|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
Przy usg przez powłoki brzusznej pęcherz powinien być pełny. Pęcherz stanowi taki punkt odniesienia. Na obrazie usg macica znajduje się pod pęcherzem No to teraz już naprawdę uciekam
|
|
|
|
|
#1202 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No jasne Gratuluję dzidziolka i witam na forum
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny
![]() czy moge dolaczyc do WASZEGO grona ? jestem juz marcowa mamusia 2008 a teraz wyglada na to ze bede majowa 2011 termin mam na 17.05.2011 ale pewnie bedzie cos wczesniej bo to cc wiec mozemy sobie wybrac termin najbardziej dogodny...najlepiej 2 tyg wczesniej niz termin porodu...gdzies juz mi tu mignela taka sama data terminu porodu tzn 17.05 takze fajnie ![]() pozdrawiam WAS serdecznie ![]() _________________________ _________________ Olusia-27.03.2008 - Nasze Życie...Nasz Cud... |
|
|
|
#1204 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiabw witamy!
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiabw ja mam taki sam termin
|
|
#1206 |
|
Raczkowanie
|
[bzyczka1;22291844]oj ja też bym chciała żeby te mdłości przeszły...mam wyrzuty sumienia...mało co jem, nie gotuję mężowi...
![]() Jeeeejuu ja mam to samo ;( Okropne mdłości zero siły nic nie mogę jeść. Także nie gotuję narzeczonemu i nie sprzątam... Dziś miałam zamiar posprzątać i ugotować obiad ale ręce mi opadły mdłości i naprawde nie mam siły. Z wyrzutów sumienia się rozpłakałam ;( Na szczęście narzeczony jest wyrozumiały i posprzątał większośc za mnie... i znowu będzie musiał zjeść zamówione żarcie... :/ czasem mam już dość tego złego samopoczucia
|
#1207 |
|
Wtajemniczenie
|
No co Wy, dziewczyny
jakie wyrzuty sumienia, że facet sprząta albo sam musi sobie coś do jedzenia zrobić?Mój tam cały czas zasuwa i ja się bardzo cieszę, bo teraz jest idealny moment na to by naszych panów przyzwyczaić do prac domowych Żadnych wyrzutów nie mam, wręcz przeciwnie, uważam że jest bardzo fajnie A Wy tym bardziej, jeśli macie mdłości to nie możecie sobie wyrzucać, że nie możecie w domu zrobić za wiele. Teraz jest czas dla Was kobitki, na leżakowanie pod kocem z książką w ręku a TŻ'ciki mają biegać z herbatką Acha i spróbujcie migdałów na zgagę. Mnie wczoraj tak dopadło.... myślałam, że spłonę od środka. I tak przypadkowo je kupiłam, bo byłam akurat w markecie. REWELACJA! Popiłam jeszcze szklaneczką mleka i miałam spokój przez resztę wieczoru.
|
#1208 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
![]() Mamusie jak to jest z ta cesarka? Czy dosc spora wada wzroku dyskfalifikuje mnie do porodu naturalnego? Moja wada to -3.5 i sporo opini slyszalam, ze w czasie porodu z wysilku moge stracic wzrok. Czy to prawda czy bubel jakis? Pozdrawiam serdecznie i caluje w brzusie
|
#1209 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, my sie znamy z PM2009![]() ja ide na kolejna wizyte 5 pazdziernika ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a wogole ja dzis sama w domciu, maz ma spotkanie z kumplami z pracy co roku sobie organizuja, pojechal na kilka godzinek a ja sie tam nawet ciesze, bo jakas nie w hmorku dzisiaj, i zas bym pewnie sie wydarla o cos na niego heheP![]() a wyrzutow miec nie mozemy, chcieli dzieci to niestety to sie z tym wiaze, my mamy nudnosci wymioty bole glowy, brzuszki, i hustawki, to oni co niby maja miec luzik bluzik?! bez przesady, moge sie zamienic.. . maz sie czepial kilka razy ze ja stekam i jekam, to mu powiedzialam ze kurde druga cieze one bedzie chodzil, albo nie bedzie drugiego dziecka.. bo ja mam dosc.. |
|||
|
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
hej
dziekuje za przyjecie do grona ![]() 21.09 mialam wizyte i juz mam wpisane w ksiazeczke ze to bedzie ciecie...ostatni porod tez sie tak zakonczyl...Olusie (córeczke) zaczelam rodzic naturalnie jednak dziecko bylo ulozone za wysoko...poza tym moja ciaza byla "inna" ze tak to ujme bardzo malo przytylam bo tylko 3kg...sama lekarka mowila ze to ewenement...dziecko male...ulozone (wcisniete) w miednice...ciezko bylo dokukac kogo urodze i mialam cholestaze (ucisk na watrobe). Grozilo porodem szybkim i przedwczesnym. Takze swoje w szpitalu wylezalam...nasluchalam sie ale jest OK oby ta ciaza byla inna...odnosnie cesarek to wiem ze wady wzroku sie tu wliczaja wiec trzeba porozmawiac z lekarzem prowadzacym i bedzie dobrze...co do gotowania to ja gotuje...narazie nic mi sie dokucza typu mdlosci zgagi i wymioty...w poprzedniej ciazy tez mialam spokoj...gotuje tez ze wzgledu na dziecko bo mimo iz zje w zlobku to sie domaga jeszcze obiadu domowego ![]() zachcianek nie mam...ani napadow na jedzonko tez nie...i jak WAS czytam to WAM zazdroszcze MAMUSKI ![]() pozdrawiam ![]() _________________________ _ Olusia-27.03.2008-Nasze Życie...Nasz Cud... |
|
|
|
#1211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś zaliczyłam zakupy w hipermarkecie i piknik w parku z rodzinką
. Powiem Wam, że maj-czerwiec to chyba najlepsze miesiące na rodzenie, bo z brzuszkiem chodzi się wiosną więc nie jest gorąco, rodzi się jak już jest ciepło ale bez przesady i jak maluchy już mogą spacerkować to zaczyna się piękne lato ![]() Zosia urodziła się 03.06 i całe lato przechodziłyśmy na spacerkach, śloneczko i cieplutko, nie trzeba kupować multum ciuszków z których i tak expresowo dzidzie wyrastają, bo wystarczy bodziak i na spacer , także myślę, że świetnie trafilysmy ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytanie stad, ze jestem wszystkiego strasznie ciekawa, bo nie bylam jeszcze u lekarza i juz nie moge sie doczekac . Pewnie jak kazda Mama, ktora pierwszy raz dostaje tak niesamowity Dar Czytam Was wszystkie tutaj i chlone jak gabka wode Jestem taka podekscytowana i juz nie moge sie doczekac jak uslysze mojego Dzidziusia!!!!
|
|
#1213 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Mam na imię Agnieszka, lat 28. Pierwszy dzień mojego ostatniego okresu, to 25 VIII. To był pierwszy cykl starań i od razu się udało Za niedługo będę musiała iść do lekarza, żeby potwierdzić ciążę i sprawdzić, czy wszystko przebiega prawidłowo. A tak przy okazji, czy któraś z Was mieszka w woj. śląskim i mogłaby mi polecić jakiegoś dobrego lekarza. Bo z mojej dotychczasowej Pani ginekolog jestem w miarę zadowolona, ale to chyba do końca nie to. Raczej nie chciałabym, żeby to ona prowadziła moją ciążę. Oj widzę, że o tej porze jestem tu jedyna. Pozostałe przyszłe mamusie grzecznie śpią. Edytowane przez Agnieszka.M Czas edycji: 2010-09-26 o 00:56 |
|
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
hej spioszki!
witam nowe dziewczyny i melduje moj stan chorobska! tak wiec wczoraj wieczorem tempr powoli zaczela spadac, w nocy wypocilam sie za wszystkie czasy(czosnek plus syrop z cebuli i rano zaraz po przebudzeniu byla 36.7!!!katar jakby minimalnie mniejszy, choc slaba jestem ciagle okrutnie, ale najwazniiejsze, ze przechodzi!co prawda troche sie zestresowalam ze temp spadla tak drastycznie bo do tej pory cala ciaze mialam 37.1-37.2 , czytalam tez rozne rzeczy, z epodwyzszona temp w ciazy ma utrzymywac sie ok 2-4 tyg po owulacji, a gdzieniegdzie pisze, ze do konca pierwszego trymestru, wiec ok 12-13 tyg. sama nie wiem, A co u was? tylko j wstaje tak wczesnie w niedziele?Pozdrawiam |
|
|
|
#1215 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej anula_81! Ja dziś od 6:40 na nogach
Od prawie 2h mi się rosół gotuje Wiedziałam, że dziś będziesz się już lepiej czuła Agnieszka.M witamy pierwszą mamusię czerwcową
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
moria witaj! widze, ze nie tylko ja nie przespiam niedzieli
no czuje sie lepiej, naprawde dziekuje za wsparcie, martwi mnie jedynie, ze temp spadla tak drastycznie, ale nie chce znowu panikowac.za to mam smaka na twoj rosolek, na pewno postawilby mnie na nogi w chorobie
|
|
|
|
#1217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja Ci polecam szpital wojewodzki w Tychach. Bylam tam raz u ginekologa, bo moj maz jest z Tychow i tesciowa goraco polecala mi lekarza, ktory nazywa sie Jacek Kampa [ lub Kempa... nie pamietam juz ]. Zaufalam jej, bo kobitka zna sie na rzeczy, bo pracuje w sluzbie zdrowia i zna mnostwo lekarzy. Doktor Kampa [ Kempa ] sporo tez moich kolezanek prowadzil i szwagierke i wszystkie sa zadowolone. Swietny facet Gdybym zdecydowala sie rodzic w Polsce wybralabym wlasnie tego Pana ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Ja tez od 7 rano oczy otwarte Taki los jak w sobotke zaimprezowac nie mozna Jednak nie ma tego dobrego co by na dobre nie wyszlo - dluzszy weekend!!! ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Moria 44 tez zaraz ide rosol kleic oczywiscie z ziemniakiem... mmm az mi slinka cieknie na sama mysl!!!!
|
|
#1218 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
AgnieszkaM, witamy i zapraszamy ![]() Mogę Ci polecić lekarza, do którego ja chodzę już od 10 lat, a który przyjmuje też w Bytomiu. Nazywa się Janusz Peterek. Profesjonalista w każdym calu. Mój TŻ ma mniejszy katar, ale za to w nocy przez zatkany nos koszmarnie chrapie . Nie wiem, ile razy się obudziłam i szturchałam go, żeby przestał. Z reguły pomagało na chwilę![]() Na szczęście niedziela, to pewnie znajdę godzinkę na dżemkę, tak naprawdę od tygodnia to każdego dnia sypiam przed obiadem. Ale sen to zdrowie ![]() Miłej niedzieli. |
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
mogę nieśmiało dołączyć? ![]() "Nieśmiało" z tego względu, że w czw idę do gina = choc wydaje mi sie, ze za wczesnie na jakiekolwiek usg w pt zrobiłam test wyszły dwie II dzisiaj powtorzylam i rowniez dwie krechy brak @ z podstawowych pierwszych objawow i to na razie tyle. Terminu porodu nie potrafie chyba wyznaczyc bo mialam dłuuugie cykle ostatnio 41 dni , ostatnia @ 18.08 jesli biorac pod uwage date ostatniej @ to 27 maja mi wychodzi tp ![]() aha, mam prawie 24 lata , pierwszy cykl staran - pol planowany dzidziuś a pol nie, od 1 pazdziernika mam zaczac prace wiec nie wiem co teraz bo umowe mam podpisac we wtorek wiec troche sie pokomplikowalo
|
#1220 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie przyszłe Mamusie
![]() Chyba ze zdrowiem u nas wszystkich coraz lepiej (odpukać). Mi już przeziębienie przeszło (po tygodniu...), nudności też nie męczą (równiez odpukać) Mam nadzieje,że to koniec tych "przyjemności" Wam też tego życzę!A ja na odmianę spałam do 9tej , tak mi się cudownie spało ale niestety musiałam wstać, bo o 11tej ma przyjechać mój Tż i jedziemy do jego rodziców,dlatego zaglądnęłam tu tylko na chwilkę.Zgadzam sie z tym,że maj-czerwiec to chyba najlepszy czas na rodzenie dzieci, bo nie będziemy musiały z brzuchami chodzić w leci, jak będą upały, tylko wtedy będziemy śmigać z wózeczkami po polku U mnie do ciąży doszło "przez przypadek" ale właśnie pocieszam się,że teraz a nie np. za pare miesięcy ![]() Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłej niedzieli |
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie marzyło się żeby urodzić maj/czerwiec tyle, że zakładałam rok 2012
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-09-26 o 09:51 |
|
|
|
|
#1222 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tempką się nie przejmuj. Rano zawsze jest niższa niż np. wieczorem. No i nie ma co do tego reguły, że musi być taka i taka przez tyle i tyle tygodni. Don't worry Właśnie zauważyłam po suwaczkach, że nasze maluchy w tym samym wieku Paulizia w moim rodzinnym domu rosół to tradycja. W niedzielne poranki zawsze budził mnie jego zapach. Pędziłam z siostrą do kościoła a po powrocie czekał na nas talerz rosołku z kluskami mojej mamy ![]() Cytat:
A co do pracy to nie wiem, zależy jaka to praca i czy będziesz mogła tam pracować w ciąży. Nie wiem też kiedy się uzyskuje prawo do urlopu macierzyńskiego, musisz poczytać w internecie jak to wygląda
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
moria44
cały czas w ruchu praktycznie bo wiadomo jak z dzieciakami jest jeszcze 3 latkami kiepsko jest z tego powodu, że dyrektorka 5 dni temu na rozmowie pytala sie ( z gory za pytanie przepraszala) czy mysle o ciazy bo jej sie teraz na ten czas nie chce szukac nikogo na moje miejsce jakbym zaciążyła... teraz nie wiem co ona powie na to poki co mam isc do konca grudnia na okres probny , we wtorek mam podpisac umowe.... i chce jej powiedziec co i jak i ze moge pracowac bo dobrze sie czuje idę do Tż na śniadanie bo dopiero wstał, co prawda ja juz jadlam , ale przynajmniej posiedze z nim pozniej do Kościoła i na spacer do lasu mam nadzieje
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
moria dokladnie!! nasze maluszki 8t4d
) ale milo ja sie chyba zdrzemne, bo stwierdzilam, ze jednak wymeczyla mnie choroba i slabosc mmam ogromna. I poprosze troszke rosolku...dobra ide w drzemke dziewczyny.. do zobaczenia pozniej
|
|
|
|
#1225 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo Wam dziękuję za miłe powitanie. Mnie niestety mąż zaraził i jestem strasznie przeziębiona. Ból gardła taki, że nic nie mogę przełykać, z nosa tak mi cieknie jakby ktoś kurek odkręcił i żadne domowe sposoby nie działają
|
|
|
|
#1226 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Ja od rana na nogach, czuję się dobrze, za 10 minut jadę z siostrą do rodziców na obiadek ![]() Nie będę się dziś lenić o nie trzeba się troszkę rozruszać ![]() Malowałam już dziś kuzynkę bo mają plener ślubny więc wstałam dość wcześnie, posprzatałam itp. Ja dziś też na obiadek rosołek jak co niedzielę :P Witam wszystkie nowe mamusie ![]() Moria, Anula moje fasolki dziś też 8tydz i 4 dzień
|
|
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
To ja też się dzisiaj przywitam
nie wstaje tak wcześnie jak Wy ale udało mi się przed południem ![]() Witam także nowe mamusie, życzę miłych pozostałych miesięcy ![]() Ollliwka tak się zastanawiałam kiedy do nas dołączysz (czytałam "tamten wątek") A no i z Twoją pracą może być ciężko, bo skoro ona już powiedziała na wstępie, że nie ma ochoty na szukanie zastępstwa...A może nie mów nic dopóki będziesz się dobrze czuła. Nie wiem jak to jest dokładnie ale wydaję mi się, że jeśli przepracujesz do trzeciego miesiąca ciąży to później muszą Ci umowę przedłużyć do czasu porodu (nie jestem pewna jak to jest z próbną). Przynajmniej miałabyś jakieś pieniążki... Moria ja też zrobię rosołek przez Ciebie :PJa wczoraj znów miałam gorszy dzień, cały przeleżałam w łóżku. Mam taki kaszel, że aż mnie brzuch bolał. Tż kupił mi syropek w aptece, homeopatyczny ale mam nadzieję, że trochę pomoże. Co do tego wykorzystywania Tżta to ja też nie mam skrupułów. W końcu kiedy będzie się miał wykazać? Jak teraz nie dacie im pola do popisu to gdy dziecko przyjdzie na świat i Wam wtedy będzie naprawdę ciężko ogarnąć to wszystko, facet może się przerazić i wymięknąć. A tak teraz nauczy się sprzątać, gotować, później zostanie mu tylko nauka przewijania bobaska Hehe wiem co mówię, po pierwszym porodzie przez tydzień miałam depresję poporodową, nie potrafiłam doprowadzić się do porządku i wtedy to był koszmar Miłej niedzieli
|
#1228 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejciu wszyscy chorzy
Buziaczki!!!
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobietki
O ciąży wiem już jakiś czas i nie wiem dlaczego od razu nie wskoczyłam na wąteczek.Gapa ze mnie ![]() Tak więc ost @ 16.08, co daje tp ok 25.05 Bardzo chciałabym was bliżej poznać i pobyć z wami.Spędzić kolejne miesiące w dwupaku w miłym towarzystwie, ale nie wiem czy podołam-córka pochłania mnie "odrobine" Z objawów to właściwie brak @ i II na teście.Nie zwracam, nie jest mi mdło,nic mnie nie odrzuca jeszcze a na apetyty to chyba jeszcze mam czas. Może kilka słów o sobie. Jestem już mama 14mc córeczki Laurki. Zaplanowaliśmy po roczku starać się o rodzeństwo i udało się w 1 cyklu. Będę do was zaglądać w miarę możliwości.A tymczasem zmykam sprzątać póki bąbel śpi.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1230 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam usg już dwa razy, raz było widać tylko pęcherzyk, ciałko żólte i "być może zarodek" i lekarz powiedział, ze "wygląda to obiecująco" - masakra jakaś, czekałam prawie 2 tyg na nastepne usg i tak strasznie się bałam że jak usłyszałam serduszko to odetchnęłam z ulgą a jak doszła do samochodu to wszystkie nerwy mi puściły i się poryczałam tak że nie mogłam nic powiedziecieć Tżetowi... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja codziennie wstaje po 6 a w weekend koło 7 bo Zośka tak wstaje, już nawet nie potrafię spać dłużej, tak się przyzwyczaiłam Zobaczycie że wszystkie będziemy tak wstawać niedługo Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
Jak miło spotkać kogoś w podobnej sytuacji ![]() ![]() klask i:, ja też mam 14 misięczną córeczkę i też mnie pochłania, do tego wróciłam do pracy więc czasu malutko, ale staram sie chociaż raz dziennie zajrzeć i napisać parę słów. Będziemy razem dodawać sobie otuchy Zostań z nami !!!
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

jakie wyrzuty sumienia, że facet sprząta albo sam musi sobie coś do jedzenia zrobić?
Żadnych wyrzutów nie mam, wręcz przeciwnie, uważam że jest bardzo fajnie 

. 

Wiedziałam, że dziś będziesz się już lepiej czuła
Taki los jak w sobotke zaimprezowac nie mozna
. Nie wiem, ile razy się obudziłam i szturchałam go, żeby przestał. Z reguły pomagało na chwilę

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
klask i:, ja też mam 14 misięczną córeczkę i też mnie pochłania, do tego wróciłam do pracy więc czasu malutko, ale staram sie chociaż raz dziennie zajrzeć i napisać parę słów. Będziemy razem dodawać sobie otuchy