|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 5 małych posiłków dziennie, pół godziny ZUMBY wieczorem !:) Kto ze mną? :D STAR
Cześć Dziewczynki
![]() Ładny dziś dzień, no nie? ![]() Śniadanko: 2 kromki chleba słonecznikowego z serkiem topionym, kiwi i zielona herbata II śniadanko: serek waniliowy Obiad: warzywka na patelnię, kiwi, zielona herbata ( I tu mam pytanie... Co myślicie o tych warzywkach? Nadają się czy nie bardzo? ) Na kolację planuję jajko ![]() Biegałam dziś z samego rańca I jakiś taki dobry humorek mam
|
|
#92 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: 5 małych posiłków dziennie, pół godziny ZUMBY wieczorem !:) Kto ze mną? :D STAR
Cytat:
![]() no z moblizacją to i u mnie ciężko ale mam nadzieję że dam radę osiągnąć swój cel, po to tu jesteśmy żeby się wspierać![]() Cytat:
od tego jesteśmy, żeby się wspierać
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Moje sniadanko to
Jajecznica z 2 jajek i kromka ciemnego chlebka z chuda szynka... Kawa z mlekiem. Na obiadek planuje: Mintaja na parze z warzywami gotowanymi. Kolacja bede w pracy wiec napewno jakis owoc na szybko.... ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Wsparcie i pelna mobiliacja w rytmie zumby
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Wsparcie ważna sprawa
![]() A poza tym to wspiera mnie też to,że spowiadam się komuś z tego co zjadłam Niby mogę nakłamać, ale po co? Liczę na to,że jak zrobię coś źle to mnie opierdzielicie i sprowadzicie na dobrą drogę Witam nowe Panny
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
proponuję żeby każda z nas powiedziała coś osobie, ile ma lat co robi skad jest, poznamy się wtedy będzie nam sie milej rozmawiało
co wy na to?![]() No to może ja zacznę ![]() Nazywam się Ewelina, mam 20 lat. Mieszkam w Lublinie. Obecnie studiuję, zaczynam 2 rok - Edukacja techniczno-informatyczna. Mam wspaniałego chłopaka - Grzesia, jestem z nim juz ponad 13 miesięcy. Co więcej? interesuję się modą, lubię czytać gazety i oglądać seriale ( Gossip Girl, 90210, One tree hill, szpilki na giewoncie, M jak miłość). Jestem strasznym leniem!;D
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
caaalajaa też studiuję w Lublinie (a w zwiazku z tym można powiedzieć,że mieszkam
) i też na drugim roku:p analityke chemiczną. Poza tym zaczynam teraz zaocznie administracjePisałam już coś o sobie gdzieś na początku :P
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam na imie Paulina. Jestem z Ostrowa Wielkopolskiego. Mam 21 lat. Jestem na 3 roku Gospodarki Przestrzennej. Studiuje w Poznaniu.
Pracuje jako barmanka w restauracji - uwielbiam moich znajomych z pracy, jesteśmy chyba najbardziej zrzyta ekipa na świecie i wszyscy mówia na mnie Willma (ta....od Flinstonów )Mam chłopaka Bartka, jestesmy ze soba 6 lat i wiecznie sie klócimy... :P Ogólnie jestem osoba pozytywnie nastawioną do życia, wiecznie odchudzająca sie heh ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Więc i ja się wyspowiadam
Dziś to ogólnie zjadłam 4 kanapki ciemnego pieczywa z jajkiem gotowanym... i koleżanka namówiła mnie na pizzę ;/ No i zjadłam troszkę. Jakieś 15min. temu zjadłam jabłko, a planuję zjeść jeszcze do wieczora jakiś jogurt. I na dziś mi już chyba wystarczy Takie odpokutowanie za pizzę No i dziś zamierzam zumbować przez 50min
|
|
|
|
|
#99 |
|
Przyczajenie
|
wiem, że późno, ale wpraszam się
bo w grupie raźniej, może z wami mi się wreszcie uda pozbyć odwiecznego problemu... próbowałam tyle razy, że już podświadomie wiem, że mi się nie uda, ale warto spróbować...i jak zwykle mam wyrzuty, bo zjadłam dzisiaj za dużo, za dużo słodyczy. automatycznie, kupując coś, sprawdzam skład i ilość kalorii. nie liczę ich obsesyjnie.. ![]() póki nie ogarnę zumby, kręcę pół godziny rano i wieczorem hula hopem. (kiedyś kręciłam codziennie nawet przez dwie godziny.) ehm.. od zawsze miałam za dużo ciała i wolę pozbyć się go jeszcze wcześnie. damy radę, nie? przy czym zaznaczam, że jestem drobnokoścista, więc nie zabijajcie mnie za moją wagę, bo bmi mam prawidłowe. i pozdrawiam Badyla. moja motywacja? bokserka w kwiaty, którą kupię za odłożone do skarbonki pieniądze, które mogłabym wydać na słodycze. bokserka ładnie przylegająca do ciała.. 58 - - - - - - - - 53kg ^^ Edytowane przez ironija Czas edycji: 2010-09-22 o 16:56 |
|
|
|
|
#100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę, że tak jak ja miałaś od zawsze dużo za wiele Ja tak samo mam. Od zawsze jak pamiętam byłam krągłą dziewczynką A dietę planuje od 1 kl. liceum Ale jakoś zawsze nie było czasu i motywacji A teraz jest taka ogromna Chociaż mam swoje grzeszki już na koncie ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Ja właśnie jestem po Zumbie calutkie 50 min I jest świetnie
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze jedzenieee było takie sobie..
śniadanie 8.00 : 2 kromki chleba pełnoziarnistego z serkiem i jabłko II śniadanie 11.30 - bułka ciemna z sałatą, pomidorem, ogórkiem "obiad" 14.00 - 2 jabłka, jakos mnie naszło, głodna byłam jak czekałąm na autobus ;p podwirczorek 16.00- bułka z ziarnami znowu ;/ i kolacja przed chwilą jogurt naturalny. Witam nowe dziewczyny ![]() A coś o sobie? hmm ![]() Mam na imię Lidka, ucze sie w klasie maturalnej z rozszerzeniem chem-biol-fiz i planuję iść na studium technik farmaceuta i po 2 latach stażu w polsce wyjechać do Niemiec 18 lat kończe w grudniu, i matura za pasem Mam cudownego faceta Szymona, i to właściwie dzięki niemu mam taką motywację, żeby schudnąć Ogólnie to mam dzisiaj tyle nauki, że nie wiem czy dam rade ćwiczyć.. dziewczyny... weźcie mnie zmotywujcie ;P
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Jak dziś nie będziesz ćwiczyć to osobiście pofatyguję się do Ciebie i ściągnę Cię z łóżka przed snem i będziemy razem ćwiczyły
|
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
morphine88 to prawda, osiągnęłaś to wszystko w bardzooo zdrowym czasie, gratuluję siły, motywacji i wytrwałośći
Coś o sobie? Reprezentantka mazowsza, I rok filologii polskiej zaocznie,bo też pracuję, 19 lat, w związku z pewnym Łobuzem wstrętnym od ponad 5 lat ![]() Moje dzisiejsze menu: 7:00 duży kubek jogurtu truskawkowego z płatkami 10:00 jabłko + garstka błonnika w granulkach 12:00 zupa pomidorowa + placek ziemniaczany, ale taki wielkości jajka ![]() 15:30 grahamka z szynką i warzywami 19:00 kubek czerwonego barszczu i sałatka brokułowa z jajkiem i jogurtem naturalnym Wszelkie uwagi mile widziane
|
|
|
#104 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śniadanie jest ok. ![]() II śniadanie - zupełny brak białka. Błąd! obiad - co to za obiad? 2 jabłka nazywasz obiadem? Zupełny brak białka i tłuszczy, dostarczyłaś organizmowi jedynie węglowodanów prostych. podwieczorek - po co kolejne pieczywo? Węgle złożone można jeść po treningu lub ewentualnie rano, by organizm zdążył spalić.. kolacja - błędem w niej jest brak białka i węglowodanów prostych (warzywa) a nadmiar węglowodanów złożonych.. Jak widzisz brakuje w Twojej diecie głównie białka, a masz nadmiar tzw. "złych" węglowodanów. Cytat:
drugie śniadanie - j.w. obiad - hmm, może być, chociaż znowu - brak białka.. podwieczorek - niepotrzebnie zjadłaś węgle złożone (bułka), lepiej, gdybyś zjadła serek wiejski i do tego porcję warzy lub pół piersi z kurczaka + rzeczone warzywa. kolacja - mało białka (jedynie to jajko), które jest najbardziej wskazane na kolację, nadmiar węgli złożonych (jogurt, barszcz). Dobrze, że zjadłaś węglowodany proste (brokuły).
|
|
|
#105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o zakuuupach! ćwicz, chociaż chwilę poświęć! dasz rade wierze w Ciebie![]() U mnie dziś: -2 kromeczki chleba orkiszowego z szynką + kiść winogron -3 łyżki serka wiejskiego z łyżeczką miodu i odrobiną kakao - 4 pierogi ruskie ze śmietana;////// - bułka z ziarnami z serkiem topionym - bułka z ziarnami z dżemem z cukinii + pól szklanki mleka dziś coś nie bardzo, dużo pieczywa i te pierogii;/ a raczej smietana;];/ + 25 min zumby, w planach przed snem 100 brzuszków
|
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
morphine88 bardzo dziękuję za uwagi! Wiem, że dużoo popełniam jeszcze błędów w komponowaniu mojego menu, dlatego tym bardziej ciesze się jak ktoś chce mi coś podpowiedzieć
Muszę poczytać jakieś fajne jadłospisy zawierające białko, bo pewnie przez to, że jem go tak mało zaczynam się źle czućm choć to dopiero kilka dni mojego dietowania...
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
Z tym że ja mam dziennie po 9 lekcji, i obiadu sobie raczej w szkole nie zrobie więc odpada. miałam do wyboru jabłka albo jakies słodycze z maszyny, to wybrałam jabłka, które wziełam ze sobą ;]
Dzieki za uwagi W tamtym roku jadłam tak samo, nie zwracałam uwagi na to kiedy mam jeśc białka kiedy nie, poprostu 5 posiłków i odchudzałam sie od stycznia do sierpnia czując sie znakomicie, więc będe sie trzymać raczej tego co mam w planach jeść Potem sie zaniedbałam przez rok, bo zaczełam jeść słodycze, ale juz mi to chyba przeszło i chce coś wkońcu zrobic dla siebie na stałe ;] Może dziewczyny skorzystają z Twoich propozycji, ja zwyczajnie nie mam niestety na nie czasu
|
|
#108 |
|
Rozeznanie
|
hej Dziewczynki
to ja tez coś o sobie po prostu Ania, z małopolski studiuję ekonomie, II rok, chociaż czuję że minęłam się z powołaniem szczęścia w miłości nie mam.. a to niestety przez moją okropnie niską samoocenę, która jest się na poziomie poniżej zera widzę że większośc tutaj sczęśliwie zakochanych oby tak dalej sczęścia duużo życzę ![]() kupiłam hula hop i co z tego skoro nie umiem kręcić
|
|
#109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie może tak być zaraz idę tańczyć
'Miłe panie pamiętajcie: FACET TO NIE PIES - NA KOŚCI NIE POLECI ! A więc wpierniczajcie steki, a nie jakieś tam kanapeczki. ' http://sentymentalno-maniakalny.blogspot.com/ próbuje. Edytowane przez anjjjia Czas edycji: 2010-09-22 o 19:52 |
|
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
morphine88- widzę, że znasz się na tym liczeniu
tak więc przelicz i mnie![]() ok.7.20- 3 kromki chleba żytniego ze śliwką z 1,5 jajka 10.50- kanapka z chlebem żytnim i połówką jajka (pozostałości po śniadaniu) ok. 12.00- pizza gyros + cappuccino waniliowe (słodkie, ale nie dodawałam cukru) 15.30- jabłko Później już nic nie jadłam tylko piłam wodę z cytryną, do tej pory wypite ok. 1l Od godziny 17.20 do 18.20 Zumba Później też woda I jeść mi się nie chce. |
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Kobitki, nie marudzić, jesteście piękne
A jak jeszcze się trochę poodchudzamy to już całkiem ![]() anjjjia, nie martw się, ja też szczęścia w miłości nie mam...
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
To i ja napiszę coś o sobie, mam na imię Magda, mam 21 lat i jestem studentką zarządzania
Też mam chłopaka, jesteśmy razem już prawie rok i to w sumie on mnie tak tuczy :pJa również mam niską samoocenę, mam nadzieję że uda mi się trochę schudnąć z Wami, bo samej to mi sie nigdy nie uda a już w kolejne spodnie się nie mieszczę muszę to zmienić jak najszybciej :pniestety dziś znów za dużo zjadłam, ale mam nadzieję że z czasem będzie coraz lepiej.. |
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
A właśnie dziewczyny
Przyznajmy się jaki nosimy rozmiar spodni hehe xD
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Nie mieć chłopaka-źle,bo się je słodycze,żeby życie osłodzić, a nie ma się z kim tego spalać
Mieć chłopaka-źle,bo tuczy I tak źle i tak niedobrze ![]()
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Najgorsze jak tuczy a potem narzeka że mogłabym pobiegać :p
Nie do końca wiem jaki mam rozmiar bo się na tym nie znam, mam na jednych napisane 38.. to są te co ledwo się dopinam
|
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym mieć 38... Mam 40/42 ;( aż wstyd się przyznać
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
zumba zaliczona
ja noszę 38 czasami nawet 36... tylko ja mam problem z brzuszkiem tam tłuszcz mi się gromadzi.. chciałabym żeby mi szło w pośladki a tu idzie w brzuch no i w biust ale to nie tak źle
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
Chwilowo nie zumbuję, bo jestem chora, ale planuję się zapisać na zajęcia zumby
Od przyszłego tygodnia planuję już chodzić, chyba że moje chorowanie się przeciągnie, czego bym nie chciała A rozchorowałam się po... zajęciach zumby Nie wiem czemu, może dlatego że miejsce w pobliżu otwartych okien zajęłam, albo za szybko wyszłam i przewiało? Nie rozumiem tego ![]() W związku z tym, mogę się przyłączyć? ![]() Chciałabym móc się z kimś podzielić moim jadłospisem (w czasie choroby, więc łagodnie do tego podchodzę, ale mimo wszystko staram się ograniczać węgle ), wtedy będę miała większą motywację by nie wpie...zjadać ciastek itp Oczywiście około 5 posiłków jem, siedzę w domu więc pizza nie kusi, ale jutro do ortodonty jadę, więc możliwe, że coś mnie skusi jednak ![]() I dzięki wam wpadłam na świetny pomysł - za każde wyjście z chłopakiem czy przyjaciółką, kiedy nic nie jem i nie piję niezdrowego, będę wrzucała 5-15zł do skarbonki (zależnie od funduszy i ile potencjalnie mogłam wydać), i potem sobie coś fajnego kupię (książki/koraliki/ciuchy) ![]() To co, akceptujecie mnie, chwilowo niezumbującą i niećwiczącą z powodu braku siły i potrzeby oszczędzania się?
|
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
ta ale ja w nich wyglądam jak serdel, nie chodzę w nich bo boję się że mi pękną
![]() Simarik, chyba mamy podobną budowę więc może mi się coś pomyliło z tymi rozmiarami ja mam ok. 172 cm i ważę ok 71 kg
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

no z moblizacją to i u mnie ciężko ale mam nadzieję że dam radę osiągnąć swój cel, po to tu jesteśmy żeby się wspierać

no i w biust ale to nie tak źle
Nie rozumiem tego