Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-26, 01:44   #4831
joanasz
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Łaaaaaaaaaaaa Dlaczego mi nikt nie chce gotować...?
Kuźwa, jestem dziś ledwo żywa. ......Byłoby cudownie, gdybym już nie musiała NIC dziś robić, naprawdę... Obejrzę sobie Mam Talent ze szklanką coli i już niech nikt nic ode mnie nie chce...
skad ja to znam....???

No to ja powiem dobranoc, dukanoc
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 07:38   #4832
broadwaydream
Wtajemniczenie

Dobry dzionek!
Ale mam pysznowate sniadanko, kawa z mleczkiem (wspolokatorka się podzieliła ) oraz ciasteczka otrębowo-czekoladowe Nie mogę się doczekać jutra! (powinnam dostać jakieś 20zł na konto z allegro, pierwszy pazdziernik to w ogóle dla mnie szczyt marzeń!)
Spadeczków nie odnotowałam, ale nie szkodzi, na wszystko przyjdzie czas
Udanego dzionka sliczne
Stary 2010-09-26, 08:04   #4833
zlotqo
Zadomowienie

ja też jestem z rana
odstawiłam się dziś do pracy w spodenki krótkie jeansowe (którym własnoręczkie upitoliłam nogawki ) i czarne rajstopy... jeszcze nie wiem czy wyjdę tak z domu ale narazie jestem przekonana muszę się Wam czymś pochwalić bo wczoraj zapomniałam raz, zmieściłam się w spodnie prawdy roz 40, i to bez większego problemu, co mówi mi że wróciłam do wagi sprzed 2 lat dwa, zmieściłam się w ów spodnie (teraz już spodenki ) które mam na sobie, swobodnie, czyli mam rozmiar sprzed 3 lat szczęśliwam
zaraz uciekam do pracy, ciężkie 9h przede mną ale za tydzień za to wolne

Agnese z tym nic nie robieniem chociaż przez chwilę to też bym tak chciała... ja nie wiem ani dzieci, ani zwierząt (i jedno i drugie "jeszcze" ) a i tak nie mogę się ostatnio życiowo ogarnąć... nawet moja rodzina jest w szoku, że nie pałętam się całymi dniami po domu jak to mówi moja babcia, nie ciągnę się jak smród po gaciach a czasami bym po prostu chciała... oglądałaś Mam Talent? bo ja nie miałam jak, po pracy byłam u TŻ a on ma tylko 1,2,3 i Polsat

Aleksandra_M przeprowadzasz się? bo z tego co się orientuję to teraz mieszkasz na dalekim zachodnim południu?

no dziewczyny, spadków życzę, takich ogromnych! a ja uciekam do roboty, miłego dnia

(a tak nawiasem jajnik znów boli. i śniło mi się że jestem bardzo chora )

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com

Edytowane przez zlotqo
Czas edycji: 2010-09-26 o 08:05
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 09:05   #4834
rumcia1
Rozeznanie

Duk Duk
Wczoraj już nie zaglądałam od południa, bo gotowałam, witałam męża po podróży i grzeszyłam - 2 owockami aktinidy i 3 malinami. Wieczorkiem obejrzałam cały film - nawet fajny był, wina nie piłam, żeby już całkiem nie polec. Oprócz tego na kolację zżarłam udko z kurczaka bez skóry, ale pieczone, grilowane w sklepie.
Tak więc dziś rano wzrost +200g i dziś ostatnie warzywka

Dzisiaj upiekę sobie serniczek - jak mam coś słodkiego to nie kusi mnie tak.

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
ja też jestem z rana
odstawiłam się dziś do pracy w spodenki krótkie jeansowe (którym własnoręczkie upitoliłam nogawki ) i czarne rajstopy... jeszcze nie wiem czy wyjdę tak z domu ale narazie jestem przekonana muszę się Wam czymś pochwalić bo wczoraj zapomniałam raz, zmieściłam się w spodnie prawdy roz 40, i to bez większego problemu, co mówi mi że wróciłam do wagi sprzed 2 lat dwa, zmieściłam się w ów spodnie (teraz już spodenki ) które mam na sobie, swobodnie, czyli mam rozmiar sprzed 3 lat szczęśliwam
zaraz uciekam do pracy, ciężkie 9h przede mną ale za tydzień za to wolne
...

(a tak nawiasem jajnik znów boli. i śniło mi się że jestem bardzo chora )
Gratuluję spodni prawdy.
A co do snu, to będzie odwrotnie niż we śnie.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Dobry dzionek!
Ale mam pysznowate sniadanko, kawa z mleczkiem (wspolokatorka się podzieliła ) oraz ciasteczka otrębowo-czekoladowe Nie mogę się doczekać jutra! (powinnam dostać jakieś 20zł na konto z allegro, pierwszy pazdziernik to w ogóle dla mnie szczyt marzeń!)
Spadeczków nie odnotowałam, ale nie szkodzi, na wszystko przyjdzie czas
Udanego dzionka sliczne
Rzeczywiście pyszne śniadanko. Ja jeszcze w pidżamie i tylko kawa na razie. Zaraz zajrzę do notatnika i ukręcę sobie coś pysznego, bo mam doła. A w domu są ciasteczka owsiane z otrębów i płatków sklepowej roboty.

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 09:15   #4835
Konczita
Zakorzenienie

duk duk - dzień dobry dukanowe szczypioreczki
u mnie dzisiaj wzrost ale spodziewałam się tego więc rozpaczy nie mam bo przecież to ostatni tak duży wzrost w tym miesiącu
... bardziej rozpaczam bo mi tipsior strzelił i jest beeee muszę jechać dorobić bo jak tak się na ulicy pokazać ?

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
nikt nie zauwazyl mojego mega spadziora
czas na kolejna dawke kodeiny

kochana Ty to jak perszing lecisz

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Zrobiłam ucztę wczoraj, a dziś juz jakby lepiej. PW mam jeszcze jutro. mniamniuśne leczo mi wyszło. Potem 4 PP, ale przez 2 dni będę się bardziej przykładać do gotowania bo gości mamy i będę chciała pokazać, że dieta może być smaczna. Dam sobie czas do końca października lub 80 kg. zobaczymy co będzie pierwsze i zobaczymy.
Dostalam dziś @ i już nie mam takiej presji na żarcie. Będę się mobilizowac i pionizować. A chciałam zrzucić conajmniej 26.6kg. Mam za sobą 14.3, więc jeszcze 12.3 przede mną.

Dziękuję Wam wszystkim za pomoc i radę. Zostaje na razie na II.

Damy radę dukanowa siostro, jak nie my to kto?

i jest pięknie damy radę ... zobaczysz musimy wyjścia nie ma póki co do 80 ale ja chcę jeszcze więcej więc nie wyluzuj za wcześnie - nie zostawiaj mnie samej
a jakie smakowitości gotujesz?

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

wszystkim gratuluję spadeczków
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 09:15   #4836
Aleksandra_M
Zadomowienie

DUK DUK
siedze i sie jakos trzymam. chociaz szarpie mnie zoladek jak pomysle, ze zaraz Majka napewno zapyta o Babcie, ze zaraz bedzie sie bawic lalka, ktora Babcia kupila i spiewaly razem kolysanki, ze jutro musze isc do tej popier.... pracy gdzie jest nienormalna kierowniczka i tak jeszcze 3 tygodnie, a pozniej to ja nie wiem co zrobie ze swoim zyciem...........

Cytat:
Napisane przez Karla_17 Pokaż wiadomość
aha dziewczynki.. chciałam się jeszcze pochwalić.... w podpisie jest już 52 kg!

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
No właśnie... Właściwie to ja grzecznie przyjęłam do wiadomości, że nie wolno i basta. Ale gdzie to jest napisane i dlaczego nie wolno mąki, a wolno skrobię? No, któa mądrala zna odpowiedź? Albo wie, gdzie ona jest?
od kiedy jestesmy na III ja ani razu nie uzylam skrobi
Cytat:
Nie kuś, bo kiedyś skorzystam
ja szczerze zapraszam
Cytat:
Napisane przez oleczka 69 Pokaż wiadomość
A ja nie mam się czym chwalić bo dzisiaj waga wskazuje tyle samo co dzień wcześniej, a nawet powiedziałabym ze ciut więcej, a diety przestrzegam. Czy Wy dziewczyny tez tak miałyście?
zobaczymy jak jutro będzie, ale jak się okaże ze waga stoi to będę się martwic ;/
tak. czesto tak bylo. wystarczy ze zjesz krotko przed snem, to sie nie strawi i lezy gdzies w brzuchu i wazy... albo slonego zjesz.. i woda sie zatrzyma.... albo nie wiadomo co jeszcze ale to normalne...
dziewczyny mialy dlugasne zastoje. od kilku dni po kilka tygodni... ale to normalne. w pierwszych postach jest link do wiadomosci o efekcie plateau (tak sie to pisze?)
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 09:17   #4837
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
DUK DUK
siedze i sie jakos trzymam. chociaz szarpie mnie zoladek jak pomysle, ze zaraz Majka napewno zapyta o Babcie, ze zaraz bedzie sie bawic lalka, ktora Babcia kupila i spiewaly razem kolysanki, ze jutro musze isc do tej popier.... pracy gdzie jest nienormalna kierowniczka i tak jeszcze 3 tygodnie, a pozniej to ja nie wiem co zrobie ze swoim zyciem...........
Ocia dasz radę trzymaj się kochana
Stary 2010-09-26, 09:23   #4838
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Aleksandra_M przeprowadzasz się? bo z tego co się orientuję to teraz mieszkasz na dalekim zachodnim południu?
tak, poki co jestem w Jeleniej Górze.... a pozniej nie wiem, mial byc Słupsk... ale teraz to juz sama nie wiem....

bede dzis wam jeczec, wiec uzbrójcie sie w cierpliwosc.... dzisiaj ja mam dola....
ide nakarmic dziecko sniadaniem....

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Ocia dasz radę trzymaj się kochana
ja wiem Konczi... jakos to bedzie. dzien mija za dniem i nie bedzie swiat czekal az ja sie laskawie zdecyduje... ale boli mnie dzis , tu i teraz, wiec mialczec napewno bede... nawet sie TŻ nie moge wyplakac, bo to dupek skonczony... ja nie wiem jak to mozliwe, ze on mi zrobil takie madre dziecko

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

najchetniej nazarlabym sie czekolady rumowej co mi Mama na pokuszenie przywiozla i wlazla pod koc na miesiac....
Stary 2010-09-26, 09:24   #4839
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
Duk Duk
Wczoraj już nie zaglądałam od południa, bo gotowałam, witałam męża po podróży i grzeszyłam - 2 owockami aktinidy i 3 malinami. Wieczorkiem obejrzałam cały film - nawet fajny był, wina nie piłam, żeby już całkiem nie polec. Oprócz tego na kolację zżarłam udko z kurczaka bez skóry, ale pieczone, grilowane w sklepie.
Tak więc dziś rano wzrost +200g i dziś ostatnie warzywka

Dzisiaj upiekę sobie serniczek - jak mam coś słodkiego to nie kusi mnie tak.

Gratuluję spodni prawdy.
A co do snu, to będzie odwrotnie niż we śnie.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Rzeczywiście pyszne śniadanko. Ja jeszcze w pidżamie i tylko kawa na razie. Zaraz zajrzę do notatnika i ukręcę sobie coś pysznego, bo mam doła. A w domu są ciasteczka owsiane z otrębów i płatków sklepowej roboty.
Mam nadzieję dół nie spowodowany wagą? Bo przecież jasne, ze wzrost jest tylko po to, zeby potem spadek byl wiekszy (czyli wzrost +200 by nastepnego dnia spadek byl -1.200! ) Zjedz serniczek, zeberke, czy ciasto marmurkowe (ostatnio na dukan.blox.pl sie pojawiło, ale jeszcze nie probowalam, po pierwszym ). Od razu choc troche lepiej bedzie

Cytat:
tak, poki co jestem w Jeleniej Górze.... a pozniej nie wiem, mial byc Słupsk... ale teraz to juz sama nie wiem....

bede dzis wam jeczec, wiec uzbrójcie sie w cierpliwosc.... dzisiaj ja mam dola....
ide nakarmic dziecko sniadaniem....
Slupsk! To zdecydowanie blizej Trójmiasta ! Gdybys jednak sie tam osiedlila i zupelnym przypadkiem w Gdyni przebywala, rowniez zapraszam na kawke
Swoja droga, mieszkanie nad morzem ma nieodparty urko (a slupsk to prawie nad morzem, skm tam kursuje )

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Widze cos dzis dolowaty dzien. Dziewczynki, nosek w gore! i cos slodkiego do buzi, mi to zawsze pomaga
Stary 2010-09-26, 09:27   #4840
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
eh znów nagrzeszyłam...
zjadłam dzisiaj dwa małe wafelki i wiecie co... beznadziejnie wpadłam... kupiłam ser na sernik waniliowy który ma skrobię ziem. i cukier, nibytłuszczy nie ma ale składu nie sprawdziłam no i zrobiłam sernik, za słodki, masakra... zjadłam takie nieduży kawałek, reszta będzie dla rodziny,,,
ogólnie wpadłam w jakiegoś doła. boli mnie lewy jajnik, nie wiem czemu, muszę pójść do lekarza... i boję się że to coś poważnego może być... więc stąd moje grzeszki
ale kara się należy...
bedzie dobrze zobaczysz zrob badania i nie torturuj siebie czarnymi myslami, od siebie dodam, ze mnie tez kiedys jajniki bolaly, a badanie wyszly idealne - wiec nie nalezy sie za bardzo przejmowac, ale wiadomo badania musza byc, co do kary ja sie nie podejmuje, bo sama grzesznica

Cytat:
Napisane przez anamoi Pokaż wiadomość
Hej!
Dziewczyny co sądzicie o diecie zgodnej z grupą krwi?
Ja mam A i moja pani doktor ostro mnie zjechała, jak jej powiedziałam, że na kolację wcinam wieśniaka, a i mlekiem czy jogurtem nie pogardzę bo w grupie A jest zakaz jedzenia mięsa i nabiału
ja mysle ze z ta grupa krwi to tak nie dokonca, przeciez nasi dziadkowie jak sie rodzili to nie dostawali instrukcji obslugo co dana grupa moze jesc ze wzgledu na gr krwi, a jak dlugo zyja (przynajmniej u mnie w rodzinie) a jedli co mieli - wiec ja bym to wlozyla miedzy ksiazki z bajkami, nie ma zadnego poparcia, w sensie badan i obserwacji pacjentow - decyzja nalezy do ciebie

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
skad ja to znam....???

No to ja powiem dobranoc, dukanoc
O KTOREJ TO SIE SPAC CHODZI !!!! dzis rowno ze mna, bez wzgledu na to czy padne o 9 czy o 11
p.s.- dzis popoludniu idziemy do znajomych w odwiedzinki, ale bede silna i nic mi do buzi nie wskoczy

aaaa... witam sie z ranka ide sie wazyc, a potem sniadanko i kawka

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 09:35   #4841
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Slupsk! To zdecydowanie blizej Trójmiasta ! Gdybys jednak sie tam osiedlila i zupelnym przypadkiem w Gdyni przebywala, rowniez zapraszam na kawke
Swoja droga, mieszkanie nad morzem ma nieodparty urko (a slupsk to prawie nad morzem, skm tam kursuje )

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Widze cos dzis dolowaty dzien. Dziewczynki, nosek w gore! i cos slodkiego do buzi, mi to zawsze pomaga
gdzie w Twojmiescie moj ojciec mieszka, wiec w razie W napewno sie wprosze
ze Słupska to co kilkanascie minut jakis autobus jezdzi (MZK, PKS, jakies prywatne linie) napewno z Majunia pojedziemy pospacerowac po plazy
no dolowaly dzien.. wczoraj jeszcze ladnie bylo, a dzis Mama ze soba zabrala piekna ciepla jesien
Stary 2010-09-26, 09:49   #4842
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Rumcia a czemuz to dola masz, no chyba nie przez 200 na plusie, bo wiesz ze spadnie Maz przyjechal a ty sie smucisz? Co sie dzieje kochana?

Alex oj wiem o czym piszesz, ja ostatnio 2 razy najpierw jak siostra wyjezdzala, a teraz jak brat, ale nic nie poradze, wyjechalam baaaardzooo daleko, wiem ze do Polski nie wroce i tak juz bedzie zawsze, ryki na pozegnanie, jedynie co moge to cie wirtualnie

Stary 2010-09-26, 09:57   #4843
Konczita
Zakorzenienie

laseczki takie pożegnania na pewno bolą ale przyjdzie dzień że się spotkacie i tych chwil nikt nie zabierze Wam bo to są Wasze wspólne chwile
Stary 2010-09-26, 10:09   #4844
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

no i ja juz tez mam cisnienie podniesione z rana

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

moj M, ktory unika mojej Mamy jak ognia, wlasnie stwierdzil ze do niej zadzwoni i powie jej ze mam poczatki anoreksji, bo na III nie chce przejsc a moja Mama juz osotanio mi mowila, ze juz mi wystarczy i dobrze wygladam, wiec zaraz bede miala jakis kociol

Stary 2010-09-26, 10:11   #4845
broadwaydream
Wtajemniczenie

Twinsplus - jakas dziwna sprawa, twoj TZ nie widzi, ze Ty jesz? (a anorektyczki unikają tego jak ognia?) Może siadaj przed nim z posiłkami...Albo po prostu porozmawiajcie. Tylko na spokojnie. Jestes szczupla, ale najwazniejsze, zebys sie dobrze czula ze swoja waga, a przeciez dukan nakazuje jesc duzo. Faceci...
Stary 2010-09-26, 10:27   #4846
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

moj M, ktory unika mojej Mamy jak ognia, wlasnie stwierdzil ze do niej zadzwoni i powie jej ze mam poczatki anoreksji, bo na III nie chce przejsc a moja Mama juz osotanio mi mowila, ze juz mi wystarczy i dobrze wygladam, wiec zaraz bede miala jakis kociol

hmm anorektyczka ?ale jak to możliwe na dukanie gdy ciągle się coś je .. porozmawiaj z Tżtem
Stary 2010-09-26, 10:29   #4847
Depersonalizantka
Raczkowanie

Czas wreszcie i na moją pochwałe od 3 tygodni miałam zastój. Od 3 dni waga się rusza dziś pokazała 57,8 kg
Szczyt marzeń ! zastój był cały czas na 58,5 kg!!! Jestem pełna nadzei na lepsze jutro. Ani razu nie zgrzeszyłam z czego się ciesze ale ustaliłam już z Moim TŻ,że 9 października czyli równo dwa miesiące diety(63kg było) Zjem uczte razem z nim pizza,batoniki,czekolada, lody i ciasto i uczcimy nasze bycie razem rok i 3 miesiące (08,10 wypada) Oraz trwanie w diecie.
Licze na spadek jeszcze 2 kg do tego czasu ale zobaczymy No i potem znowu wzorowe dukanie do 52kg a potem wejście w faze 3 Kocham Was za wasze rady i doświadczenie!

Edytowane przez Depersonalizantka
Czas edycji: 2010-09-26 o 10:32
Depersonalizantka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 10:30   #4848
Sparta
Wtajemniczenie

Wiatm, nakopcie mi do bo zgrzeszyłam, masakra. Fakt, nasz kolega powiedział że nie może się na mnie napatrzeć że tak schudłam i slicznie wyglądam , ale zgrzeszyłam bo miałam ciąg dalszy urodzin z moja przyjaciółką i resztą znajomych. Zjadłam:
-kebaba wegetariańskiego z sosami i połową bułki-drugie pół dałam TŻ towi bo mnie zapchało
-drink Mojito i drink Black Russian - cola zwykła, wódka itd
- 6 shotów ze spirytusu, soku żurawinowego i bum (jakieś alko)
-kilka orzeszków w chrupiącej otoczce Nick Naksy
Masakra, żeby ten kebab był jeszcze wypasiony a tu zrobił mi ochłapa, chyba specjalnie...tak czy inaczej znowu grzeszki...matko muszę się spiąć..tylko 4-5kg mi zostało
Cytat:
a jestes z watkiem na biezaco? to tyle wlasnie slychac

zyje, chociaz ledwo. dziecko mam w kropki
i gar golabkow
Ojejej biedna Majunia...a gołąbki..jak zrobisz bez mięsa to pogadamy
Cytat:
duk duk 0 wstałam i żyję ale co to za życie gdy każdy odgłos wywołuje ból głowy aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..... nie wiem jak to możliwe ale waga spadła o - 300 nie zjadłam nic co było zabronione ale wypić wypiłam ... zgodnie z zasadą czyli cola 0 miała branie aaaa i były komplementy - mąż zabronił słodzenia mojej osobie bo się wybredna później robię hahaaa ...

gratuluję spadków

wracam do łózka 0 nadrobię wieczorkiem
Ojj wiem co czułaś, miałam tak tydzień temu hahaha
[QUOTE=SimplyDivine;222986 31]
u mnie dzis spadek 1,2 kg, ale co sie dziwic jak wczoraj tylko twarozek na slodko i pol kanapki zjadlam. [QUOTE]
Biedaku, na pewno nie długo Ci się polepszy, ja to wiem
Cytat:
? Jak to nie jak tak
tez tak myślę, dlatego wracam grzecznie - pokorna czekam na pana sernika
Konczi, to wracamy razem na dobrą drogę...też tyle schudłam że nie zaprzepaszczę tego i TY TEŻ NIE!!!
Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
no to teraz mamy zagwozdke ale na tych czatach mowione bylo, ze tylko zielone warzywa sa dozwolone i inne 'madrosci' - mi sie wydaje, ze wraz ze wzrostem popularnosci diety zaczeli coraz bardziej kombinowac (kasa niestety ) i 'ulepszac'
Ja tam będę jadła, te czaty to jakaś masakra. Jadłam, chudłam więc w czym las problemos
Cytat:
DUK DUK
Ojj nie martw się, kochana no uśmiech usmiech -waka waka
Ja też od jutra znowu nowy , szalony tydzień plus kolejny test, wieć zaraz jem śnaidanko i zakuwando

Edytowane przez Sparta
Czas edycji: 2010-09-26 o 10:34
Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 10:33   #4849
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Twinsplus - jakas dziwna sprawa, twoj TZ nie widzi, ze Ty jesz? (a anorektyczki unikają tego jak ognia?) Może siadaj przed nim z posiłkami...Albo po prostu porozmawiajcie. Tylko na spokojnie. Jestes szczupla, ale najwazniejsze, zebys sie dobrze czula ze swoja waga, a przeciez dukan nakazuje jesc duzo. Faceci...
a wiesz co jest najsmieszniejsze, ze on wlasnie widzi, ze ja jem, tylko jakies amnezji chlopina dostal, uwaza ze teraz wygladam bardzo dobrze i zdecydowal ze mi wystarczy ale to chyba ja powinnam miec ostatnie zdanie w tej kwesti! i mu mowie, ze notuje codziennie ile jem i moge mu pokazac ile kalorii dziennie, ale to go nie interesuje, on uwaza ze jak zejde z wagi jeszcze bardziej to sobie krzywde zrobie i w ogole to bede wygladac jak szkielet! blagam zawsze wazylam 58kg, juz nawet nie darze do tej wagi, to jakos wczesniej jako szkielet mu odpowiadalam,a teraz to juz nie! i po jaka cholere ja te zdjecia na nk i facebooku wrzucalam, teraz bede ciagle ataki odpierac, bo toz oni to nie jedyni, ciagle slysze ze mi wystarczy, ciagle probuja mi to w glowe wbic, i patrz ostatnio prawie sie poddalam! czy ja jestem dzieckiem, zeby mnie tak traktowac!

to sie wygadalam...

Stary 2010-09-26, 10:37   #4850
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
a wiesz co jest najsmieszniejsze, ze on wlasnie widzi, ze ja jem, tylko jakies amnezji chlopina dostal, uwaza ze teraz wygladam bardzo dobrze i zdecydowal ze mi wystarczy ! czy ja jestem dzieckiem, zeby mnie tak traktowac!
to sie wygadalam...
Nic się nie martw, jak człowiek chudnie to wszyscy mają podejrzenia o anoreksję. U mnie to samo w pracy: "Oj już się nie odchudzaj bo apetyt rośnie w miarę jedzenia" itp porażka, co to kogo obchodzi

Lepiej mi nakop do tyłka za grzechy...widziała ś bejbe jak pojechałam ??

ale mi wyszedł pyszny blok czekoladowy...zrobię placka owsianego i posmaruję go tą czekoladą..o mamo jakie gobre, jak nutella najprawdziwsza

Edytowane przez Sparta
Czas edycji: 2010-09-26 o 10:43
Stary 2010-09-26, 10:43   #4851
Beata 25
Raczkowanie

hej Dziewczynki u mnie maly wzroscik +100 ale to nic jestem przed@ i wczoraj warzywka i malo zjadlam wiec o spadku nie mialo byc mowy

A jesli chodzi o te otreby to w najnowszej ksiazce jest napisane tylko o otrebach owsianych(ja tylko takich uzywalam) i malo tego dzienna dawka to 2 łyzki a nie 3 bo 3 łyzki to juz duzo kalorii. No i niby nic nie napisane o pszennych a w przepisie na placki otrebowe figuruje 1 łyzka wiec ja sama juz nie wiem jak to jest ale w sumie i tak uzywalam tylko owsianych tylko nie wiem co z ta iloscia 2 czy 3??

Pytanie do Dukanek z Wysp gdzie moge kupic olej parafinowy bo nie mam bladego pojecia czy faktycznie w jakiejs aptece??
Beata 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 10:44   #4852
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
i po jaka cholere ja te zdjecia na nk i facebooku wrzucalam, teraz bede ciagle ataki odpierac, bo toz oni to nie jedyni, ciagle slysze ze mi wystarczy, ciagle probuja mi to w glowe wbic, i patrz ostatnio prawie sie poddalam! czy ja jestem dzieckiem, zeby mnie tak traktowac!

to sie wygadalam...
Mi też niektórzy życzliwi mówią, że już wystarczy, a mam lustro i wiem, jak wyglądam (raczej przeciętnie i to w górnej granicy, niż szczupło). Szczerze mówiąc wydaje mi się, że (w moim wypadku)chodzi o to, iż zawsze ja byłam tą grubszą i mogli sobie porównywać się do mnie i czuć lepiej. A teraz ja chudnę, coś się zmienia i nie będzie można powiedzieć/pomyśleć na pocieszenie "Zawsze Agata jest grubsza" (chyba, że dobudowuje sobie teorie spiskowe, a niektorzy moi zyczliwi znajomi dobrze mi zycza mowiac, ze jestem za chuda wazac 73kg przy 176cm wzrostu).

Nie przejmuj się kochana, pewnie zazdrosc sie wzmogła w Nim o Ciebie Może go troche oszukaj, ze weszlas juz na utrwalenie a dalej ciagnij IIczke. Pewnie facet i tak nie wie, jakie sa zmiany pomiedzy fazami

Sparta! i nie grzesz wiecej, juz tak malo zostalo
Stary 2010-09-26, 10:45   #4853
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Alex oj wiem o czym piszesz, ja ostatnio 2 razy najpierw jak siostra wyjezdzala, a teraz jak brat, ale nic nie poradze, wyjechalam baaaardzooo daleko, wiem ze do Polski nie wroce i tak juz bedzie zawsze, ryki na pozegnanie, jedynie co moge to cie wirtualnie
wiem, pamietam... no juz mi ciut lepiej, bo Maja chyba miala w nocy jakis RESET... ani slowem jeszcze o babci nie mowila nic!!! jestem w szoku.
zaraz sobie zapuszcze "szpilki na giewoncie" coby sie rozweselic... a pozniej to upieke bulki do pracy itp... i moze w koncu z TŻ pogadam.... ech....

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
laseczki takie pożegnania na pewno bolą ale przyjdzie dzień że się spotkacie i tych chwil nikt nie zabierze Wam bo to są Wasze wspólne chwile
wiem... tylko czemu tak rzadko

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:

koniec swiata....
Stary 2010-09-26, 10:45   #4854
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Beata 25 Pokaż wiadomość
Pytanie do Dukanek z Wysp gdzie moge kupic olej parafinowy bo nie mam bladego pojecia czy faktycznie w jakiejs aptece??
W aptece
Stary 2010-09-26, 10:46   #4855
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Wiatm, nakopcie mi do bo zgrzeszyłam, masakra.
prosze uprzejmie Zono grzeszna i jeszcze raz
Stary 2010-09-26, 10:46   #4856
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
).
Sparta! i nie grzesz wiecej, juz tak malo zostalo
Wiem i to najgorsze, bo myślę zawsze : "Schudłam 10kg, coś mi się należy"
Ale koniec, koniec z grzechami!!!!

Stary 2010-09-26, 10:47   #4857
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
to sie wygadalam...

dobrze ze mamy ten watek przynajmniej mamy sie gdzie i komu wygadac....
boze! a co ja zrobie jak Wy sie wylaszczycie i pojdziecie w swiat piekne i zgrabne... komu ja sie bede zalic??
Stary 2010-09-26, 10:48   #4858
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
prosze uprzejmie Zono grzeszna i jeszcze raz
Jeszcze, jeszcze!!! Jedziesz, dawaj

Stary 2010-09-26, 10:51   #4859
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Wiatm, nakopcie mi do bo zgrzeszyłam, masakra. Fakt, nasz kolega powiedział że nie może się na mnie napatrzeć że tak schudłam i slicznie wyglądam , ale zgrzeszyłam bo miałam ciąg dalszy urodzin z moja przyjaciółką i resztą znajomych. Zjadłam:
-kebaba wegetariańskiego z sosami i połową bułki-drugie pół dałam TŻ towi bo mnie zapchało
-drink Mojito i drink Black Russian - cola zwykła, wódka itd
- 6 shotów ze spirytusu, soku żurawinowego i bum (jakieś alko)
-kilka orzeszków w chrupiącej otoczce Nick Naksy
Masakra, żeby ten kebab był jeszcze wypasiony a tu zrobił mi ochłapa, chyba specjalnie...tak czy inaczej znowu grzeszki...matko muszę się spiąć..tylko 4-5kg mi zostało

Ojj wiem co czułaś, miałam tak tydzień temu hahaha

Konczi, to wracamy razem na dobrą drogę...też tyle schudłam że nie zaprzepaszczę tego i TY TEŻ NIE!!!

u la la widzę że chyba ogólnie mamy grzeszne dni, a tak ładnie nam zleciało a tu proszę to kebab to drinki ehhh musimy wziąć się za siebie bo szkoda tego co za nami a i np przede mną jeszcze sporo chcę by jeszcze dużo zleciało minimum tyle ile mam już za sobą
Także od dzisiaj nie grzeszymy - jasne ?

Cytat:
Napisane przez Beata 25 Pokaż wiadomość

Myślę że jak u nas w aptece jest to i na wyspach w aptece znajdziesz popytaj

a ja już po białkowym śniadanku na przekąskę kawałeczek sernika wszamałam i wypiłam szklankę coli 0 po której było porcelankowo - oj jak dobrze że forum istnieje - dzięki Wam znowu stanęłam do walki ze smalcem
Stary 2010-09-26, 10:52   #4860
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie facet i tak nie wie, jakie sa zmiany pomiedzy fazami
moj TŻ kazal mi na III isc bo zle sie czulam itp pamietacie...
a jak weszlam na III i jem chleb, owoce, na uczcie kostke czekolady wezme to on do mnie mowi, ze po co sie odchudzalam skoro teraz sie opycham i zaraz znowu bede gruba.....
a wczoraj na mnie nawrzeszczal ze wino wytrwane biale z Mama pilam na pozegnanie i czipsow pare zjadlam
ze to nie uczta i mam sobie nie pozwalac

(mam za to kare... czipsy+wino wieczorem=brak spadku )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości