3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-23, 15:35   #2761
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
jeszcze nie widzialam kontroli policji na trasie szpital-dom. to jest male miasto.
Dla mnie szybciej bedzie na rekach, bo nie mamy smaochodu, i wpinac i wypinac fotelik od tesciow to tragedia. No chyba ze fotelik bedzie juz w domu - bo od koleznaki kupuje. To moze maz zamontuje u tescia.
Nie raz widzialam matki wlasnie tak jadace z dzieckiem ze szpitala. Nic nadzwyczajnego.
Ja też przez prawie 30 lat nie widziałam policjantów u mnie w mieście obok parku a w grudniu ub. roku jak przestawiałam auto z jednego parkingu na drugi (jakieś 250 metrów) to akurat umyślało im się tam stanąć - no i 100zł pooooszło....

Druga sprawa - mam na koncie pewnie ponad 100.000 km zrobionych autem po Polsce (przez wiele lat auto było moim narzędziem pracy) i miałam tylko jeden wypadek (nie ze swojej winy) - dosłownie pod samym domem gość wjechał we mnie busem i skasował mi cały bok auta.

Więc na własnym przykładzie mogę powiedzieć, ze takie tłumaczenia do mnie nie przemawiają
Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Ja pościel miałam już w zestawie z łózeczkiem jak zamawiałam, ale kupiłam jedną jeszcze na zmiane to dałam 50zł za dwie poszewki i ochraniacz.
Nie wiem jak wy to robicie że miescicie sie w tak małych sumach, my na dzien dzisiejszy wydalismy naprawde duzo, nie jestem w stanie okreslic ile ale sam wózek 1300zł, łózeczko 550zł no i reszta... A jeszcze została komoda do kupienia, lampka nocna ,jakies zabaweczki, pampersy i koszule nocne ze dwie jeszcze trzeba dokupić. :/
No wiesz to zależy ile kto za co płaci - ja za wózek dałam 300zł a za łóżeczko 200 więc już mamy różnicę - 1350zł
Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was do turystycznego łóżeczka wsadza zwykły materac? Jak to sie spisuje? Bo dostanę materac po 2 dzieci i tak myślałam żeby zainstalować go w takim łóżeczku u teściowej Bo sobie na pewno kupię nowy do łóżeczka drewnianego a te turystyczne chyba nie jest drogie i pomyślałam że do tesciowej wstawie-będzie miała Mały gdzie spać u babci
Dobry to pomysł?
Ja mam łóżeczko turystyczne i koniecznie trzeba dać do niego materac bo to coś co tam jest niby "materacem" jest koszmarnie twarde i nie wyobrażam sobie aby dziecko miało na tym spać

Cytat:
a foteliki macie wszystkie maxi cosi? bo podobno tylko te bezpieczne:brzy dal:
każdy fotelik jest lepszy od braku fotelika
Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
przypomniałam sobie
wam tez tak hemoglobina w dół leci ?? ja co badanie mam niższą... zawsze poniżej normy... ale ja przed ciąza też miałam niską na dolnej granicy a teraz to juz wogole...
niestety tak
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 15:36   #2762
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E

i w innych sklepach online z wózkami też jest taka promocja
ja chcę XA kolor arctic
na razie się wstrzymuję, może jeszcze troche potanieje ważne że już wybrałam

Kretencja bardzo ładne zakupy

a do mnie własnie przyszedł listonosz z podkoszulkami które TŻtowi zamówiłam bo wciąż chodzi z gołymi nerami i mnie krew zalewa jak to widzę mój mąż jest rolnikiem-przedsiębiorcą na szczęście w typie zachodnioeuropejskim mam nadzieję...

dobra i tu dochodza adaptery za 99 zlotych do samochodu tak?czyli z przesylka dwa tysiace.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 15:38   #2763
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
lutien ja też bym trójkę chciała a to, że adoptowanych chcesz mieć, to dla tego, że tak chcesz poprostu im dać miłość, czy obawiasz się, że nie będziesz mogła zajść znowu..? Przepraszam za pytanie jeśli sprawia przykrość, to nie odpowiadaj jak nie chcesz..
Tak po prostu. Bo mnie lekarze straszyli, że mogę nigdy dziecka nie urodzić i jakoś z TŻ uświadomiliśmy sobie, że nam to bez znaczenia czy dziecko będzie miało nasze geny czy nie. Więc lepiej dać szczęście komuś, kto już jest na świecie A my i tak będziemy nasze dzieci kochać - czy adoptowane, czy nie.
Poza tym mam kuzyna adoptowanego, więc temat nie jest mi obcy

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
zbieram się do lekarza, trzymcie kciuki
Trzymam

Lisek - za Ciebie też trzymam
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 15:40   #2764
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupujac wozek z fotelikiem - musze dokupic cos zeby wpioac ten fotelik do samochodu lub do stelaza?

Myslalam,ze to jest w komplecie juz
Ja mam fotelik gdzie nie muszę mieć specjalnych mocowań. Wystarczą pasy.

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
zbieram się do lekarza, trzymcie kciuki
Kciuki zaciśnięte

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Lutien
Przydadzą się

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 15:43   #2765
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
dobra i tu dochodza adaptery za 99 zlotych do samochodu tak?czyli z przesylka dwa tysiace.
nie, do samochodu przypina się pasami adaptery są do wózka, jesli chcesz wpinać fotelik w wózek-ja nie będę

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 15:44   #2766
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
u mnie hemoglobina ciągle spada ale zelaza poki co nie dostałąm....
ja też nie
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Zaraz mnie pobijecie,umylam okna w dwoch pokojach Nie moglam juz na nie patrzec, na parapetach byla tez juz ziemia z kwiatow i welnowce mi sie przyplataly, wiec od razu opryskalam wszystkie rosliny.Bezpiecznym srodkiem Ide prasowac

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Podziwiam ludzi, ktorzy adoptuja obce dzieci. Chociaz kiedys sama myslalam, ze bede miec dwojke wlasnych i jedno z domu dziecka. Teraz sie boje, czy ze swoim dam sobie wogole rade
Ja bym się bała chyba, ze nie zdołam takiego dziecka pokochać tak mocno jak swojego wielki szacun dla ludzi, którzy się decydują na adopcję
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 15:45   #2767
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Tak po prostu. Bo mnie lekarze straszyli, że mogę nigdy dziecka nie urodzić i jakoś z TŻ uświadomiliśmy sobie, że nam to bez znaczenia czy dziecko będzie miało nasze geny czy nie. Więc lepiej dać szczęście komuś, kto już jest na świecie A my i tak będziemy nasze dzieci kochać - czy adoptowane, czy nie.
Gratuluje podejscia i jednoczesnie podziwiam... Też cos wiem na ten temat bo mój mąż został adoptowany i powiem wam ze wielu ludzi sie dziwi jak tak mozna wziac obce dziecko a co z niego wyroscie itd....
Strasznie mnie denerwuja takie teksty...
A wiecie ze nawet przed slubem pare osób mi powiedziało ze mam sie zastanowic, bo nigdy nie wiadomo co w takim człowieku siedzi i jakie ma geny ...

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 15:49   #2768
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
nie, do samochodu przypina się pasami adaptery są do wózka, jesli chcesz wpinać fotelik w wózek-ja nie będę

do stelaza masz na mysli?
te za 99 sa do stelaza zeby wpiac foitelik?

jezu mi trzeba tlumaczyc jak dziecku

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Gratuluje podejscia i jednoczesnie podziwiam... Też cos wiem na ten temat bo mój mąż został adoptowany i powiem wam ze wielu ludzi sie dziwi jak tak mozna wziac obce dziecko a co z niego wyroscie itd....
A wiecie ze nawet przed slubem pare osób mi powiedziało ze mam sie zastanowic, bo nigdy nie wiadomo co w takim człowieku siedzi i jakie ma geny ...

przeciez ze swojego tez nie wiemy co wyrosnie
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 15:53   #2769
mallinka
Zadomowienie

Cytat:

też myślałam o adopcji ale mnie najbardziej przerażają komentarze ludzi wokół potrafią zaszczuć taką rodzinę i to dziecko w szkole...rówieśnicy potrafią byc okropni i tego najbardziej się boję w adopcji...

Stary 2010-09-23, 15:55   #2770
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Ludzie są okrutni.

Kiedyś byłam z facetem którego "dobrzy znajomi" ostrzegali,żeby się nie zadawał ze mną bo mam rodziców po rozwodzie.
Nie rozumiem co kogo to interesuje. Przecież wiemy co robimy. czy chcemy być z kim, kto kiedys dostałl szansę i został adoptowany, z kimś kto miał niepełna rodzinę.
Było mi okropnie przykro. Teraz mam to w dupsku.

Uważam,że ludzie nie powinni sie innymi interesować.
Ale zawsze lepiej zajmować się innymi niż samym sobą.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-23, 15:59   #2771
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:

przeciez ze swojego tez nie wiemy co wyrosnie

Dokładnie, denerwuje mnie takie gadanie ze geny, sreny

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:

też myślałam o adopcji ale mnie najbardziej przerażają komentarze ludzi wokół potrafią zaszczuć taką rodzinę i to dziecko w szkole...rówieśnicy potrafią byc okropni i tego najbardziej się boję w adopcji...
W większych miastach tak juz nie ma raczej, na wsiach badz miasteczkach mniejszych to tak na pewno takie coś istnieje jeszcze.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png

Edytowane przez vikicullen
Czas edycji: 2010-09-23 o 16:01
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 16:03   #2772
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Dokładnie, denerwuje mnie takie gadanie ze geny, sreny
My na szczęście należymy do osób, które mają w co inni sądzą I mam nadzieję, że nasze dzieci uda nam się nauczyć tego samego
(Katharine Hadley )

Stary 2010-09-23, 16:04   #2773
margaryt
Rozeznanie

Cytat:

Mi tez wytłumaczcie
Fotelik maxi - cosi zapinany w samochodzie na pasy (brak isofixu), a do wózka jakiś adapter????
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 16:08   #2774
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
My na szczęście należymy do osób, które mają w co inni sądzą I mam nadzieję, że nasze dzieci uda nam się nauczyć tego samego
Zdrowe podejście !!!

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-23, 16:23   #2775
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia

No i w koncu mam jakies zdjecie w tej ciąży z wesela kolezanki i z domku wiec przedstawiam sie i moja kluseczke w brzuszku
Irsin gonie cie u mnie 31 tc i 112 cm w obwodzie
Slicznie wygladasz , mam pytanko a propos tej tuniczki czerwonej.. Blagam napisz ze kupilas na allegro bo tez takiego czegos szukam ze sciagaczem

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
olajka ja dziecko w kombinezonie i w zawinietym kocyku na rekach dziecko wynosze ze szpitala, na rekach tez bede z nim jechac do domu w samochodzie.
w ppeco nie widzialam kombinezonow
ale w 5-10-15 od 74zl sa kombinezony niebieskie i rozowe.

donuś slodko!
W Realu sa kombinezony w cenie 35zl i w Auchan tez sa, ale nie pamietam ceny aha a dzis w realu widzialam u mnie takie milutkie gruube spiworki do spania chyba po 25zl, wygladalo to tak jak na tym foto co ktoras z Was wklejala i wisial na scianie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Ja pościel miałam już w zestawie z łózeczkiem jak zamawiałam, ale kupiłam jedną jeszcze na zmiane to dałam 50zł za dwie poszewki i ochraniacz.
Nie wiem jak wy to robicie że miescicie sie w tak małych sumach, my na dzien dzisiejszy wydalismy naprawde duzo, nie jestem w stanie okreslic ile ale sam wózek 1300zł, łózeczko 550zł no i reszta... A jeszcze została komoda do kupienia, lampka nocna ,jakies zabaweczki, pampersy i koszule nocne ze dwie jeszcze trzeba dokupić. :/
Ja wydalam okolo 1000zl ze wszystkim nawet z wozkiem lozkiem. Na ubranka poszlo tylko 100zl moze 130, bo duzo dostalismy. Nie mniej nie mam jeszcze butelki, laktatora, calej aptecznej wyprawki.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A mnie znowu zgaga bierze
Koniec z chipsami (znowu pojadłam)
Ja dzis kupilam topy grube ser i szynka a do tegochipsy bananowe w realu i nie wiem jak to mozna jesc, bo to mega twarde ale zjem jakos

Cytat:
ja mlodego tez wiozlam na rekach w taksowce, a nasze matki jak nas wiozly ze szpitala
No wlasnie ciekawa jestem jak bylam zabrana ze szpitala Musze ojca kiedys zapytac, ciekawe czy pamieta

My nie mamy auta wiec w autobus z wózkiem wsiadziemy bo szpital na drugim koncu miasta wiec piechotą spacerek odpada Ale tak czy siak bedzie z 40 minut jazdy. Ewentualnie moze ktos by sie z autem znalazl to w gondole i jazda, bo nie mam zamiaru kupowac fotelika na raz. A niestety znajomi tez nie maja bo "bezautni" są

Jej zrobilam sobie dluuuuuuuuuuugi spacer z marketu przez park.. o dziwo nie zmeczylam sie bardzo posiedzialam troszke w parku, zrobilam fotki bo bylo tak pieknie!!! No i proszku nie kupilam w markecie bo nie bylo takich malych w pudelkach persil sensitive. Myslalam o mleczku do prania dzidzius, bo pewnie lepsze to niz proszek, ale sama nie wiem.. bo fosfoniany ma w skladzie.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-23 o 16:25
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 16:28   #2776
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Slicznie wygladasz , mam pytanko a propos tej tuniczki czerwonej.. Blagam napisz ze kupilas na allegro bo tez takiego czegos szukam ze sciagaczem .
Niestety tuniczke mam od siostry pozyczona na czas ciazy a ona kupiła ja w jakim zwykłym sklepie w zeszłym roku....

I dziekuje za komplementy mimo ze nie zgadzam sie z wami to jednak miło tskie słowa usłyszec

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 16:35   #2777
M25
Zadomowienie

Cytat:

Trzymam

Lisek - za Ciebie też trzymam
Dla mnie to też byłoby bez znaczenia. Potrafiłabym żyć bez ręki czy bez nogi, ale nie bez dziecka. Dlatego nie miałoby to dla mnie znaczenia czy byłoby urodzone przeze mnie czy adoptowane, przecież i tak byłoby moje kochane
Stary 2010-09-23, 16:36   #2778
Anecka
Zakorzenienie

aaa to szkoda, bo u mnie w sklepach nic takiego nie ma..
Z czym Ty sie nie zgadzasz! Pieknie wygladasz no bo jak mialoby byc inaczej?

Kurde ale mam duzy brzuch az musze sie pozniej zmierzyc bo chyba juz mam wiecej niz 100cm.

Ktoras z Was pisala o skurczach, to polozna na SR mowila ze jak sie stawia brzuszek i ma sie czeste skurcze to nalezy liczyc, ale czy bola.. pewnie kwestia indywidualna? Nie wiem wlasnie..

Mam pytanie. Bo dawno skonczylam juz SR i nie pamietam No bo jak sie przewija dziecko.. to np jak zrobi kupke to trzeba myc dupke czy wystarczy ta chusteczka nawilzona? No i czy trzeba po kazdym karmieniu zmieniac pieluche?
W ogole dzis mnie naszla refleksja ze sie chyba nie nadaje na mame bo jeszcze tego nie czuje

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 16:47   #2779
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
...Myslalam o mleczku do prania dzidzius, bo pewnie lepsze to niz proszek, ale sama nie wiem.. bo fosfoniany ma w skladzie.
Anecka, miałam proszek tej marki dzidziuś, ma bardzo intensywny zapach który nie znika nawet po dodatkowym płukaniu i suszeniu na zewnątrz. Nie wiem jak mleczko, pewnie tak samo. Teraz piorę w bobasie, jest bezzzapachowy.
Muszę się pochwalić bo miałam dziś pod opieką 4 miesięcznego synka przyjaciółki i dałam rade Dla mnie to wyczyn bo nigdy nie byłam sama w domu z tak malym dzieckiem, co ja mówię, z żadnym dzieckiem
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 16:51   #2780
lisek15
Zakorzenienie

Anecka spokojnie jeszcze poczujesz.
Ja też chciałam jeszcze całkiem niedawno,że nie jestem gotowa na dziecko(mimo,że tak bardzo chciałam). Po czym tż stwierdził,że trochę za późno na refleksje. Teraz tylko musimy nauczyć się żyć i odnaleźć w nowej sytuacji.

Niestey nie chodziłam na SR. Położna mówiła mi,że chusteczką podcieramy,ale juz po sikaniu nie koniecznie. Mam zbyt dużo nie używać chusteczek.
A jeżeli chodzi o zmienianie pieluszki to sama nie wiem. Zmieniałam jak widziałam,że jest zsikana. Nie na maksa.

A wczoraj kupiłam pierwsze pieluszki - pampersy. jak wyjęłam jedną to się trochę zdziwiłam. One są malenkie Jakoś mnie o trochę przeraziło.

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Gustawek gratuluję
To ze swoim już będzie pestka

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-23, 16:52   #2781
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Mam pytanie. Bo dawno skonczylam juz SR i nie pamietam No bo jak sie przewija dziecko.. to np jak zrobi kupke to trzeba myc dupke czy wystarczy ta chusteczka nawilzona? No i czy trzeba po kazdym karmieniu zmieniac pieluche?
W ogole dzis mnie naszla refleksja ze sie chyba nie nadaje na mame bo jeszcze tego nie czuje
nam mówili że mozna samą chustką, ale że lepiej jest obmyć. oj tam jak urodzisz to poczujesz, i tak wszystkiego nie "opanujemy" przed porodem.
Stary 2010-09-23, 16:53   #2782
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
aaa to szkoda, bo u mnie w sklepach nic takiego nie ma..
Z czym Ty sie nie zgadzasz! Pieknie wygladasz no bo jak mialoby byc inaczej?

Kurde ale mam duzy brzuch az musze sie pozniej zmierzyc bo chyba juz mam wiecej niz 100cm.

Ktoras z Was pisala o skurczach, to polozna na SR mowila ze jak sie stawia brzuszek i ma sie czeste skurcze to nalezy liczyc, ale czy bola.. pewnie kwestia indywidualna? Nie wiem wlasnie..

Po każdym karmieniu, wydaje mi się, że wystarczy chusteczką
Nadajesz się - a to, że jeszcze o tym nie wiesz, to nic dziwnego - dowiesz się po porodzie

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Anecka, miałam proszek tej marki dzidziuś, ma bardzo intensywny zapach który nie znika nawet po dodatkowym płukaniu i suszeniu na zewnątrz. Nie wiem jak mleczko, pewnie tak samo. Teraz piorę w bobasie, jest bezzzapachowy.
Muszę się pochwalić bo miałam dziś pod opieką 4 miesięcznego synka przyjaciółki i dałam rade Dla mnie to wyczyn bo nigdy nie byłam sama w domu z tak malym dzieckiem, co ja mówię, z żadnym dzieckiem
No to gratki
(Katharine Hadley )

Stary 2010-09-23, 16:54   #2783
kliwia
Zakorzenienie

anecka u mnie ani reala ani auchana nie ma
Co do przewijania, dziecko male praktycznie przy kazdym karmieniu robi kupke, wiec automatycznie trzeba przewinac.
A mycie pupy pod woda, niby lepsze od chusteczek, ale to juz kwestia czy Ci sie chce czy nie. Pewnie ze jakbym ja sie obkupkala cala i na plecach, to wolalabym sie isc umyc pod biezaca woda a nie zmywac to chusteczkami

Wlasnie dzownila siostra moja, i pakuje mi paczke do Polski z ubrankami dla dzidzi, kremem na sutki medeli, wkladkami laktacyjnymi wielorazowego uzytku, pidzama do spzitala ect.
Ale fajnie

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-09-23 o 16:55
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 16:57   #2784
M25
Zadomowienie

Cytat:
No to u nas glosna akcja byla tzn no kawalek wyciety zostal

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,9...ek_jezyka.html

aha a koleznce ktorej wycieli migdaly bo tez czesto angine miala, to nie pomoglo bo pozniej jak chorowala to zamiast na gardle to na plucach wszystko jej siadalo dlatego ja sie nie zdecydowalam tez na wyciecie
Ja jako dziecko bardzo często chorowałam na anginę, dlatego moi rodzice zdecydowali się na usunięcie mi migdałków. Miałam zabieg w prywatnej klinice, ale chyba nie tylko dlatego skończyło się wszystko dobrze ;-) I tak jak pozbyłam się migdałków tak pozbyłam się wszelkich chorób górnych dróg oddechowych. Wcześniej oczywiście były liczne inne próby leczenia i zapobiegania, łącznie z dwukrotnym pobytem w sanatorium. Nigdy nie miałam zapalenia płuc ani grypy! Co najwyżej przeziębienie.
Stary 2010-09-23, 16:58   #2785
mallinka
Zadomowienie

Anecka ja też nic specjalnego nie czuję czasem ogarnia mnie radość, ale najczęściej nic nie czuję myślę że przyjdzie w swoim czasie

Stary 2010-09-23, 17:01   #2786
M25
Zadomowienie

Cytat:
182cm w sumie to niewiele jak widze wieksze od siebie

Tyle ze ja chyba pokazywałam tuniki inne niz ta ktora kupilam moja ma 108cm dlugosci. W sumie nie zwrocilam uwagi na wymiar bo naprawde nie wierzylam ze to bedzie tak dlugie Popatrzylam tylko na szer pod pachami i tyle.

Cholewa, ale mnie mala dźga w bok!
Anecka to Ja przy Tobie krasnoludek jestem :P
Stary 2010-09-23, 17:02   #2787
lisek15
Zakorzenienie

Kliwia ja też chcę taką siostrę

Wczoraj mojej obwieściłam,że jak tż nie zdąrzy przyjechać do mniena poród to ona zajmie jego miejsce Chyba zrobiła się blada Powiedziała,że dobrze,że jej to teraz mówię to będzie miała czas na dojrzenie do tego A dokładnie chodzi mi o pomoc w pójściu do wc, ewentualnie prysznic i takie tam. Bo jak będę sama to pewnie będę leżała jak kłoda i nie pozwolą mi zrobić nic samej. Nie dziewię się.

Ja z nią byłam na poczatku CC. Tz wjechałyśmy razem na blok, Pomogłam jej z wszystkim, bo na cito była przygotowywana do tego.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-23, 17:03   #2788
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
dzien dobry

w koncu jestem z wami na bieżaco, przynajmniej wiem co u was, ale juz dawno zapomnialam co wam chcialam napisac

ale okropnie sie was czyta bo wy tylko o jedzeniu!!!!!!!!!! a ja sie tu odchdzam a smaka robicie ze bym konia z kopytami zjadla, ale musze sie pochwalic ze od porodu zrzuciłam 12 kg (8 w szpitalu) i 4 na powietrzu przez nie cale 3 tygodnie

zbieram sie i jade do Małego
Kootek, zanim my zaczniemy rodzić to Ty będziesz miała już figurę z przed ciąży.
Stary 2010-09-23, 17:03   #2789
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Gustawek gratuluję
To ze swoim już będzie pestka
Cytat:
Po każdym karmieniu, wydaje mi się, że wystarczy chusteczką
Nadajesz się - a to, że jeszcze o tym nie wiesz, to nic dziwnego - dowiesz się po porodzie

No to gratki
dzieki dziewczyny wprawdzie to było tylko kilka godzin ale z cudzym to większy stres niż ze swoim
zmykam się połozyć bo kręgosłup naparza... z tego Andrzejka już niezły klocuszek a musiałam go trochę wziąć na ręce.
Stary 2010-09-23, 17:03   #2790
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Anecka ja też nic specjalnego nie czuję czasem ogarnia mnie radość, ale najczęściej nic nie czuję myślę że przyjdzie w swoim czasie
To dobrze,że nie jestem sama

Bałam się,że coś nie tak ze mną, bo jeszcze nie mam typowego instynktu macierzyńskiego.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości