3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-23, 17:05   #2791
mill
Przyczajenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Gratuluje podejscia i jednoczesnie podziwiam... Też cos wiem na ten temat bo mój mąż został adoptowany i powiem wam ze wielu ludzi sie dziwi jak tak mozna wziac obce dziecko a co z niego wyroscie itd....
Strasznie mnie denerwuja takie teksty...
A wiecie ze nawet przed slubem pare osób mi powiedziało ze mam sie zastanowic, bo nigdy nie wiadomo co w takim człowieku siedzi i jakie ma geny ...
Mój tż został adoptowany jak miał 2 latka. Jesteśmy razem już 5 lat i żadnych złych następstw tego nie doświadczyłam, chociaż jego mama twierdzi, że stał się nerwowy. Zawsze odpowiadam, że za dużo ma na głowie i za dużo myśli, bo w wieku 24 lat już ma kępki siwych włosów.

A mała znów ma czkawkę, dziś to już drugi raz, aż podskakuje mi brzuch.

U prawdziwego zucha pierwsza rodzi się dziewucha
Urszula Kalina
http://www.suwaczki.com/tickers/zem3df9h7vzatn24.png

_________________________ ____________________
Marzyć i mysleć, choć życia nie stworzył Disney
mill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 17:06   #2792
De28
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Nawet nie wiecie jak wam takich siostr zazdroszcze Moja mysli tylko o sobie, nawet nie zapyta jak sie czuje i jak ciaza przebiega. Cieszy to, ze jednak moze byc inaczej.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 17:08   #2793
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Do noska jest inna procentowosc wiec do oczek raczej tego nie uzywaj.Tak jak mowie te ampulki sa jednorazowe za 0,30gr wiec kupcie sobie na poczatek 10 szt. i wystarczy.Ja tak zawsze radze mlodym mamom Tylko jak ja otworzycie to nie moze dlugo lezec.To sa takie jednorazowki.
Spirytus do przemywania pepuzka tez kupcie osbie w aptece,sa na sztuki takie saszetki za 1 zl jedna.Nazywaja sie leko.

Dzięki wieć kupie tą którą polecasz

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi czy pościel już macie wyjętą? Bo ja mam wszystko jeszcze zapakowane i póki łóżeczko nie bedzie złozone to nie mam gdzie tego nawet rozpakować... A u was jak??
ja mam zamiar rozpakować wszystko miesiąc przed datą porodu
nie mam teraz na to miesjca

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
hej,

Ja melduję, że żyję...coraz ciężej mi spać, bo bolą mnie strasznie nogi i kręgosłup, nie umiem znaleźć sobie pozycji do spania, a do tego synek kopie mnie w żebra.

Przemknęło mi przed oczami, że pisałyście o koszulach nocnych, ja kupiłam sobie na allegro takie nie aseksualne, wiem, że mogą się zniszczyć, pobrudzić, ale w "tych" dniach też chcę się czuć ładnie( ta różowa jest prześliczna )
mam do twojej koszuli szlafrok
ma tylko kaptur (ten na zdjęciu chyba nie)

udało mi się tez dla małej dostać w takie szare wzory na różowym tle czapeczkę i coś ala buto-karpetki

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
olajka ja dziecko w kombinezonie i w zawinietym kocyku na rekach dziecko wynosze ze szpitala, na rekach tez bede z nim jechac do domu w samochodzie.

donuś slodko!
Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
a foteliki macie wszystkie maxi cosi? bo podobno tylko te bezpieczne:brzy dal:
ja akurat mam z maxi cosi bo wyniki testu do mnie przemówiły
ale tak jak ktoś napisał każdy jest lepszy od trzymania na rękach

przy zwykłym stuknięciu 60-70km/h człowiek nie jest w stanie utrzymać torebki z cukrem co dopiero dziecka

moja bratowa jechała na zakupy i nie przypięła małego pasami
(siedział w foteliku) przed nią jechała L i gwałtowanie zahamowała co zmusiło ją do tego samego manewru
mały spadł pomiędzy siedzenia! ryk straszny ale na szczęście nic się nie stało
a przecież było to jedynie zahamowanie i to z prędkości 40km/h

----------------------------------------------

podliczam tą wyprawkę i muszę wydać min 500-600zł
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 17:12   #2794
kularek
Zadomowienie

mam okropny nastrój dziś :/
rano przed wyjściem dzwoniła pani z biura pracy, że od poniedziałku mam zacząć jakieś szkolenie -ale jak jak ja teraz nie dam rady przecież ! w moim aucie mi ciężko a co dopiero w busie którym miałabym dojeżdżać ok godziny !? to kazała mi napisać podanie i umotywować dlaczego nie będę chodziła bo samo stwierdzenie, że jestem w ciąży oczywiście nie wystarczy im ! ja już nie miałam siły ale tż im to zawiózł a pani jeszcze stwierdziła, że może zaświadczenie od lekarza muszę mieć

potem spędziłam ponad godzinę na fotelu u dentysty mały strasznie kopał aż mi się cały brzuch ruszał i więcej nie wytrzymałam -na szczęście pan dentysta nie chciał już więcej denerwować chrześniaka i dokończymy go później

i mam bliską koleżankę (może teraz jedną z dwóch) która jest też w ciąży -ostatnio widujemy się rzadko bo teraz daleko od siebie mieszkamy i ona coś przez ostatni tydz się nie odzywała i nawet się już zastanawiałam czy coś się tam nie dzieje choć całą ciążę czuła się bardzo dobrze oprócz typowych dolegliwości (termin porodu miała na koniec października) - a tu pisze mi dziś biedna, że urodziła w tamtym tyg -cesarka-przeraziło mnie to co ją spotkało nie chcę Was straszyć to nie będę opisywać ale ledwo ją odratowali
jest mi bardzo przykro i boję się coraz bardziej żeby było wszystko dobrze i u mnie i u Was wszystkich
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 17:24   #2795
kretencja
Zakorzenienie

Kularek, przykra historia

Ja jestem totalnie podłamana salonem. Tak bardzo i zależy, żeby go urządzić idealnie, skoro już urządzamy od podstaw... Ale po prostu się nie da tak, jakbym chciała... Mieliśmy wszystko już zaplanowane i cała koncepcja się sypie teraz, bo ja zwątpiłam w słuszność decyzji o regale. Zresztą to nie jedyny problem - fakt, że musi być w salonie biurko męża z paskudnie czerwonym (on je uwielbia) krzesłem burzy mi całą wizję wymarzonego salonu - prostego, przestrzennego, przytulnego, ale z jakimś pazurem... Ech...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 17:27   #2796
kliwia
Zakorzenienie

kretencja a tego krzesla nie mozna oddad do tapicera by obil to innym materialem?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 17:29   #2797
lisek15
Zakorzenienie

Kularek nawet mi nie mów. Porodu boję się jak ognia Nie schę nawet o tym myśleć.

Kretensja trzymam kciuki,żebyś nie wykorkowała przez te remonty. MASAKRA.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 17:32   #2798
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
anecka u mnie ani reala ani auchana nie ma
Co do przewijania, dziecko male praktycznie przy kazdym karmieniu robi kupke, wiec automatycznie trzeba przewinac.
A mycie pupy pod woda, niby lepsze od chusteczek, ale to juz kwestia czy Ci sie chce czy nie. Pewnie ze jakbym ja sie obkupkala cala i na plecach, to wolalabym sie isc umyc pod biezaca woda a nie zmywac to chusteczkami

Wlasnie dzownila siostra moja, i pakuje mi paczke do Polski z ubrankami dla dzidzi, kremem na sutki medeli, wkladkami laktacyjnymi wielorazowego uzytku, pidzama do spzitala ect.
Ale fajnie
No tak ale przewijac przed jedzeniem? no bo przeciez chyba w minute po karmieniu nie zrobi kupki? Ja piernicze chyba uciekne z domu

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Anecka ja też nic specjalnego nie czuję czasem ogarnia mnie radość, ale najczęściej nic nie czuję myślę że przyjdzie w swoim czasie
Hehe mnie tez radosc ale taka nie jakas oha ah, przecietna..

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Anecka to Ja przy Tobie krasnoludek jestem :P
Oj tam

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi.

kliwia to gdzie Ty mieszkasz, ze nic nie ma u Ciebie to ja myslalam ze mieszkam w dziurze zabitej dechami

kularek, no niestety z porodami roznie bywa, z terminami i wogole kazdy przechodzi indywidualnie... Obysmy my tutaj daly rade i wszystko bylo ok!

Slyszalyscie przed chwila w Teleexpresie, ze babka w korku utknela a rodzila i urodzila przed jakims tam urzedem i babka polozna akurat byla blisko i odebrala porod

Jem chipsy

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 17:33   #2799
kretencja
Zakorzenienie

Chyba wykorkuję właśnie

Kularek, nawet nie do tapicera, moja Mama by umiała pokrowiec uszyć. Tylko mąż do tej czerwieni jest przywiązany

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-23, 17:34   #2800
anankee
Rozeznanie

Jestem po wizycie u gina. Wszystko w porządku, mała ma prawie 1300g.
Ale niestety wciąż się nie obróciła, główkę ma u góry i kopie mnie po pęcherzu
Weronisia, opisz proszę te ćwiczenia które wykonywałaś, żeby Pascalek się obrócił. Nie potrafię teraz tego znaleźć...

No i wyszło mi białko w moczu, niedużo bo 15mg/dl, gin twierdzi że to nic takiego, w trzecim trymestrze obniża się próg filtracyjny nerek i może wystąpić taki białkomocz. Gorzej jak będzie do tego nadciśnienie i obrzęki, bo to może świadczyć o gestozie. Ale dzięki bogu ciśnienie mam w porządku, nawet za niskie bo 105/65, i żadnych obrzęków.

No i dotarł do mnie kurier z paczką
pieluszki tetrowe, 2 kocyki, okrycie kąpielowe, podkłady pod materac, pieluchoceratki, podklady ginekologiczne, majty wielorazowe, gruszka do nosa, komplet do paznokci, szczotka do włosków i grzebyk, duży sudocrem, sprej do noska, wanienka, gąbka do wanienki, gaziki jałowe, maskotka z pozytywką, szczotka do mycia butelek

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 17:37   #2801
kliwia
Zakorzenienie

anecka no dziura 70tys mieszkancow polnocna wielkopolska.
I kupe dzieckorobi w trakcie jedzenia bardzo czesto
Stary 2010-09-23, 17:40   #2802
lisek15
Zakorzenienie

Anecka tez to oglądałam Babka miała szczęscie,że była w pobliżu taka osoba.

anankee widzę,że paczuszka porządna
Mój tż popatrzył wczoraj na moje dłonie i mówi,że mam obrzęknięte. Ja mówię,że tylko trochę. A on mówi,że nie trochę tylko bardzo. I on wie co mówi, bo pierwsze co zrobił jak się spotkaliśmy to popatrzył na moje dłonie. I podobno na nie poleciał to mi zawsze mówi

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-23, 17:43   #2803
kliwia
Zakorzenienie

lisek ja puchniecie dloni kontroluje po obraczcce. Jedyny solidny dla mnie wyznacznik
Stary 2010-09-23, 17:43   #2804
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
anecka no dziura 70tys mieszkancow polnocna wielkopolska.
I kupe dzieckorobi w trakcie jedzenia bardzo czesto
ee moja dziura ma 100 tys

Aha dobra to juz wiem co z ta kupą Taki maluch to chyba skomplikowany bedzie w obsludze.

anankee no to super ze OK
Zazdroszcze paczki no i widze ze nie mam kocykow ani sudocremu, ale ja go uzywac nie bede bo mam cos podobnego ale firmy Hartmann no i Linomag ponoc jest dobry.

CHolewa prawie koncze chipsy a mala wariuje, chyba juz ich nie bede jesc heh

lisek mnie ttez TZ mowi ze polecial na dlonie, choc mnie sie nie podobaja.. dziwne bo tez ani nie mam jakichs tipsow czy cos, ot prosto obciete paznokcie, nawet nie maluje lakierami bo nie lubie.. a on twierdzi ze mam zgrabne kobiece rece, bo on to ma takie znajome ze lapy jak ju facetow hehehe

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-23 o 17:45
Stary 2010-09-23, 17:44   #2805
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Weronisia, opisz proszę te ćwiczenia które wykonywałaś, żeby Pascalek się obrócił. Nie potrafię teraz tego znaleźć...
Ja robiłam tak, że robiłam jakby świecę.
Leżąc na łóżku/podłodze unosiłam nogi do góry, tak, żeby opierały się o ścianę.
A pod tyłek podkładałam poduchy lub 2 zwinięte koce.
Tym sposobem tylko plecy, barki, głowa znajdowały się na podłodze/łóżku i były najniżej z całego mojego ciała.
A tyłek, brzuch i nogi były w górze.
Leżałam tak 15 minut. Przeważnie tylko raz dziennie to robiłam, a położna kazała mi to robić przynajmniej 3 razy dziennie po 15 minut.

Można też próbować tak jak na załączonych zdjęciach.

Te ćwiczenia mają zmusić dziecko do obrotu już po 5-7 dniach. Wtedy strasznie się wierci i przyjmuje prawidłową pozycję.
U mnie zadziałało po 5 dniach ćwiczeń.

I jeszcze znalezione w necie:
Ćwiczenia ułatwiające obrócenie się dziecka
Jezeli po badaniu lekarz powie ze dziecko jest ulozone poprzecznie lub posladkowo, mozemy mu pomoc. Ponizej przepisze 3 cwiczenia ktore dostalysmy w szkole rodzenia.

Cw 1
Przyjmij pozycje w kleku podpartym. Rece uloz na szerokosc ramion, dlonie ustaw rownolegle. Kladac prawa reke przed lewa wykonaj mozliwie duzy skret tulowia w lewo, wytrzymaj w tej pozycji. Nastepnie zrob to samo w druga strone, czyli przeloz lewa reke przed prawa. Cwiczenie powtorz kilka razy w kazda strone, wytrzymujac skret przez 20-30 sekund.

Cw 2
Poloz sie na plecach,nogi mocno ugnij w kolanach, stopy powinny dotykac podloza. Lezac wykonaj skret w prawa strone, nie odrywajac stop od podlogi i staraj sie prawa reka chwycic za prawa piete. Wroc do pozycji wyjsciowej i to samo powtorz w druga strone. Podczas wykonywania skretu nie podnos glowy i tulowia, skret wykonaj przesuwajac cialo po podlodze. Cwiczenie powtorz po 4 razy w kazda strone.

Cw 3

"Most Indyjski". Za pomoca tego cw kobiety w Indiach pomagaja sobie w przekreceniu sie dziecka ulozonego posladkowo. Poloz sie na plecach, nogi zegnij w kolanach, stopy oprzyj na podlodze. Unies biodra w gore i popros, aby kots wsunal pod Twoje posladki kilka niezbyt miekkich poduszek - tak duzo, aby wypelnily przestrzen miedzy podloga i posladkami. Musi byc ich tak duzo, aby biodra byly ulozone wyzej niz glowa. W tej pozycji z rekoma ulozonymi wzdluz tulowia lub na brzuchu wytrzymaj przez 8-10 minut. Cwiczenie bedzie bardziej skuteczne, jesli partner bedzie lagodnie masowac Twoj brzuch zgodnie z ruchem wskazowek zegara. Tocw wykonuj raz dziennie, najlepiej po zrobieniu cwiczen podanych powyzej. Zakoncz relaksem na kolanach z czolem opartym na ulozonych na podlodze dloniach. Gdy dziecko sie obroci nie wykonuj juz tych cwiczen, tylko rob przysiady i stosuj pozycje relaksowe.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-09-23 o 17:58
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 17:47   #2806
sanderinka
Zakorzenienie

no i juz po wizycie.
no to:
szyjka bez zmian, skrócona rozwarcie na pol palca (coś takiego)
mam pochodzić w ciązy tak do 37 tc najlepiej...
wypytałam co i jak no i poród rodzinny możliwy, szpital w razie czego przystosowany do wcześniaków.
Dostałam zastrzyki bo gin sie boi zeby sie lożysko nie odkleilo a lepiej zapobiegać....

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 17:50   #2807
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
lisek ja puchniecie dloni kontroluje po obraczcce. Jedyny solidny dla mnie wyznacznik
wczoraj, u mnie w SR mówili żeby obrączki zdjąć i nie nosić bo zdarza się że palce tak puchną w nocy że trzeba pierścionki rozcinać u jubilera ponoć mieli takie przypadki

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 17:50   #2808
M25
Zadomowienie

Dzisiaj u mnie jest taka piękna pogoda, że aż wyciągnęłam męża na spacer do parku Spacerowaliśmy ponad godzinę i ani razu mi brzuszek nie stwardniał! Czułam się po prostu fantastycznie.

Mam takie dziwne przeczucie, że do porodu to będę ważyła z 20kg więcej niż przed ciążą ;-)
Stary 2010-09-23, 17:53   #2809
mallinka
Zadomowienie

Sanderinka to dobrze że nie jest gorzej... oszczędzaj się teraz i wypoczywaj, trzymam kciuki za Was

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 17:54   #2810
kretencja
Zakorzenienie

Mnie prawie w ogóle dłonie nie puchną, jeśli już, to minimalnie. Sprawdzam często obrączkę, schodzi bez problemu.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-23, 18:02   #2811
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
wczoraj, u mnie w SR mówili żeby obrączki zdjąć i nie nosić bo zdarza się że palce tak puchną w nocy że trzeba pierścionki rozcinać u jubilera ponoć mieli takie przypadki
Ja biżuterię zakładam tylko jak wychodzę z domu, a po przyjściu rozbieram się z niej jak z ubrania A obrączkę też zaliczam do biżuterii
Stary 2010-09-23, 18:06   #2812
anankee
Rozeznanie

Weronisiu bardzo Ci dziękuję za opis ćwiczeń
biorę się do roboty, może uda mi się zmusić moją uparciuszkę do zmiany pozycji

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 18:08   #2813
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Już od dawna nie nosze pierścionków, bo trochę mnie cisły.

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
CHolewa prawie koncze chipsy a mala wariuje, chyba juz ich nie bede jesc heh

lisek mnie ttez TZ mowi ze polecial na dlonie, choc mnie sie nie podobaja.. dziwne bo tez ani nie mam jakichs tipsow czy cos, ot prosto obciete paznokcie, nawet nie maluje lakierami bo nie lubie.. a on twierdzi ze mam zgrabne kobiece rece, bo on to ma takie znajome ze lapy jak ju facetow hehehe
Ja też nie mam i nie miałam tipsów. Tylko tanie naturalne łapki. Podobno bardzo podobają mu się palce i ogółem całe dłonie Akie smukłe Nie chwląc się.
Ale to było przed ciążą Teraz trochę nie aktualne

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
no i juz po wizycie.
no to:
szyjka bez zmian, skrócona rozwarcie na pol palca (coś takiego)
mam pochodzić w ciązy tak do 37 tc najlepiej...
wypytałam co i jak no i poród rodzinny możliwy, szpital w razie czego przystosowany do wcześniaków.
Dostałam zastrzyki bo gin sie boi zeby sie lożysko nie odkleilo a lepiej zapobiegać....
Teraz dupka do łóżeczka i leżonko jak długo trzeba. Czy tego chcesz czy nie.

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Dzisiaj u mnie jest taka piękna pogoda, że aż wyciągnęłam męża na spacer do parku Spacerowaliśmy ponad godzinę i ani razu mi brzuszek nie stwardniał! Czułam się po prostu fantastycznie.

Mam takie dziwne przeczucie, że do porodu to będę ważyła z 20kg więcej niż przed ciążą ;-)
Ciekawe ile ja przytyje.
Teraz od początku przytyłam 7 kg a jestem w 30tc. Ciekawe czy w momencie przytyję bardzo dużo?? Boję się tego, bo moja siostra bardzo dużo przytyła ciąży. Ale od początku dużo przybrała.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-23, 18:17   #2814
Anecka
Zakorzenienie

O, w tydzien przybralam 5 cm w pasie wlasnie sie zmierzylam.

Wczoraj jak przyjechal TZ to jak mnie zobaczyl to stwierdzil ze brzuch mi urosl, a ja mowie: "No co Ty nie widzielismy sie 2 dni jak mogl mi urosnac tak szybko " No ale widocznie mogl.. szok

Jej jak chodze to mam dziwne parcie na krocze. ehh i znow mam mega problemy z zaparciami

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-23, 18:24   #2815
lisek15
Zakorzenienie

To ja jestem chyba jakaś dziwna. Nie tyje, a brzuch nadal mam 102 cm w obwodzie. Cieszyć się i nie cieszyć.

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Swoją drogą uciekam
Myslę,że jeszcze przed wyjazdem do szpiatala zajrzę. Teraz idę się spakować

Miłego wieczoru

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-23, 18:29   #2816
kliwia
Zakorzenienie

malinka jak byly upaly i mi wieczorem rece puchly to na noc sciagalam obraczke. w obecnej temperaturze i braku objawow puchniecia nog i rak. nosze obraczke normalnie.
Stary 2010-09-23, 18:38   #2817
Ishka
Zadomowienie

Witam dziewczyny

My po wizycie w szpitalu...miała być dopiero w poniedziałek ale dzis w nocy wogole nie spałam nie wiem czemu ale martwiłam sie też że Junior sie zbyt mało rusza... i tak jak tylko minęła 9 zadzwoniłam do mojej cioci położnej i kazała przyjechac...

Podłączyli mnie pod ktg...wyszło nie najgorzej Juniorowi troche spadło tętno od ostatniego razu...pani ginekolog mnie badała i w sumie wszystko byloby ok gdyby nie potwierdziła tego co dziś rano zobaczyłam jak brałam prysznic...a byl to dość duzy kawał śluzu ale taki inny jak zawsze...troszke mi wyszło juz jakies 3 tygodnie temu ale teraz odchodzi juz tego wiecej i przy badaniu tez wyszło tzn miała na rękawiczce i mówi cos takiego:"ooo czop Pani odchodzi..." a ja mówie że dzis sporo tego miałam na ręce a ona że jak chce to moge zostać na oddziale do rozwiązania bo w sumie daje mi góra tydzień a ja na nią takie oczyaha no i rozwarcie juz na 2cm tzn na póltorej palca takze tez nieźle juz...teraz wiem jak boli jak sie szyjka rozwiera...jest to mulenie w dole brzucha podobnie jak na okres...teraz sie czuje jakbym non stop miała @ i szczerze mnie to bardzo męczy...

Aha i mielismy robione usg na przepływy w głowce i w pępowinie i wszystko wyszło bardzo dobrze aaaa no i pochwaliś sie musze że Junior osiągnął juz magiczne 3kg Zostałam uspokojona ze nawet jakby mi wody odeszły lada chwila to jest bezpieczny a za tydzień to juz bedzie traktowany jak normalne donoszone dziecko

I cos mówiła czy wiem ze w moim przypadku moze sie to skonczyc cesarką...a ja na to ze nie i znowu wielkie oczy na nią...eh ale chce sprobować najpierw normalnie w razie w bedzie cesara...

Hm no i to chyba z grubsza tyle...narazie obserwuje co bedzie na wkładce bo do teraz były 2 lekko brązowawe plamki ale to pewnie po badaniu bo bolało...

No nic muli mnie cały czas i chyba sie zaniedługo położe...jakby co jestesmy w kontakcie

Kootek Ty to juz laska jesteś i sie tam nie odchudzaj!! Michałek lada dzień bedzie w domku to napewno jeszcze da Wam popalic Pielęgnuj rane i nie przemęczaj mi sie tam żeby sie łądnie zagoiła buziaki dla Was

I dla reszty babek tez
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 18:40   #2818
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Sama nie wiem jak ja wytrzymam w szpitalu bez internetu Mam nadzieję,że zostanę tam tylko 4 dni. Tak się łudzę
Ja jak leżałam to też tak myślałam, że krótko będę, bo mi gin mój powiedział, że od piątku, do wtorku-środy, a wyszłam w piątek i byłam równy tydzień. A w komórce jakoś niemoglam wejść na forum, choć net mi działa.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 18:41   #2819
79 Marta
Wtajemniczenie

Hania waży 2700g. Kurde,mam nadzieje, że urodzę przed 40 tc ,bo przecie giganta nie wypchnę. Lekarz twierdzi, ze jest wszystko ok, ale ja oczywiście siedzę w domu i panikuję, bo parametry poszczególnych narzadów sa w róznym wieku. Główka duża, kośc udowa krótsza. Pracuje z chorymi dziecmi, więc mam jakieś chore zboczenia zawodowe. ech... taki mój urok. Chyba musze sobie powtarzac to co mówi lekarz- wszystko ok
Jeszcze powiedział, że ciąża w zasadzie już donoszona ( znaczy mała dałaby sobie radę po drugiej stronie brzucha, ale ona raczej się nigdzie nie wybiera)

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-09-23 o 18:43
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 18:42   #2820
kliwia
Zakorzenienie

Ishka to jux w zasadzie na porodowce jedna noga jestes, ojaaaaa. Trzymam kciukaski by wszytsko bylo dobrze i ksiazkowo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości