Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 827 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-25, 16:14   #24781
Jennifer85
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Chyba, ze tak Doradzicie mi w sprawie szamponu do wlosow?
Kupilam Dead Sea bez SLS i sie zastanwiam czy bedzie dobry.

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 18:26   #24782
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Kurczę...jakoś przeżyłam to rwanie
Nawet nie było tak źle
Efekt za to powalający

Dziś po raz kolejny użyłam żelu lnianego
Mam włosy 3 dzień po umyciu i nie muszę spinać
Dodatkowo kosmetyczka mi się zachwycała nad nimi cały czas po czym stwierdziła, że takie loki są marzeniem każdej kobiety czym już mnie totalnie uchachała ;]

Już nie mogę się doczekać przesyłek łihihi

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 19:38   #24783
Batka01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Dodatkowo kosmetyczka mi się zachwycała nad nimi cały czas po czym stwierdziła, że takie loki są marzeniem każdej kobiety czym już mnie totalnie uchachała ;]
Jak idę do fryzjera albo do kosmetyczki to też zawsze się zachwycają nad moimi włosami, nawet jak miałam zniszczone
Jakoś to tak podbudowuje człowieka na duchu, ale ostatnio jak ścinałam to fryzjerka próbowała mnie namówić, żebym jednak tego nie robiła. Dobrze, że się wykazałam silną wolą i jej nie posłuchałam.

Pokrzywa od 13.09.10

Bez suszarki od 01.07.10
Batka01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 19:42   #24784
Rybiorek
Zakorzenienie

Cos dawno zadnymi fotkami Was nie meczylam wiec dzisiaj postanowilam ze wrzuce bo jestem zadowolona nieziemsko z wlosow ze nawet nie przeszkadza mi ze sa krotkie choc niestety nie bylo dzisiaj az tak zdrowo...

Wszystkie dziewczyny staraja sie byc 100% CG a ja tu wyskocze z silikonami no ale ja uwielbiam eksperymenty i dochodze do wniosku ze cala ta wiedza ktora przyswajamy (w wiekszym lub mniejszym stopniu) sprawia ze mozemy swiadomie uzywac nawet i silikonow, jakis czas temu kupilam kosmetyki miss jessie's, zalozycielkami sa siostry z mieszanego malzenstwa - matki Japonki i ojca Afroamerykanina, produkty miss jessie's sa przeznaczone dla kreconowlosych i 80% klientek (w salonie prowadzonym przez siostry) to czarnoskore panie z afro ale trafiaja sie tez osoby (panowie i panie) z biala skora, generalnie powiem tak - zapachem te kosmetyki nie powalaja ale efektem dzialania tak (z tym ze wezcie poprawke ze ja jestem zapacholiczka totalna), fotka ponizej po dzisiejszym uzyciu odzywki myjacej oraz odzywki do splukiwania miss jessie's trzymanej 15m pod czepkiem, stylizator uzyty byl taki jak zawsze wiec mam pewnosc ze te loko-fale to zasluga tych odzywek, musze powaznie zastanowic sie czy teraz gdy w dublinie jesien pelna para i prawie kazdego dnia pada i potwornie wieje nie powinnam raczej zaczac stosowac wlasnie takich odzywek z silikonami (oczywiscie nie jak leci tylko po ostroznej analizie), w cieple miesiace cg sprawdzala sie znakomicie ale przy zimniejszej pogodzie wlosy tak jak i reszta ciala potrzebuja ochrony i zabezpieczenia, co myslisz Eloe?

ostrzezenie - w odzywce ds miss jessie's znajduja sie silikony, tutaj analizy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 19:55   #24785
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
oj szkoda, chciałam pooglądać

ja też się dopiero uczę obsługiwać żelem lnianym
i jest coraz lepiej choć nie idealnie
daj mu jeszcze szanse

a pochwal się po jakich, bo ja ciągle poszukuje jakiegoś przyzwoitego stylizatora

jak nawilżysz i odżywisz będą piękne i miłe w dotyku
Na pewno dam szansę , bo fajnie się błyszczą. Do stylizacji używam tego czego Wy - NIVEA, Rossman przezroczysty zielony i ostatnio polubiłam Delię.

Cytat:
A ja piję zwykłe- niemielone Właśnie skonsumowałam kubeczek
Raz próbowano wmusić we mnie siemię lniane. Nie ma takiej opcji . Mimi pobytu w szpitalu, braku możliwości przełykania, rurze do żołądka przez nos i innym okropnościom na to się sama nie zdecyduję . Chyba, że pielęgniarka wstrzykiwałaby mi to właśnie przez uroczą rurkę w nosku. Uwierzcie, miałam rurę w nosie, igły w rękach i nodze. Było wesoło
Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
A propo ręcznika z mikrofibry
Ja używam w tej chwili ściereczki z Biedronki ale jak byłam ostatnio bodajże w Carrreffourze to widziałam rękawiczkę z mikrofibry

Co prawda w dziale samochodowym, do polerowania auta...ale czy to jakaś różnica?

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Trudno powiedzieć.
Ja zamieniłam ściereczkę z Biedronki na ręcznik z mikrofibry i różnica jest znacząca (na plus dla ręcznika).
U Ciebie, to zależy, jakiej jakości mikrofibra została użyta do rękawiczek.
Ja też mam z biedronki i loczki kiedy są mokre po ściereczce ładnie się kręcą (gorzej po wyschnięciu). Warto pewnie zastanowić się nad ręcznikiem.

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

Mam podobnie. Na dodatek - im więcej emolientów, tym lok o większej średnicy i bardziej mięsisty Ciekawe jak będą się zachowywać po dłuższym pielęgnowaniu. Będziemy się pewnie zachwycać Twoimi włosami...
Też jestem ciekawa

Cytat:

którą wersję delii macie?

Żel do włosów Strong 200 ml
Żel do włosów Extra Strong 200 ml
w rossmanie jest?
Mam tę drugą wersję. Nie widziałam w Rossmanie.

Cytat:
Napisane przez Batka01 Pokaż wiadomość
Jak idę do fryzjera albo do kosmetyczki to też zawsze się zachwycają nad moimi włosami, nawet jak miałam zniszczone
Jakoś to tak podbudowuje człowieka na duchu, ale ostatnio jak ścinałam to fryzjerka próbowała mnie namówić, żebym jednak tego nie robiła. Dobrze, że się wykazałam silną wolą i jej nie posłuchałam.
Pewnie wiele z nas tak ma . Czasem mi się tak zdarzało. Ogólnie fryzjerki zachwycają się kręconymi włosami. Raz włosy wyprostował mi mężczyzna. Potem żadna fryzjerka już nie chciała. Mówiła, że szkoda (ja też nie chciałam).

Usłyszałam dziś od koleżanki zabawną historię. Była u fryzjera i na fotelu siedziała dziewczyna z lokami. Niedaleko dziewczyny pojawiła się fryzjerka z grzebieniem Reakcja dziewczyny była bardzo niezwykle gwałtowna. Zaczęła krzyczeć "Ratunku" i wzywać pomocy. Mam nadzieję, że to nie była żadna z Was . Koleżanka przeżyła szok, zwłaszcza, że fryzjerka najprawdopodobniej nie miała zamiaru czesać tej dziewczyny...

Naprawdę chcę wstawić zdjęcia. Zrobiłam nawet w mokrych włosach . Dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane. Póki co, nie ma się czym zachwycać. Poszukam w końcu płytki z programem i mam nadzieję, że uda mi się wrzucić zdjęcia.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2010-09-25 o 19:58
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 20:39   #24786
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Dziś po raz kolejny użyłam żelu lnianego
Mam włosy 3 dzień po umyciu i nie muszę spinać
a na mokre, czy na suche?

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 20:47   #24787
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Ja też mam z biedronki i loczki kiedy są mokre po ściereczce ładnie się kręcą (gorzej po wyschnięciu). Warto pewnie zastanowić się nad ręcznikiem.
Zdecydowanie
Z ręcznika jestem bardzo zadowolona.

Yasmin Gratuluje!
(wcześniej mi umknęło)
Jakie miałaś włosy podczas negocjacji?
Związane czy rozpuszczone?

Postanowiłam, że jutro rano umyję włosy i nałożę piankę, której nie używałam od 1,5 roku (skład w analizowym).
Ciekawa jestem efektu - kiedyś ją lubiłam, ale czy teraz mi wydobędzie skręt?

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 21:03   #24788
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Udało mi się rozszyfrować mój telefon i przesłać zdjęcia bez programu, płytki i innych cudów techniki, na których się nie znam .
Doszłam do przykrych wniosków. Wcale mi się to nie podoba. bardziej podobał mi się wygląd włosów "przed". Nie bijcie. Tak, wiem to początki i mam być cierpliwa. I teraz kolejny dylemat. Na pewno pójdę na podcięcie (malutkie, chyba...). Nie mogę się zdecydować czy zapuszczać czy nie...

1. robione chyba 5 lat temu (suche, ale podobały mi się)
2. chyba 4 lata temu (bardzo suche, irlandzka woda, silikony)
3, 4, 5. marzec 2009, jak widać po szaliku były robione chyba w ciągu dwóch dni (miałam mocno wycieniowane, włoska woda, w tym czasie były miękkie, ale średnio byłam zadowolona)
6,7 - mokre - robione w tym tygodniu (cg)
8,9,10 - suche - robione w tym tygodniu (9 - wczoraj rano) (cg)

Nie mówię tego żeby kokietować , ale konfrontacja wypada dość blado.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2010-09-25 o 21:55
Stary 2010-09-25, 21:26   #24789
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
ale fajny tekst

Cytat:
Raz próbowano wmusić we mnie siemię lniane. Nie ma takiej opcji .
pisałam dzisiaj o siemieniu lnianym mielonym smakowym - smakuje jak kisiel
przy takim normalnym puchnie mi wszystko w ustach

Cytat:
Usłyszałam dziś od koleżanki zabawną historię. Była u fryzjera i na fotelu siedziała dziewczyna z lokami. Niedaleko dziewczyny pojawiła się fryzjerka z grzebieniem Reakcja dziewczyny była bardzo niezwykle gwałtowna. Zaczęła krzyczeć "Ratunku" i wzywać pomocy. Mam nadzieję, że to nie była żadna z Was . Koleżanka przeżyła szok, zwłaszcza, że fryzjerka najprawdopodobniej nie miała zamiaru czesać tej dziewczyny...
dobre, wygląda na to jakąś naszą forumową zakręconą

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Yasmin Gratuluje!
(wcześniej mi umknęło)
Jakie miałaś włosy podczas negocjacji?
Związane czy rozpuszczone?
dziękuje Małgosiu
włoski były rozpuszczone, rozmowa była z zaskoczenia - dostałam telefon z pytaniem, czy mam teraz 10 minut. Myślałam, że chodzi o jakieś sprawy związane z pracą mojego zespołu
a tu taka miła niespodzianka
jednak rozpuszczone piękne loki dały radę lepiej niż koczek mamy chyba odpowiedz na nasze pytanie

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Doszłam do przykrych wniosków. Wcale mi się to nie podoba. bardziej podobał mi się wygląd włosów "przed". Nie bijcie.
chyba żartujesz??
Twoje włosy Ci się nie podobają?
myślę, że dziewczyny wezmą
jak długo jesteś CG? opisywałaś gdzieś pielęgnację?
przepraszam, u mnie pamięć dobra ale krótka....

Cytat:
I teraz kolejny dylemat. Na pewno pójdę na podcięcie (malutkie, chyba...). Nie mogę się zdecydować czy zapuszczać czy nie...
zapuszczaj!
ja nie jestem fanką długich włosów, ale tak do ramion byłoby pięknie

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-09-25 o 21:31
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 21:26   #24790
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
a na mokre, czy na suche?
Na suche Całkiem
Bo wczoraj nakładałam go mokrymi rączkami Dziś nie moczyłam

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Cos dawno zadnymi fotkami Was nie meczylam wiec dzisiaj postanowilam ze wrzuce bo jestem zadowolona nieziemsko z wlosow ze nawet nie przeszkadza mi ze sa krotkie choc niestety nie bylo dzisiaj az tak zdrowo...
Wybacz, ale ja nie mogę się przyzwyczaić do Ciebie w krótkich
Aczkolwiek wyglądają rewelacyjnie jak zawsze

Cytat:
Ja cieszę się dlatego, ze mam jedną swoją fryzjerkę
Wie, ze muszę je podcinać mimo że końcówki są niemal w nienaruszony stanie
Zresztą chyba już zdążyła poznać moje włosy
A tak w ogóle zachwycam się ostatnio nad baranim skrętem...i główny winowajcą obarczyłam żel lniany
A tu chyba sprawdza się coś, co już kiedyś tu mówiłam- za każdym razem jak wychodzę od tej mojej fryzjerki to włosy kręcą mi się coraz bardziej
Niedługo będę miała murzyńskie afro

Cytat:
Udało mi się rozszyfrować mój telefon i przesłać zdjęcia bez programu, płytki i innych cudów techniki, na których się nie znam .
Doszłam do przykrych wniosków. Wcale mi się to nie podoba. bardziej podobał mi się wygląd włosów "przed". Nie bijcie. Tak, wiem to początki i mam być cierpliwa. I teraz kolejny dylemat. Na pewno pójdę na podcięcie (malutkie, chyba...). Nie mogę się zdecydować czy zapuszczać czy nie...

1. robione chyba 5 lat temu (suche, ale podobały mi się)
2. chyba 4 lata temu (bardzo suche, irlandzka woda, silikony)
3, 4, 5. marzec 2009, jak widać po szaliku były robione chyba w ciągu dwóch dni (miałam mocno wycieniowane, włoska woda, w tym czasie były miękkie, ale średnio byłam zadowolona)
6,7 - mokre - robione w tym tygodniu
8,9,10 - suche - robione w tym tygodniu (9 - wczoraj rano)

Nie mówię tego żeby kokietować , ale konfrontacja wypada dość blado.
No cóż...widać, ze Twoje włosy mają niesamowity potencjał!
Prezentują się rewelacyjnie i myślę, że wiele, naprawdę wiele, da się z nich jeszcze wyciągnąć ale właśnie- trzeba uzbroić sie w cierpliwość

a jak jeszcze raz rzucisz na tu tekstem, że nie a się czym chwalić jak na razie to będzie lanie Gwarantuję

I zapuść je koniecznie!
Aczkolwiek pewne małe podcięcie i odświeżenie fryzurki by się przydało ale bez przesady

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Edytowane przez Indios Bravos
Czas edycji: 2010-09-25 o 21:28
Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 21:37   #24791
weronika_91
Zakorzenienie

witam.
Mam takie pytanie, a mianowicie: mam kręcone naturalne włosy i od jakiegoś czasu u nasady mam takie jakby tłuste, przyklapnięte... nie wiecie co może być tego powodem?
Stary 2010-09-25, 21:41   #24792
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Wybacz, ale ja nie mogę się przyzwyczaić do Ciebie w krótkich
Aczkolwiek wyglądają rewelacyjnie jak zawsze
Nikt nie moze, przez ostatnie 15 lat mialam dlugie ale to tylko wlosy, odrosna, jedno jest pewne - blondu juz sobie nie zrobie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-25, 21:44   #24793
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
ale fajny tekst

pisałam dzisiaj o siemieniu lnianym mielonym smakowym - smakuje jak kisiel
przy takim normalnym puchnie mi wszystko w ustach

chyba żartujesz??
Twoje włosy Ci się nie podobają?
myślę, że dziewczyny wezmą
jak długo jesteś CG? opisywałaś gdzieś pielęgnację?
przepraszam, u mnie pamięć dobra ale krótka....

zapuszczaj!
ja nie jestem fanką długich włosów, ale tak do ramion byłoby pięknie
Cytat:

No cóż...widać, ze Twoje włosy mają niesamowity potencjał!
Prezentują się rewelacyjnie i myślę, że wiele, naprawdę wiele, da się z nich jeszcze wyciągnąć ale właśnie- trzeba uzbroić sie w cierpliwość

a jak jeszcze raz rzucisz na tu tekstem, że nie a się czym chwalić jak na razie to będzie lanie Gwarantuję

I zapuść je koniecznie!
Aczkolwiek pewne małe podcięcie i odświeżenie fryzurki by się przydało ale bez przesady
Dziękuję Tak właśnie myślę żeby zapuścić. CG jestem od miesiąca.
Śmiesznie mi się kręcą, albo mam do ścięte, bo z przodu mam jakieś takie za długie. Tylko naprawdę boję się fryzjera. A jak zacznę wzywać pomocy?

Nie opisywałam nigdzie sposobu pielęgnacji. Staram się stosować mycie odżywką (dopiero drugi tydzień), wcześniej (początek CG) myłam hippem, a potem odzywka/ maska ds, odżywka bs, odciskanie, stylizator. Zauważyłam, że na tę chwilę lepiej wyglądają włosy, kiedy dam stylizator na całkiem mokre, odcisnę biedronkową ściereczką i w pieluchę (nowy nabytek, wcześniej była koszulka). Pielucha to średni pomysł (kupiłam 4). Muszę kupić ten ręcznik w końcu.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Rybiorku
Oglądałam Twoje zdjęcia w długich i teraz w krótkich. Długie były bardzo ładne, ale krótkie są bardzo zdrowe, takie błyszczące.

Stary 2010-09-25, 22:03   #24794
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
jedno jest pewne - blondu juz sobie nie zrobie

Cytat:
Dziękuję Tak właśnie myślę żeby zapuścić. CG jestem od miesiąca.
większość dziewczyn po miesiącu przechodzi kryzys włosowy
potem już będzie tylko lepiej

Cytat:
Tylko naprawdę boję się fryzjera. A jak zacznę wzywać pomocy?
to koleżanla koleżance będzie opowiadać o dziwnej sytuacji u fryzjera

Cytat:
Nie opisywałam nigdzie sposobu pielęgnacji. Staram się stosować mycie odżywką (dopiero drugi tydzień), wcześniej (początek CG) myłam hippem, a potem odzywka/ maska ds, odżywka bs, odciskanie, stylizator.
daj sobie i włosom czas
czym odżywiasz włoski???

Ja cały czas zastanawiam się co zabrać na wyjazd do włosów

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-09-25 o 22:08
Stary 2010-09-25, 22:09   #24795
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Piękne czarne loki

Dumna fala (klik)

Stary 2010-09-25, 22:13   #24796
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Rybiorku
Oglądałam Twoje zdjęcia w długich i teraz w krótkich. Długie były bardzo ładne, ale krótkie są bardzo zdrowe, takie błyszczące.

Po tym jak scielam kazdego dnia jest lepiej, pod spodem i za uszami mam fajne sprezynki na calej dlugosci i w ogole od 1,5 tygodnia widze ze skret robi sie mocniejszy, teraz juz troszke odrosly (oprocz pielegnacji zewnetrznej biore suplementy) i zaczely mi sie znow podobac, przestalo mi przeszkadzac ze sa krotkie, niech sobie rosna, pozniej bede sie martwic co robic, nie wiem czy czytalas ale scielam sie sama i nie jestem pewna jak to bedzie jak beda rosnac i beda dluzsze, fryzurka jest krzywa jak diabli i tylko dlatego to sie nie rzuca na oczy bo sie kreca
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-25, 22:19   #24797
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:

czym odżywiasz włoski???
Najczęściej stosuję do odżywiania garnier karite, dolivę pomarańczową, czasem garniera z aloesem (nie jest zgodny z cg), raz w tygodniu olej kokosowy z efavitu (czyli 3 razy do tej pory), wax do suchych.
Mam tez kallosa latte i placente (chyba tak sie nazywa), 2 maski bingo (chyba nie są zgodne z cg, nie wiem za bardzo, podałam do analizy). Chyba tyle. Kallosów nie zdążyłam użyć, 2 razy maskę bingo.
Kupuję trochę chaotycznie. Zobaczę czego używacie, ale mieszają mi się jeszcze składy.
Tak bez opamiętania kupiłam kilka odżywek i teraz mam chyba 5, które nadają się do mycia. Nie lubię mieć tak dużo, bo nie mogę się zdecydować czego użyć .
Postaram się w najbliższym czasie wypisać moją kolekcję.

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:

nie wiem czy czytalas ale scielam sie sama i nie jestem pewna jak to bedzie jak beda rosnac i beda dluzsze, fryzurka jest krzywa jak diabli i tylko dlatego to sie nie rzuca na oczy bo sie kreca
czytałam. Właśnie po przeczytaniu Twojego posta wzięłam nożyczki do ręki, ale po ścięciu dwóch loków szybko odłożyłam, bo potrafię się baaaardzo zapędzić w tej czynności. Kilka lat sama ścinałam.
Na zdjęciach twoja fryzura wygląda bardzo dobrze. Zawsze mówiłam fryzjerkom, że nie musi być równo, byle było dobrze .

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Piękne czarne loki
Dziękuję
Miło mi, że Wam się podoba. A tak się bałam.

Stary 2010-09-25, 22:43   #24798
Jennifer85
Zakorzenienie

Dzis pierwszy raz umylam wlosy metoda OMO Zobaczymy

Stary 2010-09-25, 23:12   #24799
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Nikt nie moze, przez ostatnie 15 lat mialam dlugie ale to tylko wlosy, odrosna, jedno jest pewne - blondu juz sobie nie zrobie
A to jaki masz naturalny kolor?

Cytat:
Nie lubię mieć tak dużo, bo nie mogę się zdecydować czego użyć .
Ja też. Teraz mam około 10 odżywek i trudno mi wybierać między nimi.
A w ogóle podobają mi się Twoje loki i najbardziej te po pielęgnacji metodą CG, zdjęcia chyba od 5 do 10.

7.07.10
- CG
14.07.10 - bez prostowania
13.09.10 - pokrzywa

i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 23:15   #24800
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość

Ja też. Teraz mam około 10 odżywek i trudno mi wybierać między nimi.
A w ogóle podobają mi się Twoje loki i najbardziej te po pielęgnacji metodą CG, zdjęcia chyba od 5 do 10.
Trudno wybierać
Ustaliłam, że będę stosowała odżywki maks 2 różne w tyg, a potem kolejne itd .
Od 6 do 10 to CG. A 6 i 7 to mokre włosy. Dziękuję

Stary 2010-09-25, 23:18   #24801
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
czytałam. Właśnie po przeczytaniu Twojego posta wzięłam nożyczki do ręki, ale po ścięciu dwóch loków szybko odłożyłam, bo potrafię się baaaardzo zapędzić w tej czynności. Kilka lat sama ścinałam.
Na zdjęciach twoja fryzura wygląda bardzo dobrze. Zawsze mówiłam fryzjerkom, że nie musi być równo, byle było dobrze .

-
najlepsza instrukcja dla fryzjerow jaka czytalam

ja jestem ostatnia do nozyczek ale nie bylo wyjscia, z jednej strony szkoda mi bylo ale z drugiej co ladnego w zniszczonych wlosach, to znaczy bylam w stanie zrobic super fryz z nich ale duzym kosztem czasowym i kosmetykowym, zycie to nie tylko wlosy, lubie o nie dbac ale bez przesady, teraz przynajmniej codziennie mam fajny efekt a codzienna pielegnacja zajmuje mi ok. 30 min (sobota i niedziela to full wypas czasami i do 4 godzina ale w czasie jak mam maski na wlosach robie inne rzeczy)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-25, 23:26   #24802
Jennifer85
Zakorzenienie

Ojjj tyle tego czytania, czytam drugi dzien i mam nadmiar wiadomosci hihi

Stary 2010-09-25, 23:32   #24803
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
A to jaki masz naturalny kolor?

kto to wie konia z rzedem

a bardziej powaznie

do 9 roku zycia zlota blondynka, potem sciemnialy do bardzo ciemnego blondu, 15 r.z - rozjasnienie do jasnego blondu, caly czas dlugie loki, 25 r.z powrot do nautry - obciecie na krotko (cos jak teraz ale przez znajoma fryzjerke) i przez 6 miesiecy obcinanie co 6 tygodni az blond zostaly sciete (tyle ze nie wiedzialam jak sobie z nimi radzic i prostowalam na szczotce tak jak ta znajoma fryzjerka wyprostowala mi po scieciu), po ostatnim scieciu jak juz nie zostalo nic z blondu wytrzymalam 2 tygodnie - moj wlasny kolor byl mysi jak cholera i czulam sie jakos nikajo, to wygladalo juz jak jasny szatyn, przez prawie 3 lata probowalam rozne sliwki, burgundy, kasztany, wlosy (wlosy odrosly i znow chodzilam w dlugich lokach) az poznalam mezczyzne mojego zycia czyli mojego meza ktory doradzil czerwien, przez ponad 6 lat nosilam wisniowa czerwien, w zeszlym roku w grudniu mi sie znudzila i zrobilam sobie ciemny braz, wyszedl czarny, wytrzymalam 2 miesiace i rozjasnilam, no i reszte mozna poczytac na wizazu

sumujac jakis ciemny
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-26, 00:56   #24804
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Ja regularnie czytam
The Natural Haven - nowe artykuły kilka razy w tygodniu

Chemiczkę z NaturallyCurly - nowe artykuły pojawiają się co miesiąc

Dociekliwym zakręconym polecam przeczytanie wszystkie co zostało tam napisane
Dziękuję za polecenie tych stron
NaturalHaven już przejrzałam archiwum - co prawda mocno koncentruje się na włosach Afroamerykanek, ale parę bardziej uniwersalnych wskazówek mnie zainteresowało. Z ciekawostek jakie mi się rzuciły w oczy - często wspomina o zaletach oleju kokosowego, a jest sceptyczna wobec masek i długiego trzymania odżywek na włosach.
Dobrze było również dowiedzieć się, które składniki przenikają do wnętrza włosa, a które (większość) pozostaje jedynie na jego powierzchni.

pouczająca lektura

Dumna fala (klik)

Stary 2010-09-26, 09:56   #24805
tutmirlajt
Zadomowienie

A czy jest tu jakas osobka która nie wyobraza sobie zycia bez suszarki ( co wiecej bez dyfuzatora)?

KIedy umyje wlosy i schna naturalnie to... wyglądaja strasznie, sa przyklapniete, zero w nich zycia, a schna pol dnia!

O wiele lepiej wygladaja po suszeniu suszarką.. Nie wyobrazam sobie zrezygnowac z suszarki ( Dyfuzatora tez nie lubie- bo mam wrazenie ze powietrze jest bardziej gorace niz bez niego.. Co mnie wkurza i powoduje ze mam nagrzana glowe jeszcze gardziej.
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 10:03   #24806
caskada
Zakorzenienie

Basia piekne masz te loki i te sprzed lat i te teraz
u mnie ostatnio jakis kryzys sie pojawia w pielegnacji wlosow lokow ale tlumacze sobie ze to przez jesien nie moge dostatecznie nawilzyc wlosow zwlaszcza tych z wierzchu te pod spodem sa w dobrym staniei ladnie sie kreca ...musze opanowac jakis patent na nawilzajacy stylizator dla moich kudelek bo wpadne chyba w depresje jesienna
Stary 2010-09-26, 10:08   #24807
Batka01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość
A czy jest tu jakas osobka która nie wyobraza sobie zycia bez suszarki ( co wiecej bez dyfuzatora)?

KIedy umyje wlosy i schna naturalnie to... wyglądaja strasznie, sa przyklapniete, zero w nich zycia, a schna pol dnia!

O wiele lepiej wygladaja po suszeniu suszarką.. Nie wyobrazam sobie zrezygnowac z suszarki ( Dyfuzatora tez nie lubie- bo mam wrazenie ze powietrze jest bardziej gorace niz bez niego.. Co mnie wkurza i powoduje ze mam nagrzana glowe jeszcze gardziej.
Ja tak miałam jakieś pół roku temu, ale teraz się odzwyczaiłam, suszarki strasznie niszczą mi włosy, mi też po suszarce lepiej się układały, ale co z tego jeśli się niszczą?. Mi jest trudno odstawić jedwab do włosów, chociaż wiem, że ma silikony. Nie wiem jak sobie z tym poradzę, muszę go chyba wyrzucić do śmieci...

Za to wczoraj odkryłam, że moje włosy przekonały się do kosmetyków z firmy Nivea, zaryzykowałam i użyłam odżywki do kręconych włosów i dzisiaj są świetne, takie miękkie i dobrze się rozczesują. O to rozczesywanie chyba mi najbardziej chodzi bo w nocy strasznie się wiercę (pozostałość po dziecięcym lunatykowaniu) i rano nie mogę rozczesać włosów.

Pokrzywa od 13.09.10

Bez suszarki od 01.07.10

Edytowane przez Batka01
Czas edycji: 2010-09-26 o 10:12
Stary 2010-09-26, 11:01   #24808
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Najczęściej stosuję do odżywiania garnier karite, dolivę pomarańczową, czasem garniera z aloesem (nie jest zgodny z cg), raz w tygodniu olej kokosowy z efavitu (czyli 3 razy do tej pory), wax do suchych.
Mam tez kallosa latte i placente (chyba tak sie nazywa), 2 maski bingo (chyba nie są zgodne z cg, nie wiem za bardzo, podałam do analizy). Chyba tyle. Kallosów nie zdążyłam użyć, 2 razy maskę bingo.
Kupuję trochę chaotycznie. Zobaczę czego używacie, ale mieszają mi się jeszcze składy.
no to włoski dostają dużo dobrego
nie martw się, za jakiś czas wszystko ogarniesz
mnie trochę poniosło na poczatku z zakupami, często mam dylemat którą odżywkę wybrać

Cytat:
Ja tak miałam jakieś pół roku temu, ale teraz się odzwyczaiłam, suszarki strasznie niszczą mi włosy, mi też po suszarce lepiej się układały, ale co z tego jeśli się niszczą?.
to nie jest reguła, że suszarka niszczy włosy
chłodny, delikatny nawiew dyfuzora na pewno mniej zaszkodzi niż wyjście na dwór z wilgotnymi włosami, albo zapalenie zatok od spania w mokrych włosach

Cytat:
Mi jest trudno odstawić jedwab do włosów, chociaż wiem, że ma silikony. Nie wiem jak sobie z tym poradzę, muszę go chyba wyrzucić do śmieci...
wyrzuć!!
albo oddaj koleżankom

Cytat:
Za to wczoraj odkryłam, że moje włosy przekonały się do kosmetyków z firmy Nivea, zaryzykowałam i użyłam odżywki do kręconych włosów i dzisiaj są świetne, takie miękkie i dobrze się rozczesują. O to rozczesywanie chyba mi najbardziej chodzi bo w nocy strasznie się wiercę (pozostałość po dziecięcym lunatykowaniu) i rano nie mogę rozczesać włosów.
jak to rozczesują? czeszesz loki?

Ja na noc się nakokosiłam - przy nakładaniu kokosu wyszła mi garść włosów. Rano przy myciu kolejna garść włosów.
u mnie też końcówki jakieś trudne do nawilżenia się zrobiły
siedzę w czapce z alverde awokado i winogrono(Jummatt)
co z Jummatt? pisała do mnie ostatnio, że niedługo już do nas wraca....
Stary 2010-09-26, 11:13   #24809
Batka01
Raczkowanie

Cytat:
to nie jest reguła, że suszarka niszczy włosy
chłodny, delikatny nawiew dyfuzora na pewno mniej zaszkodzi niż wyjście na dwór z wilgotnymi włosami, albo zapalenie zatok od spania w mokrych włosach
Ja w mokrych włosach nie śpię, ani na dwór nie wychodzę, włosy mi schną bardzo szybko więc nie mam z tym problemów
Cytat:
wyrzuć!!
albo oddaj koleżankom
Oddam koleżankom, co się ma marnować.
Cytat:
jak to rozczesują? czeszesz loki?
Tak, przyznaję się do błędu, czeszę loki, i to szczotką, nie mam czasu, żeby się zebrać i kupić grzebień z szeroko rozstawionymi zębami, niestety jest wrzesień i znowu załapałam zapalenie krtani, mam nadzieję, że szybko przejdzie i wybiorę się na zakupy

Pokrzywa od 13.09.10

Bez suszarki od 01.07.10
Stary 2010-09-26, 11:30   #24810
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
włosy mi schną bardzo szybko więc nie mam z tym problemów
szczęściara
moje schną pół dnia, a jak nałoże żel na mokre to czas się wydłuża
Cytat:
Oddam koleżankom, co się ma marnować.
bardzo mądrze,
ja tak zrobiłam z odżywkami silikonowymi, i szamponami z sls jak zaczęłam nową pielęgnację
ale wczoraj robiłam porządki i jeszcze kilka "cudeniek" znalazłam

Cytat:
Tak, przyznaję się do błędu, czeszę loki, i to szczotką, nie mam czasu, żeby się zebrać i kupić grzebień z szeroko rozstawionymi zębami, niestety jest wrzesień i znowu załapałam zapalenie krtani, mam nadzieję, że szybko przejdzie i wybiorę się na zakupy
to wracaj do zdrowia
i szybko się pozbądź tej szczotki
jak Twoje loki wyglądają po rozszesaniu?

Basiu co do Twojego pytanka z wątku o kosmetykach to wg mnie nie powinnaś na razie nic kupować, tylko przetestować to co masz
na razie nic nie wyrzucaj, nawet jeśli nie jest CG - pewnie ta ziaja
pytałaś co zrobić z ISANA odżywka intensywnie pielęgnująca do spłukiwania - a która to jest?
nowych odżywek to raczej nie kupuj, skoro piszesz, że wolisz mieć 2
lepiej już jakieś półprodukty do wzbogacenia odżwyki

kusi mnie ta doliva, Eloe chyba też ją stosuje...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 26 (0 użytkowników i 26 gości)

Zasady wysyłania wiadomości