3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-25, 19:35   #3211
olajka
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
wcinam kukułki
ojj uwielbiam ale one mają spiryti jak się ich kiedyś najadałm, to się martwilam potem trochę, a wczoraj cucka z whisky zjadłam (ale nie z płynnym nadzieniem)

M25 i to mnie martwi trochę, że mało tyję a Wy to czujecie, że np. brzuch macie cięższy? Bo jak dziecko waży ponad dwa kiloski to chyba czuć w samym brzuchu, że cięższy się zrobił? Albo jak się z boku na bok przekrecacie. Bo ja nie czuje nic, żeby ciężej czy coś

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 19:36   #3212
Artystka23
Dragonfly

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

ja kupie orzechy piorace i w nich bede prac

Zleklam sie dzis,bo poszlam sama na spacer i jak wracalam do brzucha,to stwardnial mi caly brzuch tak jakby ktos mnie nagle gorsetem zacisnal,uczucie poszlo az do dolu..to chyba byl skurcz prawda?i chwile mnie to trzymalo
Stary 2010-09-25, 19:43   #3213
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
M25, z jednej strony masz pewnie sporo racji, ale z drugiej - czy to dobrze przyzwyczajać dziecko do specjalnych, wyselekcjonowanych składników, skoro prędzej czy później i tak będzie musiało zacząć jeść nasze "normalne" jedzenie?...
Ja w każdym razie nie zamierzam świrować w tej kwestii
kretencja a to nie zamierzasz karmić dzidzi do 6 miesiąca cycuszkiem ? :P
Stary 2010-09-25, 19:45   #3214
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Sysunia wyslesz mi te książkę proszę??

wysle tylko podaj @ na prv

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 19:45   #3215
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
ojj uwielbiam ale one mają spiryti jak się ich kiedyś najadałm, to się martwilam potem trochę, a wczoraj cucka z whisky zjadłam (ale nie z płynnym nadzieniem)

M25 i to mnie martwi trochę, że mało tyję a Wy to czujecie, że np. brzuch macie cięższy? Bo jak dziecko waży ponad dwa kiloski to chyba czuć w samym brzuchu, że cięższy się zrobił? Albo jak się z boku na bok przekrecacie. Bo ja nie czuje nic, żeby ciężej czy coś
Oj Ja mam duży brzuch to czuję ten ciężar przy każdym ruchu, nawet przy wstawaniu z krzesła. Śmieję się, że gdyby nie tż to mogłabym nie wstać sama ;-)
Stary 2010-09-25, 19:45   #3216
melabn
Wtajemniczenie

ja tylko na chwile niestety nie nadrobie
bylam z malym na tym zabiegu usuniecia znamienia. Wszystko ok czekamy na wynik histopatologiczny, jestesmy juz w domku i idziemy odpoczywac.do jutra
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 19:47   #3217
M25
Zadomowienie

Cytat:
wcinam kukułki
Daj jedną ;-)
Stary 2010-09-25, 19:49   #3218
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
wysle tylko podaj @ na prv

Dziekuję, juz Anecka mi podesłała

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 19:54   #3219
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Jak siedze to mam juz brzuch miedzy nogami

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Daj jedną ;-)
zżarłam już
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 19:57   #3220
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Joanna, a bierzesz witaminę C? bo jak ma się jej mało to na nic zdaje się branie żelaza, bo bez tej witaminy żelazo słabo się wchłania. Mi żelazo spadło i biorę biofer folik, jest to żelazo,kwas foliowy i witamina C w jednym, 2 razy po 2 tabletki dziennie biorę
Oj, ostatnio chodzę przeziębiona, więc witaminę C wcinam z polecenia lekarza - 6 razy dziennie Rutinoscorbin, własnoręcznie zrobiony syrop z cytryny, kisiele z witaminą C ... No nic, zobaczymy.
A póki co dzisiejsza wątroba jakoś poszła. Oczywiście z wielką ilością surówek, ziemniaków i przy zachęcającym towarzystwie męża.

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Macie jakies rozstepy???bo ja smarowalam brzuch i mi jeszcze trzyma mimo ze skora solidnie naciagnieta,a poszla mi na udach wrrrrr gdzie nie smarowalam akurat
Ojesooo, rozstępy to moja zmora. Na brzuszku ani jednego. Za to na piersiach... Czerwone promieniste pasy odbiegające od brodawek. Załamka, bo tak naprawdę to smaruję się oliwką od jakiegoś 6 tygodnia ciąży.

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Joanna a szpinak? tuńczyk i suszone morele? Przecież to też ma dużo żelaza
Szpinaku specjalnie nie lubię albo nie umiem przyrządzić, nie wiem. Tuńczyka i morele uwielbiam, więc jem, a mimo to... Moja gin. mówi, że TEGO żelaza nie da się niczym zastąpić i że zawsze po wynikach wie, że ma do czynienia z wegetarianką. Ostatecznie zostało mi jeszcze jakieś 11 tygodni. Przemęczę się, chyba.

Ja jeszcze w ogóle nie wiem który proszek kupię. Co sądzicie o Jelp?

I te lampki - jakie słodkie. Chyba się zdecyduję na ten księżyc z IKEI, żaby światło było ciepłe. Będzie wisiał pomiędzy łóżeczkiem a komodą.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 20:04   #3221
ona1010
Raczkowanie

Sysusia- to ja w takim razie poprosze o ksiazke. Moge Ci maila na priva wyslac ???

Slyszalam, ze nad przewijak dobra jest lampa grzejaca, bo malenstwu jest zimno, chcialam taka kupic, ale nie wiem gdzie
A dzisiaj rozebralam wozek na czesci pierwsze i wszystko co tylko sie dalo wypralam, boje sie tylko jak ja to zloze, zagonie chyba Tz

W czasie ciazy wyroslo mi mnostwo pieprzykow i piegow na calym ciele, tez tak macie ??? Podobno na chlopca tak sie dzieje.
Ja wlasnie po cieplutkim prysznicu, w lusterku wygolilam ladnie pod brzuszkiem ........ a jak po wszystkim zobaczylam, to niezlego irokeza sobie tam na dole zrobilam a w czwartek ide do lekarza, jak ja mu sie pokaze

ciekawe co u Kootek, moze ja juz maluszka w domu ??? i nie moze sie nim nacieszyc.
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 20:04   #3222
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Szpinaku specjalnie nie lubię albo nie umiem przyrządzić, nie wiem. Tuńczyka i morele uwielbiam, więc jem, a mimo to... Moja gin. mówi, że TEGO żelaza nie da się niczym zastąpić i że zawsze po wynikach wie, że ma do czynienia z wegetarianką. Ostatecznie zostało mi jeszcze jakieś 11 tygodni. Przemęczę się, chyba.
No to współczuję, bo wyobrażam sobie czym dla wegetarianki musi być jedzenie mięsa :/ ale czego sie nie robi dla dzidziusia.
Stary 2010-09-25, 20:05   #3223
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:

W sumie myslalam ze faktycznie taki brzuch to obciazenie, ale nie czuje nazbytniego bolu plecow czy cos. Bardziej mi doskwiera bebzol jak sie przekrecam w nocy. Jest naprawde ciezko

Cytat:
Jak siedze to mam juz brzuch miedzy nogami
Dobrze, ze nie miedzy uszami

Moja cycki przynajmniej teraz oparcie maja na brzuchu

DObra wcielam tez ryz, ale nie caly. Jestem juz naprawde najedzona, moge sie polozyc i obejrzec film a potem boks.. ha beda sie chlopaki prac

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 20:14   #3224
kretencja
Zakorzenienie

M25, zamierzam, może nawet dłużej Ale jak przyjdzie do przestawiania na zwykłe jedzonko, to zamierzam (oczywiście oprócz słoiczków, które są wygodne po prostu) robić mu papki np. ze zwykłej marchewki. Z marketu, na ekologiczne mnie nie stać

Mąż znowu wierci w ścianie, żeby listwy przypodłogowe przykręcić. Ciekawe kiedy sąsiedzi wystąpią o naszą eksmisję

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-25 o 20:15
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 20:38   #3225
M25
Zadomowienie

Moja mała ma ostatnio często czkawkę i martwi mnie to, że czuję podskoki na górze brzucha a kiedyś czułam na samym dole
Stary 2010-09-25, 21:15   #3226
Ishka
Zadomowienie

Weronisia wiem lekarze czasem za duzo gadaja...ale mi nie powiedział to jeden lekarz a z 5 ktorzy mnie tam oglądało...
Pozatym ja tam juz ostatnio nie miałam prawie szyjki no i rozwarcie na 2-3cm ktore powiekszyło sie w ciagu 4 dni z opuszcza czy cos takiego i czuje ze caly czas to rozwarcie postepuje...a ten śluz to nie dokońca w sumie u mnie wyjaśnione bo wylądowałam w szpitalu ostatnio z podejrzeniem sączących sie wód niestety musiałam zostać na obserwacji ale i tak w sumie nic konkretnego sie nie dowiedziałam tylko dostawałam kroplówki i antybiotyki...

Liści malin jeszcze nie pije za mam zamiar od poniedziałku jak dotrwam heh chociaż z dnia na dzień czuje sie coraz gorzej i dzis popuchłam cała jak nigdy w tej ciąży i chodzic to juz prawie nie potrafie jakbym miała kamień miedzy nogami heh jutro wkleje zdjęcie brzucha bo obnizył mi sie...ale co ja tam bede gadać poprostu czuje że to juz niedługo...Urodze to sie Wam pochwale heh a jak nie to bede kwitnąć do tego terminu tylko że potem to bede miała na 100% cesarke...;/

Marta nasz maluch na czwartkowym usg miał 3 kg i ok 52cm ale to napewno nic dokładnego heh dokładnie to sie dowiemy jak już wyjdzie z domku

M25 nie martw sie że mała ma często czkwake to dobrze ćwiczy sobie wtedy płucka takmi lekarz powiedział moj teraz to ma chyba z 5 razy dziennie i bardzo długo po 20 minut czasem i czuje w dole jak głowka mi uderza o moją szyjke a u góry rusza sie brzuch bo dupka podskakuje

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-09-25 o 21:26
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 21:30   #3227
Aliszcze
Zakorzenienie

kretencja, też tak zamierzam zrobić jak Ty. Chciałabym kupować tylko ekologiczne ale to graniczy z cudem, bo w nie każdym sklepie jest, a nawet jak chce kupić jajka nie z chowu klatkowego, bo takich unikam, tylko staram się takie, co kury luzem sobie chodzą, to muszę się nachodzić po sklepach. Dobrze, że teściowie często przywożą mi jajka od szczęśliwych kurek

a co do zaleceń lekarzy, to one średnio co 1-2 pokolenia się zmieniają, moja mama była uczona przez lekarzy i położne, że można wprowadzać różne jedzenie już od pierwszego miesiaca życia dziecka. Nasze dzieci pewnie swoje dzieci będą też inaczej chować, bo zmienią się kolejny raz zalecenia także najlepiej zaufać swojemu rozsądkowi

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 22:32   #3228
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Ja też mam

A co do komody to myslicie że 3 szuflady wystarczą na ciuszki dla maluszka?? Bo lepiej moze kupić tą co ma 6 szuflad niz w tej co ma 3 szuflady upychać potem ubranka? No juz sama nie wiem. Może która kupiła którąś z tych komod z Ikei to powie która lepsza???
To wszystko zależy jaki masz budżet i ile masz miejsca na komodę w pokoju. Ja kupiłam Malm 6 szyglad ale te wysoką a nie szeroką. Jestem zadowolona, zmieściłam wszystkie potrzebne ciuszki dziecka
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 22:36   #3229
kretencja
Zakorzenienie

A my właśnie składamy 3-szufladowego Malma na rzeczy tymkowe i wydaje mi się, że starczy bez problemu

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-25, 23:49   #3230
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Zobaczylam suwaczek - 36 tydzien
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 08:43   #3231
kretencja
Zakorzenienie

Ale tu cicho od wczoraj...

No to ja się przywitam

Wczoraj wieczorem złożyliśmy jeszcze z mężem komódkę na rzeczy Tymka i łóżeczko Niestety okazało się, że łóżeczko jest w kompletnie innym odcieniu niż komoda (na zdjęciu wyglądało na bardziej szarawe, chłodne, a jest takie ciepłe w odcieniu - komódka jest chłodna), ale nie będę taką pierdołą się przejmować Tym bardziej, że na razie łóżeczko idzie do nas do sypialni, a komoda zostanie w dziecięcym (bo do sypialni już niestety nie wejdzie...). Komódka (Malm) bardzo ładna, złożenie nie było trudne choć dosyć czasochłonne. Łóżeczko tak śmierdziało lakierem po otwarciu, że przenieśliśmy się ze spaniem na - na szczęście już złożoną - sofę (czyli do salonu). Dziś już tak go nie czuć, więc do porodu na pewno wywietrzeje jak należy.
Dziś mąż z Tatą będą składać resztę - regały, nasze łoże, stoły i drugą komodę

Niestety jakaś mała infekcja chyba zaczyna mnie brać (lekki katar i coś smyra w gardle)... Na razie profilaktycznie zjadłam kanapkę z czosnkiem, zobaczymy, co się będzie dalej działo. W czasie ciąży miałam już ze dwa takie epizody, za każdym razem rozeszło się po kościach, zanim zdecydowałam się iść do lekarza. Oby tak było i tym razem.

Jeszcze chciałam napisać o wrażeniach z SR. Bardzo sympatyczna kobietka wczoraj prowadziła (część zajęć będzie z nią, część z praktykującą położną) - kiedyś położna, teraz doradca laktacyjny. Opowiadała dużo o wadze karmienia, sposobach przystawiania dziecka do piersi (w ogóle trzymania dziecka - ćwiczyliśmy na lalkach ), sposobach na kłopoty z laktacją. Pokazała też kilka prostych ćwiczeń na czas ciąży (aby zachować kondycję) oraz różne sposoby, jakie mąż może zastosować podczas porodu, żeby ulżyć kobiecie (proste techniki masażu na przykład). Mieliśmy takie ćwiczenie, że my siedziałyśmy na piłkach (BOSKO ), a mąż na krzesełku za nami i wykonywał delikatny masaż pleców... Musze przyznać, że mój spisał się na medal (choć zawsze wiedziałam, że w masażu to on jest wspaniały ) i poczułam bardzo wyraźnie, że chciałabym go przy porodzie. Dotąd nie byłam na 100% pewna, ale podczas tego ćwiczenia poczułam się taka "zaopiekowana", poczułam się przy nim bezpiecznie, wyciszyło mnie to... Na pewno dużo dałaby mi jego obecność na sali porodowej. I myślę, że jak nic nie stanie na przeszkodzie, to będziemy rodzić razem - wczoraj też mi powiedział po zajęciach, że nabiera przekonania, że chce tego (bo dotąd się wahał) Tak że jestem bardzo zadowolona póki co Jeszcze 4 spotkania.

Oj, ale się rozpisałam Ciekawe kiedy ktoś tu się zjawi, aby to przeczytać

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-26 o 08:46
Stary 2010-09-26, 08:49   #3232
bela14
Rozeznanie

witam
79 Marta -duża twoja córa bo my idziemy równo
a mój chłopak 2445g.i lekarka powiedziała,ze duży

a mnie te obrzęki dobijają nogi i ręce jak balony
dziewczyny pytanko smoki do butelki
to silikon czy lateks?
miłej niedzieli
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 09:17   #3233
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
jejku,tez musze zrobic dzieciowe pranie,ale nie mam gdzie tego suszyc bo mam pobojowisko w domu,warstwe cekolu na meblach itp i jak wroce to bede musiala to jakos usunaca teraz jestem w pieknej okolicy gdanska nad morzem to moze pojde se na spacer:P bo tez ciagle jem,ciagle bym cos wcinala i chrupala

Macie jakies rozstepy???bo ja smarowalam brzuch i mi jeszcze trzyma mimo ze skora solidnie naciagnieta,a poszla mi na udach wrrrrr gdzie nie smarowalam akurat
ojjj jak ja bym chciała iść na spacer po plaży nawdychać się trochę jodku

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytanie....
W ktorym tygodniu dowiedzialyscie sie plec??
Ja w 21 tyg. i ciekawi mnie czy jak pojde nastepnym razem czy zostanie potwierdzona coreczka
ja poznałam w 17 tc a w 21 potwierdzono i do tej pory bezapelacyjnie córa

Cytat:

oj ciężko mi jest przy przekręcaniu się i wstawaniu a brzuś tak jak irsin mam między nogami jak siedze

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
Sysusia- to ja w takim razie poprosze o ksiazke. Moge Ci maila na priva wyslac ???

Slyszalam, ze nad przewijak dobra jest lampa grzejaca, bo malenstwu jest zimno, chcialam taka kupic, ale nie wiem gdzie
A dzisiaj rozebralam wozek na czesci pierwsze i wszystko co tylko sie dalo wypralam, boje sie tylko jak ja to zloze, zagonie chyba Tz

W czasie ciazy wyroslo mi mnostwo pieprzykow i piegow na calym ciele, tez tak macie ??? Podobno na chlopca tak sie dzieje.
Ja wlasnie po cieplutkim prysznicu, w lusterku wygolilam ladnie pod brzuszkiem ........ a jak po wszystkim zobaczylam, to niezlego irokeza sobie tam na dole zrobilam a w czwartek ide do lekarza, jak ja mu sie pokaze

ciekawe co u Kootek, moze ja juz maluszka w domu ??? i nie moze sie nim nacieszyc.
ja tak mam ale tak jak wcześniej napisałam że u mnie córaa będzie

Cytat:
Zobaczylam suwaczek - 36 tydzien
to już bliżej niż dalej

kretencja ja wszystko przeczytałam i to dobrze, że tak się czujesz przy tżcie wydaję mi się że to bardzo ważne... i koniecznie jak już wszystko poskładasz to foteczki foteczki

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 09:19   #3234
kretencja
Zakorzenienie

Foteczki to nie jak wszystko poskładam, tylko jak juz potem posprzątam Bo wiesz, łóżeczko niby zrobione, ale na pewno bym Wam teraz nie pokazała, bo chwilowo jest... koszem na skłębione ciuchy, wyrzucone z rozpieprzonej szafy

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-26, 09:35   #3235
kliwia
Zakorzenienie

bella ja mam silikonowy do butli

kretencja ale fajnie ze juz skladacie meble. ja juz bym tez chciala miec lozeczko w domu, i wkurza mnie ze szwagierka nie umie sie zorganizowac by je do mnie przewiesc. Jakbym wiedziala, ze to jej tyle czasu zajmie, to bym sobie kupila swoje lozeczko i jzu dawno miala je rozlozone w sypialni.
Ja musze chyba nad lozeczko polke jakas kupic. Tylko musze to przemyslec. Bo nie bardzo chce wiercic w scianach bo tam tapeta jest w pokoju A potem co z tymi dziurami zorbie
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 09:36   #3236
Patrycja_1708
Zadomowienie

Dzien doberek Ja już od 8 na nogach :/ Tż chory i jakos spac nie mogłam. Teraz zjadłam sniadanko i zabrałam sie za rosółek bo na taka pogode to akurat. Leje u nas od wczoraj niesamowicie, zimno sie zrobiło i w ogóle jesien na maxa :/ Po obiadku sie chyba połoze bo tradycyjnie w nocy dwa razy było wstawanie do kibelka i sie nie wyspałam...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 09:44   #3237
M25
Zadomowienie

Dzień dobry Ja mam dzisiaj ambitny plan poskładania mojej pracy magisterskiej w całość i wysłanie jej do mojego promotora. Czeka mnie trochę takiej technicznej pracy a potem nauki. Mam nadzieję, że zdążę się obronić przed porodem ;-) Już widzę siebie na obronie w 9 miesiącu ciąży z takim ogromnym brzuchem heheh...
Stary 2010-09-26, 09:45   #3238
Anecka
Zakorzenienie

Kurcze a ja ogladam "Ukryte Piekno" i juz mnie to drazni ze oni robia te baby na jedno kopyto. W sensie fryzjer ciagle na krotko strzyze a niektorym to naprawde nie pasuje jak maja pulchne twarze Ten stylista tak brzydko je ubiera, masakra.. czasami mnie sie wydaje ze jednak nie pasuje stroj do figury, no ale ja stylistka nie jestem

Zjadlam chlebus z serem i majonezem, zapilam inka i.. leze dalej

Co do komody, ja mam 4 szufladowa i szczerze piszac.. przydalaby mi sie 5cio szufladowa W kazdej szufladzie mam inny rozmiar ubranek. Od góry r 56/62/68 a w 4 szufladzie mam kurtke, spiworek i grubsze takie..

Jej znow sie nei wyspalam, nogi mnie zaczely bolec na pogodę.. myslalam ze oszaleje. Jeszcze mnie bolą ale mniej.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 09:52   #3239
Patrycja_1708
Zadomowienie

Co do komody to w moim przypadku nie ma szans zeby pomiescic ubranka małego w trzech szufladach, bo kilka dni temu wyciagnełam je z worka i ułozylam u nas w szafie zeby miały powietrze jakieś, tylko ze ta półka na którą je wyłozylam jest mega głeboka a te szuflady w tych komodach Ikei są malutkie wiec zdecyduje sie chyba na tą 5szufladową bo potem po kątach nie bede upychała jak wszystko nie wejdzie do tej 3szufladowej.

P.S. Oddycha mi sie dzisiaj jakoś gorzej tak jakbym jakiś ucisk miała... Też tak macie??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 10:11   #3240
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytanie....
W ktorym tygodniu dowiedzialyscie sie plec??
Ja w 21 tyg. i ciekawi mnie czy jak pojde nastepnym razem czy zostanie potwierdzona coreczka
ja się dowiedziałam w 24 tyg a w 30 zostało potwierdzone

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

A z tymi lampkami to chyba chodzi o to zeby np jak sie budzi do karmienia to zeby lampka byla taka przyciemniona, zeby nie zapalac zyrandola i nie robic ze srodka nocy dnia.
Mozna tez taki przyciemniacz do lampy kupic. Wlasnie my jeszcze nie rozmawialismy o tym cholera. W sumie mam lampke ale daje dosc sporo swiatla. Zobaczymy jak to bedzie, poki co nic nie kupujemy
Zawsze można kupić słabszą albo kolorową żarówkę
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ale tu cicho od wczoraj...

No to ja się przywitam

Wczoraj wieczorem złożyliśmy jeszcze z mężem komódkę na rzeczy Tymka i łóżeczko Niestety okazało się, że łóżeczko jest w kompletnie innym odcieniu niż komoda (na zdjęciu wyglądało na bardziej szarawe, chłodne, a jest takie ciepłe w odcieniu - komódka jest chłodna), ale nie będę taką pierdołą się przejmować Tym bardziej, że na razie łóżeczko idzie do nas do sypialni, a komoda zostanie w dziecięcym (bo do sypialni już niestety nie wejdzie...). Komódka (Malm) bardzo ładna, złożenie nie było trudne choć dosyć czasochłonne. Łóżeczko tak śmierdziało lakierem po otwarciu, że przenieśliśmy się ze spaniem na - na szczęście już złożoną - sofę (czyli do salonu). Dziś już tak go nie czuć, więc do porodu na pewno wywietrzeje jak należy.
Dziś mąż z Tatą będą składać resztę - regały, nasze łoże, stoły i drugą komodę

Niestety jakaś mała infekcja chyba zaczyna mnie brać (lekki katar i coś smyra w gardle)... Na razie profilaktycznie zjadłam kanapkę z czosnkiem, zobaczymy, co się będzie dalej działo. W czasie ciąży miałam już ze dwa takie epizody, za każdym razem rozeszło się po kościach, zanim zdecydowałam się iść do lekarza. Oby tak było i tym razem.

Jeszcze chciałam napisać o wrażeniach z SR. Bardzo sympatyczna kobietka wczoraj prowadziła (część zajęć będzie z nią, część z praktykującą położną) - kiedyś położna, teraz doradca laktacyjny. Opowiadała dużo o wadze karmienia, sposobach przystawiania dziecka do piersi (w ogóle trzymania dziecka - ćwiczyliśmy na lalkach ), sposobach na kłopoty z laktacją. Pokazała też kilka prostych ćwiczeń na czas ciąży (aby zachować kondycję) oraz różne sposoby, jakie mąż może zastosować podczas porodu, żeby ulżyć kobiecie (proste techniki masażu na przykład). Mieliśmy takie ćwiczenie, że my siedziałyśmy na piłkach (BOSKO ), a mąż na krzesełku za nami i wykonywał delikatny masaż pleców... Musze przyznać, że mój spisał się na medal (choć zawsze wiedziałam, że w masażu to on jest wspaniały ) i poczułam bardzo wyraźnie, że chciałabym go przy porodzie. Dotąd nie byłam na 100% pewna, ale podczas tego ćwiczenia poczułam się taka "zaopiekowana", poczułam się przy nim bezpiecznie, wyciszyło mnie to... Na pewno dużo dałaby mi jego obecność na sali porodowej. I myślę, że jak nic nie stanie na przeszkodzie, to będziemy rodzić razem - wczoraj też mi powiedział po zajęciach, że nabiera przekonania, że chce tego (bo dotąd się wahał) Tak że jestem bardzo zadowolona póki co Jeszcze 4 spotkania.

Oj, ale się rozpisałam Ciekawe kiedy ktoś tu się zjawi, aby to przeczytać
Ja przeczytałam
Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
witam
79 Marta -duża twoja córa bo my idziemy równo
a mój chłopak 2445g.i lekarka powiedziała,ze duży

a mnie te obrzęki dobijają nogi i ręce jak balony
dziewczyny pytanko smoki do butelki
to silikon czy lateks?
miłej niedzieli
do mnie jakoś lateks nie przemawia wolę silikon

Ja dziś w nocy mało co spałam - dopadła mnie taka zgaga jak jeszcze nigdy w życiu - kilka razy myślałam, że tak mi wszystko podchodziło pod gardło - dziś cały dzień będę chodzić jak zombie
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości