Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 823 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-22, 20:48   #24661
caskada
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
ja albo klamrą spinam albo gumką luźno, moje włosy jak już się skręcą i wyschną to raczej nie są podatne na rozkręcanie, może używaj większej ilości stylizatorów?
chodzi o to ze jak zwiazuje je np lekko gumke zakladam to pozniej ona mi sie odbija tzn widac ze mialam zwiazane wlosy bo tylko konce sie kreca a tu ponad gumke wszystko sie prostuje przy skorze glowy no dziwna mam przypadlosc mozliwe ze za malo czegos uzywam do stylizacji aczkolwiek niczego nie uzywam poza olejkiem migdalowym i sporadycznie pantene "sprezyste loki i fale"lubie tez zrobic sobie takiego zawijasa i spinam klamra jednak pozniej to juz wogole z lokow masakra
ciezkie zycie z lokami niestety duzo pracy ukladania dbalosci echhh..czasami zaluje ze nie mam prostych
Stary 2010-09-22, 20:50   #24662
insanecurls
Raczkowanie

hej dziewczyny, w październiku minie rok odkąd jestem mniej lub bardziej CG i.... zauważyłam coś dziwnego, od pewnego czasu "nowe" włosy które rosną są inne od tych które już mam, są cieńsze i bardziej kręcone... Nie powiem że sie nie ciesze ale zastanawiam się dlaczego tak się dzieje... czy to przez picie pokrzywy(pije od 8 mcy) czy przez zmianę pielęgnacji czy zmiany hormonalne... Zauważyła któraś z was coś podobnego?

insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:20   #24663
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
chodzi o to ze jak zwiazuje je np lekko gumke zakladam to pozniej ona mi sie odbija tzn widac ze mialam zwiazane wlosy bo tylko konce sie kreca a tu ponad gumke wszystko sie prostuje przy skorze glowy no dziwna mam przypadlosc mozliwe ze za malo czegos uzywam do stylizacji aczkolwiek niczego nie uzywam poza olejkiem migdalowym i sporadycznie pantene "sprezyste loki i fale"lubie tez zrobic sobie takiego zawijasa i spinam klamra jednak pozniej to juz wogole z lokow masakra
ciezkie zycie z lokami niestety duzo pracy ukladania dbalosci echhh..czasami zaluje ze nie mam prostych
Mam to samo Jak zwiążę włosy i potem chcę rozpuścić, to do wysokości gumki włosy mam proste,a tylko za gumką się dalej kręcą, chociaż i też nie zawsze a niestety przez wakacje miałam taką pracę, gdzie włosy musiałam mieć cały czas związane, więc nawet potem jak szłam na jakieś spotkanie czy coś to musiała już iść w kitce
CoffeeWithMilk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 23:24   #24664
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CoffeeWithMilk Pokaż wiadomość
Mam to samo Jak zwiążę włosy i potem chcę rozpuścić, to do wysokości gumki włosy mam proste,a tylko za gumką się dalej kręcą, chociaż i też nie zawsze a niestety przez wakacje miałam taką pracę, gdzie włosy musiałam mieć cały czas związane, więc nawet potem jak szłam na jakieś spotkanie czy coś to musiała już iść w kitce
U mnie się dzieje podobnie, ale tak jak napisała wrily_curly, jak dam więcej stylizatora, to loki się trzymają. Może warto spróbować.

Eloe, co do mgiełki. Zobaczyłam ten denat i od razu pomyślałam o swoim skalpie. A szkoda, bo mi się spodobały i teraz mam problem, bo nie wiem, co kupić. Chciałam ich używać zamiast żelu. Złapałam ochotę na jakiś kremowy stylizator.

W ogóle moje loki mają dzisiaj totalny kryzys. Nie chciały się zakręcić, po wyschnięciu się wyprostowały.

7.07.10
- CG
14.07.10 - bez prostowania
13.09.10 - pokrzywa

i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:33   #24665
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Ech, musiałam umyć wczoraj włosy, choć nie mam w zwyczaju myć ich codziennie. Za dużo kokosa do opanowania puchu...
Szybkie mycie, efekty przesympatyczne, choć spodnia warstwa targana przez szalik skutecznie się rozprostowała

Małgoisu szczerze Ci powiem, ze wciąż mam dylemat z cięciem. Widzę, że im dłuższe, tym skręt wyraźniejszy, więc szkoda mi nawet tych 2 cm. Ale poprzyglądam się dzisiaj, może ciachnę
Poproszę o wsparcie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
chyba za mało chętnych było, muszę się szybko ewakuować do innej szkoły z tym samym kierunkiem, jutro będzie zakręcony () dzień

Cytat:
z grubości też, tylko te najbardziej z tyłu, najdłuższe, na końcach z 4 cm są inne bo były rozjaśnione z 2 lata temu. Reszta już jest na ten sam kolor farbowana i dbana, odżywiana
To rzeczywiście dziwne. Ech, czas będzie dokładnie rozpracować sprawę koloryzacji.
Hmm... może napisze teraz coś głupiego - ale możliwe, że właśnie w miejscu skrętu wypłukuje się farba. Jednak to tylko mój domysł.
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
jeszcze skręt od nasady, troche dłuższe włoski i byłoby idealnie jak dla mnie
Tobie dogodzić...
Cytat:
chodzi o to ze jak zwiazuje je np lekko gumke zakladam to pozniej ona mi sie odbija tzn widac ze mialam zwiazane wlosy bo tylko konce sie kreca a tu ponad gumke wszystko sie prostuje przy skorze glowy no dziwna mam przypadlosc
To nie jest dziwna przypadłość. Po pierwsze - gumka najczęściej zostawia ślad, dlatego nie zalecamy kitek a warkocze. Po drugie - skoro ściągasz włosy, to też mechanicznie je prostujesz. Ciężar jest skierowany w jednym kierunku, więc włos sam się prostuje. To naturalne przy dużych lokach i falach. Po trzecie - brak stylizatora utrwalającego fryzurę i wiązania tymczasowe może własnie skutkować tak, jak opisujesz.
Cytat:
.czasami zaluje ze nie mam prostych

Cytat:
Napisane przez CoffeeWithMilk Pokaż wiadomość
musiała już iść w kitce
Kitkom mówimy stanowcze nie
Cytat:
Napisane przez insanecurls Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, w październiku minie rok odkąd jestem mniej lub bardziej CG

Cytat:
i.... zauważyłam coś dziwnego, od pewnego czasu "nowe" włosy które rosną są inne od tych które już mam, są cieńsze i bardziej kręcone... Nie powiem że sie nie ciesze ale zastanawiam się dlaczego tak się dzieje... czy to przez picie pokrzywy(pije od 8 mcy) czy przez zmianę pielęgnacji czy zmiany hormonalne... Zauważyła któraś z was coś podobnego?
muszę przyjrzeć się swoim, bo w ogóle
mam radochę, że rosną. Zwrócę na to dziś uwagę.
A jakiej długości są już te nowe włoski?
Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Eloe, co do mgiełki. Zobaczyłam ten denat i od razu pomyślałam o swoim skalpie. A szkoda, bo mi się spodobały i teraz mam problem, bo nie wiem, co kupić. Chciałam ich używać zamiast żelu. Złapałam ochotę na jakiś kremowy stylizator.
Mgiełki Radical zamiast żelu? Nie , nie nadadzą się.
Cytat:
W ogóle moje loki mają dzisiaj totalny kryzys. Nie chciały się zakręcić, po wyschnięciu się wyprostowały.
A co dałaś?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:35   #24666
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Eloe- bycie udaną mam we krwi
A co do TŻta...nie wiem czy będzie chętny na te hinduskie cuda
Swoją droga zamówiłam wczoraj wszystko
I jestem szczęśliwa jakbym znowu została poproszona o rękę
(żart )

Swoją drogą Pani Moderatorko- nie mogę się andziwić jak Twoje włosy urosły i zmieniły się (na pozytyw oczywiscie) po rozpoczęciu nowej pielęgnacji...
Jesteś prawdziwym czynnikiem motywującym

Kropcia- Twoje włosy sa rewelacyjne! Ta długość mnie powala po prostu
Cóż...będę sie musiała wziąć za swoje ostro, bo zaczynam chyba zostawać w tyle

Wrily Curly- powiem Ci, że fajnie się czuję Taki luz już mam
Ciułałam grosz do grosza (jak zaczynałam pracować to niestety nie było nam z TŻtem najłatwiej) żeby zapłacić za cały semstr z góry i miec z głowy...
No i udało się Na kolejny już nie będzie tak trudno uskładać
Na szczęście

Cascada- mi się wydaje, ze Ty możesz mieć zbyt słaby skręt jak na razie...
Twoje zdjęcia w profilu są aktualne?
Bo jeśli tak to nawet duża ilość stylazatorów moze nie pomóc.

Ja przed rozpoczęciem pielęgnacji miała o wiele słabszy skręt niż teraz. I dla mnei spięcie włosów na chiwlkę, np. jak miałam wejść pod prysznic, oznaczało, ze cały dzień będe już musiała nosić spięte Tak sie odkształacały...
A teraz spinam rano przy porannej toalecie, czasem w domu jak mi niewygodnie, na wieczór przy toalecie wieczornej (jak to ładnie brzmi) a rano wstaję, troche kokosa i skręt nienaruszony

Może musisz jeszcze trochę je "podkręcić" że tak powiem i nie będzie potem problemu?

Eloe- musisz ciachać?

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Edytowane przez Indios Bravos
Czas edycji: 2010-09-23 o 09:38
Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:44   #24667
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość

Kropcia- Twoje włosy sa rewelacyjne! Ta długość mnie powala po prostu
Cóż...będę sie musiała wziąć za swoje ostro, bo zaczynam chyba zostawać w tyle

Ty z Twoim skrętem w tyle- jasssssne

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Tobie dogodzić...
wiem ciężko jest

Cytat:
Kitkom mówimy stanowcze nie
ja jak olejuję jub daję bardziej tresciwe odżywki to na drugi dzień włosy sie tylko w kitke nadają ... Jak robie minimum to trzymają 2 czasem nawet 3 dni bez kitki

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:52   #24668
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Kropcia- no ale długość pozostawia wiele do życzenia ;P
A do tego zauważyłam, że po nocy znów mi się prostują koncówki z samego tyłu :/
Ech- niecierpię tego...
Od razu mi się kojarzy ze mną sprzed jakiś dwóch alt, gdzie skręt do ramion był w mairę ok a potem 20 cm prostych jak druty włosów :/
A fuj!

Co do kitek to ja wczoraj musiałam związac je gumką...
Zresztą mogłyście przeczytac jak świetnie naolejowałam sobuie włosy :P
Nigdy wiecej takiej ilości olejów i nigdy na...mokre włosy

Stary 2010-09-23, 10:01   #24669
venealin
Raczkowanie

Cytat:
Następna Dziewczyny, mamy się tu wspierać, a nie dołować
Padam na biust Chyba pogonię i Ciebie i Basię

Cytat:
Sprawdź i tak i tak. Nie wiem, czy nie musiałabyś dodać jakiegoś kosmetycznego rozpuszczalnika, by ewentualnie zniwelować działanie parafiny. Półprodukty z BU, którymi dysponujesz raczej nie pomogą.
Produktami z BU oficjalnie już nie dysponuję stąd moje marudzenie, bo planuję kolejne zakupy, ale muszę ustalić sobie jakąś logiczną (i w miarę możliwości OGRANICZONĄ ) listę

Cytat:
Napisane przez caskada
Napisane przez wrily_curly
ja albo klamrą spinam albo gumką luźno, moje włosy jak już się skręcą i wyschną to raczej nie są podatne na rozkręcanie, może używaj większej ilości stylizatorów?

Też tak mam niestety.

Cytat:
To nie jest dziwna przypadłość. Po pierwsze - gumka najczęściej zostawia ślad, dlatego nie zalecamy kitek a warkocze. Po drugie - skoro ściągasz włosy, to też mechanicznie je prostujesz. Ciężar jest skierowany w jednym kierunku, więc włos sam się prostuje. To naturalne przy dużych lokach i falach. Po trzecie - brak stylizatora utrwalającego fryzurę i wiązania tymczasowe może własnie skutkować tak, jak opisujesz.
jak zwykle, Eloe ma odpowiedź na wszystko

Kropciu dołączam się do peanów na cześć Twoich włosków są REWELACYJNE.

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos
Ja przed rozpoczęciem pielęgnacji miała o wiele słabszy skręt niż teraz. I dla mnei spięcie włosów na chiwlkę, np. jak miałam wejść pod prysznic, oznaczało, ze cały dzień będe już musiała nosić spięte Tak sie odkształacały...
A teraz spinam rano przy porannej toalecie, czasem w domu jak mi niewygodnie, na wieczór przy toalecie wieczornej (jak to ładnie brzmi) a rano wstaję, troche kokosa i skręt nienaruszony
To mi dodaje sił do walki zobaczymy za jakiś czas, może i mnie się uda pokonać słabość moich kłaczków

A tak BTW, to po podcięciu chyba w ogóle pozbyłam się skrętu jutro postaram się zrobić jakieś zdjęcie (chyba żeby się dobić ).
Włoski wyglądają dużo zdrowiej, już są prawie takie jak trzeba...ale dostały jakiejś wścieklizny jeśli chodzi o kształt. ehh
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:06   #24670
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość

Produktami z BU oficjalnie już nie dysponuję stąd moje marudzenie, bo planuję kolejne zakupy, ale muszę ustalić sobie jakąś logiczną (i w miarę możliwości OGRANICZONĄ ) listę
Tak jak ja wczoraj z helfami i allegro

Cytat:
To mi dodaje sił do walki zobaczymy za jakiś czas, może i mnie się uda pokonać słabość moich kłaczków
Na pewno- potrzeba tylko cierpliwości, wytrwałości i służącej Ci pielęgnacji...sama łatwizna

Cytat:
A tak BTW, to po podcięciu chyba w ogóle pozbyłam się skrętu jutro postaram się zrobić jakieś zdjęcie (chyba żeby się dobić ).
Włoski wyglądają dużo zdrowiej, już są prawie takie jak trzeba...ale dostały jakiejś wścieklizny jeśli chodzi o kształt. ehh
Spokojnie-pewnie Twoje kłaczki muszą sie rpzyzwyczaić do nowe długości
Ja tak mam i z tego co pamiętam Eloe też- trzeba im dac jakieś 2 tygodnie

Stary 2010-09-23, 10:22   #24671
i_lonka
Raczkowanie

Dziewczyny, taki składnik - quaternium-87, powoduje niezgodność z CG, ale co to jest. Szukam, ale nigdzie nie mogę znaleźć.

7.07.10
- CG
13.09.10 - pokrzywa

Stary 2010-09-23, 10:31   #24672
venealin
Raczkowanie

Cytat:
Tak jak ja wczoraj z helfami i allegro
wydaje mi się, że to ma związek z jakimś wirusem szalejącym na wizażu

Cytat:
Na pewno- potrzeba tylko cierpliwości, wytrwałości i służącej Ci pielęgnacji...sama łatwizna
banał rzeczywiście

Cytat:
Spokojnie-pewnie Twoje kłaczki muszą sie rpzyzwyczaić do nowe długości
Ja tak mam i z tego co pamiętam Eloe też- trzeba im dac jakieś 2 tygodnie
OBY
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:37   #24673
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
wydaje mi się, że to ma związek z jakimś wirusem szalejącym na wizażu
O taaak Mówię-cieszyłam się jak dziecko
Już nie moge się doczekać tych moich cudeniek

Cytat:
banał rzeczywiście
Hmm...no niestety
Trzeba walczyć o piękne sploty A łatwe to nie jest niestety...
Jednak jak się widzi efekty to to motywuje do dalszej pracy

Cytat:
OBY
Będzie doooobrze

Stary 2010-09-23, 10:49   #24674
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropcia- no ale długość pozostawia wiele do życzenia ;P
A do tego zauważyłam, że po nocy znów mi się prostują koncówki z samego tyłu :/
Ech- niecierpię tego...
Od razu mi się kojarzy ze mną sprzed jakiś dwóch alt, gdzie skręt do ramion był w mairę ok a potem 20 cm prostych jak druty włosów :/
A fuj!
a mi widzisz z góry się nie kręcą, proste są a Tobie od dołu czasem się prostują...

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:25   #24675
caskada
Zakorzenienie

ktos pytal wyzej wiec odpowiadam zdjecia w profilu sa sprzed 3 miesiecy czyli w miare aktualne chociaz wloski mi sporo podrosly mozliwe tez ze skret mam slaby chociaz czasami mam spiralki a czasami wieksze loki
a te stylizatory to co to takiego? bo stosuje pantene do lokow i fal i jest niezly nie usztywnia ladnie nawilza chociaz naszpicowany silikonami
czym utrwalacie swoje loki?
Stary 2010-09-23, 11:35   #24676
gubis
Rozeznanie

Cytat:
Dajesz max 10 kropli, bo zrobisz tłuściocha własnie.
na jaką ilość żelu?

Cytat:
Ładnie wyszłaś na tym zdjęciu
blondzia!
kurcze, strasznie zjaśniały...
a Twoje włosy uhhh, robią wrażenie! dobrze to Indios określiła, są czynnikiem motywującym

tak się zastanawiam, czy wszystkie q i pq są niezmywalne wodą? czasami widzę odżywki z fajnym składem, ale gdzieś się jakiś 'kłat' zahaczył. może są jakieś hmmm mniej 'szkodliwe'?

w ramach testu maceratu z orzechów włoskich pragnę donieś, iż nie zauważyłam właściwości brązująco-przyciemniających
Stary 2010-09-23, 11:43   #24677
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
ktos pytal wyzej wiec odpowiadam zdjecia w profilu sa sprzed 3 miesiecy czyli w miare aktualne chociaz wloski mi sporo podrosly mozliwe tez ze skret mam slaby chociaz czasami mam spiralki a czasami wieksze loki
a te stylizatory to co to takiego? bo stosuje pantene do lokow i fal i jest niezly nie usztywnia ladnie nawilza chociaz naszpicowany silikonami
czym utrwalacie swoje loki?
Ja pytałam o zdjęcia
Za stylizator służy np. żel. jak żel to np. lniany bądx jakiś drogeryjny
Co do Pantene- jesteś pewna że nawilża? Czy tylko obkleja silikonami?
Swoją droga jest tyle odżywek b/s bez silikonów.
Może warto sie nad którąś z nich zastanowić?

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
a mi widzisz z góry się nie kręcą, proste są a Tobie od dołu czasem się prostują...
Oj nie czasem...teraz to będzie raczej nagminnie, bo są kurtki, szaliki, torebki...a to wyciąganie kudłów spod tylu wartsw zawsze je niszczy

Stary 2010-09-23, 11:52   #24678
caskada
Zakorzenienie

hmm moze masz racje ze ten pantene robi mi tylko krzywde oblepiajac wlosy tym bardziej ze staram sie unikac silikonow w produktach do wlosow i to jedyny moj kosmetyk z tymi diabelstwami
kurcze musze sie rozejrzec za czyms innym....wlasnie znalazlam info na wizazu o tym zelu...

Edytowane przez caskada
Czas edycji: 2010-09-23 o 11:54
caskada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 12:13   #24679
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
hmm moze masz racje ze ten pantene robi mi tylko krzywde oblepiajac wlosy tym bardziej ze staram sie unikac silikonow w produktach do wlosow i to jedyny moj kosmetyk z tymi diabelstwami
kurcze musze sie rozejrzec za czyms innym....wlasnie znalazlam info na wizazu o tym zelu...
Poszukaj, poszukaj
Odżywkę b/s też zmień- jest wiele bez silikonów o bardzo dobrym działaniu

Stary 2010-09-23, 12:21   #24680
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Poszukaj, poszukaj
Odżywkę b/s też zmień- jest wiele bez silikonów o bardzo dobrym działaniu
na razie jako odzywki uzywam Lorysa z karite a szampon hippa babydream i jest ok tylko z utrwaleniem lokow mam problem bo wiadomo zalezy mi na ladnym skrecie i nawilzeniu
Stary 2010-09-23, 12:34   #24681
paulownia
Zakorzenienie

Ja znow wpadam na chwile odmeldowac sie. Wlosom wyraznie sluzy absolutny brak SLS i Cocamidopropyl Betaine, zaczely sie ladnie blyszczec ostatnio reaguja pieknie na smakowite polaczenie banana (TBS) z miodem.
Dzis znow intensywny olej i mycie, a potem ....pakowanie. Kolejna przeprowadzka na glowie
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:05   #24682
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję Ci bardzo
Czyli mam ciachac po całości... Tak też zrobię, bylem miała cierpliwość. Chyba zbliżają się mrówki i łatwo mi o nerwy

Ja mam tak samo i najchętniej bym się na kimś wtedy wyżyła (ale się powstrzymuję ).
Dzisiaj do mnie przyszły, było nie najlepiej (nie miałam przy sobie tabletki przeciwbólowej), ale teraz wracam do życia

Cytat:
Małgoisu szczerze Ci powiem, ze wciąż mam dylemat z cięciem. Widzę, że im dłuższe, tym skręt wyraźniejszy, więc szkoda mi nawet tych 2 cm. Ale poprzyglądam się dzisiaj, może ciachnę
Poproszę o wsparcie
Na pewno nie rób niczego wbrew sobie

To może ciachnij mniej niż te 2 cm? Tak 0,5 cm? i tylko w tych miejscach, gdzie naprawdę potrzeba?
0,5 cm odrośnie Ci chyba w pół miesiąca?

Albo poczekaj jak będzie po @? Ja przed jestem taka niezdecydowana, że nie umiem podjąć decyzji

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Dzisiaj w Rossmannie widziałam "coś" nowego do mycia z serii Babydream. Nie mogę nigdzie znaleźć składu, w KWC też jeszcze nie ma.
Skład ma dość krótki, ale zawiera Acrylates ..... przed samym zapachem.
Cenowo taniej wychodzi na pewno szampon BD - tym bardziej, że w tym nowym nie widziałam ekstraktów czy olejów.

Poza są też maski(?) Isany - w sumie były 3 rodzaje, w tubkach, jedna kosztuje ok. 7zł. Co ciekawe, w jednej nie zauważyłam silikonu ani pq.
Ale znowu nie mogę znaleźć ich składów w internecie, a nie zrobiłam zdjęcia

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:09   #24683
Paulinka675
Zakorzenienie

od kilku dni szukam jakiegoś serum-olejku silikonowego ale bez humektantów i jedyne co mi na myśl przychodzi to serum nivea diamond gloss i nigdzie go nie ma

a może jest na rynku coś innego? chodzi mi o produkt który mogę kupić w sklepie stacjonarnym

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:17   #24684
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Poza są też maski(?) Isany - w sumie były 3 rodzaje, w tubkach, jedna kosztuje ok. 7zł. Co ciekawe, w jednej nie zauważyłam silikonu ani pq.
Widziałam je ostatnio
Ale wydaje mi się, że jak na firmę Rossmannowską i jak na ilość tych masek- 7 zł to za drogo
1l Kallosa masz za ok. 13

Stary 2010-09-23, 13:32   #24685
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Widziałam je ostatnio
Ale wydaje mi się, że jak na firmę Rossmannowską i jak na ilość tych masek- 7 zł to za drogo
1l Kallosa masz za ok. 13
Dokładnie to samo pomyślałam
Skład na pierwszy rzut oka nie powalał, objętość masek taka sobie (opakowanie średniej wielkości). Powinny kosztować ok. 4 zł, moim zdaniem (jak inne odżywki Isany - dzisiaj kupiłam w promocji z olejem Babassu, bo już mi się kończy).

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 15:34   #24686
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość

Dzisiaj w Rossmannie widziałam "coś" nowego do mycia z serii Babydream. Nie mogę nigdzie znaleźć składu, w KWC też jeszcze nie ma.
Skład ma dość krótki, ale zawiera Acrylates ..... przed samym zapachem.
Cenowo taniej wychodzi na pewno szampon BD - tym bardziej, że w tym nowym nie widziałam ekstraktów czy olejów.

ja ostatnio widziałam wodę brzozową made in isana pół litra za 6zł chyba czy coś takiego na składach się nie znam ale alkohol był
i jakieś nowe odżywki chyba, w niektórych pq widziałam
Stary 2010-09-23, 15:57   #24687
insanecurls
Raczkowanie

Cytat:
muszę przyjrzeć się swoim, bo w ogóle
mam radochę, że rosną. Zwrócę na to dziś uwagę.
A jakiej długości są już te nowe włoski?
ok 1-2 cm ogólnie "stapiają" się z resztą włosów ale zaraz po myciu albo gdy robię "parówkę" się pokazują

insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 16:04   #24688
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
ja ostatnio widziałam wodę brzozową made in isana pół litra za 6zł chyba czy coś takiego na składach się nie znam ale alkohol był
Teraz jest promocja na odżywka isana (magiczne 2,99), ale nie są to odżywki z tej nowej serii professional.

7.07.10
- CG
13.09.10 - pokrzywa

Stary 2010-09-23, 16:21   #24689
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość

też widziałam ta wodę-w składzie miała też pantenol i chyba glicerynę

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 16:56   #24690
Shameer
Raczkowanie

GG do Shameer

Dziewczyny a widziałyście w Rossmannie te nowe żele do włosów z Isany? niestety nie mogłam sprawdzić składu bo była na nim naklejka z polskim tłumaczeniem i nie bardzo dało się ją ściągnąć tak żeby jej nie podrzeć ;/
Shameer jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 10 (0 użytkowników i 10 gości)

Zasady wysyłania wiadomości