Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-23, 07:47   #4681
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II

aaby ta "moja" ma dlugi tren tyle, ze na zdjęciu podpięty Jako ze jestes bydgoszczanka zrobie mała reklame :P to jest suknia z salonu Agnes na gdanskiej, tam jest własnie duzo tych w litere A
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 07:49   #4682
ssnowdrop
Zadomowienie

Witam Panienki serdecznie
radosną nowinę mam na dzień dobry wczoraj odwiedził nas właściciel,mam pozwolenie namalowanie plus obiecał że zabierze część mebli (fotele, które stoją a my ich nie używamy i może jedno łózko, dywany etc.)
tak więc ogłaszam konkurs na najpiękniejszy kolor ścian chciałabym żeby było jasno i przytulnie, meble mamy białe z brązowymi dodatkami jakieś pomysły? nagrodami w konkursiejest uzyskanie prestiżowego tytułu Najbardziej Kreatywnego Designera wśród SPD (subiektywnie przyznawany) i moja dozgonna wdzięczność

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
o właśnie, też poszukuję info nt arbuzowego płynku do płukania...ssnow a nie było to przypadkiem niemieckie ?
a wcześniej odwiedzliśmy fryzjera TŻ był już zarośnięty ja zresztą też i teraz fryzurka mi się znów podoba nic mi w oczy nie leci i tył odpowiednio skrócony taki bob z asymetrią po raz drugi
z rana przetrzepałam google niemieckie i nic nie ma takiego, albo ja źle szukam;/ za to znalazłam arbuzowy jogurt z mullera, ciekawe kiedy bedzie w Polsce??
pokaż fryzurke, pokaż fryzurkę! ja szukam inspiracji... nawet chciałam moje ściąć na krótko,ale długo zapuszczam i było mi szkoda

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
torba bardzo mi się podoba a co do prezentu to ja na dzień chłopca kupie globus i napisze na nim "jesteś dla mnie całym światem"
słooooooodkie ja nie wiem co mój tż dostanie na dzień chłopaka... możę zabiorę go na zakupy i sam sobie wybierze? ja lubie praktyczne prezenty wiec pewnie jakis ciuch albo kosmetyk

aluzkrainy dziękuję za blogi
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 07:56   #4683
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
aaby ta "moja" ma dlugi tren tyle, ze na zdjęciu podpięty Jako ze jestes bydgoszczanka zrobie mała reklame :P to jest suknia z salonu Agnes na gdanskiej, tam jest własnie duzo tych w litere A
Tak tak, tam na pewno trafię Choć kiedy w 2008 r. weszłyśmy tam z moją siostrą, to były same paskudztwa i szybko stamtąd wyszłyśmy! Ale ostatnio, jak oglądam ich suknie, to naprawdę wiele mi się podoba
Ciekawe tylko, jak na mnie będą leżeć... Zwłaszcza, że mam tylko 160cm wzrostu...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 07:58   #4684
ijaa
Zakorzenienie

Dobry
Łoooo matko, dopiero przyszłam do pracy i już urwanie głowy.

Oczywiście nie jestem na bieżąco, bo jakże mogłoby być inaczej.
Widziałam tylko kątem oka suknię, Haniula śliczna Bardzo mi się podoba.

Wczoraj moje oszczędzanie szlak trafił, bo obiad na mieście i winko na wieczór kupiliśmy - którego nota bene i tak nie wypiliśmy. I 50zł pooooooooooszło.
Co prawda to z jedzeniowego budżetu i nawet nieźle jeszcze stoimy z kasą (350zł na dwa tygodnie), ale i tak mam wrażenie że jakieś delikatne wyrzuty sumienia mam.
Dziwne to, bo przecież to nic złego sprawić sobie przyjemność, zwłaszcza, że nie robimy tego codziennie, ale jednak, tak jakoś, że mogliśmy w domu zjeść i w ogóle.
Głupie to.

A dzisiaj w drodze do pracy opanowałam ryneczek - a właściwie wszystkie z biura łącznie z szefową opanowałyśmy. I zakupiłam dwa szaliko-chusty (8zł sztuka). Piękne są I przydadzą się na pewno na te jesienne chłody.
Dzisiaj dla odmiany wyrzutów sumienia zupełnie brak.

Trzeba by jakieś śniadanko zorganizować.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2010-09-23 o 08:00
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 08:01   #4685
alazkrainy
Zakorzenienie

ssnowdrop my mamy kolory z tej firmy KLIK i jest to tropikalna pomarańcza na jednej ścianie, a reszta to chyba złoto egiptu kurcze nie pamiętam dokładnie, a do tych kolorów mamy brązowe meble

Dobra Duszo sala przeogromna tak pewnie 150 osób spokojnie wejdzie, a do tego piękna

Edytowane przez alazkrainy
Czas edycji: 2010-09-23 o 08:07
alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 08:17   #4686
201604250957
Konto usunięte

No i już jestem, nawet się nie zdążyłyście aż tak rozpisać chociaż pewnie jakby Lili miała sprawny sprzęt to już z 3 strony więcej by było

Haniuuu! przepiękna sukienka i ślicznie w niej wyglądasz

Ssnowdrop ja nie wygram Twojego konkursu bo nie lubie szaleństw jeśli chodzi o kolory więc typuję kość słoniową albo latte

Nurku świetny pomysł z tym globusem! chyba się pokuszę o plagiat i to wykorzystam bo mój Luby jest geografem z wykształcenia i zawodu więc prezent idealny mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko w ogóle zdjęcia nam po powrocie obiecałaś z tego co kojarzę

Duszko ale wielkaaaaaa sala fajnie, goście nie będą po sobie deptać

Ijaa tak to własnie jest z tymi głupimi wyrzutami sumienia, też się na tym łapie i mam tendencje do popadania w skrajności niestety

Aaby zdrówka!
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 08:17   #4687
Nadia5
Zakorzenienie

Duszyczka a gdzie ta sala ? duża, jasna super

ssnow my też mamy brązowe meble, więc kolory lniana jesień, a na 1ścianie borowikowa jesień. Nobiless...ale dulux z tych żywych kolorów ma chyba lepsze odcienie. w drugim pokoju mamy tajemniczy ogród i pole kukurydzy. Rozejrzyj się najpierw w kolorach duluxa bo i ponoć zmywalne są w razie zabrudzeń

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 08:18   #4688
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
No, to tyle...
TŻ ma w sobotę obronę. Chciałabym to wieczorem jakoś opić. Otworzymy winko, przygotuję jakąś dobrą kolację. Raczej we dwójkę, nie mam ani ochoty, ani kasy, żeby kogoś zapraszać...
W kwestii oszczędzania kiepsko Ale to jak zawsze...
Ach, kiedy przyjdą lepsze czasy?!
będziemy 3mać kciuki za tżta ja też wypatruję tych lepszych czasów,ale na razie to ich wcale nie widać...

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
ssnowdrop my mamy kolory z tej firmy KLIK i jest to tropikalna pomarańcza na jednej ścianie, a reszta to chyba złoto egiptu kurcze nie pamiętam dokładnie, a do tych kolorów mamy brązowe meble
wow.. ile tam kolorów i inspiracji... nie wiadomo no co się zdecydować... dziękuje:

DobraDuszo- śliczna sala, taka przestronna,jasna i gustownie urządzona... ostatnio jak podliczyłam naszych gości to wyszło ok. 300 osób... pojęcia nie mam skąd wziąść na to pieniądze i salę tak ogromna???
i gotta find my place
i wanna hear my sound
Stary 2010-09-23, 08:21   #4689
aaby
Zakorzenienie

Kto chce mi spolszczyć skórkę do wordpress'a? Albo kto chociaż wie, jak to zrobić?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2010-09-23, 08:22   #4690
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Nurku świetny pomysł z tym globusem! chyba się pokuszę o plagiat i to wykorzystam bo mój Luby jest geografem z wykształcenia i zawodu więc prezent idealny mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko w ogóle zdjęcia nam po powrocie obiecałaś z tego co kojarzę
prawa autorskie do globusa są Twoje a co do zdjęć to fakt obiecałam i słowa dotrzymam tylko musze się do swojego komputera dorwać ale w tym tygodniu napewno to zrobie
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 08:28   #4691
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:
Kto chce mi spolszczyć skórkę do wordpress'a? Albo kto chociaż wie, jak to zrobić?
JAK SPOLSZCZYĆ SKÓRKĘ

JUZ SPOLSZCZONE SKORKI
i gotta find my place
i wanna hear my sound

Edytowane przez ssnowdrop
Czas edycji: 2010-09-23 o 08:30

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-23, 08:30   #4692
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ssnowdrop Pokaż wiadomość
DobraDuszo- śliczna sala, taka przestronna,jasna i gustownie urządzona... ostatnio jak podliczyłam naszych gości to wyszło ok. 300 osób... pojęcia nie mam skąd wziąść na to pieniądze i salę tak ogromna???
300 osób Jezooooo maria!!
My (jak przyjdzie na nas czas) obstawiamy 40-50 osób.

U nas Kamionkowa Jesień i brązowe meble - to w sypialni. A w salonie zabij mnie, nie pamiętam.

A dla Was jeśli macie jasne meble, to proponowałabym Jesień Morelową. I może brązowe akcenty (jak na meblach) np. w postaci szablonu
Albo Spokojny Róż stąd: http://www.dulux.pl/c_oc_violet_popular.html i również brązowe dodatki.

Stary 2010-09-23, 08:35   #4693
201701300931
Konto usunięte

Umieram Prawie w nocy nie spałam, bo miałam nos zatkany i potwornie gardło bolało... Tak co pół godziny patrzyłam się na zegarek :/ Najdłużej spałam od 5:30 do 7:00... A tak to tylko krótkie drzemki Dzisiaj mam zamiar spędzić cały dzień w łóżku w szlafroczku i się nigdzie nie ruszać. Nie mam siły zupełnie
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 08:44   #4694
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
oooo matko Ssnow skąd tych ludzi chcesz wziąć? chyba całą calusieńką rodzinę aż do 7 wody po kisielu i znajomych chcecie zaprosić moim zdaniem nawet jeśli mielibyście kasę i znaleźlibyście salę to 300 osób to za dużo na jedną imprezę może lepiej wesele i poprawiny czyli 2x 150 osób? zakładając ze wesele jest dla gości i trzeba o nich zadbać z każdym zamienić słowo, zainteresowac się to takie wesele to byłaby mordęga dla mnie

ja już tutaj pisałam kiedyś o moim zapatrywaniu na ślub i "wesele" i jest ono dokładnie takie samo jak ma Ijaa ślub cywilny i przyjęcie dla 40-50 osób
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 08:47   #4695
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Umieram Prawie w nocy nie spałam, bo miałam nos zatkany i potwornie gardło bolało... Tak co pół godziny patrzyłam się na zegarek :/ Najdłużej spałam od 5:30 do 7:00... A tak to tylko krótkie drzemki Dzisiaj mam zamiar spędzić cały dzień w łóżku w szlafroczku i się nigdzie nie ruszać. Nie mam siły zupełnie
doskonale Cię rozumiem bo ja również jestem chora tyle, że mnie gardło nie boli ale za to mam tak 37,3 więc taki stan podgorączkowy który niestety się utrzymuje
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 08:49   #4696
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
oooo matko Ssnow skąd tych ludzi chcesz wziąć? chyba całą calusieńką rodzinę aż do 7 wody po kisielu i znajomych chcecie zaprosić moim zdaniem nawet jeśli mielibyście kasę i znaleźlibyście salę to 300 osób to za dużo na jedną imprezę może lepiej wesele i poprawiny czyli 2x 150 osób? zakładając ze wesele jest dla gości i trzeba o nich zadbać z każdym zamienić słowo, zainteresowac się to takie wesele to byłaby mordęga dla mnie

ja już tutaj pisałam kiedyś o moim zapatrywaniu na ślub i "wesele" i jest ono dokładnie takie samo jak ma Ijaa ślub cywilny i przyjęcie dla 40-50 osób
ja nawet tyle osób bym nie znalazła ale 50 owszem takie było wesele
cywilny tylko rodzice, babcie i świadkowie...chociaż i tak miało być inaczej (rodzice świadkowie)

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 08:51   #4697
ramoncia217
Wtajemniczenie

Dzień dobry, ja ostatnio też nie jestem na bieżąco ale może w weekend uda mi się nadrobić ..

Teraz właśnie gotuje mi się rosół, ja zaraz dokończę kawkę i idę włosy wysuszyć a potem do miasta lecę...

U mnie ładnie słoneczko świeci więc pranie wyniosę na dwór to mi szybciej wyschnie

Danaeee84
Życzę zdrówka
Stary 2010-09-23, 08:55   #4698
201701300931
Konto usunięte

U mnie na weselu było 40 osób. Pierwotnie miał to być tylko obiad poślubny, ale jakoś tak samo wyszło, że jednak robiliśmy wesele. I powiem Wam, że liczba osób była akurat, sama najbliższa rodzina i przyjaciele, dlatego też każdy się bawił, był zadowolony itp.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 08:58   #4699
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-23, 08:59   #4700
effie22
Wtajemniczenie

Ja dopiero pije kawkę, musiałam ugotować makaron do brokułowej bo sama to była jak woda. Mam dość wstydliwy problem i musze iść do gin, prawdopodobnie to nic takiego, ale ja zaraz mam wizje raka i chemioterapii, taka juz ze mnie panikara. I to mi psuje cały humor, a moj lekarz i tak dopiero za tydzien przyjmuje.

Co do dnia chłopaka co myślicie o tym: http://allegro.pl/sex-pilot-do-stero...231118641.html
effie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:01   #4701
evilcia
Zadomowienie

Witajcie Dawno się nie odzywałam, ale was podczytuję. Nie nadążam ze wszystkim, dlatego siedzę cichutko.

Haniula! Piękna suknia

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Współczuję próbowałaś Fervexu? U nas wśród znajomych to jest stawiacz na nogi nr 1. Przez weekend 3x dziennie i w poniedziałek człowiek jak nowonarodzony. Tylko wtedy faktycznie trzeba siedzieć w domu, bo po fervexie się człowiek nieźle poci, więc o normalnym funkcjonowaniu można zapomnieć.

Ja umieram z nudów. Od poniedziałku na L4 i tęsknie za wyjściem z domu ;( dom wysprzątany na błysk i nie mam co robić ;( w dodatku mój kot mnie wkurza niemiłosiernie - ciągle mi miauczy i mnie gryzie po nogach, a jak się z nim bawić chcę to nie jest zainteresowany ;( i jak tu go zrozumieć?
evilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:07   #4702
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
macie rację Dziewczyny. liczba powalająca, i wcale nie liczyłam do 7 wody po kisielu (kiślu??) tylką tą rodzinę z którą mamy kontakt. moja mama jest jedynaczką więc jest blisko ze swoimi kuzynami (dziećmi rodzeństwa dziadka/babci), natomiast mój tata ma 3 rodzeństwa ale rodzina ze strony jego mamy (mojej babci, która miała 8 rodzeństwa) jest bardzo zżyta- zawsze sobie pomagają, razem spędzają niemal każdą przerwę świąteczną/urlopową, ja jeżdziłam do nich na wakacje etc. więc przykro mi by było gdybym ich nie zaprosiła...u tżta trochę mniejsza rodzina, bo tylko zaprosić chcemy rodziny rodzeństwa jego taty i mamy plus jego rodzeństwo (siostra i dwóch braci z os. towarzyszącymi). ze znajomu=cy naprawdę niewiele osób-moje sąsiadki z którymi się wychowywałam, jedną przyjaciółkę z gim (moja starsza), jedną z liceum i 3 ze studiów. od strony S. też znajomych niewiele 3 kolegów. ale jak doliczyc do kazdego osobe towarzyszącą to się własnie taka liczba robi jednak licze sie z tym ze czesc osob nie przyjedzie bo jest za granica,a na kilku weselach my nie byliśmy więc domyślam się że im nie będzie się chciało przyjść... tżta brat miał w tym roku wesele-miało być 140 osób,przyszło 70 (razem z młodymi i zespolem). a co wydaje mi sie kompletnym nietaktem to ich po pierwsze nie powiadomili, tylko brat musiał ich obdzwaniac, a po drugie w oczy mowili ze nie przyjda bo nie maja kasy... rozumiem że to jest wydatek, ale takie tłumaczenie mogliby sobie darowac...
i gotta find my place
i wanna hear my sound
Stary 2010-09-23, 09:07   #4703
motylek1007
Zakorzenienie

Motylek tez chory..... gardło boli ze sliny nie moge połykac

podpisalam umowe na neta, wiec mam nadzieje ze niedługo bede z domu czasami nadawac

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-23, 09:11   #4704
alazkrainy
Zakorzenienie

Dziewczyny na ból gardła pomaga płukanie szałwią

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:12   #4705
motylek1007
Zakorzenienie

ja pije szałwie, ale w pracy nie mam

[*] 11.09.2012
Stary 2010-09-23, 09:19   #4706
Anett23
Raczkowanie

Witam SPD
W końcu nadrobiłam. Widzę, że przewinął się temat spotkania na Śląsku. Jestem za Ale faktycznie najlepiej w Katowicach by było...

Danaeee84
mnie ostatnio na nogi postawił Gripex Max, może i Tobie pomoże z tym, że jak chciałam kupić małe opakowanie (10 tabletek) to kosztowało 21 zł, więc pani w aptece wpadła na pomysł, że sprzeda mi jeden listek czyli tez 10 tabletek z dużego opakowania i wyszło 13 zł dziwne...

A od wczoraj zastanawiam się intensywnie nad zmianą pracy. Z jednej strony mi szkoda, ale z drugiej... może otworzyłabym coś swojego. Sama już nie wiem, ale czuję, że dłużej już nie wytrzymam...

Anett23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:35   #4707
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, ale:
1) w tym pierwszym nie działa filmik, który jest tu kluczowy
2) ja mam skórkę, sama zrobiłam (Herzysko musi mieć jedyną i niepowtarzalną, w końcu to blog autorski ), ale niestety program, w którym ją tworzyłam, tworzy po ang.
Ale dziękuję za wyszukanie

Cytat:
Napisane przez evilcia Pokaż wiadomość
w dodatku mój kot mnie wkurza niemiłosiernie - ciągle mi miauczy i mnie gryzie po nogach, a jak się z nim bawić chcę to nie jest zainteresowany ;( i jak tu go zrozumieć?
Kiteczki tak mają. Że miauczy, to się ciesz - przynajmniej jest z kim pogadać Moja kicia w domu rodzinnym to taki mruk był, od święta miauknął pod nosem... A Hera - GADUŁA! I mnie to bardzo odpowiada
A to jest kocurek czy kotka? W jakim wieku?
Co do gryzienia, to:
a) zaczepia, chce się bawić;
b) ząbkuje;
c) nie daje Ci spać

Co do zabawy... Koty to mega indywidualności i bawią się wtedy, kiedy one chcą. Często jest tak, że kot jest chętny, zaczynasz się z nim bawić, a nagle Cię ugryzie, bo stwierdzi, że o jeden głask za dużo. Tak to już jest

Cytat:
macie rację Dziewczyny. liczba powalająca, i wcale nie liczyłam do 7 wody po kisielu (kiślu??) tylką tą rodzinę z którą mamy kontakt. moja mama jest jedynaczką więc jest blisko ze swoimi kuzynami (dziećmi rodzeństwa dziadka/babci), natomiast mój tata ma 3 rodzeństwa ale rodzina ze strony jego mamy (mojej babci, która miała 8 rodzeństwa) jest bardzo zżyta- zawsze sobie pomagają, razem spędzają niemal każdą przerwę świąteczną/urlopową, ja jeżdziłam do nich na wakacje etc. więc przykro mi by było gdybym ich nie zaprosiła...u tżta trochę mniejsza rodzina, bo tylko zaprosić chcemy rodziny rodzeństwa jego taty i mamy plus jego rodzeństwo (siostra i dwóch braci z os. towarzyszącymi). ze znajomu=cy naprawdę niewiele osób-moje sąsiadki z którymi się wychowywałam, jedną przyjaciółkę z gim (moja starsza), jedną z liceum i 3 ze studiów. od strony S. też znajomych niewiele 3 kolegów. ale jak doliczyc do kazdego osobe towarzyszącą to się własnie taka liczba robi jednak licze sie z tym ze czesc osob nie przyjedzie bo jest za granica,a na kilku weselach my nie byliśmy więc domyślam się że im nie będzie się chciało przyjść... tżta brat miał w tym roku wesele-miało być 140 osób,przyszło 70 (razem z młodymi i zespolem). a co wydaje mi sie kompletnym nietaktem to ich po pierwsze nie powiadomili, tylko brat musiał ich obdzwaniac, a po drugie w oczy mowili ze nie przyjda bo nie maja kasy... rozumiem że to jest wydatek, ale takie tłumaczenie mogliby sobie darowac...
Jeżu, ssnow, 300 osób?! W życiu bym takiej ilości nie zaprosiła! Pomijając fakt, że pewnie bym całe życie to wesele spłacała... U mnie też rodzina jest ogromna (tata miał siedmioro rodzeństwa i pochodzi ze wsi, gdzie raczej modna jest wielodzietność ), i gdybym miała wszystkich zaprosić, to pewnie ponad 200 by razem wyszło. Ale stwierdziłam, że nie zapraszam np. kuzynostwa, które jest po ślubie, a które mnie nie zapraszało (o ile robili wesele). No jakąś selekcję przeprowadzić muszę
Wg wstępnych wyliczeń zaproszonych będzie koło 135 os. (już z zespołem, foto itp.), ale podejrzewam, że z mojej strony dużo nie dopisze (tak było u mojej siostry ). Co najgorsze, oczywiście nikt się nie pofatyguje żeby powiadomić. A co najśmieszniejsze - moja mama rozmawiała z jakimiś ciotkami, pyta, czy będą, bo minął już termin odpowiedzi, a one "No oczywiście, że będziemy! Dlatego nie dzwonimy!"... Losie, a na zaproszeniu jak byk "PROSIMY O POTWIERDZENIE PRZYBYCIA"

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
Motylek tez chory..... gardło boli ze sliny nie moge połykac

podpisalam umowe na neta, wiec mam nadzieje ze niedługo bede z domu czasami nadawac
Polecam witaminę A+E, takie żelowe kapsułki, ale wepchnąć sobie na koniec zębów, gdzieś w okolice ósemek, i przegryźć. Wtedy ten środek wypłynie i ładnie łagodzi gardło. A żelową otoczkę połykasz. Tak mi kiedyś lekarz zalecił.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2010-09-23, 09:35   #4708
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anett23 Pokaż wiadomość
A od wczoraj zastanawiam się intensywnie nad zmianą pracy. Z jednej strony mi szkoda, ale z drugiej... może otworzyłabym coś swojego. Sama już nie wiem, ale czuję, że dłużej już nie wytrzymam...
Też o tym myślę.
Tzn. z pracy zrezygnować nie chcę, lubię ją i ludzi w niej, ale myślę nad otworzeniem czegoś swojego, póki co dodatkowo (fotografia - marzy mi się ślubna, oraz projektowanie grafiki, opakowania, albumy itp.) - bardzo to lubię i szczerze mówiąc w tym chciałabym się w przyszłości rozwijać i z tego żyć.
Aktualnie trochę podczytuję to i owo, a od nowego roku porządnie chcę się za ten pomysł wziąć.

Stary 2010-09-23, 09:44   #4709
Anett23
Raczkowanie

Cytat:
Też o tym myślę.
Tzn. z pracy zrezygnować nie chcę, lubię ją i ludzi w niej, ale myślę nad otworzeniem czegoś swojego, póki co dodatkowo (fotografia - marzy mi się ślubna, oraz projektowanie grafiki, opakowania, albumy itp.) - bardzo to lubię i szczerze mówiąc w tym chciałabym się w przyszłości rozwijać i z tego żyć.
Aktualnie trochę podczytuję to i owo, a od nowego roku porządnie chcę się za ten pomysł wziąć.
Ja z jednej strony też bym nie chciała rezygnować, bo pracuję tu na umowę o pracę na czas nieokreślony. Jednak zawsze chciałam swój salon kosmetyczny otworzyć. Teraz też pracuję w salonie fryzjersko-kosmetycznym, ale tak się nie da. Co chwile są spięcia między pracownikami i czasem psychicznie tego nie wytrzymuję. Poza tym jak nie ma klientów, bo jest gorszy dzień, to nam pracownikom się za to obrywa. Już się boję dnia wypłaty, bo jak szefowa usłyszy jaki miałam utarg miesięczny to chyba zemdleje. Zawsze pod koniec miesiąca mam stres z tego powodu, a jak pracowałabym dla siebie to co innego...

Widzę, że nie ja jedna myślę nad swoim biznesem. Dobrze, że jest możliwość otrzymania dotacji Mam nadzieję, że nam się uda

Anett23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:46   #4710
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:

Co do zabawy... Koty to mega indywidualności i bawią się wtedy, kiedy one chcą. Często jest tak, że kot jest chętny, zaczynasz się z nim bawić, a nagle Cię ugryzie, bo stwierdzi, że o jeden głask za dużo. Tak to już jest .
rozśmieszyło mnie to

Cytat:
Polecam witaminę A+E, takie żelowe kapsułki, ale wepchnąć sobie na koniec zębów, gdzieś w okolice ósemek, i przegryźć. Wtedy ten środek wypłynie i ładnie łagodzi gardło. A żelową otoczkę połykasz. Tak mi kiedyś lekarz zalecił.
ciekawe, nie słyszałam o tym nigdy

[*] 11.09.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości