|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#24691 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tak czy inaczej z natury są kłopotliwe w zmywaniu z powodu ładunku (dodatni), dzięki któremu dobrze przylegają do włosa (ujemny) i trudniej je usunąć. Ale nie wszystkie są tak samo kłopotliwe; pisze o tym chemiczka z NC http://www.naturallycurly.com/curlre...-and-polyquats W podsumowaniu: The data indicates that PQ-4, PQ-10, and PQ-44 do not create problems with buildup if one uses a mild shampoo, and each can provide good benefits either in conditioning or styling. There are others that cause more problems with build-up, such as PQ-11 and guar hydroxypropyltrimonium chloride. Ale tak czy inaczej trzeba użyć szamponu. |
|||
|
|
|
#24692 |
|
Zakorzenienie
|
żel lniany zdecydowanie mi nie słuzył, już następnego dnia włosy były brzydkie, oklapnięte i tłuste, pomimo uzycia zaledwie odrobiny.
______ Po małym cięciu i cieniowaniu: (ze względu na bardzo ciemne włosy, zdjęcia rozjaśnione) Załącznik 3427821 Załącznik 3427823
|
#24693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Syrenko, a możesz mi napisać, jak ten antystatyk działa na włosy, dlaczego powoduje niezgodność z CG i czy posiada działanie podobne do silkonów.
|
|
#24695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez syrenka Czas edycji: 2010-09-23 o 21:54 |
|
|
|
|
#24696 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale u Ciebie nie widać wcale różnicy urosły Ci włoski ![]() Cytat:
w eurofii może być różnieale postaram się dbać o włoski jakby co mam dwie opasko-chustki i będę je chronić tym przed słońcem Cytat:
10 cm brzmi groźnie, ale ja nie zapuszczam włosów więc spoko a przeciążaj! co tam... chcemy oglądać Twoje włoski naprawdę dobre posunięcie z tym farbowaniem, śliczny jest ten kolor tylko klamra - moje włosy łatwo się odkształcają i prostują a najczęściej i tak nosze rozpuszczone, tylko przód podpinam spinkami, żeby nie leciały do oczu Cytat:
![]() piłam dość długo pokrzywę, ale nie zauważyłam takich zmian strzelam, że to może hormony..... Cytat:
spodobało się moim włosom mycie odżywka chyba.... może dobrze by było zrobić zapas, skoro taka tania Cytat:
a ja żel lniany pochwalę po nocy loki się nie rozprostowały chociaż trochę ciężko jest na włosach.... muszę znaleźć optymalną ilość do nakładania Dziewczyny, dzisiaj praca sama do mnie przyszła ![]() tzn propozycja pracy nie wiem kto mnie polecił, chyba moja dyr negocjuje pensję, trzymajcie kciuki Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-09-23 o 22:02 |
||||||||
|
|
|
#24698 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miałąm gdzies w cytowanych Twoje marudzenie, ale chyba mi wywalilo chciałam Ci napisać, że będzie jak będziesz pisała, że włoski masz brzydkie.Masz rację, stać je na więcej, ale masz taki ładny skręt wrzucaj fotki to będzie porównanie, jak się zmieniały u mnie metamorfoza zadziwia mnie za każdym razem jak patrze na swoje zdjęcia |
|
|
|
|
#24699 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Zrobiłam zdjęcia telefonem, wyszły kiepskawe. Ale kiedy próbowałam je przesłać na komputer okazało się, że przez przypadek wyrzuciłam program. TŻ ma aparat ale Go nie poproszę, bo aktualnie średnio się dogadujemy
. Robienie zdjęć skończyło się na fotografowaniu mojej kotki .Chyba nie umiem używać żelu lnianego. Włosy mam niby bardziej skręcone, bo krótsze. Ale to pozory, chyba tylko bardziej uniesione. Ładniejsze mam po innych stylizatorach. Na zdjęciu, które kiedyś wstawiłam mam mega suche włosy. Ale bardzo mi się wtedy podobały (puszaczek afro ). Tylko w dotyku bardzo nieprzyjemne. Kiedy moje włosy są suche mam drobniejsze loki, kiedy nawilżone loki są większe.
|
|
|
|
#24700 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i jest coraz lepiej daj mu jeszcze szanse Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#24701 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.makingcosmetics.com/Condi...m-87-p155.html Wygląda na to, że jest rozpuszczalny w wodzie i nie nadbudowuje się.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#24702 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ale może będę używać jej na same końcówki. Karoca - piękne, czarne loki . Cytat:
Powodzenia w pracy Cytat:
Artykuły przeczytam, ale to chyba już jutro. Jutro też czeka mnie walka z lokami, które ostatnio są nieposłuszne.
7.07.10 - CG 14.07.10 - bez prostowania 13.09.10 - pokrzywa Edytowane przez i_lonka Czas edycji: 2010-09-23 o 23:12 |
|||
|
|
|
#24703 |
|
Rozeznanie
|
Odważyłam się i wrzuciłam do albumu w moim profilu zdjęcia swoich włosów sprzed CG i po zmianie pielęgnacji
![]() Pomyślałam, że mogłybyście rzucić okiem i może coś mi podpowiedzieć - czy tak po samych zdjęciach widać czego im brakuje? Tak im dogadzam, a one się zbiesiły Ciągle ten puch, aureolka krótkich włosków otacza każdy kosmyk - antenki, jak to ktoś nazwał kiedyś.Cieszę się, że wyglądają na pewno lepiej niż kiedyś, ale mam wrażenie, że gorzej niż po 1 miesiącu od zmiany pielęgnacji ![]() A może brak tylko cierpliwości, cierpliwości, cierpliwości ...
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#24704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#24705 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie skonsumowałam kubeczek ![]() Cytat:
I też dosyć ostro w tę stronę, ale na objętość nie narzekam Czasem zdarza mi się, ze po lewej, tam gdzie jest mniej wosów, mam większą niż po prawej Dziwne xD Cytat:
![]() Kropcia- jeszcze jedno słowo na nie i ukatrupię ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziś go nałożę i zobaczę jaki będzie efekt ![]() Oby się mnie na studiach nie przestraszyli, bo przecież dzisiaj zaczynam ![]() Cytat:
![]() Jak negocjacje etc. ![]() Cytat:
![]() A skoro tłuste to...to Ty dodawałaś coś do tego żelu? Np. odrobinę oleju? Bo to że sam lniany przetłuścił to nie chce mi się wierzyć... Moje kudły maja skłonności do przetłuszczania, wale tego lnianego dosyć sporo i przetłuszczenia nie zaobserwowałam... Cytat:
Musisz tylko uzbroić się waśnie w...cierpliwość ![]() Ja jestem CG od lutego, dużo się zmieniło, ale mam jeszcze dużo oczekiwań ![]() Jednak staram się jakoś to wytrzymywać i wierzyć TŻtowi, że moje loczki i tak byly i są najpiękniejsze na świecie
|
|
#24706 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślałam że będzie gorzej ... Tylko sie zastanawiam czy zalanie siemienia niemielonego na 5-10 min wystarczy by uwolnił swoje cudzowne właściwości?Cytat:
(chociaż coś )---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() Dziś wieczorem lub jutro rano będzie wielki test dyfuzora i ręcznika z mikrofibry oraz maski yes to carrots (Yasmin I can't wait
|
|
#24707 |
|
Raczkowanie
|
A propo ręcznika z mikrofibry
![]() Ja używam w tej chwili ściereczki z Biedronki ale jak byłam ostatnio bodajże w Carrreffourze to widziałam rękawiczkę z mikrofibry ![]() Co prawda w dziale samochodowym, do polerowania auta...ale czy to jakaś różnica?
|
#24708 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po dyfuzorze mam fajne włosiska
![]() Ale teraz go nie używam, bo nie potrzebuję ![]() W większości myję włosy wieczorem, więc schną sobie same
|
#24709 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, wiem, ale niestety nie opracowałam jeszcze nic, co by mnie uchroniło od wiązania rano włosów
![]() Po pierwsze: jak wstaję rano, po nocy, to na głowie nie mam nic co przypomina loki, ani nic co przypomina proste włosy, mam szopę, każdy włos w inną stronę, loki pozaginane, "połamane" ![]() A po drugie: czasem jak mam rano mało czasu, po prostu włosów umyć nie mogę, bo nie wiem jak wam, ale mi strasznie dużo czasu schodzi na suszenie, baaardzo wolno włosy mi schną, nawet podczas suszenia suszarką, nie wiem czy do za sprawą stylizatora Ale nie mogę najpierw włosów wysuszyć, a potem dopiero nałożyć żel, bo wtedy już nic z tych loków nie będzie, spuszą się i będą brzydkie ![]() Więc przeważnie pozostaję mi kitka rano, przy tym jest mi strasznie smutno, że muszę wiązać włosy i nie mogę pokazywać swoich pięknych loków
|
|
|
|
#24710 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
bo ostatni raz używałam dyfuzora dawno temu
|
|
#24711 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za super efektCytat:
Ja zamieniłam ściereczkę z Biedronki na ręcznik z mikrofibry i różnica jest znacząca (na plus dla ręcznika). U Ciebie, to zależy, jakiej jakości mikrofibra została użyta do rękawiczek. |
||
|
|
|
#24712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie, że zauważyłam, że nawet jak pójdę z lekko wilgotnymi spać to nic się im nie dzieje ![]() A w ten sposób unikam suszarki i zostawiam dyfuzor tylko na większe wyjścia ![]() No trochę szybko u nas zaczynają Ale i tak jeszcze ten weekend mam wolny Wszystkie wydziały w ten weekend już ostre zjazdy mają ![]() Cóż...fakt, że ten wolny, ale potem mam trzy weekendy pod rząd naukę :/ Mało czasu dla TŻta...mało, mało ![]() Dla włosów w sumie też. Żel zaraz nakładam- za kciuki nie dziękuję żeby nie zapeszyć
|
|
#24713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#24714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
znalazłam ściereczkę o gładkiej fakturze i zdecydowanie lepiej osusza włosy (co przy porannym myciu daje kilka minut zapasu przy suszeniu )Co do rękawiczek, to zwyczajnie śmiać mi się chciało, że teraz to już co bym nie zobaczyła to tylko o tych kłakach myślę nawet w dziale samochodowym coś wynalazłam.Póki co testować nie zamierzam ![]() Edit: Mam pytanko. Jakiego programu potrzebuję żeby rozjaśnić zdjęcia? Bardzo niewiele z kształtu i stanu włosów na nich widać.
21.07.2011 - Pierwszy Dzień Reszty Mojego Życia 175cm/64,5 kg - walczę z cellulitem - niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie - uczę się zdrowego odżywiania - dbam o cerę - PIJĘ DUŻO WODY Edytowane przez venealin Czas edycji: 2010-09-24 o 11:20 |
|
|
|
|
#24715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może ten?
|
|
#24716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak otworzysz zdjęcie w tym programie to: Obraz-> Zmiana naświetlenia/ koloru-> regulujesz kontrast i/lub nasycenie (przesuwasz suwak) |
|
|
|
|
#24717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale jak chodzę do fryzjera i mam suszone włosy dyfuzorem, dzieje się to samo.
|
|
#24718 |
|
Zakorzenienie
|
ja po suszeniu z dyfuzorem mam siano szope
dlatego nie uzywam juz od lat tego
|
|
#24719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak sobie myślę, że używam na tyle często szamponu, że skoro odżywka z pq mi służy, to chyba nie bedę się tym przejmować użyłam wczoraj z ciekawości starej pianki do stylizacji, bez alkoholu. efekt bardzo fajny, zobaczę dziś czy to tylko przypadek czy może to jest właśnie mój sposób na ujarzmienie włosów
|
|
#24720 |
|
Wtajemniczenie
|
Robię swoje pierwsze zamówienie na mazidłach i mam prośbę, czy możecie zerknąć na to, co wyszperałam i doradzić co mogę jeszcze do tego dołożyć, z czego zrezygnować, co jest jeszcze warte zamówienia?
- D-PANTENOL 75% - WITAMINA B5 - KERATYNA HYDROLIZOWANA - JEDWAB HYDROLIZOWANY 5 g Z góry dziękuję
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

ale zastanawiam się dlaczego tak się dzieje... czy to przez picie pokrzywy(pije od 8 mcy) czy przez zmianę pielęgnacji czy zmiany hormonalne... Zauważyła któraś z was coś podobnego?

.
.

w eurofii może być różnie

jak będziesz pisała, że włoski masz brzydkie.

Ciągle ten puch, aureolka krótkich włosków otacza każdy kosmyk - antenki, jak to ktoś nazwał kiedyś.

za super efekt