|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#24781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Chyba, ze tak
Doradzicie mi w sprawie szamponu do wlosow? Kupilam Dead Sea bez SLS i sie zastanwiam czy bedzie dobry. |
|
|
|
#24782 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę...jakoś przeżyłam to rwanie
![]() Nawet nie było tak źle ![]() Efekt za to powalający Dziś po raz kolejny użyłam żelu lnianego ![]() Mam włosy 3 dzień po umyciu i nie muszę spinać ![]() Dodatkowo kosmetyczka mi się zachwycała nad nimi cały czas po czym stwierdziła, że takie loki są marzeniem każdej kobiety czym już mnie totalnie uchachała ;] Już nie mogę się doczekać przesyłek łihihi
|
#24783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jakoś to tak podbudowuje człowieka na duchu, ale ostatnio jak ścinałam to fryzjerka próbowała mnie namówić, żebym jednak tego nie robiła. Dobrze, że się wykazałam silną wolą i jej nie posłuchałam.
|
|
#24784 |
|
Zakorzenienie
|
Cos dawno zadnymi fotkami Was nie meczylam wiec dzisiaj postanowilam ze wrzuce bo jestem zadowolona nieziemsko z wlosow ze nawet nie przeszkadza mi ze sa krotkie choc niestety nie bylo dzisiaj az tak zdrowo...
![]() Wszystkie dziewczyny staraja sie byc 100% CG a ja tu wyskocze z silikonami no ale ja uwielbiam eksperymenty i dochodze do wniosku ze cala ta wiedza ktora przyswajamy (w wiekszym lub mniejszym stopniu) sprawia ze mozemy swiadomie uzywac nawet i silikonow, jakis czas temu kupilam kosmetyki miss jessie's, zalozycielkami sa siostry z mieszanego malzenstwa - matki Japonki i ojca Afroamerykanina, produkty miss jessie's sa przeznaczone dla kreconowlosych i 80% klientek (w salonie prowadzonym przez siostry) to czarnoskore panie z afro ale trafiaja sie tez osoby (panowie i panie) z biala skora, generalnie powiem tak - zapachem te kosmetyki nie powalaja ale efektem dzialania tak (z tym ze wezcie poprawke ze ja jestem zapacholiczka totalna), fotka ponizej po dzisiejszym uzyciu odzywki myjacej oraz odzywki do splukiwania miss jessie's trzymanej 15m pod czepkiem, stylizator uzyty byl taki jak zawsze wiec mam pewnosc ze te loko-fale to zasluga tych odzywek, musze powaznie zastanowic sie czy teraz gdy w dublinie jesien pelna para i prawie kazdego dnia pada i potwornie wieje nie powinnam raczej zaczac stosowac wlasnie takich odzywek z silikonami (oczywiscie nie jak leci tylko po ostroznej analizie), w cieple miesiace cg sprawdzala sie znakomicie ale przy zimniejszej pogodzie wlosy tak jak i reszta ciala potrzebuja ochrony i zabezpieczenia, co myslisz Eloe?ostrzezenie - w odzywce ds miss jessie's znajduja sie silikony, tutaj analizy
|
#24785 | ||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
, bo fajnie się błyszczą. Do stylizacji używam tego czego Wy - NIVEA, Rossman przezroczysty zielony i ostatnio polubiłam Delię.Raz próbowano wmusić we mnie siemię lniane. Nie ma takiej opcji Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Czasem mi się tak zdarzało. Ogólnie fryzjerki zachwycają się kręconymi włosami. Raz włosy wyprostował mi mężczyzna. Potem żadna fryzjerka już nie chciała. Mówiła, że szkoda (ja też nie chciałam).Usłyszałam dziś od koleżanki zabawną historię. Była u fryzjera i na fotelu siedziała dziewczyna z lokami. Niedaleko dziewczyny pojawiła się fryzjerka z grzebieniem Reakcja dziewczyny była bardzo niezwykle gwałtowna. Zaczęła krzyczeć "Ratunku" i wzywać pomocy. Mam nadzieję, że to nie była żadna z Was Naprawdę chcę wstawić zdjęcia. Zrobiłam nawet w mokrych włosach . Dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane. Póki co, nie ma się czym zachwycać. Poszukam w końcu płytki z programem i mam nadzieję, że uda mi się wrzucić zdjęcia.
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-09-25 o 19:58 |
||||||
|
|
|
#24786 |
|
Rozeznanie
|
a na mokre, czy na suche?
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#24787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z ręcznika jestem bardzo zadowolona. Yasmin Gratuluje! (wcześniej mi umknęło) Jakie miałaś włosy podczas negocjacji? Związane czy rozpuszczone? ![]() ![]() Postanowiłam, że jutro rano umyję włosy i nałożę piankę, której nie używałam od 1,5 roku (skład w analizowym). Ciekawa jestem efektu - kiedyś ją lubiłam, ale czy teraz mi wydobędzie skręt?
|
|
|
|
|
#24788 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Udało mi się rozszyfrować mój telefon i przesłać zdjęcia bez programu, płytki i innych cudów techniki, na których się nie znam
.Doszłam do przykrych wniosków. Wcale mi się to nie podoba. bardziej podobał mi się wygląd włosów "przed". Nie bijcie . Tak, wiem to początki i mam być cierpliwa . I teraz kolejny dylemat. Na pewno pójdę na podcięcie (malutkie, chyba...). Nie mogę się zdecydować czy zapuszczać czy nie...1. robione chyba 5 lat temu (suche, ale podobały mi się) 2. chyba 4 lata temu (bardzo suche, irlandzka woda, silikony) 3, 4, 5. marzec 2009, jak widać po szaliku były robione chyba w ciągu dwóch dni (miałam mocno wycieniowane, włoska woda, w tym czasie były miękkie, ale średnio byłam zadowolona) 6,7 - mokre - robione w tym tygodniu (cg) 8,9,10 - suche - robione w tym tygodniu (9 - wczoraj rano) (cg) Nie mówię tego żeby kokietować , ale konfrontacja wypada dość blado.
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-09-25 o 21:55 |
|
|
|
#24789 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pisałam dzisiaj o siemieniu lnianym mielonym smakowym - smakuje jak kisiel przy takim normalnym puchnie mi wszystko w ustach Cytat:
Cytat:
włoski były rozpuszczone, rozmowa była z zaskoczenia - dostałam telefon z pytaniem, czy mam teraz 10 minut. Myślałam, że chodzi o jakieś sprawy związane z pracą mojego zespołu a tu taka miła niespodzianka jednak rozpuszczone piękne loki dały radę lepiej niż koczek mamy chyba odpowiedz na nasze pytanie---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() Twoje włosy Ci się nie podobają? myślę, że dziewczyny wezmą ![]() jak długo jesteś CG? opisywałaś gdzieś pielęgnację? przepraszam, u mnie pamięć dobra ale krótka.... Cytat:
ja nie jestem fanką długich włosów, ale tak do ramion byłoby pięknie Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-09-25 o 21:31 |
|||||
|
|
|
#24790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Na suche
Całkiem ![]() Bo wczoraj nakładałam go mokrymi rączkami Dziś nie moczyłam ![]() Cytat:
![]() Aczkolwiek wyglądają rewelacyjnie jak zawsze ![]() Cytat:
![]() Wie, ze muszę je podcinać mimo że końcówki są niemal w nienaruszony stanie ![]() Zresztą chyba już zdążyła poznać moje włosy ![]() A tak w ogóle zachwycam się ostatnio nad baranim skrętem...i główny winowajcą obarczyłam żel lniany ![]() A tu chyba sprawdza się coś, co już kiedyś tu mówiłam- za każdym razem jak wychodzę od tej mojej fryzjerki to włosy kręcą mi się coraz bardziej ![]() Niedługo będę miała murzyńskie afro ![]() Cytat:
![]() Prezentują się rewelacyjnie i myślę, że wiele, naprawdę wiele, da się z nich jeszcze wyciągnąć ale właśnie- trzeba uzbroić sie w cierpliwość ![]() a jak jeszcze raz rzucisz na tu tekstem, że nie a się czym chwalić jak na razie to będzie lanie Gwarantuję![]() ![]() I zapuść je koniecznie! Aczkolwiek pewne małe podcięcie i odświeżenie fryzurki by się przydało ale bez przesady
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2010-09-25 o 21:28 |
|||
|
|
|
#24791 |
|
Zakorzenienie
|
witam.
Mam takie pytanie, a mianowicie: mam kręcone naturalne włosy i od jakiegoś czasu u nasady mam takie jakby tłuste, przyklapnięte... nie wiecie co może być tego powodem?
|
#24792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to tylko wlosy, odrosna, jedno jest pewne - blondu juz sobie nie zrobie
|
|
#24793 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
Tak właśnie myślę żeby zapuścić. CG jestem od miesiąca. Śmiesznie mi się kręcą, albo mam do Nie opisywałam nigdzie sposobu pielęgnacji. Staram się stosować mycie odżywką (dopiero drugi tydzień), wcześniej (początek CG) myłam hippem, a potem odzywka/ maska ds, odżywka bs, odciskanie, stylizator. Zauważyłam, że na tę chwilę lepiej wyglądają włosy, kiedy dam stylizator na całkiem mokre, odcisnę biedronkową ściereczką i w pieluchę (nowy nabytek, wcześniej była koszulka). Pielucha to średni pomysł (kupiłam 4 ). Muszę kupić ten ręcznik w końcu---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Rybiorku Oglądałam Twoje zdjęcia w długich i teraz w krótkich. Długie były bardzo ładne, ale krótkie są bardzo zdrowe, takie błyszczące. |
||
|
|
|
#24794 | ||
|
Raczkowanie
|
![]() większość dziewczyn po miesiącu przechodzi kryzys włosowy potem już będzie tylko lepiej Cytat:
![]() Cytat:
czym odżywiasz włoski??? Ja cały czas zastanawiam się co zabrać na wyjazd do włosów
Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-09-25 o 22:08 |
||
|
|
|
#24795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#24796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po tym jak scielam kazdego dnia jest lepiej, pod spodem i za uszami mam fajne sprezynki na calej dlugosci i w ogole od 1,5 tygodnia widze ze skret robi sie mocniejszy, teraz juz troszke odrosly (oprocz pielegnacji zewnetrznej biore suplementy) i zaczely mi sie znow podobac, przestalo mi przeszkadzac ze sa krotkie, niech sobie rosna, pozniej bede sie martwic co robic, nie wiem czy czytalas ale scielam sie sama i nie jestem pewna jak to bedzie jak beda rosnac i beda dluzsze, fryzurka jest krzywa jak diabli i tylko dlatego to sie nie rzuca na oczy bo sie kreca
|
|
#24797 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Najczęściej stosuję do odżywiania garnier karite, dolivę pomarańczową, czasem garniera z aloesem (nie jest zgodny z cg), raz w tygodniu olej kokosowy z efavitu (czyli 3 razy do tej pory
), wax do suchych. Mam tez kallosa latte i placente (chyba tak sie nazywa), 2 maski bingo (chyba nie są zgodne z cg, nie wiem za bardzo, podałam do analizy). Chyba tyle. Kallosów nie zdążyłam użyć, 2 razy maskę bingo. Kupuję trochę chaotycznie. Zobaczę czego używacie, ale mieszają mi się jeszcze składy. Tak bez opamiętania kupiłam kilka odżywek i teraz mam chyba 5, które nadają się do mycia. Nie lubię mieć tak dużo, bo nie mogę się zdecydować czego użyć .Postaram się w najbliższym czasie wypisać moją kolekcję. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Na zdjęciach twoja fryzura wygląda bardzo dobrze. Zawsze mówiłam fryzjerkom, że nie musi być równo, byle było dobrze .---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Dziękuję Miło mi, że Wam się podoba. A tak się bałam. |
|
|
|
|
#24798 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis pierwszy raz umylam wlosy metoda OMO
Zobaczymy
|
|
|
|
#24799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też . Teraz mam około 10 odżywek i trudno mi wybierać między nimi. A w ogóle podobają mi się Twoje loki i najbardziej te po pielęgnacji metodą CG, zdjęcia chyba od 5 do 10.
|
|
#24800 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Ustaliłam, że będę stosowała odżywki maks 2 różne w tyg, a potem kolejne itd .Od 6 do 10 to CG. A 6 i 7 to mokre włosy . Dziękuję |
|
|
|
|
#24801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepsza instrukcja dla fryzjerow jaka czytalamja jestem ostatnia do nozyczek ale nie bylo wyjscia, z jednej strony szkoda mi bylo ale z drugiej co ladnego w zniszczonych wlosach, to znaczy bylam w stanie zrobic super fryz z nich ale duzym kosztem czasowym i kosmetykowym, zycie to nie tylko wlosy, lubie o nie dbac ale bez przesady, teraz przynajmniej codziennie mam fajny efekt a codzienna pielegnacja zajmuje mi ok. 30 min (sobota i niedziela to full wypas czasami i do 4 godzina ale w czasie jak mam maski na wlosach robie inne rzeczy)
|
|
#24802 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj tyle tego czytania, czytam drugi dzien i mam nadmiar wiadomosci hihi
|
|
|
|
#24803 |
|
Zakorzenienie
|
kto to wie konia z rzedem
a bardziej powaznie do 9 roku zycia zlota blondynka, potem sciemnialy do bardzo ciemnego blondu, 15 r.z - rozjasnienie do jasnego blondu, caly czas dlugie loki, 25 r.z powrot do nautry - obciecie na krotko (cos jak teraz ale przez znajoma fryzjerke) i przez 6 miesiecy obcinanie co 6 tygodni az blond zostaly sciete (tyle ze nie wiedzialam jak sobie z nimi radzic i prostowalam na szczotce tak jak ta znajoma fryzjerka wyprostowala mi po scieciu), po ostatnim scieciu jak juz nie zostalo nic z blondu wytrzymalam 2 tygodnie - moj wlasny kolor byl mysi jak cholera i czulam sie jakos nikajo, to wygladalo juz jak jasny szatyn, przez prawie 3 lata probowalam rozne sliwki, burgundy, kasztany, wlosy (wlosy odrosly i znow chodzilam w dlugich lokach) az poznalam mezczyzne mojego zycia czyli mojego meza ktory doradzil czerwien, przez ponad 6 lat nosilam wisniowa czerwien, w zeszlym roku w grudniu mi sie znudzila i zrobilam sobie ciemny braz, wyszedl czarny, wytrzymalam 2 miesiace i rozjasnilam, no i reszte mozna poczytac na wizazu sumujac jakis ciemny
|
#24804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
NaturalHaven już przejrzałam archiwum - co prawda mocno koncentruje się na włosach Afroamerykanek, ale parę bardziej uniwersalnych wskazówek mnie zainteresowało. Z ciekawostek jakie mi się rzuciły w oczy - często wspomina o zaletach oleju kokosowego, a jest sceptyczna wobec masek i długiego trzymania odżywek na włosach. Dobrze było również dowiedzieć się, które składniki przenikają do wnętrza włosa, a które (większość) pozostaje jedynie na jego powierzchni. pouczająca lektura
|
|
|
|
#24805 |
|
Zadomowienie
|
A czy jest tu jakas osobka która nie wyobraza sobie zycia bez suszarki ( co wiecej bez dyfuzatora)?
KIedy umyje wlosy i schna naturalnie to... wyglądaja strasznie, sa przyklapniete, zero w nich zycia, a schna pol dnia! O wiele lepiej wygladaja po suszeniu suszarką.. Nie wyobrazam sobie zrezygnowac z suszarki ( Dyfuzatora tez nie lubie- bo mam wrazenie ze powietrze jest bardziej gorace niz bez niego.. Co mnie wkurza i powoduje ze mam nagrzana glowe jeszcze gardziej.
|
|
|
|
#24806 |
|
Zakorzenienie
|
Basia piekne masz te loki i te sprzed lat i te teraz
![]() u mnie ostatnio jakis kryzys sie pojawia w pielegnacji wlosow lokow ale tlumacze sobie ze to przez jesien nie moge dostatecznie nawilzyc wlosow zwlaszcza tych z wierzchu te pod spodem sa w dobrym stanie i ladnie sie kreca ...musze opanowac jakis patent na nawilzajacy stylizator dla moich kudelek bo wpadne chyba w depresje jesienna
|
|
#24807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za to wczoraj odkryłam, że moje włosy przekonały się do kosmetyków z firmy Nivea, zaryzykowałam i użyłam odżywki do kręconych włosów i dzisiaj są świetne, takie miękkie i dobrze się rozczesują. O to rozczesywanie chyba mi najbardziej chodzi bo w nocy strasznie się wiercę (pozostałość po dziecięcym lunatykowaniu) i rano nie mogę rozczesać włosów.
"If we live a life in fear I'll wait a thousand years just to see you smile again..." Pokrzywa od 13.09.10 Bez suszarki od 01.07.10 Edytowane przez Batka01 Czas edycji: 2010-09-26 o 10:12 |
|
|
|
|
#24808 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie martw się, za jakiś czas wszystko ogarniesz mnie trochę poniosło na poczatku z zakupami, często mam dylemat którą odżywkę wybrać ![]() Cytat:
chłodny, delikatny nawiew dyfuzora na pewno mniej zaszkodzi niż wyjście na dwór z wilgotnymi włosami, albo zapalenie zatok od spania w mokrych włosach Cytat:
albo oddaj koleżankom Cytat:
Ja na noc się nakokosiłam - przy nakładaniu kokosu wyszła mi garść włosów. Rano przy myciu kolejna garść włosów. ![]() u mnie też końcówki jakieś trudne do nawilżenia się zrobiły siedzę w czapce z alverde awokado i winogrono(Jummatt co z Jummatt? pisała do mnie ostatnio, że niedługo już do nas wraca.... |
||||
|
|
|
#24809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oddam koleżankom, co się ma marnować. ![]() Tak, przyznaję się do błędu, czeszę loki, i to szczotką, nie mam czasu, żeby się zebrać i kupić grzebień z szeroko rozstawionymi zębami, niestety jest wrzesień i znowu załapałam zapalenie krtani, mam nadzieję, że szybko przejdzie i wybiorę się na zakupy
|
|
#24810 | ||
|
Raczkowanie
|
szczęściara
moje schną pół dnia, a jak nałoże żel na mokre to czas się wydłuża Cytat:
ja tak zrobiłam z odżywkami silikonowymi, i szamponami z sls jak zaczęłam nową pielęgnację ale wczoraj robiłam porządki i jeszcze kilka "cudeniek" znalazłam Cytat:
i szybko się pozbądź tej szczotki jak Twoje loki wyglądają po rozszesaniu? Basiu co do Twojego pytanka z wątku o kosmetykach to wg mnie nie powinnaś na razie nic kupować, tylko przetestować to co masz ![]() na razie nic nie wyrzucaj, nawet jeśli nie jest CG - pewnie ta ziaja pytałaś co zrobić z ISANA odżywka intensywnie pielęgnująca do spłukiwania - a która to jest? nowych odżywek to raczej nie kupuj, skoro piszesz, że wolisz mieć 2 lepiej już jakieś półprodukty do wzbogacenia odżwyki kusi mnie ta doliva, Eloe chyba też ją stosuje... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 26 (0 użytkowników i 26 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

Doradzicie mi w sprawie szamponu do wlosow? 

. Tak, wiem to początki i mam być cierpliwa

jakis ciemny