|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Dzien dobry
![]() ja tylko na chwilke chcialam wam pokazac mojego małego brudaska ![]() nie mam czasu na forum mam malego dolka i podjelam sie zadania ktoremu nie moge sprostac brakuje mi czasu jeszcze bylismy dzisiaj z Julka u okulisty bo cos jednego czka to znaczy powieki nie mogla otworzyc dostala kropelki i jedno oczko ma troszke spuchniete ale lekarz nie wie od czego to
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Młoda, świetne zabawki
Szkoda że nie są dostępne w Polsce. w ogóle jeżeli chodzi o Polskę to mało jest dostępnych takich zabawek logicznych czy edukacyjnych. Np kiedyś na metodyce babka nam pokazała zabawki - klocki służące do rozwijania wyobraźni przestrzennej - boskie to było, siedzieliśmy i się bawiliśmy przez kilka godzin Oczywiście sprowadzane ze stanów.tutaj jest wykaz tych fotelików Nania: http://fotelik.info/pl/testy/nania/g...aco/index.html nawet nie jest z nimi tak źle
|
#1563 | |
|
Wtajemniczenie
|
izumi brawa dla Michasia
![]() ![]() ferrou dziękuję za rady z kredkami musze specjalny pędzelek kupić i spróbuje cieniem darusia współczuję !! kurde wczoraj nie miałam już czasu, jeszcze do zduńskiej założyłam za małe buty ja to nie umiem sobie butów kupić, jak przymierzam to niby sa spoko, a potem się okazuje, że za małe, to już nie pierwszy raz catro Amelka tez ostatnio tak miała, że budziła się w nocy z płaczem, przytuliłam ją i było spoko na jakiś czas, może nie tak często jak Ola, ale zdarzało się po 6 razy w nocy. Póki co <odpukać> jest dobrze, a nie sprawdzałam czy to zęby, jak się obudzi to zrobię przegląd ![]() cigi Basieńka jest cudowna ![]() anakazar ale jej powiedziałaś teraz to dopiero sensacja ![]() Baobabku niech dziadek z Kubusiem korzystają z ostatnich promyków słońca ![]() Cytat:
Amelka wygląda identycznie po chrupkach my mieliśmy wczoraj ostatnie szczepienie w tym roku i tylko 6w1 i mi się przypomniało, ze Amela dostała tylko dwie dawki Prevenaru, a powinna chyba 3, sprawdzałam na stronie producenta, że jak była przerwa minimum 2 miesiące między dawkami to tylko dwie, a potem między 11 a 15 miesiącem trzecia. Mi się wydaję, że ona miała podane w odstępie 6 tygodni, nie moge znaleźć książeczki szczepień
|
|
#1564 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Rok na becikowe jest
Darusia Izumi dla Tz za pracę i Michasia za postępy...Reszty nie pamiętam co miałam napisać bo nieprzytomna jestem. Głowa boli, Misiek jeszcze nie śpi, pomarudził trochę... Spotkałam się dziś z Asiulkiem i JaGaaaą... Gaduły dwie i ciężko mi się było im w słowo wbić bo ja to taka małomówna od zawsze jestem, tylko Tz czasem marudzi że jak znajdę temat to mu gderam (przeważnie że coś ma zrobić albo czegoś nie zrobił) ![]() Dzieciaczki świetne, Wercia słodziak, Dominiś przystojniak i obydwoje gaduły też... Miło spędziliśmy 3h spacer i już czekam na następne spotkanie... ![]() Pogoda super aż w sumie za ciepło bo na spacerze chłodno a w drodze do domu Michaś mi się zgrzał strasznie (klimy brak) i jeszcze wypadek po drodze był i długo jechaliśmy... ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Asiulek ta nasza pszczółka to jest to: http://allegro.pl/bright-stars-grzec...233066148.html
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja się melduję po dzisiejszym spacerku
![]() Ty,Ty... my lachoniki... a Ty to co?? Gruba... że niby w którym miejscu?? ![]() Hmmm... co do gadulstwa... no coż... moj tż też narzeka, ze jak się rozkrecę to jak kataryna. A jak napotkam na drodze drugą gadułę (czyt. Jagaaaa....) to nakręcam sie podwójnie ![]() Michaś- słodziak mały. A jaki zalotnik... mmmm... A Dominiś Jagi to mały akrobata. Aż wózek cały lata (mi się rymnęło ). Słodziaki kochane... ja juz chcę powtórkę!! Miło było P.s. Jaga- czekam na fotki. Na priv napisze e-maila ![]() Ja mam tylko 3 fotki i to podobne ale prześlę, tylko napisz adres... ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- A pszczołę zakupie bo zajefajna Moze moją Wercie tez będą nią przekupywać ![]()
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-09-24 o 20:22 |
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, jak ja nienawidzę ząbkowania.
Igor przepłakał wieczór, cały dzień marudził. Panadol pomaga, ale nie mogę przecież przesadzić
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co mi tezet pokazal to sa dostepne w polsce tylko te ceny sa na prawde zaporowe...
w poniedzialek bede miec rozeznanie co maja na magazyni jeszcze i jak ktoras bylaby chetna to bede mogla wyslac linka ze zdjeciem tego co mamy
|
|
|
|
#1569 | |||
|
Rozeznanie
|
No, Hania już śpi, to mogę na trochę tu zajrzeć
![]() Ciekawe czy dziś też będzie tak ładnie spała w nocy? A ja się biorę za malowanie znowu... ![]() Cytat:
Diewczyny, jesteście niepowtarzalne, niesamowite i jedyne w swoim rodzaju, zawsze można na Was liczyć Cytat:
Pielęgniarka poradziła mi, żebym następnym razem jej rączkę z tą maścią zawinęła folią spożywczą Nie będzie bolało. A Basiulka przecudna!!! Cytat:
A Julka super zajada chrupala |
|||
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
juz was zaraz nadrabiam ale chwale sie łazienka.. jeszcze cała w kurzu i biała od tego wzystkjiego ale juz sonczona..
brakuje umywalki na szafce bo potłukli podczas transportu kurierzy na nowa czekam. i bedzie jeszcze szafa zabudowana tez ciemny orzech taka na wszystko nawet na szlfroki i kosz na pranie. a tydzien temu wyglądała jeszcze tak jak wam pokazywałam ostatnio ![]() PS. dusiaczku , darusiaaaaa Michasia uwielbia Wasz prezencik.. w załączniku ;p
|
|
#1571 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam że mnie tak ta dziewczyneczka urzekła w tej wannie że nawet uwagi nie zwróciłam na to że nie ma majteczek ... faktycznie średnio odpowiedzialni rodzice
![]() cigi Baś jest cudny!! I wygląda jak roczna pannica Moja Hanka niebawem skończy 7 lat, a Marcel już w najbliższą niedzielę pół roczku Ja sobie właśnie uświadomiłam że za tydzień ruszam do pracy i w sumie to nawet się cieszę Co prawda chyba sobie wezmę jeszcze tydzień zwolnienia coby po przeprowadzce ogarnąć mieszkanie, ale to i tak dwa tygodnie i praca czeka Megi jak u Ciebie?? Przyzwyczaiłaś się??Pop wygląd mieszkania zmierza ku lepszemu (normie ) więc Marcel z przyjemnością ugości w swym kolorowym pokoju Oliwcię A i jeszcze pytałaś o wannę ... wujek mojego tżta który się zna na tego typu sprzętach mówi że nie warto brać wanny z hydro ... ponoć strasznie się zatyka, trzeba często serwisować i sporo osób reklamuje ... Ale może któraś ma lepsze doświadczenia i poradzi Ci jakiś fajny model Jaka śliczna Misia I zabaweczka piękna Łazienka superaśna - też oglądałam te płytki Ja się swoją pochwalę jak wyniosą z Niej te wszystkie sprzęciory madziwnia swoją drogą to masz kawał łazieny - moja nie jest tak imponująca
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-09-24 o 22:11 |
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam, że doła mam nadal, do pracy tam już nie wrócę na pewno, chociaz ta dyrektorka tez jest super to bez Romy to nie to samo ....
i ciezko patrzec na te rodzine tak sie kochajaca, mieszkaja 3 domy dalej.... i te klepsydry dwie jedna ze szkoly i opisane jak szczerze kochala dzieci a druga normalna.... ciezko mi troche no ale niestety z jednej strony lepiej tak niz mialaby sie dlyzej meczyc kobieta.... 5 lat walki ... najbardziej mi zal ze tych wnukow nie ma i zawsze sie smiala ze idzie jej wnusia jak z Oli szlysmy na spacer. Wiem juz jak to sie stalo wszystko ale nie bede pisac. ona byla usmiechnieta cale zycie wiec trzeba tez byc takim jak ona! Poza tym Olinek juz kima dawno, przyszla jej chrzestna posiedzialysmy, pogadalysmy.. nastroj mam melancholijny, butelkowy i nie wiadomo jaki jeszcze.... DZIĘKI BOGU JEST OLIWKA! Nawet nie wiedzialam ze to az tak na mnie wplynie;/ Za pol roku z tezetem splacimy 3 pozyczki , zostanie tylko auto i komputer i szukamy mieszkania! Pozniej bedziemy mieszkac w tym jego mieszkaniu ale poki co juz sie chyba doczekac nie moge.... ciesze sie; ) bede przyslowiowo mogla miec ( i oczywiscie w wielkiej przenosni) nasrane na srodku i nikomu nic do tego ! ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Wszystkie dzieciaczki śliczne! Madziwnia łaźnia przepiękna! ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- No i ciesze sie bardzo, ze sie podoba zabawka a nie boi sie?
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prosze focie juz sa.. a ja zrobiłam te wyniki ale doktorka do mnie dzwoniła na kom że cos tam podwyzszone i poda mi antybiotyk ale co ja mam to nie wiem.. ??? jutro jade po recepte bo dzis michaska miała gorączke 38,8 podałam 2 czopki bo mam te mniejsze i spadła temp.. ale przed spaniem jej zmierze raz jeszcze... mam nadzieję że to od zabków czy ja dobrze widze pieluszki wielorazowe kieszonki? jaaka ona słodka!! a jakie ma włoski!!!! ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Zobaczyłam ostatnie zdjęcie drcronka znaczy Juleczki albo ja jestem przewrazliwiona albo nie wiem.. Julka siedzi w foteliku do karmienia na MAX PROSTO... a jest tez z p9oczatku kwietnia... ja sadzam miske na pół łeżąco bo uwazam że jest jeszcze zbyt mała a pozatym pytałam u ortopedy jak to z tym sadzaniem dziecka.. no i na moje wyszło bo nie powinno sie sadzac i podpierac poduszkami.. albo włąsnie na prosto w fotelikach.. i chrupków tez nie daje .. nie daje nic poza swim mlekiem , owocami i sokami owocowymi oraz pierwsze obiadki jedno lub dwuskładnikowe.. ale lekarka mówiła że dobrze.. tpo chyba dobrze
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
madziwina sliczna ta lazienka zazdroszcze!!!
|
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez! Ja tez! Ja tez!
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na poczatku taaakie oczy wielkie robi jakby miała płakać a potem sie smieje!!!
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
To super!!!!!!!!!!!!!
|
|
#1578 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia łazienka rewelacyjna podoba mi się i kolory fajne
Młoda zabawki superaśne zanim je pokazałaś to myślałam o tym gdzie kupić takie drewniane ,Miko ma taką ciuchcię do składania z drewnianych klocków ale na razie to umie ją tylko rozwalić ![]() Cytat:
Darusia nie smutaj się , wiem że to frustrujące ale na pewno będzie lepiej musisz w to uwierzyć Też bym chciała zrobić sobie extra łazienkę ale na razie mogę pomarzyć. Cytat:
Dla Hani za przespanie nocki.Dziękujemy i za ząbkaCytat:
Mój Miko ma takie pianinko grającą żabę i jak chce zeby mi nie przeszkadzał to mu daję a on wali łapkami w to , gra mu i zadowolony a mamusia ma chwilę spokoju. Później żaba jest chowana żeby się nie znudziła szybko. Cytat:
obra jestesCytat:
U nas tez się od dawna zębiska na górze czają , ale jak na razie tylko czają ![]() Cytat:
___________ My po wizycie u lekarza , Miko osłuchany i nic oskrzela czyste a kaszel z tąd że ma tam wysuszone wszystko od tego kataru ,mamy zlecone inhalacje 4 razy dziennie , cebion(3x dziennie po 10 kropel) i jakiś syrop na przeziębienia ale zapomniałam nazwę. Także jest w sumie ok.Tylko lekarz mówi że teraz przy tej pogodzie takiej wilgotnej jesiennej to może się małemu pogarszać ten oddech taki własnie astmatyczny ma, ale na to tylko inhalacje i nawilżać w domu .Jest nadzieja że wyrośnie z tego.Żeby jeszcze ten katar minął ![]() I pochwalę się Miko zaczął pełzać sunie jak perszing ,śmiesznie tak.A nocka była cała przespana do rana Pytałam lekarza o jedzenie a właściwie o nie picie mleka , bo teraz jak przesypia noce to już nie pije, mówił że nie ma się co martwić jak on dostaje tą kaszkę na mlaku 2 razy dziennie i jeszcze jakis deserek albo serek czy jogurcik to jest ok. |
||||||
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Libra ja nie wiem bo ja slodzika nie uzywam i jej o to nie pytalam, ja cola zero non stop.
Nie mialam zadnego efektu jojo, co prawda po diecie bylam tylko 1,5 miesiaca zanim w ciaze zaszlam ale jadlam wszystko i nie przybyl ani gram! Kochana NA PEWNO NIE ZACZYNALAM Z TAKA WAGA Jak pojechalam 1 raz wazylam 88 kg!!!!!!!! Po 11 tygodnaich diety 68 !!! przy wzroscie 170 mi to wystarczylo. Dalam diete mojej kolezance, nie wiem ile wazyla, chudla ale duzo wolniej takze efekty takze byly ale duzo wolniejsze. ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Jak przerobisz ten tydzien to daj znac napisze kolejna diete ![]() zawsze lepiej sie odchudzac z kims
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
Zajechałam sobie do pepco i kupiłam małemu kilka sztuk bodów za 5,99 i piżamkę pajaca polarowego za 15 zł super jest.
Madziwnia nie wszystkie dzieci chcą na pół leżąco mój nie chciał i jak go tak dawałam to łapał się łapkami i tak wisiał póki się nie zmęczył a później się darł. |
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Libra zapomnialam ci powiedziec, ze mozesz normalnie uzywac soli, cukier i przyprawy nie ale sol tak.
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia no ja mam teraz trochę mniej bo 81,5 przy wzroście 168 ale wydaje mi się że efekty będą już to czuję czuję sie prawie wklęsła
![]() Chcę wrócic do swojej wagi z przed ciąży czyli 70 Pewnie że lepiej z kimś się odchudzać, jak podziała to niech Ci Bozia w grzecznych dzieciach wynagrodzi ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- To dobrze że chociaz sól można ,cukru w sumie nie uzywam bo albo nie słodze wcale(herbat a piję zieloną i czerwoną teraz) a kawę słodzikiem , który jest tez w coli zero nawiasem mówiąc. |
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci, ze ja sie po prostu skrupulatnie trzymalam wszystkiego co bylo tam napisane.
Nic wiecej nie jadlam, pilam to co mozna, czasami jadlam jakies ogorki. Byly momenty kiedy bylam przejedzona! Az dzwonilam do laski mowic ze nie przejem wszystkiego ale mowila ze musze. Takze działamy! Po prostu dokladne wazenie - o to w tym chodzi. Za kazdego owoca ktore sa np. na podwieczorek mozesz zjesc loda -BIG MILKA no to juz wsio wiesz i teraz dzialamy !!!Ja we wtorek zaczynam kolejna diete
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Ok. Wszystko jasne , to działamy.
Big Milków nie lubię wole np. jabłko. Jak zaczniesz następną to zapodaj ,tą sobie wydrukowałam i uzupełniłam zakupy. |
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma problemu.
Może ktoś też chce się przyłączyć?
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
hmm moze ja sie przylacze bo tu jest napisane co jesc i tyle...bez wyborow...
wrzucisz ja jeszcze raz??
|
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
ŚNIADANIE: Chleb 50 Maslo 5 dżem 30 II ŚNIADANIE Chleb 30 wędlina 20 Pomidor50( bleeeee) :P sałata Obiad Rosól z miesem -woda -udko z kurczaka bez skory 200 makaron 40 marchew lub inne warzywa 100 PODWIECZOREK Owoc 200 ( lub lód big milk bez czekolady) KOLACJA Chleb 50 Wedlina 20 Ser żółty 20 Ogórek Goracy kubek knorr 1 szt. Dieta II ŚNIADANIE: Chleb50 Jajko 1 szt II ŚNIADANIE Bułka kajzerka 50 wędlina 30 OBIAD Mięso bez kosci 100 ziemniak 100 marchew 100 jakies warzywo 150 Podwieczorek Bulka kajzerka Kolacja Chleb 50 Serek topiony FIT 1 szt wedlina 20 Jedna diete stosuje sie 3 dni, druga 3 dni i na 7 dzien wybiera sie ktora sie chce i pozniej kolejna.
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
i wy to wszystko wazycie tak dokladnie??
|
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak, nawet jak kajzerka wazy przykladowo 70 gram to odcinam tak zeby wazyla 50 jesli mam w diecie bulke, a wlasnie od dzis mam 2.
Wszystkie waze bardzo dokladnie, co do grama. ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Biorac pod uwage ze tam nie jest ta dieta urozmaicona bo ja wielu rzeczy nie jadam, to jest troszke monotonna po prostu ale dla mnie bajka, dlatego sie stosuje, poza tym juz raz ja sprawdzilam i chce teraz sprawdzic czy tez waga bedzie tak fajnie spadala, jesli nie to pojade po kolejne diety.
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
a jesli zamast tych bulek chce jesc pieczywo chrupkie??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

brakuje mi czasu jeszcze bylismy dzisiaj z Julka u okulisty bo cos jednego czka to znaczy powieki nie mogla otworzyc dostala kropelki i jedno oczko ma troszke spuchniete ale lekarz nie wie od czego to 
Oczywiście sprowadzane ze stanów.

musze specjalny pędzelek kupić i spróbuje cieniem
ja to nie umiem sobie butów kupić, jak przymierzam to niby sa spoko, a potem się okazuje, że za małe, to już nie pierwszy raz 

Rób te badania kochana i pozbywaj się szybko tego cholersta, bo żartów nie ma! Trzymam kciuki żebyś szybko dzoszła do siebie i miała czas odpocząc i upragnionego PIERDA puścić