Wiem, że blisko jest dzień, gdy się nam spotkają marzenia i sny...Zazdrośnic część 23 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-22, 20:44   #3391
OlkaR
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że blisko jest dzień, gdy się nam spotkają marzenia i sny...Zazdrośnic cz

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
Jezusie, ja się tak boję wyrywania ósemek Ja się nawet leczenia kanałowego boję a czeka mnie przegląd u dentysty i obawiam się że będzie coś do leczenia
Eeee nie ma się czego bać. Mnie w sumie tylko jedna bolała tak na maxa bo rosła poziomo więc ciężko było ją wyjąć, ale poza tym to luzik. Poboli przez dwa dni i przechodzi.
Kanałówkę miałam raz... kilka lat temu i się baaardzo zniechęciłam bo babka coś spieprzyła i bolało masakrycznie przez 2 tygodnie (odżywiałam się przez słomkę). Teraz miałam poprawiane przez profesjonalistów i nic nie czułam.
W ogóle ostatnio polubiłam wizyty u dentysty, bo ten do którego chodzę jest po prostu rewelacyjny.
Stary 2010-09-22, 20:46   #3392
201608251020
Konto usunięte

Dot.: Wiem, że blisko jest dzień, gdy się nam spotkają marzenia i sny...Zazdrośnic cz

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że moje idą prosto.
Może właśnie oszczędzała... Nie wiem u mnie znieczulenie kosztuje 20zł, ale dużo mi tego daje i nie zdarzyło się, żeby mnie cokolwiek chociaż troszkę zabolało. A jestem wrażliwa na ból. A jakby bolało to jest chętna mi dać jeszcze trochę.

No widzisz panikaro Dobrze, że spotkanie się udało.
A ja się widzę dopiero jutro z TŻ... Niech on się ze mną ożeni już.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

A gdzie byliście na pizzy?
Mój dentysta też zawsze mi ładuje całą strzykawę, potem czekamy chwilę i próbuje wiertełkiem. Jak zaboli, znów czekamy, a jak znów nie podziała to daje mi gratis drugie Dobry człowiek Tylko potem ostrzega by parę godzin nie jeść bo się ugryzę i ani nie będę czuć kiedy
Na pizzy byliśmy w Da Grasso, tam na ul. Stanisława (chyba? ), tej prostopadłej do Mariackiej
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 20:49   #3393
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady Marmalade Pokaż wiadomość
to mnie zaskoczylyscie
hhihihi

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Co tak produkcja zwolniła gdzie są wszyscy ?
a ja też już tyle czasu nie paliłam , ale w piątek jest klasowa impreza dziewczyny idą , to mówię , że też pojadę a co
i kupię sobie sobie paczkę fajek a jak i znów na pół roku mi starczy palenia .
Zastanawiam się co wziąć z alkoholi , mam w barku 2 flaszeczki wódeczki , 6 piw i jedno wino , więc chyba bez sensu wydawać kasę na alkohol jak mam cały barek zawalony prawda
no coś dzisiaj wyjątkowo produkcja idzie wolno

i co bierzesz wszystko z barku?

Cytat:

Oj bardzo się udał!
a teraz kiedy sie zobaczycie?

Cytat:

No widzisz panikaro Dobrze, że spotkanie się udało.
A ja się widzę dopiero jutro z TŻ... Niech on się ze mną ożeni już.
a Wy ile razy w tygodniu sie widzicie??

A ja zobacze M. w sobote i nie moge sie doczekać jużżżżż

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Eeee nie ma się czego bać. Mnie w sumie tylko jedna bolała tak na maxa bo rosła poziomo więc ciężko było ją wyjąć, ale poza tym to luzik. Poboli przez dwa dni i przechodzi.
Kanałówkę miałam raz... kilka lat temu i się baaardzo zniechęciłam bo babka coś spieprzyła i bolało masakrycznie przez 2 tygodnie (odżywiałam się przez słomkę). Teraz miałam poprawiane przez profesjonalistów i nic nie czułam.
W ogóle ostatnio polubiłam wizyty u dentysty, bo ten do którego chodzę jest po prostu rewelacyjny.
jesteś sado maso

Cytat:
Mój dentysta też zawsze mi ładuje całą strzykawę, potem czekamy chwilę i próbuje wiertełkiem. Jak zaboli, znów czekamy, a jak znów nie podziała to daje mi gratis drugie Dobry człowiek Tylko potem ostrzega by parę godzin nie jeść bo się ugryzę i ani nie będę czuć kiedy
Na pizzy byliśmy w Da Grasso, tam na ul. Stanisława (chyba? ), tej prostopadłej do Mariackiej
brrr
Stary 2010-09-22, 20:49   #3394
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Możliwe, że chwilowe, On po prostu taki jest... Jak jest zajęty swoimi sprawami to nie patrzy na nic, ale czasem coś go tknie i zachowuje się tak właśnie jak wczoraj... Tylko, że ostatnimi czasy dawno tak nie było, po prostu chyba byliśmy zmęczeni sobą, a ostatni weekendy odkąd mam auto spędzam u rodziców i chyba zaczęło mu mnie brakować... Bo coś napomknął, że ostatnio w ogóle mnie nie ma. Chyba poczuł, że nie "kontorluje" już sytuacji, że ja nie siedzę w domu i nie czekam na niego, tylko mam co robić. Wczoraj dużo życzeń dostałam, ciekawiło go od kogo i w ogóle... Więc troszkę jakby "niespokojny" jest, i bardzo dobrze
Dobrze mu tak

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość

Ja też nie mam kiedy o siebie zadbać Nie mam kiedy pójść do fryzjera, a mam juz prawie 2 cm siwe odrosty
Masz już siwe włosy?
nasącz lawą żaru
,
przeniknij płomieniem wyzwalającym
energię z rozgrzanego ciała,
przygrzej mocniej jeszcze,
pustkę wypalaj,
wypełniaj wszystko istotą siebie..."
Hajja Hawwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 20:52   #3395
OlkaR
Zakorzenienie

Madziu nie sado maso tylko oczy idę cieszyć jak widzę uśmiech doktora P to od razu mi lepiej
Stary 2010-09-22, 20:56   #3396
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Madziu właśnie się zastanawiam , za wódką nie przepadam , wina bym z lampkę może wypiła , piwo może wezmę to z chęcią wypiję . Impreza w piątek to będę zmęczona po pracy . Może wezmę tylko piwko i najwyżej z dziewczynami się złoże na jakiś alkohol ? W sumie dużo nie piję już , więc szkoda mi brać całą flaszkę jak mogę sobie w domku zrobić z niej pyszny likierek i sączyć go przez dwa tyg
Zadzwonię do dziewczyn i dowiem się co będziemy pić . Bo z naszego grona raczej za wódką nikt nie jest .
A ja to tym bardziej , a pomyśleć , że kiedyś mogłam tyle wypić

a wieczorem przyjedzie po mnie TŻ , pracuję na popołudnie to akurat po pracy przyjedzie , bez żadnego marudzenia jeszcze wręcz przeciwnie zadowolony jest bardzo , że może po mnie przyjechać
Stary 2010-09-22, 20:56   #3397
elena_100
Wtajemniczenie

dobry, dobry...

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 20:58   #3398
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś już tak rzucił palenie. To potem zaraz po seksie go tak rozbolała głowa że myślałam że będę po pogotowie dzwonić podobno tak jest - za dużo dopaminy czy cuś...
hah, może będzie mieć nauczkę

teraz w Poznaniu są targi (chyba dentystyczne) więc dzisiaj musiałam wyjść przed 15 z pracy a 2 nadchodzące dni mam odgórnie wolne mogę się cała poświęcić upiększaniu swojej osoby i czytaniu

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:02   #3399
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Madziu nie sado maso tylko oczy idę cieszyć jak widzę uśmiech doktora P to od razu mi lepiej
aaaa chyba,że tak

Cytat:
Madziu właśnie się zastanawiam , za wódką nie przepadam , wina bym z lampkę może wypiła , piwo może wezmę to z chęcią wypiję . Impreza w piątek to będę zmęczona po pracy . Może wezmę tylko piwko i najwyżej z dziewczynami się złoże na jakiś alkohol ? W sumie dużo nie piję już , więc szkoda mi brać całą flaszkę jak mogę sobie w domku zrobić z niej pyszny likierek i sączyć go przez dwa tyg
Zadzwonię do dziewczyn i dowiem się co będziemy pić . Bo z naszego grona raczej za wódką nikt nie jest .
A ja to tym bardziej , a pomyśleć , że kiedyś mogłam tyle wypić

a wieczorem przyjedzie po mnie TŻ , pracuję na popołudnie to akurat po pracy przyjedzie , bez żadnego marudzenia jeszcze wręcz przeciwnie zadowolony jest bardzo , że może po mnie przyjechać
to uzgodnij z koleżankami co pijecie

Twój chyba nigdy nie marudzi jeśli chodzi o Wasze spotkania

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
dobry, dobry...
Cześć

co u Ciebie ?

Ilsa ale masz dobrze
Stary 2010-09-22, 21:06   #3400
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
a teraz kiedy sie zobaczycie?
W niedzielę przychodzi na mieszkanie na noc!!!!!!!!!
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:08   #3401
madziamacius8786
Zakorzenienie

uuu to bedzie sie działo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-22, 21:08   #3402
raingirl
Zakorzenienie

Dostałam stresa... 4 miesiące i 7 dni do ślubu i NIC nie jest załatwione.
Nawet w kościele data nie zaklepana - myślałam, że wczoraj to jedno będzie załatwione i d... blada
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:11   #3403
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
O tam mają pyszne pizze, a zwłaszcza sosiki. Lubiłam tam chodzić. Albo zamawiać do domku.
Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
a Wy ile razy w tygodniu sie widzicie??

A ja zobacze M. w sobote i nie moge sie doczekać jużżżżż
W wakacje to co 2 dni, codziennie, zależy jak mieliśmy czas.
Ale jak się zacznie rok akademicki to raz w tygodniu...

Wyobrażam sobie... Po takiej przerwie.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Nawet w kościele data nie zaklepana - myślałam, że wczoraj to jedno będzie załatwione i d... blada
Spokojnie... Spokojnie... Wszystko załatwicie. Na pewno się uda.
Stary 2010-09-22, 21:12   #3404
elena_100
Wtajemniczenie

Ayrine, Arrakis zdjęcia są superrrrrr.....

Justyś no proszę jakie wielki pozytyw ze strony G.

Kama

Madzia
a jakoś tam leci, praca praca praca.... mam dość na dziś. A u Ciebie?

Stary 2010-09-22, 21:13   #3405
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Madziu mój TŻ jest osobą bardzo stanowczą i ogólnie widzimy się tylko w weekendy czyli od pt - poniedziałku rano . W tyg to rzadkość .Czasem marudzi , że musi w domu pomóc. Ale przeszliśmy jakby na następny etap naszego związku , że nie przeszkadza mi to , rozumiem , że musi pomóc w domu , chce odpocząć , więc nie zalewam go falą smsów , nie marudzę . Czasem sama zapomnę nawet napisać , wiem , że i tak przyjedzie w weekend .
Ale ogólnie i tak gdybym mogła bym chciała TŻ 24\h dla siebie
Ale mam nadzieję , że do stycznia uda się to zrealizować .

A Ty madziu jak się czujesz ?
Oluuuu a kiedy pokażesz nam swoją mega pazurkowatą fryzurkę ?
Też mnie korci by coś zrobić w włosami ale kurczę ładne nawet są jak się je podprostuje trochę , tylko dużo roboty przy nich trochę jest
Stary 2010-09-22, 21:13   #3406
OlkaR
Zakorzenienie

Rain, 4 miesiące to kuuuuuupa czasu. No stress Malenia
Stary 2010-09-22, 21:14   #3407
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Rain a ja się dziś przypadkiem dowiedziałam, że w zeszłym tygodniu był taki mieszany ślub jak i u nas ma być. Podobno w miarę ok, ale na tą dyspensę z kurii trzeba czekać 5 miesięcy

Stary 2010-09-22, 21:14   #3408
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko będzie dobrze spokojnie
Stary 2010-09-22, 21:18   #3409
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie... Spokojnie... Wszystko załatwicie. Na pewno się uda.
To to ja wiem, tylko mnie stresują PM-ki,które na rok przed ślubem mają 4x więcej pozałatwiane niż my
Trzeba w końcu DJa wybrać i jechać podpisać umowę fotografem. Podpisać umowy nie mogę za bardzo skoro nie ma terminu w kościele, a jak w kościele będą tak wydziwiać to to wszystko zacznie kiepsko wyglądać, bo wyjdzie, że będzie wszystko załatwione a my będziemy latać po mieście i szukać księdza który zechce nam dać ślub
Rany, żeby ten proboszcz okazał się być mniej socjopatyczny

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Rain a ja się dziś przypadkiem dowiedziałam, że w zeszłym tygodniu był taki mieszany ślub jak i u nas ma być. Podobno w miarę ok, ale na tą dyspensę z kurii trzeba czekać 5 miesięcy
Co?!! O rany, a jak tu też mi tak zaśpiewają? kurde, wtedy tam kogoś chyba zamorduję... mi WYRAŹNIE powiedziano, że jak nawet w połowie października przyjdę to ze wszystkim zdążymy żeby jeszcze nie było, że ksiądz tak sobie zarzucił terminem niefrasobliwie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-22, 21:21   #3410
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
To to ja wiem, tylko mnie stresują PM-ki,które na rok przed ślubem mają 4x więcej pozałatwiane niż my
Trzeba w końcu DJa wybrać i jechać podpisać umowę fotografem. Podpisać umowy nie mogę za bardzo skoro nie ma terminu w kościele, a jak w kościele będą tak wydziwiać to to wszystko zacznie kiepsko wyglądać, bo wyjdzie, że będzie wszystko załatwione a my będziemy latać po mieście i szukać księdza który zechce nam dać ślub
Rany, żeby ten proboszcz okazał się być mniej socjopatyczny

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Co?!! O rany, a jak tu też mi tak zaśpiewają? kurde, wtedy tam kogoś chyba zamorduję... mi WYRAŹNIE powiedziano, że jak nawet w połowie października przyjdę to ze wszystkim zdążymy żeby jeszcze nie było, że ksiądz tak sobie zarzucił terminem niefrasobliwie...

Oj i na 2 lata przed można mieć wszystko pozałatwiane, a można zorganizować ślub w parę miesięcy. Często jak dziewczyna jest w ciąży to organizują ludzie huczne wesela i się da. Także głowa do góry.

Dyspensa... Elena bierze mieszany ślub, jej narzeczony jest innej wiary, to co innego.
Stary 2010-09-22, 21:21   #3411
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość

Britni, dalej mi nie wysłałaś adresu, noooo chyba nie chce, żebym przyjechała na ślub
Przepraszam, zapomniałam, już piszę pw

Cytat:
dacie radę i tak widzę po nas, że większośc i tak zaczyna się załatwiać tak 3 tyg. przed

jestem zła, bo @ jak nie było tak nie ma ide zaraz po wino

Ustaliliśmy dziś szczególy z facetem z zespołu

Jutro maluję włosy i się czeszę

Madzia zazdroszcze opalanka, ja też bym z chęcią wystawiła dziób przed tym weselem, ale no nie mam kiedy w pt. znowu jedziemy na salę ustalać menu i wybrać dekorację na auto. a od sb. pogoda ma sie skićkać ale i tak bym nie miała czasu, bo już dom trzeba gruntownie wysprzątać. pójde taka blada, bez sensu to wszystko
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:21   #3412
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Oluuuu a kiedy pokażesz nam swoją mega pazurkowatą fryzurkę ?
Też mnie korci by coś zrobić w włosami ale kurczę ładne nawet są jak się je podprostuje trochę , tylko dużo roboty przy nich trochę jest
Pisałam dzisiaj, że nie pokażę przynajmniej na razie żeby było widać pazurki musiałabym trochę więcej czasu spędzić na prostowaniu i w ogóle układaniu.
Mogę pokazać na czym się pani fryzjerka wzorowała... o:
Stary 2010-09-22, 21:21   #3413
peach_passion
Zakorzenienie

też bym chciała myśleć, że jutro jest np. czwartek a byłby piątek. a najlepiej sobota oj, rozmarzyłam się...
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-22, 21:23   #3414
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Dyspensa... Elena bierze mieszany ślub, jej narzeczony jest innej wiary, to co innego.
My też potrzebujemy dyspensy z kurii na ślub mieszany :/
Stary 2010-09-22, 21:25   #3415
elena_100
Wtajemniczenie

Rain to może tacy u nas są niefrasobliwi. Motylek coś mówił, że to chyba mniej trwa.

Stary 2010-09-22, 21:25   #3416
Ayrine
Zakorzenienie

cieszymy się, że zdjęcia się Wam podobają, jak chcecie to wpadajcie do Jeleniej

a wracając do ząbków, któraś z Was Zazdrośnice, wybielała sobie kiedyś zęby u dentysty? bo tak się zastanawiam, czy po zdjęciu aparatu sobie nie wybielić, trochę mi już przyciemniały od tych hektolitrów coli
Ayrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:25   #3417
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam dzisiaj, że nie pokażę przynajmniej na razie żeby było widać pazurki musiałabym trochę więcej czasu spędzić na prostowaniu i w ogóle układaniu.
Mogę pokazać na czym się pani fryzjerka wzorowała... o:
ładna , to pokażesz jak się wyprostujesz , ułożysz
Jestem pewna , że będzie jakaś okazja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-22, 21:26   #3418
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Cytat:
To opowiedz chociaż co u Ciebie.
Ostatnio miałam takie dni, że ehh.. wchodziłam na wątek, próbowałam trochę nadrabiać, ale nastroje ostatnio nie za wesołe to nawet mi się odpisywać nie chciało...
czuję się jak słoń kurcze, chciała bym coś zrobić ze sobą, ale nie daję rady, bo jak już sie trzymam np ze trzy dni, jem zdrowo itp, to ktos ciasto przyniesie, albo jestem u kogoś i głupio mi odmówić, albo coś. Tak samo z tym kręceniem hula-hop, po miesiącu nie widziałam zadnych efektów, no dobra, jeden, jeszcze bardziej mi się boczki z nad spodni wylewały
Czy ja sobie wymówek szukam

Cytat:
O matko, w Krk to jest jedna z pizzerii w której jadłam niedobrą pizzę

Cytat:
Napisane przez Hajja Hawwa Pokaż wiadomość
Masz już siwe włosy?
Hajja, wbrew pozorom, siwe włosy to nie tylko przypadłość starszych osób. Najczęściej to genetycznie uwarunkowane i nic na to nie poradzisz
Stary 2010-09-22, 21:29   #3419
justyna_dt
Zakorzenienie

Rain, spokoooojnie, zdążycie ze wszystkim, nawet z dyspensą (btw, całe życie byłam przekonana, że to jest dyspenZa ).
Olka, oj, też miałam wycinane ósemki - dwie na dole, bo mam za szeroką żuchwę. Tak że wiem, co czujesz

A ja wróciłam niedawno od pani psycholog, jeszcze zarzuciłam pranie, uprzątnęłam sypialnię... i robię sobie wieczór relaksu. Postaram się odciąć przynajmniej w części od neta, zjem zaraz fajną kolację jakąś, wskoczę do cieplutkiej kąpieli, a potem będę czytać aż padnę kończę teraz "Upiora w operze", następna w kolejce jest "Gra anioła" Zafóna. I z 20 innych książek tak że muszę nadrobić takie moje postanowienie na tę jesień
A na spotkaniu z panią psycholog, hmm... Znów chciała mnie "zrelaksować" (w związku z G.), ale zdygałam. Pamiętam, jak się czułam po ostatniej hipnozie i jaki do teraz mam mętlik w głowie. Może poproszę ją o to następnym razem. Tak czy siak podtrzymuje ona swoje zdanie (pisałam Wam w klubie). No i dodatkowo wyszła jedna sprawa w związku z G. bezpośrednio związana z syndromem DDA (pierwszy raz konkretnie do tego nawiązała), kazała mi przeczytać kilka artykułów na ten temat, w szczególności zwrócić uwagę na typologię DDA, a zwłaszcza na dziecko-ratownika... Powiedziała mi, że na siłę chcę naprawiać świat, no i tym samym siebie unieszczęśliwiam, że jestem w stanie zrezygnować z własnego życia, żeby ulepszyć cudze. No... łi łil si. Póki co jest wielki zamęt, ale dziwnie nie czuję niepokoju.

Zmykam coś zjeść i do wanny, zerknę tu później

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:30   #3420
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Rain to może tacy u nas są niefrasobliwi. Motylek coś mówił, że to chyba mniej trwa.
Mam nadzieję bo jak nie to... pozamiatane jeszcze jeden problem na głowę wtedy wziąć i wybłagać, żeby to łaskawie szybciej załatwili No i wtedy ksiądz by mnie oszukał dwa razy
Cytat:
Napisane przez Ayrine Pokaż wiadomość
a wracając do ząbków, któraś z Was Zazdrośnice, wybielała sobie kiedyś zęby u dentysty? bo tak się zastanawiam, czy po zdjęciu aparatu sobie nie wybielić, trochę mi już przyciemniały od tych hektolitrów coli
Mi proponowano, ale to trochę za duży koszt jak dla mnie na razie poleruję ząbki pastą Pearl Drops i nawet działa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości