3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-23, 18:47   #2821
sanderinka
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Ishka no no teraz aby czekać na wieści ze junior juz na świecie

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 18:51   #2822
malgosiak25
Raczkowanie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Ishka trzymam za was mocno kciuki i oby wszystko potoczyło się bezproblemowo

Ja idę sobie zrobić czekolade na gorąco, ale bym sobie do niej zjadła gofry
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 19:00   #2823
Ishka
Zadomowienie

Hhehe dziewczyny nie wiem chyba jeszcze jedną noga nie jestem na porodówce to chyba nie idzie tak szybko zreszta pozyjemy zobaczymy moze jeszcze z miesiąc bede sie męczyc ale by jaja byly

Ok teraz na serio mykam sie położyc Milego wieczorku kobietki pewnie zajrze jutro
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 19:05   #2824
Aliszcze
Zakorzenienie

Ishka, to Ty zaraz będziesz rodzić nie powiem, zazdroszczę trochę, bo już bym chciała moje maleństwo mieć w ramionach, ach,kiedy ten grudzień przyjdzie

Vcelka, a fajne te koszule live? bo rzuciły mi się w oczy na allegro i się zastanawiałam, czy nie kupić.

Sanderinka
, trzymam kciuki za Ciebie dobrze, że szyjka się nie skraca

kottekk, no ja też po porodzie chcę zgubić to co w ciąży przybrałam i to, co przez leki na stymulację przytyłam, trochę tego będzie. Ale sporo już zjechałaś i to w tak szybkim tempie

Co do adopcji, to my z mężem po pierwszym nieudanym in vitro zakładaliśmy, że jakby się znów nie udało to byśmy zdecydowali się na adopcję. Bo ważniejsze jest dla nas stworzenie rodziny niż przekazanie genów. A już jak słyszę teksty, ze po co adoptować, bo nie wiadomo, co z takich ludzi wyrośnie, to zawsze mówię, czy te zbrodnie, napady itp które nastolatki często dokonują, to są tylko przez adoptowane dzieci dokonywane?

Byłam dziś w pracy, oddałam L-4, nagadałam się z dziewczynami, fajnie było

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 19:11   #2825
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
mam okropny nastrój dziś :/
rano przed wyjściem dzwoniła pani z biura pracy, że od poniedziałku mam zacząć jakieś szkolenie -ale jak jak ja teraz nie dam rady przecież ! w moim aucie mi ciężko a co dopiero w busie którym miałabym dojeżdżać ok godziny !? to kazała mi napisać podanie i umotywować dlaczego nie będę chodziła bo samo stwierdzenie, że jestem w ciąży oczywiście nie wystarczy im ! ja już nie miałam siły ale tż im to zawiózł a pani jeszcze stwierdziła, że może zaświadczenie od lekarza muszę mieć

potem spędziłam ponad godzinę na fotelu u dentysty mały strasznie kopał aż mi się cały brzuch ruszał i więcej nie wytrzymałam -na szczęście pan dentysta nie chciał już więcej denerwować chrześniaka i dokończymy go później

i mam bliską koleżankę (może teraz jedną z dwóch) która jest też w ciąży -ostatnio widujemy się rzadko bo teraz daleko od siebie mieszkamy i ona coś przez ostatni tydz się nie odzywała i nawet się już zastanawiałam czy coś się tam nie dzieje choć całą ciążę czuła się bardzo dobrze oprócz typowych dolegliwości (termin porodu miała na koniec października) - a tu pisze mi dziś biedna, że urodziła w tamtym tyg -cesarka-przeraziło mnie to co ją spotkało nie chcę Was straszyć to nie będę opisywać ale ledwo ją odratowali
jest mi bardzo przykro i boję się coraz bardziej żeby było wszystko dobrze i u mnie i u Was wszystkich
To u Ciebie dzwonią za ludźmi, żeby na szkolenie poszli? u mnie nie ma czegoś takiego. Dość, że samemu zabiegasz o to bo chcesz iść, to jeszcze Ci wymyślą, jakieś warunki, których niby nie spełniasz, bo czasem po znajomości, dostają ludzie skierowania na szkolenie i takim sposobem Ci co np. stoją od 3 czy 4 godz. rano żeby zająć sobie kolejkę, to czasem nie dostają skierowania, a przyjdzie sobie taki na otwarcie ok.7 czy 8 i dostanie

Jej to koleżanka miała ciężkie przeżycia ;/ ja się boję też jak będzie im bliżej, tym chyba bardziej będę miała problemy ze snem . A moja szwagierka ma na 1 listopada termin, więc może i w październiku urodzić.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2010-09-23 o 19:14
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 19:12   #2826
mallinka
Zadomowienie

No to Ishka już lada dzień... bo chyba jak czop odchodzi to nie może już długo trwać trzymam kciuki żeby lekko poszło

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 19:19   #2827
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
no i juz po wizycie.
no to:
szyjka bez zmian, skrócona rozwarcie na pol palca (coś takiego)
mam pochodzić w ciązy tak do 37 tc najlepiej...
wypytałam co i jak no i poród rodzinny możliwy, szpital w razie czego przystosowany do wcześniaków.
Dostałam zastrzyki bo gin sie boi zeby sie lożysko nie odkleilo a lepiej zapobiegać....
Dobrze ze szyjka bez zmian i dobrze ze gin zareagowal i dal te zastrzyki, takze spokojnie..

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Hania waży 2700g. Kurde,mam nadzieje, że urodzę przed 40 tc ,bo przecie giganta nie wypchnę. Lekarz twierdzi, ze jest wszystko ok, ale ja oczywiście siedzę w domu i panikuję, bo parametry poszczególnych narzadów sa w róznym wieku. Główka duża, kośc udowa krótsza. Pracuje z chorymi dziecmi, więc mam jakieś chore zboczenia zawodowe. ech... taki mój urok. Chyba musze sobie powtarzac to co mówi lekarz- wszystko ok
Jeszcze powiedział, że ciąża w zasadzie już donoszona ( znaczy mała dałaby sobie radę po drugiej stronie brzucha, ale ona raczej się nigdzie nie wybiera)
WOW a jestesmy mnij wiecej w tym samym tc.. ciekawe ile moja wazy! Az po prostu w poneidzialek zapytam lekarza czy moze stwierdzic wage malej. A co!
Brawo dla Hani

Ishka, noooooooo to juz prawie rodzisz Rety rety ja juz zaczynam panikowac ze u nas sie zaczelo i sie rozkreca to wszystko
Dobrze, ze zareagowalas na ten sluz. Mnie ciagle leci sluz ale taki jak miedzy okresami.
3mam kciuki zeby wszystko bylo dobrze! i juz kciuki za szybki poród!

Jeny moja mala przed chwila tak zaczela sie przewracac ze brzuch mi na wszystkie strony chodzil Jeny ja juz nie moge, pozwalam jej wyjsc w pazdzierniku

Patrzcie jaki fajny, tzn mnie sie podoba, ale cena.. dla mnie MEGA KOSMICZNA http://moda.allegro.pl/mama-licious-...237092092.html

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 19:23   #2828
apoolonia
Rozeznanie

następny wątkowy dzidziuś lada dzień

powodzenia
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 19:35   #2829
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Bo dawno skonczylam juz SR i nie pamietam No bo jak sie przewija dziecko.. to np jak zrobi kupke to trzeba myc dupke czy wystarczy ta chusteczka nawilzona? No i czy trzeba po kazdym karmieniu zmieniac pieluche?
W ogole dzis mnie naszla refleksja ze sie chyba nie nadaje na mame bo jeszcze tego nie czuje
Nadajesz się
Ja używałam tylko chusteczek bo wygodniej - no ale przy kupce to rzeba kilku sztuk użyć aby porządnie dupkę wytrzeć - pieluszkę trzeba zmieniać jak jest zasikana lub jest kupka - nie koniecznie przed czy po karmieniu bo możesz mieć małego głodomorka co będzie jadł co godzinę i na pieluchy nie wyrobisz w takim układzie
Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić bo miałam dziś pod opieką 4 miesięcznego synka przyjaciółki i dałam rade Dla mnie to wyczyn bo nigdy nie byłam sama w domu z tak malym dzieckiem, co ja mówię, z żadnym dzieckiem
No to gratuluję
Czyli już małą praktykę masz
Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
no i juz po wizycie.
no to:
szyjka bez zmian, skrócona rozwarcie na pol palca (coś takiego)
mam pochodzić w ciązy tak do 37 tc najlepiej...
wypytałam co i jak no i poród rodzinny możliwy, szpital w razie czego przystosowany do wcześniaków.
Dostałam zastrzyki bo gin sie boi zeby sie lożysko nie odkleilo a lepiej zapobiegać....
To teraz proszę leżeć, odpoczywać i się oszczędzać
Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
wczoraj, u mnie w SR mówili żeby obrączki zdjąć i nie nosić bo zdarza się że palce tak puchną w nocy że trzeba pierścionki rozcinać u jubilera ponoć mieli takie przypadki
Ja sobie nie wyobrażam żeby zdjąć obrączkę Od przeszło 9 lat nie zdjęłam jej nawet na sekundę, podobnie jak pierścionka zaręczynowego i drugiej srebrnej obrączki którą noszę na lewej ręce (tą noszę od 8 klasy szkoły podstawowej) Inna biżuteria może dla mnie nie istnieć ale bez tego czułabym się "goła"
Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

My po wizycie w szpitalu...miała być dopiero w poniedziałek ale dzis w nocy wogole nie spałam nie wiem czemu ale martwiłam sie też że Junior sie zbyt mało rusza... i tak jak tylko minęła 9 zadzwoniłam do mojej cioci położnej i kazała przyjechac...

Podłączyli mnie pod ktg...wyszło nie najgorzej Juniorowi troche spadło tętno od ostatniego razu...pani ginekolog mnie badała i w sumie wszystko byloby ok gdyby nie potwierdziła tego co dziś rano zobaczyłam jak brałam prysznic...a byl to dość duzy kawał śluzu ale taki inny jak zawsze...troszke mi wyszło juz jakies 3 tygodnie temu ale teraz odchodzi juz tego wiecej i przy badaniu tez wyszło tzn miała na rękawiczce i mówi cos takiego:"ooo czop Pani odchodzi..." a ja mówie że dzis sporo tego miałam na ręce a ona że jak chce to moge zostać na oddziale do rozwiązania bo w sumie daje mi góra tydzień a ja na nią takie oczyaha no i rozwarcie juz na 2cm tzn na póltorej palca takze tez nieźle juz...teraz wiem jak boli jak sie szyjka rozwiera...jest to mulenie w dole brzucha podobnie jak na okres...teraz sie czuje jakbym non stop miała @ i szczerze mnie to bardzo męczy...

Aha i mielismy robione usg na przepływy w głowce i w pępowinie i wszystko wyszło bardzo dobrze aaaa no i pochwaliś sie musze że Junior osiągnął juz magiczne 3kg Zostałam uspokojona ze nawet jakby mi wody odeszły lada chwila to jest bezpieczny a za tydzień to juz bedzie traktowany jak normalne donoszone dziecko

I cos mówiła czy wiem ze w moim przypadku moze sie to skonczyc cesarką...a ja na to ze nie i znowu wielkie oczy na nią...eh ale chce sprobować najpierw normalnie w razie w bedzie cesara...

Hm no i to chyba z grubsza tyle...narazie obserwuje co bedzie na wkładce bo do teraz były 2 lekko brązowawe plamki ale to pewnie po badaniu bo bolało...

No nic muli mnie cały czas i chyba sie zaniedługo położe...jakby co jestesmy w kontakcie

I dla reszty babek tez
No no to juz niebawem powitamy kolejnego maluszka
Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Hania waży 2700g. Kurde,mam nadzieje, że urodzę przed 40 tc ,bo przecie giganta nie wypchnę. Lekarz twierdzi, ze jest wszystko ok, ale ja oczywiście siedzę w domu i panikuję, bo parametry poszczególnych narzadów sa w róznym wieku. Główka duża, kośc udowa krótsza. Pracuje z chorymi dziecmi, więc mam jakieś chore zboczenia zawodowe. ech... taki mój urok. Chyba musze sobie powtarzac to co mówi lekarz- wszystko ok
Jeszcze powiedział, że ciąża w zasadzie już donoszona ( znaczy mała dałaby sobie radę po drugiej stronie brzucha, ale ona raczej się nigdzie nie wybiera)
Na pewno wszystko jest ok - to już całkiem duża kobietka (moja córka tyle miała w dniu porodu )
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 19:36   #2830
olajka
Zadomowienie

Mnie też dłonie nie puchną, ale w szpitalu też jest wymóg pościągania całej biżu. Mój też lub moje łapki , ja tiposów też nie noszę, ale uwielbiam mieć umalowane lakierami, bo lubię różne kolorki Wcześniej nosiłam żel na paznokciach, żeby mieć płytkę twardszą min. i dzięki temu się nie łamały. Ja noszę i pierścionki i obrączkę. No i ogólnie lubie biżuterię, np. fajne kolczyki i bransoletki nawet te plastikowe i drewniane bransoletki
sandreinka ja miałam rozwarcie na pół palca i szyjke skróconą, no i nisko dziecko ułożone, w 26 t.c., teraz nie wiem czy się poszerzyło to rozwarcie (dziewczyna mi mówiła, co leżała ze mną w szpitalu, że jej się dziecko cofnęło wyżej)ale nie wiem nic na temat mojego łożyska
Ishka to rozwarcie takie narazie to niekoniecznie oznacza, że wcześniej urodzisz, bo czasem i tak są trudności . Moja koleżanka miała na 3 czy 4 palce i miała okropne problemy, czego nie życzę żadnej z nas oczywiście. A dziewczyna co leżała ze mną (i miala już wtedy na pół palca rozwarcie)i jej czop odszedł to i tak kilka tygodni później urodziła i też z wielkimi problemami . Ja miałam na pół palca(teraz to nie wiem jak to wygląda)ale mi gin też powiedział, że to nie oznacza wcześniejszego porodu tak do końca. Ale Ty jesteś dalej niż ja, więc może i na dniach wydasz potomstwo na świat ;p Fajnie, że Twój już 3 kilosy ma

Jejuu ja się też boję, że będę miała problemy z urodzeniem

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2010-09-23 o 19:40
Stary 2010-09-23, 19:38   #2831
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Hhehe dziewczyny nie wiem chyba jeszcze jedną noga nie jestem na porodówce to chyba nie idzie tak szybko zreszta pozyjemy zobaczymy moze jeszcze z miesiąc bede sie męczyc ale by jaja byly

Ok teraz na serio mykam sie położyc Milego wieczorku kobietki pewnie zajrze jutro
No nie wiem - ja miałam stwierdzone rozwarcie na 2cm o 9 rano a o 1 w nocy młoda już była na świecie
Stary 2010-09-23, 19:44   #2832
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
No nie wiem - ja miałam stwierdzone rozwarcie na 2cm o 9 rano a o 1 w nocy młoda już była na świecie
A bardzo się męczyłaś rodząc?

Zaraz film TŻ będzie oglądał i może się przyłącze

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Obczajałam ten laktator Aventa i tam różne są do niego pierdółki, no jest próbka kremu na brodawy Avent i wkładki laktacyjne Avent jednorazowe, a na ulotce widziałam, że są też wielorazowe z tej firmy. No i pisze, że w mikrofali nie wolno podgrzewać butli, i czyścić środkami czystości detergentami. Czym więc najlepeij myć takie butle, wie ktoś może??

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2010-09-23 o 19:49
Stary 2010-09-23, 19:46   #2833
sanderinka
Zakorzenienie

ja poki co porodu sie nie boje ale pozniej to pewnie zaczne

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-23, 20:04   #2834
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Witam dziewczyny

My po wizycie w szpitalu...miała być dopiero w poniedziałek ale dzis w nocy wogole nie spałam nie wiem czemu ale martwiłam sie też że Junior sie zbyt mało rusza... i tak jak tylko minęła 9 zadzwoniłam do mojej cioci położnej i kazała przyjechac...

Podłączyli mnie pod ktg...wyszło nie najgorzej Juniorowi troche spadło tętno od ostatniego razu...pani ginekolog mnie badała i w sumie wszystko byloby ok gdyby nie potwierdziła tego co dziś rano zobaczyłam jak brałam prysznic...a byl to dość duzy kawał śluzu ale taki inny jak zawsze...troszke mi wyszło juz jakies 3 tygodnie temu ale teraz odchodzi juz tego wiecej i przy badaniu tez wyszło tzn miała na rękawiczce i mówi cos takiego:"ooo czop Pani odchodzi..." a ja mówie że dzis sporo tego miałam na ręce a ona że jak chce to moge zostać na oddziale do rozwiązania bo w sumie daje mi góra tydzień a ja na nią takie oczyaha no i rozwarcie juz na 2cm tzn na póltorej palca takze tez nieźle juz...teraz wiem jak boli jak sie szyjka rozwiera...jest to mulenie w dole brzucha podobnie jak na okres...teraz sie czuje jakbym non stop miała @ i szczerze mnie to bardzo męczy...

Aha i mielismy robione usg na przepływy w głowce i w pępowinie i wszystko wyszło bardzo dobrze aaaa no i pochwaliś sie musze że Junior osiągnął juz magiczne 3kg Zostałam uspokojona ze nawet jakby mi wody odeszły lada chwila to jest bezpieczny a za tydzień to juz bedzie traktowany jak normalne donoszone dziecko

I cos mówiła czy wiem ze w moim przypadku moze sie to skonczyc cesarką...a ja na to ze nie i znowu wielkie oczy na nią...eh ale chce sprobować najpierw normalnie w razie w bedzie cesara...

Hm no i to chyba z grubsza tyle...narazie obserwuje co bedzie na wkładce bo do teraz były 2 lekko brązowawe plamki ale to pewnie po badaniu bo bolało...

No nic muli mnie cały czas i chyba sie zaniedługo położe...jakby co jestesmy w kontakcie

Kootek Ty to juz laska jesteś i sie tam nie odchudzaj!! Michałek lada dzień bedzie w domku to napewno jeszcze da Wam popalic Pielęgnuj rane i nie przemęczaj mi sie tam żeby sie łądnie zagoiła buziaki dla Was

I dla reszty babek tez

czyli teraz leci Ishka, a pozniej ja z moja kluseczka , ktora tez wazy 3 kg

Isska przecieraj szlaki bo ja sie boje

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Mam 112 cm w brzuchu
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 20:05   #2835
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Co do przewijania, dziecko male praktycznie przy kazdym karmieniu robi kupke, wiec automatycznie trzeba przewinac.
moja robiła raz w tygodniu
Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
A bardzo się męczyłaś rodząc?

Obczajałam ten laktator Aventa i tam różne są do niego pierdółki, no jest próbka kremu na brodawy Avent i wkładki laktacyjne Avent jednorazowe, a na ulotce widziałam, że są też wielorazowe z tej firmy. No i pisze, że w mikrofali nie wolno podgrzewać butli, i czyścić środkami czystości detergentami. Czym więc najlepeij myć takie butle, wie ktoś może??
U mnie poród był lajtowy Poszło szybko i bez jakiegoś nadzwyczajnego bólu Oby tym razem było podobnie
Żebyśmy wszystkie miały szybkie i bezbolesne porody

Dziwne, ze nie można podgrzewać w mikrofali
A co do mycia to niby można samą gorącą wodą ale to tylko tuż po użyciu zanim cokolwiek zdąży zaschnąć bo później to już się bez płynu do mycia nie obejdzie
Stary 2010-09-23, 20:13   #2836
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Już od dawna nie nosze pierścionków, bo trochę mnie cisły.

Ja też nie mam i nie miałam tipsów. Tylko tanie naturalne łapki. Podobno bardzo podobają mu się palce i ogółem całe dłonie Akie smukłe Nie chwląc się.
Ale to było przed ciążą Teraz trochę nie aktualne

Teraz dupka do łóżeczka i leżonko jak długo trzeba. Czy tego chcesz czy nie.

Ciekawe ile ja przytyje.
Teraz od początku przytyłam 7 kg a jestem w 30tc. Ciekawe czy w momencie przytyję bardzo dużo?? Boję się tego, bo moja siostra bardzo dużo przytyła ciąży. Ale od początku dużo przybrała.
W 30 tc 7kg !? Chciałabym tak! Ja 7kg na plusie to miałam w 25 tc !!!
Stary 2010-09-23, 20:18   #2837
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
W 30 tc 7kg !? Chciałabym tak! Ja 7kg na plusie to miałam w 25 tc !!!
ja mam + 14
Stary 2010-09-23, 20:21   #2838
kotek81
Zakorzenienie

A ja nie wiem ile ważyłam przed ciążą więc nie wiem ile mam na +
Stary 2010-09-23, 20:24   #2839
malgosiak25
Raczkowanie

to ja was tez pociesze :P ja mam 12,5 :P chociaz juz sama nie wiem ile miałam na poczatku, czy 61, a moze 62 ehh czy to ważne :P bedziemy biegać po śniegu z wózkami :P to się zrzuci ha ha
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 20:26   #2840
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Mnie też dłonie nie puchną, ale w szpitalu też jest wymóg pościągania całej biżu. Mój też lub moje łapki , ja tiposów też nie noszę, ale uwielbiam mieć umalowane lakierami, bo lubię różne kolorki Wcześniej nosiłam żel na paznokciach, żeby mieć płytkę twardszą min. i dzięki temu się nie łamały. Ja noszę i pierścionki i obrączkę. No i ogólnie lubie biżuterię, np. fajne kolczyki i bransoletki nawet te plastikowe i drewniane bransoletki
sandreinka ja miałam rozwarcie na pół palca i szyjke skróconą, no i nisko dziecko ułożone, w 26 t.c., teraz nie wiem czy się poszerzyło to rozwarcie (dziewczyna mi mówiła, co leżała ze mną w szpitalu, że jej się dziecko cofnęło wyżej)ale nie wiem nic na temat mojego łożyska
Ishka to rozwarcie takie narazie to niekoniecznie oznacza, że wcześniej urodzisz, bo czasem i tak są trudności . Moja koleżanka miała na 3 czy 4 palce i miała okropne problemy, czego nie życzę żadnej z nas oczywiście. A dziewczyna co leżała ze mną (i miala już wtedy na pół palca rozwarcie)i jej czop odszedł to i tak kilka tygodni później urodziła i też z wielkimi problemami . Ja miałam na pół palca(teraz to nie wiem jak to wygląda)ale mi gin też powiedział, że to nie oznacza wcześniejszego porodu tak do końca. Ale Ty jesteś dalej niż ja, więc może i na dniach wydasz potomstwo na świat ;p Fajnie, że Twój już 3 kilosy ma

Jejuu ja się też boję, że będę miała problemy z urodzeniem
Czego tu się bać? Nie my pierwsze i nie ostatnie. Trzeba pozytywnie myśleć i się nie martwić na zapas
Stary 2010-09-23, 20:26   #2841
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Miskowa22,Wiolkaslonko

ciekawe co z dziewczynami

Stary 2010-09-23, 20:31   #2842
kotek81
Zakorzenienie

Laski ja już zmykam do wyrka bo wykończona jestem
Dobranoc.
Stary 2010-09-23, 20:32   #2843
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
ja mam + 14
Ja też już 14kg na plusie a tu dopiero 33tc :/
Stary 2010-09-23, 20:42   #2844
dzasta110
Wtajemniczenie

cześć

musiałam do Was dziś się odezwać, bo wiadomość o tym, że Ishka już jedną nogą na porodówce mnie powaliła następna dziecina się na świat wybiera

Ishka - za to, aby wszystko potoczyło się tak jak należy, czyli szybko i bezboleśnie

Donuś - ślicznie wyglądałaś na weselu, sukienka miodzio no i ta tuniczka z drugiego zdjęcia też śliczna

u mnie 29 tc i 12 kg w tyłku, w biodrach, w cyckach i w brzuchu jakoś tak jak słonica się czuję tak mi ciężko i w ogóle

dłonie mi nie puchną, jak były te upały to i owszem, ale teraz nic a nic, noszę te same pierścionki co przed ciążą a bez biżuterii czuję się jakoś tak łyso

moja mama w końcu się dowiedziała o wózku, czyli tak jak podejrzewałam, taniej niż w necie na jednej z aukcji allegro nigdzie się nie znajdzie więc może w weekend w końcu zamówimy wózeczek dla przypomnienia będzie to x-lander xa kolor volcano albo energy

no i dziś kupiłam sobie torebkę stwierdziłam, że to ostatnie tygodnie, kiedy mogę zaszaleć i wydać odrobinę grosza na pierdoły

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 20:58   #2845
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Miskowa22,Wiolkaslonko

ciekawe co z dziewczynami

Tez sie niedawno zastanawialam co z nimi

Oby wszystko OK..

No nic ja tez spadam do wyra, nienajlepiej sie czuje.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 21:06   #2846
zenia2211
Rozeznanie

Ale wy dzisiaj szybko lulu ucieklyscie.A ja popoludnie spedzilam u tesciow.Maz pracowal a ja posiedzialam troche na swiezym powietrzu,bylam w lasku..troszke grzybkow znalazlam.Uciekam tez do wyrka
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 21:18   #2847
sereniti
Zakorzenienie

M25 nie załamuj mnie kobieto ja już mam 20 kg na plusie
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 21:21   #2848
kootekk
Zakorzenienie

sanderinka odpoczywaj duzo i bedzie wszystko dobrze

irsin i ishka wy to duze dzieciaczki macie na szczescie wiec jakby co to mozecie rodzic spokojnie zreszta dziecko juz prawie donoszone

cos mam takie przeczucie ze nie caly tydzien i ishka bedzie rozpakowana

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 21:38   #2849
sanderinka
Zakorzenienie

kootek odpoczywam

juz sie nie moge doczekac grudnia ! z jednej strony troszkę sie obawiam porodu i jak to bedzie po czy sobie poradze z malutką ale z drugiej strony juz bym chciała ja miec przy sobie

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-23, 22:06   #2850
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
sanderinka odpoczywaj duzo i bedzie wszystko dobrze

irsin i ishka wy to duze dzieciaczki macie na szczescie wiec jakby co to mozecie rodzic spokojnie zreszta dziecko juz prawie donoszone

cos mam takie przeczucie ze nie caly tydzien i ishka bedzie rozpakowana
duz, duze - chyba,ze usg cos przeklamalo wage
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości