|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!!
|
|
|
|
#1382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiecie co jak czytałam jakiś urywek tego art. z GW. I tam była wypowiedź tego kolegi jej Pawła czy Piotrka nie pamiętam imienia. On powiedział, że wybiegł z klubu za nią i próbował ją zatrzymać, ale ona mu powiedziała że jeżeli jej nie puści to zacznie krzyczeć. To wszystko działo się pod tym klubem gdzie był tłum osób. Dla mnie jej reakcja nie jest normalna. Ta dziewczyna się czegoś bała. Może ktoś kazał jej robić coś czego nie chciała i oto poszła cała awantura. Gdzieś padło takie stwierdzenie, że nie za długo znała tych chłopaków. Może dlatego oni milczą... Nie wiem to moje domysły, ale słuchajcie. Logicznie myśląc idąc na imprezę z dziewczyną, która później ginie bez wieści musicie liczyć się z tym, że będziecie w kręgu podejrzanych. Zwłaszcza, że ostatnie spotkanie z tą osobą skończyło się awanturą. Ja na miejscu tych ludzi co się z nią bawili powiedziałabym wszystko gdybym miała oczywiście czyste sumienie. Konkretnie czego dotyczyła kłótnia itd itd. Przecież ukrywając coś tym bardziej stawiają swoje osoby w gronie głównych podejrzanych. To tylko moje odczucia, staram się logicznie myśleć co ja bym zrobiła no, ale każdy jest inny. |
|
|
|
|
#1383 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1384 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1385 |
|
BAN stały
|
Zaplanowanie być nie mogło bo nikt nie wiedział że będzie wracać sama.
Dowiedziała się czegoś w klubie? Gdzieś czytałam że w tym klubie jest bardzo głośno, nie ma szans żeby usłyszeć coś przypadkiem. Zwłaszcza że o "podejrzanych" sprawach głośno się nie krzyczy, nie? A skoro znajomi tacy obrotni i pada podejrzenie że może nielegalnie się dorobili to myslicie że wtajemniczaliby jakąś laskę znaną ledwie od miesiąca, co to nie wiadomo jak zareaguje? Ktoś jej coś zaproponował? Co? Narkotyki? Sponsoring? Seks? To nie są rzeczy za które się zabija gdy się nie zgodzi. Nawet jakby z tym gdzies poszła to można się wykręcic że to żart. Poważniejszych rzeczy - typu wspólne morderstwo kogos,kradzież itp nikt nie proponowałby dziewczynie znanej od miesiąca. Nie wiem,poproszę jakiś przykład, co by to mogło być, że jednoczśnie Iwona jest puszczona wolno i ma możliwość dotarcia do domu (wystarczyłby telefon do mamy czy po taxi) i powiedzenia wszystkiego, a jednoczśnie zabija się ją za to. co mogłoby być na tyle mało ważne żeby puszczać dziewczynę samą dając jej możliwość dotarcia do domu i powiedzenia wszystkiego innym, a jednocześnie na tyle ważne aby ją zabijać? Mi nic nie przychodzi do głowy. I dla mnie nie trzyma się to kupy. |
|
|
|
#1386 |
|
BAN stały
|
To skąd pomysł na ten artykuł, żeby oczernić niewinnego chłopaka?
I mama Iwony pozwoliła czy nie, żeby napisali, że go podejrzewa? Ja nic z tego nie rozumiem. Po co ten artykuł? On ma pomóc w sprawie czy zazkodzić? |
|
|
|
#1387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi też wydaje się, że jeśli byłoby to przypadkowe porwanie to zostałby jakiś ślad. Ale możliwe, że ktoś ze znajomych, który wiedział, że idzie sama wziął samochód (np niekonieczni musiał sam prowadzić) udobruchał ja, ona wsiadła no i dalej nie wiadomo. Myślę, że powód ich kłótni w klubie jest bardzo ważny, a to, ze nie chcą go zdradzić matce Iwony jest dla mnie co najmniej dziwne. To już nie jest zabawa w lojalność. Tej dziewczyny nie ma od ponad dwóch miesięcy.
|
|
#1388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1389 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dlatego moim zdaniem udział znajomych z imprezy jest wykluczony bo to jest kompletnie nielogiczne. Coś złego stało się w klubie, czegoś się dowiedziała, ale puszczają ją wolno, nie idą za nią,ma mozliwość dotarcia do domu. Widać nie jest to aż tak poważne, skoro na to pozwolili. A potem niby na tyle poważne że ją zabili? Bez sensu. Dla mnie to ktoś spoza tej 4. |
|
|
|
|
#1390 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1391 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
|
|
|
#1392 |
|
BAN stały
|
kingincrimson gdzie Iwona była szukana?
Bo jeśli ktoś ją wywiózł do jakiejś wioski poza Gdańskiem i wrzucił do jakiejś studni,kanału czy rzeki to niekoniecznie tak szybko ciało się odnajdzie. Poza tym ja nie wykluczam że to ktoś znajomy, ale nie sądzę że to ktoś z tej 4 z imprezy, bo to nieloogiczne. Zaplanowane też być nie mogło. Więc jak już to jakiś znajomy spotkany przypadkiem. |
|
|
|
#1393 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
tylko dlaczego oszkalowali go w tym artykule? a pozostali panowie? przecież jechali w tym czasie do domu w stronę Gdańska. |
||
|
|
|
#1394 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1395 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a o pozostałych panach nic nie wiemy, ale jaki mieliby motyw? No serio prosze, niech ktoś mi rzuci pomysł,co mogło być jednocześnie nieważne, że miała możliwość o tym donieść i ich wydać, a zarazem tak ważne że by ją zabili za to? ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Ale policja chyba nie chodzi po lasach w całym kraju i nie szuka ciała nie? Jesli nie żyje to jedyna szansa że znajdzie się przypadkiem
Edytowane przez Kimikika Czas edycji: 2010-09-25 o 19:29 |
|
|
|
|
#1396 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co wiem ludzie zabijaja za waszystko i za nic, rodzice zabija dzieci, mezowie zony, czasem dzieci zabijaja dzieci... Na tym swiecie dzieje sie wszystko... nawet rzeczy wyjatkowo absurdalne, jak zabicie czlowieka ktory akurat nie mial papierosa lub krzywo spojrzal... |
|
|
|
|
#1398 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli nie żyje i jeśli była przypadkową ofiarą, to tak jak napisałem - choćby była do Sfornych Gaci wywieziona i wyrzucona gdzieś, to już by sie 5 razy znalazła.
|
|
|
|
#1399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wedlug gazety zostawil auto u babci wiec mogl pojechac pod Iwone autem. |
|
|
|
|
#1400 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Gdyby było to poważne to znajomi by jej nie puścili.Po prostu. Nie zostawili by jej samej, szli by za nią. Nie daliby jej okazji żeby dotarła do domu. A taką okazję miała. Wystarczył telefon i przed 4 byłaby w domu. Jak dla mnie nie mieli żadnego motywu by zabijac,bo jedyny który funkcjonował (że się czegoś dowiedziała) jest nielogiczny. |
|
|
|
|
#1401 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1402 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Sporo osób odnajduje się po długim czasie. Chłopak z samochodem odnalazł sie po 4 latach - odnaleziony przez płetwonurków co szukali Iwony. Wystarczy jakaś wioska, stara, nieużywana studnia, kanał, czy cokolwiek i nigdy może się nie znaleźć. |
|
|
|
|
#1403 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Raczkowanie
|
Przypadek mógł być też taki, że spotkała kogoś znajomego (z tej imprezy /z innej imprezy - nieistotne), wsiadła do auta, pojechali sobie gdzieś, z rozmowy wywiązała się sprzeczka, ktoś nawet nie chciał dziewczynie zrobić krzywdy, może "tylko" postraszyć - popchnął, szturchnął i bum - nie twierdzę, że śmierć, ale przewrócenie się, uraz głowy, utrata przytomności - osoba, która to zrobiła jest pod wpływem alkoholu, zmęczona po imprezie (niekoniecznie tej samej, co Iwona), nie myśli racjonalnie o pomocy dziewczynie (zawiezieniu do szpitala itp), tylko o ratowaniu swojego tyłka (w końcu prowadził/a po alkoholu, dziewczyna jest nieprzytomna - może zrobił jej krzywdę). Na pozbycie się ewentualego ciała (gdyby faktycznie krzywda była większa) ma trochę czasu - można wywieźć ciało 300 km od Gdańska i zakopać / wrzucić do kanału / etc. Oczywiście powyższa teoria to takie fantasy, ale ludzie nie zawsze postępują racjonalnie.
|
|
|
|
#1405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kazde rozwiazanie jest mozliwe tak naprawde... |
|
|
|
|
#1406 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a co myślisz o tym chłopaku, którego wyłowili z Wisły przy okazji poszukiwań Iwony? dlaczego przez 4 lata go nie znaleźli a jak dostali sprzęt to poszło w trymiga? przecież on był bliko monitoringu który go nagrał. |
|
|
|
|
#1407 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Raczkowanie
|
Tak? Widziałaś ten monitoring, że mówisz, że to jest dowód, że Paweł nie mógł nic zrobić Iwonie?
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Masz pewność, że to było przypadkowe utopienie? Bo z tego, co wiem, na razie nawet policja nie jest tego wcale pewna. |
|
|
|
|
#1409 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a chłopak z samochodu został najpewniej zabity. W tym samochodzie znaleziono go na tylnym siedzeniu. |
|
|
|
|
#1410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pawel mowi ze mogla byc zazdrosna o niego, czyli to wskazuje ze "cos" (przykladowo jakis flirt) laczyl ja z Pawlem. Ze Iwona sie o cos pogniewala - dziewczyny czesto kloca sie o chlopakow- poszla sobie, Pawel mogl chciec wyjasnic klotnie w 4 oczy z Iwona. Wiec po powrocie do domu babci nie chcac jej budzic wyskoczyl przez okno. Spotkal sie z Iwona. Przypadkiem doszlo do jej zabojstwa. Przerazony gdzies zostawia cialo. I tym bardziej zeby sie nie wydalo ze wychodzil z domu musi wrocic oknem. Ale oczywiscie wcale tak byc nie musi. Moze to byc naprawde ktos przypadkowy choc moze sie to wydawac mniej prawdopodbne. Moglo sie wydarzyc wszystko. Moze i zostala zgranita z ulicy. Moze poszla na plaze i na plazy cos sie wydarzylo. Cholera wie...... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.