"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-24, 13:42   #1951
marleen32
Rozeznanie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

s_a_j ja od poczatku biore tylko kwas foliowy z dodatkiem witaminy B12 plus jodu, chcialam odstawic, bo Marika pisala, ze w drugim trymestrze juz to nic nie daje, ale spytalam mojej lekarki i absolutnie zabronila, dlatego ze ja wegetarianka jestem, powiedziala, ze w czasie karmienia tez mam brac, dodatkowo polecila mi (zamiennie) komplet jakichs wszystkich witamin orthomol natal, ale jak sprawdzilam cene w aptece, to w szoku jestem, nie dam 55 Euro za 30 tabletek, poza tym skonsultuje z ginka, bo to rodzinna lekarka byla.
Poza tym, bylam u niej, bo mam kaszel i bole glowy, ale bala sie przepisac co kolwiek, mam do gina isc, dostalam tylko nazwe jakichs kropli od kaszlu dla dzieci, ktore sobie wykupilam, ale odpukac pomagaja, moze dlatego, ze ja anty lekowa jestem.
Zasugerowala tez, ze musze szczepic sie od grypy , a Wy sie szczepicie ?
Bo ja przeciwnik zagorzaly tej szczepionki jestem, ale ona powiedziala, ze w ciazy niby mus
anka_bzzz ja jakbym zadnego wozka nie miala, to tez bym sie pewno tylko nad spacerowka zastanawiala , ja mam juz dwojke dzieci, i wiem z doswiadczenia, ze w glebokim dlugo nie leza, bardziej w koszu mojzesza, lezaczku czy lozeczku, tyle ze teraz lozeczka nie kupie, moze turystyczne tylko, bo miejsca nie mamy.
To dziecko to wpadka totalna, mi do dzis ciezko uwierzyc, ze tam jest, nawet jak wierzganie czuje.
Z zakupami musze konkretnie, a jak najmniej ilosciowa, bo ciasno w domu sie zrobi.
Ja mam polowkowe 30, i wtedy lekarka powiedziala, ze na bank bedzie widziala plec, chocby nie wiem jak sie zaslanialo, ostatnio strasznie ruchliwe bylo, przez to nie mogla nic dojrzec, ale wstepnie powiedziala, ze dziewczynka, bo "nic nie wisi", dlatego ja sie na dziewczynke nastawiam, choc w sumie tak naprawde to bokiem to bylo, i nie dalo sie zauwazyc za bardzo, w kazdym badz razie powiedziala, ze to 50 na 50 procent jest.

Z mojego mycia okien dzis nici, bo leje strasznie, ale co tam inne zajecie wymysle zaraz.
Propo tycia, mnie dzis kolezanka widziala, to powiedziala, ze ona miala taki brzuch w 3 miesiacu, a u mnie 20 tydzien leci.
Siary jeszcze nie mam, ale z tym rzeczywiscie roznie jest
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 14:13   #1952
vilya
Zadomowienie

ja codziennie od niecałego miesiąca łykam Pharmation Matruell, wcześniej tylko czysty kwas foliowy. Moja ginka kazała łykać przez resztę ciąży i do końca karmienia ten zestaw witamin i minerałów.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 14:18   #1953
gabishing
Rozeznanie

KASKUP i dobrze ze Ci zabronił kobito nie forsujemy sie myciem okien, wieszaniem firan i innymi, w III trymestrze myjemy podłogi na klęczkach żeby przyspieszyć opóźniający się poród wszelkie czynności wymagające dłuższego trzymania rąk w górze narazie sobie odpuszczamy, nie wiem dokładnie o co kamon ale coś tam sie z krążeniem dzieje, no bez paranoi bluzkę przez głowę można założyć i czesać też się można chyba ze to misterne plecionki na własnej głowie

ja siary też nie mam ale za to strasznie swędzą mnie piersi a myję je dwa razy dziennie

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
ja codziennie od niecałego miesiąca łykam Pharmation Matruell, wcześniej tylko czysty kwas foliowy. Moja ginka kazała łykać przez resztę ciąży i do końca karmienia ten zestaw witamin i minerałów.

mnie też kazała łykać kwas foliowy do końca a kwasy omega-3 to nawet przez całe karmienie. ja zestawów witamin nie łykam biorę kwas foliowy, prenatal DHA i magnez, potas i cynk - te 3 ostatnie w 1 tabletce
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 14:18   #1954
marleen32
Rozeznanie

Z tym podnoszeniem rak do gory chodzi o to, ze wydziela sie jakis hormon, powodujacy wczesniejsze skurcze.
Ale to chyba jak ciaza zagrozona (ja mialam zakaz w drugiej), teraz powoli mysle pomyc, nie mam zreszta wyjscia, bo nikt za mnie nie zrobi, a patrzec przez nie wstyd.
Stary 2010-09-24, 14:20   #1955
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Z tym podnoszeniem rak do gory chodzi o to, ze wydziela sie jakis hormon, powodujacy wczesniejsze skurcze.
Ale to chyba jak ciaza zagrozona (ja mialam zakaz w drugiej), teraz powoli mysle pomyc, nie mam zreszta wyjscia, bo nikt za mnie nie zrobi, a patrzec przez nie wstyd.

ja TŻ zaganiam do mycia okien
Stary 2010-09-24, 14:27   #1956
marleen32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
ja TŻ zaganiam do mycia okien
Moj nie moze, ma problemy sercowe, wiec lekarz mu zakazal.., no i po operacji plus przed operacja jest...
Stary 2010-09-24, 14:30   #1957
mysiopez
Zadomowienie

dostałam się na studia!!!!!!!!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 14:43   #1958
marleen32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
klask i:kla ski:k laski:
Stary 2010-09-24, 15:09   #1959
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:

gratulujemy
s_a_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 15:20   #1960
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Moj nie moze, ma problemy sercowe, wiec lekarz mu zakazal.., no i po operacji plus przed operacja jest...

no to faktycznie ale ty tez się nie przemęczaj z tymi oknami

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:

gratulacje - a na co??
Stary 2010-09-24, 15:27   #1961
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
super klask i::ehem : a na co??

marleen32 no to nie ciekawie, ale Ty tez nie wysilaj sie

a moj tz sprawił mi nowy telefon.. samsung wave strasznie mi sie podobał, a moj stary samsung był juz w rozsypce..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 15:39   #1962
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość

gratulacje - a na co??
Informacja Naukowa i Bibliotekoznawstwo na magisterskie;D Licencjat już za mną..

Stary 2010-09-24, 15:41   #1963
marleen32
Rozeznanie

Nie no ja na bank spokojnie bede myla, rozloze sobie na raty, plus bede sie starala jak najmniej reka ruszac, w tym sensie, ze takim czyms na kijku pomyje, gdzie sie da.
A z TZ nieciekawie, ale co on za to moze, ze w tak mlodym wieku z sercem ma cos nie tak (od dziecinstwa podobno mial).
Ale co tam damy rade
Stary 2010-09-24, 15:52   #1964
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Informacja Naukowa i Bibliotekoznawstwo na magisterskie;D Licencjat już za mną..
fiu fiu

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Nie no ja na bank spokojnie bede myla, rozloze sobie na raty, plus bede sie starala jak najmniej reka ruszac, w tym sensie, ze takim czyms na kijku pomyje, gdzie sie da.
A z TZ nieciekawie, ale co on za to moze, ze w tak mlodym wieku z sercem ma cos nie tak (od dziecinstwa podobno mial).
Ale co tam damy rade

mój po przeszczepie ale machac łapkami moze bez przeszkód, za to dźwigac nie za bardzo

Stary 2010-09-24, 16:49   #1965
vilya
Zadomowienie

Cytat:
gratki
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 17:06   #1966
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
tak to moja Amelka..

co do witamin to jak ja chodziłam w ciąży z Amelka to zadnych witamin nie brałam bo moj lekarz uwazał ze jak sie ma morfologie na bardzo dobrym poziomie to nie trzeba sie faszerowac..
teraz biore Faminantal, bo musze brac cos co ma zwiekszona dawke kwasu foliowego..

mysiopez dla własnego spokoju moze podejdz do lekarza zeby cie osłuchał.. teraz sa jakies podstepne wirusy.. moja mama np je juz drugi antybiotyk a poprawy nie widac..

gabishing to dziś czekamy na dietke

Justine1988 siara to nic strasznego.. mi tez czasem teraz cos pocieknie..

miałam okna myc ale jak moj tz usłyszał to mi płyn schował i stwierdził ze on to zrobi w sobote jak bedzie miał wolne.. wiec poszłam z Amelka na spacerek bo jest dzis normalnie gorąco.. ale to chyba ostatnie takie dni..
bo lekarze w PL przepisują antybiotyki non stop, ja brałam 2 razy w życiu, krótko-zapalenie oskrzeli i bardzo wściekłą angina. Nigdy więcej. A wirki bardzo szybko się uodparniaja i jak przychodzi do poważnej sprawy antybiotyk może nie zadziałać

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 17:30   #1967
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczyny za pomysły na prezent
Wczoraj pojechałam na zakupy i po negocjacjach wymyśliłam, że kupie takie ręczniki z nadrukami "mąż","żona" i coś do tego. Już się cieszyłam, że jest pomysł, dzwonie do narzeczonego i co? "Nie!" "Żadnych ręczników, pościeli, kocy" No załamałam się strasznie.... Dalej : stwierdziłam, że trochę szkoda mi na tego fryzjera i może zaoszczędzę i zakręce sobie włosy lokówką. Wszystkim się podobało. Wyglądałam słodziutko. Włosy mam mniej więcej do ramion. Tż wrócił z pracy i co usłyszałam? Że do mnie w ogóle loki nie pasują i czy ma mi fryzjera umówić na sobotę...
Dość! To ja się głupia staram! Myślę, żeby na czymś oszczędzić a on sobie pójdzie na imprezkę i będzie kase wydawał i dokumenty gubił?!!
Coś we mnie pękło. Nie mam ochoty w ogóle z nim rozmawiać.
Wesele jest jego znajomych. Niech wszystko załatwia. Umywam rączki.
Jutro wesele a prezentu, kartki i pomysłów brak

Przepraszam, że Wam tu truję, ale on mnie po prostu strasznie dobija. Przyznają, że z ciążą po prostu wpadliśmy, ale coraz więcej faktów upewnia mnie, że jesteśmy razem tylko z tego powodu
my jutro też idziemy na ślub mojej kuzynki... będzie to bardzo skromna uroczystość... Nie mniej bardzo mi zależy by tam być Z powodu braku kasy wymyslilam ze kupimy im posciel... moj Tż jak uslyszal to od razu powiedzial ze dostal zalegla wyplate i mozemy kupic blender ktory wczesniej planowaliśmy. A że spodziewaja sie dzidziusia to na pewno im sie przyda

A faceci jak faceci raz pomysla a 100 razy nie zanim cos powiedza...

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
dzień dobry Mamuśki, Havana uszka do góry! Uważam, że loczki to dobry pomysł, może nie pasują każdemu, ale jeśli Ty się dobrze w nich czułaś, to na pewno Tobie pasują Ja na ostatnim weselu też sama kręciłam i byłam baaaardzo zadowolona. Mam nadzieję, że Twój TŻ się ogarnie przed tym weselem, niech sam spróbuje załatwić prezent, każdemu się nie dogodzi...

Słuchajcie dziewczyny, mam do Was pytanie o witaminy w ciąży. Czy Wasi lekarze coś Wam zalecają do brania? Ja mam mieszane odczucia. Na początku chodziłam do innego lekarza i on mi powtarzał, że witaminy żadne nie są potrzebne. Ale nie byłam zadowolona z wizyt u tego lekarza i obecnie chodzę do innego. Rozmawiałam z nim ostatnio i on polecił mi branie jakichś witamin, np Feminatal albo Prenatal. Mąż mi kupił Prenatal DHA z budulcem mózgu i siatkówki oka dziecka i na razie łykam ten preparat. Zastanawiam się co potem, czy kupić jakiś inny, czy ciągle ten do końca ciąży. Co o tym myślicie? Proszę, napiszcie, czy Wy coś bierzecie i jeśli tak, to co? Dzięki za odpowiedzi

Wieczorkiem zamierzam upiec placek kakaowy, taki najprostszy na świecie. Od wczoraj jakieś ciacho za mną chodzi, więc dziś postanowiłam zapewnić sobie słodki wieczór Zainteresowanym podaję link do ciacha, ponoć bardzo wychwalane:
http://www.mmzielonagora.pl/artykul/...wy-204693.html

Miłego dnia )))

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
nie denerwuje się tak, nie warto, bo dzidzia też się denerwuje. a facetom nie dogodzisz...już tak z nimi jest

biorę feminatal 400 metafolin + dha, u mnie w aptece 55 zł za 30 tabletek + 30 kapsułek. prze internet wychodzi taniej. dobrze, że przypomniał mi Twój post o tym, że muszę kupić

u mnie też już coś zauważyłam...

JeSuisUnPapillon w Szczecinie opłaca się wybierać na lumpki w poszukiwaniu ubranek dla dziecka? i gdzie np? tylko nie gdziś daleko od centrum, bo się zgubię
bo zaczyna mi się szkoła i będę miała chwile czasu przed odjazdem autobusu

przepis zachomikowalam... moze uda sie kiedys upiec

Co do witamin ja biorę feminatal + dha ... tylko ze ja od poczatku mam wielka anemie...

Cytat:
gratulacje klask i:
Stary 2010-09-24, 18:12   #1968
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczyny za pomysły na prezent
Wczoraj pojechałam na zakupy i po negocjacjach wymyśliłam, że kupie takie ręczniki z nadrukami "mąż","żona" i coś do tego. Już się cieszyłam, że jest pomysł, dzwonie do narzeczonego i co? "Nie!" "Żadnych ręczników, pościeli, kocy" No załamałam się strasznie.... Dalej : stwierdziłam, że trochę szkoda mi na tego fryzjera i może zaoszczędzę i zakręce sobie włosy lokówką. Wszystkim się podobało. Wyglądałam słodziutko. Włosy mam mniej więcej do ramion. Tż wrócił z pracy i co usłyszałam? Że do mnie w ogóle loki nie pasują i czy ma mi fryzjera umówić na sobotę...
Dość! To ja się głupia staram! Myślę, żeby na czymś oszczędzić a on sobie pójdzie na imprezkę i będzie kase wydawał i dokumenty gubił?!!
Coś we mnie pękło. Nie mam ochoty w ogóle z nim rozmawiać.
Wesele jest jego znajomych. Niech wszystko załatwia. Umywam rączki.
Jutro wesele a prezentu, kartki i pomysłów brak

Przepraszam, że Wam tu truję, ale on mnie po prostu strasznie dobija. Przyznają, że z ciążą po prostu wpadliśmy, ale coraz więcej faktów upewnia mnie, że jesteśmy razem tylko z tego powodu
Ojoj widzę że nei tylko ja się nie mogę dogadać z TŻ;

Ja mam chęć mojemu czasem rypnąć tak żeby fikołka zrobił; już wczoraj powiedziałam że nie mam zamiaru układać życia pod niego

Kurde, zamiast nas wspierać to ejszcze dołują i na imprezki skaczą;
ja zabroniłam swojemu jechać na noc do kumpla na imprezę pod szantażem...bo inaczej nie działało - no i skończyło się na tym że skoro on ma zabronione to i ja też gdzieś wyjeżdżać - tylko się martwię czy nie zacznie kłamać mi...jak wyjechałam dziś do rodziców to czy on nie pojedzie tam jednak

PS ... ja już od TŻ dostałam zrypkę że dziecko to nie wpadka - tylko taki owoc miłości - bo gdybyśmy się nie kochali bardzo mocno to by brzuszka nie było
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 18:19   #1969
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Ojoj widzę że nei tylko ja się nie mogę dogadać z TŻ;

Ja mam chęć mojemu czasem rypnąć tak żeby fikołka zrobił; już wczoraj powiedziałam że nie mam zamiaru układać życia pod niego

Kurde, zamiast nas wspierać to ejszcze dołują i na imprezki skaczą;
ja zabroniłam swojemu jechać na noc do kumpla na imprezę pod szantażem...bo inaczej nie działało - no i skończyło się na tym że skoro on ma zabronione to i ja też gdzieś wyjeżdżać - tylko się martwię czy nie zacznie kłamać mi...jak wyjechałam dziś do rodziców to czy on nie pojedzie tam jednak

PS ... ja już od TŻ dostałam zrypkę że dziecko to nie wpadka - tylko taki owoc miłości - bo gdybyśmy się nie kochali bardzo mocno to by brzuszka nie było
wspólczuję chłopów;-)
Moj nigdy na imprezy nie chodził, może na studiach i przed to tak, poznaliśmy się na moim ostatnim roku on pracował a do tego to cholerny domator, kiedyś mnie to denerwowało, ale teraz super. Przynajmniej za młodu się wyszalałam;-)

Stary 2010-09-24, 18:25   #1970
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
wspólczuję chłopów;-)
Moj nigdy na imprezy nie chodził, może na studiach i przed to tak, poznaliśmy się na moim ostatnim roku on pracował a do tego to cholerny domator, kiedyś mnie to denerwowało, ale teraz super. Przynajmniej za młodu się wyszalałam;-)
Mój też domator, aż mnie to wkurzało, bo ja nie lubię siedzieć w domu za dużo. Ale jakoś się już chyba przyzwyczaiłam.

Stary 2010-09-24, 18:33   #1971
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też domator, aż mnie to wkurzało, bo ja nie lubię siedzieć w domu za dużo. Ale jakoś się już chyba przyzwyczaiłam.
nie chodzi do knajpy, chyba, że raz od wielkiego dzwonu, wieczór kawalerski- o nic się nie boję, nie pije wódki, najwyżej wino, albo max 3 piwa, nie pali. Ale za to mało mówi i szlag mnie trafia;-)

Stary 2010-09-24, 18:35   #1972
madelinem
Zadomowienie

http://ciazaporod.pl/ciaza_kalendarz...r02_page_no=47

świetne zdjęcia dzidziusiów w brzuchu, zobaczcie same (nie wiem, czy to już tu było)
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 19:02   #1973
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
http://ciazaporod.pl/ciaza_kalendarz...r02_page_no=47

świetne zdjęcia dzidziusiów w brzuchu, zobaczcie same (nie wiem, czy to już tu było)
cudowne zdjęcia aż się łezka kręci jak pomyśle że mój dzidziuś właśnie tak wygląda...[COLOR="Silver"]

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 19:09   #1974
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje i powodzenia
Stary 2010-09-24, 19:13   #1975
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
wspólczuję chłopów;-)
Cytat:
nie chodzi do knajpy, chyba, że raz od wielkiego dzwonu, wieczór kawalerski- o nic się nie boję, nie pije wódki, najwyżej wino, albo max 3 piwa, nie pali. Ale za to mało mówi i szlag mnie trafia;-)
to tak jak mój - wyszalał się na studiach, znaliśmy się wtedy z resztą, jak zaczęliśmy byc razem to też jeszcze od czasu do czasu zaliczyliśmy imprezy, a teraz to już wolimy w domku, czasem sami a czasem ze znajomymi...w dodatku Tż nie pali, pije baaardzo rzadko - na szczęście ma słabą głowę, więc są to śladowe ilości

Edytowane przez kma1982
Czas edycji: 2010-09-24 o 19:14
kma1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 19:18   #1976
make_up_istka
BAN stały

Ja dziś byłam kolejny raz (teraz tak na szybko) na USG 4D bo pani się poprzednim razem film źle nagrał i nie dało się odtworzyć Tym razem mała pokazała się przepięknie z profilu

Teraz czekamy na gości a ja upiekłam drożdżowca z kruszonką, śliwkami i cukrem pudrem

mysiopez gratuluję!!!

Co do staników do karmienia ja jestem zdegustowana nie tylko ich brzydotą (w 99% przypadków) ale też rozmiarami. Mało która firma pomyśli że matka karmiąca o miseczce C lub D może mieć pod biustem 65-70cm i co ja mam zrobić???
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 19:38   #1977
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Ja dziś byłam kolejny raz (teraz tak na szybko) na USG 4D bo pani się poprzednim razem film źle nagrał i nie dało się odtworzyć Tym razem mała pokazała się przepięknie z profilu

Teraz czekamy na gości a ja upiekłam drożdżowca z kruszonką, śliwkami i cukrem pudrem

mysiopez gratuluję!!!

Co do staników do karmienia ja jestem zdegustowana nie tylko ich brzydotą (w 99% przypadków) ale też rozmiarami. Mało która firma pomyśli że matka karmiąca o miseczce C lub D może mieć pod biustem 65-70cm i co ja mam zrobić???
proszę, choć mało, tak samo jak 75B i 80B, w większości 80 od D do....i namioty ze wstrętnej bawełny gaciowej
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...238149541.html

http://allegro.pl/biustonosz-mama-ek...243593023.html

http://allegro.pl/urocza-ada-biuston...241655355.html

http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...245477138.html

http://allegro.pl/biustonosze-do-kar...214460845.html

http://www.e-lady.pl/produkty/biustonosz_do_karmienia

tu się znajdą tez normalne ładne
http://www.alles.pl/sklep/index.php?...=1&s=&dir=&st=

A miękkiego nigdy nie miałam, poza pierwszym, nienawidzę i mam za mało;_)

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-09-24 o 19:41
Stary 2010-09-24, 20:03   #1978
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
A miękkiego nigdy nie miałam, poza pierwszym, nienawidzę i mam za mało;_)
Ja też nienawidzę miękkich staników! Miałąm pierwszy i w sumie na początku ciązy małz mi kupił taki "rosnący", ale okropnie się w nim czuje. Ja zawsze miałam push up, gdzie piersi bardzo ładnie się prezentują..

W czasopiśmie dla mam.. bodajże "M jak Mama", ale nie jestem pewna ostatnio był artykuł właśnie o ciążowych biustonoszach. Zapamiętałam tylko jedną firmę HOT MILK poszukam dzis tego artykułu i dopisze resztę firm. Były wymienione takie, które produkują wyjątkowo duże i wyjątkowo małe staniki..

Stary 2010-09-24, 20:12   #1979
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
gratuluje

Cytat:
ładne, też nie lubię miękkich, takie babciowe

a mam takie trochę "głupie" pytanie nosi się już botki? tzn czy nie będę w nich dziwnie wyglądać, bo dopiero początek jesieni
wiecie o co mi chodzi, prawda???
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 20:17   #1980
mysiopez
Zadomowienie

od obwodu 65 do miseczki HH - firma Frey(a). - bez fiszbin o ciekawym, kolorowym wzornictwie, np w panterkę, w kropki
od obwodu 65 do miseczki J - firma Panache - z koronki i z kokardkami,
Carriwell - bezszwowe, elastyczne na noc.
od obwodu 70 do miseczki G - HOTmilk - seksowne
od obwodu 70 do miseczki F- Cake Lingerie - również seksowne
staniki dwóch wyżej marek są kolorowe, szyte z koronek w połączeniu z bawełną a wzornictwo jest kobiece i zmysłowe,
od obwodu 70 do miseczki (brytyjskiej) FF - Alles - polska firma-romantyczne pastelowe modele w kwiatki, ale też z koronki.
od obwodu 70 do brytyjskiej miseczki G - Bravado - dla mało i średniobiuściastych karmiących z fiszbinami, modele bezszwowe, do głębokich dekoltów, koronkowe,.
od obwodu 60 do polskiej miseczki L, czyli brytyjskiej J - Melissa - staniki z fiszbinami. Są to staniki, które wyglądają jak dla niekarmiących, ale przystosowane są do karmienia. (podana jest strona www.melissa.com.pl)

to z artykułu w czasopiśmie.;D

Edytowane przez mysiopez
Czas edycji: 2010-09-24 o 20:24
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości