|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
nie ta fotka weszła,
|
|
#1622 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
madzia czemu skasowałaś pierwszą fotkę - nie zdążyłam zobaczyć
![]() Erwi cudny czerwony skarpetek
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Heloł dziołchy
![]() Ale tu dzisiaj cichooo A co ja chciałam napisać... dzieciaczki Wasze śliczne i już takie duże Baobabku - powiedz tacie, że nie może przecież od razu zakładać że Kubuś się przeziębi, a hartować się przecież musi ![]() Madziwnia - mam nadzieję że Michasia szybko wyzdrowieje... Jejku 40 stopni... pewnie się biedactwo męczy ![]() Poza tym masz bardzo ładną łazienkę I nie wiem co miałam jeszcze napisać ![]() No i się chwalę Wystartowałam w konkursie - nie, nie to nie ten o którym wcześniej pisałam, jeszcze się nad nim zastanawiam... Ale wystartowałam w innym Z makijażu nie jestem zadowolona, nie wyszło jak chciałam, w połowie zmieniłam w ogóle koncept, od dermacolu i mąki ziemniaczanej zaczęła mnie piec skóra, wyskoczył mi rumień, który przebijał się przez tonę tapety... Oto link do galerii: http://www.nowekosmetyki.pl/galeria/149/zmierzch Więc jak jesteście tam przypadkowo zalogowane, to głosujcie, głosujcie ![]() I na rzecz tego konkursu aby jakoś się wyróżnić skleciłam filmik - cały dzień się męczyłam bo to pierwszy raz robiłam... i tak nie wyszło jak miało wyjść, ale już mi się nie chciało tego wszystkiego klecić od nowa Jakościowo tez trochę bieda, mimo że u mnie na komputerze wyglądało to super. Nie wiem gdzie tkwi problem.to ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=gt7JgIH3sRY
Edytowane przez Ferrou Czas edycji: 2010-09-25 o 22:00 |
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam ten jeden dzień. uff
Madziwina - dużo zdrowia dla Michasi. Mała bidulka. I dla Ciebie też duża zdrowia. Łazienka śliczna. Catro - miała Ci coś napisać ale z tej starości całkowicie zapomniała ![]() .Cytat:
Ja także uważam że kuweta i miski z jedzeniem to osbno. U mnie kuweta stoi w ubikacji/lub łazience (zależnie od domu) a jedzenie w kuchni. Anakazar- a jakiego żwirku używasz? Bo ja silikonowegoi jego nie czuć. NA weekendy zostawiam Igora w domu ale przychodzi do niego moja znajoma i go karmi i się z nim bawi. A tak całkiem samego to czasami go zostawiam ale na tak około 30 godzin.
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Ferrou
![]() zaj.......sty , no extra nie wiem co jeszcze napisac właśnie w takich klimatach Cię widze i jeszcze do tego suknia gothic.
|
|
|
|
#1626 | ||
|
Rozeznanie
|
jeeezu
od 3 dni Was nadganiam i nadgoniłam w koncu, chociaz z 5 stron gdzies przed 45tą mi umknelo... jestesmy juz przeprowadzeni. drzwi nadal nie ma, wiec koty jeszcze w starym mieszkaniu dziczeja (tesciowa je odwiedza). caly czas jest tu jeszcze kupa rzeczy do zrobienia, a TZ ma takie zmiany w pracy, ze nie ma kiedy dzialac (jak Toś spi, to nie moze juz halasowac...) z mala wczoraj bylismy na szczepieniu. pierwszy raz bez Emli (zaplakala tylko raz i za chwilke juz bylo dobrze). szczepienie bylo przekladane tydzien temu, bo ma jakis dziwny katar z temp 37,5 od czasu do czasu.. co to moze byc?? zabki? ale juz 1,5 tygodnia sie trzyma... obraca sie na brzuszek, ale tylko na jedna strone na razie. czy to zle?? dzisiaj zrobilam jej brokuly z ziemniaczkami i kurczakiem, ale chyba jej nie smakowalo chyba woli kupne... moje nowoczesne dziecko ![]() zlozylam podanie o przedluzenie terminu oddania pracy mgr.. jakos mi ulzylo po tym. i jeszcze sie okazalo, ze zapomoge moge dostac za urodzenie dziecka 500zl. niezaleznie od dochodow. zaplacilam za te studia juz 25tys zl, wiec wezme 500 a co!nie chce mi sie wracac do pracy duzo sie pozmienialo, i najprawdopodobniej zabiora mi moje stanowisko.. dziwnie jakos.niani nadal nie mam. napisala maila jakas babka i nawet sie nei podpisala ani "witam" zadnego... nie chce zeby moja corka sie opiekowala taka osoba... ja ja!!!! Cytat:
tzn taki kolor jak jagody ze smietana i z cukrem sie rozgniecie... wrzosowe costam... dziko. smiejemy sie ze jak w burdelu. dokupimy metalowe czarne lozko z pretamihttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29849969 i bedzie very sexy![]() malej pokoik jest w delikatnych kolorkach - roz z fioletem na scianach plus biale mebelki. na razie spimy w jej sypialni na materacu a w naszej sa wory z ciuchami, bo nadal szafy nie przewiezlismy.. jezu jak to sie ciagnie dlugooooooooooooooo taka przeprowadzka. tez mamy ciemna podloge i chyba z 50 razy juz ja mylam, a nadal jakis pyl na niej jest i sie nei domyla... jeszcze jutro z 5 razy i bedzie pieknie zmuszam wlasnie meza, zeby wstawil fronty w szafkach lazienkowych, to bede mogla wstawic jakies zdjecie, jak juz bedzie skonczona lazienka. w kuchni brakuje szafek wiszacych, w salonie brakuje wszystkiego tylko tv jest.. i meble ogrodowe![]() Cytat:
powinien z kwiatami zrobic scene pod furtka, zebys go wpuscila jak wroci... namow go, bedzie jeszcze fajniej ![]() ![]() mloda swietne te zabawki!!!!
|
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle to witam
![]() Miko dziesiaj tzn. wczoraj znowu przespał całą noc Wczoraj przyszło krzesełko i jest naprawde super nie wiem jak ja sie mogłam tyle obyć bez niego A Katarek nie przyszedł a miał być priorytet |
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystiko wskazuje na 3-dniówkę..
gorączka spada na 3-4 godz, i znowu wysoka. ?Oj męczy się męczy ja też bo sie taaka dziwna zrobiła, z butli nic nie chce pic dodatkowo tylko cycuś... owoców nie warzywek nie ... a najgorsze że mam mnóstwo roboty i sterte ciuszków i pieluch a ona na widok prababci tzn miojej babci zaczyna płakac gdzie jeszcze rano jak ja zobaczyła to nsikała ze szczescia taaak sobie babcie moja upodobała że az sie trzęsie i odrazu usmiech i jezyk na wierzchu.. Ja jestem na antybiotyku , dostałam Duomox ale nie wiem co mi jest... wiem tylko że wyniki jakie spodwyzszone i tyle. Oficjalnie jestem Studentką Gdańskiej Wyższej Szkoły Humanistycznej W CO JA SIE WPAKOWAŁAM... bo żebym cierpiała na nudę i w nadmiarze wolny czas miała ale w tej sytuacji i fizycznie i finansowo ale co tam... najwyżej w Kocborowie wyląduję..
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Pl madzia mój też tak lubi trawke skubac
już widzę że Twój mały az paluszkami przebiera aby dotknąć![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Ja bym dała na Twoim miejscu czopka , bo i ona tez zmęczona tym bólem a tak może sie choć trochę wyśpi. |
|
|
|
|
#1630 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
najbardziej boje sie wlasnie wysokiej temperatury u dzieciatka.. po szczepieniu pierwszym nie spalam cala noc tylko co 15min termometr do ucha ladowalam.. i czopki czopki..podobno mozna paracetamol jednoczesnie z ibuprofenem podawac, czyli na przyklad co 2 godziny na przemian. cholerne wirusy moja mama ma teraz jakas dziwaczna grype, ze ja wszystkie miesnie i stawy bola, jakby ktos prad co chwilke przystawial. ciekawe co tam u Ciebie się toczy. dziwaczne choroby
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mi wizaż strajkuje... Nie mogę multicytować
Fajnie że moja wersja wampira się Wam podoba ![]() Tylkoliwka - gratuluję pierwszego Danielkowego ząbka ![]() Madziwnia, studentko gratuluję Ja się zastanawiam nad jakąś podyplomówką. I dzisiaj tak stwierdziłam że na prawko się wybiorę ... w sumie trochę czasu mam... i tak bym jeszcze chciała się podszkolić w angielskim - nie używałam go od 1,5 roku i zapomniałam jak się gada Cigi, mam nadzieję że Basi przejdzie i w końcu ładnie będzie spała U nas mały od dwóch dni też w nocy dziwnie śpi, co jakiś czas się wybudza, wystarczy dać mu smoczka i go pogłaskać i zasypia ale mimo wszystko to ja wstaję co prawie godzinę (czyżby powrót do starych zwyczajów )Libra, do nas też krzesełko przyszło 2 dni temu i super sprawa. Jeszcze muszę się do niego przyzwyczaić, bo w sumie łatwiej mi się karmi małego w leżaczku, ale dzięki krzesełku mam trochę czasu dla siebie Sadzam Małego, na tackę daję zabawki i on siedzi i się grzecznie bawi. ![]() yoonka, z tym przewracaniem się na brzuszek to chyba ok. Kuba też początkowo robił to na jedną stronę a teraz już na obie Kochana, daleko Ci do "burdelpokoju" ), Sypialnię mamy fioletowo - zieloną - lubię kontrastowe kolorki ![]() I do kolejnego konkursu dołączyłam ten o farbowaniu włosów. Jakbyście miały czas i ochotę to zapraszam do zaglądnięcia. Link będzie w podpisie Darusia - czekam też na Twój wątek
Edytowane przez Ferrou Czas edycji: 2010-09-25 o 23:54 |
|
|
|
#1632 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bystre oko dojrzalo w zoltych gatkach pieluche. Ale to nie kieszonka. Mam trzy rodzaje pieluch plus tetra z wkladem, jak tamte schna. Ta co na fotce to takie majtki ochronne w ktore sie wpina na napy wklad 2 warstwowy. Mam tych wkladow sztuk 3 i tym sposobem 3 pieluchy. Jest fajna, pupcia jest nie za wielka, ale jak kupy byly bardziej plynne, to sie nie sprawdzala, bo majtki byly niemal zawsze brudne i nie moglam w nie wczepic nastepnego wkladu, tylko do prania calosc. A to dlatego, ze wklad jest dosc waski. na siku lepiej no i teraz kupki sa bardziej geste, wiec ok. A mam jeszcze takie z bawelny, przyszyty jest dlugi pasek jako wklad, ktory sie zgina na pol, bardzo fajne. I jeszcze takie z frotte bawelna na noc, w srodku jest wszyta warstwa i wklada sie jeszcze wklad; sa bardzo chlonne ale ogromniaste. No i na te dwie wklada sie majtki ochronne, ktore robia dosc duza pupcie. A mnie pielegniarka na szczepieniu zazyla. Pytala sie, czy Basia siada juz, a ja, ze nie, no wiec czy ja sadzam, a ja - jak to? No, np do karmienia, wiec mowie, ze nie, lezy sobie podniesiona troche w wozku. A ona na to, ze moge ja sadzac, wiec ja ze jak to, ze podobno to niewskazane i niezdrowe dla kregoslupa, a ta, ze trzeba ja przyzwyczajac ; pierwsze slysze, jakas niedoinformowana jestem.(W ogole, to mnie mecza te pielegniarki i doktorki. Ostatnio okazalo sie, ze Basia sie skurczyla. Mierzy ja baba, ja widze na miarce co innego, a ta wpisuje co innego i upiera sie ze ma racje, a poprzednio B. miala wpisany wzrost wiekszy Moja jest z konca marca. Dopiero co zaczelam jej dawac warzywka. Dostala juz marchewke, cukinie i ziemniaka. Owocow jeszcze nie dawalam, bo chcialam zaczac od jablka, ale nie cierpi, otrzepuje ja. Moge jej dac banana? Czy moze alergizowac? Mam dla niej sok z jablek z winogronami. Dac? nie wiem za bardzo jak, kiedy podawac te soczki.?? Acha, sorki, ja znowu pytanie co do karmienia, ale co z tym glutenem. W tym schemacie niejasne to dla mnie bylo. Mam jej od razu to dawac do papek warzywnych? A jak by miala alergie, to skad bede wiedziala czy na gluten czy na jakies nowe warzywo? |
|
|
|
|
#1633 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
chociaż wydają się również mało wygodne. No i meble z czarnymi frontami na wysoki połysk...... no cóż są piękne ale duuuużo szorowania cię czeka przy małym dziecku. Przepraszam, że tak piszę ale chcę ostrzec przed nietrafionymi zakupami Podłogi ciemne są piękne zawsze chciałam mieć takowe ale na to muszę jeszcze trochę poczekać Czekam na fotki nowego lokum(bardzo lubię tematy wykończenia wnętrz i ich aranżacji)Cytat:
i mam od razu porcje poodmierzaneMy jeździmy w spacerówce od jakiś 2 tygodni i Lenka jest zachwycona. Nie płacze tylko się rozgląda no i szybko zasypia. Też mam xlandera i jest ciężki ale trzymam go w aucie na parkingu mąż mi go podstawia pod klatkę w dzień i zapina zapięciem od roweru do barierki Cytat:
Cytat:
życzę powodzenia w konkursie. Masz talent. Ja tu w wierszyku piszę, że pomalujesz nas nawet w kościele a ty z takim mrocznym makijarzem wyskakujesz![]() ![]() Cytat:
proszęCytat:
kiedyś brałam Duomox jest strasznie niedobry w smaku taki intensywny ale ja go brałam na anginę![]() GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !! STUDENTKO łazienka bardzo ładna podoba mi się zestaw kolorów i jaka duża Mam pytanie(dzieci butelkowe) czy wy wprowadziłyście już dla swoich dzieciaczków mleko następne 2???????????????????????? ????????????????????????? ????????????????????? ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ---------- Cytat:
![]() Ja daję lence banana po jabłku się strasznie krzywi i nie lubi za dwa tygodnie mamy chrzciny Lenki. kupiłam na tą intencję kreację dla córci http://allegro.pl/wyjatkowa-sukienka...243388583.html
Lenka 12.03.2010 CC http://www.suwaczki.com/tickers/ug378u69qhqma25s.png Maja Edytowane przez aixa Czas edycji: 2010-09-26 o 00:06 |
||||||||
|
|
|
#1634 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
; Wczoraj jak pisalam, dalam jej w koncu cycka, bo sie przebudzala i bylo juz po 24, a czasem tak sie budzi na karmienie, wiec jej dalam, bo mogla byc juz glodna. Wiec nie bylo czopka. I spokoj do 6! Dopiero wtedy zjadla, usnela i pospala jeszcze do 9. W dzien spokoj. Usypia jak zawsze, przy cycu, w wozku na spacerze, albo w samochodzie. A wieczorem znowu cyrki. Nie usnela przy cycku, wiec probowalam ja uspic na rozne sposoby, spokojna byla. Ale no ile mozna spiewac kolysanki wiszac zgieta w pol nad lozeczkiem? W koncu zaczela sie drzec. A mnie znowu naszlo, zeby metode z Usnij wreszcie stosowac (glupia baba Ja nie wiem, jakby to bol zebow byl, to spala by potem tak spokojnie??? Ferrou- zazdroszcze smoczka i latwosci w zasypianiu . Ja moge wstawac i tak robie to na pol spiaco, no ale zeby ja usypiac 2 godziny, a potem znowu po trochu... A i bardzo ciekawy makijaz. Ja nie widzialam Twoich innych makijazy, bo jeszcze nie zarejestrowana na wizazu nie bylam. Ale widze, ze talent jest.Madziwnia- wspolczuje; Biedna jestes i maluszek tez. ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Aixa- Oni (medycy itp francuscy) sa w ogole dziwni; jak ide do lekarza, to oni maja swoja teorie a ja swoja i zawsze sa dyskusje, ale czasem nie mam sily. Jak Basia byla mniejsza miala paskudne kupki i bol brzuszka. Sama wprowadzilam sobie diete, bo lekarze nie widzieli takiej potrzeby i wszystko bylo dla nich normalne. Tylko dziwnym trafem jak diete przerywalam kupska sie pogarszaly. A mnie traktuja jak zwariowana Polke panikare (takie odnosze wrazenie) Ubranko bardzo ladne. Zdobne a skromne zarazem. Podoba mi sie. No i ja chcialam zadac nurtujace mnie od jakiegos czasu pytanie: Zdarzalo sie mojej corci, ze gdy zasypiala przy piersi, trzesla jej sie rytmicznie glowka. Takie malutkie, ale szybkie, rytmiczne ruchy, przez pol, do jednej minutki. Ostatnio ze 3 tyg. temu, a wczesniej miesiac przed tym ze 2 razy i wczesniej przez miesiac co tydzien. na razie jest z tym spokoj. Nie towarzysza temu zupelnie zadne inne dziwne, niepokojace objawy. Tylko to; Czy ktoras z Was spotkala sie z czyms takim? Wyprosilam skierowanie do neurologa, ale lekarz odradza mi udanie sie do niego, jesli to nie bedzie sie powtarzac. A neurolog daleko i trzeba do niego dojechac. |
||
|
|
|
#1635 |
|
Rozeznanie
|
cigi ja pojechałabym do neurologa, jeśli coś cię niepokoi to jedź dla twojego świętego spokoju. Moja tak nigdy nie miała ale być może to nerw. Tylko zastanawia mnie że przez minutę nieustannie to trochę długo. Czasami zdarzają się takie drgawki starszemu człowiekowi nawet ale to są jednorazowe drgania nerwu.
|
#1636 |
|
Rozeznanie
|
aixa, z minuta przesadzilam; moze Max 20 sekund, moze 30, zawsze ja lapalam za glowke i przechodzilo. Takie ruchy w przod i w tyl. Lekarz mowi, ze jemu sie wydaje, ze to tak, przed usnieciem, tak jak czasem jak sie zasypia i nerwy odprezaja sie i drgna, ze az moga wybudzic. Ale to jest moment, a u niej jednak trwa chwilke. Troche mnie to niepokoi jednak.
Ide spac, najwyzsza pora. Dobrej nocki; |
|
|
|
#1637 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamusie
![]() yoonka ja początkowo też tak będę miała - zero mebli (prócz kuchni), łóżek, stołu, krzeseł I też początkowo chyba kupimy ogrodowe i wstawimy do salonu Dzisiaj idziemy trochę kuchni ikeowej poskładać - ja wzięłam applad bo już w salonie na kuchnie otwartym będą meble na połysk, do tego tapeta trójwymiarowa więc za dużo by było "świecenia"![]() aixa pisz pisz co Ci się tylko nasuwa Lampę dokładnie obejrzę przed zakupem, na krzesłach posiedzę, ale ikea ma podobne i są mega wygodne - za taką cenę to chyba nikt by nie sprzedawał niewygodnych a meble już zamówione - miałam świadomość jak te fronty będą wyglądać i ile mnie czeka mycia, ale nic innego mi się nie podobało na tyle by to kupić Trudno - będę codziennie myć ![]() I na ściance na przeciwko drzwi wejściowych też mam już tapetę Dobrze że niebawem do pracy to będę do Was "zaglądać"
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
mrowaczku- maila brak
|
#1639 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry. Wczoraj zapomniałam napisać, że te specyfiki od sprzedawcy, którego link podała sponsa bella już do mnie dotarły. Zastosowałam i efektów narazie brak
. Jestem po jednym domowym zabiegu mikrodermabrazji. Na mnie to trzaba ok. 7 zabiegów aby coś było widać więc będę kontynuować. Jeszcze została do wypróbowania zielona glinka. ZAstosuję dzisiaj .Gmyrelka
|
#1640 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja juz kliknelam! wyczytalam dzisiaj, ze pod koniec piatego miesiaca, to juz dziecko moze siadac i obracac sie z brzuszka na plecki i stawac czasami trzymane za raczki... chyba przesada? Cytat:
|
|
|
#1641 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ona co 4 godziny miała wysoki skok a w nocy o 1 jak dostała czopka to dopiero o 10 ranopodałam znowu syropek czyli dłuższa przerwa w skoku temp.. a w nocy ok 3 obudziła sie i bawiła ze mna dobrze że spała z nami bo bym wysiadłą a tak ona sobie gadała tate za włosy ciagała i smiała w głos a my spalismy rodzice ;pCytat:
ostatnio na pieluszkarni kupiłam 3 kolorowe babmusowe takie jak muslina sliczne kolorki i baaardzo chłonne i mięciuchne. Cytat:
Cytat:
ja po 4 msc zaczełam podawac owoce a po 5 warzywka za ok tydzien może 2 wprowadzę już obiadek z jakims mięskiem A KARMISZ PIERSIA TYLKO? Cytat:
pytasz tez o gluten.. kup KASZKE MANNE MLECZNA z Nestle taka gotowa tylko woda zalac... i 1-2 łyżeczki podawaj do deserków albpo do warzywek.. lepiej do warzywek bo smaki sa mdłe a ta kaszka da taki inny smak bedzie wcinała nawet szpinak hihihi i jak podasz jej te warzywka z kaszka to możesz po tym podac sok do picia. Banany raczej mało alergizują. Cytat:
michasi za pierwszym razem wyskoczyły krosteczki na buzi i gowce i za uszkami jej sie zaczeło saczyć.. odtswiłam gluten przeszło.. za 2 tyg powtórka same krostki odczekałam dalej podając gluten i przeszło.. nie ma żadnej rekacji podejamey go codziennie juz... to nie jest tak że raz podasz zobaczysz krostki i całkowicie odrzucisz.. trzeba ponownie spróbowac za jakis czas. ] ALE KOŁOMUJE PISZE.. JEJU.. ale hcyba trosze zrozumiałaś?? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
9 .10 mam inauguracje .. wrrrrrrrrrrrrrrrrr Cytat:
Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2010-09-26 o 11:15 |
||||||||||
|
|
|
#1642 |
|
Rozeznanie
|
cholipa wysypalo mi core...
podejrzani: jablka tesciowej, brokuly ze sklepu, ziemniaki ze sklepu, kurczak ze sloiczka gerbera, wisnie z soku bobofruta... stawiam na jablka a tka sie chcialam wykazac i zapodac dziecku domowej roboty obiadek i deserek. no to mam madziwnia no i prawidlowo. rodzic tez czlowiek, tez sie musi wyspac. zwlaszcza po stresujacym dniu z chorym dzieckiem
|
|
#1643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam dzisiaj zupki dla Lenki. Trzy rodzaje z brokułami, z buraczkiem i z kalafiorem. Mój tż jak wszedł do kuchni to śmiał się, że stworzyłam swoje własne laboratorium Gerber Każdy składnik osobno w miseczkach
|
|
#1644 | ||
|
Zakorzenienie
|
o prosze ja kupiłam taakie cos na rozm 74 podałam swoje wymiary i jade po odbiór w srode. bo babeczka z Koszalina
mam nadzieje że bedzie dobre... http://allegro.pl/szydelkowy-komplet...235713920.html wczoraj bylusmy na plebani na naukach dla rodziców.... i przypadkiem sie dowiaduje że ksiądz jeszcze mszy w sobote nie przesunął z 18 na 17-ta... i że moje hcrzciny maja buc dopieor na 18.00 jak sie wkurzyłam az sie z nerwów czerwona zrobiłam... powiedziałam że mówił ż ejuz bedzie na 17 bo to październik i ciemno... i że co ja pójde na msze z goścmi masza do 19tej i co na noc ich zaprosze na obiad i wogle na chzrciny????? że dziecko godzine i spac pójdzie!!!!! To poszedł mi na ręke bo na szczęście przyjechał do niego drugi kasiądz i będą dwie msze.. moja masza osobna dlas mioch 30 gości o godez. 16-00 msza w intencji naszej na 3 rocznicę ślubu i odrazu chrzest.i na 18 msza normalna ta niedzielna.... Dopieor bedą gadac że układy z księdzem mam bo nawet osobną msze jej robi hahahaah ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
i dlatego własnie nie kupuję warzyw w sklepie i wole gotowe deserki Cytat:
ale pytan
|
|
|
#1645 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i duuuży wybór na allegro są nowe na zamówienie i używane ale ceny wysokie. Oby udało ci się później to sprzedać bo masa tego jest na all Cytat:
moją Lenę wysypuje po jabłku
|
|
#1646 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez zazdroszcze strasznie mi sie te plytki podobaja ![]() Cytat:
Julka z drewnianych to ma kilka grzechotek o takich http://www.dadum.pl/grzechotka-drewn...FUOU3wodV1h76w http://www.dadum.pl/grzechi kilka takich kolek http://www.etsy.com/listing/57310661...attan-toy.html te uwielbia Cytat:
![]() a od kiedy mozna dziecia na siedzaco ustawiac oparcie w spacerowce ?? Cytat:
cycusia dostaje tylko w nocy i nadal w nocy je co 2 godziny i rano dostaje cyca a w dzien 2 razy mleko no i ona chyba sobie przestawila dzien z noca bo w dzien ma dzemke ktora trwa 4 godziny ale w nocy o 4 sie budzi i nie spi do 8 Cytat:
Cytat:
a wiecie co ja zyje w stresie no i sie martwie ze cos sie tam zasialo nie zebym sie nie cieszyla ale ja sie boje bo ja jeszcze fizycznie i psychicznie nie gotowa na ciaze a od kilku dni mnie tam cos od czasu do czasu zakluje i wczoraj caly ranek spedzilam w wc mam nadzieje ze to z nerwow no i jestem ciagle ale to pewnie przez pogode kurde tak wszysacy nam zycza drugiego dziecka w rodzinie mam nadzieje ze szybko nie wyzycza ![]() no i jeszcze chcialam sie pochwalic ![]() wyprowadzam sie tylko Tz nie chce sie ze mna wyprowadzic a ja bede pilnowala mieszkanai rodzicow bo oni jada siostre odwiedzic i ktos musi byc na ich mieszkaniu bo maja psa i trzeba z nim wychodzic no i jeszcze poszukuje psa dla Juleczki chcialabym Labradora ale nie wiem czy to dobry pomysl ![]() doradzcie cos prosze
|
|
#1647 |
|
Rozeznanie
|
śliczne to ubranko, śliczne
![]() a zupki to robię tak: gotuję warzywa z jakich chcę zrobić obiadek(ziemniak, marchew, por, pietruszka) osobno kalafior i osobno brokuły i osobno buraki i osobno mięsko(kurczak lub indyk). potem wkładam to do miseczek. Do blendera wkładam np. ziemniak, marchew, pietruszkę i kalafior i łyżeczkę masła dolewam wody z gotowanych warzyw i miksuję. I tak każde danie. Zapisuję na karteczkach skład i naklejam na słoiczki gerbera po obiadkach. Ładuję zawartość do słoiczków zakręcam. Wczesniej sterylizuję słoiczki. Czekam aż ostygnie i wkładam od razu do zamrażarki. Dania te wykorzystuję w ciągu 2tygodni. Lenka bardzo lubi te zupki.
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia sliczny ten komplecik a najladniejszy w nim to plaszczyk
![]() a ja kurde walcze z czapkami juz wysiadam jeszcze 20 mi zostalo do zrobienia do konca miesiaca chcialam tez wrzucic jakies na allegro ale nie wiem czy sie wyrobie wrazie czego jakby komus sie spodobaly ![]() Madziwnia to co Michasia miala to 3 dniowka byla ?? u mojej Julki wczoraj temperatura byla 38,6 ale po kapieli spadla do 36 nie wiem skad nagle taki skok zapobiegawczo podalam jej wit. C
|
#1649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to mam moje nowoczesne iDziecko nie lubi domowej roboty.. woli iCyc (butla) iMleko (nie z piersi) iPieluchy (nie tetra) i najwyrazniej iObiadki (nie domowe)---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- drcron to kiedy testujesz???? :br zydal:
|
|
|
#1650 |
|
Rozeznanie
|
Drcron polecam pieska o rasie Golden retriever
) i razem się wychowują Tomek traktuje psa jak siostrę, wyjada jej z miski jedzenie i wypija wodę jak mama nie widzi naśladuje ją i tak szybko zaczął raczkować. Jak się budzi to pierwsze co to woła psa . Poli jest bardzo radosnym i łagodnym psem chociaż dużym. Nigdy nie zrobiła Tomkowi krzywdy a on ma już 2 latka.A jakie czapeczki robisz????? Daj linka lub fotkę ![]() może kupię![]() a co do wymiotów i senności :brzydal : może to jakaś mała fasoleczkaPytałam o mleko następne bo widzę, że skład między 1 a 2 mało się różni poza zawartością żelaza. W bebiko2 jest go 2razy więcej niż w bebiko1 a my podajemy Lence dodatkowo żelazo w syropie i teraz nie wiem co dalej robić. Czy dawać bebiko1 czy bebiko2 i czy to żelazo dalej dawać?????? Ehhh Jutro zrobię jej wyniki krwi i zobaczę jak hemoglobina. Po bebiko2 i żelazie z syropku robi czarne kupki. takie całe czarne ![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

chyba woli kupne... moje nowoczesne dziecko 

)

; pierwsze slysze, jakas niedoinformowana jestem.
W salonie mam więcej gresu niż parkietu, za to u dzieci w pokoju jest ten ciemny parkiet ale co tam
proszę
. Ja moge wstawac i tak robie to na pol spiaco, no ale zeby ja usypiac 2 godziny, a potem znowu po trochu... A i bardzo ciekawy makijaz. 
mam nadzieje ze to z nerwow no i jestem ciagle
ale to pewnie przez pogode