|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Ishka no no teraz aby czekać na wieści ze junior juz na świecie
|
|
|
|
#2822 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Ishka trzymam za was mocno kciuki
i oby wszystko potoczyło się bezproblemowo Ja idę sobie zrobić czekolade na gorąco, ale bym sobie do niej zjadła gofry
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
Hhehe dziewczyny nie wiem chyba jeszcze jedną noga nie jestem na porodówce
to chyba nie idzie tak szybko zreszta pozyjemy zobaczymy moze jeszcze z miesiąc bede sie męczyc ale by jaja byly ![]() Ok teraz na serio mykam sie położyc Milego wieczorku kobietki pewnie zajrze jutro
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Ishka, to Ty zaraz będziesz rodzić
nie powiem, zazdroszczę trochę, bo już bym chciała moje maleństwo mieć w ramionach, ach,kiedy ten grudzień przyjdzie![]() Vcelka, a fajne te koszule live? bo rzuciły mi się w oczy na allegro i się zastanawiałam, czy nie kupić. Sanderinka, trzymam kciuki za Ciebie ![]() kottekk, no ja też po porodzie chcę zgubić to co w ciąży przybrałam i to, co przez leki na stymulację przytyłam, trochę tego będzie. Ale sporo już zjechałaś i to w tak szybkim tempie![]() Co do adopcji, to my z mężem po pierwszym nieudanym in vitro zakładaliśmy, że jakby się znów nie udało to byśmy zdecydowali się na adopcję. Bo ważniejsze jest dla nas stworzenie rodziny niż przekazanie genów. A już jak słyszę teksty, ze po co adoptować, bo nie wiadomo, co z takich ludzi wyrośnie, to zawsze mówię, czy te zbrodnie, napady itp które nastolatki często dokonują, to są tylko przez adoptowane dzieci dokonywane? Byłam dziś w pracy, oddałam L-4, nagadałam się z dziewczynami, fajnie było
|
#2825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie nie ma czegoś takiego. Dość, że samemu zabiegasz o to bo chcesz iść, to jeszcze Ci wymyślą, jakieś warunki, których niby nie spełniasz, bo czasem po znajomości, dostają ludzie skierowania na szkolenie i takim sposobem Ci co np. stoją od 3 czy 4 godz. rano żeby zająć sobie kolejkę, to czasem nie dostają skierowania, a przyjdzie sobie taki na otwarcie ok.7 czy 8 i dostanieJej to koleżanka miała ciężkie przeżycia ;/ ja się boję też jak będzie im bliżej, tym chyba bardziej będę miała problemy ze snem . A moja szwagierka ma na 1 listopada termin, więc może i w październiku urodzić.
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() Edytowane przez olajka Czas edycji: 2010-09-23 o 19:14 |
|
|
|
|
#2826 |
|
Zadomowienie
|
No to Ishka już lada dzień... bo chyba jak czop odchodzi to nie może już długo trwać
trzymam kciuki żeby lekko poszło
|
#2827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brawo dla Hani ![]() Ishka, noooooooo to juz prawie rodzisz Rety rety ja juz zaczynam panikowac ze u nas sie zaczelo i sie rozkreca to wszystko ![]() Dobrze, ze zareagowalas na ten sluz. Mnie ciagle leci sluz ale taki jak miedzy okresami. 3mam kciuki zeby wszystko bylo dobrze! i juz kciuki za szybki poród! Jeny moja mala przed chwila tak zaczela sie przewracac ze brzuch mi na wszystkie strony chodzil ![]() Patrzcie jaki fajny, tzn mnie sie podoba, ale cena.. dla mnie MEGA KOSMICZNA http://moda.allegro.pl/mama-licious-...237092092.html
|
|
#2828 |
|
Rozeznanie
|
następny wątkowy dzidziuś lada dzień
![]() powodzenia |
|
|
|
#2829 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używałam tylko chusteczek bo wygodniej - no ale przy kupce to rzeba kilku sztuk użyć aby porządnie dupkę wytrzeć - pieluszkę trzeba zmieniać jak jest zasikana lub jest kupka - nie koniecznie przed czy po karmieniu bo możesz mieć małego głodomorka co będzie jadł co godzinę i na pieluchy nie wyrobisz w takim układzie Cytat:
![]() Czyli już małą praktykę masz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
)
|
||||||
|
|
|
#2830 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też dłonie nie puchną, ale w szpitalu też jest wymóg pościągania całej biżu. Mój też lub moje łapki
, ja tiposów też nie noszę, ale uwielbiam mieć umalowane lakierami, bo lubię różne kolorki Wcześniej nosiłam żel na paznokciach, żeby mieć płytkę twardszą min. i dzięki temu się nie łamały. Ja noszę i pierścionki i obrączkę. No i ogólnie lubie biżuterię, np. fajne kolczyki i bransoletki nawet te plastikowe i drewniane bransoletki sandreinka ja miałam rozwarcie na pół palca i szyjke skróconą, no i nisko dziecko ułożone, w 26 t.c., teraz nie wiem czy się poszerzyło to rozwarcie (dziewczyna mi mówiła, co leżała ze mną w szpitalu, że jej się dziecko cofnęło wyżej)ale nie wiem nic na temat mojego łożyska Ishka to rozwarcie takie narazie to niekoniecznie oznacza, że wcześniej urodzisz, bo czasem i tak są trudności . Moja koleżanka miała na 3 czy 4 palce i miała okropne problemy, czego nie życzę żadnej z nas oczywiście. A dziewczyna co leżała ze mną (i miala już wtedy na pół palca rozwarcie)i jej czop odszedł to i tak kilka tygodni później urodziła i też z wielkimi problemami . Ja miałam na pół palca(teraz to nie wiem jak to wygląda)ale mi gin też powiedział, że to nie oznacza wcześniejszego porodu tak do końca. Ale Ty jesteś dalej niż ja, więc może i na dniach wydasz potomstwo na świat ;p Fajnie, że Twój już 3 kilosy ma Jejuu ja się też boję, że będę miała problemy z urodzeniem
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() Edytowane przez olajka Czas edycji: 2010-09-23 o 19:40 |
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaraz film TŻ będzie oglądał i może się przyłącze ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Obczajałam ten laktator Aventa i tam różne są do niego pierdółki, no jest próbka kremu na brodawy Avent i wkładki laktacyjne Avent jednorazowe, a na ulotce widziałam, że są też wielorazowe z tej firmy. No i pisze, że w mikrofali nie wolno podgrzewać butli, i czyścić środkami czystości detergentami. Czym więc najlepeij myć takie butle, wie ktoś może??
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() Edytowane przez olajka Czas edycji: 2010-09-23 o 19:49 |
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
ja poki co porodu sie nie boje
ale pozniej to pewnie zaczne
|
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli teraz leci Ishka, a pozniej ja z moja kluseczka , ktora tez wazy 3 kg ![]() Isska przecieraj szlaki bo ja sie boje ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Mam 112 cm w brzuchu
|
|
|
|
|
#2835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poszło szybko i bez jakiegoś nadzwyczajnego bólu Oby tym razem było podobnie ![]() Żebyśmy wszystkie miały szybkie i bezbolesne porody ![]() Dziwne, ze nie można podgrzewać w mikrofali ![]() A co do mycia to niby można samą gorącą wodą ale to tylko tuż po użyciu zanim cokolwiek zdąży zaschnąć bo później to już się bez płynu do mycia nie obejdzie |
||
|
|
|
#2836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam + 14
|
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem ile ważyłam przed ciążą więc nie wiem ile mam na +
|
|
|
|
#2839 |
|
Raczkowanie
|
to ja was tez pociesze :P ja mam 12,5 :P chociaz juz sama nie wiem ile miałam na poczatku, czy 61, a moze 62 ehh czy to ważne :P bedziemy biegać po śniegu z wózkami :P to się zrzuci
ha ha
|
#2840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Miskowa22,Wiolkaslonko
ciekawe co z dziewczynami ![]() |
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Laski ja już zmykam do wyrka bo wykończona jestem
![]() Dobranoc. |
|
|
|
#2843 |
|
Zadomowienie
|
|
#2844 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() musiałam do Was dziś się odezwać, bo wiadomość o tym, że Ishka już jedną nogą na porodówce mnie powaliła następna dziecina się na świat wybiera ![]() Ishka - za to, aby wszystko potoczyło się tak jak należy, czyli szybko i bezboleśnie ![]() Donuś - ślicznie wyglądałaś na weselu, sukienka miodzio no i ta tuniczka z drugiego zdjęcia też śliczna u mnie 29 tc i 12 kg w tyłku, w biodrach, w cyckach i w brzuchu jakoś tak jak słonica się czuję tak mi ciężko i w ogóle dłonie mi nie puchną, jak były te upały to i owszem, ale teraz nic a nic, noszę te same pierścionki co przed ciążą ![]() moja mama w końcu się dowiedziała o wózku, czyli tak jak podejrzewałam, taniej niż w necie na jednej z aukcji allegro nigdzie się nie znajdzie więc może w weekend w końcu zamówimy wózeczek ![]() no i dziś kupiłam sobie torebkę stwierdziłam, że to ostatnie tygodnie, kiedy mogę zaszaleć i wydać odrobinę grosza na pierdoły
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Tez sie niedawno zastanawialam co z nimi
Oby wszystko OK.. No nic ja tez spadam do wyra, nienajlepiej sie czuje.
|
#2846 |
|
Rozeznanie
|
Ale wy dzisiaj szybko lulu ucieklyscie.A ja popoludnie spedzilam u tesciow.Maz pracowal a ja posiedzialam troche na swiezym powietrzu,bylam w lasku..troszke grzybkow znalazlam.Uciekam tez do wyrka
|
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
M25 nie załamuj mnie kobieto ja już mam 20 kg na plusie
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
sanderinka odpoczywaj duzo i bedzie wszystko dobrze
![]() irsin i ishka wy to duze dzieciaczki macie na szczescie wiec jakby co to mozecie rodzic spokojnie zreszta dziecko juz prawie donoszonecos mam takie przeczucie ze nie caly tydzien i ishka bedzie rozpakowana |
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
kootek odpoczywam
juz sie nie moge doczekac grudnia ! z jednej strony troszkę sie obawiam porodu i jak to bedzie po czy sobie poradze z malutką ale z drugiej strony juz bym chciała ja miec przy sobie ![]() ![]()
|
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.

i oby wszystko potoczyło się bezproblemowo
nie powiem, zazdroszczę trochę, bo już bym chciała moje maleństwo mieć w ramionach, ach,kiedy ten grudzień przyjdzie
i to w tak szybkim tempie

u mnie nie ma czegoś takiego. Dość, że samemu zabiegasz o to bo chcesz iść, to jeszcze Ci wymyślą, jakieś warunki, których niby nie spełniasz, bo czasem po znajomości, dostają ludzie skierowania na szkolenie i takim sposobem Ci co np. stoją od 3 czy 4 godz. rano żeby zająć sobie kolejkę, to czasem nie dostają skierowania, a przyjdzie sobie taki na otwarcie ok.7 czy 8 i dostanie
. A moja szwagierka ma na 1 listopada termin, więc może i w październiku urodzić.

No bo jak sie przewija dziecko.. to np jak zrobi kupke to trzeba myc dupke czy wystarczy ta chusteczka nawilzona? No i czy trzeba po kazdym karmieniu zmieniac pieluche? 

za to, aby wszystko potoczyło się tak jak należy, czyli szybko i bezboleśnie
no i ta tuniczka z drugiego zdjęcia też śliczna