3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-23, 13:29   #2701
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

A mnie znowu zgaga bierze
Koniec z chipsami (znowu pojadłam)

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:30   #2702
melabn
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

ja mlodego tez wiozlam na rekach w taksowce, a nasze matki jak nas wiozly ze szpitala
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:31   #2703
olajka
Zadomowienie

A moja pościel zawiera poduszkę, kołderkę, poszewki, prześcieradło, ochraniacz i rożek. Nie zamawialiśmy baldachimu, bo to jest zbędne, no i śpiworka, ani żadnych rzeczy na akcesoria, bo nie będę tego wieszała.
Materacyka nie mamy jeszcze bo tak schodzi. Zabawek też żadnych nie kupujemy na teraz, nawet maty edukacyjnej bo przecież dziecko za małe to zdąży się kupić, co najwyżej za jakiś czas się karuzelke kupi, choć i tak dziecko nie widzi wyraźnie na początku i zwraca uwage raczej na biało-czarne wyraźne elementy.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2010-09-23 o 14:11
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:32   #2704
kretencja
Zakorzenienie

Mela, zapewne wiozły nas na rękach, ale to nie znaczy, że było wtedy lepiej. Skutecznych leków na raka tez wtedy nie było...
Niektóre wynalazki nie są nam potrzebne i tylko mącą nam w głowach, ale akurat uważam, że poprawienie bezpieczeństwa przewożonych dzieci to krok do przodu i warto z niego korzystać.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-23, 13:33   #2705
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
ja mlodego tez wiozlam na rekach w taksowce, a nasze matki jak nas wiozly ze szpitala
Wczesniej bylo mniej samochodow i nie bylo takich przepisow jak teraz

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:35   #2706
olajka
Zadomowienie

mnie się znowu wracało w nocy ;/, bo zjdałam i się zaraz położyłam. Muszę jeść ze 3 godz wcześniej przed położeniem się bo inaczej ucisk mam i dlatego się tak dzieje, aż musiałam wstawać bo myślałam, że się shafce
Mój TŻ jest przeziębiony i boimy się żeby mnie nie zaraził ;/
Idę dokończyć czekoladę
melabn mówisz jak moja babcia kiedyś wszystko było inaczej, tzn, że skoro teraz jest tyle udogodnień i bardziej można zadbać o bezpieczeństwo to mamy tego nie wykorzystywać, bo kiedyś..?

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

nie zamówiłam drugich poszewek na zmiane, ale ze mnie ciul..

Stary 2010-09-23, 13:37   #2707
melabn
Wtajemniczenie

no ale kliwia pisala, ze nie ma auta przeciez
Stary 2010-09-23, 13:46   #2708
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
lutien to który tydzień już u Ciebie ja niestety albo nie mam skurczy albo nie umiem ich wyczuć więc nie pomoge
rozbawił mnie Twój tż
a co do mojej małej to noo kluseczka, ważyła 1800 tydzień temu
U mnie leci 35/36tc. Mi chodzi o bóle przy stawianiu się brzucha. Bo często mnie kuje lub boli okresowo tak po prostu. Ale ostatnio zauważyłam, że przy stawianiu się brzucha pojawia się ból taki jak na okres.
I na SR mówili nam, że normalne w ciąży są skurcze (napinania się brzucha) bezbolesne. A jak staną się bolesne to już trzeba zwracać uwagę na nie. No i nie wiem, czy taki delikatny ból to już ból czy jeszcze nie Bo każdy ma inny próg wytrzymałościowy.

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Powodzenia

No i w koncu mam jakies zdjecie w tej ciąży z wesela kolezanki i z domku wiec przedstawiam sie i moja kluseczke w brzuszku
Irsin gonie cie u mnie 31 tc i 112 cm w obwodzie
Ślicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
olajka ja dziecko w kombinezonie i w zawinietym kocyku na rekach dziecko wynosze ze szpitala, na rekach tez bede z nim jechac do domu w samochodzie.
w ppeco nie widzialam kombinezonow
ale w 5-10-15 od 74zl sa kombinezony niebieskie i rozowe.

donuś slodko!
Też uważam, że to nierozsądne, żeby na rękach wozić dziecko. Ale jeśli już się tak upierasz przy tym to sprawdź, czy w szpitalu nie sprawdzają czy masz fotelik. Bo podobno w niektórych szpitalach nie wypuszczą dziecka, jeśli rodzice przyjdą bez fotelika

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
lutien jak to badasz sobie szyjkę?? sama..?
Donuś świetnie wyglądasz i super kreacja na wesele dla kobietki w ciąży.
No Zanim zaszłam w ciążę to stosowałam NMPR i starałam się obserwować też jaka jest szyjka w danym momencie, więc potrafię rozróżnić twardą od miękkiej Zresztą nie jest to trudne, bo wystarczy włożyć tam palec i po jakimś czasie zauważy się, jak się zmienia szyjka (czy jest nisko/wysoko lub twarda/miękka)
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:47   #2709
kretencja
Zakorzenienie

My też nie mamy auta Mimo to myślę, że fotelik kupimy, bo czasem jeździmy gdzieś ze znajomymi albo taksówką.
Choć podobno teraz w Łodzi można zamówić taksówkę z fotelikiem

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-23, 13:50   #2710
malgosiak25
Raczkowanie

czuje się jak przeżuta i wypluta :P

masakra w gardle mnie tak pali , a kaszel strasznie męczy :/ ehh no nic lezymy i sie leczymy myslałam, ze nie zarażę się od męża, a jednak stało się innaczej nawet nie mam apetytu

Kurcze szkoda, że u nas nie ma Lidla to kupiłabym z chęcia ten śpiworek do spania co do kombinezoniku faktycznie śmieszny, ale patent nie głupi bo może i cieplej dzieciaczkowi jak nóżki sa prawie, że razem
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:53   #2711
kretencja
Zakorzenienie

A u mnie znowu kłucie w przełyku (choć troszkę słabsze niż wczoraj), jak się wzięłam za obiad Oszaleję

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-23, 13:55   #2712
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
poprosze o kciuki dla mojej szyjki ide popołudni do gina boje sie bo wtedy mówił ze dobrze nie jest a teraz ten kaszel....
za szyjkę

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
hej,
Przemknęło mi przed oczami, że pisałyście o koszulach nocnych, ja kupiłam sobie na allegro takie nie aseksualne, wiem, że mogą się zniszczyć, pobrudzić, ale w "tych" dniach też chcę się czuć ładnie( ta różowa jest prześliczna )
.
Vcelka a może mogłabyś wrzucić zdjęcia "na żywo" tych koszul będę bardzo wdzięczna, jeśli to oczywiście nie problem
też jestem zainteresowana tą różową a w niej odchyla się dekolt żeby nakarmić malenstwo?

Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość
malinkaa zdrówka zdrówka zdrówka!
dziękuję

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Chciałam jeszcze napisać, że wczoraj TŻ mi powiedział, że zrobiłam się tam jakaś taka inna i jak zbadałam sobie szyjkę, to faktycznie już mam miękką Coraz częściej mam skurcze i tak się zastanawiam, co to znaczy, że skurcze są bolesne Bo wcześniej czułam tylko stawiania się brzuszka, a teraz towarzyszą temu bóle jak na okres. Ale takie delikatne (tzn wg mojej skali bólu to prawie bezbolesne). I tak się zastanawiam, czy mam zwracać uwagę na długość i częstotliwość tych skurczy czy nie. Może któraś się orientuje jak to jest?

Wczoraj, jak sprawdzałam sobie tę szyjkę, to przy okazji wymacałam główkę Niki. No i przychodzę do pokoju i mówię TŻ, że szyjka już miękka i że wyczułam główkę. Na to TŻ się załamał i stwierdził, że przecież kilka dni temu się kochaliśmy i jak mogliśmy, jak ona ma tam głowę Powiedział, że on już na pewno się już nie da namówić na seks Ehhh... te chłopy.
Jestem w szoku że sama sobie szyjkę badasz i ten tekst TŻta...

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
No i w koncu mam jakies zdjecie w tej ciąży z wesela kolezanki i z domku wiec przedstawiam sie i moja kluseczke w brzuszku
Irsin gonie cie u mnie 31 tc i 112 cm w obwodzie
Piękna mama a centymetrów zupełnie nie widać

Zdrzemnęłam się trochę i gorzej sie czuję

co do przewożenia dziecka ze szpitala to jestem zdecydowanie za fotelikiem przeżyłam jedno zderzenie czołowe i wiem czym to grozi i jakie siły działają na każdą nie przypiętą rzecz w samochodzie-koszmar mimo, że byłam w pasach to uderzyłam głową w przednia i boczną szybę-tak mnie odbiło, a bez pasów to chyba bym wyleciała przez okno

Dziewczyny czy któraś z Was do turystycznego łóżeczka wsadza zwykły materac? Jak to sie spisuje? Bo dostanę materac po 2 dzieci i tak myślałam żeby zainstalować go w takim łóżeczku u teściowej Bo sobie na pewno kupię nowy do łóżeczka drewnianego a te turystyczne chyba nie jest drogie i pomyślałam że do tesciowej wstawie-będzie miała Mały gdzie spać u babci
Dobry to pomysł?

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:02   #2713
sanderinka
Zakorzenienie

my też mamy fotelik kupiliśmy z wózkiem i raczej napewno, nie dośc ze sie przyda ale ważne jest bezpieczeństwo...

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:09   #2714
Patrycja_1708
Zadomowienie

A ja się troszke chyba zdrzemne bo spanie mnie bierze jak nie wiem co. Tylko henne musze z brwi zmyc
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:12   #2715
vikicullen
Zadomowienie

Też uważam, że jak bedziecie wracać nawet taxi to trzeba mieć fotelik, róznie to bywa.
Wróciłam własnie z laboratorium, ale jest gorąco na dworzu szooookkkk, ludzie w krótkich rekawkach chodza a dzis pierwszy dzien jesieni, a ja sie ubralam dosyc grubo, mój boże jak sie spociłam :/ ludzie patrzyli na mnie jakby nie wiaodmo co, aż laboratorantka spytała czy wszystko ok, nie bylo mi słabo, poprostu za gorąco. a jak wracalam w autobusie jeden facet po 50-stce ustąpił mi miejsca hehe.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:13   #2716
melabn
Wtajemniczenie

a foteliki macie wszystkie maxi cosi? bo podobno tylko te bezpieczne:brzy dal:
Stary 2010-09-23, 14:13   #2717
lisek15
Zakorzenienie

Cześc dziewczynki.

Niestety chyba Was nie nadrobię. Idziecie jak burza!!!
Aż boję sie czy nadrobię Was jak wrócę ze szpitala

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:14   #2718
mimiskierka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Chciałam jeszcze napisać, że wczoraj TŻ mi powiedział, że zrobiłam się tam jakaś taka inna i jak zbadałam sobie szyjkę, to faktycznie już mam miękką (...) No i przychodzę do pokoju i mówię TŻ, że szyjka już miękka i że wyczułam główkę. Na to TŻ się załamał i stwierdził, że przecież kilka dni temu się kochaliśmy i jak mogliśmy, jak ona ma tam głowę Powiedział, że on już na pewno się już nie da namówić na seks Ehhh... te chłopy.
ojej to tak można wyczuć samemu nie przypuszczałabym:confused : paluszka wciskasz i jak na końcu czujesz kamień to twarda a jak przejrzałą brzoskwinie to miękka, tak? no bo tak to sobie wyobrażam myślałam ze tylko giny są w stanie to zbadać

Ok. właśnie doczytałam do końca twoje dalsze wyjaśnienia ale i tak jestem w szoku że sama potrafisz ją wyczuć

Edytowane przez mimiskierka
Czas edycji: 2010-09-23 o 14:26
mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:20   #2719
olajka
Zadomowienie

Dziewczyny a ja tak niziutko czuje ruchy dzidziolka, że szok. Normalnie prawie w pachwinie z lewej strony! Nie wiem jak ona teraz tam sobie siedzi. Chyba pójde do gina dziś po to zaświadczenie do szkoły bo nie będę mogła jeździć za bardzo narazie,a tym bardziej siedzieć tam tyle czasu na zajęciach w niewygodnej pozycji przez tyle godzin.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
ojej to tak można wyczuć samemu nie przypuszczałabym:confused : paluszka wciskasz i jak na końcu czujesz kamień to twarda a jak przejrzałą brzoskwinie to miękka, tak? no bo tak to sobie wyobrażam myślałam ze tylko giny są w stanie to zbadać
Ja też więc lutien jest jak GIN

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

mallinka widziałam po ponda 2 stówki turystyczne łóżeczka, i chyba coś się wsadza do nich do spania
melabn my narazie nie mamy fotelika, ale chyba od siostry dostanę (choć jeszcze nie wiem jakiej firmy ma), zobaczymy z resztą jak to będzie, bo jak i wózek dostaniemy to i fotelik weźmiemy, a jak będziemy kupowac wózek to fotelik jest w zestawie często. Jest jeszcze jedna opcja, jak weźmiemy fotelik i stwierdzimy, że kupimy samą spacerówkę, a wózka głębokiego nie będziemy teraz kupować jak np.u TŻ-ta brata tak zrobili i kupili potem spacerówe Graco.

Stary 2010-09-23, 14:21   #2720
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
No mniej więcej można przyrównać do tego

Cytat:
Dziewczyny a ja tak niziutko czuje ruchy dzidziolka, że szok. Normalnie prawie w pachwinie z lewej strony! Nie wiem jak ona teraz tam sobie siedzi. Chyba pójde do gina dziś po to zaświadczenie do szkoły bo nie będę mogła jeździć za bardzo narazie,a tym bardziej siedzieć tam tyle czasu na zajęciach w niewygodnej pozycji przez tyle godzin.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Ja też więc lutien jest jak GIN
A ja narzekam, że pracy znaleźć nie mogę - a tu takie ukryte talenta we mnie siedzą
(Katharine Hadley )

Stary 2010-09-23, 14:25   #2721
olajka
Zadomowienie

Miałabym jeszcze podgrzewacz do butelek Avent, ale został wcześniej wydany..powodzianom

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

lutien ja też bezrobotna, a nie lubię tego . Jak dziecko pójdzie do przedszkola to będę szukać intensywnie, bo chce być pracująca mama i jakoś trudno mi zrozumieć kobiety, które np. mają możliwość pójścia do pracy, a wybierają siedzenie w domu .

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Wie ktoś może czy ,,Shrek'' najnowszy jest już na dvd? Obejrzelibyśmy z małżem, bo do kina mieliśmy iść na niego na 3d, ale bałam się, że za głośna ta muzyka i to dudnienie w uszach, a dzidzi się to może nie spodobać.

Stary 2010-09-23, 14:27   #2722
kliwia
Zakorzenienie

nowego shreka na dvd chyba jeszcze nie ma, ale byl beznadziejny
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:30   #2723
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
jeszcze nie widzialam kontroli policji na trasie szpital-dom. to jest male miasto.
Dla mnie szybciej bedzie na rekach, bo nie mamy smaochodu, i wpinac i wypinac fotelik od tesciow to tragedia. No chyba ze fotelik bedzie juz w domu - bo od koleznaki kupuje. To moze maz zamontuje u tescia.
Nie raz widzialam matki wlasnie tak jadace z dzieckiem ze szpitala. Nic nadzwyczajnego.

no nic nadzywczajnego,ale gdyby akurat ktos sie upil i wpadl na pomysl przejazdzki w malym miescie to Ty i Twoje dziecko giniecie...

Wiem,ze to wersja okropna i tak maloprawdopodobna, ale takie rzeczy sie zdarzaja... i w kocu przeciez one zdarzaja sie innym ludizom, ktorzy tez sie tego nie spodziewali.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
nie wiem , pewnie na rekach
i pewnie statystyki smierci dzieci w takich wypadkach w tamtych latach a teraz z fotelikami roznia sie diametralnie.

Jak dla mnie to zaden argument.

Ale tez nie moja sprawa co kto robi i jak dba o bezpieczenstwo.

Ja nie zaryzykuje.
Sama tez jezdze w pasach.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:31   #2724
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie wiem szczerze mówiąc. niby jakieś atesty ma i wogole ale musze poczytać i sprawdzić

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-23, 14:33   #2725
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
hmmm jesli tylko te bezpieczne to po co robia testy innym?

w komplecie Xlandera jest inny, wiec bede miala inny niz maxi cosi

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Donuś bardzo ladnie wygladasz

Doganiaj, doganiaj mnie bo mi smutno byc taka wielorybka
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:36   #2726
sanderinka
Zakorzenienie

przypomniałam sobie
wam tez tak hemoglobina w dół leci ?? ja co badanie mam niższą... zawsze poniżej normy... ale ja przed ciąza też miałam niską na dolnej granicy a teraz to juz wogole...

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-23, 14:37   #2727
mallinka
Zadomowienie

a ja chyba maxi cosi kupię- jest w promocji z wózkiem xlander i wychodzi tyle samo co fotelik firmy xlander a ponoć najlepsiejszy

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:38   #2728
kliwia
Zakorzenienie

sanderinka normalny jest spadek hemoglibiny i hemtokrytu w ciazy. Dlatego daja zelazo na poprawe.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:38   #2729
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
lutien ja też bezrobotna, a nie lubię tego . Jak dziecko pójdzie do przedszkola to będę szukać intensywnie, bo chce być pracująca mama i jakoś trudno mi zrozumieć kobiety, które np. mają możliwość pójścia do pracy, a wybierają siedzenie w domu .
Ja bym chciała siedzieć w domku z dziećmi Ale chciałabym wtedy dorabiać sobie np. szyciem. Bo moim marzeniem jest mieć 3 dzieciaczków, tym 2 adoptowanych (w wieku tak 3-5 lat). A takim dzieciom trzeba poświęcić więcej uwagi. Ale wiem, że byłabym szczęśliwa w takim układzie No i na pewno chciałabym jakoś sobie dorabiać
(Katharine Hadley )

Stary 2010-09-23, 14:39   #2730
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
hmmm jesli tylko te bezpieczne to po co robia testy innym?

w komplecie Xlandera jest inny, wiec bede miala inny niz maxi cosi

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Donuś bardzo ladnie wygladasz

Doganiaj, doganiaj mnie bo mi smutno byc taka wielorybka
ten x-landera x car wlasnie podobno mnie przeszedl testow zderzeniowych
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości