|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Syla, Oli ma jeszcze takie mniej wiecej 0,5 cm ciemiączko, nóżki ma proste raczej, a brzuszek taki normalny, no chyba ze po jedzeniu jest, to duży, ale to normalne wtedy.
|
|
|
|
#3962 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cześć
Cytat:
No to nie za ciekawie, żadna przyjemność pracować jak zły klimat ![]() Cytat:
Wow to będziesz szaleć w kuchni z jabłkami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No jakoś mu nie wyszło, może następnym razem ![]() Więc czekamy na fotki dobrze mieć taką laleczkę w domu Cytat:
Amela już od ok 2 m-cy ma jedną drzemkę zazwyczaj od 12-14/15 jak już widać, że mała chce jedną drzemkę to przeciągnij ją jak najpóźniej się da, choć u Martynki to ciężko będzie bo wcześnie wstaje ![]() Cytat:
![]() Brzuch ma spory, ale jak poje ![]() Ciemiączko nie ma zarośnięte ale za duże nie jest. Moze poczekaj na wyniki krwi i jak coś to idź jeszcze do innego lekarza Jeśli wyniki będą dobre to nie ma co się martwić ![]() Amelia miała kiedyś biegunkę 2 tygodnie, już sama nie wiedziałam co robić bo apetyt miała, zero gorączki i ładnie się bawiła. Dostawała probiotyki i orsalit, ale najbardziej to Enterol pomógł moim zdaniem. Dla odmiany dzisiaj Amelia ma wysypkę Na 100% to po wczorajszym serku truskawkowym. W nocy płakała i wylądowała u nas w łóżku, ale nie uśnie dopóki małż jej miejsca nie zwolni Wczoraj myślałam, że pęknę ze śmiechu. Byłam w kuchni patrzę, a mała w przedpokoju stoi, na szyi ma rajstopy założone jak boa i się przegląda to w prawo to w lewo jak modelka
|
|
#3963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biegunke tez miała kiedyś tak długo, przeszła sama z siebie ![]() Uuuu... Cytat:
![]() Zoska wszystko zakłada na szyję, nawet skarpety
|
|
#3964 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Wojtusia powazna jazda, jedna z tych co bywaly ostatnio
mam go dosc ehh znowu mnie nawyzywal dupek ide robic kalafiorowa bo niedlugo na szczepienie jedziemy milego dnia
|
|
#3965 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zu najczęściej ma spineczką grzywkę spiętą bo jej wpada do oczek (musiałabym ściąć)...ale do żłobka musi mieć kitkę, bo tam nie wolno spinek, więc się przyzwyczaiła Cytat:
![]() Cytat:
najlepiej widać w kąpieli...ale jakoś mnie to nie martwi Ciemiączko całkowicie zarośnięte w 12 miesiącu...ale z tego co pamiętam do 18 m może zarastać więc u Was jest okCo do biegunki to dziwne by tak długo trwała a nic nie podali...dajesz jej smecte albo coś? łoco? ..... Zu właśnie była na działce z Babcią i Dziadkiem i jeżyny z krzaczka zrywała i jadła a później w aucie tylko z garnka podjadała Teraz zasnęła SAMA na kanapie wymęczyła się na działce bieganiem---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-09-22 o 12:46 |
|||||
|
|
|
#3966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przykro mi kochana Wyzywania nie znoszę, nigdy tz nie zdarzyło się mnie wyzwać. Ja też na niego nigdy nie mówię nic złego, jak czasem w wielkiej zlości mi się wymsknie spierd... to i tak go później przepraszam sto razy za to. On nigdy do mnie tak nie powiedział. Oli nie da sobie spineczki założyć, bo zdejmuje zaraz i się nią bawi. Na szczescie nie ma jeszcze dlugich włosków i nie lecą jej do oczu. |
||
|
|
|
#3967 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
Jestem zaskoczona, moja chrupki ryzowe wcina od 7 miesiaca i nigdy z tym nie miala problemow. Tylko jak probowalam jej dawac np niedokladnie zmielona zupe - to wtedy cyrki byly. Na szczescie juz tak nie jest i zaczela jadac mniej rozdrobnione jedzenie. ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Natomiast na biegunke, kup marchwianke HIPPa i enterol. przejdz na diete ryzowo-marchewkowa. 2x dziennie dawaj jej enterol. |
|||
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i Oliwkę zawardzają chrupki kukurydziane, jak dużo je, to kupke później twardszą robi. |
|
|
|
|
#3969 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Svinecka pogadaj z tż, że sobie nie życzysz takiego traktowania, no jak tak można nie daj się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
sama jej gotowałam to jakoś zjadła choć też bez szału.Muszę sprawdzić czy u małej chrupki się sprawdzą ![]() Zapomniałam napisać: wczoraj myślałam, że umrę. Amela nauczyła sie przesuwać krzesła, są ciężkie ale daje im radę i tak ślizgała po panelach a tu nagle na nią spadło w ostatniej chwili z małżem złapaliśmy i nie uderzyło w głowę, ale w nóżki. Nawet nie chcę myśleć co by się stało gdyby nas obok nie było...
|
|
#3970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za szczepienie
|
||
|
|
|
#3971 |
|
Zadomowienie
|
Tomuś już lepiej-katar dalej ma ale już lepiej oddycha i nie kaszle
Tomcio też ma trochę krzywe nózki , brzuszek raczej normalny iciemiączka też trochę ma. Mały terrorysta dał mi dzis popalić jak byliśmy na placu zabaw. Zabrał chłopcu zabawkę i się nie bawił(mama chłopca pozwoliła) ale musielismy już isć więc oddałam zabawke i Tomuś tak zaczął ryczeć , aż się zanosił. Do wozka nie chciał usiąść z rąk się wyrywał... A jak Go postawiłam na nogi to cały czas wracał na plac zabaw, więc Go niosłam takiego wrzeszczącego....Jak juz byliśmy daleko to Go postawiłam na nogi to usiadł i się położył na chodniku i dalej płakał. Cyrk istny miałam, wszyscy oczywiście się patrzyli ehhhhh zmęczona jestem
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że nie uderzyło ją w główkę. |
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
gorgulku dziękuję za pozdrowienia ![]() Nie mam na nic czasu przez te wycieczki 2x dziennie. Po drodze jeszcze zakupy bo wszystko się pokończyło i obiadu nie ma i do apteki i posprzatać i końca nie widać Na wieczór ani mi się nie chce kompa odpalić Dziś na 20 jedziemy na ostatni zastrzyk i dostanie leki doustne do domu. Ani razu nie podali jej kroplówki.Ładnie poję ją w domu elgreyem ![]() Nie mam odniesienia ile rzeczywiście waży bo na IP miała 10.3kg, ale wtedy 2dni głowodowała, a dziś waga pokazała 10,6 mimo że je ale nie na tyle na ile ją stać. Robię jej przeciery jak niemowlakowi.Je jogurty,desery,mleko,kasz ke,zupy, a zaraz zmiksuje jej mięcho,buraki i ziemniaczki i to też ztrzykawka ![]() Dr powiedział że co najmniej przez tydzień będzie mogło ją boleć nim zupełnie się nie wygoi, więc kupiłam dziś duuużo różnych strzykawek ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Acha pisałyście o gryzieniu, zakrztuszeniu itp, tak więc w szpitalu mamy z L koleżankę...ma 27mc i do dziś je same papki.Tylko i wyłącznie ![]() właśnie dlatego ze mama sie boi ze sie zachlysnie ide cos zjesc, znieczulenie po dentyscie puscilo i zglodnialam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3974 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehe Werka tez
a na skarpety wola"kapety"a na dworze sa hitem klamerki ![]() Cytat:
![]() za szczepienie ![]() Cytat:
boze Werka by nie dala , nawet leki lyzeczka podaje bo za nic nie da wlozyc strzykawki
|
|
#3975 |
|
Zadomowienie
|
A u nas klopoty. Nawet nie z mala. Maz ma w pracy .. eeeh cala strone moglabym napisac.
No i szukam niani! Tesciowa znowu sie przewrocila na prostej drodze. Juz zamiescilam oferte na niani.pl. A moze ktoras z Was ma jakas sprawdzona osobe z okolic Warszawy? |
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
macie jakiś sprawdzony patent zeby papilotki nie przyklejały się do muffinek?
|
|
|
|
#3977 |
|
Zadomowienie
|
Ah, zapisalam sie na paznokcie do salonu prowadzonego przez oslawiona na wizazu Lawisto. Jest niedaleko mnie.
Moze znajde wreszcie kogos na stale do robienia zelkow. |
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy robicie coś z kaszy jaglanej? przepisy proszę
|
|
|
|
|
#3979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jest szansa ze bedzie lepiej?mam nadzieje ze znajdziecie dobra nanie ![]() Cytat:
ja uwielbiam gryczana i moja ulubiona potrawka to kasza z kurczakiem, oliwkami i zoltym serem ![]() czekam az mala wstanie i wyruszamy na odwiedziny, jak bedzie chlodno wieczorem to malz po nas przyjedzie
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Ugotowac kasze. Dodac rodzynki, orzechy morele i lyzeczke miodu lub syropu klonowego. |
|
|
|
|
#3982 |
|
Zadomowienie
|
slepafuria moja kolezanka pracuje jako niania w Warszawie i pracuje u 2 rodzin. Tylko do jednej ma bardzo daleko i sie nie wyrabia czasowo. W jakiej dzielnicy mieszkasz?napisz na pw jak tu nie bardzo.
|
|
#3983 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
znowu
Cytat:
![]() no i kto w domu rządzi? ![]() trzymamy kciuki za zięciunia ![]() Cytat:
Cytat:
Oj chyba nie jedna taka akcja jeszcze przed nami - jeżeli chodzi i gapiów to mnie to nie rusza - chociaż nie miałam jeszcze takiej mocnej awantury publicznie ![]() Cytat:
![]() Moim zdaniem p4w dobrze mówi, zakrztusić się dziecko może wszystkim a z doświadczenia wiem, ze płynem najszybciej wg mnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3984 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja corcia je prawie caly czas, chyba nie ma godziny w ktorej nie zawolalaby am Moze dlatego ma taki duzy brzuszek No ale wciaz pozostaja krzywe nozki![]() Moja poklada sie tak ale na mnie Czasami spie na krawedzi lozka.Cytat:
Nic nie podali Dodali jeszcze ze jak to wirus to nic nie poradza![]() Zdobylam dzisiaj smecte i nifuroksazyd, podam, moze pomoze ![]() Cytat:
Nie mieszkam w Pl a tutaj nic takiego nie znajde![]() Cytat:
Wspolczuje. Wiem co czulas bo moja urzadza mi takie sceny jak wychodzimy z przedszkola![]() Cytat:
ale zdrowka zycze i gratuluje cudownego stanu blogoslawionego
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
Mała u Babci a my z małżem poszaleliśmy sobie
Lecę pakować się i biegnę na aerobik ![]() Miłego wieczorku |
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
upiekłam ciasteczka z kleiku ryżowego, uwielbiam je |
|
|
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj przepis na ciasteczka
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
wkleiłam w klubie
|
|
|
|
#3989 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie tez bardzo niefajnie, niewiele nas juz zostało........ Cytat:
Cytat:
długo ta biegunka juz trwa Cytat:
Cytat:
no widzisz, a moja nie miała nigdy problemu z rozdrobnionym tylko obiadkiem Cytat:
Cytat:
(bo to do mnie chyba) bylam u fryzjerki włoski czerwone ![]() nie scinałam
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
mayaha myslisz ze bez zdjęcia ci się uda? dawaj fotki włosów
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.

Małż wykorzystuje ten czas na Herosów

Jeśli wyniki będą dobre to nie ma co się martwić 

nie daj się
w ostatniej chwili z małżem złapaliśmy i nie uderzyło w głowę, ale w nóżki. Nawet nie chcę myśleć co by się stało gdyby nas obok nie było...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Moze dlatego ma taki duzy brzuszek
Nie zwolnienia ani żadne takie, ale źle. Nie będę Was zamęczać szczegółami.