![]() |
#2071 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby Japonek na piękną cerę.
Cytat:
No tak właściwie to bez makijażu blado wyglądają, ogólnie azjatki mają dosyć rzadkie rzęsy i brwi, a już samo ich podkreślenie dodaje urody. Pozatym co mnie ciekawi jak dadzą dużo tego makijażu (bo nie oszukujmy się mają full serwis na twarzy) to nie wyglądają tak tandetnie jak europejki, a właśnie jak laleczki. Możliwe, że to zasługa jasnej delikatnej cery, której i tak ciągle im zazdroszczę ![]() Btw połowa tych azjatek ma soczewki kontaktowe, które mają większą średnice niż normalna tęczówka przez co oczy wyglądają na większę, stają się okrąglejsze, azjatki mają dosyć "wąskie" oczy przez fałdę mongolską, która opada na górną powiekę. Edytowane przez Katoshi Czas edycji: 2010-09-20 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2072 |
Raczkowanie
|
Właśnie zmyłam maseczkę z sody (o której już dawno pisane było, a którą na jakiś czas zaniechałam) i liczę, że będzie przynosić efekty takie jak przy moim poprzednim stosowaniu
![]() A tu jeszcze linki do stron: http://www.naturaljapanesebeauty.com/ http://utenti.multimania.it/japanese...main/index.php - bardzo ładne zdjęcia Japonek, można podziwiać albo się mobilizować do stosowania odpowiedniej diety i pielęgnacji;p http://www.oprah.com/style/Japanese-...-Secrets-Video - a tu filmik na temat sekretu urody Japonek znalazłam, może kogoś zainteresuje ![]()
![]() |
![]() |
#2073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja znów zrobię off-top (tylko mnie nie bijcie ![]() OMG, uwielbiam BLAECH!!!!! ![]() nie mogłam się powstrzymać ![]()
![]() |
![]() |
#2074 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2010-09-20 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2075 |
Wtajemniczenie
|
Nie zgodzę się z tym. Shlipa na swoim blogu poruszała ten temat
![]() Ile ja bym dała, żeby wyglądać tak jak te wszystkie azjatki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2076 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedynie szybko sie starzeja i maja na prawde bardzo zniszczona cere te azjtatki ktore ciezko pracuja fizycznie w jakis chinskich/wietnamskich czy mongolskich wioskach...ale wg mnie i tak wygladaja lepiej niz np. wloszki czy hiszpanki ktorych cera zniszczona sloncem starzeje sie o wiele szybciej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Czemu ja tak nie umiem władać kredkami i cieniami.... ehh....
![]() |
![]() |
#2079 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2080 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2081 |
Zakorzenienie
|
Szok, jak one to robią
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2082 |
Raczkowanie
|
Jednym ze sposobow azjatek na piekna cere sa kremy wybielajace, ujednolicajace koloryt twarzy, kremy splycajace zmarszczki powodujace ze cera wyglada na gladka i bez skazy. Wczoraj kupilam jeden taki kremik-to jest wlasciwie serum, esencja 100% kwasu hialuronowego +witamina C i jeszcze kupialm krem z tej samej serii. Do zakupy tego serum skusilo mnie to ze serum to jest podobno najlepiej sprzedajaca sie esencja w Japonii, dostalo tez wiele nagrod od jakis tam azjatyckich organizacji. Oba produkty sa japonskiej marki Ju Ju Aquamoist. I jako ciekawostka trafilam tez w azjatyckim kosmetycznym sklepie na specjalny recznik do twarzy, jest dosc cienki, ale z bardzo milego w dotyku materialu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2083 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze i gdzie je dostałaś? pewnie masz do nich dostęp ..zazdroszczęęę ![]()
![]() |
![]() |
#2084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogłabyś nam powiedzieć jak wygląda zwykła, codzienna pielęgnacja Twoich znajomych z Chin? Popytaj je proszę na potrzeby tego wątku ![]() Niby każda kobieta na świecie w pewien sposób pielęgnuje swoją cerę, a chociażby ją tylko myje, ale co kraj to obyczaj i może kobiety np. w Chinach mają swój odmienny rytuał kosmetyczny. Ja osobiście jestem tego bardzo ciekawa. P.S. Zazdroszczę im buziek o jednakowym kolorycie, bez nierówności i przebarwień, z którymi ja nie mogę sobie poradzić ![]() Idę się schować.....
![]() |
![]() |
#2085 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Jeszcze jako taka ciekawostke podaje Wam link do zdjec Michelle Reis-to jest modelka, aktorka z HK. Ma juz ponad 40 lat...no ale same zobaczcie jak wyglada. I to nie ze fotoszop czy cos bo potwierdzam widzialam ja kilka razy na zywo i nie moglam oczu oderwac ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2086 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2087 |
Zakorzenienie
|
Podczytuje watek i mysle ze troche przeceniacie Japonki
![]() genetycznie maja taki a nie inny ksztalt oczu, ust, nosa itp.. Ale cala reszta to zasluga nie tylko genow(choc w sporej mierze napewno) ale i pielegnacji i makijazu. Na dobra sprawe ich makijaz w postaci podkreslenia rzes i brwi to juz caly make up. i podklad. Nie wiem czy zdajecie sobie sprawe jak bardzo one nam zazdroszcza powieki, wiele z nich poddaje sie operacjom plastycznym by miec zalamanie powieki. makijaz oczu tez jest dopasowany pod ta ceche. Brak przebarwien, gladka skora-kluczowa jest ochrona przed promieniowaniem-wiec filtry, filtry i jeszcze raz filtry. dzieki blogowi Shlipy (swoja droga genialny!! ![]() ![]() ![]() watek sam w sobie bardzo ciekawy ![]() Edytowane przez ferguusson Czas edycji: 2010-09-22 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama mam tzw fałdę mongolską, oczka jak Azjatka i nie raz, nie dwa oddałabym wiele, żeby wyglądać jak Polka ![]()
![]() |
![]() |
#2089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zawsze chcemy cos czego nie mamy ![]() Ale masz takie rysy w spadku po przodkach czy taka Twoja uroda poprostu..? Mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko ze pytam ![]() Kremy zamowilam na ebayu, 13 euro Missha i 25 Lioele, ale przesylka gratis i dostalam juz po tygodniu. Musze sie zebrac i pokazac przed i po bo juz dziewczynom z MM obiecalam-efekt jest nieziemski.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A można zamówić gdzieś próbki? Co prawda, mam trochę euro odłożonych, ale wolałabym wypróbować zanim zdecyduję się na duże opakowanie.
![]() |
![]() |
#2091 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam "kawałek" tatarskich genów, niestety oczu azjatyckich nie dostałam, a gdyby była taka możliwość, żeby sobie je "zrobić", to bym sobie chętnie zrobiła
![]() Też mnie kusi Lioele, Shilpa na swoim blogu bardzo chwaliła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2092 |
Zakorzenienie
|
napewno mozna
![]() ![]() Ja zdecydowanie polecam LIOELE TRIPLE solution, ma najwieksze krycie, wlasciwosci pielegnacyjne i filtry, w tym tez PA +++, ale wiem ze missha i skin79 sa tez popularne. ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- oddawac swoje geny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2093 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Btw. mi z wiekiem niestety opadają trochę górne powieki i coraz mniej je widać, ale mi się to nie podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A opadające powieki też mam i nie bardzo mi się to podoba. Tu też tylko chirurg może pomóc i to samą strzykawką, dlatego ja swoje akceptuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale po tym jak przyzwyczaiłam się do dużej ilości owoców morza, serów, sałatek, osobiście robionych soków z pomarańczy i wody zamiast napojów gazowanych - zauważyłam wielką poprawę w wyglądzie skóry. Paznokcie mocne jak stal. A moja pielęgnacja była wtedy podstawowa (ze względu na wysokie ceny kosmetyków w 7 dzielnicy). No i po tym pięknym fakcie nie chciałam wrócić do domu ![]() ![]() Trochę odbiegłam od tematu, ale to było do tego co napisała Larissa123. Azjatki od pokoleń mają swoją specyficzną dietę, na którą my chociażby ze względów czysto geograficznych nie mamy szans - dużo świeżych ryb i owoców morza, algi, specyficzne przyprawy itd. A ta aktorka Michelle Reis.... o maj gad.... ![]() Ja to bym chciała tak wyglądać nie tylko wtedy jak będę miała 40 lat, ale już teraz ![]()
![]() |
![]() |
#2096 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
także serum rozjaśniające. nie trzeba tego aż sprowadzać z Azji, w Polsce też mamy takie specyfiki ![]()
![]() |
![]() |
#2097 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() p.s nie rozpisujesz się wcale a wcale ![]() ![]() ![]()
dbam o włosy i skóre - naturalnie ![]() Edytowane przez judge Czas edycji: 2010-09-22 o 15:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2098 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2099 |
Raczkowanie
|
judge, Apsik13: dziekuje dziewczyny za serdeczne slowa, jestescie Kochane
![]() ![]() P.S. Apsiku bardzo ciekawe to co napisalas o diecie w Paryzu, ja lubie czytac takie ciekawostki wiec tak na przyszlosc nie martw sie off topic, tylko podziel sie takimi wiadomosciami. Milego dnia wizazanki ![]() Edytowane przez Larissa123 Czas edycji: 2010-09-23 o 06:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tu jestem od niedawna i nie posiadam takiej wiedzy jak koleżanki, które prowadzą ten wątek od dłuższego czasu, więc na razie czytam i chłonę ![]() P.S. Larissa, moja "dieta" w Paryżu była wymuszona bo jadłam wszystko, co małżeństwo, u którego mieszkałam, czyli nic z tego, co przyrządza się u nas w Polsce. Nasze jedzonko jest pyszne, aczkolwiek niekoniecznie zdrowe. Musiałam się na pewien czas odzwyczaić od polskiego sposobu żywienia, co okazało się zbawienne dla mojej skóry ![]() ![]() A na azjatyckie nowinki kosmetyczne czekamy! ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.