3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-23, 12:10   #2671
rypka85
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Dziewczynki a teraz ja mam pytanko

Mam śliczny komplecik z kubusiem puchatkiem spodenki i bluza ala kurteczka na rozmiar 50 - 56 czy któraś nie chciałaby przygarnąć.Chętnie na coś wymienię.

Moja dzidzia w brzuchu jest już ponad 2 kg i lekarz stwierdził ze wygląda na to że bedzie duza wiec w ten mini rozmiarek się nie zmieści, a szkoda żeby taki ładny ciuszek leżał.

Nie ma chętnych???

Komplecik jest wyprany w proszku Lovely
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 12:21   #2672
olajka
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
olajka Pokopałam troche w funkach i da sie wyłączyć ten beznadziejny głos co mówi. I wkurza mnie jeszcze w nim to że strasznie ciężko schodzi na osłonka co jest na czoło. I jakby chciec na szybko zmierzy temp w uchu to nieźle trzeba sie nasiłowac zeby zdjac to osłone na czolo. A Ty tez masz że tylko po angielsku mówi? I ile dałas za termometr?
Mój też po angielsku gada. Kupiłam za 69,99 zł. To się chyba wyłącza tym przyciskiem ,,TALK", ale nie jestem pewna bo nawet dokładnie nie czytałam jeszcze.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Wkurza mnie to, że ja nie wiem czy moje dziecko ma prawidłowe wymiary i mam nadzieję, że teraz jak na wizyte pójde to mi zrobi usg porządnie i powie dokładniej co i jak. Bo jak czytam, że Wy tu dużo więcej wiecie na własnym etapie ciąży o swoich bobalkach, a mój to mi ostatnio słucha serduszka.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
juz wiem!!
Zaraz po wlaczeniu, wcisnijcie przycisk talk na chwile, az piknie i zgasnie z monitora symbol glosniczka

mowi tylkopo angielsku, ale dla mnie to zadna przeszkoda.
Tak myślałam, że tym przyciskiem, w końcu to domyśleć się można mnie też nie przeszkadza, że po angielsku gada, ale jednak powinien po polsku, jak w Polsce jesteśmy cholerka jasna

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
dużo dałyście za tą pościel feretti ? i ile częściową zamawiałyście?
Ja zamowiłam 5 częściową, ma wyjść ponad 200 pln, narazie dokładnie nie wiem

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 12:26   #2673
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a teraz ja mam pytanko

Mam śliczny komplecik z kubusiem puchatkiem spodenki i bluza ala kurteczka na rozmiar 50 - 56 czy któraś nie chciałaby przygarnąć.Chętnie na coś wymienię.

Moja dzidzia w brzuchu jest już ponad 2 kg i lekarz stwierdził ze wygląda na to że bedzie duza wiec w ten mini rozmiarek się nie zmieści, a szkoda żeby taki ładny ciuszek leżał.

Nie ma chętnych???

Komplecik jest wyprany w proszku Lovely

moja klueczka to w zyciu nie wejdzie w to- juz ma 3 kilo

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

mam pytanie - czemu kupujecie takie drogie posciele?

przeciez dla doroslych sa tansze :O

to ma jakies znaczenie?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 12:27   #2674
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość
Hej dobre duszki

powoli wracam do świata żywych .. (mam nadzieję), bo okrutnie się wymęczyłam od czwartku, bóle żołądka były okropne i trwały przeważnie od 12 do 17 potem przerwa i znów od wieczora i nocą ustawały. Mówię Wam masakra, bardzo się bałam o dzidzię bo ja na sucharach i kleikach ryżowych, wciskałam to w siebie choć skręcałam się z bólu. Siemie lniane, mięta , rumianek czasami pomagały czasami nie. Lekarz POZ zalecił Maalox, inny gastrotuss i to tak nic nie pomagało bo te ataaki potem się pojawiały mimo takiej diety lekkostrawnej. W końcu dstałam sie do gastrologa, zalecił mi usg jamy brzusznej i alumag i nospę.. i od wczoraj od 17 cisza... aż wschłuchuję się czy się nic nie zaczyna. Myślę że ta nospa podziałała rozkurzcowo na żołądek, tylko ją teraz biorę 3x1 i doceniam życie bez bólu modlę się oby tak dalej, i żeby dzidzia już nie głodowała ze mną i że sobie poradziła jakoś, bo codziennie płakałam... Muszę stopniowo znów się futrować bo schudłam prawie 3 kilo..

jutro zrobie usg jamy brzusznej, mocz, próby wątrobowe, krew może wtedy ustalą co to za przyczyna

boże co ja Wam miałam odpisać nie pamiętam przepraszam, muszę Was nadrobić, bo te wszystkie dni w łożku leżałam, az mnie kości biodrowe bolą zwłaszcza ta po lewej, chyba się obtarły.

ahh niebieskaa a ty do szpitala się szykujesz?? coś mi mignęło..
niech moc będzie z Wami , będzie dobrze
Ja miałam te badania w szpitalu jak mnie tak bolął i wyszły w porządku. Czyli to chyba wtedy od tego mojego żarcia tak było

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Język wycięty razem z migdałkami ?
Pierwsze słyszę. Ja nie mam od dziecka już żadnego migdałka. Na szczęście język mi zostawili.

Stary 2010-09-23, 12:32   #2675
lutien
Wtajemniczenie

Witam
Ja dopiero z godzinę temu wstałam Ale poszłam spać dopiero o 2, więc nie najgorzej. I przynajmniej się wyspałam
Niestety choroba mi nie odpuszcza i dziś leżę w łóżku. Na szczęście nie mam kaszlu, tylko katar i ból gardła.
Przed chwilą TŻ napisał mi, że dotarło łóżeczko może dziś wieczorem je skręcimy to jutro wrzucę fotki Ja już mam chyba wszystko dla dziecka poprane - ubranka, wózek, bujaczek, matę edukacyjną, pieluchy, prześcieradła (bo innej pościeli nie planujemy na początek)
Ja na obiad dziś robię pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowym - bo szybko się robi i ma dużo czosnku

Chciałam jeszcze napisać, że wczoraj TŻ mi powiedział, że zrobiłam się tam jakaś taka inna i jak zbadałam sobie szyjkę, to faktycznie już mam miękką Coraz częściej mam skurcze i tak się zastanawiam, co to znaczy, że skurcze są bolesne Bo wcześniej czułam tylko stawiania się brzuszka, a teraz towarzyszą temu bóle jak na okres. Ale takie delikatne (tzn wg mojej skali bólu to prawie bezbolesne). I tak się zastanawiam, czy mam zwracać uwagę na długość i częstotliwość tych skurczy czy nie. Może któraś się orientuje jak to jest?

Wczoraj, jak sprawdzałam sobie tę szyjkę, to przy okazji wymacałam główkę Niki. No i przychodzę do pokoju i mówię TŻ, że szyjka już miękka i że wyczułam główkę. Na to TŻ się załamał i stwierdził, że przecież kilka dni temu się kochaliśmy i jak mogliśmy, jak ona ma tam głowę Powiedział, że on już na pewno się już nie da namówić na seks Ehhh... te chłopy.

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Wkleje wam moje ulubione zdjęcie Kingi - na załączonej fotce miała 3 tygodnie
Ale fajowe włoski

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
No ja ich nie obsmażam tylko przy nabieraniu maczam łyzke w maśle na którym obsmażyłam boczuś i wtedy nic sie nie klei. Ale polecam bo jedzonko naprawde jest pyszne

Wczoraj włączylam na noc nawilżacz powietrza ale powiem wam że myslalam ze bedzie to lepiej nawilżało pomieszczenie... Obudzilam sie to sucho w nosie jak diabli Wiec jednym slowem szkoda było pieniedzy na to...
Co do nawilżaczy to gadałam z TŻ na ten temat (bo my mamy nawilżacz - kupiony już kiedyś, ale go nie używamy). I TŻ mówi, że one nic praktycznie nie dają. Fakt, że podnoszą wilgotność, ale tylko o kilka %. I że bardziej skuteczne są te nawilżacze wieszane na kaloryfer.

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
poprosze o kciuki dla mojej szyjki ide popołudni do gina boje sie bo wtedy mówił ze dobrze nie jest a teraz ten kaszel....

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
sanderinka

termin porodu wg pomiarów wyszedł mi na 8 listopada !!
To kluseczka z niej chyba
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 12:33   #2676
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
3 torbiele to u mnie potrafią być na jednym jajniki moje jajniki bez tabletek przypominały by plastry miodu, tyle torbieli mi się robi. Na antykach jestem od 18 roku życia, z przyczyn medycznych. Z przerwami na liczne badania, czy mój organizm normalnie bez nich funkcjonuje....no i nie funkcjonował, torbiele, cykle ponad 40-dniowe, bezowulacyjne. Także nie nastawiam się, że nie będę brać anty, chyba, że ciąża sprawi cud i mojemu organizmowi się odwidzi, ale nie liczę na to uważam, że odpowiednio dobrane tabletki nie są szkodliwe, ale powinno się mieć dokładne badania hormonalne, a nie jak niektórzy lekarze przepisują bez jakiś badań lekką ręką. Ja po swoich depresji nie miałam, nie tyłam (nawet schudłam 13 kg!!), libido mi nie zmalało, no i cykle normalne, żadnych torbieli. Dlatego pozytywnie jestem nastawiona do tabletek. a cycki niestety po antykach nie urosły w ciąży też jakoś specjalnie większe się nie zrobiły, chyba taki ich "urok"

kolejna o tych kopytkach!! zaraz je sobie zrobię bo padnę!!! a chciałam się powstrzymać od jedzenia tego typu rzeczy
Okropne są te torbiele, ja o tym ostatnim nawet nie wiedziałam, bo mnie nie bolał jakoś, a dowiedziałm się jak poszłam w dzień zrobienia testu ciążowego, i nie mogłam się cieeszyć na początku, że jestem w ciąży bo gin powiedział mi o nim, a druga sprawa, że jeszcze nie było widać pęcherzyka ciążowego idopiero jak za dwa tygodnie przyszłam to już był, ale była obawa, czy go powiększający torbiel nie uszkodzi, który urósł do 8 cm(i chodziłam jak z bombą zegarową), a potem malał, aż znikł, a to po Duphastonie co brałam

Stary 2010-09-23, 12:35   #2677
kliwia
Zakorzenienie

irsin ja kupilam posciel za 28zl ale te firmowe posciele tez sa drogie, bo maja duzo elementow chyba dla mnie mi zal 100zl na posciel wydac a co dopiero dla dziecka
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 12:39   #2678
kretencja
Zakorzenienie

O jaaa, ale mnie zmogło Normalnie zamknęłam oczy na 5 minut i przespałam 40

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 12:43   #2679
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Witam
Ja dopiero z godzinę temu wstałam Ale poszłam spać dopiero o 2, więc nie najgorzej. I przynajmniej się wyspałam
Niestety choroba mi nie odpuszcza i dziś leżę w łóżku. Na szczęście nie mam kaszlu, tylko katar i ból gardła.
Przed chwilą TŻ napisał mi, że dotarło łóżeczko może dziś wieczorem je skręcimy to jutro wrzucę fotki Ja już mam chyba wszystko dla dziecka poprane - ubranka, wózek, bujaczek, matę edukacyjną, pieluchy, prześcieradła (bo innej pościeli nie planujemy na początek)
Ja na obiad dziś robię pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowym - bo szybko się robi i ma dużo czosnku

Chciałam jeszcze napisać, że wczoraj TŻ mi powiedział, że zrobiłam się tam jakaś taka inna i jak zbadałam sobie szyjkę, to faktycznie już mam miękką Coraz częściej mam skurcze i tak się zastanawiam, co to znaczy, że skurcze są bolesne Bo wcześniej czułam tylko stawiania się brzuszka, a teraz towarzyszą temu bóle jak na okres. Ale takie delikatne (tzn wg mojej skali bólu to prawie bezbolesne). I tak się zastanawiam, czy mam zwracać uwagę na długość i częstotliwość tych skurczy czy nie. Może któraś się orientuje jak to jest?

Wczoraj, jak sprawdzałam sobie tę szyjkę, to przy okazji wymacałam główkę Niki. No i przychodzę do pokoju i mówię TŻ, że szyjka już miękka i że wyczułam główkę. Na to TŻ się załamał i stwierdził, że przecież kilka dni temu się kochaliśmy i jak mogliśmy, jak ona ma tam głowę Powiedział, że on już na pewno się już nie da namówić na seks Ehhh... te chłopy.

Ale fajowe włoski

Co do nawilżaczy to gadałam z TŻ na ten temat (bo my mamy nawilżacz - kupiony już kiedyś, ale go nie używamy). I TŻ mówi, że one nic praktycznie nie dają. Fakt, że podnoszą wilgotność, ale tylko o kilka %. I że bardziej skuteczne są te nawilżacze wieszane na kaloryfer.

ja mam taki klucia w pochwie i nawet czasami sa bolesne- nie wiem czy to skurcze?

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
irsin ja kupilam posciel za 28zl ale te firmowe posciele tez sa drogie, bo maja duzo elementow chyba dla mnie mi zal 100zl na posciel wydac a co dopiero dla dziecka
no wlasnie ja widze posciele za 200 zl tutaj dziewczyny kupuja i zstanawiam sie co to za posciel jakas wypasiona
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 12:43   #2680
kretencja
Zakorzenienie

Co do pościeli to ja kupiłam za ponad 200zł po prostu dlatego, że taka mi się podobała Jest bardzo dyskretna, prosta, w moim stylu, a że meblujemy i urządzamy się od podstaw (dla siebie pościel też będziemy kupować nową - i wypełnienia i poszwy, bo nasze stare to już jak "psu z gardła wyjęte" ) - to mam lekkiego świra na tym punkcie
Ta pościel co kupiłam ma dużo elementów - oprócz wypełnień, poszewek i prześcieradła jest baldachim (ale chyba nie będziemy jego akurat używać), rożek, ochraniacz na szczebelki, niezbędnik z kieszeniami do zawieszenia na łóżeczko - dla nas bezcenne rozwiązanie, bo oprócz naszego łóżka i łóżeczka dziecięcego z przewijakiem na wierzchu - do sypialni praktycznie nic nie wejdzie Więc niezbędne drobiazgi wrzucę do tych kieszeni.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-23, 12:45   #2681
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Witam

lutien to który tydzień już u Ciebie ja niestety albo nie mam skurczy albo nie umiem ich wyczuć więc nie pomoge
rozbawił mnie Twój tż
a co do mojej małej to noo kluseczka, ważyła 1800 tydzień temu

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
moja klueczka to w zyciu nie wejdzie w to- juz ma 3 kilo

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

mam pytanie - czemu kupujecie takie drogie posciele?

to ma jakies znaczenie?
ja po dłuższym zastanowieniu się nie kupuję żadnej firmowej pościeli, tylko chyba od użytkownika babyraj czy coś takiego.... Wolę zainwestować pięniążki na coś innego

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:

ooo to tanio, a w sklepie stacjonarynym kupowałaś czy na all ?

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 12:46   #2682
vikicullen
Zadomowienie

Lece do laboratorium na badania pa ale mi sie nie chce

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 12:49   #2683
kliwia
Zakorzenienie

paulinka Od BABY RAJ kupowalam, posciel na zmiane, i druga posciel razem z wypelnieniem i ochraniaczem. Troche cienka ta bawelna ale za 28zl to nie spodziewalam sie bawelny satynowej.
Stary 2010-09-23, 12:50   #2684
olajka
Zadomowienie

A w Pepco są kombinezony z jakiegoś spoko materiału? Wiecie może?
U mnie w szpitalu jeszcze pisze, żeby sweterek przywieźć do ubioru dziecka.
A w czym zabieracie bobalki ze szpitala? W nosidełku? Bo mi ciocia, pielęgniarka z zawodu tak powiedziała, że w nosidełku przypięte pasem. Bo ja jeszcze myślałam, że w tej gondoli chyba można spokojnie, to bardziej wtedy na leżąco jest.

kotek81 no to gratulacje z powodu rozpoczętego 8 miesiąca już coraz bliżej
Aliszcze z tym aseksualizmem na koszulach to dobre pytanie, ja mam jedną z kwiatkiem, a drugą z czymś innym, ale jak leżałam w szpitalu to kobitki w koszulach i szlafrokach właśnie z takimi ,,ozdobami" jak napisałaś śmigały po korytarzach i to oczywiście wkolorach cukierkowego różu czy błękitu A ja śmigałam w koszulce panterce mrrrauuu
mill ładny brzusio i koszulka
Weronisia kremem, ale pod warunkiem, że po wargach nie jedziesz
bo krem podrażnić może takie delikatne miejsca.Przynajmniej ja bym się bała tam.

Stary 2010-09-23, 12:52   #2685
kootekk
Zakorzenienie

dziewczyny te moje zrzucone 12 kg to bylo to co w ciazy przytylam, teraz musze jeszcze zrzucic nastepne 10 kg nadprogramowej wagi ktore przybrałam jak brałam hormony przed ciaza na dodatek same stresy teraz to mi szybko idzie bo praktycznie nic nie jem a jak juz mnie na cos korci to strasznie sie pilnuje zeby tego nie zjesc za duzo

zadnego pasu poporodowego nie nosze bo czytalam ze sie nie powinno a pozatym po cc to wcale trzeba czekac troche, kolezanka po 6 tyg załozyla pas ciazowy i pękła jej rana po cc wiec ja wole nie ryzykowac

a po tym bromergonie juz sie dobrze czuje, wiedzialam ze to tylko przejsciowe bo moj organizm jest juz tak uodporniony na hormony ze nic na mnie nie dziala

Edytowane przez kootekk
Czas edycji: 2010-09-23 o 12:57
kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 12:53   #2686
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Lece do laboratorium na badania pa ale mi sie nie chce
Powodzenia

No i w koncu mam jakies zdjecie w tej ciąży z wesela kolezanki i z domku wiec przedstawiam sie i moja kluseczke w brzuszku
Irsin gonie cie u mnie 31 tc i 112 cm w obwodzie

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 12:56   #2687
kretencja
Zakorzenienie

Ja też kupiłam od Baby Raj, ale tą co się nazywa ekskluzywna. Kosztowała 198zł, do tego wzięłam taką samą zmianę (poszewka na kołdrę i podusię) no i przesyłkę trzeba doliczyć. Razem wyszło 251zł.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-23, 12:56   #2688
kliwia
Zakorzenienie

olajka ja dziecko w kombinezonie i w zawinietym kocyku na rekach dziecko wynosze ze szpitala, na rekach tez bede z nim jechac do domu w samochodzie.
w ppeco nie widzialam kombinezonow
ale w 5-10-15 od 74zl sa kombinezony niebieskie i rozowe.

donuś slodko!
Stary 2010-09-23, 13:00   #2689
Donuś
Zadomowienie

Kochane beda od poniedziałku kombinezony i inne fajne rzeczy w promocji w Lidlu

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_13176.htm

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:05   #2690
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość
kotek81 ale śliczna córcia i jaką czuprynę już ma na głowie podobno jak dzidzia ma się urodzić już z włoskami to ma się zgagę w ciąży , ale czy tak jest naprawdę??... moja siostra tak miała
nieprawda w pierwszej ciąży ani razu zgagi nie miałam
Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość

to ma jakies znaczenie?
też nie wiem czemu ta pościel taka droga - ja mam pościelki po młodej (płaciłam wtedy za nie po ok. 30-40zł) i są w naprawdę dobrym stanie więc nie będę kupować nowych
Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
A w czym zabieracie bobalki ze szpitala? W nosidełku? Bo mi ciocia, pielęgniarka z zawodu tak powiedziała, że w nosidełku przypięte pasem. Bo ja jeszcze myślałam, że w tej gondoli chyba można spokojnie, to bardziej wtedy na leżąco jest.
Obowiązkowo w nosidełku - raz że bezpieczeństwo malca najważniejsze dwa, ze za przewożenie dziecka w gondoli można dostać mandat

Dzięki za pochwały dla córci - ciekawe czy malutka będzie do niej podobna

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
olajka ja dziecko w kombinezonie i w zawinietym kocyku na rekach dziecko wynosze ze szpitala, na rekach tez bede z nim jechac do domu w samochodzie.
Twoja sprawa ale ja bym się nie odważyła tak jechać z dzieckiem - pomyśl co mogłoby się stać w razie gdyby np. jakiś idiota wjechał w wasze auto
Ja zdecydowanie jestem za wożeniem dzieci zawsze i wszędzie w fotelikach i porządnie przypięte pasami
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:06   #2691
kretencja
Zakorzenienie

Donuś, ślicznie wyglądasz

Właśnie się doliczyłam, że na ten moment wydałam niecałe 900zł. W tym jest pościel, prawie wszystkie ciuszki (niestety oprócz najdroższych - sweterka i kombinezonu ), butle, pieluszki tetrowe i flanelowe, aspirator do nosa, 2 kocyki, ceratki, laktator ręczny, prawie wszystkie akcesoria do higieny dla Dzidźka (prócz aptecznych), akcesoria dla mnie typu koszula do karmienia, legginsy ciążowe, podkłady, wkładki laktacyjne i jeszcze parę duperelków. Łóżeczko kupili moi Rodzice, przewijak - Brat. Ręcznik z kapturkiem tez kupiła Mama - na razie jeden, zobaczymy jak się sprawdzi. Wózek mają nam w całości lub częściowo (w zależności od ceny) sfinansować teściowie. Leżaczek będziemy mieć pożyczony.
Do kupienia z własnych funduszy jeszcze drobiazgi do szpitala - torba, jeszcze jedna koszula, kapcie (moje stare ukochane ciepłe paputki rozleciały się przed latem ), wanienka, akcesoria apteczne, pieluchy jednorazowe, kombinezon, sweterek i prawdopodobnie chusta do noszenia. No i komoda, ale to z innych funduszy
No i szkoła rodzenia - 360zł.
Jest lepiej niż myślałam. Mieliśmy przeznaczone na wszystko 2500zł i wygląda na to, że się bez problemu zmieścimy, jeszcze parę groszy zostanie
Ukłon dla Rodziców i teściów - bez nich byłoby ciężko

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-23, 13:07   #2692
De28
Wtajemniczenie

Kliwia, ale chyba w przypadku kontroli policyjnej to bylby mandacik? Z dzieckiem na rekach? Ja jechalam do Francji i nawet koty musialy byc przypiete pasami, a co dopiero dziecko.
My bedziemy przewozic w foteliku, takim od 0-18. Ale my do szpitala mamy 10 min.autem.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-23 o 13:09
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:13   #2693
kliwia
Zakorzenienie

jeszcze nie widzialam kontroli policji na trasie szpital-dom. to jest male miasto.
Dla mnie szybciej bedzie na rekach, bo nie mamy smaochodu, i wpinac i wypinac fotelik od tesciow to tragedia. No chyba ze fotelik bedzie juz w domu - bo od koleznaki kupuje. To moze maz zamontuje u tescia.
Nie raz widzialam matki wlasnie tak jadace z dzieckiem ze szpitala. Nic nadzwyczajnego.
Stary 2010-09-23, 13:15   #2694
kretencja
Zakorzenienie

Kliwia, nie wolno dzieci przewozić na ręku

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-23, 13:18   #2695
De28
Wtajemniczenie

Kliwia, moze i nic nadzwyczajnego, ale bralas kiedys udzial w wypadku?
To juz nie chodzi o sam mandat ale o bezpieczenstwo dziecka.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:18   #2696
kretencja
Zakorzenienie

Nie będę się kłócić, ale ja bym na pewno tak nie zrobiła. Możemy jeździć bez pasów, ale zawsze się zapinam. I nie chodzi o kontrolę policyjną, ale o bezpieczeństwo.
Czytałam, że najwięcej wypadków z udziałem dzieci zdarza się właśnie na krótkich trasach, np. między domem a sklepem, bo rodzicom się nie chciało dziecka w foteliku przypiąć. Ja bym nie zaryzykowała

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-23, 13:22   #2697
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ja pościel miałam już w zestawie z łózeczkiem jak zamawiałam, ale kupiłam jedną jeszcze na zmiane to dałam 50zł za dwie poszewki i ochraniacz.
Nie wiem jak wy to robicie że miescicie sie w tak małych sumach, my na dzien dzisiejszy wydalismy naprawde duzo, nie jestem w stanie okreslic ile ale sam wózek 1300zł, łózeczko 550zł no i reszta... A jeszcze została komoda do kupienia, lampka nocna ,jakies zabaweczki, pampersy i koszule nocne ze dwie jeszcze trzeba dokupić. :/
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:24   #2698
olajka
Zadomowienie

Cytat:
w ppeco nie widzialam kombinezonow
ale w 5-10-15 od 74zl sa kombinezony niebieskie i rozowe.
A mi ciocia gadała właśnie że nie wolno tak na rękach i trzeba w nosidełku, choć ona jest z innego miasta. Bo inaczej nie wypuszczają ze szpitala. Muszę się dowiedzieć jak to u nas jest. Może i w rożku wolno..

donuś slodko!
lutien jak to badasz sobie szyjkę?? sama..?
Donuś świetnie wyglądasz i super kreacja na wesele dla kobietki w ciąży.

Stary 2010-09-23, 13:25   #2699
kretencja
Zakorzenienie

Patrycja, nam łóżeczko kupili Rodzice (razem z materacem kosztowało poniżej 300zł). Wózek najpewniej kupimy jakiejś polskiej firmy, nie zamierzamy dawać za niego więcej niż 600-700zł (pewnie teściowie pokryją część, bo taka kwota to dla nich bardzo dużo). Zabawek nie kupujemy na razie wcale

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-23, 13:28   #2700
olajka
Zadomowienie

No więc w nosidełku będzie, wiem że to bezpieczniej. I tyłem do kierunku jazdy ma być przymocowane w aucie.
Śmieszny ten kombinezon z Lidla

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości