Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-24, 20:00   #1231
Patrycja.T
Raczkowanie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!!

Cytat:
Napisane przez piroksena Pokaż wiadomość
Najistotniejszy jest motyw.
Jest wiele morderstw czy przestepstw bez motywu. Poczytaj o tym. Nie kazde morderstwo ma motyw.
I nie motyw jest najistotniejszy a fakty.
Pawel wrocil do domu babci - przed godz 4- spac gdzie wczesniej zostawil auto. Wiec mial mozliwosc wrocic autem pod dom Iwony nim ona doszla do swojej okolicy.
Jesli powiedzial ze jest na monitoringu jak wchodzi do domu babci ktora mieszka na parterze to jest napewno wiedzial ze moze wyskoczyc przez okno aby monitoring go nie zlapal, a tym samym by nie obudzic babci.
O ktorej godz opuscil mieszkanie babci nie pisze. A jest to tu dosyc istotne.
Patrycja.T jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 20:10   #1232
karo3006
Raczkowanie

z oficjalnej strony o Iwonie:
Przed momentem otrzymałem od mamy Iwony odpowiedź na dwa pytania dotyczące największych nieścisłości z artykułu:

1. Godzina spotkania z Kasią na plaży - według tego, co Kasia mówiła mamie Iwony, umówione były na 8 rano.
2. Czy Iwona była w Dream Club po raz pierwszy - tak, to była jej pierwsza dyskoteka w tym miejscu

czyli pojawia sie trzecia wersja godziny spotkania-8 rano..
Stary 2010-09-24, 20:12   #1233
Kimikika
BAN stały

Dziewczyny dziękuje że zgadzacie się z tym co napisałam,ale jak to mówią "nie chwalcie dnia przed zachodem słonća"

Zaraz napiszę cos, co pewnie nie do końca się spodoba.

Chodzi mi o Janusza.

Tytułem wstępu napiszę może,żeby nie było że sie teraz do niego doczepiłam i go atakuję. Nie.
Janusza traktuję jak normalną osobę. Nie jest dla mnie Bogiem, nie uznaję że jego słowa są "święte".Na tym forum każdy jest równy. Skoro czasem "doczepiałam" sie do innych, to żeby być sprawiedliwą zrobię to i teraz.

To co na początek chcę napisać jest może nieistotne w sprawie, niemniej jednak chciałabym się dowiedzieć czegoś. Od wczoraj się nad tym zastanawiałam i myślę, że mam prawo napisać i podzielić się swoimi watpliwościami - będzie miło jak Janusz, bądz inny forumowicz napisze coś co pomoże mi je rozwiac.

Wczoraj na str oficjalnej pojawił się temat odnośnie telefonu, a w nim taka treść:
Cytat:

Dzięki ciężkiej i niekrótkiej pracy, dociekliwości i spostrzegawczości kilku osób z forum (ci, o których piszę, wiedzą, że to o nich - thx dla Was za pomoc) udało się nam ustalić I POTWIERDZIĆ, że Iwona miała drugi numer telefonu. Udało się nam też ustalić ten numer.
Informacja ta została przekazana policji.
Janusz sam wklejał linka tu na wizazu do tej wypowiedzi.

Jest tu mowa o tym,że internauci - osoby z forum Iwony ustalili, że Iwona miała 2 numer.

Zachodzę w głowę i nie potrafię wymyślić - jakim to sposobem internauci to ustalili?

Rodzina nie wiedziała,znajomi nie wiedzieli, a tu nagle obcy ludzie,nie znający Iwony, którzy nie znali jej pierwszego numeru nagle odkrywają że miała drugi? Jak to możliwe? Jakim cudem to zrobili? Myślę że nie trzeba tu zasłaniać się tajemnicą śledztwa i skoro stwierdziło się fakt, to można chyba napisać jak to się udało ustalić.

Jedyna opcja jaka przychodzi mi do głowy,to że Iwona zamiesciła gdzieś ogłoszenie z tym drugim nr i ze swoim zdjęciem, ale to raczej mało prawdopodobne, zwłaszcza że jej komputer był sprawdzony i przez Rutka i przez policję. Teoretycznie mogła to zrobić z kafejki,czy od kogoś innego, ale jednak nadal wydaje mi się to mało prawdopodobne.

Dlatego chciałabym uzyskać odpowiedź na pytanie - jak to udało się internautom ustalić.

Na chwilę obecną podejrzewam, że to nie internauci odkryli, ale zostało to tak podane na zachętę, jako "marchewka", aby temat nie umarł, w końcu są juz efekty - internauci coś odkryli.

Ja jednak nie lubie byc "robiona w bambuko", niezależnie od intencji i chciałabym się tego dowiedzieć. Mam nadzieję że ktoś rozwieje moje wątpliwości.

Tak jak napisałam,wiem że nie jest to mega ważne, ale jak intuicja mówi mi jedno to chciałabym sprawdzić.

Druga rzecz, wypowiedź Janusz z dzisiaj:

Cytat:
Napisane przez Janusz_G Pokaż wiadomość
Po nim w tamte okolice pojechala ciotka Iwony - podobno nie znalazla zadnych plakatow
Janusz czyżby z tego postu pobrzmiewały pretensje?

Zacznijmy od tego, że z tego co jest napisane to nie Paweł tam pojechał, a 2 pozostałych chłopaków.

Poza tym już ci kiedyś napisałam - nie masz prawa od nikogo oczekiwać, że będzie coś robił. Jesli ktoś pomaga to jest to jego dobra wola, nie obowiązek.

Samo to, że ktoś pojechał sprawdzać jakiś trop jest czymś bardzo pozytywnym i należy za to podziękować, a nie jeszcze narzekac,że nie zrobiło się więcej.

Mogłes jechac sam i powiesić te plakaty, ale nie masz prawa się czepiac innych że tego nie zrobili.

Czytam Twoje wypowiedzi od poczatku tutaj i na moje naprawdę powinienes się zastanowić zanim coś napiszesz, zwłaszcza że jesteś bezpośrednio powiązany ze sprawą. A tu najpierw afera o marsz, potem afera o stronę, potem teksty w stylu "nie wyobrażam sobie żeby mama Iwony wieszała plakaty", próby rozliczania Wizażanki z tego co zrobiła, a teraz pobrzmiewające pretensje o brak plakatów.

Pod petycją są take komentarze

Cytat:
Rodzina Iwony Wieczorek pod Przewodnictwem Tomasza G zdążyła pokłócić się chyba już ze wszystkimi, oczernić, zasiać nieuzasadnione podejrzenia. Zamknęli nawet oficjalną stronę Iwony. Półtora tysiąca zarejestrowanych wolontariuszy nie zobaczyło nawet marnego wpisu ze słowem DZIĘKUJĘ
Cytat:
Kiedy Iwoną zajmowały się tysiące wolontariuszy jej rodzina stanowczo sprzeciwiała się, by w marszu wspomnieć o innych zaginionych, nawet pochodzących z Trójmiasta. Miał to być marsz TYLKO DLA IWONKI. Minęły tygodnie, brak postępów w sprawie, więc już można podpiąć się pod innych zaginionych, byleby Iwona Wieczorek byłą na czele i wymieniana na początku z imienia i nazwiska - prawda?
Cytat:
Dziś w programie TV poświęconym Iwonie Wieczorek nie chcieli wystąpić nawet jej najbliżsi znajomi. Z pozoru niesłychane, ale po tym, ile pomyj wylano na ich głowę, jak zrobiono nawet na oficjalnym forum Iwony Wieczorek z nich podejrzanych, morderców, najgorsze kanalie, analizowano publicznie każde ich słowo, gest, grymas na twarzy, to czy można im się dziwić, że mają już serdecznie dość tej rozpieszczonej, rozkapryszonej, obrażalskiej i świetnie ustawionej panny - prawda?
Słowa może mocne, niektóre za ostre, ale nie sposób się z nimi nie zgodzić.

Wiesz, jesteś dorosłym facetem, nie dzieckiem,który czasem napisze zanim pomyśli. Stworzyłes "autoryzowaną" stronę, na której pozwalasz na pomówienia, czy znajomych, czy Wizażanek, na wizazu zamieszczasz wypowiedzi niby coś sugerujące odnośnie znajomych.

Rozumiem, że jesteś w to bezpośrednio zaangażowany,ale dziwi mnie to, bo myślę że Tobie akurat takie zachowanie po prostu nie przystoi.

Cytat:
Napisane przez bezuczuciowa Pokaż wiadomość
przeprosiny nawet tłustym drukiem zapewne nie zwrócą im normalnej codzienności.
niestety, ale pomówienia z jakimi zapewne spotykają się na co dzień mają wpływ na ich pracę, relacje zarówno z rodziną jak i znajomymi... do pewnego momentu było to powiedzmy znośne, ale chyba jest pewna granica.
Dokładnie. Sam niedawno Janusz pisałeś o sytuacji mamy Iwona - że kobieta może zbankrutować. Tak samo może to spotkać Pawła - ma własną firmę. W tv pokazał twarz,podano jego imię i nazwisko. Dzisiaj artykuł w gazecie. Kto do niego pójdzie? Skoro ludzienie nie chcą "dać zarobić"ofierze to kto da zarobić "mordercy". Nawet jak złapią kogoś innego to łatka będzie przyklejona. "To ten co go podejrzewali o morderstwo". Sądzisz że to miłe i nieszkodliwe?

Ja np pracuję w miejscu, gdzie jednym z warunków zatrudnienia jest nieposzlakowana opinia. Jest to narzucone ustawą, jest to wnikliwie sprawdzane przez zatrudnieniem.

Adria i Paweł już na starcie byliby skreśleni.
I to jest cholernie przykre. Młodzi ludzie, a już maja pod górkę.

A Ty jednak tez się do tego przyczyniasz. Samemu sugerując co nieco, pozwalając na pomówienia na oficjalnej stronie. Rozumiem że dla Ciebie "Iwonka jest najważniejsza" ale nie obnoś się może z tym, że innych ludzi -ich życie, pracę - masz tak bardzo gdzieś.

Miło Ci było czytać że Iwona bawiła się w sponsoring? Nie? To nie rób tego co drugiemu nie miłe i nie pozwalaj na to, przynajmniej tam gdzie masz na to wpływ.

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
Znowu tajemnice? Tu nie chodzi o chwalenie tylko o pomoc tej dziewczynie właśnie, żeby wróciła i żeby jej mama wreszcie odetchnęła z ulgą i zaczęła się uśmiechać.
Znowu mam wrażenie,że robisz jakiś wyścig niestety.
Tylko się nie obrażaj , to nie jest atak tylko moje obiektywne spostrzeżenie.
A ja się z tym zgadzam.też nie cierpie takich tajemnic. Albo sie pisze wszystko na forum, albo robi topo cichu na pw. Bo inaczej jest to tak samo kulturalne jak szeptanie na ucho w towarzystwie innych.
Kimikika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 20:14   #1234
bezuczuciowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja.T Pokaż wiadomość
Jesli powiedzial ze jest na monitoringu jak wchodzi do domu babci ktora mieszka na parterze to jest napewno wiedzial ze moze wyskoczyc przez okno aby monitoring go nie zlapal, a tym samym by nie obudzic babci.
O ktorej godz opuscil mieszkanie babci nie pisze. A jest to tu dosyc istotne.
ale przez okno czy przez drzwi?
bo jeśli monitoring zarejestrował go jak wchodził to zapewne jak wychodził też... najwidoczniej nie jest to istotne.
Stary 2010-09-24, 20:17   #1235
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiczka Pokaż wiadomość
Jakbyś przeczytała wszystkie wcześniejsze artykuły to wiedziałabyś że Iwona pożyczyła od koleżanki pieniądze na tą imprezę ale pewnie wydała je na składkę na wódkę, piwa i soki jak jechali na działki i pewnie na wejście do klubu, więc nie pisz że liczyła że ktoś będzie jej fundował
mnie też zdziwiło to, że jechała na imprezę bez pieniędzy, zresztą pisałam już o tym wcześniej, o pożyczaniu pieniędzy od koleżanki nic nie słyszałam no ale mogłam przeoczyć
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 20:21   #1236
bezuczuciowa
Raczkowanie

Kimikika.. co raz bardziej otwierasz mi oczy.

Dziękuję.
Stary 2010-09-24, 20:26   #1237
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Z kąd internauci mogli wiedzieć, że Iwona ma 2 numery hm.. moze na początku to były tylko teorie, które później zostały sprawdzone i faktycznie się sprawdziły tak mi się wydaje, poprostu ktoś mógł wpać na taki pomysł że Iwona mogła posiadać 2 numery.
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 20:26   #1238
rilla900
Raczkowanie

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2228144 9]Z kąd internauci mogli wiedzieć, że Iwona ma 2 numery hm.. moze na początku to były tylko teorie, które później zostały sprawdzone i faktycznie się sprawdziły tak mi się wydaje, poprostu ktoś mógł wpać na taki pomysł że Iwona mogła posiadać 2 numery.[/QUOTE]

też tak uważam.
rilla900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 20:27   #1239
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
ale przez okno czy przez drzwi?
bo jeśli monitoring zarejestrował go jak wchodził to zapewne jak wychodził też... najwidoczniej nie jest to istotne.
Wedlug mnie to naprawde wazne fakty. Rozumiem ze dla Ciebie nie.
Mogl wyskoczyc oknem i oknem wrocic. Nie jest to nie wykonalne. I oficjalnie mieszkanie opuscic drzwiami.
Na razie dla mnie to jest mozliwe i logiczne. Aczkolwiek nie oznacza ze tak naprawde bylo.
Biorac pod uwage odleglosc Iwony od jej domu, fakt ze na filmie z 4:12 idzie za nia wstawiony Pan Recznik podejrzewam ze on autem nie jechal, i nie zrobil jej czegos w dalszej okolicy i nie tachal do auta. Inna przypadkowa osoba musiala by ja kawalek sledzic i na pewno byc autem ktorym ja gdzies wywiozla. Nie sadze zeby tak bylo.
Ktos kto ja zawinal niemal spod domu musial byc autem bo swiadczy o tym brak ciala i jakichkolwiek sladow.
Przytomna mogla wsiasc tylko do auta osoby znajomej.
Przez to snuje takie a nie inne podejrzenia.
Stary 2010-09-24, 20:29   #1240
Kimikika
BAN stały

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2228144 9]Z kąd internauci mogli wiedzieć, że Iwona ma 2 numery hm.. moze na początku to były tylko teorie, które później zostały sprawdzone i faktycznie się sprawdziły tak mi się wydaje, poprostu ktoś mógł wpać na taki pomysł że Iwona mogła posiadać 2 numery.[/QUOTE]

No ale jest napisane, że ustalili.
Ustalenie to coś innego niż podejrzenia.
Poza tym jak można było to sprawdzić skoro nikt - rodzina, znajomi- o tym nie wiedział?

"Dzięki ciężkiej i niekrótkiej pracy, dociekliwości i spostrzegawczości kilku osób z forum " - moim zdaniem to nie chodzi tylko o teorię.

I jeszcze zastanawia mnie dlaczego nie ma o tym wątku? Skoro wzięło się to z jakiejś teorii to czy nie byłaby o tym mowa wcześniej w wątku?

Nie wie, pytam poprostu bo mi się to dziwne wydaje, aczkolwie to większego znaczenia nie ma - kto to zrobił.

Edytowane przez Kimikika
Czas edycji: 2010-09-24 o 20:34
Stary 2010-09-24, 20:33   #1241
rilla900
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość
No ale jest napisane, że ustalili.
Ustalenie to coś innego niż podejrzenia.
Poza tym jak można było to sprawdzić skoro nikt - rodzina, znajomi- o tym nie wiedział?

"Dzięki ciężkiej i niekrótkiej pracy, dociekliwości i spostrzegawczości kilku osób z forum " - moim zdaniem to nie chodzi teorię.
może jacyś znajomi jednak wiedzieli...? tylko nie dotarto do nich na początku...?
rilla900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 20:41   #1242
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rilla900 Pokaż wiadomość
może jacyś znajomi jednak wiedzieli...? tylko nie dotarto do nich na początku...?
no to jak najbardziej możliwe. Zresztą w gazecie jest dziś mowa że to rodzina ustaliła.

Mnie po prostu to zdziwiło bo nie do pomyslenia jest dla mnie że obcy ludzie ustaliliby coś o czym nikt z bliskich nie wiedział.
I ja tak to odebrałam, że to niby internauci ustali bez udziału znajomych i dlatego wydawało mi sie to mało prawdopodobne, niemozliwe wręcz.

Ale jeśli bliscy również w tym uczestniczyli to ok, to ma ręce i nogi.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Nie działa mi spacja za dobrze- więc przepraszam,jak macie problemy z odczytaniem moich postów bo wyrazy są złączone.
Tam gdzie zauważę to rozdzielę, ale niestety nie zawszee rzuci mi się to w oczy

Edytowane przez Kimikika
Czas edycji: 2010-09-24 o 20:40
Stary 2010-09-24, 20:44   #1243
craliti
Raczkowanie

GG do craliti

Wcale nikt jej nie musiał śledzić, nikt nie musiał wiedzie że akurat tamtedy przechodzi. To mógł być nieszczęśliwy zbieg okoliczności. Wystarczyła grupka podpitych cwaniaczków wracających z dyskoteki czy też innej imprezy- przecież gdzieś tutaj pisze że mogła wracać wzdłuż drogi..
Myślę że to nie problem wciągnąć dziewczynę do auta...
Bardziej bym już podejrzewała pozostałych dwóch kumpli niż Pawła....
A teoria z tym celowym wywołaniem konfliktu to już totalna paranoja... Tak szczerze- jakbym planowała kogoś sprzątnąć to w ogóle bym sie nie bawiła w jakieś wspólne wyjścia o których wszyscy wiedzą...
craliti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 20:45   #1244
ry-bcia
Zadomowienie

wiecie co im więcej czytam o tym wszystkim tym bardziej dochodzę do wniosku że matka Iwony wcale nie była z Iwoną tak blisko jak mówi

- twierdzi, że I. szła po raz 1 do DC - tymczasem obsługa twierdzi ze I. była tam częstym bywalcem
- twierdzi, że I. miała 1 numer telefonu - teraz okazuje sie że niby miała 2
- twierdzi, że I. nie szła by bez powodu sama 6 km - a jednak znajomi twierdza, że to z powodu "błahostki" walnęła focha i poszła
- twierdzi, że nie w jej stylu było wstawanie rano po imprezie - a jednak umówiła się na 8 z Kasią
- no i na koniec... czy matka która tak świetnie zna swoje dziecko, dowiadując sie o godz 16, że od 12 h nie ma kontaktu z jej córką , a znajomi obdzwonili już innych znajomych i nie ma po niej śladu czeka do 22 z pójściem na policje??
myślę że zdawała sobie sprawę z tego że I. nie o wszystkim jej mówi i dlatego czekała do 22 bo nie była pewna czy I. nie pojechała do kogoś o kim mogła matce nigdy nie wspominać
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 20:47   #1245
kasieni887
Wtajemniczenie

mnie jeszcze jedno zastanowilo kjak po imprezie w dc po tej klotni itd postanowili jechac do domu, zadzwonili po kolege z samocjhodem iii.. tak poprostu prosto do domu?? jak dla mnie to logiczniejsze wydawalobysie ze pojecholoby sie "tropem" kolezanki ktora na piechote postanowila wracac albo chociazby zajechanie jej drogi ewentualne przeproszenie udobruchanie, podwiezienie zeby kazzdy nie szedl do domu zgniewany tymbardziej ze jakby nie patrzec ta sama droga..

a z tym ze mama Iwony twierzdi ze po raz ! byla w dc to... czy wasze mamy wiedza o wszystkie __> czego oczy nie widza tego sercu nie zal a omijajac wogole nawet to to takie wypady nie musza byc planowane wiec np wyjscie na impreze do domu do kolezanki moze sie skonczyc w dyskotece i czy to takie dziwne?? tymbarsziej ze miala spac u kol wiec opcji z pozno godzina powrotu do domu nie bylo..

Edytowane przez kasieni887
Czas edycji: 2010-09-24 o 20:49
kasieni887 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 20:49   #1246
bezuczuciowa
Raczkowanie

nic z tego nie rozumiem.
karta jest po to żeby jej używać, więc nie wiem skąd ten cały problem z ustaleniem numeru. przecież do kogoś musiała z niego dzwonić/pisać.
a skoro miała dwie karty i powiedzmy, że czasem używała jednej, a innym razem drugiej to jak mama się z nią kontaktowała mając jeden numer?
a jeśli miała dwa aparaty to nie zauważyła tego?
Stary 2010-09-24, 20:57   #1247
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez craliti Pokaż wiadomość
Wcale nikt jej nie musiał śledzić, nikt nie musiał wiedzie że akurat tamtedy przechodzi. To mógł być nieszczęśliwy zbieg okoliczności. Wystarczyła grupka podpitych cwaniaczków wracających z dyskoteki czy też innej imprezy- przecież gdzieś tutaj pisze że mogła wracać wzdłuż drogi..
A teoria z tym celowym wywołaniem konfliktu to już totalna paranoja... Tak szczerze- jakbym planowała kogoś sprzątnąć to w ogóle bym sie nie bawiła w jakieś wspólne wyjścia o których wszyscy wiedzą...

Uważam że mogło być tez i tak, że jakieś cwaniaki wypite czy naćpane wciągli ją do samochodu Bóg wie co jej zrobili, a potem strach im do tyłków zajrzał no bo co jak dziewczyna pójdzie na policję i na nich doniesie więc.... ale to tez tylko teorie których moze być 100000 itd.
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 21:02   #1248
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez craliti Pokaż wiadomość
Dla mnie jest bardziej realne ze to Pawel, niz grupa ludzi idaca ok 4:20 ulica i zaczepiajaca dziewczyne , bo przeciez nikt jak tylko by mu weszla w pole widzenia by jej od razu nie wsadzil ot tak do auta czy nie zamordowal w miejscu badz co badz publicznym. Na dodatek ona bez ani mru mru wsiada do auta, nie broni sie i sobie odjezdzaja. Nie
Teoria z celowym wywoalaniem konflitku moze byc naciagna.
Nie wiemy jak bylo.
Koledzy zamiast Pawla tez mogli to zrobic. Nie mowie nie. Nie twierdze ze wiem jak bylo, ani nie mowie ze tak musialo byc. Snuje domysly.
Tez od od 2 miesiescy sledze sprawe Iwony i bardzo chcialabym by sie odnazla ... Dlatego snuje te domysly... Sama nie wiem co moglabym zrobic. Mysle ze wszystko jest w rekach policji. Bo jak nie znajda winnego czy ciala Iwony to sprawa stanie w martwym punkcie. A mysle ze po 2 miesiacach rozkeljanie plakatow nie ma juz takiego sensu bo nie licze na to ze znajdzie sie zywa...
Stary 2010-09-24, 21:09   #1249
bezuczuciowa
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie jest bardziej realne ze to Pawel, niz grupa ludzi idaca ok 4:20 ulica i zaczepiajaca dziewczyne , bo przeciez nikt jak tylko by mu weszla w pole widzenia by jej od razu nie wsadzil ot tak do auta czy nie zamordowal w miejscu badz co badz publicznym. Na dodatek ona bez ani mru mru wsiada do auta, nie broni sie i sobie odjezdzaja. Nie
Teoria z celowym wywoalaniem konflitku moze byc naciagna.
Nie wiemy jak bylo.
Koledzy zamiast Pawla tez mogli to zrobic. Nie mowie nie. Nie twierdze ze wiem jak bylo, ani nie mowie ze tak musialo byc. Snuje domysly.
Tez od od 2 miesiescy sledze sprawe Iwony i bardzo chcialabym by sie odnazla ... Dlatego snuje te domysly... Sama nie wiem co moglabym zrobic. Mysle ze wszystko jest w rekach policji. Bo jak nie znajda winnego czy ciala Iwony to sprawa stanie w martwym punkcie. A mysle ze po 2 miesiacach rozkeljanie plakatow nie ma juz takiego sensu bo nie licze na to ze znajdzie sie zywa...
za to teoria że kolega zabija koleżankę i po wszystkim włazi do domu babci przez balkon przez nikogo nie zauważony jest realna?
co by zrobił z ciałem w takim razie? (jego samochód ponoć jest czysty)

Edytowane przez bezuczuciowa
Czas edycji: 2010-09-24 o 21:10
bezuczuciowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 21:13   #1250
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez klaustrofobia007 Pokaż wiadomość

niestety mi się zdaje, ze bylo 5minut Recznika, 1minuta policjanta ze 3 godziny Adrii a z Pawłem teraz nie wiem ile potrwa
Ubawił mnie ten post,choć w zasadzie to taki czarny humor. Bardziej smutne niz śmieszne.

Czas Pawła właśnie nadszedł.

Dzieki Bogu, że nie wiemy nic o Marku i Adrianie
Stary 2010-09-24, 21:15   #1251
Patrycja.T
Raczkowanie

Bezuczciowa - mieszkam na 1 pietrze. Pod samiutkim moim oknem staja auta i jest sklep. Od wielu lat ludzie wlamuja sie do aut i sklepu. Kiedys wlamano sie do sklepu tlukac szybe. Ja naprawde nic nie slyszalam. Sasiedzi tez nie. W godzinach nocnych i poranych takie rzeczy sa mozliwe.
Sklep jest od razu pod moim balkonem. Do mojego auta rowniez wielektornie sie wlamano i nie slyszalam nic i nie widzialam nic. Ani jak mi lusterka pourywali.... Nikt inny tez nie slyszal. Jaki problem wejsc do domu oknem skoro to zajmuje mniej czasu niz wjecie uszczelki w aucie w szybie przedniej, wyjecie radia i wyjscie z auta rowniez przed przednia szybe - realna sytuacja z moim autem tuz pod moim nosem......
Stary 2010-09-24, 21:16   #1252
bezuczuciowa
Raczkowanie

Cytat:
Ubawił mnie ten post,choć w zasadzie to taki czarny humor. Bardziej smutne niz śmieszne.

Czas Pawła właśnie nadszedł.

Dzieki Bogu, że nie wiemy nic o Marku i Adrianie
ujawniono już imiona, więc zapewne nowe teorie spiskowe są w trakcie powstawania... poczekajcie kilka dni i okaże się, że wszyscy troje to zorganizowana grupa przestępcza
Stary 2010-09-24, 21:16   #1253
Kimikika
BAN stały

Cytat:
za to teoria że kolega zabija koleżankę i po wszystkim włazi do domu babci przez balkon przez nikogo nie zauważony jest realna?
co by zrobił z ciałem w takim razie? (jego samochód ponoć jest czysty)
Padłam ze śiechu jak to przeczytałam
Nawet nie próbuję sobie tego wyobrazić.
Stary 2010-09-24, 21:19   #1254
bezuczuciowa
Raczkowanie

Cytat:
Padłam ze śiechu jak to przeczytałam
Nawet nie próbuję sobie tego wyobrazić.
dziewczyna przez ramię, a łopata ... chyba w gacie ją włożył.
Stary 2010-09-24, 21:20   #1255
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robson1979 Pokaż wiadomość
: roza::r oza:niemoglem sie skarbenku powstrzymac.
racja kto niechce brac udzialu w tym linczu ma prawo tak postapic i inaczej sie wypowiadac ja ze swojej strony obiecuje , ze w razie gdy sie pomyle przeprosze tlustym drukiem i na kolorowo wymienione przeze mnie osoby.Biore pelna odpowiedzialnosc za swoje wczesniejsze slowa i obiecuje nie uzywac stwierdzenia oskarzam.
a co ci dadza przeprosiny jak oni juz beda miec zje....a psychike przez t eoskarzenia i lincz? chybaze w ramach przeprosin bedziesz np dawal im potem na leki i terapie ale to i tak nie fair bo to oni beda cierpiec dlugi czas

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 21:22   #1256
Patrycja.T
Raczkowanie

Kimikika nie musisz sie ze mna zgadzac ale nie musisz ze mnie szydzic. Wystarczy ze napiszesz ze sie nie zgadzasz. Szanujmy sie.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
dziewczyna przez ramię, a łopata ... chyba w gacie ją włożył.
Kazda opinie inna niz Twoja traktujesz tak przesmiewczo? Inny bylby tez swiat gdybysmy sie potrafili szanowac.
Stary 2010-09-24, 21:26   #1257
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Kimikika nie musisz sie ze mna zgadzac ale nie musisz ze mnie szydzic. Wystarczy ze napiszesz ze sie nie zgadzasz. Szanujmy sie.
Ale ja z Ciebie nie szydzę. Napisałam już dzisiaj 2 długie posty, w tym jeden z "pouczeniami" - wystarczy

Rozbawił mnie post bezuczuciowej. Dla mnie to jest tak mało prawdopodobne, że aż śmieszne. Staram się już podchodzić z dystansem to takich teorii i wolę się śmiać niż wkurzać

Nie jest to wyśmiewanie się z Ciebie.

Edytowane przez Kimikika
Czas edycji: 2010-09-24 o 21:29
Stary 2010-09-24, 21:29   #1258
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Cytat:
Napisane przez ry-bcia Pokaż wiadomość
wiecie co im więcej czytam o tym wszystkim tym bardziej dochodzę do wniosku że matka Iwony wcale nie była z Iwoną tak blisko jak mówi

- twierdzi, że I. szła po raz 1 do DC - tymczasem obsługa twierdzi ze I. była tam częstym bywalcem
- twierdzi, że I. miała 1 numer telefonu - teraz okazuje sie że niby miała 2
- twierdzi, że I. nie szła by bez powodu sama 6 km - a jednak znajomi twierdza, że to z powodu "błahostki" walnęła focha i poszła
- twierdzi, że nie w jej stylu było wstawanie rano po imprezie - a jednak umówiła się na 8 z Kasią
- no i na koniec... czy matka która tak świetnie zna swoje dziecko, dowiadując sie o godz 16, że od 12 h nie ma kontaktu z jej córką , a znajomi obdzwonili już innych znajomych i nie ma po niej śladu czeka do 22 z pójściem na policje??
myślę że zdawała sobie sprawę z tego że I. nie o wszystkim jej mówi i dlatego czekała do 22 bo nie była pewna czy I. nie pojechała do kogoś o kim mogła matce nigdy nie wspominać
o tym samym dokładnie dzisiaj myślałam
Cytat:
Napisane przez kasieni887 Pokaż wiadomość

a z tym ze mama Iwony twierzdi ze po raz ! byla w dc to... czy wasze mamy wiedza o wszystkie __> czego oczy nie widza tego sercu nie zal a omijajac wogole nawet to to takie wypady nie musza byc planowane wiec np wyjscie na impreze do domu do kolezanki moze sie skonczyc w dyskotece i czy to takie dziwne?? tymbarsziej ze miala spac u kol wiec opcji z pozno godzina powrotu do domu nie bylo..
no to wyobraź sobie, że tak, zawsze mówiłam gdzie będę, z kim idę i o której wrócę, żeby się moja mama nie denerwowała.
Stary 2010-09-24, 21:31   #1259
Janusz_G
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny dziękuje że zgadzacie się z tym co napisałam,ale jak to mówią "nie chwalcie dnia przed zachodem słonća"

Zaraz napiszę cos, co pewnie nie do końca się spodoba.

Chodzi mi o Janusza.

Tytułem wstępu napiszę może,żeby nie było że sie teraz do niego doczepiłam i go atakuję. Nie.
Janusza traktuję jak normalną osobę. Nie jest dla mnie Bogiem, nie uznaję że jego słowa są "święte".Na tym forum każdy jest równy. Skoro czasem "doczepiałam" sie do innych, to żeby być sprawiedliwą zrobię to i teraz.

To co na początek chcę napisać jest może nieistotne w sprawie, niemniej jednak chciałabym się dowiedzieć czegoś. Od wczoraj się nad tym zastanawiałam i myślę, że mam prawo napisać i podzielić się swoimi watpliwościami - będzie miło jak Janusz, bądz inny forumowicz napisze coś co pomoże mi je rozwiac.

Wczoraj na str oficjalnej pojawił się temat odnośnie telefonu, a w nim taka treść:

Janusz sam wklejał linka tu na wizazu do tej wypowiedzi.

Jest tu mowa o tym,że internauci - osoby z forum Iwony ustalili, że Iwona miała 2 numer.

Zachodzę w głowę i nie potrafię wymyślić - jakim to sposobem internauci to ustalili?

Rodzina nie wiedziała,znajomi nie wiedzieli, a tu nagle obcy ludzie,nie znający Iwony, którzy nie znali jej pierwszego numeru nagle odkrywają że miała drugi? Jak to możliwe? Jakim cudem to zrobili? Myślę że nie trzeba tu zasłaniać się tajemnicą śledztwa i skoro stwierdziło się fakt, to można chyba napisać jak to się udało ustalić.

Jedyna opcja jaka przychodzi mi do głowy,to że Iwona zamieściła gdzieś ogłoszenie z tym drugim nr i ze swoim zdjęciem, ale to raczej mało prawdopodobne, zwłaszcza że jej komputer był sprawdzony i przez Rutka i przez policję. Teoretycznie mogła to zrobić z kafejki,czy od kogoś innego, ale jednak nadal wydaje mi się to mało prawdopodobne.

Dlatego chciałabym uzyskać odpowiedź na pytanie - jak to udało się internautom ustalić.

Na chwilę obecną podejrzewam, że to nie internauci odkryli, ale zostało to tak podane na zachętę, jako "marchewka", aby temat nie umarł, w końcu są juz efekty - internauci coś odkryli.

Ja jednak nie lubie byc "robiona w bambuko", niezależnie od intencji i chciałabym się tego dowiedzieć. Mam nadzieję że ktoś rozwieje moje wątpliwości.

Tak jak napisałam,wiem że nie jest to mega ważne, ale jak intuicja mówi mi jedno to chciałabym sprawdzić.

Druga rzecz, wypowiedź Janusz z dzisiaj:

Janusz czyżby z tego postu pobrzmiewały pretensje?

Zacznijmy od tego, że z tego co jest napisane to nie Paweł tam pojechał, a 2 pozostałych chłopaków.

Poza tym już ci kiedyś napisałam - nie masz prawa od nikogo oczekiwać, że będzie coś robił. Jesli ktoś pomaga to jest to jego dobra wola, nie obowiązek.

Samo to, że ktoś pojechał sprawdzać jakiś trop jest czymś bardzo pozytywnym i należy za to podziękować, a nie jeszcze narzekac,że nie zrobiło się więcej.

Mogłes jechac sam i powiesić te plakaty, ale nie masz prawa się czepiac innych że tego nie zrobili.

Czytam Twoje wypowiedzi od poczatku tutaj i na moje naprawdę powinienes się zastanowić zanim coś napiszesz, zwłaszcza że jesteś bezpośrednio powiązany ze sprawą. A tu najpierw afera o marsz, potem afera o stronę, potem teksty w stylu "nie wyobrażam sobie żeby mama Iwony wieszała plakaty", próby rozliczania Wizażanki z tego co zrobiła, a teraz pobrzmiewające pretensje o brak plakatów.

Pod petycją są take komentarze

Słowa może mocne, niektóre za ostre, ale nie sposób się z nimi nie zgodzić.

Wiesz, jesteś dorosłym facetem, nie dzieckiem,który czasem napisze zanim pomyśli. Stworzyłes "autoryzowaną" stronę, na której pozwalasz na pomówienia, czy znajomych, czy Wizażanek, na wizazu zamieszczasz wypowiedzi niby coś sugerujące odnośnie znajomych.

Rozumiem, że jesteś w to bezpośrednio zaangażowany,ale dziwi mnie to, bo myślę że Tobie akurat takie zachowanie po prostu nie przystoi.

Dokładnie. Sam niedawno Janusz pisałeś o sytuacji mamy Iwona - że kobieta może zbankrutować. Tak samo może to spotkać Pawła - ma własną firmę. W tv pokazał twarz,podano jego imię i nazwisko. Dzisiaj artykuł w gazecie. Kto do niego pójdzie? Skoro ludzienie nie chcą "dać zarobić"ofierze to kto da zarobić "mordercy". Nawet jak złapią kogoś innego to łatka będzie przyklejona. "To ten co go podejrzewali o morderstwo". Sądzisz że to miłe i nieszkodliwe?

Ja np pracuję w miejscu, gdzie jednym z warunków zatrudnienia jest nieposzlakowana opinia. Jest to narzucone ustawą, jest to wnikliwie sprawdzane przez zatrudnieniem.

Adria i Paweł już na starcie byliby skreśleni.
I to jest cholernie przykre. Młodzi ludzie, a już maja pod górkę.

A Ty jednak tez się do tego przyczyniasz. Samemu sugerując co nieco, pozwalając na pomówienia na oficjalnej stronie. Rozumiem że dla Ciebie "Iwonka jest najważniejsza" ale nie obnoś się może z tym, że innych ludzi -ich życie, pracę - masz tak bardzo gdzieś.

Miło Ci było czytać że Iwona bawiła się w sponsoring? Nie? To nie rób tego co drugiemu nie miłe i nie pozwalaj na to, przynajmniej tam gdzie masz na to wpływ.

A ja się z tym zgadzam.też nie cierpie takich tajemnic. Albo sie pisze wszystko na forum, albo robi topo cichu na pw. Bo inaczej jest to tak samo kulturalne jak szeptanie na ucho w towarzystwie innych.
Odpowiadam na pierwsze pytanie :
Tu nie trzeba zachodzić w głowę - po prostu są internauci którzy śledząc różne fora wyłapują pewne szczegóły i kierują je do nas , na podstawie takich obserwacji dokonujemy analizy - i doszliśmy do wniosku że miała drugi telefon , drugi telefon!!! - jak wiecie z Iwonką i Iwoną znamy się od 15 lat znam jej znajomych i przyjaciół - przeleciałem się po nich będąc w Polsce i szukając klucza - innego nr - no i znalazłem , jest on już zgłoszony policji . tak się sprawa ma . Mam nr i mam na to świadków w Polsce - ostatnia rozmowa do Iwony z tego nr była na początku lipca . Więcej nie powiem ze względu na dobro tej osoby która go posiada .

Co do drugiego pytania to tak: mam informację - że bliscy zostali wprowadzeni w błąd - jak byś się czuła gdybyś to ty powierzyła rozwieszenie plakatów w miejscu X przez pana Y i po paru godzinach pojawiasz się tam również i widzisz że nic nie ma ? A pan Y jest w domu .

Czasami widzę - chociaż Ciebie szanuje - że nie czytasz między wierszami i mam wrażenie że pracujesz w administracji gdyż tam musi być od a do z .
pisząc że nie wyobrażam sobie mamy rozwieszającej plakatów wiesz co miałem na myśli ? widzę że nie - to piszę od a do z - Bo sobie nie wyobrażam kobiety bez jakiejkolwiek pomocy chodzącej i rozwieszającej po wszystkich dzielnicach, miastach, państwach - zajęło by jej to wieczność i dla tego moja wyobraźnia nie sięgała tego . i liczyłem właśnie na pomoc zeby mogła się dziewczyna zająć czym innym .

Co do pomówień na wszą stronę to jak wiesz kłótnia była po między mną a moją "kochaną" VisionAM - po otrzymaniu bana nie miałem możliwości u was odpisać więc napisałem tam ale nie tylko o was - Jestem tylko człowiekiem mam swoje uczucia i honor i jak ktoś mnie obraża to nie będę udawał że deszcz pada .
Są tam pod postem kartofle buraki itd - widzisz to akurat nie dotyczyło się waszej strony , były to jak co się niektórzy wygłupili medale za zasługi

Co do A i P nigdzie nie pokazałem palcem ze to oni nigdzie nie napisałem ze ich podejrzewam ( przynajmniej oficjalnie) , adrie poznałem osobiście - miła sympatyczna dziewczyna - wyglądały na dwie papużki nierozłączki , ale jest takie przysłowie gdzie drwa rąbią to wióry lecą , sama przyjrzyj się innym stronom , ta sprawa od kiedy stała się medialna narobi dużo przykrości , ale nie należy unikać pytań i chować głowę w piasek że nic się nie stało . Że nie było kłótni że wszyscy w zgodzie się rozstali że był raj na ziemi - a dziewczyna no cóż była dziewczyna niema dziewczyny.

Afera o marsz ? - mówisz o organizacji ? - zorganizowano na tip - top tylko co niektórzy chcieli z marszu gdzie jest Iwona zrobić marsz poświęcony wszystkim znasz jakie koszta ponieśliśmy z tego tytułu ? nie , a chcesz partycypować w pokryciu tych kosztów ? myślę że nie .

Moim zdaniem masz jakiś uraz i wracasz do tego co juz było nie jestem świętym i też błędy popełniam tym bardziej że jestem tak bardzo emocjonalnie związany - zapytasz dla czego ? to tez jest dziwne . Obcy facet a walczy jak o swoje dziecko ?

Zapomnijmy o urazach - Ja nie mam do nikogo pretensji współpracuję ze stroną GP24, jestem od czasu do czasu na szukamywas - Wszędzie są ludzie którzy chcą pomóc .

Jeżeli Tobie nie odpowiada moja forma wypowiedzi to wybacz - jestem taki sobie człowiek z Londynu

Pozdrawiam
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 21:33   #1260
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

Cytat:
ujawniono już imiona, więc zapewne nowe teorie spiskowe są w trakcie powstawania... poczekajcie kilka dni i okaże się, że wszyscy troje to zorganizowana grupa przestępcza
wlasnie mialam to napisac, pojawily sie juz imiona, plus w GW napisano, ze obydwaj nie chca sie ujawniac ani wypowiadać do prasy, dla niektorych to juz duzo , zeby ulozy jakas teorię

! SZUKAMY IWONKI WIECZOREK Z GDAŃSKA !

Filmik o zaginionej

Wątek o Iwonce, zajrzyj, może jesteś w stanie pomóc
klaustrofobia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości