sliczne. Poza tym kupilam dziś glonojada Albinosa( w zyciu takiego nie widzialam) i pare innych rybek i na razie spokoj
|
|
#1338 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Darusia czytalam o tych papierosach, faktycznie, jesli to tak z nim jest naprawde, nie przeszkadzal by mi; tylko nie wiem czy mozna do konca ufac w nieszkodliwosc? Natomiast co do drugiej czesci, to jednak moim zdaniem porownanie tego z jedzeniem czekolady nie jest zbyt wlasciwe; Po pierwsze mysle , ze nie taka szkodliwosc, (chyba ze ktos po prostu sie obzeeeeeeeeeeeera) a po drugie to akurat innym tak bardzo nie przeszkadza Niestety, zycie osoby ktora nie pali, moze byc ciezkie, jesli znajduje sie w otoczeniu palacych; (moznaby powiedziec to samo w odwrotna strone, no ale jest to troszke co innego i tak ciezko nie jest) Ja zyjac w Polsce nie mialam z tym problemow, jakos wiekszosc moich znajomych nie palila. Tutaj, niemal wszyscy, tz tez( ale ten w domu nie probuje); Jestem u znajomych, ktorzy pala i niestety nikomu do glowy nie przyjdzie, ze moze by sie zlitowac nade mna i nie palic albo wyjsc; przeciez sa u siebie; a mnie oczy lzawia, wdycham to swinstwo i cuchne. A to moja dobra kumpela i jej maz pali; To co mam do niej nie chodzic? a prosic zeby wyszli z wlasnego domu nie odwazylam sie. U mnie to co innego. Potem bylam w ciazy i poprosilam w koncu; teraz znowu jest dziecko i np nad pojsciem do nich nad impreze sie zastanawiam, bo przeciez nie bede prosila wszystkich gosci; ![]() U rodziny tz tak samo. Pala, w domu, w jednym pomieszczeniu, ale w miedzy czasie jest apperitive, rozmawiaja i spedzja razem czas. A ja, jesli nie chce wdychac to po prostu pol pobytu u nich musze przebywac sama. Czuje sie zwyczajnie wykluczona z zycia towarzyskiego. Czasem nie mam ochoty isc do ludzi, bo wszedzie tylko peciska i juz mi od tego niedobrze. Nikt sie mna nie przejmuje. I chodzi tu o to, ze nawet jesli ludzie pala na zewnatrz, a ja jestem u nich, to po prostu moge sobie darowac ich odwiedzanie albo uczeszczanie z nimi gdzies, bo jestem na boku; To chyba ja powinnam zaczac palic. A w tym kraju na dodatek to chyba sport narodowy. |
|
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
darusia moja mama się przymierzała do tego e-papierosa,ale również słomiany zapał;/
w sumie nawet nie wiem na czym tak dokładnie różnica polega? ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Już niedługo ciemno się zrobi,a mnie czeka pierwsza samotna noc w domu...mam cykora nie powiem,ale jak będzie mi jakoś strasznie zle i strasznie to się tymczasowo przeprowadzę do mamy.Mogłaby Nini przesypiac calutką noc jak dzisiaj to i jak bym spała spokojnie,bez budzenia i uruchamiania wyobrazni. A moje dziecko nauczyło się kiwac głową na nie i tak fajnie to robi,leżymy i opowiadam jej,że tatuś niedługo wróci,że nas mocno kocha,a ona kiwała,że nie;D Teraz uczę ją kiwac na tak
|
#1340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W Carrefourze jest promocja na deserki z Gerbera (1,88zł) i na Huggiesy premium (34,99zł). Zrobiłam dziś mały zapasik... Niestety nie mam ani interamarche ani ... zapomniałam, taki drugi market co tam niby promocje na słoiczki często...
|
|
#1341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A propos rybek - pielęgnice sa jeszcze barziej agresywne. Mogą atakować pozostałe gatunki bo w naturze żyją tylko w swojej grupie. Mam dziś doła - Ola całą noc budziła się co 15-20 minut z krzykiem. Przestawała krzyczeć na rękach. Myśłałam, że może skok rozwojowy i może głodna, ale nie, nie chciała cyca. Rano zaczęła dziwnie charczeć. Odciągnęłam trochę glutków Fridą i po obiadku poszłyśmy na spacer. Jak się obudziła to już policzki zrobiły się czerwone i w nosie porządnie świszczało. Biegiem poleciałam do lekarza. Na szczęście osłuchowo bez zmian, a na katar mam jej smarować maść majerankową i 4 razu dziennie dawać Pyrosal. Niestety mała ma mniej je, ma zatkany nosek i denerwuje się bo nie ma jak oddychać. Chyba zwariuję, jak dziś w nocy znowu będzie powtórka z rozrywki. PRECZ Z KATAREM!!!
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#1342 | ||
|
Zakorzenienie
|
No i to rozumiem, od razu lepiej brzmi
![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dołaczam do grona antypapierosowych... bleeee... jak ja nie cierpię tego świństwa. No i sorry darusia- ale porownanie z czekoladą- niezbyt trafne. Bo nikt jedząc czekolade nie przeszkadza innym. A mnie u palaczy najbardziej przeszkadza to, że nie biora pod uwagę tego, że komuś moze ten smrod przeszkadzać... Ja jestem w tej dobrej sytuacji, ze w moim gronie NIKT nie pali. Moi rodzicie nie palili i nie palą, rodzice tż-ta też nie palą, tż nigdy w życiu nie palil i w naszym towarzystwie nikt nie pali. Takze- chociaż tyle dobrego. Moja Wercia zasnela o 20 a 5 minut temu zaczęla kwekać. Zdziwiona biegnę zobaczyc co się dzieje a ona... na brzuchu- znów przekrecila sie przez sen. A że ona nie potrafi spać na brzuchu to wolala o pomoc (bo sama się nie umie jeszcze odkręcić). Przełożylam ją i spi dalej... moja mała wariatka ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- A gdzie znów nam zniknęła sismuerte??
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Anakazar roznica polega na tym ze z e papierosa nie leci dym, ktory smierdzi, nie ma w nim zadnych substancji smolistych czyli zadne swinstwo w plucach nie zalega, nie potrzeba popielniczki ani zapalniczki, jest to duzo tansze , a przede wszystkim nie wydziela dymu.\
Ladnie jest to nazwane tak ze ten fajek podaje niewielkie ilosci nikotny poprzez tzw.inhalacje. Nie wydziela dymu tylko pare ktora wyglada jak dym. Co do kiwania na nie to nasza tez od dluzszego czasu tak robi,nawet jak ja na rece trzymam to sie smieje i glowka kiwa ![]() Cigi to faktycznie masz uprzedzenie, ale chyba troche przesada rezygnowac z towarzystwa dlatego ze przyjacolka pali. Dusiaka zobaczymy jak bedzie, przyjaciel tezeta ma sklep zoologiczny u nas ( razem na ryby chodza) i powiedzial ze nic nie powinno sie dziac, same tez nie byly w sklepie w osobnym akwarium i ogladalismy pozostale ryby i nie mialy nic obgryzionego wiec sie okaze, jak zobaczymy ze obgryzaja to pojdziemy do niego i wymienimy na inne na szczescie dobre uklady z nim mamy wiec nie bedzie problemu:P Wspolczuje choroby malej- oby jej szybciutko przeszlo! A ja sie zdecydowalam na efajka rowniez z tego powodu zeby nie truc kogos chociaz u mnie wsrod znajomych moze 3 osoby na 20( takich najblizszych) sa nie palace. A to jest genialne rozwiazanie bo osoba palaca sobie pali przy czym nie przeszkadza to osobie nie palacej i ani jedna ani druga tak na prawde nie wdycha syfu. Porownanie z czekolada- chodzilo mi o to ze ktos z was lubi czekolade wiec ja je, sa osoby ktore lubia palic , to polega na tym samym jak ktos nie umie dnia bez cukiereczka czy batonika wytrzymac. ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
taak jeżeli ktoś musi już palić to lepiej jak to będzi elektroniczny. Nie śmierdzi i nie zatrówa innych. Notomiast nie jest do końca wiadome czy nie szkodzi osobie palącej.
Moje dziecko umyte i śpi już od 8-ej a TZ przy niej chrapie. Dobrze że mogę ściszyć dzięk w laptopie i dzieki temu nie musze go słuchać. Wszystkim chorym dzieciom dużo zdrowia i przespanej nocy. I na pocieszenie przypominam że dzięki tym drobnym infekcją nasze dzieci się uodparniają
|
#1346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
PoP70 mam nadzieje ze dzieci sie uodparniaja, chociaz moja znajoma uslinie hartuje dzieci a one non stop katar maja i przeziebienie.
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sadze zeby do konca nie szkodzilo, ale przypuszczam ze mniej niz takie zwykle fajki.
Lece obejrzec top model
|
|
#1348 |
|
Rozeznanie
|
Zle to napisalam. Pozniej dopiero zauwazylam. Akurat kolezanka nie pali (sporadycznie), tylko jej maz. Nie jest tak, ze rezygnuje z towarzystwa, ze wzgl na jedna kolezanke. Podalam taki przyklad. Mam tez innych znajomych, ale fakt ze otacza mnie teraz duzo palacych, i kiedy mam mozliwosc udania sie do tych osob, na jakas impreze, albo zostania kilka dni u nich, to po prostu moco sie nad tym zastanawiam, bo jak jest wiekszosc palaca, to niepalacy nic nie znaczy. Wtedy albo godze sie na spedzanie czasu w oparach dymu, albo spedzam go nie z nimi tylko sama.
|
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
W kwestii palenia - teraz zapach papierosów wydaje mi się okropny, ale przed ciążą niezbyt tak to odbierałam. Lubiłam sobie zapalić po kawce z rana. No i nic tak nie integrowało ludzi, jak wspólne palenie. Ech... tego mi brakuje. Teraz jestem antynałogowa. Nawet tak za czekoladą nie przepadam. Nie piję, nie palę, nie narkotyzuję się... aż ble... Dobrze, że sex jest, bo bym święta została.
![]() A kupiłam Iguśkowi buty http://allegro.pl/buciki-c-a-19-20-1...228366896.html To teraz nowa kwestia ubierania na chłody malucha - szalik. Są jakieś dla niemowlaczków? Bo przecież musi mieć coś pod szyjką.
|
#1350 | |
|
Rozeznanie
|
A ja jeszcze ostatnie pytanie w temacie dot. palenia; Czy sa wsrod was corki rodzicow palacych, ktore nigdy nie palily, lub niepalacych, ktore palily? Bo z moich obserwacjji wynika, ze jak rodzice nie pala, to dzieci tez nie i na odwrot. Ale nie wiem czy nie wzielam pod uwage zbyt waskiego kregu osob.
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
Moja tez cos mi sie ostatnio przebudza podejrzanie. Ale katarku chyba nie ma jakiegos wielkiego, zeby tez nie rosna. Co do katarku to ja chyba jedyna co nosek czysci wacikami i sola fizjologiczna? Jakos sobie radze. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

zaraz jej dam, ciekawe, czy będzie się zajadać ;D

??
.

; i tez jestem na nie super uwrazliwiona; za to nigdy nie probowalam; raz wzielam toto w usta i to tylko na przekor mojemu bylemu, zeby go zmobilizowac do rzucenia; bylo toto obrzydliwie smierdzace, bee
a moj tz tez peci; teraz to juz nawet nie probuje go namawiac, skoro nawet dla dziecka nie przestal;