Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-25, 20:00   #1411
nanga parbat
Raczkowanie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!!

Cytat:
Napisane przez kingincrimson Pokaż wiadomość
A wiesz, co się z nim stało i dlaczego znalazł się z samochodem w wodzie?
Masz pewność, że to było przypadkowe utopienie?
Bo z tego, co wiem, na razie nawet policja nie jest tego wcale pewna.
Ale jakie to ma znaczenie? Twierdziłeś, że gdyby Iwona została przypadkowo zamordowana to na pewno ciało zostałoby odnalezione. Nie rozumiem tego toku myślenia - przecież skoro ktoś zadał sobie trud zapakowania ciała do samochodu, to mógł sobie zadać też trud i nie wrzucać go do rowu (nawet 200 km dalej) tylko zakopać, wrzucić do zbiornika wodnego itd. Przecież nikt nie będzie przekopywał lasów w województwie lubuskim, skoro ofiara zaginęła w pomorskim!

A człowiek, o którym piszesz zaginął chyba (o ile dobrze kojarzę, bo nie pamiętam na 100%) w okolicach Gdańska, więc istniała większa szansa, że ktoś przeszuka okoliczne lasy / zbiorniki - a mimo to odnalazł się (a raczej ciało się odnalazło) dopiero po 4 latach.
nanga parbat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 20:00   #1412
karo3006
Raczkowanie

Iwona mija "sanatorium"o 3:07, przy trzecim wejściu na plażę -od molo,powinna być ok 3:12,Adria jest pod domem na zaspie 0k 3:30 i rozmawia z Iwona przez telefon , ta jej mówi,że jest przy tym trzecim wejściu....Czyli? dla mnie jasne,wysłała sms-a i czekała na kogoś,w przeciwnym razie po co stała tam 20min?
Stary 2010-09-25, 20:10   #1413
westlondon
Raczkowanie

Snujecie coraz to rozne teorie, mniej lub bardziej prawdopodobne. Z Pawla juz praktycznie zrobiliscie osobe conajmniej podejrzana. A Wlasciwe (czesc z Was uznala go za winnego i usiluje tylko znalezc poszlaki na poparcie z gory zalozonej tezy. Rozsadne uwagi Kimikiki pomijacie bo nie pasuja do zalozenia, ze to Pawel cos Iwonie zrobil. No to ja tez mam teorie: Iwona dotarla do domu a tam sie cos wydarzylo.
I jesli chcecie to taka teorie mozna rozwinac na dziesiatki sposobow.
westlondon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 20:12   #1414
kalahariii
Raczkowanie

wydaje mi sie, ze jesli znajomi kreca, to jedyna szansa by to ustalic, to nalezy wylapac wszelkie niezgodnosci w podawanych przez nich szczegolach, tak jak np. czas powrotu z impry. Osoby, ktore mieszkaja w Gdańsku dobrze znaja dystans, wiec w nich nadzieja.
Stary 2010-09-25, 20:14   #1415
Kimikika
BAN stały

Patrycja dla mnie jest nierealne że człowiek który chce wyjść z domu żeby coś wyjaśnić wyskakuje przez okno.

Dla mnie to jest absurd. Masz drzwi to wychodzisz drzwiami, nie przez okno czy balkon, bo nie dasz rady ich zamknąć za sobą. A skoro to takie proste to równie dobrze przez otwarte okno czy balkon mógł wejść złodziej czy morderca i okraść albo zamordować babcię. Nie sądzę aby ktokolwiek cos takiego robił.

Dla mnie to bzdura* do potęgi.

*bez obrazy, no ale tak myślę.

Edytowane przez Kimikika
Czas edycji: 2010-09-25 o 20:16
Kimikika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 20:15   #1416
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość
kingincrimson wybacz ale człowiek jest niewinny dopoki nie udowodni mu się winy,więc to ty daj dowód na to że jest winny.

a chłopak z samochodu został najpewniej zabity. W tym samochodzie znaleziono go na tylnym siedzeniu.
może poszedlo do tylu bo tam było więcej powietrza? albo ze strachu.
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 20:18   #1417
Patrycja.T
Raczkowanie

Ok, rozumiem ze to Ci nie pasuje.
Ja nie zakladam ze tak bylo na pewno. Bo nie moge. Nie wiadomo co sie stalo i mysle ze jest tez i taka mozliwosc.
Bo nie spal w swoim domu. Moze nie chcial babci budzic. A moze byl w domu i nigdzie sie nie ruszal. Naprawde nie chce go oskarzac ale uwazam ze jest to mozliwe.
Patrycja.T jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 20:18   #1418
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
może poszedlo do tylu bo tam było więcej powietrza? albo ze strachu.
nie wiem, taka informacja była w mediach,ja ją tutaj powtórzyłam

Myślę że po różnych badaniach to się wyjaśni, ale nie wiadomo czy media o tym napiszą i się dowiemy
Stary 2010-09-25, 20:26   #1419
kingincrimson
Raczkowanie

[QUOTE=Kimikika;22299663]kingincrimson wybacz ale człowiek jest niewinny dopoki nie udowodni mu się winy,więc to ty daj dowód na to że jest winny.
[QUOTE]

O dżizzzz... zacytuj jakąkolwiek wypowiedź, gdzie zarzucam mu, że zrobił cokolwiek Iwonie, poproszę.
Jeżeli czytam "Paweł jest niewinny, tak sądzę" - to jest ok.
Ale jeżeli czytam "Paweł jest niewinny i jest na to dowód", to ja poproszę ten dowód.
Nie na zasadzie "monitoring", bo tak może powiedzieć tylko ktoś, kto widział ten monitoring.
A jak mówi tak ktoś, kto nie widział, to sorry, ale swoje jedynie przypuszczenia przykrywa słowami "jest dowód".
kingincrimson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 20:31   #1420
bezuczuciowa
Raczkowanie

Cytat:
Że co proszę?!
No ja nie twierdziłem i nie twierdzę, że to on, ale cholera - jaki masz dowód na to, że to nie on?
poruszaliśmy ten temat kilka razy. puenta była taka - udowadnia się winę, a nie niewinność.
Stary 2010-09-25, 20:36   #1421
kingincrimson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nanga parbat Pokaż wiadomość
Ale jakie to ma znaczenie? Twierdziłeś, że gdyby Iwona została przypadkowo zamordowana to na pewno ciało zostałoby odnalezione. Nie rozumiem tego toku myślenia - przecież skoro ktoś zadał sobie trud zapakowania ciała do samochodu, to mógł sobie zadać też trud i nie wrzucać go do rowu (nawet 200 km dalej) tylko zakopać, wrzucić do zbiornika wodnego itd. Przecież nikt nie będzie przekopywał lasów w województwie lubuskim, skoro ofiara zaginęła w pomorskim!

A człowiek, o którym piszesz zaginął chyba (o ile dobrze kojarzę, bo nie pamiętam na 100%) w okolicach Gdańska, więc istniała większa szansa, że ktoś przeszuka okoliczne lasy / zbiorniki - a mimo to odnalazł się (a raczej ciało się odnalazło) dopiero po 4 latach.
A takie to ma znaczenie, że powiedziałem, że jeśli Iwona byłaby przypadkową ofiarą morderstwa, to zostałaby znaleziona szybko.
Z naciskiem na słowo przypadkowa.
Dlatego oczywiście Wy możecie mieć swoje zdanie, ale ja mam prawo do swojego, nawet jeśli jest inne niż Twoje czy Kimikiki. I nie wierzę w to absolutnie, że mogła być przypadkową ofiarą przypadkowego napastnika.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez bezuczuciowa Pokaż wiadomość
poruszaliśmy ten temat kilka razy. puenta była taka - udowadnia się winę, a nie niewinność.
To po co w takim wypadku stwierdzenie, że on jest na pewno niewinny i "jest na to dowód".
Gdyby nie było tego o "dowodzie", to bym o niego nie pytał, ale skoro ktoś mówi, że ma dowód na niewinność pawła, to niech go pokaze.
Chyba, że jedynym dowodem niewinności ma być brak skazania przez sąd.
Stary 2010-09-25, 20:40   #1422
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
Napisane przez gerda203 Pokaż wiadomość
I tam była wypowiedź tego kolegi jej Pawła czy Piotrka nie pamiętam imienia. On powiedział, że wybiegł z klubu za nią i próbował ją zatrzymać, ale ona mu powiedziała że jeżeli jej nie puści to zacznie krzyczeć. To wszystko działo się pod tym klubem gdzie był tłum osób. Dla mnie jej reakcja nie jest normalna. Ta dziewczyna się czegoś bała. Może ktoś kazał jej robić coś czego nie chciała i oto poszła cała awantura. Gdzieś padło takie stwierdzenie, że nie za długo znała tych chłopaków.
weź poprawkę na to, że działo się to pod wpływem kilku drinków, nie wiemy czy też czegoś jeszcze, na pewno nie pomogło to w trzeźwym ocenieniu sytuacji i trochę mogła być ta jej reakcja przesadzona. Ale tak samo nie sądzę, żeby poszło o jakąś głupotę.

Sam artykuł jest fajnie napisany, jest dużo informacji, ale szczerze powąpiewam w jego 100% wiarygodność. Dziennikarz mógł popłynąć, dodać co nie co od siebie a jak było naprawdę to pewnie nawet sama policja nie wie

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

a co przeskrobał robson, że ma bana stałego??

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 20:45   #1423
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
No mogłaby. Tylko, że jeśliby padła ofiarą kogoś zupełnie przypadkowego, to nie ma opcji, żeby nie został po niej jakikolwiek ślad. Chociażby buty. Jeśli ktoś ją napadł przypadkowo, to buty albo wyrzuca, bo przeszkadzają jej w ucieczce, albo puszcza je w szarpaninie. A przypadkowy napastnik myśli przede wszystkim o tym, żeby jak najszybciej oddalić się z miejsca ze zdobyczą. A nie, żeby zbierać z ulicy buty, torebkę itd.
To pierwsze i najważniejsze.
jesli ktos przypadkowy ja zobaczyl obcy i ja do auta zgarnal swiadomie po cos wczesniej oczywiscie to planujac- albo nawet i dzialanie bez planow( gwalt i morderstwo albo wywiezienie za granice np do domu publicznego to oczywiste ze nawet jej torebke i buty zabralby po niej zeby nie zostawiac zadnego sladu. Proste to dzialanie odruchowe- moglo byc ich dwoje jeden wyszedl i drugie i potem hop ja do srodka - bagaznik np czy w srodku i jazda nawet poza polske tam ja faszeruja narkotykami i kaza pracowac
jelsi nie zyje to jak juz zostalo napisane moze byc wszedzie i zostanie przypadkowo znaleziona albo i nigdy hipoteza moja

mam nadzieje i wierze w to ze zyje i nawet jesli gdzes kaza jej pracowac to taki klijent bedzie wiedzial o nagrodzie za nia w polsce i sie skusi na nia i ja odnajdziemy wkoncu

Edytowane przez Brook
Czas edycji: 2010-09-25 o 20:47
Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 20:55   #1424
bezuczuciowa
Raczkowanie

Cytat:
To po co w takim wypadku stwierdzenie, że on jest na pewno niewinny i "jest na to dowód".
Gdyby nie było tego o "dowodzie", to bym o niego nie pytał, ale skoro ktoś mówi, że ma dowód na niewinność pawła, to niech go pokaze.
Chyba, że jedynym dowodem niewinności ma być brak skazania przez sąd.
jest to z pewnością nieprawidłowe stwierdzenie, ale ... czy dziwisz się jeśli na obecną chwilę chłopakowi publiczne są przypinane określenia mordercy?!
czy komuś będzie przykro jak facet zostanie bez pracy, ludzie się od niego odwrócą (bo niestety w takiej rzeczywistości żyjemy), a sam popadnie w depresje? ciekawe czy wtedy zrobimy marsz solidarności z osobami pokrzywdzonymi przez nieudolność polskiego wymiaru sprawiedliwości? zapewne nie będzie chętnych.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość

a co przeskrobał robson, że ma bana stałego??
róże były z przemytu
Stary 2010-09-25, 20:56   #1425
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karo3006 Pokaż wiadomość
Iwona mija "sanatorium"o 3:07, przy trzecim wejściu na plażę -od molo,powinna być ok 3:12,Adria jest pod domem na zaspie 0k 3:30 i rozmawia z Iwona przez telefon , ta jej mówi,że jest przy tym trzecim wejściu....Czyli? dla mnie jasne,wysłała sms-a i czekała na kogoś,w przeciwnym razie po co stała tam 20min?
czy ktoś mógłby mi napisać w którym miejscu jest to sławne 3 wejście od mola?? bo na forum gp24 na mapie było zaznaczone koło ul. Hestii (okolice kempingu przy plaży) to jest ponad połowa drogi więc w życiu by tam nie doszła w 5 minut
poza tym podobno Iwona powiedziała Adri ze jest przy 3 wejściu podczas rozmowy która miała miejsce koło 3.45- 3.49 (tej gdy wyładował sie telefon)

No i teraz pytanie
1. czy od godz 3.07 od "sanatorium" doszłaby do tego 3 wejścia do godz 3.49 (42 minuty)
2. czy od 3.49 do 3.12 doszłaby od 3 wejścia do wejścia nr 63 (22 minuty) ???
to pytanie do ludzi z trójmiasta
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 20:57   #1426
kingincrimson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bezuczuciowa Pokaż wiadomość
jest to z pewnością nieprawidłowe stwierdzenie, ale ... czy dziwisz się jeśli na obecną chwilę chłopakowi publiczne są przypinane określenia mordercy?!
czy komuś będzie przykro jak facet zostanie bez pracy, ludzie się od niego odwrócą (bo niestety w takiej rzeczywistości żyjemy), a sam popadnie w depresje? ciekawe czy wtedy zrobimy marsz solidarności z osobami pokrzywdzonymi przez nieudolność polskiego wymiaru sprawiedliwości? zapewne nie będzie chętnych.
Dlatego kiedy ktoś mówi coś w stylu "nie wierzę, że to on", to ja się nie odzywam, bo każdy ma prawo mieć własne zdanie. Ja mam swoje.
Nie mam żadnych konkretnych dowodów, że to on, więc ani razu tego nie powiedziałem. Ale tak, jak ktoś ma prawo mówić "sądzę, że to nie on", tak ja mam prawo mówić "nie wykluczam, że to on".
Tylko wolałbym, żeby nikt nie mówił "on nie mógł tego zrobić, jest na to dowód", bo to już zbyt daleko idzie.
Stary 2010-09-25, 21:04   #1427
Kimikika
BAN stały

rybcia różne wersje różnie podają. Ja najczęściej czytałam wersję że Adria była pod domem ok. 3.30.
Ale są źródła co podawały inaczej, że to podczas rozmowy telefon się rozładował kompletnie, więc musiała to być 3.49.

karo tu masz ten artykuł, na tamtoforum nie mogłam wkleić
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmias...o_minucie.html
Stary 2010-09-25, 21:10   #1428
bezuczuciowa
Raczkowanie

Cytat:
Dlatego kiedy ktoś mówi coś w stylu "nie wierzę, że to on", to ja się nie odzywam, bo każdy ma prawo mieć własne zdanie. Ja mam swoje.
Nie mam żadnych konkretnych dowodów, że to on, więc ani razu tego nie powiedziałem. Ale tak, jak ktoś ma prawo mówić "sądzę, że to nie on", tak ja mam prawo mówić "nie wykluczam, że to on".
Tylko wolałbym, żeby nikt nie mówił "on nie mógł tego zrobić, jest na to dowód", bo to już zbyt daleko idzie.
rozumiem Cię i domyślam się, że mamy podobne zdanie na ten temat mimo, że pewnie wygląda to tak jakbym chłopaka broniła. wolałabym bronić idei. chciałabym tylko podkreślić jak w prosty sposób można zniszczyć człowiekowi życie. bo pomiędzy 'sądzę, że może mieć on coś wspólnego ze sprawą', a oficjalnym artykułem w ogólnopolskiej gazecie z którego jasno wynika, co wynika... jest lekka różnica i nie życzę czegoś takiego nawet największemu wrogowi.

oczywiście nie jest to wymierzone w Ciebie, bo jesteś jedną z osób która w bardziej kulturalny sposób wypowiada swoją opinię. oby więcej takich, bo nudno się robi od nadmiaru ludzi mówiących tylko to on, to ona, to oni.
Stary 2010-09-25, 21:10   #1429
kalahariii
Raczkowanie

powodow do morderstwa moze byc wiele, przyklad: http://polskalokalna.pl/wiadomosci/p...i,1494611,3286
Stary 2010-09-25, 21:19   #1430
burgund1234
BAN stały

Z artykułu w GW o Pawle:

Sam jeździ po półwyspie helskim, sprawdza wszystkie sygnały i rozwiesza plakaty. Przegląda monitoringi

Więcej... http://wyborcza.pl/1,76842,8419661,P...#ixzz10ZQqTRJH

Nie rozumiem o co chodzi z tymi monitoringami? Jak to przegląda? to każdy tak sobie może obejrzeć monitoring?
Stary 2010-09-25, 21:22   #1431
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
rybcia różne wersje różnie podają. Ja najczęściej czytałam wersję że Adria była pod domem ok. 3.30.
Ale są źródła co podawały inaczej, że to podczas rozmowy telefon się rozładował kompletnie, więc musiała to być 3.49.

no to jeszcze lepiej,jeśli była to 3:49, a Iwona mówi,że jest prze trzecim wejściu to co ona tam tyle robiła?? To sławne trzecie wejście jest mniej wiecej obok tego hotelu HOTEL, RESTAURACJA ZHONG HUA - al. Wojska Polskiego 1,bardziej obrazowo-jak mija sanatorium,przechodzi na druga stronę ulicy-w kierunku morza,dochodzi do promenady to znajduje się mniej więcej na wysokości 3 wejścia.
dzięki Kimikika

Edytowane przez karo3006
Czas edycji: 2010-09-25 o 21:27
karo3006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 21:24   #1432
burgund1234
BAN stały

Cytat:

jakie tamto forum?
Stary 2010-09-25, 21:26   #1433
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Z artykułu w GW o Pawle:

Sam jeździ po półwyspie helskim, sprawdza wszystkie sygnały i rozwiesza plakaty. Przegląda monitoringi

Nie rozumiem o co chodzi z tymi monitoringami? Jak to przegląda? to każdy tak sobie może obejrzeć monitoring?
no wiesz, jak byś poszła np. do jakiegoś klubu czy na stację i poprosila, wyjaśniając że zaginęła Ci koleżanka to niektórzy by Ci pokazali. Nie wszyscy zapewne ale niektórzy pewnie tak

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

burgund - gp24
Stary 2010-09-25, 21:27   #1434
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
no to jeszcze lepiej,jeśli była to 3:49, a Iwona mówi,że jest prze trzecim wejściu to co ona tam tyle robiła?? To sławne trzecie wejście jest mniej wiecej obok tego hotelu HOTEL, RESTAURACJA ZHONG HUA - al. Wojska Polskiego 1,bardziej obrazowo-jak mija sanatorium,przechodzi na druga stronę ulicy-w kierunku morza,dochodzi do promenady to znajduje się mniej więcej na wysokości 3 wejścia.
stąd moje pytanie gdzie to wejscie...
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 21:31   #1435
burgund1234
BAN stały

Cytat:
no wiesz, jak byś poszła np. do jakiegoś klubu czy na stację i poprosila, wyjaśniając że zaginęła Ci koleżanka to niektórzy by Ci pokazali. Nie wszyscy zapewne ale niektórzy pewnie tak

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

burgund - gp24
masz link?
Stary 2010-09-25, 21:33   #1436
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
masz link?
http://forum.gp24.pl/kto-widzial-iwo...age__st__13860
Stary 2010-09-25, 21:35   #1437
burgund1234
BAN stały

Cytat:
dzięki Kimikika
no właśnie szła od '' Sanatorium'' do tego wejscia na plażę nr 3 ok 40 min?
A do Bacówki doszła ok 20 min a to już jest dużo większy kawał drogi?
Stary 2010-09-25, 21:39   #1438
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
no właśnie szła od '' Sanatorium'' do tego wejscia na plażę nr 3 ok 40 min?
A do Bacówki doszła ok 20 min a to już jest dużo większy kawał drogi?
dla mnie, do tego wejścia szła 3 min,ale stała tam i czekała na kogoś,wysłała do kogoś smsa,"zadzwoń do mnie" ten ktos zadzwonił i sie umówili-powiedziała np. czekam przy Zong Hua-popularnie zwanym "Chińskim"i tam czekała...może sie nie doczekała,telafon padł ruszyła w droge do domu,ale ten ktoś jednak przyjechał.....na czarny dwór...
Ps.proszę nie do Bacówki-tylko do Chilly Willy,bacówka jest w strone gdyni

Edytowane przez karo3006
Czas edycji: 2010-09-25 o 21:40
karo3006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 21:44   #1439
burgund1234
BAN stały

Cytat:
dla mnie, do tego wejścia szła 3 min,ale stała tam i czekała na kogoś,wysłała do kogoś smsa,"zadzwoń do mnie" ten ktos zadzwonił i sie umówili-powiedziała np. czekam przy Zong Hua-popularnie zwanym "Chińskim"i tam czekała...może sie nie doczekała,telafon padł ruszyła w droge do domu,ale ten ktoś jednak przyjechał.....na czarny dwór...
Ps.proszę nie do Bacówki-tylko do Chilly Willy,bacówka jest w strone gdyni
W stronę Gdyni jest Koliba a Bacówka to dawna nazwa Chilly Willy
Stary 2010-09-25, 21:49   #1440
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
W stronę Gdyni jest Koliba a Bacówka to dawna nazwa Chilly Willy
Burgund -ok REMIS
Koliba w jest w sopocie,od mola w kierunku Gdyni,ale w jelitkowie jest Chilly Willy -dawna bacówka

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości