Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-23, 09:15   #1381
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
To mnie pocieszyłaś z tym karmieniem.
A ja tak patrze na te golfiki i już widzę koncert, jaki Igor mi zapoda, jak przez głowę będę mu przekładała. Dla niego, to potrzebowałabym jakiegoś na rzep z tyłu. Spodnie pozwala bez niczego zakładać, ale wszystko, co jest na górę: bluzy nawet rozpinane, bluzki i oczywiście największy wróg - czapka, kończy się płaczem.
Moja ma tak samo. Od początku nie lubi ubrań. Cieszy się tylko wtedy gdy jest rozbierana. A przy ubieraniu to tak sie wydziera jaky bita była. A czapka to już największy wróg i mała cwaniara sama sobie je ściąga pomimo zawiązania pod brodą.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:19   #1382
mloda1989
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

ja dostalam na gwaizade od tezeta taka kredne http://alejka.pl/estee-lauder-eye-pe...oczu-1-ml.html na poczatku nie bylam do niej przekonana zwlaszcza jak sie dowiedzialm ile kosztowala...ale maluje sie nia super jest bardzo miekka idealnie trzyma sie na oko nawet gdy sie zapomne i potre oko to zostaje na swoim miejscu do tego ma gabeczke do delikatnego roztarcia jej jak dla mnie numer 1.... a pozniej chyba z okazji urodzenia mlodego dostalam miedzy innymi ta : http://www.tigerandbear.pl/index.php...t&prod_id=2218 i jak dla mnie tragedia szkoda wydawac pieniedzy...strasznie twarda trudno sie nia robi kreski tylko temperowka fajna a wcale jakos specjalnie na oku sie nie trzyma....

z tym pelno ziarnistym to nie chodzi o to by tez byl mniej kaloryczny tylko zeby zamiast zapychacza zjesc cos bardziej pozywnego...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:20   #1383
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
A ja tak patrze na te golfiki i już widzę koncert, jaki Igor mi zapoda, jak przez głowę będę mu przekładała. Dla niego, to potrzebowałabym jakiegoś na rzep z tyłu. Spodnie pozwala bez niczego zakładać, ale wszystko, co jest na górę: bluzy nawet rozpinane, bluzki i oczywiście największy wróg - czapka, kończy się płaczem.
Mam to samo...

Ferrou weź udział w konkursie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
To prawda, golfiki lepsze, starszemu 12 latkowi też nadal takei szaliczki kupuję.
Niestety Olunia nie lubi zakładania czapek i generalnie majstrowania koło główki przy zakładaniu bluzek, bodziaków, dlatego cieszę się, że znalazłam taki golfik zapinany z tyłu na rzepik, a nie wciągany przez głowę. Jedno "łaaa" mniej
Powiedz gdzie znalazłas

Misiek robi postępy w nocnym spaniu, po kąpieli obudził się dopiero o 2 albo 3 a potem o 6.30... Ciekawe kiedy zachce mu się teraz spać A przed chwilą zawinął się w macie... Zdolne dziecko mam

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:25   #1384
mloda1989
Zakorzenienie

a moj od 3 dni przesypia cale noce tylko wczoraj go obudzilismy i o 12 musialam go nakarmic
Stary 2010-09-23, 09:26   #1385
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
kiedyś w sklepie widziałam golfiki ale zapinane na zamek polarowe

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:28   #1386
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

libra na tej diecie jest duuuzo rzeczy ktore mozna jesc na maxa ile wejdzie, ale ja nie lubilam wiec nie pamietam, pamietam tylko ogorki bo te moge jesc tonami.
Dzis jest duuuzo lepiej, nawet glodna juz nie jestem
a o tej porze bylam przewaznie po sniadanku:P

Ferrou a wezme udzial, tylko ze moj post odnosnie farbowania moglby zajac z 3 strony;D
No i masz racje ja tez jakos wczesniej mialam zupelny brak wiary w siebie, bo na co nie wpadlam, nie chcialam brac w czyms udzialu to mama zawsze mowila...looo tyle ludzi tam bierze udzial to i tak pewnie nic z tego nie bedzie i tym podobne. Dopiero tak na prawd tz pokazal mi jak to jest wierzyc w siebie i w swoje marzenia i on do swoich powolutku strasznie dazy ale dazy i tego sie nauczylam od niego.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:28   #1387
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

Pop moja fajka nie smierdzi, nie ma substancji smolistych i nie wydala dymu
Zreszta niepalący palącego NIGDY nie zrozumie, choćby nie wiadomo jak sie starał.

Poza tym teraz na pewno nie rzuce bo od wczoraj jestem na diecie wiec za ciezko ograniczenie fajek i jedzenia by mi bylo. Poza tym moj e-papieros nikomu nie przeszkadza

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Czasami ( nie mowie tu akurat o was ) ale drazniace sa strasznie wypowiedzi ludzi ktorzy nie wiedza zupelnie o czym mowia.
To tak jak ja bym powiedziala, Bozeeeeeee nie znosze np. czekolady( ktorej na prawde tez nie lubie) nie wiem jak mozna to jesc, tyć i jeść i robic sobie krzywde.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------
Darusia - domyślam się że nie myślisz tak dosłownie o "szkodliwości" czekolady.
Niestety jak byłam w ciąży to nawet zapach e-papierosa mi przeszkadzał. Też go wyczuwałam a niby nie wydziela żadnego zapachu. Znajomy Tż i jego małżonka takie właśnie uzywają. Zawsze jak mieliśmy się gdzieś spotkać na neutralnym gruncie to już po drodze wiedziałam że są na miejscu. Tż stwierdził że jestem okropna z tymi zapachami. Zawsze byłam bardzo czuła na zapachy a w ciąży to było apogeum. Teraz też tak mam tylko trochę mniej nasilone. A swoją drogą to psy mają przerąbane
Stary 2010-09-23, 09:32   #1388
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mloda no to u mnie w diecie chodzi o cos zupelnie innego bo tu z kolei zapychaczem sa rzeczy dozwolone, no kurde nie pamietam co to bylo, na bank ogorki w kazdej postaci pomidory ale co jeszcze nie pamietam;/

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

libra pewnie ze same pochwaly tez sa zle ale negowanie dziecka jest 100 razy gorsze. Uczy tego zeby za nic sie nie zabierac bo przeciez i tak nie ma po co , uczy kompletengo braku wiary w siebie, a przede wszystkim uczy tego ze nie dazy czlowiek do niczego nowego. Ma to co ma i tak stoi w miejscu i mysli ze jest fajnie.
TRAGEDIA!
Ja uwazam ze dziecko trzeba jak najbardziej wspierac a nie mowic dobrze zaraz za chwile jutro pojutrze, cicho bo ogladam film albo cos takiego, oczywiscie nie odnosi sie to do ciebie ale tak ogolnie.

Izazula to dziwne te fajki mieli;/ moj nawet najmniejszego zapachu nie wydziela.
A.Camus
Stary 2010-09-23, 09:33   #1389
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
A ja jeszcze ostatnie pytanie w temacie dot. palenia; Czy sa wsrod was corki rodzicow palacych, ktore nigdy nie palily, lub niepalacych, ktore palily? Bo z moich obserwacjji wynika, ze jak rodzice nie pala, to dzieci tez nie i na odwrot. Ale nie wiem czy nie wzielam pod uwage zbyt waskiego kregu osob.
Mój ojciec pali i zawsze palił. Mama paliła przez kilka lat i rzuciała z dnia na dzień. Ja nie palę a moja siostra to różnie (częściej pali niż nie pali)
Stary 2010-09-23, 09:36   #1390
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

prosze bardzo zapinane na rzep
http://allegro.onet.pl/hit-szalik-go...227113336.html

http://allegro.onet.pl/hit-szalik-go...242215915.html

Stary 2010-09-23, 09:36   #1391
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Tż w miescie, poszedl na moje dietowe zakupy, musze sobie miesko poporcjowac mloda wlasnie kimnela wiec ja mam teraz chwile czasu
Tz poszedl sie dowiedziec czy juz przyslali nasz komputer-oby.
A.Camus
Stary 2010-09-23, 09:39   #1392
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

libra pewnie ze same pochwaly tez sa zle ale negowanie dziecka jest 100 razy gorsze. Uczy tego zeby za nic sie nie zabierac bo przeciez i tak nie ma po co , uczy kompletengo braku wiary w siebie, a przede wszystkim uczy tego ze nie dazy czlowiek do niczego nowego. Ma to co ma i tak stoi w miejscu i mysli ze jest fajnie.
TRAGEDIA!
Ja uwazam ze dziecko trzeba jak najbardziej wspierac a nie mowic dobrze zaraz za chwile jutro pojutrze, cicho bo ogladam film albo cos takiego, oczywiscie nie odnosi sie to do ciebie ale tak ogolnie.
U mnie tak mama robiła... jak mój brat chciał zmienic prace to tez ze sie nie uda, ze cos tam... A pokazal ze potrafi...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:39   #1393
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja dzisiaj obrotny dzień, bo już pranie wisi, zmywara wymyła, i okna pomyłam resztę dnia siedzę i nic nie robię, nawet obiadu(mam porcje zup dla siebie pozamrażane, to dzisiaj krupnik, i na drugie z wczoraj ziemniaczki i schabowe w sosiku)no i tz też ma spaghetti od wczoraj.

Stary 2010-09-23, 09:46   #1394
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
no nie powiem nie raz by się przydało mieć magiczny pilocik i do dzieci też
Mnie by wystarczylo nawet, zeby po prostu dalo sie dzwiek wyciszyc
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:48   #1395
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Moja tez tak robila, ze niby po co, ze zle mi? i takie glupie gadki wkręcała, az kiedys jej wygarnelam bardzo powaznie ze do wychowania dzieci to ona sie srednio nadaje bo dziecko potrzebuje wsparcia a nie ciagle na nie nie nie nie nie nie. Zmienilo sie to ale szkoda ze to ja musialam jej to powiedziec i to powiedzialam jeszcze w mega klotni.
A.Camus
Stary 2010-09-23, 09:48   #1396
cigi
Rozeznanie

Cytat:

Moj maluch ma dokladnie to samo; uff, bywa ciezko; modelki z niej nie bedzie...
Stary 2010-09-23, 09:49   #1397
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Pop nie mozna tez mówić samych pochwał bo wyrośnie na zapatrzonego w siebie samoluba który bedzie uwazał sie za najmądrzejszego i najpiekniejszego
Oczywiście że tak. Mi tylko chodziło o to aby nie wpędzać dzieci w kompleksy.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:49   #1398
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Moja ma tak samo. Od początku nie lubi ubrań. Cieszy się tylko wtedy gdy jest rozbierana. A przy ubieraniu to tak sie wydziera jaky bita była. A czapka to już największy wróg i mała cwaniara sama sobie je ściąga pomimo zawiązania pod brodą.
Z moją to roznie ale przeważnie placze. Nie lubi ubierania przez główkę i czasem wkładania rączek. Nawet w bluzkach rozpinanych. Jak chce jej założyć coś rozpinanego to biorę ją na kolana i tak ubieram- wtedy nie placze. tak samo z czapeczką. Na leżąco- wścieka się, na siedząco- jest ok Także polecam ten sposob

Moja dziś sie obudzila na jedzonko o 5 i odechciało jej się spać. Dopiero o 6.15 zasneła na godzinke. No i teraz znów spi już z pół godzinki wiec korzystam i zajarzałam do was. Jak sie obudzi to ja wymęcze, nakarmie i na spacerek. Wolę jak jest zmeczona bo wtedy spi a jak jest wyspana to roznie- czasem grzeczna a czasem chce wstawać i sie zlosci. Więc staram sie ją zmęczyć co by spala- bezpieczniej

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:49   #1399
Darusiaaaa
Zakorzenienie

madzia ja dzisiaj tez juz posprzatalam teraz sobie siedze, pozniej swoje porcje zywieniowe wstawie:P tezetowi jakis obiad na szybko i free.
A.Camus
Stary 2010-09-23, 09:50   #1400
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

No to do dziewczyn co maja dzieci z katarem.Wczoraj się dowiedzialam że u niektórych dzieci katar występuje podczas ząbkowania, dlatego katar po tych 5 dniach nie mija. Inne dzieci mogą mieć też biegunkę.

Stary 2010-09-23, 09:52   #1401
mloda1989
Zakorzenienie

a propo diety dukanato tak wszyscy ja strasznie zachwalaja....ostatnio jakas diedetyczna w ddtvn sie oburzyla napisala do nich meila i zaprosili ja do programu sa tam tlumaczyla ze ta dieta jest bardzo nie zdrowa dla naszego orgazmu w szczegolnosci dla watroby i nerek ze przez bialko wytwarza sie bardzo duzo mocznika i cos tam jeszcze tlumaczyla to dosc dokladnie i tak zrozumiale ze po tym programie wiedzialam ze na ta diete sie nie zdecyduje...

ja mam podzielone, cos takiego:
W przybliżeniu tak powinien wyglądać "rozpis" kaloryczny posiłków:
I śniadanie - 250 kcal,
II śniadanie - 100 kcal,
Obiad - 350 kcal,
Podwieczorek - 100 kcal,
Kolacja - 200 kcal

Przykład:
I śniadanie - 250 kcal:
Do wyboru:
1. Bułeczkę pełnoziarnistą posmarować łyżeczką masła lub margaryny, obłożyć 2 cienkimi plasterkami gotowanej szynki oraz kilkoma plasterkami ogórka.
2. 3 dag płatków czekoladowych zalać połową opakowania jogurtu waniliowego, wkroić mandarynkę.
3. 10 dag twarożku wymieszać z łyżeczką śmietany, skropić sokiem z cytryny i posłodzić słodzikiem. Dodać pokrojone pół pomarańczy i pół jabłka oraz 10 dag malin.
4. Kromkę ciemnego tostu posmarować łyżeczką margaryny, obłożyć liściem sałaty, plasterkiem sera żółtego lub łyżeczką serka topionego. Zjeść z kiwi i marchewką lub pomidorem, papryką.
5. Kromkę chleba z pełnego przemiału posmarować łyżeczką masła i 5 dag twarożku, położyć pomidora na kanapkę.
6. Jajko roztrzepać z łyżką wody, dodać pół pęczka posiekanego koperku lub szczypiorku, doprawić solą i pieprzem. Usmażyć na łyżeczce masła. Zjeść z kromką chleba z pełnego przemiału.
7. Małą bułeczkę przekroić i posmarować łyżeczką masła oraz 2 łyżeczkami dżemu.

II śniadanie i Podwieczorek - 100 kcal:
Do wyboru:
1. Kromka chleba z masłem i pomidorem.
2. Kromka chrupkiego chleba z 2 łyżeczkami twarożku i pomidorem.
3. Kromka pumpernikla z masłem i pół ogórka.
4. Filiżanka zupy pomidorowej z ryżem.
5. 100ml wywaru warzywnego z roztrzepanym jajkiem.
6. Marchewka z jabłkiem i sokiem cytrynowym.
7. 2 pomidory, 2 cebulki ze szczypiorkiem.
8. 6 cieniutkich plasterków polędwicy wieprzowej.
9. 4 cienkie plasterki mortadeli.
10. Plasterek szynki gotowanej.
11. 6 plasterków polędwicy drobiowej.
12. 10 dag serka homogenizowanego z 10 dag truskawek.
13. 10 dag sera chudego ze szczypiorkiem.
14. Szklanka maślanki z kromką chrupkiego pieczywa.
15. Mały banan.
16. Grejpfrut.
17. 2 brzoskwinie.
18. 2 jabłka.
19. 2 delicje.
20. 5 kostek czekolady.
21. 3 kulki lodów owocowych.

Obiad - 350 kcal:
Do wyboru:
1. Pokroić w zapałkę 10 dag piersi z kurczaka, małą zieloną lub żółtą cukinię, marchewkę i por. Mięso obsmażyć na łyżce oleju, dodać warzywa i jeszcze 5 min. dusić. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą chińską. Posypać tymiankiem, zjeść z kromką chleba pełnoziarnistego lub dwoma małymi ziemniakami.
2. 10-15 dag piersi z kurczaka obsypać przyprawami (Prymat Kucharek, papryka, pieprz, itp.), usmażyć na łyżeczce oliwy. Ugotować 15-20 dag warzyw (kalafiora, brokuła, fasolki szparagowej, marchewki). Zjeść z 1 ziemniakiem.
3. 15 dag piersi indyka oraz 20 dag pieczarek opłukać i pokroić. Obsmażyć na łyżce oleju. Dodać 5 dag groszku oraz łyżkę chudej śmietany. Doprawić ziołami, solą i pieprzem.
4. 10 dag mielonego mięsa wyrobić z łyżką twarożku, solą i pieprzem. Uformować małe frykadelki. Oczyścić 2 strąki papryki, obrać cebulę. Warzywa drobno pokroić. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Frykadelki smażyć z warzywami.
5. Szklankę ugotowanego makaronu zmieszać z sałatką z pomidora, papryki, ogórka i 2 łyżkami twarożku.
6. Szklankę kaszy gryczanej zjeść z jajkiem sadzonym na łyżeczce oleju. Wypić do tego szklankę maślanki lub kefiru.
7. Jednego sporego ziemniaka ugotować w mundurku i pokroić. Mały kawałek czerwonej papryki pokroić w kostkę. Wymieszać 1 łyżkę octu winnego, 1 łyżeczkę oliwy, sól i pieprz. Marynatą polać warzywa. 100g fileta z morszczuka, dorsza, flądry, pstrąga lub soli usmażyć na maśle lub margarynie.

Kolacja - 200 kcal:
Do wyboru:
1. Sałatka z 100g chudej wędliny, 1 cykorii, 1 ogórka kiszonego, 1 kwaśnego jabłka, 100ml jogurtu naturalnego.
2. Pierogi leniwe z chudego twarogu (150g).
3. 2 kromki pieczywa chrupkiego żytniego z masłem lub margaryną i białym serem oraz surówka z cykorii, rzodkiewek i pomidora.
4. Kromka ciemnego pieczywa z 50g chudej wędliny i sałatką z papryki, cebuli i pomidora.
5. Kromka pieczywa i sałatka z pora, ogórka kiszonego, 3 łyżek groszku konserwowego.
6. Sałatka owocowa z kiwi, grejpfruta, plastra ananasa
7. Sałatka z tuńczykiem (120g tuńczyka w sosie własnym, 2 łyżki kukurydzy, 2 łyżki ugotowanego ryżu, 2 liście kapusty pekińskiej)
Stary 2010-09-23, 09:57   #1402
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Jesli jeszcze chodzi o ubieranie to nie wiem dlaczego ale najbardziej placze przy ubieraniu po kapieli. Ogólnie jest zła jak ja wyjmę z wanny i poloze na reczniku (chyba jej zimno :/ ) ale nie płacze. Ale jak tylko po wszystkich "zabiegach" zacznę ją ubierać to... codziennie to samo... Przez główkę wloże jest ok ale jak tylko zaczynam przekladac raczki- zaczyna sie histeria... nie mam pojęcia dlaczego... a kiedys po kapieli byla taka spokojniutka. Od miesiaca jej się odwidzialo...

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
No to do dziewczyn co maja dzieci z katarem.Wczoraj się dowiedzialam że u niektórych dzieci katar występuje podczas ząbkowania, dlatego katar po tych 5 dniach nie mija. Inne dzieci mogą mieć też biegunkę.
Dokldanie. Mojej kuzynki dzieci jak ząbkowaly to zawsze miały katar... moja ma już go prawie 2 tygodnie, już też zaczęlam podejrzewać, że to wlasnie to... do tego robi czesto i dośc rzadkie kupki. No i ma spuchnięte dziąsła.

Ja już też dzis posprzatalam, lącznie z odkurzaniem. Obiad mam od wczoraj (zupka ogórkowa) tylko placki ziemniaczane dosmażę. Wiec dziś wolność

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-23, 10:00   #1403
Darusiaaaa
Zakorzenienie

To ja mam zupelnie inaczej bo mam dokladnie jedzenie wydzielone w gramach, ile czego i tak dalej. Teraz roie te diety ktore mialam wczesniej , nie jezdze do tej Pani jak zobacze ze waga mi nie spada( choc powinna) to wtedy pojade.
Moja dieta na tydzien wyglada tak:

ŚNIADANIE:
Chleb 50
Maslo 5
dżem 30

II ŚNIADANIE
Chleb 30
wędlina 20
Pomidor50( bleeeee) :P
sałata

Obiad
Rosól z miesem
-woda
-udko z kurczaka bez skory 200
makaron 40
marchew lub inne warzywa 100

PODWIECZOREK
Owoc 200 ( lub lód big milk bez czekolady)

KOLACJA
Chleb 50
Wedlina 20
Ser żółty 20
Ogórek
Goracy kubek knorr 1 szt.

Dieta II

ŚNIADANIE:
Chleb50
Jajko 1 szt

II ŚNIADANIE
Bułka kajzerka 50
wędlina 30

OBIAD
Mięso bez kosci 100
ziemniak 100
marchew 100
jakies warzywo 150

Podwieczorek
Bulka kajzerka

Kolacja
Chleb 50
Serek topiony FIT 1 szt
wedlina 20

Jedna diete stosuje sie 3 dni, druga 3 dni i na 7 dzien wybiera sie ktora sie chce i pozniej kolejna.
A.Camus
Stary 2010-09-23, 10:01   #1404
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dziewczyny- ratunku... właśnie zajrzałam sprawdzić ile zostało mi podpasek a tam... 0 (słownie- zero) !!!!! Tak sobie wyciągalam, wyciągałam i nie zuważyłam, że sie kończą! Ale juz mam pomysla- potnę pampersa Werci i tak posmigam z nia na spacer i do sklepu

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-23, 10:02   #1405
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Kalorii w diecie 1 jest 1010 a w drugiej 1012

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny- ratunku... właśnie zajrzałam sprawdzić ile zostało mi podpasek a tam... 0 (słownie- zero) !!!!! Tak sobie wyciągalam, wyciągałam i nie zuważyłam, że sie kończą! Ale juz mam pomysla- potnę pampersa Werci i tak posmigam z nia na spacer i do sklepu
Tego to ja zawsze na zapas kupuje:P wlasnie co by uniknac takich sytuacji :P
A.Camus
Stary 2010-09-23, 10:03   #1406
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Ona jeszcze trochę za mała na takie jedzenie i jak tylko wyczuje jekieś zgrubienie, czyli coś innego niż papka czy młyn to od razy wymiotuje. Co jakiś czas robę próby z czymś mocno rozgotowanym i nie do końca rozdrobnionym ale krztusi sie i wymiotuje. A ona tak mało je więc każda ilość dla nas jest cenna.
Niby mozna tak karmic dzieci od poczatku (tzn od 6 miesiaca), zeby dalo sie je usadzic tylko. Dziewczyny kiedys wklejaly link do stronki na ten temat. Musi dzieciak siedziec, zeby sie nie zakrztusil, byc skoncentrowany na tym co robi no i ma sam jesc, zeby mu rodzic nie wpychal do buzi;
Moze sprobowac z czyms naprawde miekkim? Np szparag ugotowany jest jak papka, nie ma grudek, brokol moze; no nie wiem sama;
Mojej zaczelam dawac papki 2 tyg temu. Wczoraj dalam jej marchewke i rozdrobnilam widelcem ziemniaka do tego. Wiec byl tak sobie rozdrobniony, byly grudki. I zjadla, poradzila sobie. A 6 miesiecy bedzie konczyc niedlugo. A wczesniej dalam jej pare razy cale surowe warzywa, pietruszke, marchewke, cukinie, ot tak zeby sobie pooblizywala i zaznajomila sie ze smakiem. I nie chciala mi oddac; a papki tak sobie jej wchodzily na poczatku.
Tak proponuje, bo moze jakby sie tym bawila i w ten sposob jadla lepiej by jej to szlo, ale Ty juz wiesz lepiej, bo skoro ma wymiotowac to ; Moze wlasnie dobrze co jakis czas probowac.

Cytat:
JAk na razie to oni mnie tak wyłączają i włączają
Stary 2010-09-23, 10:03   #1407
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam zupelnie inaczej bo mam dokladnie jedzenie wydzielone w gramach, ile czego i tak dalej. Teraz roie te diety ktore mialam wczesniej , nie jezdze do tej Pani jak zobacze ze waga mi nie spada( choc powinna) to wtedy pojade.
Moja dieta na tydzien wyglada tak:

ŚNIADANIE:
Chleb 50
Maslo 5
dżem 30

II ŚNIADANIE
Chleb 30
wędlina 20
Pomidor50( bleeeee) :P
sałata

Obiad
Rosól z miesem
-woda
-udko z kurczaka bez skory 200
makaron 40
marchew lub inne warzywa 100

PODWIECZOREK
Owoc 200 ( lub lód big milk bez czekolady)

KOLACJA
Chleb 50
Wedlina 20
Ser żółty 20
Ogórek
Goracy kubek knorr 1 szt.

Dieta II

ŚNIADANIE:
Chleb50
Jajko 1 szt

II ŚNIADANIE
Bułka kajzerka 50
wędlina 30

OBIAD
Mięso bez kosci 100
ziemniak 100
marchew 100
jakies warzywo 150

Podwieczorek
Bulka kajzerka

Kolacja
Chleb 50
Serek topiony FIT 1 szt
wedlina 20

Jedna diete stosuje sie 3 dni, druga 3 dni i na 7 dzien wybiera sie ktora sie chce i pozniej kolejna.
Dieta przecietnie przewiduje 2 kg na tydzien mniej i w jednym tygodniu waga sie zatrzymuje ale trzeba stosowac ja dalej i znow leci.
Ja za 1 razem stosowania jak zmienilam nawyki zywieniowe to spadlam 4,5 kg az ta babka sie glowe zlapala!
Pozniej lecialo mi roznie 1,5 -2
raz nie zlecialam nic w ciagu tygodnia a raz mialam chyba 1 mniej.
A.Camus
Stary 2010-09-23, 10:05   #1408
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Wczoraj przyszedł mi fotelik Espiro Optima. No to z moich obserwacji przy przekladaniu pasów do dziurki wyżej, nie ma szans żeby stało się cos takiego co w crash testach chicco. Jeszcze fotelik jest w domu, i pewnie dopiero w wekend go przetestuję

Stary 2010-09-23, 10:10   #1409
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Moje dziecię się obudziło i tak mnie szukało

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-23, 10:13   #1410
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj obrotny dzień, bo już pranie wisi, zmywara wymyła, i okna pomyłam resztę dnia siedzę i nic nie robię, nawet obiadu(mam porcje zup dla siebie pozamrażane, to dzisiaj krupnik, i na drugie z wczoraj ziemniaczki i schabowe w sosiku)no i tz też ma spaghetti od wczoraj.
śpi.
A ja się zanudzę na śmierc chybagotowac nie mam dla kogo-bo dla siebie ugotuje i mam na 3 dni.Zresztą ja jestem "pieczywowa"moge na nim spędzic kilka dni-uwielbiam bułki,rogale,chleb,pączki .Palcem ruszyc nie mam gdzie,bo mam czysto,aż się w podłogach przeglądac mogę-największy i jedyny w moim domu bałaganiarz wyjechał,więc ja nie wiem co pocznę ze sobążeby to było miasto chociaż...chyba w przyszłym tygodniu pojadę i pogadam z szefem swoim,żebym cała pracę wykonywała w domu na kompie
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Z moją to roznie ale przeważnie placze. Nie lubi ubierania przez główkę i czasem wkładania rączek. Nawet w bluzkach rozpinanych. Jak chce jej założyć coś rozpinanego to biorę ją na kolana i tak ubieram- wtedy nie placze. tak samo z czapeczką. Na leżąco- wścieka się, na siedząco- jest ok Także polecam ten sposob

Moja dziś sie obudzila na jedzonko o 5 i odechciało jej się spać. Dopiero o 6.15 zasneła na godzinke. No i teraz znów spi już z pół godzinki wiec korzystam i zajarzałam do was. Jak sie obudzi to ja wymęcze, nakarmie i na spacerek. Wolę jak jest zmeczona bo wtedy spi a jak jest wyspana to roznie- czasem grzeczna a czasem chce wstawać i sie zlosci. Więc staram sie ją zmęczyć co by spala- bezpieczniej
A moja kochana dziewczynka na spacerach już jest inna-dopiero teraz wiem, co to znaczy wyjśc z dzieciem na spacer,nie muszę czekac aż będzie zmęczona.Jak jest w wózeczku to sobie spokojnie leży i patrzy-dla mnie ten jej spokój bezcenny

A mnie coś chyba łapie,tak jakoś zle się czuję.Wzięłam tabletki.

Też bym poszła z Nini na spacer,a ona śpi i

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości