Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-25, 19:35   #1621
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Smile Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
ja z Erwim na rwaniu trawy,mój mały czerwony skarpetek
nie ta fotka weszła, z dwojga złego dobrze że trafiło na fotke Erwina a nie jakieś cenzurowane

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 20:43   #1622
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

madzia czemu skasowałaś pierwszą fotkę - nie zdążyłam zobaczyć
Erwi cudny czerwony skarpetek

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 21:58   #1623
Ferrou
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Heloł dziołchy

Ale tu dzisiaj cichooo
A co ja chciałam napisać... dzieciaczki Wasze śliczne i już takie duże

Baobabku - powiedz tacie, że nie może przecież od razu zakładać że Kubuś się przeziębi, a hartować się przecież musi

Madziwnia - mam nadzieję że Michasia szybko wyzdrowieje... Jejku 40 stopni... pewnie się biedactwo męczy
Poza tym masz bardzo ładną łazienkę

I nie wiem co miałam jeszcze napisać

No i się chwalę Wystartowałam w konkursie - nie, nie to nie ten o którym wcześniej pisałam, jeszcze się nad nim zastanawiam... Ale wystartowałam w innym Z makijażu nie jestem zadowolona, nie wyszło jak chciałam, w połowie zmieniłam w ogóle koncept, od dermacolu i mąki ziemniaczanej zaczęła mnie piec skóra, wyskoczył mi rumień, który przebijał się przez tonę tapety... Oto link do galerii: http://www.nowekosmetyki.pl/galeria/149/zmierzch Więc jak jesteście tam przypadkowo zalogowane, to głosujcie, głosujcie
I na rzecz tego konkursu aby jakoś się wyróżnić skleciłam filmik - cały dzień się męczyłam bo to pierwszy raz robiłam... i tak nie wyszło jak miało wyjść, ale już mi się nie chciało tego wszystkiego klecić od nowa Jakościowo tez trochę bieda, mimo że u mnie na komputerze wyglądało to super. Nie wiem gdzie tkwi problem.
to ten filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=gt7JgIH3sRY

Edytowane przez Ferrou
Czas edycji: 2010-09-25 o 22:00
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 22:12   #1624
P0P70
Zakorzenienie

Nadrobiłam ten jeden dzień. uff

Madziwina - dużo zdrowia dla Michasi. Mała bidulka. I dla Ciebie też duża zdrowia. Łazienka śliczna.

Catro - miała Ci coś napisać ale z tej starości całkowicie zapomniała.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
,
a ile takiego deserku jej podajesz jednorazowo? caly sloiczek wciaga?

sugerowalabym zdecydowanie nie trzymac miseczek blisko kuwety-kto chcialby jesc i pic przy kiblu? (sorry za doslownosc, ale tak jest)
Mój niejadek to tak 1/2 małego słoiczka zjadał.

Ja także uważam że kuweta i miski z jedzeniem to osbno. U mnie kuweta stoi w ubikacji/lub łazience (zależnie od domu) a jedzenie w kuchni.

Anakazar- a jakiego żwirku używasz? Bo ja silikonowegoi jego nie czuć.
NA weekendy zostawiam Igora w domu ale przychodzi do niego moja znajoma i go karmi i się z nim bawi. A tak całkiem samego to czasami go zostawiam ale na tak około 30 godzin.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 22:14   #1625
libra777
Zakorzenienie

Ferrou zaj.......sty , no extra nie wiem co jeszcze napisac właśnie w takich klimatach Cię widze i jeszcze do tego suknia gothic.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 22:15   #1626
yoonka
Rozeznanie

jeeezu
od 3 dni Was nadganiam i nadgoniłam w koncu, chociaz z 5 stron gdzies przed 45tą mi umknelo...
jestesmy juz przeprowadzeni. drzwi nadal nie ma, wiec koty jeszcze w starym mieszkaniu dziczeja (tesciowa je odwiedza). caly czas jest tu jeszcze kupa rzeczy do zrobienia, a TZ ma takie zmiany w pracy, ze nie ma kiedy dzialac (jak Toś spi, to nie moze juz halasowac...)

z mala wczoraj bylismy na szczepieniu. pierwszy raz bez Emli (zaplakala tylko raz i za chwilke juz bylo dobrze). szczepienie bylo przekladane tydzien temu, bo ma jakis dziwny katar z temp 37,5 od czasu do czasu.. co to moze byc?? zabki? ale juz 1,5 tygodnia sie trzyma...
obraca sie na brzuszek, ale tylko na jedna strone na razie. czy to zle??
dzisiaj zrobilam jej brokuly z ziemniaczkami i kurczakiem, ale chyba jej nie smakowalo chyba woli kupne... moje nowoczesne dziecko

zlozylam podanie o przedluzenie terminu oddania pracy mgr.. jakos mi ulzylo po tym. i jeszcze sie okazalo, ze zapomoge moge dostac za urodzenie dziecka 500zl. niezaleznie od dochodow. zaplacilam za te studia juz 25tys zl, wiec wezme 500 a co!

nie chce mi sie wracac do pracy duzo sie pozmienialo, i najprawdopodobniej zabiora mi moje stanowisko.. dziwnie jakos.

niani nadal nie mam. napisala maila jakas babka i nawet sie nei podpisala ani "witam" zadnego... nie chce zeby moja corka sie opiekowala taka osoba...

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Nie ma problemu.
Może ktoś też chce się przyłączyć?
ja ja!!!!
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
anakazar a w jakich kolorach macie sypialnie i salon ?? Wczoraj byliśmy w mieszkanku i dwie ściany mojej Hanki są mega różowe!! W lekkim szoki byłam, bo miał to być wrzos ... ehhhh te kolory w próbniku, ale Hani się baaaardzo podobało i to najważniejsze
I piękną mam podłogę Taki ciemny brąz Łazienka też niczego sobie - wstawię fotki jak hydraulik zamontuje szafki i umywalkę To się pochwaliłam hehehehe
my mamy taka rozowa sypialnie nasza tzn taki kolor jak jagody ze smietana i z cukrem sie rozgniecie... wrzosowe costam... dziko. smiejemy sie ze jak w burdelu. dokupimy metalowe czarne lozko z pretamihttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29849969 i bedzie very sexy

malej pokoik jest w delikatnych kolorkach - roz z fioletem na scianach plus biale mebelki. na razie spimy w jej sypialni na materacu a w naszej sa wory z ciuchami, bo nadal szafy nie przewiezlismy.. jezu jak to sie ciagnie dlugooooooooooooooo taka przeprowadzka. tez mamy ciemna podloge i chyba z 50 razy juz ja mylam, a nadal jakis pyl na niej jest i sie nei domyla... jeszcze jutro z 5 razy i bedzie pieknie zmuszam wlasnie meza, zeby wstawil fronty w szafkach lazienkowych, to bede mogla wstawic jakies zdjecie, jak juz bedzie skonczona lazienka. w kuchni brakuje szafek wiszacych, w salonie brakuje wszystkiego tylko tv jest.. i meble ogrodowe

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Wiecie co?poszłam Nine wystawiłam na taras i doleciałam do swojego śmietnika i czyściłam lejdi kuwete i podchodzi do mnie sąsiadka(największa wioskowa plotkara)i pyta"A co to Pani sama?mąż gdzieś wyjechał?a ja babki nie lubie,bo tylko chodzi i tyłek każdemu obrabia i ja zrobiłam nieszczęsną minę i mówię"Tak.Mąż już tutaj nie mieszka.Wyprowadził się,wie Pani rozwodzimy się-tylko niech Pani nic nikomu nie mówi";D jej mina bezcenna;D już się iskry pozapalały babce w oczach-pewnie w gaciach się palic zaczęło ze szczęścia,że taka rewela jej wpadła do ucha.Tż mnie zabije,że tak gadam.
huhuhuhu
powinien z kwiatami zrobic scene pod furtka, zebys go wpuscila jak wroci... namow go, bedzie jeszcze fajniej

mloda swietne te zabawki!!!!
Stary 2010-09-25, 22:18   #1627
libra777
Zakorzenienie

Tak w ogóle to witam
Miko dziesiaj tzn. wczoraj znowu przespał całą noc ale za to w dzień marudzi przeokropnie i ma 2 drzemki po 15 minut , ale juz pal licho dobrze że w nocy spi.Katar jeszcze nie minał niestety .
Wczoraj przyszło krzesełko i jest naprawde super nie wiem jak ja sie mogłam tyle obyć bez niego
A Katarek nie przyszedł a miał być priorytet
Stary 2010-09-25, 22:19   #1628
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Wszystiko wskazuje na 3-dniówkę..

gorączka spada na 3-4 godz, i znowu wysoka.
?Oj męczy się męczy ja też bo sie taaka dziwna zrobiła, z butli nic nie chce pic dodatkowo tylko cycuś...

owoców nie warzywek nie ...

a najgorsze że mam mnóstwo roboty i sterte ciuszków i pieluch a ona na widok prababci tzn miojej babci zaczyna płakac gdzie jeszcze rano jak ja zobaczyła to nsikała ze szczescia taaak sobie babcie moja upodobała że az sie trzęsie i odrazu usmiech i jezyk na wierzchu..

Ja jestem na antybiotyku , dostałam Duomox ale nie wiem co mi jest... wiem tylko że wyniki jakie spodwyzszone i tyle.

Oficjalnie jestem Studentką Gdańskiej Wyższej Szkoły Humanistycznej W CO JA SIE WPAKOWAŁAM... bo żebym cierpiała na nudę i w nadmiarze wolny czas miała ale w tej sytuacji i fizycznie i finansowo ale co tam... najwyżej w Kocborowie wyląduję..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 22:26   #1629
libra777
Zakorzenienie

Pl madzia mój też tak lubi trawke skubac już widzę że Twój mały az paluszkami przebiera aby dotknąć

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Dziewczyny litosciwe, pomocy ; Moj babel od 21 budzil sie juz 3 razy z placzem, a teraz znowu i nie moze sie uspokoic, zasypia i przebudza sie; to te zebole chyba, choc dlaczego w dzien jej nie dokuczaja?
Nie wyobrazam sobie nocy; juz wysiadaja mi plecy i nie moge oddychac, bo uspokaja sie pionowo jak jest na rekach, i nie mam sily w tej pozycji; przysypia na naszym lozku, ale nic z tego
Mam jej dac czopka przeciwbolowego???
Laaa, ide do niej, bo tz ja nosi i drze sie okropnie; wola mame

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:41 ----------

(drze sie basia nie tz ), dalam cyca i sie zobaczy
Cigi w nocy są słabsze nerwy i dlatego bardziej boli a w dzień też trochę uwage jej cos zajmuje , chociaz u nas jest na odwrót , Miko w dzień spi 15 min i zrywa się z płaczem.
Ja bym dała na Twoim miejscu czopka , bo i ona tez zmęczona tym bólem a tak może sie choć trochę wyśpi.
Stary 2010-09-25, 22:34   #1630
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

No i się chwalę Wystartowałam w konkursie - nie, nie to nie ten o którym wcześniej pisałam, jeszcze się nad nim zastanawiam... Ale wystartowałam w innym Z makijażu nie jestem zadowolona, nie wyszło jak chciałam, w połowie zmieniłam w ogóle koncept, od dermacolu i mąki ziemniaczanej zaczęła mnie piec skóra, wyskoczył mi rumień, który przebijał się przez tonę tapety... Oto link do galerii: http://www.nowekosmetyki.pl/galeria/149/zmierzch Więc jak jesteście tam przypadkowo zalogowane, to głosujcie, głosujcie
I na rzecz tego konkursu aby jakoś się wyróżnić skleciłam filmik - cały dzień się męczyłam bo to pierwszy raz robiłam... i tak nie wyszło jak miało wyjść, ale już mi się nie chciało tego wszystkiego klecić od nowa Jakościowo tez trochę bieda, mimo że u mnie na komputerze wyglądało to super. Nie wiem gdzie tkwi problem.
to ten filmik:
o rany! ale drapieznik!!!

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Wszystiko wskazuje na 3-dniówkę..

gorączka spada na 3-4 godz, i znowu wysoka.
?Oj męczy się męczy ja też bo sie taaka dziwna zrobiła, z butli nic nie chce pic dodatkowo tylko cycuś...

owoców nie warzywek nie ...

a najgorsze że mam mnóstwo roboty i sterte ciuszków i pieluch a ona na widok prababci tzn miojej babci zaczyna płakac gdzie jeszcze rano jak ja zobaczyła to nsikała ze szczescia taaak sobie babcie moja upodobała że az sie trzęsie i odrazu usmiech i jezyk na wierzchu..

Ja jestem na antybiotyku , dostałam Duomox ale nie wiem co mi jest... wiem tylko że wyniki jakie spodwyzszone i tyle.

Oficjalnie jestem Studentką Gdańskiej Wyższej Szkoły Humanistycznej W CO JA SIE WPAKOWAŁAM... bo żebym cierpiała na nudę i w nadmiarze wolny czas miała ale w tej sytuacji i fizycznie i finansowo ale co tam... najwyżej w Kocborowie wyląduję..
cholera wspolczuje najbardziej boje sie wlasnie wysokiej temperatury u dzieciatka.. po szczepieniu pierwszym nie spalam cala noc tylko co 15min termometr do ucha ladowalam.. i czopki czopki..
podobno mozna paracetamol jednoczesnie z ibuprofenem podawac, czyli na przyklad co 2 godziny na przemian. cholerne wirusy moja mama ma teraz jakas dziwaczna grype, ze ja wszystkie miesnie i stawy bola, jakby ktos prad co chwilke przystawial. ciekawe co tam u Ciebie się toczy. dziwaczne choroby
Stary 2010-09-25, 23:46   #1631
Ferrou
Zakorzenienie

Coś mi wizaż strajkuje... Nie mogę multicytować

Fajnie że moja wersja wampira się Wam podoba

Tylkoliwka - gratuluję pierwszego Danielkowego ząbka

Madziwnia, studentko gratuluję Ja się zastanawiam nad jakąś podyplomówką. I dzisiaj tak stwierdziłam że na prawko się wybiorę ... w sumie trochę czasu mam... i tak bym jeszcze chciała się podszkolić w angielskim - nie używałam go od 1,5 roku i zapomniałam jak się gada Bo tekst to w miarę rozumiem, ale z mówieniem to całkowita porażka.

Cigi, mam nadzieję że Basi przejdzie i w końcu ładnie będzie spała U nas mały od dwóch dni też w nocy dziwnie śpi, co jakiś czas się wybudza, wystarczy dać mu smoczka i go pogłaskać i zasypia ale mimo wszystko to ja wstaję co prawie godzinę (czyżby powrót do starych zwyczajów )

Libra, do nas też krzesełko przyszło 2 dni temu i super sprawa. Jeszcze muszę się do niego przyzwyczaić, bo w sumie łatwiej mi się karmi małego w leżaczku, ale dzięki krzesełku mam trochę czasu dla siebie Sadzam Małego, na tackę daję zabawki i on siedzi i się grzecznie bawi.

yoonka, z tym przewracaniem się na brzuszek to chyba ok. Kuba też początkowo robił to na jedną stronę a teraz już na obie Kochana, daleko Ci do "burdelpokoju" Ja mam centralnie czerwone ściany (na szczęście nie w sypialni ), Sypialnię mamy fioletowo - zieloną - lubię kontrastowe kolorki

I do kolejnego konkursu dołączyłam ten o farbowaniu włosów. Jakbyście miały czas i ochotę to zapraszam do zaglądnięcia. Link będzie w podpisie Darusia - czekam też na Twój wątek

Edytowane przez Ferrou
Czas edycji: 2010-09-25 o 23:54
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 23:46   #1632
cigi
Rozeznanie

Cytat:

czy ja dobrze widze pieluszki wielorazowe kieszonki?
jaaka ona słodka!! a jakie ma włoski!!!!

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Zobaczyłam ostatnie zdjęcie drcronka znaczy Juleczki
albo ja jestem przewrazliwiona albo nie wiem..

Julka siedzi w foteliku do karmienia na MAX PROSTO... a jest tez z p9oczatku kwietnia...
ja sadzam miske na pół łeżąco bo uwazam że jest jeszcze zbyt mała a pozatym pytałam u ortopedy jak to z tym sadzaniem dziecka..

no i na moje wyszło bo nie powinno sie sadzac i podpierac poduszkami.. albo włąsnie na prosto w fotelikach..

i chrupków tez nie daje .. nie daje nic poza swim mlekiem , owocami i sokami owocowymi oraz pierwsze obiadki jedno lub dwuskładnikowe..

ale lekarka mówiła że dobrze.. tpo chyba dobrze

Bystre oko dojrzalo w zoltych gatkach pieluche. Ale to nie kieszonka. Mam trzy rodzaje pieluch plus tetra z wkladem, jak tamte schna. Ta co na fotce to takie majtki ochronne w ktore sie wpina na napy wklad 2 warstwowy. Mam tych wkladow sztuk 3 i tym sposobem 3 pieluchy. Jest fajna, pupcia jest nie za wielka, ale jak kupy byly bardziej plynne, to sie nie sprawdzala, bo majtki byly niemal zawsze brudne i nie moglam w nie wczepic nastepnego wkladu, tylko do prania calosc. A to dlatego, ze wklad jest dosc waski. na siku lepiej no i teraz kupki sa bardziej geste, wiec ok. A mam jeszcze takie z bawelny, przyszyty jest dlugi pasek jako wklad, ktory sie zgina na pol, bardzo fajne. I jeszcze takie z frotte bawelna na noc, w srodku jest wszyta warstwa i wklada sie jeszcze wklad; sa bardzo chlonne ale ogromniaste. No i na te dwie wklada sie majtki ochronne, ktore robia dosc duza pupcie.

A mnie pielegniarka na szczepieniu zazyla. Pytala sie, czy Basia siada juz, a ja, ze nie, no wiec czy ja sadzam, a ja - jak to? No, np do karmienia, wiec mowie, ze nie, lezy sobie podniesiona troche w wozku. A ona na to, ze moge ja sadzac, wiec ja ze jak to, ze podobno to niewskazane i niezdrowe dla kregoslupa, a ta, ze trzeba ja przyzwyczajac ; pierwsze slysze, jakas niedoinformowana jestem.

(W ogole, to mnie mecza te pielegniarki i doktorki. Ostatnio okazalo sie, ze Basia sie skurczyla. Mierzy ja baba, ja widze na miarce co innego, a ta wpisuje co innego i upiera sie ze ma racje, a poprzednio B. miala wpisany wzrost wiekszy )

Moja jest z konca marca. Dopiero co zaczelam jej dawac warzywka. Dostala juz marchewke, cukinie i ziemniaka. Owocow jeszcze nie dawalam, bo chcialam zaczac od jablka, ale nie cierpi, otrzepuje ja.

Moge jej dac banana? Czy moze alergizowac? Mam dla niej sok z jablek z winogronami. Dac? nie wiem za bardzo jak, kiedy podawac te soczki.??

Acha, sorki, ja znowu pytanie co do karmienia, ale co z tym glutenem. W tym schemacie niejasne to dla mnie bylo. Mam jej od razu to dawac do papek warzywnych? A jak by miala alergie, to skad bede wiedziala czy na gluten czy na jakies nowe warzywo?
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 00:03   #1633
aixa
Rozeznanie

Cytat:
no to ja witam... mam nocny dyżur przy Michasi.. jak do was skonczyłam pisac to ok 23 zmierzyłam jej temp a tam zamiast po czopkach byc niska jeszcze wyższa!!! wyszło na term. 40st w pupie .. zadzwoniłam do doktorki tej w miescie nie ma.. kazała podjechac na duzur do osrodka zdrowia... a tak jakies stare pruchno który ma w szpitalu dyzury tylko. buuuuuuuu
osłuchał kazał odac znowu czopek wykapac w wodzie o 2 st niższej niz temp ciała i koniec..

W domu mierze temp a tam pod pacha 39,6 st boziu .... zapodalismy czopka nurofen o 0.15 i czekam chwilke jeszcze i pojde znmierzyc znowu

Ja nie wiem co jej jest może 3-dniówka tylko gorączka zero innych objawów narazie...

ale taak sie męczy
pewnie to trzydniówka bo charakteryzuje się samą gorączką. Ja swoją malutką okładałam dodatkowo pieluszką zwilżoną chłodną wodą tzn. na czółko. Pomagało. Nie zdziw się jak po paru dniach będzie miała wysypkę na caaaałym ciałku. Dziecko poprzez tę chorobę uodparnia się na kilka wirusów. Będzie dobrze

Cytat:
anakazar nie strasz Choć swojej decyzji bym nie zmieniła bo szalenie ta podłoga mi się podoba Łazienka szaro-pomarańczowa więc podłoga też ciemna W salonie mam więcej gresu niż parkietu, za to u dzieci w pokoju jest ten ciemny parkiet ale co tam Salon mam muśnięty zielenią, na jedne ścianie tapeta popielato/srebrna, gres jasny i grafit, do tego chce pomarańczową lampę nad stół, chyba taką http://www.skleplampy.pl/?p=4099&o=z...yna_398h_aldex, a krzesła takie: http://myin.pl/krzeslo-diamante-karmelowe,4800.html choć to wszystko jeszcze w fazie poszukiwań. Meble mamy mieć takie: http://www.bydgoskiemeble.pl/files/p...t/jetset_6.jpg czarne fronty na połysk, a Hania takie: http://www.polskatimes.pl/twojdom/14...id,t,z,no.html więc będą pięknie wyglądać na tle tego oczoje... różu Swoją drogą to nieźle drogie te meble z Vox ... Ale się upisałam, wybaczcie
gmyrelko lampa bardzo ładna ale dowiedz się jakie daje światło. Oby nie pomarańczowe. Na dłuższą metę bolą od tego oczy. Krzesła fajne i drogie chociaż wydają się również mało wygodne. No i meble z czarnymi frontami na wysoki połysk...... no cóż są piękne ale duuuużo szorowania cię czeka przy małym dziecku. Przepraszam, że tak piszę ale chcę ostrzec przed nietrafionymi zakupami Podłogi ciemne są piękne zawsze chciałam mieć takowe ale na to muszę jeszcze trochę poczekać Czekam na fotki nowego lokum(bardzo lubię tematy wykończenia wnętrz i ich aranżacji)
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
kupiłam worki do zamrażania. Można na nich pisać date kiedy pakowane i jaka zupka, bo po zamrożeniu nie zawsze wiadomo. 40 workow około 3 zł w rosmanie.
Masło kupiłam dla tz bo on żadko czego może używać, i tak na próbę. Super się sprawdza jako krem do rąk dla mnie i balsam do ust.
Ja chyba spowrotem gondole zamontuję, bo spacerówka to pomyłka, ciężkie i jak rozłożona to nie mogę sie z większymi rzeczami do kosza spakować

No to chyba xv będzie najlepszym wyjsciem, planowałam w sumie kupic spacerowkę w nowym roku bo zawsze jakies nowsze modele, ale raczej w gondoli do stycznia będzie ciężkoniewiem co robić
ja zamrażam w słoiczkach po obiadkach Lenusi. Na słoiczku przyklejam info z zawartością i mam od razu porcje poodmierzane
My jeździmy w spacerówce od jakiś 2 tygodni i Lenka jest zachwycona. Nie płacze tylko się rozgląda no i szybko zasypia. Też mam xlandera i jest ciężki ale trzymam go w aucie na parkingu mąż mi go podstawia pod klatkę w dzień i zapina zapięciem od roweru do barierki

Cytat:
Witam

Więc maraton trwa.. chyba 3-dniówka.. wstaje rano znaczy budzi mnie michasi mamroczenie a ona ma 40st równo!!
Cała rozpalona...
telefon do lekarza a on ze jak tylko gorączka to podawac czopki tylko zbijac bo nic innego mi nikt nie poradzi.

i tak co 4 godziny podaję czopek i Ibufen d w syropie na zmiane... raz to raz to.. ale szkoda mi jej jak nie wiem.. taaak sie męczy. I JA TEZ jak NIE UROK TO ... BUUUUUUUUUUUU ja wysiadam..
nam pediarta kazała zbijać gorączkę czopkiem jak będzie powyżej 38stopni bo do 38 organizm sam walczy z wirusem

Cytat:
to ten filmik:
wow jaka wampirzyca!!!!!!!!!!!!!!! !! filmik fajnie nakręcony i jaka muzyka życzę powodzenia w konkursie. Masz talent. Ja tu w wierszyku piszę, że pomalujesz nas nawet w kościele a ty z takim mrocznym makijarzem wyskakujesz

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to witam
Miko dziesiaj tzn. wczoraj znowu przespał całą noc ale za to w dzień marudzi przeokropnie i ma 2 drzemki po 15 minut , ale juz pal licho dobrze że w nocy spi.Katar jeszcze nie minał niestety .
Wczoraj przyszło krzesełko i jest naprawde super nie wiem jak ja sie mogłam tyle obyć bez niego
A Katarek nie przyszedł a miał być priorytet
Libra jakie zamówiłaś krzesełko pokaż pokaż pokaż proszę
Cytat:

może to jakieś zapalenie stawów kiedyś brałam Duomox jest strasznie niedobry w smaku taki intensywny ale ja go brałam na anginę
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !! STUDENTKO
łazienka bardzo ładna podoba mi się zestaw kolorów i jaka duża

Mam pytanie(dzieci butelkowe) czy wy wprowadziłyście już dla swoich dzieciaczków mleko następne 2???????????????????????? ????????????????????????? ?????????????????????

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ----------

Cytat:
A mnie pielegniarka na szczepieniu zazyla. Pytala sie, czy Basia siada juz, a ja, ze nie, no wiec czy ja sadzam, a ja - jak to? No, np do karmienia, wiec mowie, ze nie, lezy sobie podniesiona troche w wozku. A ona na to, ze moge ja sadzac, wiec ja ze jak to, ze podobno to niewskazane i niezdrowe dla kregoslupa, a ta, ze trzeba ja przyzwyczajac ; pierwsze slysze, jakas niedoinformowana jestem.

(W ogole, to mnie mecza te pielegniarki i doktorki. Ostatnio okazalo sie, ze Basia sie skurczyla. Mierzy ja baba, ja widze na miarce co innego, a ta wpisuje co innego i upiera sie ze ma racje, a poprzednio B. miala wpisany wzrost wiekszy )

Moja jest z konca marca. Dopiero co zaczelam jej dawac warzywka. Dostala juz marchewke, cukinie i ziemniaka. Owocow jeszcze nie dawalam, bo chcialam zaczac od jablka, ale nie cierpi, otrzepuje ja.

Moge jej dac banana? Czy moze alergizowac? Mam dla niej sok z jablek z winogronami. Dac? nie wiem za bardzo jak, kiedy podawac te soczki.??

Acha, sorki, ja znowu pytanie co do karmienia, ale co z tym glutenem. W tym schemacie niejasne to dla mnie bylo. Mam jej od razu to dawac do papek warzywnych? A jak by miala alergie, to skad bede wiedziala czy na gluten czy na jakies nowe warzywo?
dziwna pani doktor, z tego co mi wiadomo nie powinno się sadzać dziecka można trzymać w pozycji półsiedzącej na kolanach. To niezdrowe dla kręgosłupa. Co do centymetrów to u mnie w przychodni nie mierzą małej, pewnie dlatego, żeby nie powychodziły jakieś dzxiwne cyfry
Ja daję lence banana po jabłku się strasznie krzywi i nie lubi i krosteczki ma na policzkach po bananie nic jej nie jest. Ja gluten dodaję do mleka. Schemat mówi o 1łyżeczce na 100g płynu. Wiem, że niektóre dziewczyny dodają gluten do słoiczków.

za dwa tygodnie mamy chrzciny Lenki. kupiłam na tą intencję kreację dla córci http://allegro.pl/wyjatkowa-sukienka...243388583.html

Maja 27.04.2017 CC

Edytowane przez aixa
Czas edycji: 2010-09-26 o 00:06
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 00:26   #1634
cigi
Rozeznanie

Cytat:

Cigi w nocy są słabsze nerwy i dlatego bardziej boli a w dzień też trochę uwage jej cos zajmuje , chociaz u nas jest na odwrót , Miko w dzień spi 15 min i zrywa się z płaczem.
Ja bym dała na Twoim miejscu czopka , bo i ona tez zmęczona tym bólem a tak może sie choć trochę wyśpi.
Cytat:
Cigi, mam nadzieję że Basi przejdzie i w końcu ładnie będzie spała U nas mały od dwóch dni też w nocy dziwnie śpi, co jakiś czas się wybudza, wystarczy dać mu smoczka i go pogłaskać i zasypia ale mimo wszystko to ja wstaję co prawie godzinę (czyżby powrót do starych zwyczajów )
Kurczaczek, powiem Wam, ze nie wiem o co chodzi ; Wczoraj jak pisalam, dalam jej w koncu cycka, bo sie przebudzala i bylo juz po 24, a czasem tak sie budzi na karmienie, wiec jej dalam, bo mogla byc juz glodna. Wiec nie bylo czopka. I spokoj do 6! Dopiero wtedy zjadla, usnela i pospala jeszcze do 9. W dzien spokoj. Usypia jak zawsze, przy cycu, w wozku na spacerze, albo w samochodzie. A wieczorem znowu cyrki. Nie usnela przy cycku, wiec probowalam ja uspic na rozne sposoby, spokojna byla. Ale no ile mozna spiewac kolysanki wiszac zgieta w pol nad lozeczkiem?
W koncu zaczela sie drzec. A mnie znowu naszlo, zeby metode z Usnij wreszcie stosowac (glupia baba ). No tragedia po prostu Dalam w koncu cyca (po dlugiej walce) i spi...
Ja nie wiem, jakby to bol zebow byl, to spala by potem tak spokojnie???

Ferrou- zazdroszcze smoczka i latwosci w zasypianiu . Ja moge wstawac i tak robie to na pol spiaco, no ale zeby ja usypiac 2 godziny, a potem znowu po trochu... A i bardzo ciekawy makijaz. Ja nie widzialam Twoich innych makijazy, bo jeszcze nie zarejestrowana na wizazu nie bylam. Ale widze, ze talent jest.

Madziwnia- wspolczuje; Biedna jestes i maluszek tez.

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Aixa- Oni (medycy itp francuscy) sa w ogole dziwni; jak ide do lekarza, to oni maja swoja teorie a ja swoja i zawsze sa dyskusje, ale czasem nie mam sily. Jak Basia byla mniejsza miala paskudne kupki i bol brzuszka. Sama wprowadzilam sobie diete, bo lekarze nie widzieli takiej potrzeby i wszystko bylo dla nich normalne. Tylko dziwnym trafem jak diete przerywalam kupska sie pogarszaly. A mnie traktuja jak zwariowana Polke panikare (takie odnosze wrazenie)
Ubranko bardzo ladne. Zdobne a skromne zarazem. Podoba mi sie.

No i ja chcialam zadac nurtujace mnie od jakiegos czasu pytanie: Zdarzalo sie mojej corci, ze gdy zasypiala przy piersi, trzesla jej sie rytmicznie glowka. Takie malutkie, ale szybkie, rytmiczne ruchy, przez pol, do jednej minutki. Ostatnio ze 3 tyg. temu, a wczesniej miesiac przed tym ze 2 razy i wczesniej przez miesiac co tydzien. na razie jest z tym spokoj. Nie towarzysza temu zupelnie zadne inne dziwne, niepokojace objawy. Tylko to;
Czy ktoras z Was spotkala sie z czyms takim? Wyprosilam skierowanie do neurologa, ale lekarz odradza mi udanie sie do niego, jesli to nie bedzie sie powtarzac. A neurolog daleko i trzeba do niego dojechac.
Stary 2010-09-26, 00:51   #1635
aixa
Rozeznanie

cigi ja pojechałabym do neurologa, jeśli coś cię niepokoi to jedź dla twojego świętego spokoju. Moja tak nigdy nie miała ale być może to nerw. Tylko zastanawia mnie że przez minutę nieustannie to trochę długo. Czasami zdarzają się takie drgawki starszemu człowiekowi nawet ale to są jednorazowe drgania nerwu.

