Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-22, 15:16   #1921
Darianna25
Zakorzenienie

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

Dzień dobry.
Moja mała w dzień zawsze idzie spać z krzykiem,marudzeniem i zawsze wstaje z płaczem.
Dlaczego

Wy tu okaszkach i słoikach to ja nie mam o czym pisać

Moje dziecko wąłsnie zauważyło, że ma raczki.
Wcześniej sie za nie łapała a teraz jeszcze na nie patrzy i sie nimi bawi.

O kupa poszła ide.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-09-22 o 15:28
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 15:24   #1922
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Może będzie ok.
Danio po mleku Nan wymiotował, Brunek od Daf cierpiał na brzuszek, różnie to jest z tym mlekiem, ale najbardziej jest objeżdżane na forach.

A która to? Są jabłkowe, bananowe, brzoskwiniowe i chyba malinowe bez mleka, ale na żadnej nie widziałam, że nie zawiera cukru.
no my zanim zaczeliśmy jeść bebilon też NAN próbowaliśmy - był jednym słowem beee
a kaszki faktycznie z cukremcoś źle zobaczyłam

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
Tez jestem mamą, co do moich dzieci mam zasadę 'domniemania niewinnosci" - wierzę w chorobę dziecka tylko wtedy, gdy to samo powie mi 3 lekarzy. Nigdy nie zakłądam, ze coś jest nei tak. Polecam wszystkim, serio to daje moc![COLOR="Silver"]
ale tak trzeba umieć - zazdroszczę ja niestety nie potrafię

emerald ja pisałam wcześniej jaką jazdę mieliśmy po samym jabłku - więc możliwe że u Ciebie też o to biega
Stary 2010-09-22, 15:35   #1923
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Moja mała w dzień zawsze idzie spać z krzykiem,marudzeniem i zawsze wstaje z płaczem.
Dlaczego

u nas od wczoraj tak samo... ale ja podejrzewam to cholerne jabłko... i zębasy... sama nie wiem...
Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
...

emerald ja pisałam wcześniej jaką jazdę mieliśmy po samym jabłku - więc możliwe że u Ciebie też o to biega
o kurcze... a mogłabyś powiedzieć kiedy mniej więcej to opisywałaś? nie mam niestety teraz czasu na szukanie a chetnie przeczytam
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 16:58   #1924
sonia1981
Raczkowanie

Hej dziewczyny!! Jeszcze Was nie do nadrobiłam, ale produkujecie . Będę czytała na bieżąco i w chwili wolnego nadrabiała. U nas zaczęło się chichrania na maksa, ale tylko jak mała widzi tatę. No chichra się do niego na głos codziennie, do mamy nie chce .
Dziewczyny mam dwa pytanka:
1) Jaki kupki robią Wasze dzieciaczki po zupkach i deserkach, bo moja mała robi jakie "dorosłe" juz bobki o konsystencji plasteliny i nie wiem czy to dobrze czy źle.
2) Ile dajecie dziennie z takiego słoiczka, bo moja mała pożera cały obiadek i cały deserek. Najchętniej wrąbałaby jeszcze. Nie wiem czy powinnam jej podawać cały czy jednak porcjować. Jak jest u Was??

Aha i jeszcze pytanie do mam cyckowych . Jak długo macie w planach karmić cycorem?? Bo ja 29 listopada wracam do roboty i chyba już zakończe karierę matki karmiacej, ale z drugiej strony skoro mam dużo mleka to może szkoda .
sonia1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 17:46   #1925
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Dzień dobry.
Dlaczego

O kupa poszła ide.

Cytat:
Napisane przez sonia1981 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!! Jeszcze Was nie do nadrobiłam, ale produkujecie . Będę czytała na bieżąco i w chwili wolnego nadrabiała. U nas zaczęło się chichrania na maksa, ale tylko jak mała widzi tatę. No chichra się do niego na głos codziennie, do mamy nie chce .
Dziewczyny mam dwa pytanka:
1) Jaki kupki robią Wasze dzieciaczki po zupkach i deserkach, bo moja mała robi jakie "dorosłe" juz bobki o konsystencji plasteliny i nie wiem czy to dobrze czy źle.
2) Ile dajecie dziennie z takiego słoiczka, bo moja mała pożera cały obiadek i cały deserek. Najchętniej wrąbałaby jeszcze. Nie wiem czy powinnam jej podawać cały czy jednak porcjować. Jak jest u Was??

Aha i jeszcze pytanie do mam cyckowych . Jak długo macie w planach karmić cycorem?? Bo ja 29 listopada wracam do roboty i chyba już zakończe karierę matki karmiacej, ale z drugiej strony skoro mam dużo mleka to może szkoda .

1. Luiza też robi plastelinki
2. Pół dużego - obiadek, pół małego - deserek.

Ile się da. Chyba, że zacznie wcześniej matkę w sutki gryźć, to bar zamykam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 17:58   #1926
tygrysek99
Raczkowanie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2223013 3]

o kurcze... a mogłabyś powiedzieć kiedy mniej więcej to opisywałaś? nie mam niestety teraz czasu na szukanie a chetnie przeczytam[/QUOTE]

na 62 stronie
ale generalnie chodzi o to że też był marud i płacz bo bolał brzuszek no i nie było kupy(po jabłku) a na drugi dzień była zielona z niteczkami a na trzeci zielona
nie strasz mnie zębami Twoja mała tylko dwa dni młodsza od mojej

moja Zuzia namiętnie ssie palca wskazującego albo tego ze środkowym - kciuk jej nie pociąga
no albo całą rękę i ma wtedy najwięcej do powiedzenia

Edytowane przez tygrysek99
Czas edycji: 2010-09-22 o 18:06
tygrysek99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 17:59   #1927
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
dobrze ze wam sie nic nie stało

i zazartuje a dom stoi

kurcze ja bym chyba w portki narobiła

kochana a co sie nam miało stac jak nawet z garażu nie wyjechałam...

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 18:45   #1928
Konto usunięte

Cytat:
na 62 stronie
ale generalnie chodzi o to że też był marud i płacz bo bolał brzuszek no i nie było kupy(po jabłku) a na drugi dzień była zielona z niteczkami a na trzeci zielona
nie strasz mnie zębami Twoja mała tylko dwa dni młodsza od mojej

moja Zuzia namiętnie ssie palca wskazującego albo tego ze środkowym - kciuk jej nie pociąga
no albo całą rękę i ma wtedy najwięcej do powiedzenia
eee... to u nas to nie jabłko... już mam pewność... wnerw jest, krzyk, słychać, że złość jak nic. po posmarowaniu dziąsła dentinoxem był spokój... caaałe dwie godziny... potem palca to mi odgryźć chciała, ślinotoku dostaje... najlepiej jest u mnie na rękach...

i tak w sumie jak pomyślę, je mniej od kilku dni... budzi sie z krzykiem w ciagu dnia... a taki pojedyncze oznaki ząbkowania (taki jednodniowe) to już miewała.

ja nie straszę, ja ostrzegam
Stary 2010-09-22, 18:47   #1929
kardashi
Zakorzenienie

Przeczytałam to co żeście napisały.. zacytowałam. odeszłam od kompa bo Blanka sie obudziła i ktoś mi wyłączył stronę

I teraz nie wiem co mialam komu napisac..

Ale zapamietałam jedno.
Pisałyście o fotelikach. Otóż, siostra mojego Tża, swojego synka przewozi w gondoli, bo w foteliku 'mu niewygodnie'

Konczymy 4 miesiace

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 18:51   #1930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Przeczytałam to co żeście napisały.. zacytowałam. odeszłam od kompa bo Blanka sie obudziła i ktoś mi wyłączył stronę

Ale zapamietałam jedno.
Pisałyście o fotelikach. Otóż, siostra mojego Tża, swojego synka przewozi w gondoli, bo w foteliku 'mu niewygodnie'

Konczymy 4 miesiace
eee... jak w gondoli...? szkoda że nie w wózku podczepionym do haka... za samochodem...
Stary 2010-09-22, 19:14   #1931
djerba
Wtajemniczenie

Na chwilę tylko wpadam, bo cały dzień miałam pełen ryku i jestem totalnie padnięta...a powodem jest...... ZĄBEK ehehhhh górna jedynka, już ją widać na zewn bardzo leciutko, ale tylko że mam wrażenie że rośnie jakoś krzywo. Tak czy siak, chyba stąd te krzyki i wrzaski dzień w dzień, ale dziś to już piekło...do tego coraz mniejsze porcje amciu, częste budzenie się w nocy no i chyba stąd ta wysypka.....MY God.......niech się już wyrżnie
Stary 2010-09-22, 19:54   #1932
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Kaszka ryżowa z marchewka nie ma cukru, tylko oligofruktozę. Wyczytałam, że nie jest trawiona w jelitach i nie dostarcza kilokalorii. Ale dziwne, bo niżej jest napisane w substancjach odżywczych - oligosacharydy
Czyli ma cukry.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

My też robimy plastelinki.

A wtąbiamy nadal 1/3 słoiczka.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 20:09   #1933
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Na chwilę tylko wpadam, bo cały dzień miałam pełen ryku i jestem totalnie padnięta...a powodem jest...... ZĄBEK ehehhhh górna jedynka, już ją widać na zewn bardzo leciutko, ale tylko że mam wrażenie że rośnie jakoś krzywo. Tak czy siak, chyba stąd te krzyki i wrzaski dzień w dzień, ale dziś to już piekło...do tego coraz mniejsze porcje amciu, częste budzenie się w nocy no i chyba stąd ta wysypka.....MY God.......niech się już wyrżnie
to chyba mamy pierwszy "widoczny" ząbek na wątku.
Z zasady wpierw wychodzą dolne jedynki, Twoja córcia sobie odwrotną kolejność obrała.

Tymkowi też jabłko nie podeszło.
Podałam mu jabłuszko po raz pierwszy w poniedziałek, i we wtorek- czyli wczoraj- miał problemy brzuszkowe, nie chciał pić mleka, nie było codziennej rannej kupki... męczył się bidulek strasznie.
Dziś już mu jabłka nie podałam, w ogóle zrobiłam mu wolne od słoiczków, jutro będę w rossmanie to jakieś nowe pokupuję, bez dodatku jabłka, chyba pójdę w proponowane przez szaję ziemniaczki z dynią.

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2010-09-22 o 20:13
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 20:20   #1934
tygrysek99
Raczkowanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22236892]:

Podałam mu jabłuszko po raz pierwszy w poniedziałek, i we wtorek- czyli wczoraj- miał problemy brzuszkowe, nie chciał pić mleka, nie było codziennej rannej kupki... męczył się bidulek strasznie.
Dziś już mu jabłka nie podałam, w ogóle zrobiłam mu wolne od słoiczków, jutro będę w rossmanie to jakieś nowe pokupuję, bez dodatku jabłka, chyba pójdę w proponowane przez szaję ziemniaczki z dynią. [/QUOTE]

ja daję jabłko z marchewką i jabłko z dynią i jest ok z owoców ciężko coś znaleźć bez jabłka
no a dynia z ziemniakami też jest dobra
Stary 2010-09-22, 20:39   #1935
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

Ja planuje karmić min do kwietnia.W kwietniu wracam do pracy a wcześniej chce nagromadzić swojego mleka w zamrażalce.

Cytat:

Ale zapamietałam jedno.

Konczymy 4 miesiace
Ta to ma wypbraźnie a raczej jej brak.

Cytat:

Brawo oby sie szybko wyżnął.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 20:43   #1936
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
objaw scyzoryka (zmniejszenie napięcia mięśni w miarę wykonywania ruchu biernego zgięcia lub prostowania).

szczerze, to niewiele mi to mówi. bardziej przeraża mnie fakt, że to co wygooglałam łączy się ze spastycznością, porażeniem mózgowym itp.
Szaja - ratuj, bo osiwieję
Margo spokojnie spastyczność to inaczej wzmożone napięcie mięśniowe, które ma cholernie dużo dzieci i naprawdę w zdecydowanej większości przypadków wystarczą proste ćwiczenia w domu. Objaw scyzorykowy może być też zwiększeniem napięcia, nie tylko zmniejszeniem. Książkę Fizjoterapia pediatryczna chcesz? Jeśli już koniecznie chcesz szukać korzystaj z wiarygodnych źródeł. Mam też Rehabilitację dzieci z MPDz, fajnie rozwój jest opisany i są podane ćwiczenia, któe można w ogóle wykonywać z każdym dzieckiem.

Aha, nie wkręcaj się że to porażenie - gdyby to było coś ważnego, lekarka na pewno by skierowała na badania, MPDz jest tak poważnym zespołem chorobowym, że trzeba naprawdę mnóstwo badań wykonać by orzec. I raczej nie stwierdza tego pediatra

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
dziewczyy ale mam nerwa
miałam jechac z Gabrysią do sklepu i byłam ale podczas wyjeżdżania z garażu zawadziłam tyłem auta o krawedz domu
skutek- nadkole auta totalnie zrysowane kant ściany zerwany

aż mi zderzak wyskoczył z zawiasów nie wiem jak to zrobiłam - cholerny pech i pośpiech - młoda nie lubi siedziec w foteliku no i tak na szybko za nim jape by rozdarła ...
zderzak dał sie wsadzic z powrotem i trzyma ale reszta - masakra

uhhhh

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
hej
dzis na szybko, bo klopot mam..
adaś ma 37.5- taka temp. jest ponoc normalna dla niemowląt, ale niepokoi mnie to, bo ma czerwone poliki i ogólnie głowe ma bardzo ciepłą...juz wczoraj miał 38...i podałam nurofen..co robić?? do lekarza moge dopiero pójśc jutro..
Jeśli temp. będzie większa się utrzymywać, a nurofen nie pomoże, na dyżur jedź.

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

mała jak zwykle marudkuje nie moge jej samej zostawic nawet na min no i zaczeła namietnie turlać sie na brzuch troche robi to nieporadnie bo z niej mały klocek i ma co za sobą pociagnąc ale daje rady sama nogi dalej ja nie interesuja ale w rekach koordynacje ma juz naprawde duza łapie zabawki przekłada z reki do reki swiadomie potrafi złapać zabawke jesli lezy obok a takze jak uciekam z zabawka wodzi za nia rekami swiadomie zabiera mi widelec z reki i patrzy sie na mnie z taka minka błagam podziel sie posiłkiem kiedy wsuwam obiad no to wczoraj ugotowałam jej ziemniaka az sie zdziwiłam ze tak jej smakował i chciała jeszcze

do mojego mleka daje jej kaszke z bobovity ryzowa w pierszy ogien szla malina teraz banan mimo iz wypije 120 gram nie mijaja 2 godz moje dziecko sie drze ze chce jesc nawet po całym słoiczku musze jej mleka dać i co mam robić co ile bym musiała jej dawac jesc lub co jej dac jesc zeby była chodz 3 godz przerwa jedynie w nocy mam 4-5 godz przerwe
zaznaczam ze jej sie nie uleje (czasem jak za bardzo szaleje to troche serka wyleci ) i wiem tez ze jak mam dziecko głodne ono je jesli nie jest głodne cyca nie ruszy
Gratuluję

Dziewczyny, z kaszkami jest tak, że one zawierają cukier. A jak wiadomo, cukier daje energię szybko, ale... na chwilę. Szybko jest wykorzystywany i w efekcie dziecko prędko głodne. Dlatego np. na noc zdecydowanie lepsze jest coś bez cukru (kleik, kaszka - jest nestle sinlac u nas dostępny na pewno, po 4 miesiącu, gł. dla dzieci ze skazą ale zdrowe też mogą jeść).

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
Tez jestem mamą, co do moich dzieci mam zasadę 'domniemania niewinnosci" - wierzę w chorobę dziecka tylko wtedy, gdy to samo powie mi 3 lekarzy. Nigdy nie zakłądam, ze coś jest nei tak. Polecam wszystkim, serio to daje moc!

Tak, synek tez wszystko bierze najpierw do prawe, córka wszystko brała do lewej i jest leworeczna. Ale podobno to do 2 roku życia się ustala.
Świetna zasada

A czasem wcale się lateralizacja nie ustala i człek jest oburęczny, albo skrzyżowany (np. ręka lewa, ale oko i noga prawe).

Cytat:
Dzień dobry.
Dlaczego

O kupa poszła ide.
Nie czuje się bezpiecznie?

Cytat:

Ale zapamietałam jedno.

Konczymy 4 miesiace
Cisną się słowa na usta

Gratulejszyn

Cytat:
Łaaaaaa Gratulacje U nas też zębale idą, mała pierd...... dostaje, biedna Smaruję bobodentem ale guzik daje, dentinox zakupię chyba.

Cytat:

A my plastelinki, ale nie stałe, tylko takie ciągutki

Młoda zeżarła znów pół słoika dyni, żarła jak wściekła - i chyba też ta łyżeczka (mam gumową, fajną do gryzienia) jej dziąsła masowała, polecam

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22236892] to chyba mamy pierwszy "widoczny" ząbek na wątku.
Z zasady wpierw wychodzą dolne jedynki, Twoja córcia sobie odwrotną kolejność obrała.

Dziś już mu jabłka nie podałam, w ogóle zrobiłam mu wolne od słoiczków, jutro będę w rossmanie to jakieś nowe pokupuję, bez dodatku jabłka, chyba pójdę w proponowane przez szaję ziemniaczki z dynią. [/QUOTE]

Ja nie wiem, czemu akurat tak się to japco i marchew na początek zaleca. Jak w necie poczytałam, to cholernie wiele dzieci jest uczulonych.

Polecam też banana słoikowego na początek (potem nie warto, za drogi, sam banan + woda, 3,5zł, a za 1 banana zapłacę 80gr

Bratkab, nie odebrałam bo tel. w domu zostawiłam ;/ Zaraz PMa napiszę

Spacerówka to GENIALNY wynalazek. Mała nawet lepiej w niej zasypia, więcej widzi, obserwuje świat i odpływa No i podawanie picia/jedzenia rewelacja, podnoszę tył 1 ręką (w gondoli musiałam obiema) i karmię Dzisiaj prawie 3h spacer był, trochę spała, a potem obserwowała. I wiecie, ząbkuje, ale na spcaerze spokojniej, oglądanie ją odrywa od bólu.

Oddałam pracę i dokumenty do dziekanatu, teraz tylko na termin obrony czekam, wiem, że w I połowie października
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 20:48   #1937
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

A u nas słoiczki i wszelkie rozszerzenia odstawiamy całkiem. Widocznie układ pokarmowy małej jest niedojrzały. Próbowałam po troszeczku różne słoiczki - po wszystkich ból brzuszka - dzisiaj próbowałam jabłko takie swoje nie ze słoiczka - dałam tylko ociupinkę i ból brzuszka był po 3 godzinach. Jutro w Lublinie są specjaliści żywieniowi Bobovity idę z małą się popytać, zobaczyć co i jak i może któryś coś doradzi, oczywiście liczę na darmowe próbki.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:01   #1938
Konto usunięte

Myszko, niestety większość słoików ma jabłko/sok jabłkowy. A może to być na nie reakcja.

próbowałaś dynię z ziemniakami hippa?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:01   #1939
Konto usunięte

kardashi, a siostra w tej gondoli tak luzem dzidka wozi?
czy może to specjalna gondola przystosowana do przewożenia dzieci w samochodzie, wyposażona w pasy bezpieczeństwa?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:16   #1940
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22238310]Myszko, niestety większość słoików ma jabłko/sok jabłkowy. A może to być na nie reakcja.

próbowałaś dynię z ziemniakami hippa?[/QUOTE]
Próbowałam już wszystko. nawet banana takiego zwykłego nie ze słoiczka ociupinkę i też skończyło się bólem brzuszka.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22238321]kardashi, a siostra w tej gondoli tak luzem dzidka wozi?
czy może to specjalna gondola przystosowana do przewożenia dzieci w samochodzie, wyposażona w pasy bezpieczeństwa?[/QUOTE]
A widziałaś testy z tą gondolą przypinaną z pasami?? Jak zobaczyłam to oniemiałam - gondola wysuwa się z pasów i rozwala na kawałki o przednie fotele, TŻ siorka woziła w takiej jak jej pokazałam to była w szoku.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:42   #1941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
A widziałaś testy z tą gondolą przypinaną z pasami?? Jak zobaczyłam to oniemiałam - gondola wysuwa się z pasów i rozwala na kawałki o przednie fotele, TŻ siorka woziła w takiej jak jej pokazałam to była w szoku.
nie... nawet nie wiem, jak to dokładnie wygląda "w użyciu" jesli o mocowanie w samochodzie chodzi, ale jedna z wizażanek tak właśnie dziecko woziła. No i pewnie bezpieczniej w gondoli przypiętej pasami samochodowymi, w której dziecko jest przypięte pasem (choć faktycznie jeden tylko pas na wysokości brzucha dziecka do mnie nie przemawia) niż w gondoli położonej luzem na tylnym siedzeniu z dzieckiem, które nie jest niczym przypięte.

jakkolwiek , fotelik jest bezkonkurencyjny.
Stary 2010-09-22, 21:46   #1942
bratkab
Zadomowienie

No witam Was.
Dziś od rana zwariowany dzień był. Młody się obudził z pełnym noskiem, był zmierzły, więc pomyśleliśmy że warto się jednak skonsultować z pediatrą. Na szczęście nic na płuckach i w gardle nie ma. Kazała dziecia jednak nie przegrzewać, w pokoju mieć maksymalnie 20st., a przed snem zawsze dobrze wietrzyć pokój. Zważyła go oczywiście i od szczepienia dwa tygodnie temu przytył tylko 200g i się martwię, że tak mało przybiera. Zastanawiam się czy nie powinnam zacząć go dokarmiać. Chyba przeczekam jeszcze te dwa tygodnie a potem i tak idę po receptę na szczepionkę to znów go zważę i zapytam pediatry.
Czekałam też na speców z budowy, bo mieli obejrzeć usterkę (ścianę mi zalewa) ale pacani nie przyszli. Oj ja sobie tam znów podejdę w poniedziałek.
Z tego wszystkiego tak się zamotałam że chyba źle zrozumiałam sms-a Szai. Ale to nic. Co się odwlecze to nie uciecze. Jak coś to pisz mi na maila, którego raz Ci kiedyś podałam na PW.
Zmykam spać. Jutro chcę poszaleć na zakupach.
Stary 2010-09-22, 21:49   #1943
sonia1981
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

1. Luiza też robi plastelinki
2. Pół dużego - obiadek, pół małego - deserek.

Ile się da. Chyba, że zacznie wcześniej matkę w sutki gryźć, to bar zamykam
No to ja chyba przegięłam z tym całym desrekiem. Zostawię cały obiadek, ale deserek pomniejsze do połowy. Coś czuję, że majka będzie niezadwolona.

Cytat:

Ale zapamietałam jedno.

Konczymy 4 miesiace
. O my God

Gratki za 4 miesiące

Cytat:
Gratulację za zębola.

Cytat:
Czyli ma cukry.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

To w takim razie plastelinki sa okej. To dobrze.

Cytat:
ja daję jabłko z marchewką i jabłko z dynią i jest ok z owoców ciężko coś znaleźć bez jabłka
no a dynia z ziemniakami też jest dobra
Moja córa wchłonęła w ciagu chwili dynię z ziemniakami, ale kurcze miało potem jakąś wysypkę i teraz nie wiem czy po dyni, czy po jakims desreku. Szaja pisała, że na necie nie znalazła nic o uczuleniu na dynię, więc muszę obaczaić z czego ma to uczulenie.
Stary 2010-09-22, 21:54   #1944
kardashi
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22238321]kardashi, a siostra w tej gondoli tak luzem dzidka wozi?
czy może to specjalna gondola przystosowana do przewożenia dzieci w samochodzie, wyposażona w pasy bezpieczeństwa?[/QUOTE]

A skąąd.
Zwykła gondola, najzwyklejsza.
Pytałam jej czy wie co sie stanie z jej synem jak samochód puknie w nich. To odopowiedziała 'a co mam zrobic jak mu w tym foteliku niewygodnie?'
Na moją odpowiedz 'a co zrobisz jak zobaczysz jak twoje dziecko wylatuje przez przednią szybę bo chciałaś zaoszczędzic na foteliku'?
nic nie odpowiedziała.

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:55   #1945
Konto usunięte

Ziemniak może uczulić, ale jest to bardzo rzadkie. O niebo rzadsze niż marchew i jabłko. Deserek z czym był? Z jabłkiem zapewne?

Bratka, tak to z smsami jest Nie chodziło mi o dzisiaj, tylko o najbliższą przyszłość, że tak się wyrażę Dzisiaj jak z domu wyszłam przed 10, to o 14 wpadłam do domu, małą nakarmiłam (małż poszedł remontować od razu), i wyszłyśmy na spacer i powrót 18, kąpiel, jedzenie i lulu. Na dupsku prawie nie siedziałam...
Stary 2010-09-22, 22:06   #1946
Konto usunięte

Cytat:
A skąąd.
Pytałam jej czy wie co sie stanie z jej synem jak samochód puknie w nich. To odopowiedziała 'a co mam zrobic jak mu w tym foteliku niewygodnie?'
Na moją odpowiedz 'a co zrobisz jak zobaczysz jak twoje dziecko wylatuje przez przednią szybę bo chciałaś zaoszczędzic na foteliku'?
nic nie odpowiedziała.
moja szwagierka ma dla synka całkiem dobry fotelik- maxi cosi- i nie zapinają pasów... bo mały nie lubi, bo nie chce im się, nie wiem ..
za każdym razem jak od nas wyjeżdżają, gadam im, gadam, a oni maja to gdzieś i wożą synka w super foteliku bez zapiętych pasów.
Stary 2010-09-22, 22:15   #1947
sonia1981
Raczkowanie

Cytat:
A skąąd.
nic nie odpowiedziała.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22240159]moja szwagierka ma dla synka całkiem dobry fotelik- maxi cosi- i nie zapinają pasów... bo mały nie lubi, bo nie chce im się, nie wiem ..
za każdym razem jak od nas wyjeżdżają, gadam im, gadam, a oni maja to gdzieś i wożą synka w super foteliku bez zapiętych pasów. [/QUOTE]

Rany Julek aż mi ręce opadają z głupoty niektórych ludzi. Czy oni sobie nie zdają sprawy, ze tu chodzi o zdrowie i życie ich dzieci. Nie wyobrażam sobie Mai wozić w gondoli czy niezapiętym foteliku (po co w takim razie kupowac fotelik), już równie dobrze mogłabym na kolanach. Aż coś mi się robi jak takie coś czytam .
Dobra mykam spać dziewczyny. Spokojnej nocy, o by nam maluszki dały dłużej pospać.
Stary 2010-09-22, 23:06   #1948
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:

a ja mam jeszcze pytanie czy wasze dzieci się też tak drapią po buźce bo moja czasem wygląda jak dziecko wojny
mój strasznie się drapie, nawet po oczach raz sobie wydłubał kawałek skóry na policzku i miał tam dziurę normalnie rambo pierwsza krew

Cytat:
Konczymy 4 miesiace

Cytat:
Rany Julek aż mi ręce opadają z głupoty niektórych ludzi. Czy oni sobie nie zdają sprawy, ze tu chodzi o zdrowie i życie ich dzieci. Nie wyobrażam sobie Mai wozić w gondoli czy niezapiętym foteliku (po co w takim razie kupowac fotelik), już równie dobrze mogłabym na kolanach. Aż coś mi się robi jak takie coś czytam .
Dobra mykam spać dziewczyny. Spokojnej nocy, o by nam maluszki dały dłużej pospać.
powinny być kursy na rodzicielstwo bo głupota niektórych poraża
a mnie jednak tż zaraził i już mnie kręci w nosie mamusie cyckowe co można bezpiecznie brać? rutinoscorbin? coś jeszcze?
Stary 2010-09-22, 23:15   #1949
Magdi555
Rozeznanie

Ja

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22220946]Mam książkę Uśnij wreszcie, któraś potrzebuje?[/QUOTE]
Sorki miało mi zacytowac, ja chcę Na pw wysle maila, ok?
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 23:26   #1950
_paula_
Raczkowanie

Nie wiem jak można dziecko wozić i gondoli w samochodzie??? to szczyt głupoty. Pierwsze lepsze uderzenie i o niemiły wypadek nie trudno.... Zreszta po coś te foteliki samochodowe wymyślili!!

Piszecie cały czas o zupkach deserkach itd. Wojtek ma już 4,5 miesiąca ale nadal dostaje tylko mleko( na Bebilonie jest), bo pediatra kazała poczekać jeszcze ze względu na to że ma jakąś taka plamkę na buźce i dopóki tego nie wyleczymy mam mu nic nie wprowadzać.

No właśnie odnośnie plamki.... Czy Wasze maluchy nie miały bądź nie mają takiego jakby uczulenia na buźce, ale jest to tylko taka pojedyncza czerwona plamka. Skóra na tej plamce jest strasznie wysuszona mimo iż cały czas ją natłuszczam, są na niej takie jakby malutkie krosteczki. Byłam pierwszy raz u lekarza to przepisał maść - smarowałam trochę pomogło, ale po pewnym czasie znowu się pojawiło i to bardziej wyraźne niż wcześniej. No to poszłam kolejny raz do innego, stwierdził że nie wie od czego to może być, ale na pewno nie jest to alergia pokarmowa, bo występuje symetrycznie najczęściej a nie tylko na jednym policzku. Przepisała maść - silniejszą z jakimś antybiotykiem. Smarowałam no to przeszło, ale po kilku dniach odstawiłam, bo długo nie można było tego stosować. Od 2 dni znowu sie pojawiło....zwariować można No i znowu musze isc do lekarza, ciekawe co tym razem powie....

So close no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
And nothing else matters....
_paula_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości