|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Cytat:
![]() Powiem krótko: masakra.Ledwie chodzę tak mam przeciążony od schylania sie,noszenia,łażenia itd. ![]() Cytat:
Cytat:
Zdecydowanie nie lubie tego porównywania... ;(Co do krzywicy to faktycznie jednym z objawów jest pocenie się.Dziecku nie jest za ciepło a ma spoconą główkę.Mam nadzieje,że wszytsko będzie ok Aniu.Spokojnej podróży |
||||
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
ile wazy Lenka?
|
|
#363 |
|
Raczkowanie
|
a moja odrzuciła każdego rodzaju smoczek na butelce a smoczka nigdy nie ssała dłużej niż 1 min więc się poddałam
ale próbuję jej wcisnąć butlę bo jak ja dokarmić na razie jest jeden wielki ryk jak poczuje cos innego niż jej kochany szook a kiedyś tak ładnie piła herbatki ale to było kiedyś |
|
|
|
#364 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#366 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 |
|
Wtajemniczenie
|
itakasia po prostu oszczędza mamy ręce i kręgosłup
U nas wszyscy się spodziewali,że Lenka będzie duża,bo my wysocy,a tu zrobiła psikusa. Chociaż w sumie długa dosyć jest tylko chuda,więc pewnie za tatą pójdzie- wysoka i chuda.Mnie zreszta tez ostatnio wszyscy mówią,że chuda jestem,ale wagi nie mam żeby mi obiektywnie powiedziała Ostatnio miałam 59kg,a jak teraz nie mam pojęcia.
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
farminka
to ty chudzinka jestes skoro taka waga przy duzym wzroscie
|
#370 |
|
Wtajemniczenie
|
itakasia Właśnie pamiętam,że u Was wszystkie takie okruszki
Ja mam 175cm wzrostu.Przed ciążą ważyłam jakieś 57kg,ale wcale się nie czułam chuda :P
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie
Siala daj znac
|
#372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wlasnie sliczne zdjecie z chrztu Gripe water juz zakupione i jak narazie w fazie testow. Mloda jak to zwykle wycisza sie dopiero blizej 24 tate juz wymeczyla i spi jak zabity teraz na mnie kolej ;/
|
|
|
|
|
#373 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej! ale naskrobałyście ![]() my byłyśmy dziś na szczepieniu (pakiet podstawowy) po za tym wszystko ok! moja niunia waży 4110g. jeśli chodzi o smoczki do butelek i nie tylko polecam NUK u mnie sprawdzony i niezawodny. bassienka- ślicznie wyglądasz! misiulka- mój psiulek najpierw był obrażony potem powoli do mnie podchodził małej się boi i ucieka jak kwęka albo płacze. czasem podejdzie powącha ją i zwiewa. ![]() kurczeee nie wiem co miałam jeszcze napisać za dużo jak na chwile nieobecności. Nadrobie jutro!
|
|
|
#374 | |
|
Zadomowienie
|
bassienkaw - kobieto, ty masz ADHD, tyle robić w ciągu dnia, odpocznij troszkę
hd2005 - co do pediatry, to ostatnio byliśmy na szczepieniu, ponad miesiąc temu, nie widzę potrzeby, mały przybiera ładnie, nie ma po co no kolejna z ADHD "sprzątaniowym" Siala - moja koleżanka stosowała tą dietę przez 2tyg i straciła dobre 5kg (z 76 na 71) i mówiła, że wcale to nie było męczące Cytat:
u nas dzisiaj ciężki dzień, Kuba miał problemy ze spaniem, co zasnął to zaraz się budził, sumarycznie nie wiem czy spał godzinę w ciągu dnia. Teraz ma rączki tak na boki a nie do góry. Nie wiem czy to nie przez te leki moje na dupne problemy. Lekarka mówiła, żeby go karmić i obserwować, a jak coś nie tak, to przyjść. No i nie wiem, a może po prostu miał gorszy dzień. Zobaczę jutro. i tak się zastanawiam - był ktoś u neurologa i usłyszał, że dziecko jest SUPER FANTASTIC idealne, nic mu nie jest, wszystkie strony dobre, książkowo itd ?? !!! myślę, że nie. trzeba wyluzować szukałam smoczka mam i nie znalazłam, kupiłam mu nuk genius może będzie geniuszem nawet chwilę go possal, może mu sie spodoba, a jak nie to kupię tego zachwalanego przez was canpola
|
|
|
|
|
#375 |
|
Zadomowienie
|
vette a o jakie rurki chodzi?
Udanej nocki ![]() olakola bardzo madre spostrzezenie nt tego, co lekarze mowia. Trzeba wlasnie wyluzowac ![]() farminka ale wcale tak malo Lenka nie wazy, chyba wlasnie bardzo dobrze. Zreszta wlasnie...kazde dziecko jest inne i przybiera inaczej... zabka jak tam wyprawa do Oslo? aniaa udanego wyjazdu!! scoobs pewnie, ze pamietamy jak sie miewacie?Tak samo z tymi gazami - przeciez codziennie to samo dzieciaczki jedza, a raz maja z tym problemy, a raz nie...Mowie o tych na mleku modyfikowanym. |
|
|
|
#376 |
|
Zadomowienie
|
kurcze najpierw nie mogłam zaznaczyć cytatów potem jak napisałam posta to nie mogłam pogrubić a jak go chciałam dodać to mi wykasowało ;/
coś mi się psuje ![]() vette dzięki za linki no to będę mieć roboty ![]() ale nakręciłam się na te kosmetyki a i jeszcze na te lush pamiętam, że papi chwaliła więc muszę poczytać bo moja koleżanka będzie w kistopadzie lecieć do angli to by mi zakupiła ![]() a z tym czy wybrać z allegro czy z tej stronki to chodziło mi którego jest więcej w opakowaniu ![]() itakasia dziękuję za chęć pomocy i pewnie skorzystam jutro zrobię zdj gęby i wstawie bo innym umiem określić kolor skóry a u siebie nie wiem czy mam chłodny czy ciepły czy różowy czy żółty karolcia super, że masz zaufanie do pediatry ale widzisz nie wszystkie są tak dobre np moja nie zauważyła nic ani odgięcia ( które swoją drogą z każdym dniem się pogłębia dzisiaj już nie dało się małego ani na chwilę "zatrzymać" na lewej stronie, za każdym razem chop i sie na prawo przekręcał ) ani tych problemów z oczkami i gdyby nie to, że jestem panikarą i latam po wszystkich lekarzach to by nikt mi nie powiedział żeby to skontrolować a uważam, że jest co, chociaż wierzę w to, że będzie ok z tymi oczkami ![]() co do pleców to mnie boli ale szyja i ramiona :/ bo ja zawsze przy karmienu zamiast się wyłożycz to wiszę nad klawaturą wyrodna matka ze mnie "nie tworzę więźi" tylko na kompie klepie ![]() mój aleks jak wczesniej przybierał ok 400 g na tydzień tak teraz zwolnił i tylko 200 g w ciągu 2 tygodni. no ale wagę ma prawidłową ( wczoraj 5120 ) więc chyba ok aniaa spokojnej drogi bassienkaw super tak charakternie nie pamiętam co jeszcze miałam odpisać bo mi się wykasowało |
|
|
|
#377 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poczyniłam dziś odpowiednie zakupy by dzielnie wkroczyć na Dukanową dietę od poniedziałku Cytat:
![]() A Seba jak rybka w wodzie, zero płaczu czy niezadowolenia.. za to jak wyciągam to jest wrzask bo chciałby jeszcze ![]() [1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;22238812]http://kobieta.onet.pl/wideo/7528025...relacjetv.html http://dziendobrytvn.plejada.pl/0,37...sci_detal.html niestety ja nie mogę obejrzeć, ale może zdacie mi relację ![]() jeśli któraś zdecydowałaby się ten wymysł wprawić w życie...[/QUOTE] Obejrzę jutro ![]() Eeee o czym? O wizycie u neurologa? Pojechaliśmy do tego neurologa ale doopa zbita bo ludzi nawalone juz było tyle, że do teraz byśmy stali w kolejce chyba muszę jakiegoś "stacza" załatwić coby mi kolejkę już od rana trzymał :/Jutro okulista a w piątek ponownie się przymierzymy do neurologa Cytat:
![]() Ja dziś całą kuchnię oczyściłam ze wszystkich produktów które są dla mnie zabronione, nakupiłam Dukanowych produktów masę.. ale mam zapas spory bo nie lubię latać co dzień do sklepu ![]() Jeszcze się na wątku Dukanek zapytam czy dobre kupiłam bo nie wszystko udało mi się znaleźć takie jak dziewczyny polecały ale mam nadzieję, że nie strzeliłam żadnej gafy przed startem
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||
|
|
|
#378 | |||||
|
Zakorzenienie
|
brzuch mam fajny, ale z celulitem walcze
![]() Cytat:
Cytat:
Siala a moja kolezanka schudla 15 kg na tej diecie i poleca, szybkie efekty i je do woli,. Cytat:
jak sie wybiera opcje 1 na 1 to mozna normalnie jest warzywa, owocow sie nie je tylko.Cytat:
Ania milej podrozy zycze i duzo zdrowka dla Michasia Cytat:
![]() Alguien te rurki to do odgazowania dziecia http://www.medipartners.pl/budowa-i-zastosowanie Haniu kciuki aby wyniki dobre wyszly Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-09-23 o 02:32 |
|||||
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde nasze dziecko to jest cwane. Wczoraj wieczorem na rękach mi odpływa i niby śpi,odkładan do łożeczka ryk i tak kilka razy. Damian mi mówi że mam ja położyć. Maks 10minut i uśnie. I owszem,łatwo nie było,bo darla się jakby ja ze skóry obdzierali,przynajmniej na początku,potem coraz to mniej,aż padła. I owszem to było jakieś 10minut. Ona się nauczyła że dzięki temu że się zacznie drzeć to się ja bierze na ręce. I gdyby nie Damian to pewnie byśmy się nosiły i nosiły. Bo już nieraz tak było. Ale ileż można.mój kręgosłup nie daje nieraz rady.
Zresztą teraz mi to samo zrobiła. Co z tego że jest noc. Wcześniej pewnie bym ja od razu na ręce wzięła,bo przecież Łucja,bo Damian,by nie obudzić...ale nie,po dzisiejszym wieczorze mówię stop. Jak byłam w południe u fryzjera z Łucja to Damianowi też to zrobiła i też jej pozwolił się samej uspokoić. Gdy kilka nocy z rzędu Julia obudzi czy to tatusia,czy siostrę nic się nie stanie. Oni te kilka nocy może trochę gorzej będą spać,ale kilka kolejnych,a może i więcej będą spać bardzo dobrze. Bez nocnych ryków,a ja z lepszymi plecami i bez noszenia. Ważna jest konsekwencja. Kilka nocy można się przemeczyc by potem było o wiele lepiej. Choć wczoraj np ładnie jadła i szła od razu spać. Teraz w nocy, histeria po odłożeniu do łożeczka trwała krócej. Jakieś 3-4minuty,choć w okresie nocnym to się znacznie czas wydłuża. Wiadomo cisza i spokój,a tu dziecko ryk. Teraz mała leży i sobie ciumka smoka. Leży spokojnie,przynajmniej narazie. Zobaczymy jak szybko uśnie. A my się jutro,tzn dzisiaj chcemy wybrać na ośrodek jeszcze posiedzieć. Bo pogoda w tym tygodniu piękna i trzeba skorzystać. ---------- Dopisano o 03:14 ---------- Poprzedni post napisano o 02:50 ---------- Pierwszy post jak pisałam to o 2:50. Gdy zaczynałam pisać był ryk,jak kończyłam to cisza i ciumkanie. Myślalan że smoka doi,a ona tak ustami sobie robiła. I co? I usnęła nawet bez smoka. Sama się uspokoiła, sama się uśpiła. Więc idę i ja sobie dalej spać. |
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny...
Wczoraj caly dzien was nadrabialam i cytowalam i co.... przegladarka mi sie zepsula i wszystko wcielo anoxa wracaj szybko do formy kasienka,muminek wspolczuje ale teraz juz musi byc tylko lepiej Wszystkie dzieciaczki cudowne!!! ania bedzie dobrze a Misio cudny Co do drgajacych bródek to mojemu drga zanim cos powie jak rozmawiamy i wygooglalam ze to norma do 3 miesiaca ..... Jak ta mata u was w praktyce ?a isuper ze z tz noga lepiej We wtorek kupilam te karuzelke raiforest i wplacilam przez place allegro po czym dostalam maila od tego sprzedajacego ze w tej sytuacji dluzej bedzie trwala wysylka...nastepnego dnia dostalam maila od all ze go zawiesili i by nie wplacac mu kasy, napisalam do all i odzyskalam kase bez problemu ufff.... Dzis w realu w promo sa pampersy active baby 2x 82 sztuki 4-9 kg za 85zł lu inne rozmiary , chusteczki pampers 6x72 lub 6x63 za 24,99.Proszki i płyny loveli za 17,99. jestem na 10tej stronie...nadrabiam dalej.... Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-09-23 o 09:22 |
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Pareteria ty zamiast spać to nadrabiasz. Hihi.
Ja jestem w miarę na bieżąco tylko dzięki temu że mam internet w telefonie i przy karmieniach wchodzę tu i czytam. Teraz też mała właśnie zjadła... |
|
|
|
#382 | |||
|
Zadomowienie
|
Czesc ranne ptaszki
ja tez juz wstalam,co wiecej jem juz sniadanie ![]() Chcialam sie pochwalic, ze dolaczam do zmobilizowanych ! zaczelam wczoraj cwiczyc ![]() Cytat:
ladna waga ![]() Cytat:
Cytat:
wczoraj cos wizaz swirowal |
|||
|
|
|
#383 |
|
Rozeznanie
|
hej mamusie
![]() moje dziecie ma katar i w nocy ok 4 zaczyna jej doskwierac--podziwiam ja bo steka, pociaga noskiem, ale sie nie budzi.........moja kruszynkawczoraj bylysmy na 3 godzinnym spacerku....jodu sie nawdychala za wsze czasy....... aniaa--jedziecie juz chrzest robic?? wiolek--- lash-a testuje wlasnie szampony w kostce.......
|
|
|
|
#384 |
|
Rozeznanie
|
siala jak kąpałam na głodnego to darł się przed i po, rozpaczliwie.
a poza tym to ratunku!!!!! od dwóch dni budzi się o 4 i ani myśli spać, dziś po ponad godzinie zmagań wybuchałam, że mam go w tyłku i odwróciłam się plecami (bo oczywiście wzięłam do łóżka), coś marudził, małż się nad nim litował, a potem to nie wiem, co się działo, bo przysnęłam, za to teraz zaczął kwękać, zrobiłam butelkę a ten w kimę. i co ja mam robić o tej 4, nie wiem jak go przestawić, bo on po 19 już przysypia
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() itakaska, farminka - nio dbaja o wasz kregosup, bo moja to chyba nie plecy mnie bola, naszczescie nie nosze jej duzo![]() noc tak samo jak od poczatku tygodnia super![]() no i mam 2 okres
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiscie polecam polskie PIXIE ja uwielbiam ich kamuflaże A LUSH po prostu itakasia ja tez uwielbiam lauress , dojrzałam cie na tamtym watku i wybrałas cudne róże , sama mam połowe biga decadence i peony olakola ja wczoraj poczynilam smoczkowe zakupy i tez sie czailam na geniusa bo moj Adaśko tez preferuje lateks (do butli medeli mam nuka lateksowego) a mam jest na all KLIK i tak zachwalacie ze kupilam mimo ze nie lateksowy....![]() basienkaw slicznie wygladasz i dzieciaczki cudne anuszka ja kapiele tez kolo 18:00 ale przestawiam na 19:00 martysek skoro rozpuszczalne to powinny sie rozpuscic choc ja slyszalam ze one dluuugo sie crozpuszczaja dzidzia no wlasnie kolana , nie moge kleknac bo bola o co chodzi ![]() ania milego pobytu hd pozostałości łożyska-łyżeczkowanie vette i co stosujecie te rurki ? mozesz polecic ? alguien Milenka cudo linka jak to pękła ![]() ja dostaje antybiotyki ospamox, ponoc moge jako karmiaca...a jakie zastrzyki masz na mysli ? chyba nie fragmin bo te przeciwzakrzepowe ??? Po zabiegu dostalam tylko jeden zastrzyk w tyłek z oksytocyna..... dzidzia, lilka na katar agravka polecala olejek olbas i skropic nim tetre na noc i powiesic przy lozeczku....mi pediatra zalecila euphorbium ale nie pomoglo...w koncu robione kropelki od laryngologa , ale jeszcze ma troche szczegolnie po nocy a jutro szczepienie
|
|
|
|
|
#387 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Cytat:
Cytat:
|
|
#388 |
|
Zadomowienie
|
Siala ja też śpiewam pan tik tak małemu bo nic innego nie umiem
albo sobie sama wymyślam i wyję do niego jakies pierodoły np kocham cie, kocham cie, o jakt strasznie kocham cię ............aaaaaaaaaaaaa a biedne dziecko może nie dostanie skrzywienia psychicznego przez matką a czego od poniedziałku ? boniedziałki są lipne zacznij od niedzieli Xawmeli i jak fajne ? ![]() no teraz sezon katarowy entertete nie wiem jak przestawić bo mój to śpi różnie i jak mu pasuję i od 6-7 już nie śpi ale ja wyrodna matka i zamiast się bawić to śpie a moje biedne dziecko leży i się rozgląda - w sumie chyba po jakimś czasie też zasypia znowu. a wogóle zauważyłam, że tak rano właśnie mały ma najlepszy humorek i się cieszy strasznie a matka jeszcze taka zaspana heh papi dzięki za opinie własnie musze się dużo nauczyć i poczytać tyle, że nie wiem kiedy to ogarnę pędzle na poczatek myślę, że wezmę ten uniwersalny i koniecznie jakiś do korektora bo wstawie wam potem zdj to zobaczycie jakie mam sińce pod oczami aaa i mój mały dołącza do grona zakatarzonych kurde niepoważni jak chorzy to mogli zadzwonić i powiedzieć to bym za nic tam nie szła
|
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuje tych katarków
Anastazja wlasnie ucina sobie drzemke
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#390 | |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!
Papi - dobrze, ze juz w domciu. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

ile wazy Lenka?

U nas wszyscy się spodziewali,że Lenka będzie duża,bo my wysocy,a tu zrobiła psikusa. Chociaż w sumie długa dosyć jest tylko chuda,więc pewnie za tatą pójdzie- wysoka i chuda.Mnie zreszta tez ostatnio wszyscy mówią,że chuda jestem,ale wagi nie mam żeby mi obiektywnie powiedziała

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale widzisz nie wszystkie są tak dobre np moja nie zauważyła nic ani odgięcia ( które swoją drogą z każdym dniem się pogłębia dzisiaj już nie dało się małego ani na chwilę "zatrzymać" na lewej stronie, za każdym razem chop i sie na prawo przekręcał ) ani tych problemów z oczkami i gdyby nie to, że jestem panikarą i latam po wszystkich lekarzach to by nikt mi nie powiedział żeby to skontrolować a uważam, że jest co, chociaż wierzę w to, że będzie ok z tymi oczkami