|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
To ja tez chce takiego chrzesniaka z lunetą
![]() Brzuch mnie boli ale tak na srodku po prawej (tam gdzie lezy mala), w sumie ani zoladek ani na samym dole. Dziwne. Moze cos z tym serem zapiekankowym bylo nie tak albo te grzyby w zupie ![]() Dobranoc.
|
#3092 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
|
|
|
|
|
#3093 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3094 |
|
Rozeznanie
|
Ja kupiłam taką świetną zabaweczkę, pluszowa misia z pozytywką i puszczam ją codziennie kilka razy do brzuszka. Mam nadzieję, że mała się przyzwyczai do tej melodii i po urodzeniu będzie ją rozpoznawała i że będzie się uspokajała na jej dźwięk
![]() to taka moja pierwsza metoda wychowawcza
|
|
|
|
#3095 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Weronisia a na co to ? :P ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Tylko wtedy kiedy dziecko jest już gotowe do wyjścia na świat Wcześniej niczego nie przyspiesza
|
|
#3096 |
|
Dragonfly
|
witam dziewczynki
ja musialam wyjechac,bo tz jutro bedzie lakierowal podloge ale sie rozchorowal i ma wysoka goraczke,wiec nie wiem,remont stanal w miejscu,a tesciowa jak w poniedzialek przyleci do PL to musi miec gdzie spac...ciezko mi to sobie wyobrazic i absolutnie nie mam wracac do domu,bo sie zaraze i bedzie lipa![]() Mieszkam u cioci w gdansku,ktora urodzila czworke dzieci i jak mnie tylko zobaczyla to powiedziala na dzien dobry "ale ty masz nisko brzuch,daje ci trzy tygodnie,do miesiaca,niewiele czasu juz zostalo" Ishka,zycze lekkiego porodu
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Padam na ryj
![]() Polazilam, kupilam sobie getry, malej spiochy i czapeczke ciepla, a w sephorze czekoladowe maslo do ciala i zel |
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
czesc.
nie mam nastroju i wogole mi smutno ale nie chce o tym pisac
|
|
|
|
#3099 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
De 28 przykro mi z powodu kotka,piekna byla
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
De, tak mi przykro biedna kicia, ale słusznie postąpiliście. A jaka ładna z niej kocica, takie mądre oczy. Ech, mi samej chce się płakać
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny ...
a no pare słów za dużo... ![]() De28 przykro mi z powodu kociaka... teraz nie cierpi i w to trzeba wierzyć ....no i się popłakałam
|
|
|
|
#3102 |
|
Raczkowanie
|
De28 od kiedy zaczelam to czytac nie moge przestac plakac
Przykro mi ....Do tego za kazdym razem gdy ktos mowi o kotach przypomina mi sie moja kicie i odrazu wspomnienia i lzy.... Tesknie za nia strasznie a to juz prawie 2 miesiace ![]() Dobranoc ![]()
|
|
|
|
#3103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli jeszcze inaczej pośrodku tych dwóch wychodzi.(heh od poczatku ciąży się śmiałam ,że z moim szczęściem to urodze 1list.) no sama jestem ciekawa,starszego urodziłam po terminie i to czekanie to masakra dlatego teraz bym wolała przed BOOM i już pozdrowionka i miłego weekendu. ach i jeszcze te obrzęki masakrycznie mnie męczą dostałam wczoraj lek ziołowy na to cyclo3forte. Edytowane przez bela14 Czas edycji: 2010-09-25 o 07:50 |
|
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was.
Ja dziś w biegu, bo za pół godziny wychodzimy na SR Oczywiście jestem niewyspana, bo... mąż wczoraj pojechał z moim Bratem do ikei zamówić meble i transport na dzisiaj, a przy kasach złapał ich jakiś taksówkarz z taksówki bagażowej (niezłą fuchę sobie znaleźli ci taksówkarze ) i zaproponował transport od ręki, dwie dychy taniej niż ikea. No to wzięli te milion pudeł i pudełek i przywieźli od razu. O 22,30 Kosmos, dobrze, że na parterze mieszkamy. Jakbyśmy przed 23 latali powiedzmy na 3 piętro ludziom pod drzwiami, to by nas sąsiedzi znienawidzili do reszty Tak że nie dość, że już wszystko mamy na miejscu, to jeszcze sofkę złożoną Poza tym mąż kupił w ikei wanienkę (pierwszy raz coś kupił sam dla dziecka, nawet bez konsultacji ze mną - oczywiście wiedział wcześniej, że te wanienki mi się dosyć podobają ). Wprawdzie jest malutka, na pół roku to raczej nie starczy (chyba ma 74cm), ale będziemy się martwić jak się zrobi za mała. Póki co świetnie że jest mała - do naszego małego mieszkanka w sam raz ![]() Uff, rozpisałam się, a tu jeszcze trzeba zęby umyć i podmalować się trochę, więc lecę. Będę po południu dopiero, bo SR do 14, a potem jeszcze idziemy do Jyska i Leroy Merlin. Zapowiada się długi dzień... Miłego!
|
#3105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja duuuuużo piję w ciągu dnia i wtedy latam do toalety jak szalona a przed snem troszkę mniej i może dlatego ja nie wstaję ![]() Cytat:
![]() kretencja super nowiny ![]() widzę, że ty zalatana dzisiaj, ale to dobrze przynajmniej będziesz miała dobry humor ![]() wszystkim mamusiom życzę miłego dnia
|
||
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
De - ![]() Kretencja - super, ze koniec remontu wreszcie zbliża się wielkimi krokami a co z tą szafą??? i z tymi dodatkami do kuchni co mieli ci dowieźć??? Moja kocica dziś rano biegiem wracała do domu a że miała mokre łapki to na gumolicie wpadła w poślizg i wyrżnęła głową w drzwi sierota jedna Ja też oglądałam Garfielda - świetny jest ![]() Średnio się wyspałam bo młoda zrobiła mi pobudkę o 7 ![]() Kawka już wypita więc czas pomyśleć o jakims śniadanku
|
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
zenia apolonia to dajcie maile na pw
|
|
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie,,
odpiszę na co pamiętam kotek81 - patent z wacikiem przy oddawaniu próbki moczu był też dla mnie nowy, ale jak na razie się sprawdził dzasta - dzięki za ciepłe słowa o moim mieszkanku kretencja i anecka - piękne kotki, jako kociara bym zacałowała na śmierć de28- bardzo mi przykro i jestem z Tobą, tylko staraj się nie płakać, bo to nie pomoże, a dziecko będzie przeżywać stres z Tobą. Wiem, że trudno radzić, gdy się cierpi po stracie ukochanego zwierzaka, ale wytłumacz sobie racjonalnie, że to było ogromne cierpienie związane z chorobą i teraz Twoja kicia już nie cierpi, a dzięki Wam miała piękne życie i godną śmierć. kretencja- super, że remont idzie zgodnie z planem. Powodzenia na sr |
|
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki. Ja właśnie skonczyłam sniadanko. A tak mi sie wstac nie chciało ze masakra, w łózeczku fajniusio cieplutko to mogłabym cały dzien tam spedzic
Ale na 12 musze obiadek zrobic. Dzisiaj robie spaghetti z mięskiem mielonym Uwielllllbiam A co do remontów i zakupów to sama doczekac sie nie moge kiedy juz wszystko bedzie ustawione, ciuszki poukładane w komodzie no i w ogóle wszystko juz poukładane dla maluszka, łózeczko i wózek będą stały... Bo nie moge juz patrzec jak to wszystko zapakowane jeszcze... Kupowała która z IKEI komode??? |
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja, no i git ze juz koniec calego remontu, bo teraz to tylko meblowanko?
![]() Ja spac nie moglam, 2 razy budzilam sie do siusiania, czego wczesniej nie mialam. Zryte sny: najpierw jakis fajny lumpeks gdzie wygrzebalam na wieszaku fajna bluze z misia z kapturem, potem jakas skore z fajnym sciagaczem w talii.. jakies naszyjniki ![]() Pozniej snila mi sie kolezanka ktorej nie widzialam pare lat i sie pytala czy moze sobie z ogródka wziac pare pajakow i pamietam ze ona dzwoni i mowi ze nie widzi zadnych czy moze przyjsc do mnie do mieszkania bo z mojego okna widac takiego pajaka z rogami ![]() No dobra zjadlam jakies tam snaidanie, popilam Inką.. nastawilam pranie ale musze w domu wywiesic. Pozniej bede prasowac te dzieciece ubranka i chyba zaloze ta moskitiere na lozeczko bo musze ozbaczyc jak to na zywo wyglada hehehehehe
|
#3111 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znawcy się znaleźli różni ludzie, różne brzuchy ![]() Cytat:
mów szybko gdzie zamawiałaś emu ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3112 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam z Ikei z serii MALM. Tania i fajna, polecam
|
#3113 |
|
Zadomowienie
|
No my tez chcemy jakąś tańszą kupić właśnie. A z iloma masz szufladami?? Tutaj w DE patrzylismy w katalogu Ikei i jest własnie taka fajna i niedroga i z tego co pamietam to ma 3 szuflady... Tylko czy wystarczą te 3 szuflady?? A Ty jaką masz?
|
|
|
|
#3114 |
|
Wtajemniczenie
|
ojaa... na brodawce zrobiły mi się jakieś takie hmm... jakby małe pieprzyki brązowe
![]() :conf used: co to---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- mi się podoba ta 6 szufladowa, taka podłużna ... kosztuję 499 zł właśnie z tej serii malm |
|
|
|
#3115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3116 | |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, próbuje was nadrobić ale juz nie daję rady, za rzadko właże na neta, jak byłam w pracy, top byłam na bieżąco, a teraz nie mam czasu, w domu zawsze coś do zrobienia
Weronisia - ja też szykuje się na następną pełnię, tj. 23/10/2010, ten termin pasowałby mi najbardziej, bo mój wypada tak, że świeczki z okazji 1 listopada to ja będę na porodówce zapalać ![]() Dziewczyny, straszycie tak z tym seksem i spermą?? Bo my po miesiącu abstynencji na nowo odkrywamy radość z przytulanek i że tak powiem nie robimy sobie dnia przerwy. A nie uzywamy gumek bo nie lubimy, tym bardziej teraz, kiedy w ciążę na pewno nie zajde Ale nie chcę przez moje ochotki urodzić miesiąc przed terminem ;/ Lekarz mi nic nie powiedział, że nie możemy, ale teraz w środę mam wizytę, to zapytam, bo wolę nie pluć sobie potem w brodę.Sylwia - a ja się wczoraj zastanawiałam właśnie, czy sunia zostaje u was czy będzie miała nowy domek, ale cieszę się, że tak ją pokochaliście. De - Właśneie doczytałam, że kotka nie przeżyła Piękne brzuszki macie dziewczyny - Anecka lekarz niech sie buja ze swoimi stwierdzeniami, że mały masz rzuszek. Normalny moim zdaniem! Sorki dziewczyny, że nie wszystkim odp, ale nie daje rady, jakoś średnio się dziś czuje, wyłączam kompa i ide poleżeć, bo coś ogólny stan organizmu dziś do buśki *---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam
A co do komody to myslicie że 3 szuflady wystarczą na ciuszki dla maluszka?? Bo lepiej moze kupić tą co ma 6 szuflad niz w tej co ma 3 szuflady upychać potem ubranka? No juz sama nie wiem. Może która kupiła którąś z tych komod z Ikei to powie która lepsza??? Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-09-25 o 10:31 |
|
|
|
#3118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i teraz dokupiliśmy drugą taką samą. Wyższej ( czyli z większą liczbą szuflad)nie chciałam, bo chce na niej przewijać dziecko.
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
No pewnie niech spada na szczaw lekarz ze swoimi stwierdzeniami dotyczacymi mojego brzucha
![]() Wywiesilam pranko na dwór, oczywiscie juz sie musialam wkurzyc bo ktoras z sasiadek zajela moje sznurki!!!! jakbym teraz robila drugie pranie to bym sie nie zmiescila. Wkurza mnie takie cos bo ja mam osobne sznurki i kiedys jasno powiedzialam ze sa moje! Teraz ide robic nozki z kurczaka z ziolami
|
#3120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na deezee.pl mieli znizkle w tamten weekend 15%, w ten tez maja ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

albo te grzyby w zupie 

biedna kicia, ale słusznie postąpiliście. A jaka ładna z niej kocica, takie mądre oczy. Ech, mi samej chce się płakać

czyli jeszcze inaczej 
sierota jedna
i sie pytala czy moze sobie z ogródka wziac pare pajakow