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-09-26, 00:58   #1636
cigi
Rozeznanie

aixa, z minuta przesadzilam; moze Max 20 sekund, moze 30, zawsze ja lapalam za glowke i przechodzilo. Takie ruchy w przod i w tyl. Lekarz mowi, ze jemu sie wydaje, ze to tak, przed usnieciem, tak jak czasem jak sie zasypia i nerwy odprezaja sie i drgna, ze az moga wybudzic. Ale to jest moment, a u niej jednak trwa chwilke. Troche mnie to niepokoi jednak.
Ide spac, najwyzsza pora. Dobrej nocki;
Stary 2010-09-26, 08:27   #1637
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Dzień dobry mamusie

yoonka ja początkowo też tak będę miała - zero mebli (prócz kuchni), łóżek, stołu, krzeseł I też początkowo chyba kupimy ogrodowe i wstawimy do salonu Dzisiaj idziemy trochę kuchni ikeowej poskładać - ja wzięłam applad bo już w salonie na kuchnie otwartym będą meble na połysk, do tego tapeta trójwymiarowa więc za dużo by było "świecenia"

aixa pisz pisz co Ci się tylko nasuwa Lampę dokładnie obejrzę przed zakupem, na krzesłach posiedzę, ale ikea ma podobne i są mega wygodne - za taką cenę to chyba nikt by nie sprzedawał niewygodnych a meble już zamówione - miałam świadomość jak te fronty będą wyglądać i ile mnie czeka mycia, ale nic innego mi się nie podobało na tyle by to kupić Trudno - będę codziennie myć

I na ściance na przeciwko drzwi wejściowych też mam już tapetę Naprawdę zaczyna to przypominać miejsce, do którego za tydzień się przeprowadzam Tylko nie będę miała netu Dobrze że niebawem do pracy to będę do Was "zaglądać"

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 08:42   #1638
ASIULEK_23
Zakorzenienie

mrowaczku- maila brak

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 09:51   #1639
aixa
Rozeznanie

Dzień dobry. Wczoraj zapomniałam napisać, że te specyfiki od sprzedawcy, którego link podała sponsa bella już do mnie dotarły. Zastosowałam i efektów narazie brak. Jestem po jednym domowym zabiegu mikrodermabrazji. Na mnie to trzaba ok. 7 zabiegów aby coś było widać więc będę kontynuować. Jeszcze została do wypróbowania zielona glinka. ZAstosuję dzisiaj.
Gmyrelka .

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-09-26, 09:53   #1640
yoonka
Rozeznanie

Cytat:

yoonka, z tym przewracaniem się na brzuszek to chyba ok. Kuba też początkowo robił to na jedną stronę a teraz już na obie Kochana, daleko Ci do "burdelpokoju" Ja mam centralnie czerwone ściany (na szczęście nie w sypialni ), Sypialnię mamy fioletowo - zieloną - lubię kontrastowe kolorki

I do kolejnego konkursu dołączyłam ten o farbowaniu włosów. Jakbyście miały czas i ochotę to zapraszam do zaglądnięcia. Link będzie w podpisie Darusia - czekam też na Twój wątek
kurcze, to musze sie bardziej postarac, zeby klientow przyjmowac
ja juz kliknelam!
wyczytalam dzisiaj, ze pod koniec piatego miesiaca, to juz dziecko moze siadac i obracac sie z brzuszka na plecki i stawac czasami trzymane za raczki... chyba przesada?

Cytat:
Dzień dobry mamusie

yoonka ja początkowo też tak będę miała - zero mebli (prócz kuchni), łóżek, stołu, krzeseł I też początkowo chyba kupimy ogrodowe i wstawimy do salonu Dzisiaj idziemy trochę kuchni ikeowej poskładać - ja wzięłam applad bo już w salonie na kuchnie otwartym będą meble na połysk, do tego tapeta trójwymiarowa więc za dużo by było "świecenia"
ciekawe jak sie bedzie czyscic ten applad? ja czytalam, ze abstrakt swietnie, ale faktycznie duzo gladkich powierzchni nie przewidujemy inaczej mogloby wyjsc jak w laboratorium. na pewno dobrze wybraliscie
Stary 2010-09-26, 11:12   #1641
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość

cholera wspolczuje najbardziej boje sie wlasnie wysokiej temperatury u dzieciatka.. po szczepieniu pierwszym nie spalam cala noc tylko co 15min termometr do ucha ladowalam.. i czopki czopki..
podobno mozna paracetamol jednoczesnie z ibuprofenem podawac, czyli na przyklad co 2 godziny na przemian. cholerne wirusy moja mama ma teraz jakas dziwaczna grype, ze ja wszystkie miesnie i stawy bola, jakby ktos prad co chwilke przystawial. ciekawe co tam u Ciebie się toczy. dziwaczne choroby
dobrze piszesz tez juz wiem.. że na zmiane Ibufen D z paracetamolem.. mam jeszcze Nurofen czopki i tez wteyd na zmianę z paracetamolem.
bo ona co 4 godziny miała wysoki skok a w nocy o 1 jak dostała czopka to dopiero o 10 ranopodałam znowu syropek czyli dłuższa przerwa w skoku temp..
a w nocy ok 3 obudziła sie i bawiła ze mna dobrze że spała z nami bo bym wysiadłą a tak ona sobie gadała tate za włosy ciagała i smiała w głos a my spalismy rodzice ;p

Cytat:
Bystre oko dojrzalo w zoltych gatkach pieluche. Ale to nie kieszonka. Mam trzy rodzaje pieluch plus tetra z wkladem, jak tamte schna. Ta co na fotce to takie majtki ochronne w ktore sie wpina na napy wklad 2 warstwowy. Mam tych wkladow sztuk 3 i tym sposobem 3 pieluchy. Jest fajna, pupcia jest nie za wielka, ale jak kupy byly bardziej plynne, to sie nie sprawdzala, bo majtki byly niemal zawsze brudne i nie moglam w nie wczepic nastepnego wkladu, tylko do prania calosc. A to dlatego, ze wklad jest dosc waski. na siku lepiej no i teraz kupki sa bardziej geste, wiec ok. A mam jeszcze takie z bawelny, przyszyty jest dlugi pasek jako wklad, ktory sie zgina na pol, bardzo fajne. I jeszcze takie z frotte bawelna na noc, w srodku jest wszyta warstwa i wklada sie jeszcze wklad; sa bardzo chlonne ale ogromniaste. No i na te dwie wklada sie majtki ochronne, ktore robia dosc duza pupcie.
Ja też mam taki otulacz filp na same wkłądy wiec jak teraz przy gorączkpowaniu nie chce owoców ani warzywek to kupki sa rzadkie bo na samym cycku jest i do prania całośc wtedy bo wycieka... ale ogólnie zadowolnoa jestem...
ostatnio na pieluszkarni kupiłam 3 kolorowe babmusowe takie jak muslina sliczne kolorki i baaardzo chłonne i mięciuchne.

Cytat:
Michasia jest z 1 kwietnia i pielegniarce chodziło o to że jak trzymasz na kolanach to mozna sadzac juz normalnie ale żeby nie podpierać np. poduszkami i zostawic taką siedzącą bo to nie zdrowo

Cytat:
Wiesz co michasia tez sie otrzepuje bo to jest kwasne ale przez pierwsze kesy potem juz nie wiec przeczekaj i po kilku małych łyżeczkach sie do smaku nowego przyzwyczai
ja po 4 msc zaczełam podawac owoce a po 5 warzywka za ok tydzien może 2 wprowadzę już obiadek z jakims mięskiem
A KARMISZ PIERSIA TYLKO?

Cytat:
JA PODAŁAM JUZ JEJ WSZYSTKIE DOSTEPNE OWOCE W SŁOICZKACH przepraszam caps sie wączył.. a ten sok z jabłek i winogron podaje codziennie po "obiadku "
pytasz tez o gluten.. kup KASZKE MANNE MLECZNA z Nestle taka gotowa tylko woda zalac... i 1-2 łyżeczki podawaj do deserków albpo do warzywek.. lepiej do warzywek bo smaki sa mdłe a ta kaszka da taki inny smak bedzie wcinała nawet szpinak hihihi
i jak podasz jej te warzywka z kaszka to możesz po tym podac sok do picia.
Banany raczej mało alergizują.

Cytat:
jaby sie pojawiły jakies krostki to wyeleminujesz gluten z papki odczekasz kilka dni i po ok tyg spróbuj ponownie gluten podac.
michasi za pierwszym razem wyskoczyły krosteczki na buzi i gowce i za uszkami jej sie zaczeło saczyć.. odtswiłam gluten przeszło.. za 2 tyg powtórka same krostki odczekałam dalej podając gluten i przeszło.. nie ma żadnej rekacji podejamey go codziennie juz...
to nie jest tak że raz podasz zobaczysz krostki i całkowicie odrzucisz.. trzeba ponownie spróbowac za jakis czas.
]
ALE KOŁOMUJE PISZE.. JEJU.. ale hcyba trosze zrozumiałaś??
Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
pewnie to trzydniówka bo charakteryzuje się samą gorączką. Ja swoją malutką okładałam dodatkowo pieluszką zwilżoną chłodną wodą tzn. na czółko. Pomagało. Nie zdziw się jak po paru dniach będzie miała wysypkę na caaaałym ciałku. Dziecko poprzez tę chorobę uodparnia się na kilka wirusów. Będzie dobrze
tak tak słyszałam o tej wysypce czekam az sie jutro pojawi.. oby.. bo jak nie do lekarza uciekam.

Cytat:
nam pediarta kazała zbijać gorączkę czopkiem jak będzie powyżej 38stopni bo do 38 organizm sam walczy z wirusem
nam tez że podawac czopki dopieor pow 38 st.

Cytat:
może to jakieś zapalenie stawów kiedyś brałam Duomox jest strasznie niedobry w smaku taki intensywny ale ja go brałam na anginę
Duomox mam tez bo karmie.. stawów nie tylko mnie rece i nogi na całych długościach bolą..
9 .10 mam inauguracje .. wrrrrrrrrrrrrrrrrr

Cytat:
za dwa tygodnie mamy chrzciny Lenki. kupiłam na tą intencję kreację dla córci http://allegro.pl/wyjatkowa-sukienka...243388583.html
a my mamy chrzciny za tydzien 2 października i kupiłam jej ręcznie robiony na zamówienie komplecik szydełkowy nawet płaszczyk jest dziergany całośc bagatela 170 zł... ale wystawie na allegro i mam nadzieje koszty troszke sie zwrócą..

Pola ur. 3 czerwca 2014!

Edytowane przez madziwnia
Czas edycji: 2010-09-26 o 11:15
Stary 2010-09-26, 11:17   #1642
yoonka
Rozeznanie

cholipa wysypalo mi core...
podejrzani: jablka tesciowej, brokuly ze sklepu, ziemniaki ze sklepu, kurczak ze sloiczka gerbera, wisnie z soku bobofruta...
stawiam na jablka
a tka sie chcialam wykazac i zapodac dziecku domowej roboty obiadek i deserek. no to mam

madziwnia no i prawidlowo. rodzic tez czlowiek, tez sie musi wyspac. zwlaszcza po stresujacym dniu z chorym dzieckiem
Stary 2010-09-26, 11:20   #1643
aixa
Rozeznanie

Cytat:
wyczytalam dzisiaj, ze pod koniec piatego miesiaca, to juz dziecko moze siadac i obracac sie z brzuszka na plecki i stawac czasami trzymane za raczki... chyba przesada?
może i przesada ale moja Lenka jak miała 5,5mca to zaczęła się obracać z brzucha na plecki(sporadycznie) a od 6mca trzymana za rączki zamiast siadać z pozycji leżącej to od razu staje na nóżki. Więc jest to możliwe ale z pewnością nie powinno być normą. Każde dziecko inaczej się rozwija jedno potrafi się przekręcać a inne stawać na nóżki a jeszcze inne pięknie gaworzy
Zrobiłam dzisiaj zupki dla Lenki. Trzy rodzaje z brokułami, z buraczkiem i z kalafiorem. Mój tż jak wszedł do kuchni to śmiał się, że stworzyłam swoje własne laboratorium Gerber Każdy składnik osobno w miseczkach

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-09-26, 11:27   #1644
madziwnia
Zakorzenienie

o prosze ja kupiłam taakie cos na rozm 74 podałam swoje wymiary i jade po odbiór w srode. bo babeczka z Koszalina
mam nadzieje że bedzie dobre...

http://allegro.pl/szydelkowy-komplet...235713920.html

wczoraj bylusmy na plebani na naukach dla rodziców....
i przypadkiem sie dowiaduje że ksiądz jeszcze mszy w sobote nie przesunął z 18 na 17-ta... i że moje hcrzciny maja buc dopieor na 18.00 jak sie wkurzyłam az sie z nerwów czerwona zrobiłam... powiedziałam że mówił ż ejuz bedzie na 17 bo to październik i ciemno... i że co ja pójde na msze z goścmi masza do 19tej i co na noc ich zaprosze na obiad i wogle na chzrciny?????
że dziecko godzine i spac pójdzie!!!!!

To poszedł mi na ręke bo na szczęście przyjechał do niego drugi kasiądz i będą dwie msze.. moja masza osobna dlas mioch 30 gości o godez. 16-00 msza w intencji naszej na 3 rocznicę ślubu i odrazu chrzest.
i na 18 msza normalna ta niedzielna....

Dopieor bedą gadac że układy z księdzem mam bo nawet osobną msze jej robi hahahaah

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
podejrzani: jablka tesciowej, brokuly ze sklepu, ziemniaki ze sklepu, kurczak ze sloiczka gerbera, wisnie z soku bobofruta...
stawiam na jablka
a tka sie chcialam wykazac i zapodac dziecku domowej roboty obiadek i deserek. no to mam

madziwnia no i prawidlowo. rodzic tez czlowiek, tez sie musi wyspac. zwlaszcza po stresujacym dniu z chorym dzieckiem
chyba za duzo nowych składników na raz...
i dlatego własnie nie kupuję warzyw w sklepie i wole gotowe deserki
Cytat:
może i przesada ale moja Lenka jak miała 5,5mca to zaczęła się obracać z brzucha na plecki(sporadycznie) a od 6mca trzymana za rączki zamiast siadać z pozycji leżącej to od razu staje na nóżki. Więc jest to możliwe ale z pewnością nie powinno być normą. Każde dziecko inaczej się rozwija jedno potrafi się przekręcać a inne stawać na nóżki a jeszcze inne pięknie gaworzy
Zrobiłam dzisiaj zupki dla Lenki. Trzy rodzaje z brokułami, z buraczkiem i z kalafiorem. Mój tż jak wszedł do kuchni to śmiał się, że stworzyłam swoje własne laboratorium Gerber Każdy składnik osobno w miseczkach
oooo a powiedz jak je robisz i w co je wkładasz? i na ile ci starczaja w sensie jak długo mozna je przechować i w czym,...

ale pytan

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-09-26, 11:30   #1645
aixa
Rozeznanie

Cytat:

tak tak słyszałam o tej wysypce czekam az sie jutro pojawi.. oby.. bo jak nie do lekarza uciekam...
wysypka może być ale niekoniecznie. Zazwyczaj kończy się ta choroba wysypką. Moja znajoma ma synka i jej mały nie miał wysypki

Cytat:

a my mamy chrzciny za tydzien 2 października i kupiłam jej ręcznie robiony na zamówienie komplecik szydełkowy nawet płaszczyk jest dziergany całośc bagatela 170 zł... ale wystawie na allegro i mam nadzieje koszty troszke sie zwrócą..
jejku 170zł dużo powiem ci, że baaardzo mi się takie dziergane rzeczy podobają ale są drogie i duuuży wybór na allegro są nowe na zamówienie i używane ale ceny wysokie. Oby udało ci się później to sprzedać bo masa tego jest na all
Cytat:
stawiam na jablka
dużo tych podejrzanych moją Lenę wysypuje po jabłku

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-09-26, 11:32   #1646
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje!!
Prosze focie juz sa..

a ja zrobiłam te wyniki ale doktorka do mnie dzwoniła na kom że cos tam podwyzszone i poda mi antybiotyk ale co ja mam to nie wiem.. ???
jutro jade po recepte

bo dzis michaska miała gorączke 38,8 podałam 2 czopki bo mam te mniejsze i spadła temp.. ale przed spaniem jej zmierze raz jeszcze...

mam nadzieję że to od zabków

czy ja dobrze widze pieluszki wielorazowe kieszonki?
jaaka ona słodka!! a jakie ma włoski!!!!

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Zobaczyłam ostatnie zdjęcie drcronka znaczy Juleczki
albo ja jestem przewrazliwiona albo nie wiem..

Julka siedzi w foteliku do karmienia na MAX PROSTO... a jest tez z p9oczatku kwietnia...
ja sadzam miske na pół łeżąco bo uwazam że jest jeszcze zbyt mała a pozatym pytałam u ortopedy jak to z tym sadzaniem dziecka..

no i na moje wyszło bo nie powinno sie sadzac i podpierac poduszkami.. albo włąsnie na prosto w fotelikach..

i chrupków tez nie daje .. nie daje nic poza swim mlekiem , owocami i sokami owocowymi oraz pierwsze obiadki jedno lub dwuskładnikowe..

ale lekarka mówiła że dobrze.. tpo chyba dobrze
to ja juz sie usprawiedliwiam oparcie bylo podniesione tylko do zdjecia ona w tym krzeselku siedzi tak pol lezaco na 3 stopien jest odchylone zostaje tylko 4 do calkowitego lezenia w spacerowce tez jezdzi na pol lezonco ale sie dzwiga i wisi na raczce
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
madziwina sliczna ta lazienka zazdroszcze!!!
ja tez zazdroszcze strasznie mi sie te plytki podobaja
Cytat:
Madziwnia łazienka rewelacyjna podoba mi się i kolory fajne
Młoda zabawki superaśne zanim je pokazałaś to myślałam o tym gdzie kupić takie drewniane ,Miko ma taką ciuchcię do składania z drewnianych klocków ale na razie to umie ją tylko rozwalić

Darusia coli ani pepsi nie piję ani w ogóle słodkich napoi herbaty nie słodzę ale lubię kawę z mlekiem posłodzoną słodzikiem , dzisiaj ważyłąm wg. Twojego harmonogramu i nie było tak źle nie głoduję.A jaką miałaś wagę jeśli można wiedzieć , może taką jak ja teraz , i nie miałaś później jojo?
Darusia nie smutaj się , wiem że to frustrujące ale na pewno będzie lepiej musisz w to uwierzyć
Też bym chciała zrobić sobie extra łazienkę ale na razie mogę pomarzyć.

Tak to ta Biblia z tego wydawnictwa
Dla Hani za przespanie nocki.

Dziękujemy i za ząbka

Super ta Arka noego, podoba mi się .
Mój Miko ma takie pianinko grającą żabę i jak chce zeby mi nie przeszkadzał to mu daję a on wali łapkami w to , gra mu i zadowolony a mamusia ma chwilę spokoju.
Później żaba jest chowana żeby się nie znudziła szybko.

Dobra jestes

Cudna jest
U nas tez się od dawna zębiska na górze czają , ale jak na razie tylko czają

Oj bidulki wy może gdzies Julce zawiało to oczko jakimś kurzem czy czym mam nadzieję że wszystko dobrze będzie.

My po wizycie u lekarza , Miko osłuchany i nic oskrzela czyste a kaszel z tąd że ma tam wysuszone wszystko od tego kataru ,mamy zlecone inhalacje 4 razy dziennie , cebion(3x dziennie po 10 kropel) i jakiś syrop na przeziębienia ale zapomniałam nazwę. Także jest w sumie ok.
Tylko lekarz mówi że teraz przy tej pogodzie takiej wilgotnej jesiennej to może się małemu pogarszać ten oddech taki własnie astmatyczny ma, ale na to tylko inhalacje i nawilżać w domu .Jest nadzieja że wyrośnie z tego.Żeby jeszcze ten katar minął

I pochwalę się Miko zaczął pełzać , najbardziej go motywuje pilot od tv sunie jak perszing ,śmiesznie tak.
A nocka była cała przespana do rana czyli juz coraz lepiej
Pytałam lekarza o jedzenie a właściwie o nie picie mleka , bo teraz jak przesypia noce to już nie pije, mówił że nie ma się co martwić jak on dostaje tą kaszkę na mlaku 2 razy dziennie i jeszcze jakis deserek albo serek czy jogurcik to jest ok.
gratuluje przespanej nocki a o jakich zabawkach piszecie ??
Julka z drewnianych to ma kilka grzechotek o takich
http://www.dadum.pl/grzechotka-drewn...FUOU3wodV1h76w
http://www.dadum.pl/grzechi kilka takich kolek
http://www.etsy.com/listing/57310661...attan-toy.html
te uwielbia

Cytat:
Zajechałam sobie do pepco i kupiłam małemu kilka sztuk bodów za 5,99 i piżamkę pajaca polarowego za 15 zł super jest.
Madziwnia nie wszystkie dzieci chcą na pół leżąco mój nie chciał i jak go tak dawałam to łapał się łapkami i tak wisiał póki się nie zmęczył a później się darł.
moja Julu < tak corcia sasiadow na nia wola > tez nie chce lezec w wozku tylko wisi na tej barierce w parasolce jak jestesmy u mamy to jeszcze jako tako wyglada ale w tym naszym spacerowym to nie za fajnie wyglada ale przemeczy sie jeszcze troche chyba zanim stabilnie zacznie sama siadac

a od kiedy mozna dziecia na siedzaco ustawiac oparcie w spacerowce ??

Cytat:

gmyrelko lampa bardzo ładna ale dowiedz się jakie daje światło. Oby nie pomarańczowe. Na dłuższą metę bolą od tego oczy. Krzesła fajne i drogie chociaż wydają się również mało wygodne. No i meble z czarnymi frontami na wysoki połysk...... no cóż są piękne ale duuuużo szorowania cię czeka przy małym dziecku. Przepraszam, że tak piszę ale chcę ostrzec przed nietrafionymi zakupami Podłogi ciemne są piękne zawsze chciałam mieć takowe ale na to muszę jeszcze trochę poczekać Czekam na fotki nowego lokum(bardzo lubię tematy wykończenia wnętrz i ich aranżacji)

ja zamrażam w słoiczkach po obiadkach Lenusi. Na słoiczku przyklejam info z zawartością i mam od razu porcje poodmierzane
My jeździmy w spacerówce od jakiś 2 tygodni i Lenka jest zachwycona. Nie płacze tylko się rozgląda no i szybko zasypia. Też mam xlandera i jest ciężki ale trzymam go w aucie na parkingu mąż mi go podstawia pod klatkę w dzień i zapina zapięciem od roweru do barierki

wow jaka wampirzyca!!!!!!!!!!!!!!! !! filmik fajnie nakręcony i jaka muzyka życzę powodzenia w konkursie. Masz talent. Ja tu w wierszyku piszę, że pomalujesz nas nawet w kościele a ty z takim mrocznym makijarzem wyskakujesz

Libra jakie zamówiłaś krzesełko pokaż pokaż pokaż proszę

Mam pytanie(dzieci butelkowe) czy wy wprowadziłyście już dla swoich dzieciaczków mleko następne 2???????????????????????? ????????????????????????? ?????????????????????

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ----------

dziwna pani doktor, z tego co mi wiadomo nie powinno się sadzać dziecka można trzymać w pozycji półsiedzącej na kolanach. To niezdrowe dla kręgosłupa. Co do centymetrów to u mnie w przychodni nie mierzą małej, pewnie dlatego, żeby nie powychodziły jakieś dzxiwne cyfry
Ja daję lence banana po jabłku się strasznie krzywi i nie lubi i krosteczki ma na policzkach po bananie nic jej nie jest. Ja gluten dodaję do mleka. Schemat mówi o 1łyżeczce na 100g płynu. Wiem, że niektóre dziewczyny dodają gluten do słoiczków.

my juz podajemy 2 mleko jako ostatnio by;lysmy u lekarza i dostalismy bebilon pepti to kazala dawac juz 2 ale ze bebilonu nie dajemy tylko nadal nan ha wiec od wczoraj podajemy 2 narazie mieszamy pol na pol z 1 puki 1 sie nie skonczy ale zauwazylam ze jak zaczelam podawac jej 2 to ona mniej i zadziej je mleko cycusia dostaje tylko w nocy i nadal w nocy je co 2 godziny i rano dostaje cyca a w dzien 2 razy mleko no i ona chyba sobie przestawila dzien z noca bo w dzien ma dzemke ktora trwa 4 godziny moge sobie spokojnie cos w domu zrobic ale w nocy o 4 sie budzi i nie spi do 8 czasem do 10
Cytat:
Kurczaczek, powiem Wam, ze nie wiem o co chodzi ; Wczoraj jak pisalam, dalam jej w koncu cycka, bo sie przebudzala i bylo juz po 24, a czasem tak sie budzi na karmienie, wiec jej dalam, bo mogla byc juz glodna. Wiec nie bylo czopka. I spokoj do 6! Dopiero wtedy zjadla, usnela i pospala jeszcze do 9. W dzien spokoj. Usypia jak zawsze, przy cycu, w wozku na spacerze, albo w samochodzie. A wieczorem znowu cyrki. Nie usnela przy cycku, wiec probowalam ja uspic na rozne sposoby, spokojna byla. Ale no ile mozna spiewac kolysanki wiszac zgieta w pol nad lozeczkiem?
W koncu zaczela sie drzec. A mnie znowu naszlo, zeby metode z Usnij wreszcie stosowac (glupia baba ). No tragedia po prostu Dalam w koncu cyca (po dlugiej walce) i spi...
Ja nie wiem, jakby to bol zebow byl, to spala by potem tak spokojnie???

Ferrou- zazdroszcze smoczka i latwosci w zasypianiu . Ja moge wstawac i tak robie to na pol spiaco, no ale zeby ja usypiac 2 godziny, a potem znowu po trochu... A i bardzo ciekawy makijaz. Ja nie widzialam Twoich innych makijazy, bo jeszcze nie zarejestrowana na wizazu nie bylam. Ale widze, ze talent jest.

Madziwnia- wspolczuje; Biedna jestes i maluszek tez.

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Aixa- Oni (medycy itp francuscy) sa w ogole dziwni; jak ide do lekarza, to oni maja swoja teorie a ja swoja i zawsze sa dyskusje, ale czasem nie mam sily. Jak Basia byla mniejsza miala paskudne kupki i bol brzuszka. Sama wprowadzilam sobie diete, bo lekarze nie widzieli takiej potrzeby i wszystko bylo dla nich normalne. Tylko dziwnym trafem jak diete przerywalam kupska sie pogarszaly. A mnie traktuja jak zwariowana Polke panikare (takie odnosze wrazenie)
Ubranko bardzo ladne. Zdobne a skromne zarazem. Podoba mi sie.

No i ja chcialam zadac nurtujace mnie od jakiegos czasu pytanie: Zdarzalo sie mojej corci, ze gdy zasypiala przy piersi, trzesla jej sie rytmicznie glowka. Takie malutkie, ale szybkie, rytmiczne ruchy, przez pol, do jednej minutki. Ostatnio ze 3 tyg. temu, a wczesniej miesiac przed tym ze 2 razy i wczesniej przez miesiac co tydzien. na razie jest z tym spokoj. Nie towarzysza temu zupelnie zadne inne dziwne, niepokojace objawy. Tylko to;
Czy ktoras z Was spotkala sie z czyms takim? Wyprosilam skierowanie do neurologa, ale lekarz odradza mi udanie sie do niego, jesli to nie bedzie sie powtarzac. A neurolog daleko i trzeba do niego dojechac.
Cytat:
aixa, z minuta przesadzilam; moze Max 20 sekund, moze 30, zawsze ja lapalam za glowke i przechodzilo. Takie ruchy w przod i w tyl. Lekarz mowi, ze jemu sie wydaje, ze to tak, przed usnieciem, tak jak czasem jak sie zasypia i nerwy odprezaja sie i drgna, ze az moga wybudzic. Ale to jest moment, a u niej jednak trwa chwilke. Troche mnie to niepokoi jednak.
Ide spac, najwyzsza pora. Dobrej nocki;
ja bym pojechala dla swietego spokoju lepiej dmuchac na zimne u nas bylo tak ze Julka jak spala czesto miala taki odruch jaks ie zapada w sen to jak nerwy sie rozluzniaja to sie ma uczucie spadania i wtedy sie tak gwaltownie zrywa albo macha jaka czescia ciala no i Julka tak machala kilka badz kilkanascie razy w ciagu spania i ja sie pzrerazilam i wyladowalismy u neurologa ale nas uspokoila ze dziecko am jeszcze niedojzaly uklad nerwowy i ze to jest normalne do puki nie skonczy 3 miesiecy no i jak skonczyla to to jej przeszlo czasem kopnie nozka ale jue mnie to nie martwi bo wszystkie badania wyszly dobrze

a wiecie co ja zyje w stresie kurde zapomnialo mi sie ostatnio wzias tabletke a biore jednoskladnikowe wiec powinnam brac o ustalonej porze a mi sie calkiem zapomnialo a okresu nadal nie mam juz 15 miesiecy jak jestem bez @ no i sie martwie ze cos sie tam zasialo nie zebym sie nie cieszyla ale ja sie boje bo ja jeszcze fizycznie i psychicznie nie gotowa na ciaze a od kilku dni mnie tam cos od czasu do czasu zakluje i wczoraj caly ranek spedzilam w wc mam nadzieje ze to z nerwow no i jestem ciagle ale to pewnie przez pogode
kurde tak wszysacy nam zycza drugiego dziecka w rodzinie mam nadzieje ze szybko nie wyzycza

no i jeszcze chcialam sie pochwalic
wyprowadzam sie co prawda nie na dlugo tylko na 3 tygodnie ale odpoczne od tescia i jego nowej sympati tylko Tz nie chce sie ze mna wyprowadzic a ja bede pilnowala mieszkanai rodzicow bo oni jada siostre odwiedzic i ktos musi byc na ich mieszkaniu bo maja psa i trzeba z nim wychodzic no i jeszcze poszukuje psa dla Juleczki chcialabym Labradora ale nie wiem czy to dobry pomysl
doradzcie cos prosze

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 11:43   #1647
aixa
Rozeznanie

śliczne to ubranko, śliczne tylko nie podoba mi się ta halka co wystaje spod sukienki
a zupki to robię tak:
gotuję warzywa z jakich chcę zrobić obiadek(ziemniak, marchew, por, pietruszka) osobno kalafior i osobno brokuły i osobno buraki i osobno mięsko(kurczak lub indyk). potem wkładam to do miseczek. Do blendera wkładam np. ziemniak, marchew, pietruszkę i kalafior i łyżeczkę masła dolewam wody z gotowanych warzyw i miksuję. I tak każde danie. Zapisuję na karteczkach skład i naklejam na słoiczki gerbera po obiadkach. Ładuję zawartość do słoiczków zakręcam. Wczesniej sterylizuję słoiczki. Czekam aż ostygnie i wkładam od razu do zamrażarki. Dania te wykorzystuję w ciągu 2tygodni. Lenka bardzo lubi te zupki.

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-09-26, 11:45   #1648
drcron
Zakorzenienie

Madziwnia sliczny ten komplecik a najladniejszy w nim to plaszczyk

a ja kurde walcze z czapkami juz wysiadam jeszcze 20 mi zostalo do zrobienia do konca miesiaca chcialam tez wrzucic jakies na allegro ale nie wiem czy sie wyrobie wrazie czego jakby komus sie spodobaly

Madziwnia to co Michasia miala to 3 dniowka byla ?? u mojej Julki wczoraj temperatura byla 38,6 ale po kapieli spadla do 36 nie wiem skad nagle taki skok zapobiegawczo podalam jej wit. C

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 11:57   #1649
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
chyba za duzo nowych składników na raz...
i dlatego własnie nie kupuję warzyw w sklepie i wole gotowe deserki
Cytat:
dużo tych podejrzanych moją Lenę wysypuje po jabłku
no wlasnie niby nowe tylko te wisnie z soku... bo inne juz jadla, tylko sloiczkowe... tez wole gotowe. jakos mi strzelilo do glowy, ze bede lepsza mama jak sama ugotuje no to mam moje nowoczesne iDziecko nie lubi domowej roboty.. woli iCyc (butla) iMleko (nie z piersi) iPieluchy (nie tetra) i najwyrazniej iObiadki (nie domowe)

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

drcron to kiedy testujesz????:br zydal:
Stary 2010-09-26, 12:01   #1650
aixa
Rozeznanie

Drcron polecam pieska o rasie Golden retriever te pieski są wspaniałe. Moi znajomi mają psa i dziecko tzn. najpierw mieli goldena a potem pojawił się mały Tomek. Od małego jest z psem(to znaczy suczką Poli) i razem się wychowują Tomek traktuje psa jak siostrę, wyjada jej z miski jedzenie i wypija wodę jak mama nie widzi naśladuje ją i tak szybko zaczął raczkować. Jak się budzi to pierwsze co to woła psa. Poli jest bardzo radosnym i łagodnym psem chociaż dużym. Nigdy nie zrobiła Tomkowi krzywdy a on ma już 2 latka.
A jakie czapeczki robisz????? Daj linka lub fotkę może kupię
a co do wymiotów i senności:brzydal : może to jakaś mała fasoleczka i dobrze, że się wyprowadzasz na jakiś czas odpoczniesz od teścia

Pytałam o mleko następne bo widzę, że skład między 1 a 2 mało się różni poza zawartością żelaza. W bebiko2 jest go 2razy więcej niż w bebiko1 a my podajemy Lence dodatkowo żelazo w syropie i teraz nie wiem co dalej robić. Czy dawać bebiko1 czy bebiko2 i czy to żelazo dalej dawać?????? Ehhh Jutro zrobię jej wyniki krwi i zobaczę jak hemoglobina. Po bebiko2 i żelazie z syropku robi czarne kupki. takie całe czarne

Maja 27.04.2017 CC
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości