Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-25, 13:01   #1201
listopadowa80
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Z tego co się orientuję to do usg dopochwowego lepiej mieć opróżniony pęcherz, chodzi o komfort badania, jak ktoś ma pełny pęcherz to badanie może być nieprzyjemne, nie że boli ale musiałabyś zaciskać pęcherz żeby cokolwiek nie poleciało, tak mnie się wydaje, przy badaniu ginekologicznych też pęcherz powinien być opróżniony. Co do usg przez powłoki brzuszne to już nie wiem jak to z tym pęcherzem, ja ostatnio jak byłam na usg w 7tyg i 6dniu to miałam usg dopochwowe i przez powłoki brzuszne, a pierwsze usg w 5tyg i 6 dniu tylko dopochwowe.

Przy usg dopochwowym to tak jak piszesz

Przy usg przez powłoki brzusznej pęcherz powinien być pełny. Pęcherz stanowi taki punkt odniesienia. Na obrazie usg macica znajduje się pod pęcherzem. Jest to szczególnie wskazane (pełny pęcherz) we wczesnej ciąży.

No to teraz już naprawdę uciekam
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 14:01   #1202
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
dziewczyny, mnie juz tak rozlozylo, ze mam prawie 38 stopni goraczki, brac cos czy wylezec? martwie sie ze to zle wplywa na dzidzie. co mozna przeciwgoraczkowego brac w ciazy?
apap?
anula_81 ugh, mam nadzieję, że choróbsko już trochę odpuszcza. Wiesz my teraz mamy podwyższoną temperaturę tak do 37-37,2 stopni więc prawie 38 to jeszcze nie ma tragedii. Ale leż, wygrzewaj się, dużo pij, możesz wziąć Apap albo inny paracetamol. Dzidzia ma się dobrze, nie martw się na zapas. Dziewczyny biorą antybiotyki w ciąży gdy są chore i z dzidziami też jest wszystko w porządku.

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Witajcie przyszle mamusie!
Wpadlam Wam tylko pogratulowac i zyczyc latwych porodow oraz zdrowych, pieknych dzieciaczkow

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
mogę i ja dołączyć??
Termin porodu mam wyznaczony na 17.05.2011
No jasne Gratuluję dzidziolka i witam na forum

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 15:46   #1203
kasiabw
Raczkowanie

witajcie dziewczyny
czy moge dolaczyc do WASZEGO grona ?

jestem juz marcowa mamusia 2008 a teraz wyglada na to ze bede majowa 2011 termin mam na 17.05.2011 ale pewnie bedzie cos wczesniej bo to cc wiec mozemy sobie wybrac termin najbardziej dogodny...najlepiej 2 tyg wczesniej niz termin porodu...gdzies juz mi tu mignela taka sama data terminu porodu tzn 17.05 takze fajnie

pozdrawiam WAS serdecznie

_________________________ _________________
Olusia-27.03.2008 - Nasze Życie...Nasz Cud...
kasiabw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 16:12   #1204
moria44
Wtajemniczenie

kasiabw witamy! A czemu cesarka? Na życzenie czy ze względów zdrowotnych? Mnie też pewnie czeka ze względu na kręgosłup

Stary 2010-09-25, 16:18   #1205
bzyczka1
Zakorzenienie

Kasiabw ja mam taki sam termin

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 16:22   #1206
jagodka71
Raczkowanie

GG do jagodka71

[bzyczka1;22291844]oj ja też bym chciała żeby te mdłości przeszły...mam wyrzuty sumienia...mało co jem, nie gotuję mężowi...

Jeeeejuu ja mam to samo ;( Okropne mdłości zero siły nic nie mogę jeść. Także nie gotuję narzeczonemu i nie sprzątam... Dziś miałam zamiar posprzątać i ugotować obiad ale ręce mi opadły mdłości i naprawde nie mam siły. Z wyrzutów sumienia się rozpłakałam ;( Na szczęście narzeczony jest wyrozumiały i posprzątał większośc za mnie... i znowu będzie musiał zjeść zamówione żarcie... :/ czasem mam już dość tego złego samopoczucia
jagodka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 16:32   #1207
moria44
Wtajemniczenie

No co Wy, dziewczyny jakie wyrzuty sumienia, że facet sprząta albo sam musi sobie coś do jedzenia zrobić?
Mój tam cały czas zasuwa i ja się bardzo cieszę, bo teraz jest idealny moment na to by naszych panów przyzwyczaić do prac domowych Żadnych wyrzutów nie mam, wręcz przeciwnie, uważam że jest bardzo fajnie

A Wy tym bardziej, jeśli macie mdłości to nie możecie sobie wyrzucać, że nie możecie w domu zrobić za wiele. Teraz jest czas dla Was kobitki, na leżakowanie pod kocem z książką w ręku a TŻ'ciki mają biegać z herbatką

Acha i spróbujcie migdałów na zgagę. Mnie wczoraj tak dopadło.... myślałam, że spłonę od środka. I tak przypadkowo je kupiłam, bo byłam akurat w markecie. REWELACJA! Popiłam jeszcze szklaneczką mleka i miałam spokój przez resztę wieczoru.

Stary 2010-09-25, 17:01   #1208
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry!

Mamusie jak to jest z ta cesarka? Czy dosc spora wada wzroku dyskfalifikuje mnie do porodu naturalnego? Moja wada to -3.5 i sporo opini slyszalam, ze w czasie porodu z wysilku moge stracic wzrok. Czy to prawda czy bubel jakis?
Pozdrawiam serdecznie i caluje w brzusie
Stary 2010-09-25, 17:06   #1209
violisia
Zadomowienie

Cytat:
mogę i ja dołączyć??

Termin porodu mam wyznaczony na 17.05.2011

Od jakiś dwóch tygodni męczą mnie mdłości i wymioty wcześniej straszliwie bolały mnie piersi. Po zrobieniu testu już byłam pewna że to "to" później była wizyta u gina i potwierdzenie

Dzidzia ma 0.37 cm, ciąża jest prawidłowo umiejscowiona. Następną wizytę mam 6 października.
witaj na mamusiowym , my sie znamy z PM2009
ja ide na kolejna wizyte 5 pazdziernika

Cytat:
oj ja też bym chciała żeby te mdłości przeszły...mam wyrzuty sumienia...mało co jem, nie gotuję mężowi...
ja mam tak samo, jem bułke z maslem, albo nutella, czasem z jakas szyneczka .. ale pije duzo sokow, czasem jakis jogurt owoc, nic z tych rzeczy co przed ciaza, moj tez niektore obiadki sam robi, bo ja ich nie moge nawet czuc.. smaka mam tylko na kluski z sosem pieczarkowym,albo na spagetti hehe

Cytat:
Napisane przez kasiabw Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny

jestem juz marcowa mamusia 2008 a teraz wyglada na to ze bede majowa 2011 termin mam na 17.05.2011 ale pewnie bedzie cos wczesniej bo to cc wiec mozemy sobie wybrac termin najbardziej dogodny...najlepiej 2 tyg wczesniej niz termin porodu...gdzies juz mi tu mignela taka sama data terminu porodu tzn 17.05 takze fajnie

witamy u Nas

a wogole ja dzis sama w domciu, maz ma spotkanie z kumplami z pracy co roku sobie organizuja, pojechal na kilka godzinek a ja sie tam nawet ciesze, bo jakas nie w hmorku dzisiaj, i zas bym pewnie sie wydarla o cos na niego heheP

a wyrzutow miec nie mozemy, chcieli dzieci to niestety to sie z tym wiaze, my mamy nudnosci wymioty bole glowy, brzuszki, i hustawki, to oni co niby maja miec luzik bluzik?! bez przesady, moge sie zamienic..

. maz sie czepial kilka razy ze ja stekam i jekam, to mu powiedzialam ze kurde druga cieze one bedzie chodzil, albo nie bedzie drugiego dziecka.. bo ja mam dosc..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 19:40   #1210
kasiabw
Raczkowanie

hej dziekuje za przyjecie do grona

21.09 mialam wizyte i juz mam wpisane w ksiazeczke ze to bedzie ciecie...ostatni porod tez sie tak zakonczyl...Olusie (córeczke) zaczelam rodzic naturalnie jednak dziecko bylo ulozone za wysoko...poza tym moja ciaza byla "inna" ze tak to ujme bardzo malo przytylam bo tylko 3kg...sama lekarka mowila ze to ewenement...dziecko male...ulozone (wcisniete) w miednice...ciezko bylo dokukac kogo urodze i mialam cholestaze (ucisk na watrobe). Grozilo porodem szybkim i przedwczesnym. Takze swoje w szpitalu wylezalam...nasluchalam sie ale jest OK oby ta ciaza byla inna...odnosnie cesarek to wiem ze wady wzroku sie tu wliczaja wiec trzeba porozmawiac z lekarzem prowadzacym i bedzie dobrze...

co do gotowania to ja gotuje...narazie nic mi sie dokucza typu mdlosci zgagi i wymioty...w poprzedniej ciazy tez mialam spokoj...gotuje tez ze wzgledu na dziecko bo mimo iz zje w zlobku to sie domaga jeszcze obiadu domowego

zachcianek nie mam...ani napadow na jedzonko tez nie...i jak WAS czytam to WAM zazdroszcze MAMUSKI

pozdrawiam

_________________________ _
Olusia-27.03.2008-Nasze Życie...Nasz Cud...
kasiabw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 19:56   #1211
andziot
Zakorzenienie

Ja dziś zaliczyłam zakupy w hipermarkecie i piknik w parku z rodzinką Było super, aż mi się smutno robi jak pomyślę, że taka piękna pogoda to już ostatnie dni i nadchodzi deszcz i zima .

Powiem Wam, że maj-czerwiec to chyba najlepsze miesiące na rodzenie, bo z brzuszkiem chodzi się wiosną więc nie jest gorąco, rodzi się jak już jest ciepło ale bez przesady i jak maluchy już mogą spacerkować to zaczyna się piękne lato
Zosia urodziła się 03.06 i całe lato przechodziłyśmy na spacerkach, śloneczko i cieplutko, nie trzeba kupować multum ciuszków z których i tak expresowo dzidzie wyrastają, bo wystarczy bodziak i na spacer No i cały macierzyński mamy latem , także myślę, że świetnie trafilysmy

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

Mamusie jak to jest z ta cesarka? Czy dosc spora wada wzroku dyskfalifikuje mnie do porodu naturalnego? Moja wada to -3.5 i sporo opini slyszalam, ze w czasie porodu z wysilku moge stracic wzrok. Czy to prawda czy bubel jakis?
Pozdrawiam serdecznie i caluje w brzusie
nie sama wada wzroku jest wskazaniem do cesarki, ale zmiany na dnie oka a te może stwierdzić tylko okulista. Ja mam -5,50 i pierwszą dzidzię rodziłam naturalnie, bo nie było przeciwskazań. Jeśli jednak zależy Ci na cesarce to myślę że jak poszukasz to któs ci podpisze wskazania...

Cytat:
Napisane przez kasiabw Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny

Witaj

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 21:29   #1212
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
nie sama wada wzroku jest wskazaniem do cesarki, ale zmiany na dnie oka a te może stwierdzić tylko okulista. Ja mam -5,50 i pierwszą dzidzię rodziłam naturalnie, bo nie było przeciwskazań. Jeśli jednak zależy Ci na cesarce to myślę że jak poszukasz to któs ci podpisze wskazania...
W zadnym wypadku nie zalezy mi. Bede rodzic tak jak bedzie wskazanei jak najlepiej dla mojego Dzidziusia Pytanie stad, ze jestem wszystkiego strasznie ciekawa, bo nie bylam jeszcze u lekarza i juz nie moge sie doczekac Ciaze odkrylam 4 dni temu i ide w poniedzialek. Chcialabym juz wszystko wiedziec. Stad te pytania, a mam ich jeszcze mnostwo . Pewnie jak kazda Mama, ktora pierwszy raz dostaje tak niesamowity Dar Czytam Was wszystkie tutaj i chlone jak gabka wode Jestem taka podekscytowana i juz nie moge sie doczekac jak uslysze mojego Dzidziusia!!!!
Stary 2010-09-26, 00:54   #1213
Agnieszka.M
Rozeznanie

Witam!
Mam na imię Agnieszka, lat 28.
Pierwszy dzień mojego ostatniego okresu, to 25 VIII. To był pierwszy cykl starań i od razu się udało Test zrobiłam dzień przed spodziewanym okresem tj. 21 IX i ukazały mi się dwie kreseczki. Druga trochę niewyraźna, więc następnego dnia, czyli w dniu spodziewanego okresu jeszcze dla pewności powtórzyłam test i ponownie zobaczyłam dwie kreseczki. Z kalkulatorów internetowych wynika, że termin porodu to 02.06.2011 r. Wygląda więc na to, że jestem na wątku pierwszą czerwcową mamusią.
Za niedługo będę musiała iść do lekarza, żeby potwierdzić ciążę i sprawdzić, czy wszystko przebiega prawidłowo.
A tak przy okazji, czy któraś z Was mieszka w woj. śląskim i mogłaby mi polecić jakiegoś dobrego lekarza. Bo z mojej dotychczasowej Pani ginekolog jestem w miarę zadowolona, ale to chyba do końca nie to. Raczej nie chciałabym, żeby to ona prowadziła moją ciążę.
Oj widzę, że o tej porze jestem tu jedyna. Pozostałe przyszłe mamusie grzecznie śpią.

Edytowane przez Agnieszka.M
Czas edycji: 2010-09-26 o 00:56
Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 08:18   #1214
anula_81
Zakorzenienie

hej spioszki!
witam nowe dziewczyny i melduje moj stan chorobska!
tak wiec wczoraj wieczorem tempr powoli zaczela spadac, w nocy wypocilam sie za wszystkie czasy(czosnek plus syrop z cebuli i rano zaraz po przebudzeniu byla 36.7!!!
katar jakby minimalnie mniejszy, choc slaba jestem ciagle okrutnie, ale najwazniiejsze, ze przechodzi!co prawda troche sie zestresowalam ze temp spadla tak drastycznie bo do tej pory cala ciaze mialam 37.1-37.2 , czytalam tez rozne rzeczy, z epodwyzszona temp w ciazy ma utrzymywac sie ok 2-4 tyg po owulacji, a gdzieniegdzie pisze, ze do konca pierwszego trymestru, wiec ok 12-13 tyg. sama nie wiem,

A co u was? tylko j wstaje tak wczesnie w niedziele?Pozdrawiam

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 08:26   #1215
moria44
Wtajemniczenie

Hej anula_81! Ja dziś od 6:40 na nogach Od prawie 2h mi się rosół gotuje Wiedziałam, że dziś będziesz się już lepiej czuła

Agnieszka.M witamy pierwszą mamusię czerwcową

Stary 2010-09-26, 08:29   #1216
anula_81
Zakorzenienie

moria witaj! widze, ze nie tylko ja nie przespiam niedzieli no czuje sie lepiej, naprawde dziekuje za wsparcie, martwi mnie jedynie, ze temp spadla tak drastycznie, ale nie chce znowu panikowac.
za to mam smaka na twoj rosolek, na pewno postawilby mnie na nogi w chorobie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-09-26, 08:45   #1217
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Witam!
Pierwszy dzień mojego ostatniego okresu, to 25 VIII. To był pierwszy cykl starań i od razu się udało Test zrobiłam dzień przed spodziewanym okresem tj. 21 IX i ukazały mi się dwie kreseczki. Druga trochę niewyraźna, więc następnego dnia, czyli w dniu spodziewanego okresu jeszcze dla pewności powtórzyłam test i ponownie zobaczyłam dwie kreseczki. Z kalkulatorów internetowych wynika, że termin porodu to 02.06.2011 r. Wygląda więc na to, że jestem na wątku pierwszą czerwcową mamusią.
Za niedługo będę musiała iść do lekarza, żeby potwierdzić ciążę i sprawdzić, czy wszystko przebiega prawidłowo.
A tak przy okazji, czy któraś z Was mieszka w woj. śląskim i mogłaby mi polecić jakiegoś dobrego lekarza. Bo z mojej dotychczasowej Pani ginekolog jestem w miarę zadowolona, ale to chyba do końca nie to. Raczej nie chciałabym, żeby to ona prowadziła moją ciążę.
Oj widzę, że o tej porze jestem tu jedyna. Pozostałe przyszłe mamusie grzecznie śpią.
Witaj Mamusiu i Fasoleczko
Ja Ci polecam szpital wojewodzki w Tychach. Bylam tam raz u ginekologa, bo moj maz jest z Tychow i tesciowa goraco polecala mi lekarza, ktory nazywa sie Jacek Kampa [ lub Kempa... nie pamietam juz ]. Zaufalam jej, bo kobitka zna sie na rzeczy, bo pracuje w sluzbie zdrowia i zna mnostwo lekarzy. Doktor Kampa [ Kempa ] sporo tez moich kolezanek prowadzil i szwagierke i wszystkie sa zadowolone. Swietny facet Gdybym zdecydowala sie rodzic w Polsce wybralabym wlasnie tego Pana

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Ja tez od 7 rano oczy otwarte Taki los jak w sobotke zaimprezowac nie mozna Jednak nie ma tego dobrego co by na dobre nie wyszlo - dluzszy weekend!!!

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Moria 44 tez zaraz ide rosol kleic oczywiscie z ziemniakiem... mmm az mi slinka cieknie na sama mysl!!!!
Stary 2010-09-26, 08:52   #1218
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

AgnieszkaM, witamy i zapraszamy
Mogę Ci polecić lekarza, do którego ja chodzę już od 10 lat, a który przyjmuje też w Bytomiu. Nazywa się Janusz Peterek.
Profesjonalista w każdym calu.

Mój TŻ ma mniejszy katar, ale za to w nocy przez zatkany nos koszmarnie chrapie. Nie wiem, ile razy się obudziłam i szturchałam go, żeby przestał. Z reguły pomagało na chwilę
Na szczęście niedziela, to pewnie znajdę godzinkę na dżemkę, tak naprawdę od tygodnia to każdego dnia sypiam przed obiadem.
Ale sen to zdrowie

Miłej niedzieli.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 08:55   #1219
Ollliwka
Zakorzenienie

hej dziewczyny
mogę nieśmiało dołączyć?
"Nieśmiało" z tego względu, że w czw idę do gina = choc wydaje mi sie, ze za wczesnie na jakiekolwiek usg w pt zrobiłam test wyszły dwie II dzisiaj powtorzylam i rowniez dwie krechy brak @ z podstawowych pierwszych objawow i to na razie tyle. Terminu porodu nie potrafie chyba wyznaczyc bo mialam dłuuugie cykle ostatnio 41 dni , ostatnia @ 18.08 jesli biorac pod uwage date ostatniej @ to 27 maja mi wychodzi tp

aha, mam prawie 24 lata , pierwszy cykl staran - pol planowany dzidziuś a pol nie, od 1 pazdziernika mam zaczac prace wiec nie wiem co teraz bo umowe mam podpisac we wtorek wiec troche sie pokomplikowalo
Stary 2010-09-26, 09:46   #1220
Catia88
Rozeznanie

Witam wszystkie przyszłe Mamusie

Chyba ze zdrowiem u nas wszystkich coraz lepiej (odpukać). Mi już przeziębienie przeszło (po tygodniu...), nudności też nie męczą (równiez odpukać) Mam nadzieje,że to koniec tych "przyjemności" Wam też tego życzę!

A ja na odmianę spałam do 9tej , tak mi się cudownie spało ale niestety musiałam wstać, bo o 11tej ma przyjechać mój Tż i jedziemy do jego rodziców,dlatego zaglądnęłam tu tylko na chwilkę.

Zgadzam sie z tym,że maj-czerwiec to chyba najlepszy czas na rodzenie dzieci, bo nie będziemy musiały z brzuchami chodzić w leci, jak będą upały, tylko wtedy będziemy śmigać z wózeczkami po polku U mnie do ciąży doszło "przez przypadek" ale właśnie pocieszam się,że teraz a nie np. za pare miesięcy

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłej niedzieli

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 09:49   #1221
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
U mnie do ciąży doszło "przez przypadek" ale właśnie pocieszam się,że teraz a nie np. za pare miesięcy
a dlaczego? ja nie w temacie

mnie marzyło się żeby urodzić maj/czerwiec tyle, że zakładałam rok 2012

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2010-09-26 o 09:51
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 09:51   #1222
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)za to mam smaka na twoj rosolek, na pewno postawilby mnie na nogi w chorobie
Oj tak, ja zawsze gdy jestem chora robię rosół, nawet taki "biedny" tylko na 3 udkach i 2 skrzydełkach. To najlepsze lekarstwo jak dla mnie
A tempką się nie przejmuj. Rano zawsze jest niższa niż np. wieczorem. No i nie ma co do tego reguły, że musi być taka i taka przez tyle i tyle tygodni. Don't worry Właśnie zauważyłam po suwaczkach, że nasze maluchy w tym samym wieku

Cytat:
Moria 44 tez zaraz ide rosol kleic
Paulizia w moim rodzinnym domu rosół to tradycja. W niedzielne poranki zawsze budził mnie jego zapach. Pędziłam z siostrą do kościoła a po powrocie czekał na nas talerz rosołku z kluskami mojej mamy i tak już mi zostało, że ja też lubię go gotować ale nie robię za często klusek, idę na łatwiznę i gotuję te z torebki

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
mogę nieśmiało dołączyć? (...)
aha, mam prawie 24 lata , pierwszy cykl staran - pol planowany dzidziuś a pol nie, od 1 pazdziernika mam zaczac prace wiec nie wiem co teraz bo umowe mam podpisac we wtorek wiec troche sie pokomplikowalo
Hej Ollliwka! Przyłączaj się śmiało, bo II kreseczki na teście nie wychodzą bez powodu Usg na pewno potwierdzi obecność maluszka.
A co do pracy to nie wiem, zależy jaka to praca i czy będziesz mogła tam pracować w ciąży. Nie wiem też kiedy się uzyskuje prawo do urlopu macierzyńskiego, musisz poczytać w internecie jak to wygląda

Stary 2010-09-26, 10:01   #1223
Ollliwka
Zakorzenienie

moria44to jest praca w przedszkolu więc trochę lipa cały czas w ruchu praktycznie bo wiadomo jak z dzieciakami jest jeszcze 3 latkami kiepsko jest z tego powodu, że dyrektorka 5 dni temu na rozmowie pytala sie ( z gory za pytanie przepraszala) czy mysle o ciazy bo jej sie teraz na ten czas nie chce szukac nikogo na moje miejsce jakbym zaciążyła... teraz nie wiem co ona powie na to poki co mam isc do konca grudnia na okres probny , we wtorek mam podpisac umowe.... i chce jej powiedziec co i jak i ze moge pracowac bo dobrze sie czuje moze pojdzie na taki uklad. Od stycznia mialabym umowe na czas okreslony 9 mies. no, ale to nie wiem jak z tym będzie.

idę do Tż na śniadanie bo dopiero wstał, co prawda ja juz jadlam , ale przynajmniej posiedze z nim pozniej do Kościoła i na spacer do lasu mam nadzieje milego dnia dziewczyny
Stary 2010-09-26, 10:02   #1224
anula_81
Zakorzenienie

moria dokladnie!! nasze maluszki 8t4d) ale milo ja sie chyba zdrzemne, bo stwierdzilam, ze jednak wymeczyla mnie choroba i slabosc mmam ogromna. I poprosze troszke rosolku...

dobra ide w drzemke dziewczyny.. do zobaczenia pozniej

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-09-26, 10:17   #1225
Agnieszka.M
Rozeznanie

Bardzo Wam dziękuję za miłe powitanie. Mnie niestety mąż zaraził i jestem strasznie przeziębiona. Ból gardła taki, że nic nie mogę przełykać, z nosa tak mi cieknie jakby ktoś kurek odkręcił i żadne domowe sposoby nie działają Chyba będę musiała się wybrać do apteki, a jak to też nie pomoże, to do lekarza.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 10:46   #1226
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry

Ja od rana na nogach, czuję się dobrze, za 10 minut jadę z siostrą do rodziców na obiadek
Nie będę się dziś lenić o nie trzeba się troszkę rozruszać
Malowałam już dziś kuzynkę bo mają plener ślubny więc wstałam dość wcześnie, posprzatałam itp.
Ja dziś też na obiadek rosołek jak co niedzielę :P

Witam wszystkie nowe mamusie

Moria, Anula moje fasolki dziś też 8tydz i 4 dzień
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 11:51   #1227
Siasiek
Zadomowienie

To ja też się dzisiaj przywitam nie wstaje tak wcześnie jak Wy ale udało mi się przed południem

Witam także nowe mamusie, życzę miłych pozostałych miesięcy
Ollliwka tak się zastanawiałam kiedy do nas dołączysz (czytałam "tamten wątek") A no i z Twoją pracą może być ciężko, bo skoro ona już powiedziała na wstępie, że nie ma ochoty na szukanie zastępstwa...A może nie mów nic dopóki będziesz się dobrze czuła. Nie wiem jak to jest dokładnie ale wydaję mi się, że jeśli przepracujesz do trzeciego miesiąca ciąży to później muszą Ci umowę przedłużyć do czasu porodu (nie jestem pewna jak to jest z próbną). Przynajmniej miałabyś jakieś pieniążki...

Moria ja też zrobię rosołek przez Ciebie :P
Ja wczoraj znów miałam gorszy dzień, cały przeleżałam w łóżku. Mam taki kaszel, że aż mnie brzuch bolał. Tż kupił mi syropek w aptece, homeopatyczny ale mam nadzieję, że trochę pomoże.

Co do tego wykorzystywania Tżta to ja też nie mam skrupułów. W końcu kiedy będzie się miał wykazać? Jak teraz nie dacie im pola do popisu to gdy dziecko przyjdzie na świat i Wam wtedy będzie naprawdę ciężko ogarnąć to wszystko, facet może się przerazić i wymięknąć. A tak teraz nauczy się sprzątać, gotować, później zostanie mu tylko nauka przewijania bobaska Hehe wiem co mówię, po pierwszym porodzie przez tydzień miałam depresję poporodową, nie potrafiłam doprowadzić się do porządku i wtedy to był koszmar Ale tż dzielnie dawał radę ze wszystkim

Miłej niedzieli

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 12:08   #1228
Paulizia
Wtajemniczenie

Jejciu wszyscy chorzy kurujcie sie Mamusie!!! Zycze Wam wszystkiem powrotu do zdrowia!!! Jak najszybszego Buziaczki!!!
Stary 2010-09-26, 12:18   #1229
katarzynka00
Zakorzenienie

hej kobietki
O ciąży wiem już jakiś czas i nie wiem dlaczego od razu nie wskoczyłam na wąteczek.Gapa ze mnie

Tak więc ost @ 16.08, co daje tp ok 25.05

Bardzo chciałabym was bliżej poznać i pobyć z wami.Spędzić kolejne miesiące w dwupaku w miłym towarzystwie, ale nie wiem czy podołam-córka pochłania mnie "odrobine"
Z objawów to właściwie brak @ i II na teście.Nie zwracam, nie jest mi mdło,nic mnie nie odrzuca jeszcze a na apetyty to chyba jeszcze mam czas.
Może kilka słów o sobie.
Jestem już mama 14mc córeczki Laurki.
Zaplanowaliśmy po roczku starać się o rodzeństwo i udało się w 1 cyklu.
Będę do was zaglądać w miarę możliwości.A tymczasem zmykam sprzątać póki bąbel śpi.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 12:55   #1230
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
W zadnym wypadku nie zalezy mi. Bede rodzic tak jak bedzie wskazanei jak najlepiej dla mojego Dzidziusia Pytanie stad, ze jestem wszystkiego strasznie ciekawa, bo nie bylam jeszcze u lekarza i juz nie moge sie doczekac Ciaze odkrylam 4 dni temu i ide w poniedzialek. Chcialabym juz wszystko wiedziec. Stad te pytania, a mam ich jeszcze mnostwo . Pewnie jak kazda Mama, ktora pierwszy raz dostaje tak niesamowity Dar Czytam Was wszystkie tutaj i chlone jak gabka wode Jestem taka podekscytowana i juz nie moge sie doczekac jak uslysze mojego Dzidziusia!!!!
Wiem co czujesz, zresztą każda z nas wie, zobczyć tą malutką kropeczkę i usłyszeć serduszko to najpiękniejsza chwila
Ja miałam usg już dwa razy, raz było widać tylko pęcherzyk, ciałko żólte i "być może zarodek" i lekarz powiedział, ze "wygląda to obiecująco" - masakra jakaś, czekałam prawie 2 tyg na nastepne usg i tak strasznie się bałam że jak usłyszałam serduszko to odetchnęłam z ulgą a jak doszła do samochodu to wszystkie nerwy mi puściły i się poryczałam tak że nie mogłam nic powiedziecieć Tżetowi...

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Witam!
moją Zosię urodziłam 3.06.2009 więc fajna datę masz , może z usg wyjdzie ci też 03.06

Cytat:
hej spioszki!
witam nowe dziewczyny i melduje moj stan chorobska!
tak wiec wczoraj wieczorem tempr powoli zaczela spadac, w nocy wypocilam sie za wszystkie czasy(czosnek plus syrop z cebuli i rano zaraz po przebudzeniu byla 36.7!!!
katar jakby minimalnie mniejszy, choc slaba jestem ciagle okrutnie, ale najwazniiejsze, ze przechodzi!co prawda troche sie zestresowalam ze temp spadla tak drastycznie bo do tej pory cala ciaze mialam 37.1-37.2 , czytalam tez rozne rzeczy, z epodwyzszona temp w ciazy ma utrzymywac sie ok 2-4 tyg po owulacji, a gdzieniegdzie pisze, ze do konca pierwszego trymestru, wiec ok 12-13 tyg. sama nie wiem,

kurcze, chyba każda z nas przejdzie jakieś przeziębienie na początku ciąży, ja też już byłam chora z fasolką ale jakoś zaraz na początku, naszczęście to zwykly katar był i mam nadzieje, że u Ciebie też obędzize się bez antybiotyku i dodmowe sposoby wystarczą

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Hej anula_81! Ja dziś od 6:40 na nogach Od prawie 2h mi się rosół gotuje Wiedziałam, że dziś będziesz się już lepiej czuła

ja codziennie wstaje po 6 a w weekend koło 7 bo Zośka tak wstaje, już nawet nie potrafię spać dłużej, tak się przyzwyczaiłam
Zobaczycie że wszystkie będziemy tak wstawać niedługo

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

AgnieszkaM, witamy i zapraszamy

Mój TŻ ma mniejszy katar, ale za to w nocy przez zatkany nos koszmarnie chrapie. Nie wiem, ile razy się obudziłam i szturchałam go, żeby przestał. Z reguły pomagało na chwilę
Na szczęście niedziela, to pewnie znajdę godzinkę na dżemkę, tak naprawdę od tygodnia to każdego dnia sypiam przed obiadem.
Ale sen to zdrowie

Miłej niedzieli.
Mój Tż chrapie nawet jak chory nie jest nie raz już sie na niego wkurzałam i nie raz wstawał poobijany rano bo łokciami go traktowałam czasami to baaaaaaaardzo denerwujące

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
moria44to jest praca w przedszkolu więc trochę lipa cały czas w ruchu praktycznie bo wiadomo jak z dzieciakami jest jeszcze 3 latkami kiepsko jest z tego powodu, że dyrektorka 5 dni temu na rozmowie pytala sie ( z gory za pytanie przepraszala) czy mysle o ciazy bo jej sie teraz na ten czas nie chce szukac nikogo na moje miejsce jakbym zaciążyła... teraz nie wiem co ona powie na to poki co mam isc do konca grudnia na okres probny , we wtorek mam podpisac umowe.... i chce jej powiedziec co i jak i ze moge pracowac bo dobrze sie czuje moze pojdzie na taki uklad. Od stycznia mialabym umowe na czas okreslony 9 mies. no, ale to nie wiem jak z tym będzie.
nie martw się, sytuacja się jakoś rozwiąże, zobaczysz, najważniejsza jest teraz dzidzia, poza tym jeśli będzie wszystko ok to nie ma przeciwskazań żebyś pracowała w ciąży, może tak się spodobasz na tym okresie próbnym, że podpiisza z Tobą umowę na stałe

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
hej kobietki
O ciąży wiem już jakiś czas i nie wiem dlaczego od razu nie wskoczyłam na wąteczek.Gapa ze mnie

Tak więc ost @ 16.08, co daje tp ok 25.05

Bardzo chciałabym was bliżej poznać i pobyć z wami.Spędzić kolejne miesiące w dwupaku w miłym towarzystwie, ale nie wiem czy podołam-córka pochłania mnie "odrobine"
Z objawów to właściwie brak @ i II na teście.Nie zwracam, nie jest mi mdło,nic mnie nie odrzuca jeszcze a na apetyty to chyba jeszcze mam czas.
Może kilka słów o sobie.
Jestem już mama 14mc córeczki Laurki.
Zaplanowaliśmy po roczku starać się o rodzeństwo i udało się w 1 cyklu.
Będę do was zaglądać w miarę możliwości.A tymczasem zmykam sprzątać póki bąbel śpi.
Witaj
Jak miło spotkać kogoś w podobnej sytuacji klask i:, ja też mam 14 misięczną córeczkę i też mnie pochłania, do tego wróciłam do pracy więc czasu malutko, ale staram sie chociaż raz dziennie zajrzeć i napisać parę słów. Będziemy razem dodawać sobie otuchy Zostań z nami !!!

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości